جنبش رنگین کمان بیشماران در آذر ۱۳۹۷

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

رژیم ولایت فقیه برای مهار جنبش کارگری که در آذر ماه اوج گرفت به حربه همیشگی تهدید، زندان، شکنجه و صدور احکام ظالمانه متوسل شد. در نیمه آذر رسانه ها خبر دادند که؛ ۱۵ کارگر پتروشیمی ایلام به ۹ سال زندان و ۱۱۰۰ ضربه شلاق محکوم شدند. همزمان با انتشار این خبر، تعدادی از کارگران گروه صنعتی ملی فولاد ایران ابتدا تهدید سپس احضار و چند روز بعد دستگیر شدند. اسماعیل بخشی و علی نجاتی از اعضای هیات مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت ‌تپه نیز بازداشت شد.

صادق لاریجانی، رئیس جنایتکار قوه قضائیه چندی پیش کارگران را به «برخورد قانونی» در صورت ادامه اعتراضها تهدید کرده بود. اما با وجود تمامی اقدامهای سرکوبگرانه رژیم، جنبش نیروهای کار همچنان به پیش می رود. اخبار ۱۹۶ حرکت اعتراضی نیروهای کار در ماه آذر ۱۳۹۷ به شرح زیر است.

 

خیزش و خروش حماسی کارگران فولاد اهواز

جنبش پرتوان کارگران گروه ملی فولاد اهواز که از روز شنبه ۱۹ آبان، آغاز شده بود، در ماه آذر ادامه پیدا کرد. روز شنبه ۳ آذر، کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران و تعداد زیادی از مزدم اهواز، دست به تجمع در مقابل استانداری و راهپیمائی در سطح شهر اهواز زدند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض خواستار «پرداخت دستمزدهای به ‌تعویق ‌افتاده، آغاز به کار خط تولید کارخانه،‌ تأمین امنیت شغلی و کوتاه ‌کردن دست مافیایی شدند که پشت ‌پرده مانع تولیدند.»

به گزارش کانال تلگرام اتحاد، کارگران با سر دادن شعارهای «نصر من الله و فتح قریب مرگ براین دولت مردم فریب» و «دولت، مافیا پیوندتان مبارک» مقابل استانداری خوزستان تجمع کرده و سپس با حرکت به سمت پل نادری با شعار «ما کارگران فولاد علیه ظلم و بیداد می جنگیم» راهپیمایی به سمت مرکز شهر را شروع کردند که در ورودی پل با مأموران یگان ویژه و عملیات نیروی انتظامی که به ادوات  سرکوب مجهز بودند مواجه شدند. این نیروها با تشکیل صف و قدرت نمائی در ورودی پل، قصد جلوگیری از حرکت کارگران  معترض فولاد به مرکز شهر را داشتند. اما کارگران بدون توجه به نیروی سرکوبگر، به طور متحد به حرکت خود به  سمت پل ادامه دادند. نیروهای سرکوبگر صف اول کارگران را وحشیانه با باتوم به شدت مورد ضرب و شتم قرار دادند. با وجود یورشهای مداوم مزدوران سرکوبگر، کارگران با سر دادن شعار «می ایستیم می میریم حقمون رو می گیرم» و «هیهات من الذله» به پیشروی خود بر روی پل ادامه دادند و خیل عظیم نیروهای سرکوب را از روی پل به عقب راندند و با عبور از آن به ابتدای خیابان نادری رسیدند اما بار دیگر با صف های جدیدی از نیروهای گارد ویژه و مأموران انتظامی روبرو شدند که در چندین ردیف، ورودی خیابان نادری را مسدود کرده بودند.

کارگران معترض گروه ملی صنعتی فولاد مسیر خود را به طرف خیابان ٢۴متری تغییر داده راهپیمایی خود را به سمت میدان شهدای اهواز کشاندند و سپس با عبور از پل هلالی، مسیر بازگشت به استانداری خوزستان را در پیش گرفتند و بار دیگر در مقابل آن دست به تجمع زدند.

در این تجمع کریم سیاحی یکی از کارگران معترض گروه ملی فولاد در سخنانی خطاب به نیروهای انتظامی حاضر در محل گفت: «لازم نیست از ما محافظت کنید. ما خودمان محافظت می کنیم. آقایون نیروی انتظامی اگر زوری دارید برای مافیا بکش، برای کسانی که این کارگران را به ذلت کشیدن. برو باتوم ات را برای اونا بگیر، نه برای من که حقم رو می خوام.

روز دوشنبه ۵ آذر، تظاهرات بزرگ کارگران فولاد اهواز در هفدهمین روز با شرکت تعداد قابل توجه زنان از جلوی ساختمان استانداری در اهواز شروع شد. کارگران در محاصره نیروهای گارد ضدشورش به تظاهرات خود ادامه دادند. کارگران سپس با فریاد هیهات ‌من ‌الذله محاصره نیروهای ضدشورش را شکسته و همراه با انبوه جوانانی که به آنها پیوسته بودند به سمت مرکز شهر حرکت کردند. کارگران شعار می دادند «ام الفساد اهواز همین جاست همین جاست، دشمن ما همین جاست دروغ میگن آمریکاست»، «ما کارگران فولاد علیه ظلم و بیداد می‌ جنگیم می ‌جنگیم».

روز یکشنبه ۱۱ آدر، بیست و سومین روز تجمع اعتراضی کارگران شرکت فولاد اهواز در سطح شهر اهواز و در مقابل استانداری خوزستان ادامه داشت. کارگران شعار می دادند «من کاوه آهنگرم تاب ستم نیاورم»، «کارگر زندانی آزاد باید گردد»، «ننگ ما ننگ ما صدا و سیمای ما»، «کشور ما دزد خونه است توی جهان نمونه است»،‌ «کلیدساز دروغگو، کلید تدبیرت کو» و ...

بر اساس ویدیوهایی که در شبکه ‌های اجتماعی منتشر شده، کارگران گروه ملی فولاد اهواز روز سه‌ شنبه ۱۳ آذر در بیست و پنجمین روز از اعتصاب و نوزدهمین روز تجمع خود با شعار «نه حاکم نه دولت نیستن به فکر ملت»، کل حاکمیت را زیر سوال بردند.

در ارتباط با تجمعات کارگری استان خوزستان در روز ۱۳ آذر، عسل محمدی، فعال کارگری و دانشجوی داروسازی واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد تهران نیز توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد و ابتدا به شوش و سپس به اهواز منتقل شد.

روز چهارشنبه ۱۴ آذر، تعدادی از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز به اداره اطلاعات اهواز احضار شدند. عوامل اطلاعاتی رژیم به کارگران احضار شده اعلام کردند که در صورتی که اعتراضها همچنان ادامه یابد، «احضار‌ها به گونه‌ ای دیگر خواهد بود و برخوردهای لازم برای جلوگیری از تجمع کارگران صورت می‌گیرد». (رادیو زمانه)

روز پنجشنبه ۱۵ آذر، کارگران در مجمع عمومی خود تصمیم گرفتند که روز شنبه ۱۷ آذر باردیگر اعتراضهای خیابانی را از سر گیرند. کارگران طی بیانیه ای خواسته های خود را به شرح زیر اعلام کردند.

- بازگشت شرکت به بدنه اصلی دولت

- ورود مستمر شمش و مواد اولیه

- راه اندازی تمام خطوط تولید و تهیه تجهیزات و قطعات مورد نیاز

- فروش مستمر محصولات

- حل مشکل بیمه کارگران

- پرداخت مستمر و به موقع حقوق

روز شنبه ۱۷ آذر، بیست و نهمین روز اعتراضی کارگران شرکت فولاد اهواز در سطح شهر اهواز، مقابل سرپرستی بانک ملی این شهر و بازار نادری اهواز ادامه داشت.

همزمان دانشجویان در نقاط مختلف به مناسبت روز دانشجو همبستگی و حمایت خود را از حرکتهای اعتراضی کارگران اعلام کردند. اخبار همبستگی دانشجویان در همین شماره نبردخلق منتشر شده است.

روز یکشنبه ۱۸ آذر، کارگران گروه صنعتی ملی فولاد اهواز باوجود تهدیدهای نیروهای سرکوبگر، بار دیگر به خیابان آمدند و مقابل ساختمان بانک ملی اهواز تجمع کردند. در این روز اعتراض کارگران گروه ملی فولاد ایران یک ماهه شد.

روز سه شنبه ۲۰ آذر، کارگران فولاد اهواز در سی و دومین روز اعتصاب مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. گروهی از کارگران کفن ‌پوش شده و گروهی دیگر اتوبان مقابل منزل و دفتر امام جمعه اهواز را مسدود کردند.

روز چهارشنبه ۲۱ آذر، حرکت اعتراضی کارگران فولاد اهواز برای سی و سومین روز ادامه پیدا کرد. همزمان با تجمع روز چهارشنبه، میثم آل مهدی، یکی از نمایندگان کارگران معترض که روز گذشته در منزل شخصی خود توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود، آزاد شد.

روز شنبه ۲۴ آذر، کارگران معترض مقابل استانداری خوزستان، سرپرستی بانک ملی خوزستان، فرمانداری شهر اهواز و روبروی دفتر نماینده خامنه ‌ای در استان خوزستان، بازار نادری اهواز و سطح شهر تجمع کردند. کارگران معترض با پوشیدن کفن به خیابان آمده و شعارهایی از جمله «استثمار، بیکاری، پرچم مایه‌داری»، «کشور ما دزد خونه است توی جهان نمونه است»، «مرگ بر مافیا»، «نه تهدید نه زندان دیگر فایده ندارد»، «کارگر می ‌میرد، ذلت نمی ‌پذیرد»، «هیهات منا الذله» و ...سردادند.

در این روز گروهی از معترضان به انتقال آب کارون، با تجمع مقابل استانداری خوزستان از کارگران فولاد حمایت کردند.

کارگران گروه صنعتی ملی فولاد اهواز در روز یکشنبه ۲۵ آذر همراه با خانواده های شان همانند روزهای گذشته به خیابان آمدند. نیروهای امنیتی و پلیس ضد شورش مانع حرکت کارگران معترض به سمت دفتر نماینده ولی فقیه و امام جمعه اهواز شدند.

کریم سیاحی، نماینده کارگران فولاد اهواز طی سخنانی گفت: «صدای ما را بشنوید و کنار ما بایستید؛ چون ما فرزندان شماییم. اگر ما له شویم شما هم له می‌شوید. بازاری هم له می‌شود؛ معلم له می‌شود؛ دانشجو و... همه. چون ما همه با همیم و کنار هم قشنگیم. بدون هم هیچیم. این کشور دست یک مُشت مافیا افتاده. یک نمونه‌ اش گروه ملی فولاد...»

عبدالله درویشی یکی از نمایندگان کارگران گروه ملی فولاد اهواز طی سخنانی گفت: «از تمام همشهریان که حمایت کردند؛ منت گذاشتند؛ زحمت کشیدند؛ نهایت تشکر را از طرف خودم و تمام کارکنان گروه ملی فولاد اهواز از شما دارم. آنهایی که فکر می‌کنند درد ما درد اونها نیست اشتباه می‌کنند.» وی سپس خروش «هیهات مناالذله سر داد که تمام جمعیت وی را در این خروش همراهی کردند.

در این روز محمد رضا حسین ‌زاده، مدیرعامل جنایتکار بانک ملی که مالک این کارخانه است، به خبرگزاری دولتی ایلنا، کارگران را به برخورد امنیتی تهدید کرد و گفت: «قطعا سرکار نیامدن کارگران به نفع هیچ‌ کس نیست و استانداری، مقامهای قضایی، شورای امنیت و نهادهای امنیتی تا به حال  صبوری به خرج دادند تا کارگران متوجه شرایط شوند، اما این امر تاکنون کارساز نشده است.» همزمان با این تهدید، در شامگاه ۲۵ آذر تعدادی از کارگران بازداشت شدند.

به گزارش کانال تلگرام اتحاد، به دنبال بازداشتهای گسترده کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز، روز دوشنبه ۲۶ آذر، مسئولان گارد ویژه و رئیس پاسگاه انتظامی غرب اهواز در دقایق اولیه بامداد به این مجتمع صنعتی امده و کارگران به بازداشتهای بیشتر در صورت برگزاری تجمع تهدید کردند.

علاوه بر حضور گسترده نیروهای گارد ویژه در مقابل استانداری و دادگستری خوزستان در خیابان نادری نیز حد فاصل استانداری تا پل سفید نیروهای گارد ویژه و لباس شخصی مستقر شدند.

با وجود حجم سنگین نیروهای سرکوبگر، بامداد روز دوشنبه ۲۶ آذر، گروهی از کارگران گروه ملی فولاد ایران در حمایت از کارگران بازداشت شده، با حضور در سطح شهر اهواز، خواستار آزادی دهها تن از همکاران خود شدند.

روز چهارشنبه ۲۸ آذر، خبرگزاری حکومتی ایلنا طی گزارشی اعلام کرد: «اعتراضات کارگران گروه ملی فولاد ایران در اهواز در حالی از سی و هشت روز پیش ادامه یافته که مدیرعامل جوان این کارخانه می‌گوید: باتوجه به اینکه بخشی از کارگران این مجموعه صنعتی در اعتراضات صنفی خود حضور دارند ولی اکنون که با شما صحبت می‌کنم نزدیک به ۲ هزار و ۸۰۰ کارگر در ۲ خط تولیدی مشغول به کار هستند.»

عصر روز پنجشنبه ۲۹ آذر، یازده تن از کارگران بازداشتی گروه ملی فولاد ایران با قرار کفالت آزاد شدند.

گروه « حمایت از معلمین دربند» متشکل از فرهنگیان آگاه و متعهد ایران دستگیریهای ظالمانه را محکوم و همه اقشار مردم ایران را فرا خواند تا از کارگران شجاع فولاد اهواز حمایت همه جانبه کنند.

اتحادیه تشکلهای کامیونداران و رانندگان سراسر ایران نیز به آزادی بلادرنگ کارگران دستگیر شده گروه ملی صنعتی فولا اهواز فراخوان داد.

 

جنبش حماسی کارگران نیشکر هفت تپه

روز پنجشنبه اول آذر، کارگران نیشکر هفت تپه هیجدمین روز اعتصاب خود را با تجمع مقابل فرمانداری شوش آغاز کردند. در این روز تعدادی آخوند همراه با گروهی از لباس شخصیها که با در دست داشتن تصاویری از خامنه ای به خیابانهای شوش آمده بودند از کارگران خواستند در مقابل فرمانداری شوش به نماز جماعت بایستند، اما هیچیک از کارگران حاضر نشد پشت سر آنها نماز بخواند. همزمان سه تن از کارگران بازداشت شده آزاد شدند، اسماعیل بخشی و سپیده قلیان که در تاریخ ۲۷ آبان‌ بازداشت شده بودند کماکان در بازداشت ماندند.

روز آدینه ۲ آذر، نوزدهمین روز اعتصاب و اعتراض کارگران نیشکر هفت تپه با وجود بارش شدید باران، روبروی گیت ورودی کارخانه ادامه یافت. کارگران سپس با وجود ریزش باران شدید در میدان معلم جنب فرمانداری شهر شوش تجمع کردند. پس از تجمع در مقابل فرمانداری شوش، کارگران دلیر، درحالیکه شعار کارگر زندانی آزاد باید گردد سر می ‌دادند، در زیر باران، به سمت مصلی شهرستان شوش، محل برگزاری نماز جمعه حرکت کردند.

روز شنبه ۳ آذر، تجمع و راهپیمایی اعتراضی کارگران هفت‌تپه برای بیستمین روز ادامه یافت. مردم و خانواده کارگران نیشکر هفت ‌تپه در حمایت از مطالبات معترضان مقابل ساختمان فرمانداری شوش تجمع و در ادامه تا میدان معلم این شهر راهپیمایی کردند.

روز یكشنبه ۴ آذر، کارگران نیشکر هفت ‌تپه در بیست و یکمین روز اعتصاب شان، به خیابان آمدند و خواستار خلع ید از مالکان بخش خصوصی این شرکت شدند. خانواده کارگران نیشکر هفت ‌تپه هم که در روزهای گذشته همراه کارگران به خیابان آمده بودند، در این روز غذا و شیرینی میان کارگران توزیع کردند. معترضان خواستار آزادی اسماعیل بخشی، یکی از نمایندگان کارگران و سپیده قلیان، فعال مدنی، شدند.

روز دوشنبه ۵ آذر، اعتراض کارگران نیشکر هفت تپه در حالی وارد بیست و دومین روز اعتصاب متوالی شد که در روز گذشته کارفرما با بخش یک ویدئو از کارگران خواست به اعتراضات خود پایان دهند. در همین رابطه خانم فرزانه زیلابی، وکیل کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه به مدیریت شرکت اخطار داد و گفت: «مدیریت شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه جایگاه خود را بداند و فراتر از قانون حرف نزند و اساسا در جایگاهی نیست که مجمع نمایندگان یا سندیکا یا هر تشکل آزاد کارگری برگرفته از  قانون که در اسناد داخلی و بین المللی  مورد حمایت قرار گرفته است را منحل کند یا با تهدید دستور جلوگیری از برگزاری انتخابات را صادر کند.» وی یادآوری کرد که: «سندیکای کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در سال۱۳۵۳ تاسیس گردیده و آخرین انتخابات آن در سال ۱۳۸۷ برگزار شده و همچنان اعتبار قانونی خود را داشته و توسط سازمان بین المللی کار (ILO) به رسمیت شناخته شده و دولت ملزم و متعهد به پذیرش آن شده است. انتخابات مستقل و آزاد مجمع نمایندگان کارگران که در سال ۱۳۹۷ برگزار شد، منطبق بر قانون و اعمال حق مسلم قانونی آنها بوده است.»

در همین روز کانون صنفی معلمان تهران «حمایت و همدلی خود را با کارگران نیشکر هفت تپه و فولاد خوزستان اعلام» داشت. همزمان دژخیم صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه خامنه ای، گفت: «باید با کسانی که می‌خواهند به بهانه پیگیری مطالبات کارگران عزیز، بهره‌برداری ابزاری کنند و نظم کشور را برهم بزنند، برخورد شود.» (ایرنا)

روز سه شنبه  ۶ آذر، اعتصاب، تجمع و راهپیمایی کارگران نیشکر هفت ‌تپه برای بیست و سومین روز ادامه یافت. بنا به گزارشهای منتشر شده در شبکه های اجتماعی، تجمع و راهپیمایی این روز پُرشمارتر بوده است. همزمان سرکرده نیروی سرکوبگر انتظامی شوش با انتشار بیانیه ‌ای «هرگونه تجمع» در سطح این شهر را ممنوع اعلام کرد. با این حال کارگران معترض در روز چهارشنبه ۷ آذر، برای بیست و چهارمین روز به اعتصاب خود ادامه داده و با سر دادن شعارهایی از جمله «کارگر زندانی آزاد باید گردد» و «کارگر می‌ میرد ذلت نمی ‌پذیرد» مقابل فرمانداری شوش تجمع کردند.

بامداد روز پنجشنبه ۸ آذر، ماموران سرکوبگر امنیتی وارد منزل علی نجاتی رییس هیأت مدیره سندیکای کارگران هفت‌ تپه شده و او را دستگیر کردند. همزمان سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه بار دیگر «ضرب و شَتم و اعمال خشونت بر اسماعیل بخشی را قویا محکوم» کرد و «خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط» وی شد. همچنین کانون نویسندگان ایران در دفاع از حق اعتراض کارگران هفت تپه بیانیه ای منتشر کرد. کانون نویسندگان ایران «ضمن حمایت از خواسته ‌های برحق کارگران هفت تپه خواهان آزادی فوری و بی ‌قید و شرط اسماعیل بخشی و سپیده قلیان» شد. همچنین کانون صنفی فرهنگیان شهرستان الیگودرز اعلام کرد که «در کنار تمامی کارگران زحمتکش و رنجدیده کشور عزیزمان از جمله کارگران هفت تپه قرار داشته و ضمن حمایت از خواسته های صنفی و حق طلبانه کارگران زحمتکش، خواهان پاسخگویی مدیران شرکت به خواسته های آنان» است. در این روز دانشجویان دانشگاه هنر تهران نیز روز با تجمع در این دانشگاه و سردادن شعارهایی همچون «نان، کار، آزادی، اداره شورایی»، «فرزند کارگرانیم کنارشان می ‌مانیم» حمایت خود را از کارگران نیشکر هفت‌تپه و فولاد اهواز اعلام کردند.

روز آدینه ۹ آذر، در بیست و ششمین روز متوالی اعتصاب کارگران هفت ‌تپه، کارگران این مجتمع در شهر شوش اقدام به تجمع اعتراضی کردند. فرهاد افشارنیا، رئیس بیدادگستری خوزستان در مخالفت با قانونی خواندن تجمع و اعتراض‌ صنفی کارگران گفت: «صبر ما اندازه‌ ای دارد و اگر تجمع ادامه یابد، ناچاریم با سایر افراد نیز برخورد کنیم».

روز شنبه ۱۰ آذر، ایلنا گزارش داد که؛ قائم مقام (مدیر داخلی) فعلی مدیر عامل مجتمع کشت و صنعت هفت تپه برکنار و «کیومرث کاظمی» به‌ جای ایشان منصوب شد.

به گزارش ایلنا، روز یکشنبه ۱۱ آذر، در بیست و هشتمین روز از تجمع کارگران هفت تپه، کارگران به منظور «نشان دادن حسن نیت» تجمع اعتراضی خود را به صورت آرام و تنها در محدوده شرکت برگزار کردند. در این روز گزارشهایی از پایان گرفتن اعتراضات کارگران نیشکر هفت‌تپه در رسانه ‌ها و شبکه‌ های مجازی منتشر شد.

روز سه شنبه ۱۳ آذر، سندیکای کارگران نیشکر هفت ‌تپه نسبت به وضعیت وخیم سلامتی اسماعیل بخشی و سپیده قلیان، فعالان کارگری و مدنی بازداشت شده در جریان اعتصاب و اعتراض کارگران مجتمع نیشکر هفت ‌تپه «هشدار جدی» داد.

در این اطلاعیه آمده است که؛ خانواده‌ های این بازداشت‌ شدگان در ملاقات با آنان، شرایط و وضعیت شان را وخیم دیده‌ و هر دو شدیدا مضروب و تحت فشارهای روحی و جسمی شدید بوده و هستند.

روز سه شنبه ۱۳ آذر، عسل محمدی، یکی از اعضای تحریریه نشریه گام که به اعتراضات کارگران نیشکر هفت‌تپه و فولاد اهواز توجه ویژه داشت در تهران بازداشت شد. عسل محمدی دانشجوی دانشگاه آزاد است و مأموران امنیتی او را به زندانی در شوش منتقل کردند.

روز یکشنبه ۱۸ آذر، کارگران نیشکر هفت ‌تپه با برگزاری تجمع در محل کار خود، خواستار آزادی اسماعیل بخشی، علی نجاتی و سپیده قلیان شدند.

سه شنبه ۲۰ آذر، کارگران فصلی و روزمزدی شاغل در نیشکر هفت تپه برای پیگیری وضعیت شغلی خود تجمع کردند.

روز سه شنبه ۲۷ آذر، سپیده قلیان با قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.

یادآوری می شود که؛ شرکت کشت و صنعت هفت تپه، با حدود ۶ هزار نیروی کار در ١٥ کیلومتری شهر شوش و در ١٠ کیلومتری معبد چغازنبیل در زمینی به وسعت ٢٤ هزار هکتار واقع شده و در سال ١٣٣٨ شروع به کار کرد.

در سال ۱۳۸۵ و در دولت اول احمدی ‌نژاد، تعرفه واردات شکر به طور ناگهانی برداشته شد. به این ترتیب شکر وارداتی و ارزان وارد بازار و از آن به بعد رکود کارخانه نیشکر هفت‌ تپه آغاز شد. مجتمع نیشکر هفت تپه اواخر سال ١٣٩٤، از چرخه دولتی خارج و به بخش خصوصی واگذار شد. اعتراض كارگران به خصوصی سازی این شركت از همان موقع شروع شد، این اعتراضها و اعتصابها از دوسال پیش شدت گرفت.

 

كارگران شركت هفت تپه خواستار:

پایان یافتن مالكیت از بخش خصوصی.

اداره شرکت به گونه ای که بخش خصوصی و بخش دولتی نتوانند کنترل آن را در دست گیرند.

اخراج مدیران و اداره كردن شركت توسط شورای كارگری.

دریافت حقوق معوقه ۴ ماهه.

تعیین تكلیف حق بیمه كارگران و خانواده های شان.

تمدید دفترچه ‌بیمه کارگران و اعضای خانواده‌ آنان.

 

برخی دیگر از حرکتهای اعتراضی نیروهای کار

*روز پنجشنبه اول آذر، کارگران و کارکنان واحد کشت و صنعت گلچشمه در استان گلستان، در اعتراض به تصمیم مدیران بنیاد مستضعفان مبنی بر فروش این واحد به بخش خصوصی مقابل استانداری استان گلستان در گرگان و ساختمان این شرکت در این شهر به تجمع اعتراضی اقدام کردند.

وبسایت نگفته‌ های ایران ما در رابطه با سرنوشت واحد کشت و صنعت گلچشمه که قرار است از سوی بنیاد مستضعفان به «سرمایه‌ داران مطلوب مدیران بالا دستی» فروخته شود نوشت: اقدامات مدیران بنیاد مستضعفان برای فروش واحد کشت و صنعت گلچشمه تصمیم اشتباهی است که منجر به تقویت نظام سرمایه داری در منطقه خواهد شد.

به گزارش ایلنا، واحد کشت و صنعت گلچشمه با بیش از ۴۰۰ هکتار زمین زراعی و باغی، سردخانه ۱۰هزار تنی، کارخانه رب گوجه فرنگی و بیش از ۷۰ نفر نیروی کار مستقیم و بیش از ۲۰۰ نفر نیروی کار غیرمستقیم دارد. با تصمیم مسئولان بنیاد غارتگر مستضعفان، سرنوشت هفت تپه در انتظار گلچشمه است.

 

*کارگران شهرداری منطقه ۷ کرمانشاه روز پنجشنبه اول آذر برای دومین روز پیاپی در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزدهای شان دست از کار کشیدند و مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند. به گزارش رادیو زمانه، دستمزد کارگران شهرداری منطقه ۷ کرمانشاه از مرداد امسال پرداخت نشده است.

 

*روز سه شنبه ۶ آذر، جمعی از مردم کرج در برابر شرکت خودروسازی «گروه بهمن» برای دومین بار تجمع کردند. به گزارش کرج رسا، آنها پنج ماه است منتظر دریافت اتومبیلهای خود هستند، اما این شرکت به دلیل عدم وجود قطعه، از تحویل خودرو خودداری می‌کند. مسئولان این کارخانه به مردم می‌ گویند: مشخص نیست کِی و با چه قیمتی خودرو را به شما بفروشیم! اگر نمی‌ خواهید انصراف دهید و با کسر هزینه ‌های پیش ‌بینی نشده، پول‌ تان را دریافت کنید!

 

*روز شنبه ۳ آذر، برای چندمین روز، کارگران روغن نباتی جهان نسبت به مشخص نبودن وضعیت مطالبات معوقه خود اقدام به تجمع اعتراضی مقابل استانداری زنجان کردند. به گزارش ایلنا، در این تجمع اعتراضی شماری از کارگران کارخانه روغن نباتی جهان با همراهی برخی کارگران اخراج شده این کارخانه‌، برای وصول مطالبات معوقه خود، شرکت داشتند.

روز سه شنبه  ۶ آذر، تجمع کارگران کارخانه روغن نباتی جهان در شهر زنجان پس از ۱۲ روز تجمع پیاپی با وعده پیگیری مسئولان استانداری خاتمه یافت.

 

*روز سه شنبه ۶ آذر، طی فراخوانی که توسط بازنشستگان پارک شهر و گروه اتحاد بازنشستگان شده بود، جمعی از بازنشستگان کشوری مقابل ساختمان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند.

به گزارش کانال تلگرام اتحاد، بازنشستگان معترض شعارهایی از جمله «خط فقر ۶ میلیون، حقوق ما ۲ میلیون»، «درد ما درد شماست، مردم به ما ملحق شوید»، «فریاد فریاد، از این همه بیداد»، «معلم زندانی آزاد باید گردد»، «معیشت، امنیت، سلامت، حق مسلم ماست»، «حقوقهای نجومی، فلاکت عمومی» و... سردادند.

براساس اعلام منابع رسمی حدود ۷۰ درصد بازنشستگان و مستمری‌بگیران ایران درآمد ماهیانه کمتر از خط فقر دارند. به گفته ابراهیم رزاقی مدرس اقتصاد در ایران ۸۰ تا ۹۰ درصد بازنشستگان درآمد زیرخط فقر دارند.

 

*روز چهارشنبه  ۷ آذر، کارگران مناطق سه‌ گانه شهرداری آبادان برای وصول مطالبات معوقه خود، برای سومین روز متوالی، مقابل ساختمان مرکزی شهرداری دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، بیش از ۲ هزار کارگر در مجموعه شهرداری آبادان و سازمانهای وابسته به آن مشغول کار هستند که پرداخت مطالبات مزدی‌ شان از شهریور ماه به تاخیر افتاده است.

 

*روز چهارشنبه  ۷ آذر، کارگران قراردادی شرکت «تالون»، یکی از پیمانکاران آزاد راه تهران - شمال، برای سومین روز متوالی اعتصاب کرده و مقابل کارگاه مرکزی در منطقه پل زنگوله جاده چالوس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، اعتراض کارگران قراردادی شرکت تالون به دلیل عدم دریافت ۴ ماه مطالبات مزدی سال جاری و عیدی است.

 

*روز آدینه ۹ آذر، کارگران‌ خدماتی شهرداری‌ بیجار در استان‌ کردستان‌ برای چهارمین روز متوالی، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان دست‌ از کار کشیده‌ و اعتصاب‌ کردند. به گزارش هرانا، معوقات مزدی فقط شامل کارگران‌ خدماتی شهرداری‌ بیجار نیست و کارگران‌ غیر خدماتی‌‌ مانند کارگران‌ فضای‌ سبز نیز معوقات مزدی چندماهه دارند.

 

*تعدادی از معترضان آزمون سردفتران اسناد رسمی روز شنبه ۱۰ آذر مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش ایرنا، معترضان به نحوه برگزاری آزمون سردفتران از سوی سازمان ثبت اسناد و املاک، اعتراض دارند.

 

*روز شنبه ۱۰ آذر، کارگران کارخانه قند و شکر تصفیه اهواز با تجمع مقابل استانداری خوزستان خواستار پرداخت هشت ماه از حقوق عقب افتاده خود شدند. به گزارش ایرنا، این شرکت که مالکیت آن در اختیار بانکهای ملی و ملت است در حالت نیمه تعطیل قرار دارد و این در حالی است که واردات شکر از خارج از کشور این وضعیت را به وجود آورده است.

 

*روز شنبه ۱۰ آذر، کارکنان تاسیسات آبداری پیمانکاری شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان با تجمع مقابل ساختمان این شرکت در اهواز خواستار پرداخت حقوق و مطالبات خود شدند. به گزارش ایرنا، این کارگران از خرداد ماه تاکنون حقوق دریافت نکرده اند.

 

*کارگران پیمانکاری فاز ۲ پالایشگاه آبادان بامداد روز شنبه ۱۰ آذر با تجمع مقابل ورودی این پالایشگاه به نشانه اعتراض دست از کار کشیدند. به گزارش ایرنا، تاخیر در پرداخت مطالبات کارکنان این پتروشیمی به پنج ماه رسیده و حق بیمه تامین اجتماعی کارگران نیز چندین ماه پرداخت نشده که در نتیجه آن دفترچه بیمه برخی باطل شده است.

 

*روز یکشنبه ۱۱ آذر، کارگران پیمانکار خدمات شهری شهرداری بندر خمینی در اعتراض به سه ماه معوقه مزدی ‌شان، برای دومین روز متوالی مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، قرار بر این شده که طی سه قسط، شهرداری مبالغی را به پیمانکار بدهد تا وی نیز آن را در راستای تسویه مطالبات کارگران پرداخت کند.

 

*بامداد روز یکشنبه ۱۱ آذر، تعداد زیادی از پیمانکاران شهرداری منطقه ۱۶ تهران که با گذشت سالها هنوز طلب شان را از قسمت مالی شهرداری دریافت نکرده اند در جلوی ساختمان شهرداری در خیابان بهشت تجمع کردند. به گزارش رکنا، این برای چندمین بار است که پیمانکاران در جلوی ساختمان بهشت تجمع کرده‌ اند.

 

*روز یکشنبه ۱۱ آذر، به دنبال فعالیت غیرمجاز برخی از اسنپها و تاکسیهای اینترنتی در شهرکرد، رانندگان تاکسی در مقابل استانداری چهارمحال و بختیاری تجمع کردند. به گزارش جوان آنلاین، رانندگان با بیان این که هیچ‌ گونه اقدامی از طرف مسئولان برای حل مشکلات ما صورت نگرفته است اظهار داشتند: «بسیاری از تاکسیرانان با سابقه بیکار شده ‌اند در حالی که همه متأهل بوده و قرار است خانواده‌ ای را از لحاظ مالی تأمین کنند.»

 

*رانندگان مینی بوسهای شهری پلاک عمومی روز یکشنبه ۱۱ آذر برای دومین بار طی چند ماه اخیر در اعتراض به اعمال محدودیت برای ورود به محدوده طرح ترافیک مقابل ساختمان شورای شهر تهران تجمع کردند. به گزارش ایرنا، این رانندگان به محض ورود به محدوده طرح ترافیک جریمه می شوند و به علت فعالیت روزانه در نقاط مختلف شهر، مبلغ جریمه های شان بالاست.

 

*به گزارش سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، اعضای پروژه سپیدار ۲ و ۳ تعاونی مسکن شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه روز یکشنبه ۱۱ آذر در مقابل دفتر مدیریت در سامانه پنج شرکت واحد اتوبوسرانی تجمع کردند. خانه های کارگران می بایست سال ۹۲ تحویل می شد. اما سوء استفاده مدیریت شرکت واحد از سپرده های کارگران در تعاونی مسکن موجب شده با وجود اینکه پنج سال از موعد تحویل خانه های کارگران گذشته است، همچنان کارگران بی خانمان باشند.

 

*روز شنبه ۱۰ آذر، کارگران پروژه ساخت قطار شهری اهواز در اعتراض به عملی نشدن وعده کارفرما مبنی بر پرداخت مطالبات معوقه، در محل کارگاه واقع در خیابان فرودگاه اهواز تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران این پروژه دستکم ۱۸ ماه معوقات مزدی از کارفرما طلبکارند، بامداد روز یکشنبه ۱۱ آذر، کارگران قطار شهری در ادامه پیگیرهای مطالبات مزدی خود در دومین روز به صورت نمادین با پهن کردن سفره خالی مقابل ساختمان سازمان قطار شهری درخواست وصول مطالبات خود را داشتند.

روز دوشنبه ۱۲ آذر، اعتصاب کارگران قطار شهری اهواز برای سومین روز متوالی دست از کار کشیده و در کارگاه مرکزی این پروژه عمرانی تجمع کردند.

 

*بامداد روز شنبه ۱۰ آدر، کارگران شاغل در کارخانه «صنایع مفتولی تاکستان» در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود در محل نگهبانی ساختمان کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، بخش دیگری از اعتراضهای کارگران این کارخانه به پرداخت نشدن حق بیمه، عدم تحویل کپی قرارداد میان کارگر و کارفرما، کاهش میزان تولید، عقد قراردادهای کوتاه‌ مدت یک ماهه و بی ‌توجهی به مشکلات کارگران مربوط می‌شود. روز دوشنبه ۱۲ آذر، پس از ۳ روز از اعتراض کارگران این کارخانه هنوز مسئولان درباره پرداخت مطالبات کارگران کاری انجام نداده اند.

 

*کارگران فضای سبز شهرداری حمیدیه روز دوشنبه ۱۲ آذر مقابل ساختمان شهرداری این شهر در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و بیمه خود تجمع کردند. به گزارش ایرنا،

یکی از کارگران که خواست نامش در خبر ذکر نشود بیان کرد: «چندین بار در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و حق بیمه خود تجمع کرده ایم اما مشکل ما هنوز حل نشده است.» شهر حمیدیه در ۲۵ کیلومتری غرب اهواز قرار داد.

 

*به گزارش ایلنا، روز دوشنبه ۱۲ آذر، هم‌زمان با روز جهانی معلولان، افراد دارای معلولیت در اعتراض به عدم پیش‌ بینی بودجه اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان در سال ۹۸، مقابل سازمان برنامه و بودجه و ‌تجمع کردند.

 

*به گزارش ایسنا، بامداد روز سه شنبه ۱۳ آذر جمعی از اعضای تعاونی مسکن اتوبوسرانی مقابل شورای شهر تهران تجمع کردند. معترضان شعار می دادند: «یک اختلاس کم بشه مشکل ما حل میشه».

 

*کارگران و کارکنان شهرداری  از شهرستان اندیکا در استان خوزستان روز یکشنبه ۱۱ آذر برای دومین روز متوالی در مقابل این شهرداری تجمع کردند. به گزارش ایرنا، از زمان مصوبه مجلس و تقسیم ارزش افزوده براساس جمعیت شهرها، برخی از شهرداریهای کوچک از جمله  با کاهش چشمگیر اعتبار ارزش افزوده مواجه شده اند. روز دوشنبه ۱۲ آذر، کارگران شهرداری  اندیکا برای سومین روز متوالی مقابل شهرداری تجمع کردند. روز چهارشنبه ۱۴ آذر،کارگران معترض برای پنجمین روز پیاپی مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند.

اندیکا با سه بخش مرکزی، چلو و  درشمال شرق خوزستان قرار دارد.

 

*کارگران شبکه آب و فضلاب روستایی آبادان در روز شنبه ۱۷ آذر مقابل ساختمان فرمانداری ویژه آبادان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، رئیس آب و فاضلاب روستایی آبادان میزان بدهی این اداره به کارکنان خود را ۲۰ میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: «این اداره توان مالی لازم برای پرداخت مطالبات کارگران را ندارد.»

 

*روز دوشنبه ۱۲ آذر، کارگران شاغل در بخشهای خدمات شهری شهرداری منطقه سه آبادان با تجمع مقابل شهرداری مرکزی پرداخت حقوق و مزایای سه ماه عقب افتاده خود را مطالبه کردند. به گزارش ایرنا، این کارگران اظهار داشتند: «در این مدت که حقوق و مزایای ما در این سه ماه پرداخت نشده ، با شرایط سخت اقتصادی اداره زندگی برای ما دشوار شده است». کارگران شهرداری آبادان روز سه شنبه ۱۳ آذر، برای دومین روز پیاپی مقابل شهرداری مرکزی تجمع کردند. روز چهارشنبه ۱۴ آذر، در آبادان کارگران سازمان عمران شهرداری بار دیگر در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزدهای شان اعتصاب و برای سومین روز متوالی مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند. کارگران شهرداری آبادان روز یکشنبه ۱۸ آذر به اعتصاب خود ادامه دادند و از جمع‌ آوری زباله‌ های شهری خودداری کردند.

 

*بامداد روز یکشنبه ۱۸ آذر، کارگران شیر پگاه تهران برای دومین روز متوالی با تجمع مقابل ساختمان قوه قضائیه از مسئولان قضایی خواستار رفع تصرف اراضی کارگران این کارخانه در منطقه تهران پارس شدند. به گزارش ایلنا، این چندمین بار در یک سال اخیر است که این کارگران در اعتراض به خلف وعده‌ ها در دریافت زمینهای خود که از‌سوی یکی از نهادها تصرف شده، تجمع اعتراضی برگزار می ‌کنند.

 

*روز دوشنبه ۱۹ آذر، کارگران کارگاههای صنف در و پنجره ‌سازی شهرستان جم، در مقابل اداره صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف این شهرستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران به‌خاطر اصلاحیه قانون نظام صنفی که ضد اشتغال در شهرهای کوچک است دست به اعتراض زدند.

 

*گروهی از کارگران کارخانه آریا استیل الوند در استان خوزستان، بامداد روز دوشنبه ۱۹ آذر در اعتراض به معوقات مزدی مقابل ساختمان فرمانداری اندیمشک تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران گفتند: حدود شش ماه معوقات مزدی پرداخت نشده طلبکاریم.

 

*روز دوشنبه ۱۹آذر، صدها تن از کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی سراسر کشور مقابل ساختمان مجمع تشخیص مصلحت نظام تجمع کرده و خواستار تسهیل طرح جذب شدند. به گزارش ایلنا، «طرح جذب کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی» پس از کش و قوسهای فراوان هم در مجلس و هم در شورای نگهبان به تصویب رسید؛ طرحی که در صورت اجرایی شدن می‌تواند سرنوشت ۳۰۰۰ کارگزار کشاورزی سراسر کشور را تغییر دهد.

 

*به گزارش هرانا، روز سه شنبه ۲۰ آذر، جمعی از پیمانکاران شهرداری نسبت به برآورده ‌نشدن مطالبات ‌شان، مقابل شورای شهر تهران اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. گفتنی است که طی روزهای گذشته نیز پیمانکاران شهرداری اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کرده بودند.

 

*روز سه شنبه ۲۰ آذر، کارگران شهرداری اروندکنار آبادان در اعتراض به پرداخت نشدن ۲ ماه حقوق و سه ماه اضافه‌ کار تجمع کردند. به گزارش ایرنا، کارکنان شهرداری اروندکنار اظهار داشتند: «به دلیل پرداخت نشدن دستمزد، توانایی تامین هزینه‌ های زندگی در شرایط کنونی را نداریم.» اروندکنار در ۴۵ کیلومتری آبادان قرار دارد.

 

*جمعی از مهمانداران شرکت هواپیمایی ایران ایر بامداد روز سه شنبه ۲۰ آذر در اعتراض به شرایط کاری خود و بی‌ توجهی مدیران این شرکت به درخواستهای مکرر آنها در طول چند سال گذشته در محل وزارت راه و شهرسازی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، به گفته یکی از مهمانداران، حتی مشکلات ابتدایی آنها با وجود این که چند سال است که مطرح شده، نادیده گرفته می‌شود. چندین بار این مشکلات به فرزانه شرفبافی (مدیرعامل این شرکت) انتقال داده شده اما اقدامی در جهت حل مشکلات انجام نشده است.

 

*بنا به گزارش منتشر شده در شبکه های اجتماعی، بامداد روز سه ‌شنبه ۲۰ آذر، جمعی از کارگران تهران در حمایت از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز و کارگران نیشکر هفت ‌تپه مقابل رژیم تجمع کردند. تجمع‌کنندگان خواستار آزادی نمایندگان بازداشت‌ شده کارگران فولاد اهواز و نیشکر هفت‌تپه شدند.

 

*به گزارش صدا و سیما، جمعی از مالکان زمینهای روبروی پارک کوهستان یزد روز چهارشنبه ۲۱ آذر در اعتراض به تخریب ساخت وسازهای خود در مقابل پارک کوهستان تجمع کردند. یکی از تجمع کنندگان گفت: «ما برای قطعات ۱۰۰ متری زمین های خود سند داریم و شهرداری بدون اطلاع ما دست به تخریب زده است و بسیاری از وسایلی که در زمینهای ما بوده زیر آوار رفته است.»

 

*تعدادی از کارگران سایتهای ضد عفونی تانکرهای نفتی در بندر خمینی، در اعتراض به صدور مجوز راه اندازی سایت جدید در پایانه حمل و نقل، شامگاه سه شنبه ۲۰ آذر دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، این کارگران دلایل تجمع اعتراضی خود را صدور مجوز راه اندازی سایت جدید ضدعفونی در محوطه اداره پایانه حمل و نقل بندر ذکر کردند.

 

*روز چهارشنبه  ۲۱ آذر، لنج ‌داران هندیجان در اعتراض به شرایط نامساعد کاری و ۹ ماه نداشتن سفر دریایی به‌خاطر مشکلات بی‌شمار، سفره خالی در مقابل فرمانداری این شهر انداختند. به گزارش ایلنا، باتوجه به افزایش نرخ ارز و متعاقبا سوخت و کمبود حمایت از فعالان این عرصه، بسیاری از لنجهای ایرانی مدت‌هاست نتوانسته ‌اند سفر دریایی انجام دهند.

 

*به گزارش ایسنا، بامداد روز چهارشنبه ۲۱ آذر تعدادی از مشتریان دو شرکت رامک خودرو و نگین خودرو مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت تجمع کرده و خواستار پاسخگویی به مشکلات خود و تعیین تکلیف خودروهای ثبت‌ نامی خود شدند.

 

*روز چهارشنبه ۲۱ آذر، رانندگان‌ سرویسهای کارگران شرکت گروه ملی فولاد خوزستان، در اعتراض به ۲ ماه حقوق معوقه و عدم تمدید دفترچه های بیمه دست به اعتصاب زدند. به گزارش ایلنا، یکی از رانندگان سرویسهای گروه ملی فولاد با اشاره به این نکته که ما از سال ۱۳۹۵ تا کنون هیچگونه افزایش حقوق نداشته ایم، افزود: به همه کارکنان شرکت ۲ ماه حقوق پرداخت شده است، ولی به رانندگان هیچ توجهی نشده در صورتی که هزینه های خودروهای ما زیاد است.

 

*به گزارش انصاف نیوز، شنبه ۲۴ آذر، جمعی از اهالی و کسبه محدوده‌ طرح توسعه دانشگاه تهران مقابل وزارت راه ‌و ‌شهرسازی تجمع اعتراضی برگزار کردند. طرح توسعۀ دانشگاه تهران در حال حاضر هیچ مدافعی در میان نهادهای مدیریت شهری و دولت ندارد.

 

*بامداد روز شنبه ۲۴ آذر، جوانان بیکار رفسنجانی برای سومین روز متوالی مقابل دفتر مس سرچشمه تجمع کردند و خواستار پاسخگویی مسئولان این شرکت در ارتباط با عدم اشتغال بومیها شدند. به گزارش ایلنا، این جوانان می‌گویند: اولویت اشتغال در صنایع بزرگ مثل مس سرچشمه، بایستی جونان بومی محلی باشند.

 

*صدها تن از کارگران بازنشسته صنایع مخابرات راه دور شیراز روز یکشنبه ۲۵ آذر، مقابل استانداری فارس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران گفتند: بعد از ۱۲ سال همچنان مطالباتِ ایام اشتغال خود را دریافت نکرده‌ ایم. این چه منطقی است که مطالبات ۱۲۲۶ بازنشسته را از پس از این همه مدت پرداخت نمی ‌کنند و دائم بهانه می ‌تراشند که بحران داریم.

 

*روز یکشنبه ۲۵ آذر، بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی اهواز در اعتراض به عدم پرداخت پاداش سنوات خود تجمع کردند. به گزارش ایلنا، بازنشتگان معترض گفتند: حق سنوات ما پرداخت نشده است؛ همه کسانی که در سالهای ۹۵، ۹۶ و ۹۷ بازنشسته شده ‌اند، حق سنوات طلبکارند و مشخص نیست این مطالبات چه زمانی قرار است پرداخت شود.

 

*روز دوشنبه ۲۶ آذر، هفتمین روز تجمع اعتراضی کارکنان شهرداری بروجرد در محوطه شهرداری مرکزی شهرستان بروجرد برگزار شد. به گزارش ایرنا، کارگران شهرداری بروجرد، به نشانه خالی بودن سفره خانه های شان، سفره خالی در خیابان پهن کردند. تجمع کنندگان که روزهای گذشته نیز مقابل شهرداری مرکزی و فرمانداری تجمع کرده بودند از مسئولان خواستار رفع مشکل حقوق معوقه شدند.

کارکنان و کارگران شهرداری بروجرد شعار می ‌دادند: «توپ تانک فشفشه شورای شهر باید گم بشه»، «توپ تانک فشفشه شورای شهر باید منحل شه»، «شورای شهر حیا کن شهرداری رو رها کن» و ....

 

*کارگران سد تنظیمی آریوبرزن بهبهان با توجه به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق از سوی کارفرما بامداد روز دوشنبه ۲۶ آذر دست به تجمع مقابل محل کار خود زدند. به گزارش تسنیم، یکی از تجمع‌کنندگان اظهار داشت: «ما ۶ ماه است که حقوق خود را دریافت نکرده ‌ایم و فشار اقتصادی کمر خانواده را خم کرده است».

 

*روز سه شنبه ۲۷ آذر، شمار زیادی از بازنشستگان در تهران، مشهد و چند شهر دیگر تجمع کردند. آنها خواستار تامین بیمه رایگان، افزایش مستمری بازنشستگان و همچنین آزادی کارگران و معلمان دربند شدند. به گزارش ایلنا، بازنشستگان در تهران مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند. معترضان پلاکاردهایی با مضمون «درمان رایگان حق مسلم ما است»، «اجرای هرچه سریعتر همسان‌ سازی حقوق‌ها را خواستاریم»، «داشتن زندگی مناسب و مطابق با استاندارهای جهانی، خواسته ‌ای به حق و شدنی است» و «ما خواهان احیای سازمان بازنشستگی با نظارت نمایندگانی از بازنشستگان هستیم» همراه داشتند. براساس گزارش کانالهای تلگرامی، بازنشستگان در چند شهر دیگر هم مقابل ساختمان سازمان برنامه و بودجه و یا نهادهای دولتی تجمع کردند. تصاویر تجمع بازنشستگان در مشهد و شیراز منتشر شده است.

به گزارش ایسنا، شماری از بازنشستگان نیروهای مسلح نیز مقابل مجلس تجمع کردند. خواسته بازنشستگان نیروهای مسلح «اختصاص بودجه‌ دولتی برای تامین منابع مالی پرداخت مستمری بازنشستگی و اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم» گزارش شده است.

 

*روز شنبه ۲۴ آذر، به دنبال عدم اجرایی شدن طرح طبقه‌ بندی مشاغل، کارگران پتروشیمی فارابی دست از کار کشیدند. به گزارش ایلنا، کارگران پتروشیمی فارابی، چهارمین دور از اعتراض صنفی خود را از اواخر هفته گذشته، آغاز کردند. کارگران خواستار اجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل و پرداخت به ‌موقع دستمزدها شدند.

روز یکشنبه ۲۵ آذر، تجمع کارگران پتروشیمی فارابی برای چندمین روز متوالی ادامه یافت. روز سه شنبه ۲۷ آذر  کارگران پتروشیمی فارابی در بندر ماهشهر، برای هفتمین روز تجمع اعتراضی برگزار کردند.

 

جمعی از رانندگان بخش خصوصی شرکت واحد اتوبوسرانی زنجان، بامداد روز چهارشنبه ۲۸ آذر در اعتراض به مشکلات صنفی خود، در حاشیه بزرگراه ۲۲ بهمن این شهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، رانندگان نسبت به بالا بودن هزینه‌ های نگهداری اتوبوسها و گرانی قطعات و لوازم یدکی، پایین بودن نرخ کرایه و مشکلات معیشتی اعتراض کردند.

 

روز پنجشنبه ۲۹ آذر، غرفه داران میدان میوه و تره بار در اهواز در آستانه شب یلدا در اعتراض به مشکلاتی که برای آنها ایجاد نموده اند و نداشتن مکان کافی جهت عرضه محصولات دست به اعتصاب زدند. به گزارش ایران کارگر، آنها بنری نصب کرده اند که روی آن نوشته شده است: به استحضار مشتریان محترم  می رسانیم: طبق توافقات انجام شده توسط مالکان غرفه ها به علت پاره ای از مشکلات که از سوی سازمانهای مختلف از قبیل سازمان میادین میوه و تره بار، شهرداری وصنعت و معدن و.... جهت میدان تره بارالغدیر اهواز ایجاد نموده اند و نداشتن مکان کافی جهت عرضه محصولات خود، میدان از روز پنجشنبه تا حل تمامی مشکلات تعطیل خواهدشد.

 

اخبار کوتاه بر اساس تصویرها و ویدئوهای منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

دو ‌شنبه ۵ آذر- تجمع بازنشستگان شرکت لاستیک پارس ساوه در برابر درب اصلی این شرکت./ تجمع اعتراضی تاکسیرانان در نقده.  

سه ‌شنبه ۶ آذر- تجمع کارگران شرکت آریان فولاد شهرستان بوئین زهرا در استان قزوین مقابل فرمانداری این شهر در حمایت از کارگران اعتصابی شرکتهای نیشکر هفت تپه و گروه ملی فولاد اهواز./ پیمانکاران شهرداری تهران در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان مقابل ساختمان شورای شهر تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند./ تجمع اعتراضی کارگران شرکت پتروشیمی پلیمر کرمانشاه./ تجمع اعتراضی کارگران شهرداری سربندر در اعتراض به عدم دریافت چند ماهه حقوق و مزایای خود.

چهارشنبه  ۷ آذر- تجمع تعدادی از حواله داران و ثبت نام کنندگان سایپا مقابل ساختمان این شرکت.

پنجشنبه ۸ آذر- تجمع کارگران فضای سبز منطقه ۳ خرم آباد در اعتراض به پرداخت نشدن چند ماه حقوق شان.

آدینه شب ۹ آذر-  تجمع تعدادی از اهالی محله کوجووار تبریز مقابل درب پتروشیمی تبریز در اعتراض به گسترش بوی مواد شیمیایی.

شنبه ۱۰ آذر- تجمع كارگران شهرداری اندیمشك مقابل شهرداری این شهر./ اعتصاب چند روزه کارگران شهرداری بیجار در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق چند ماهه شان./ تجمع و اعتصاب کارکنان شهرداری آبژدان (خوزستان).

یکشنبه ۱۱ آذر- تجمع اعتراضی شهروندان دشت آزادگان در خوزستان در اعتراض به وضعیت نابسامان خدمات رسانی شهری و آبگرفتگی معابر.

سه شنبه ۱۳ آذر- تجمع پیمانکاران شهرداری منطقه ۱۶ تهران برای دومین روز متوالی./ اعتصاب و تجمع کارگران و کارمندان  شرکت پتروشیمی ایلام.

چهارشنبه ۱۴ آذر- دومین روز اعتصاب و تجمع کارگران کارخانه آهن اسفنجی کرانی بیجار./ تجمع بازنشستگان سال ۹۶ و ۹۷ دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در محیط دانشگاه./ تجمع جمعی از فعالان کارگری کردستان در  همبستگی با کارگران فولاد اهواز.

یکشنبه ۱۸ آذر- تجمع کارگران کارگاههای درب و پنجره سازی شهرستان جم واقع در استان بوشهر مقابل اداره صنعت، معدن و تجارت این شهرستان./ اعتصاب کارگران نیروگاه سیکل ترکیبی کاشان./ ششمین روز اعتراضهای اهالی حسن آباد یاسوکند (شهری در بخش کرانی شهرستان بیجار)./ رانندگان استیجاری شرکت حفاری جنوب واقع در حاشیه  اهواز اعتصاب کرده و اقدام به بستن جاده اهواز در محل سه راهی فرودگاه کردند./ تجمع ساکنان روستای نظر آباد منزلاب (از توابع شهر زاهدان) در دفتر مولانا عبدالحمید در اعتراض به تخریب بخش بزرگی از روستا.

دوشنبه ۱۹ آذر- تجمع اعتراضی رانندگان مستقر در دكلهای شركت ملی حفاری ایران در اهواز.

آدینه ۲۳ آذر- تجمع اعتراضی مردم زلزله زده سرپل ذهاب مقابل فرمانداری این شهر.

یکشنبه ۲۵ آذر- تجمع اعتراضی کارگران لایروب کوت عبدالله اهواز./ تجمع اعتراضی مشتریان شرکت «عظیم خودرو» مقابل وزارت صنعت./ تجمع دستفروشان و شهروندان سنندج در مقابل شهرداری.

دوشنبه ۲۶ آذر- رانندگان تاکسی در خیابان معلم رشت دست به اعتراض و اعتصاب زدند و در خیابان به صورت جمعی حرکت کردند.

سه شنبه ۲۷ آذر- اهالی محله نفتک (پشت انبار برق) با تجمع اعتراضی در محل و سر دادن شعار علیه شهردار در مسجدسلیمان و شورای قلابی این شهر خواستار رسیدگی به مشکلات شان شدند./ تجمع بازنشستگان ۴ سال اخیر دانشگاه علوم پزشکی بوشهر 

چهارشنبه ۲۸ آذر- تجمع بازنشستگان دستگاههای دولتی و غیردولتی استان گیلان مقابل استانداری گیلان در رشت./ تجمع اعتراضی کارگران فضای سبز شهرداری دزفول مقابل فرمانداری

 

حرکتهای اعتراضی غارت شدگان

پنجشنبه اول آذر - غارت شدگان موسسه آرمان (وحدت) از استانهای لرستان، بوشهر، خوزستان و همدان دراعتراض به چپاول سپرده‌ های شان مقابل بانک مرکزی در تهران تجمع کردند.

آدینه ۲ آذر - تجمع غارت شدگان موسسه کاسپین کرمان مقابل شعبه این موسسه

شنبه ۳ آذر - تجمع سپرده گذاران شرکت ارکا خودرو کرمانشاه مقابل استانداری

دوشنبه ۵ آذر – تجمع غارت شدگان شعبه گلسار موسسه کاسپین در رشت. با شعارهای؛ نه وعده نه فرصت فقط پول ملت، پولها را زنده می کنیم دزدا را ذله می کنیم. شیشه های این موسسه توسط معترضان شکسته شد./ تجمع غارت شدگان شرکت تولید کود کمپوست پلارک توسط بیدادستان دزفول

سه شنبه ۶ آذر ـ تجمع سپرده گذاران موسسه کاسپین در تهران مقابل سازمان دیده بان شفافیت و عدالت.

چهارشنبه ۷ آذر- تجمع غارت شدگان توسط شرکت سایپا مقابل ساختمان این شرکت در تهران

پنج شنبه ۸ آذر ـ تجمع غارت شدگان موسسه کاسپین در کرمان./ تجمع سپرده گذاران قرض الحسنه «علی ابن ابیطالب» در شهر بابل مقابل ساختمان فرمانداری این شهر.

دوشنبه ۱۲ آذر- تجمع سپرده گذاران سایت طلای ثامن مقابل بیدادسرای عمومی و ضد انقلاب تهران./ تجمع غارت شدگان شرکت تولید کود کمپوست پلارک در دزفول برای دومین بار. تعداد سپرده گذاران این شرکت ۱۳۰۰ نفر است که حدود ۸۰ میلیارد تومان سپرده آنان چپاول شده است./ تجمع سپرده‌گذاران موسسه کاسپین مقابل مجلس با شعارهای؛ غارتگری بسه دیگه ارزش پول رفته دیگه، دو سالِ که دویدیم، فقط دروغ شنیدیم، دولت ورشکسته رو پول ما نشسته، وعده وعید کافیه سفره ما خالیه ...

سه شنبه ۱۳ آذر- تجمع اعتراضی غارت شدگان موسسه کاسپین در رشت./ تجمع سپرده گذاران مجتمع تجاری آدینه روبروی استانداری گیلان در رشت.

پنجشنبه ۱۵ آذر- تجمع غارت شدگان موسسه کاسپین در کرمان مقابل شعبه بسیج این موسسه غارتگر.

دوشنبه ۱۹آذر- غارت شدگان کاسپین در رشت که به طور عمده از زنان بودند، در پاسخ به فراخوان قبلی در اعتراض به عدم بازگرداندن سپرده ‌های به یغما رفته خود توسط این مؤسسه متعلق به سپاه پاسداران مقابل شعبه خمینی در این شهر دست به تجمع زدند. معترضان هر یک با در دست داشتن دست یک کلید، شعار می‌ دادند: «کلید ساز دروغگو ۹۸ درصدت کو؟» و «کلید ساز دروغگو دولت تدبیرت کو».

سه شنبه ۲۰ آذر- تجمع سپرده گذاران موسسه مقابل بیدادسرای عمومی و ضد انقلاب تهران

پنجشنبه ۲۲ آذرـ تجمع سپرده گذاران موسسه کاسپین در کرمان

یکشنبه ۲۵ آذرـ تجمع غارت شدگان موسسه کاسپین مقابل بیدادسرای جرائم پولی و بانکی در تهران. شعار: دادگاه تشکیل نمی‌شه چون مافیا رو میشه/ تجمع غارت شدگان شرکت پرشین_پارس مقابل وزارت صنعت و معدن

دوشنبه ۲۶ آذر- تجمع سپرده گذاران موسسه کاسپین در رشت

پنجشنبه ۲۹ آذرـ تجمع غارت شدگان موسسه کاسپین در کرمان

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۰۶، شنبه اول دی ۱۳۹۷ – ۲۲ دسامبر ۲۰۱۸

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول