چالشهای معلمان (آذر ۹۷)

فرنگیس بایقره

 

تشکل فرهنگیان خواستار آزادی فوری معلمان زندانی شد

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با انتشار بیانیه ای با پافشاری بر حق اعتراض، حکومت را فراخواند معلمان زندانی را آزاد کند.

در این بیانیه که روز 7 آذر منتشر شد، شورای هماهنگی توضیح داد: "متاسفانه مسوولان به جای توجه به مطالبات برحق فرهنگیان، مانند همیشه راه سرکوب و برخورد با فعالان صنفی را در پیش گرفتند و روند احضار، پرونده سازی و تهدید فعالان را همچنان ادامه دادند."

این تشکل سپس خواسته های خود را در چهار بند متشکل از آزادی فوری معلمان بازداشت شده، تنظیم بودجه کافی برای آموزش و پرورش، افزایش حقوق فرهنگیان شغل و بازنشسته برابر با نرخ واقعی تورم و لغو طرح "معلم تمام وقت"، اعلام داشت.

معلمان در پایان تاکید کرده اند: "در صورتی که دولت و مجلس تا یک هفته دیگر از تاریخ انتشار این بیانیه هیچ گامی برای رفع مشکلات برندارند و همکاران ما همچنان در زندان بمانند، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران چاره ای ندارد تا از خانواده دانش آموزان کمک بخواهد و فراخوان اعتراضی گسترده بدهد. چرا که مطالبات امروز فرهنگیان و شورای هماهنگی، مطالبات اکثریت جامعه ایران است."

 

سووقصد به تجمع معلمان بازنشسته مقابل نهاد ریاست جمهوری

روز یکشنبه ۱۱ آذر گروهی از معلمان بازنشسته از مناطق مختلف ایران مقابل ساختمان ریاست جمهوری تجمع کردند.

در این تجمع یک خودرو شخصی یکی از بازنشستگان حاضر در تجمع را زیر گرفت و فرد مصدوم به بیمارستان منتقل شد. منابع خبری هویت بازنشسته مصدوم را خانم بهزادپور گزارش کردند. شماره پلاک خودرویی که این معلم بازنشسته را زیر گرفت هم افشاء شده است.

در این تجمع که با فراخوان گروه بازنشستگان پارک شهر شکل گرفت، معترضان شعار می دادند: "تورم، گرانی، پاسخ بده روحانی"، " معیشت، سلامت ، حق مسلم ماست" ، "ما همه همبسته ایم، از وعده ها خسته ایم"، "حقوق ناچیز ما، پول آب و برقم نمیشه".

بازنشستگان هفته گذشته هم مقابل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تجمع کرده بودند.

 

ضرب و شتم یک آموزگار در اداره اطلاعات شهرضا

وحید موسوی که برای دیدار از معلم متحصن، حمید رحمتی، به اداره آموزش و پرورش شهرضا رفته بود، ساعاتی پس از حضور در داخل اداره آموزش و پرورش دستگیر شد.

وحید ، آموزگار مدرسه "شهید سیلانی" پادگان ۲۲ توپخانه شهرضا، ساعت ۱۳ روز سه شنبه ۱۳ آذر که برای دیدار با همکار متحصن خود حمید رحمتی به اداره آموزش و پرورش رفته بود، در همانجا بوسیله اداره اطلاعات شهرضا دستگیر و به نقطه نامعلومی برده شد و به شدت مورد ضرب و شتم، توهین و حرفهای زشت و رکیک قرار گرفت.

پس از این رفتار، نیروهای امنیتی برای وی شیرینی و شربت آوردند و سعی در دلداری وی داشتند، اما این معلم آگاه پوزش آنان را نپذیرفت و پس از آزادی بار دیگر به نزد حمید رحمتی بازگشت.

حمید رحمتی، معلم و عضو کانون صنفی فرهنگیان شهرضا، از تاریخ ۱۰ آذر در اعتراض به وضعیت معلمان دربند و به ویژه محروم ساختن آنها از مرخصی دست به تحصن زده است.

 

اتحادیه جهانی آموزش: " معلمان دربند ایرانی را آزاد کنید!"

 اتحادیه جهانی آموزش (EI) با صدور بیانیه ای به بازداشت و تهدید معلمان معترض در ایران اعتراض کرد.

این اتحادیه جهانی، ضمن مسالمت آمیز خواندن اعتراضات معلمان ایرانی، خواسته های آنها را برخورداری از دستمزد عادلانه و درخواست ارایه آموزش رایگان و کیفی به همه دانش آموزان کشور دانسته است. این اتحادیه اعلام کرده که دبیر آن در نامه ای به حسن روحانی خواستار آزادی سریع و بی قید و شرط تمام معلمان زندانی شده است.

اتحادیه جهانی آموزش، احترام به حقوق شهروندان، کارگران و معلمان ایران را از اصلی ترین الزامات بین المللی ایران دانسته و از مقامات ایران خواسته است در راستای پایبندی به این الزام، ضمن آزادی سریع همه معلمان در ایران، به صدای دادخواهی معلمان گوش فرا بدهند و مطالبات قانونی آنها را برآورده نمایند.

 

اهدای جایزه منشور حقوق بشر به معلم زندانی

جایزه منشور حقوق بشر امسال کانون مدافعان حقوق بشر به محمود بهشتی لنگرودی سخنگوی زندانی کانون صنفی معلمان ایران، اهدا شد.

این جایزه روز ۱۹ آذر طی مراسمی در منزل محمود بهشتی لنگرودی و با حضور عبدالفتاح سلطانی، سیدمحمد سیف زاده و محمدعلی جداری فروغی، از اعضای کانون مدافعان حقوق بشر، محمد فلاحی، دبیرکل کانون صنفی معلمان ایران، عزیز قاسم زاده، سخنگوی کانون صنفی فرهنگیان گیلان، و جمعی از فعالان صنفی از سوی دکتر عبدالفتاح سلطانی به آدینه بیگی، همسر محمود بهشتی لنگرودی، تقدیم شد.

 

 ۲۷۴۹ کلاس درس در خراسان شمالی سیستم گرمایشی استاندارد ندارند

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان شمالی از استاندارد نبودن سیستم گرمایشی ۵۹۰ مدرسه استان خبر داد.

امین فلاح گفت: "۳۷۰ مدرسه شامل ۱۳۵۰ کلاس درس و ۲۲۷ مدرسه شامل ۱۳۹۹ کلاس درس به ترتیب از سیستم گرمایشی نفتی از نوع استاندارد و بخاری گازی استفاده می کنند."

وی در پاسخ به این سووال که چرا در برخی روستاها با وجود گازکشی اما در مدارس از بخاری نفتی استفاده می شود خاطرنشان کرد: "استفاده از بخاری گازی معمولی مطابق مبحث ۱۷ مقررات ملی ساختمان ممنوع است که به همین علت گازکشی به این مدارس انجام نمی شود."

فلاح مدعی شد: "در سال جاری مبلغ ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان صرف خرید ۴۰۰ بخاری نفتی هوشمند شده و طی مناقصات انجام شده، این بخاریها تا پایان امسال در مدارس استان نصب و مورد استفاده قرار خواهد گرفت."

وی افزود: "در سال جاری بخش زیادی از اعتبار ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومانی سازمان نوسازی مدارس صرف خرید بخاری شده."

 

بازداشت حمیدرضا رحمتی معلم متحصن در شهرضا اصفهان

حمیدرضا رحمتی، معلمی که در محوطه آموزش و پرورش شهرضا دست به تحصن اعتراضی زده بود، از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شد.

او صبح روز یکشنبه ۱۸ آذر در حال خروج از منزل جهت عزیمت به محل تحصن خود در محوطه آموزش و پرورش، از سوی ماموران اداره اطلاعات شهرضا بازداشت و روانه زندان شد.

وی پیشتر در نامه ای گفته بود در صورتی که تا روز دوشنبه ۱۹ آذر ماه، از تحصن خود نتیجه ای نگیرد، ممکن است دست به عملی بزند که "جبران مافات آن دیگر غیرممکن باشد".

بنا به برخی گزارشها، ماموران اطلاعاتی حکومت، این معلم معترض را پس از بازجویی و ضبط موبایل و لپ تاپ رها کرده اند.

لازم به ذکر است این فعال صنفی در دو روز اول تحصنش دست به اعتصاب غذای خشک زده بود، اما به دلیل وضعیت جسمانینامناسب و بنا به درخواست دوستانش از اعتصاب غذای خود دست کشید.

حمید رحمتی از منتشر کنندگان "قلم معلم" در شهرضا است. وی در سال ۸۶ به مدت ۲ سال به یکی از روستاهای ساری تبعید شد و در حادثه تصادفی مجروح شد و مدتی در بیمارستان تحت مداوا قرار گرفت و در نهایت به شهرضا بازگشت.

او در سالهای قبل هم از همکاران خود دفاع کرده و برای آزادی معلمان زندانی چندین بار دست به اعتصاب زده است.

 

ترک تحصیل دختران در مناطق محروم در حال افزایش است

مدیرکل امور زنان وزارت آموزش و پرورش درباره دختران بازمانده از تحصیل اظهار کرد: "متاسفانه به دلیل مشکلات اقتصادی اخیر به ویژه در روستاها، میزان ترک تحصیل دختران در حال افزایش است. ترک تحصیل دختران در دوره متوسطه دوم در مناطق محروم ۲۰درصد است و ۲۰درصد آنها به مدرسه نمی روند.

فرحناز مینایی پور ادامه داد: "سال گذشته هیچ بودجه ای برای دختران بازمانده از تحصیل روستایی نداشتیم. امسال در قالب تهیه بسته پیشنهادی، ۵ استان را به صورت پایلوت انتخاب کرده و تحقیق می کنیم که به چه علت دختران از تحصیل باز می مانند."

وی درباره علت ترک تحصیل دختران عنوان کرد: "دوری مدارس، مسایل قومی و قبیله ای، شرایط اقتصادی و ازدواج زود هنگام مهمترین دلایل ترک تحصیل است و با توجه به محدودیت نیروی انسانی در بخش امور زنان آموزش و پرورش شرایط برای برگزاری دوره های فرهنگی برای این مناطق را نداریم."

 

فراخوان هاشم خواستار به حمایت عمومی از کارگران فولاد اهواز

هاشم خواستار، فعال معلمان، بازداشت کارگران اهواز را محکوم کرده و در فراخوانی از مردم ایران درخواست کرد که قویا از کارگران فولاد اهواز حمایت کنند.

او در بخشی از پیام خود گفت: "ملت قهرمان ایران! همه ما می دانیم که حاکمان اسلام نما با وعده های دروغ حکومت را غصب کرده اند و امروز بر همه روشن شده است که این حاکمان هیچگونه مشروعیتی ندارند. آنها قرار بود دنیا و آخرت ما را درست کنند، اما به نام اسلام و با غارت ایران عزیز دنیای خود را درست کردند. آنها می خواستند مستضعفین را وارث زمین کنند، اما خود تبدیل به مستکبر شده و مستضعفین، ازجمله کارگران را به فقر و فلاکت و... کشانده اند."

هاشم خواستار خطاب به کارگران فولاد اهواز گفت: "از بازداشت و زندان نترسید که به هموطنان تان درس فولاد شدن در مقابل حاکمان زورگو می دهید. این حرکت بزرگ شما در دلهای ملت امیدی شعله ور کرده است که بزودی آزادی بر استبداد و خرافات و جهل پیروز خواهد شد."

 

بخاری نفتی دوباره قربانی گرفت/ چهار کودک در آتش سوختند

در پی آتش سوزی در پیش دبستانی در زاهدان، چهار دختربچه بر اثر شدت سوختگی جان خود را از دست دادند.

مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اعلام این خبر گفت که ۵۹ کودک در این مرکز پیش دبستانی بودند که چهار نفر از آنها دچار سوختگی شدید شدند.

علت این حادثه از سوی سازمان آتش نشانی آتش گرفتن بخاری نفتی اعلام شده است.

نام کودکان جان سپرده، مونا خسروپرست، صبا عربی، مریم نوکندی و یکتا میرشکار اعلام شده است.

در همین حال علی موحدی راد، دادستان عمومی و انقلاب مرکز سیستان و بلوچستان، اعلام کرد: "با بررسیهای صورت گرفته قصور مدیر و مربی آموزشی محرز شده است و در این رابطه دستور بازداشت آنها صادر شد."

حسین احمدی نیاز، وکیل دختران شین آباد در یادداشتی حادثه آتش سوزی مدرسه اسوه را شین آبادی دیگر دانست و نوشت: "خبر آتش سوزی در مدرسه اسوه حسنه زاهدان که منتج به فوت و مصدومیت چند دختر دانش آموز شده است، شیونی برای شین آباد دیگری است؛ شیون و گریه برای دختران ایران زمین که چنین مظلومانه قربانی سهل انگاری مسوولان می شوند."

 

وعده وزیر آموزش پرورش برای حذف بخاری از مدارس تا ۸ سال دیگر

وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که آیا حذف بخاری از مدارس از دستور کار دولت خارج شده است گفت: "من از توجه رسانه ها تشکر می کنم ولی این موضوع از دستور کار دولت خارج نشده است. در مواقعی که این حادثه تکرار می شود، افکار عمومی متاثر می شود ولی بعد از مدتی این موضوع فراموش می شود. اما این موضوع همیشه در دستور کار ما هست، ولی با توجه به اعتباری که دولت و آموزش دارد، تا حذف بخاری از مدارس تا هفت، هشت سال دیگر تغییر ممکن نیست."

سید محمد بطحایی مسوولیت تامین امنیت مدارس را از دوش دولت برداشته و گفت: "آموزش و پرورش به عنوان دستگاهی که باید محیط امنی را برای دانش آموزان و خانواده ها ایجاد کند، نیازمند درآمد و اعتبار است ولی خودش نمی تواند درآمد زایی کند. رسانه ها و افراد دارای پایگاه اجتماعی باید کمک کنند تا یک کمپین و بسیج عمومی ایجاد شود تا حسابی را باز کنیم یا موسسه غیردولتی راه اندازی شود تا ظرف یکی، دو سال آینده این معضل حل و فصل شود."

 

معلمان همدان: چرا عدالت طلبی ما منعکس نمیشود؟

روز پنجشنبه 22 آذر، معلمان همدان مقابل اداره کل آموزش و پرورش این استان در اعتراض به عملکرد صدا و سیما مقابل اداره آموزش و پرورش این استان تجمع کردند.

این معلمان با بیان اینکه تهیه و پخش گزارش از تنبیه بدنی یک دانش آموز در همدان توسط صدا و سیما خوب است و ما نیز «خشونت» را محکوم میکنیم، گفتند: بهتر بود که رسانه ملی به دردهای معلمان نیز بپردازد، هیچ گاه صدای عدالت طلبی ما منعکس نمی شود.

 

  

اعتراضات معلمان بازنشسته و شاغل در چندین استان کشور

روز پنج شنبه ۲۹ آذر فرهنگیان بازنشسته در چند استان مختلف دست به تجمع زدند. خواسته آنها بهبود وضعیت معیشتی و آزادی معلمان و کارگران زندانی بود و معترضان همبستگی خود را با دیگر اعتراضها نشان دادند.

*در رشت فرهنگیان بازنشسته و شاغل استان گیلان در برابر استانداری دست به تجمع زدند

*فرهنگیان یزد در پارک فناوری تجمع کردند.

*معترضان در اصفهان در برابر اداره آموزش و پرورش دست به گردهمایی زدند. تجمع کنندگان که بیشتر آنها را معلمان شاغل تشکیل می دادند، شعار می دادند: "فریاد فریاد از اینهمه بیداد"، "آتش به جان بچه ها، بودجه شده سهم شما". سهم زنان در این تجمع بسیار پررنگ بود.

*بازنشستگان فرهنگی آموزش و پرورش کرمانشاه مقابل ساختمان اداره کل آموزش و پرورش استان تجمع کردند. معترضان با در دست داشتن بنر و سر دادن شعار، مطالبات خود را از وزارت آموزش و پرورش مطرح کردند.

*فرهنگیان بازنشسته و شاغل ابهر در برابر اداره آموزش و پرورش این شهر تجمع کردند. در این گردهمایی اعتراضی یک فرهنگی بازنشسته در سخنانی برای جمعیت حاضر فریاد برآورد: "چرا ما را با کوچکترین حرف می برید، شکنجه می کنید، شوکر میزنید؟ اینچه بساطی است برای مردم درست کردید؟ آقای مسوول، همه، همه، رهبر، رییس جمهور می توانی، درست کار کن، نمی توانی، برو کنار! بروید از مردم بپرسید که چقدر رضایت دارند از شما."

 

 

(منابع: رادیو زمانه، حقوق معلم و کارگر، ایسنا، بی بی سی، تسنیم، حقوق بشر در ایران، ایلنا، رادیو معلم، کانال تلگرام هاشم خواستار)

 

 

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۰۶، شنبه اول دی ۱۳۹۷ – ۲۲ دسامبر ۲۰۱۸

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول