جنبش رنگین کمان بیشماران (بهمن ۹۷)

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

در ماه بهمن، جنبش اعتراضی نیروهای کار در ابعاد مختلف جریان داشت. اعتراض به شرکتهای پیمانی به خصوص در شهرداریها ابعاد گسترده ای پیدا کرده است. روز پنجشنبه ۱۱ بهمن، خبرگزاری حکومتی ایلنا در گزارشی با عنوان «در شهرداریها چه می‌گذرد؟» بخشی از ابعاد استثمار کارگران از طریق شرکتهای پیمانی را تشریح کرد. از این گزارش «سفره خالی کارگران و سفره‌ های رنگین پیمانکاران!» نتیجه گرفته شده است.

در آخرین روز بهمن ماه، حکومت بک بار دیگر با دست بردن بر محدوده یکی از شهرها، اختلاف شهروندان را دامن زد. به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، تعدادی از شهروندان اندیمشک روز سه شنبه ۳۰ بهمن، در اعتراض به نصب تابلوی ورودی دزفول دراین محل تجمع کردند. معترضان عنوان کردند مرز دزفول و اندیمشک کوی سوم شعبان است لذا تابلو باید در همان نقطه نصب شود.

در روز شنبه ۲۷ بهمن، شهروندان شجاع در منطقه نارمک واقع در شرق تهران با ماموران سرکوبگر گشت ارشاد برای رها کردن دو زن از خودروی ماموران سرکوب درگیر شدند. در این درگیری مزدوران به شلیک هوایی دست زدند و مردم معترض درب خودروی پلیس را کنده و زنان را نجات دادند.

فیلمی منبشر شده از این درگیری در شبکه ‌های اجتماعی در آدرس زیر:

https://www.youtube.com/watch?v=S۲YFDOcnvrM

شمار حرکتهای اعتراضی نیروهای کار در بهمن ماه، بدون محاسبه حرکتهای اعتراضی معلمان، دانشجویان، پرستاران، کشاورزان و فعالان محیط زیست که جداگانه منتشر شده، ۲۴۱ حرکت اعتراضی است.

 

اعتصاب و تجمع گارگران شبکه سراسری راه آهن

کارگران شبکه سراسری راه ‌آهن که بیشتر آنها به واسطه شرکتهای پیمانکاری کار می‌ کنند، در اعتراض به تعویق مزدشان و عدم امنیت شغلی بارها اعتصاب کرده اند.

کانالهای تلگرامی کارگران راه ‌آهن و برخی دیگر از رسانه ها، حرکتهای اعتراضی کارگران راه آهن را پوشش می دهند.

روز یکشنبه ۷ بهمن، جمعی از کارمندان استخدامی راه آهن در اعتراض به واگذاری این شرکت به بخش خصوصی، مقابل مجلس تجمع کردند. تجمع کنندگان که تعدادشان به بیش از ۳۰۰ نفر بود، گفتند: مخالف واگذاری بخشی از فعالیتهای راه آهن به بخش خصوصی هستند واعتقاد دارند که با این واگذاری، شرایط استخدامی آنها که هر کدام بیش از ۲۰ سال سابقه کار دارند، در هاله ای از ابهام قرار خواهد گرفت.

روز دوشنبه ۸ بهمن برای دومین روز متوالی، کارمندان استخدامی راه آهن دراعتراض به واگذاری به بخش خصوصی دست به تجمع مقابل مجلس زدند.

بامداد روز چهارشنبه ۱۰ بهمن، جمعی از پرسنل راه آهن شرکت تراورس در اندیمشک در اعتراض به پرداخت نکردن مطالبات مزدی ۴ ماهه ‌شان، تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایران ما، پرسنل معترض راه ‌آهن بنری در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: «ما پرسنل راه آهن (شرکت تراورس) بعد از حدود ۲۰ سال کار هنوز با قرارداد یک ماهه آزمایشی کار می کنیم، ۴ماه حقوق نگرفته ایم، ازسال ۹۳ بیمه نداریم. نان نداریم به فریادمان برسید.»

روز دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۷، جمعی از کارکنان و کارگران نگهداری راه آهن زاگرس، در شهرستان اندیمشک در اعتراض به معوقات مزدی سه ماهه خود، اعتصاب کرده و اقدام به برگزاری تجمع کردند.

روز سه‌شنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ کارگران نیروهای تراورس راه‌آهن ایستگاه احمدآباد در هرمزگان در اعتراض به عدم دریافت ۴ ماه حقوق و همچنین عدم دریافت مزایای عیدی و پاداش تا آخر اسفند ماه، دست از کار کشیده و تجمع کردند. کارگران می‌پرسند: «ما چطور باید از مسئولان شرکت تراورس شکایت کنیم و به که باید مراجعه کنیم؟»

روز آدینه ۲۶ بهمن، اعتصاب کارگران و کارکنان خط فنی راه ‌آهن تبریز و عجبشیر وارد چهارمین روز خود شد. اعتصاب کارگران و کارکنان خط فنی راه‌آهن تبریز و عجبشیر از روز سه‌شنبه ۲۳ بهمن شروع شد.

روز پنجشنبه ۲۵ بهمن، همزمان با اعتصاب کارگران و کارکنان خط فنی راه ‌آهن تبریز و عجبشیر، کارگران و کارکنان خط فنی راه ‌آهن مرند و جلفا و پیام اعتصاب کردند.

روز دوشنبه ۲۹ بهمن، اعتصاب کارگران راه‌آهن آذربایجان در شهرهای تبریز، عجب ‌شیر، جلفا و مرند برای ششمین روز متوالی ادامه یافت.

روز سه‌شنبه ۳۰ بهمن‌، اعتصاب کارگران و کارکنان خط و ابنیه فنی راه آهن تراورس هرمزگان به دلیل دریافت نکردن ۲ماه حقوق برای دومین روز ادامه یافت.

 

اعتصاب شانزده روزه کارگران پروژه قطار شهری اهواز

روز دوشنبه ۱ بهمن، کارگران پروژه قطار شهری اهواز به تجمع خود ادامه دادند. به گزارش ایرنا، این کارگران ۱۸ ماه حقوق از شرکت کیسون که پیمانکار این پروژه است طلبکار هستند. مدیرعامل سازمان قطار شهری اهواز، شرکت کیسون به عنوان پیمانکار این پروژه را مقصر و مسئول چنین وضعی اعلام کرد و گفت: سازمان قطار شهری هیچ بدهی به شرکت کیسون ندارد.

۱۳ سال پیش که کلنگ پروژه قطار شهری اهواز بر زمین زده شد، مجریان نوید روزهایی در آینده نزدیک برای کاهش بار ترافیکی در شهر اهواز را دادند اما تنها ثمره آن تاکنون حفاری در نقاط مختلف شهر، و کندی پیشرفت پروژه بوده است.

به گزارش ایلنا، روز سه شنبه ۲ بهمن، شرکت کیسون معادل دو ماه از مجموع حدود ۱۸ ماه معوقات مزدی کارگران را پرداخت کرد اما کارگران به اعتراض خود ادامه دادند.

روز یکشنبه ۷ بهمن، کارگران این پروژه درادامه اعتراضهای دامنه دارشان همراه با فرزندان شان مقابل ساختمان قطار شهری اهواز تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، دور سوم از تجمع اعتراضی کارگران پروژه ساخت قطار شهری اهواز در سال ۱۳۹۷ که از ۲۳ دی آغاز شده‌، روز دوشنبه ۱۵ بهمن، بیست و دومین روز خود را پشت سر گذاشت.

حرکت اعتراضی ۲۴ روزه کارگران قطار شهری اهواز با وعده پرداخت مطالبات از بامداد روز چهار‌شنبه ۱۷ بهمن خاتمه یافت و کارگران به سر کار بازگشتند.

 

برخی دیگر از حرکتهای اعتراضی نیروهای کار

*روز دوشنبه ۱ بهمن، صدها نفر از اپراتورهای پستهای فشار قوی برق سراسر کشور مقابل ساختمان وزارت نیرو در تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، حاضران در این تجمع که از استانهای دور و نزدیک از جمله از آذربایجان غربی و سیستان و بلوچستان به تهران آمده‌ بودند، گفتند: علیرغم مصوبه وزیر مبنی بر تبدیل وضعیت و استخدامِ دائم ما، سازمان توانیر از اجرای قانون عدول می‌ کند و به بهانه‌ی نبودن چارت خالی، از استخدام ما سر باز می‌ زند.

 

*بامداد روز دوشنبه اول بهمن، برای دومین روز متوالی کارگران شهرداری لوشان مقابل ساختمان شورای شهر و شهرداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند؛ دستمزد آنها در ۷ ماه گذشته پرداخت نشده و در شرایط فعلی که در آستانه سال نو قرار داریم، نگران افزایش معوقات مزدی و تامین هزینه ‌های زندگی خود هستیم.

 

*روز دوشنبه اول بهمن، برای دومین روز متوالی، کارگران اخراجی پالایشگاه بیدبلند بهبهان برای بازگشت به کار دست به تجمع مقابل درب ورودی مجتمع زدند. به گزارش تسنیم، یکی از این کارگران گفت: پالایشگاه بهبهان در اقدامی غیر قابل باور اقدام به اخراج تعدادی از نیروهای پالایشگاه کرده زیرا مدیران پالایشگاه معتقد هستند کار تمام شده و دیگر نیازی به نیروی کار ندارند. مدیران پالایشگاه  در پاسخ به اعتراضات کارگران راه چاره را در اخذ بیمه بیکاری توصیف کرد که متاسفانه بسیاری از کارگران اخراجی کمتر از ۱۸ ماه سابقه کار دارند و  برابر قانون باید ۱۸ ماه سابقه کار داشته باشند که بیمه بیکاری شامل حال شان شود.

 

*روز دوشنبه اول بهمن، کارگران شرکت نئوپان کارون شوشتر مقابل فرمانداری شهرستان شوشتر تجمع کرده و به طرح مطالبات خود پرداختند. به گزارش ایرنا، به گفته مدیر مالی شرکت نئوپان کارون شوشتر؛ سهامدار اصلی این شرکت، بنیاد مستضعفان بود اما به یک شخص حقیقی واگذار شد که به عنوان سهامدار، هیات مدیره و مدیر عامل عمل می کند. این شخص سهام شرکت را از شهریور ماه خریداری کرده و ما از طریق استانداری و بنیاد مستضعفان نامه نگاری کردیم که شرکت به افراد با تجربه و توانا واگذار شود.

 

*روز دوشنبه اول بهمن، کارگران و پرسنل شهرداری مریوان به نشانه اعتراض به عدم پرداخت مطالبات خود در حیاط شهرداری این شهر تجمع نموده و از انجام فعالیتهای اداری خوداری کردند که این امر باعث تعطیلی فعالیتهای کاری این ارگان شد. به گزارش کردپرس، کارگران شهرداری مریوان گفتند؛ بیش از ۲۱ ماه از حقوق های معوقه کارگران و پرسنل شهرداری مریوان هنوز پرداخت نشده است.

 

*به گزارش هرانا، روز سه ‌شنبه ۲ بهمن، جمعی از کارکنان فضای سبز شهرداری اندیمشک در اعتراض به معوقات مزدی و بیمه ای ۷ ماهه خود، مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان اقدام به برگزاری تجمع کردند.

 

*به گزارش هرانا، روز سه‌شنبه ۲ بهمن، جمعی از پیمانکاران شهرداری تهران در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان از سوی شهرداری، مقابل شورای شهر تهران تجمع کردند.

 

*روز سه‌شنبه ۲ بهمن‌، جمعی از کارگران پتروشیمی پارس عسلویه که در اعتراض به اخراج خود از کار دست به تجمع اعتراضی زده بودند توسط نیروهای انتظامی بازداشت شدند. به گزارش هرانا، این کارگران در مقابل ساختمان مدیریت کار و خدمات اشتغال این شرکت با مسدود کردن درب ساختمان اعتراض خود را به گوش مسئولان رساندند و در پی آن توسط نیروهای انتظامی بازداشت شدند. ویدئویی از بازداشت کارگران معترض پتروشیمی پارس عسلویه در فضای مجازی پخش شده است که در آن نیروهای انتظامی این کارگران را با تهدید و الفاظ رکیک بازداشت می‌کنند.

 

*روز سه‌شنبه ۲ بهمن، کارگران کارخانه قفلکار در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود مقابل ساختمان بیدادگستری شهرستان البرز تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این واحد تولیدکننده قفل و یراق‌ آلات درهای چوبی (که از دی ماه سال ۹۶ تعطیل اعلام شده)، اخیرا با حکم دادگستری شهرستان البرز برای پرداخت مطالبات کارگران و سایر بدهیهای کارخانه بعد از چند مرحله مزایده به فروش رسیده است.

کارگران قفل‌کار گفتند: «بعد از گذشت دو ماه از فروش کارخانه هنوز مطالبات معوقه مزدی به دلیل طولانی شدن روند قانونی آن به حساب کارگران طلب کار واریز نشده و ما کارگران خواستار تسریع در پرداخت‌ها هستیم.»

 

*روز سه شنبه ۲ بهمن ماه، کارگران شهرداری لوشان در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود مقابل ساختمان شهرداری این شهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران فضای سبز شهرداری لوشان گفت: هفت ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده داریم، همچنین جدا از دستمزد حق بیمه ما چندین ماه به تاخیر افتاده است.

 

*به گزارش هرانا، روز چهارشنبه ۳ بهمن، کارگران شهرداری شادگان در اعتراض به معوقات مزدی خود مقابل ساختمان شهرداری این شهر تجمع کردند.

 

*بامداد روز سه شنبه ۲ بهمن، جمعی از بازنشستگان فرهنگی و سایر بازنشستگان کشوری مقابل وزارت تعاون، کار ور فاه اجتماعی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این بازنشستگان در اعتراض به وضعیت بد معیشتی و بیمه‌ ای، از آینده صندوقهای بازنشستگی بیمناکیند و اگر قرار باشد به بحران صندوقها رسیدگی نشود، اوضاع از این هم بدتر خواهد شد. شرکت کنندگان در این تجمع همچنین نسبت به پخش فیلمی از اعترافات اسماعیل بخشی، سپیده قلیان و علی نجاتی که طی روزهای گذشته در ویژه برنامه «طراحی سوخته» در صدا و سیمای ولی فقیه پخش شد اعتراض کردند و شعار «شکنجه، مستند، دیگر اثر ندارد» را سر دادند.

روز چهارشنبه ۳ بهمن، جمعی از بازنشستگان کشوری در اعتراض به برآورده ‌نشدن مطالبات خود، مقابل ساختمان مجلس اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند.

معترضان حاضر در این تجمع شعار «بیگانه را رها کن فکری به حال ما کن» سر دادند.

 

*بامداد روز چهارشنبه ۳ بهمن، کارگران شرکت نئوپان کارون در اعتراض به اخراج خود مقابل فرمانداری شهرستان شوشتر تجمع کردند. به گزارش ایران کارگر، چندروز پیش، کارفرما به بهانه نبود مواد اولیه، حدود ۴۰ کارگر این‌ کارخانه را اخراج کرد.

 

*چهارشنبه ‌شب ۳ بهمن، جمعی از جوانان و دستفروشان آبادان در اعتراض به بیکاری و گرانی و جلوگیری از کار دستفروشی آنها در خیابان امیری آبادان دست به تجمع زدند. به گزارش ایران کارگر، جوانان و دستفروشان آبادان در این تجمع اعتراضی چندین دستنوشته و بنر به همراه خود داشتند که روی دستنوشته‌ها چنین آمده بود: «تورم گرانی زندگی ما بحرانی»، «کار نمی ‌دهید کارمان را نگیرید»

جوانان و دستفروشان آبادان روی بنری که به همراه خود داشتند نوشته بودند:

«گناه ما جوانان بیکار شهر چیست؟ آیا تمام مشکلات شهری حل شده که بساط کردن در خیابان معضل است؟ کار ما جرم نیست تولید اشتغال است».

 

*بامداد روز پنجشنبه ۴ بهمن، کارگران بازنشسته شرکت نیشکر هفت تپه در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات شان در دفتر مدیریت شرکت دست به تجمع زدند. به گزارش کانال تلگرام هفت تپه، کارگران بازنشسته شرکت نیشکر هفت تپه دو دستنوشته به همراه خود داشتند که روی آنها نوشته شده بود: «ما کارگران بازنشسته از تاریخ اول آذر ۱۳۹۶ تا به حال حتی یک ریال هم از پول سنواتمان را از شرکت کشت و صنعت شرکت نیشکر هفت تپه دریافت نکرده‌ایم»

روی دستنوشته دوم چنین آمده است: «ارزش پول ما یک سوم شده است و هیچ یک از مسئولان هم پاسخگوی مشکلاتمان نیست.»

 

*به گزارش هرانا، روز آدینه ۵ بهمن، جمعی از ‏کارگران شرکت چوب فریم سنگده بخش دودانگه در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی چند ماهه خود در دفتر شرکت تجمع کردند.

روستای سنگده از جمله روستاهای دهستان بنافت از توابع بخش دودانگه شهرستان ساری است.

 

*روز آدینه ۵ بهمن، کارگران بیکار شده کارخانه «فارسیت درود» که به دلیل مشکلات نقدینگی و استفاده از ماده خطرناک آزبست تعطیل شده، مقابل این واحد تولیدی تجمع کرده و خواستار صدور حکم بازگشت به کار خویش شدند. به گزارش ایلنا، این درحالیست که در پی تعطیلی این واحد تولیدی در سال ۹۴، اخیراً با پیگیری کارگران، حدود ۳۴ کارگر رسمی این شرکت در کارخانه فولاد چدن به صورت «مأمور به خدمت»، بازگشت به کار گرفته‌ شده اند.

 

*روز شنبه ۶ بهمن، جمعی از رانندگان تریلر که از سال گذشته با نام‌نویسی در طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل به حساب شرکت ماموت پول واریز کرده بودند در اعتراض به تأخیر در دریافت ماشین، مقابل این شرکت در ساوجبلاغ البرز تجمع کردند. به گزارش ایسنا، نماینده این رانندگان گفت: «دولت قبلاً طرحی برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی داده بود که ما هم بر اساس همان طرح، دی ماه سال ۹۶ یک سوم قیمت یک تریلر را به حساب شرکت ماموت واریز کردیم. در آن زمان قیمت هر خودرو ۴۶۰ میلیون تومان بود، ما هم ۱۷۰ میلیون تومان واریز کردیم تا مابقی را پس از دریافت تریلر به صورت وام پرداخت کنیم. قرار بود خودروها نهایتاً تا مردادماه امسال به ما تحویل داده شود اما با گذشت شش ماه هنوز خبری از خودرو نیست و وضعت ما هم مشخص نمی‌شود.»

 

*روز شنبه ۶ بهمن، برای باری دیگر، اعضای تعاونی مسکن ایثار کارکنان وزارت جهاد کشاورزی در اعتراض به کلاهبرداری اعضای هیات مدیره سابق و وعده توخالی مسئولان، دست به اعتراض زدند و مقابل اداره کل تعاون استان تهران اجتماع کردند.

به گزارش ایلنا، تقریبا ۱۵ سال است که بعد از کش و قوسهای فراوان با محرز شدن تخلفات اعضای هیات مدیره سابق تعاونی مسکن ایثار کارکنان جهاد کشاورزی با دستور قضایی؛ حکم تعلیق این اعضا را حدود ۴ ماه پیش گرفتیم تا اینکه مجمع عمومی جدید برگزار شد و اعضای هیات مدیره جدید به صورت قانونی انتخاب شدند.

 

*روز یکشنبه ۷ بهمن، برای دومین روز متوالی، کارگران بخش خدمات شهری شهرداری سروآباد در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق، اعتصاب کرده و از جمع آوری زباله ها از سطح شهر خودداری کردند. به گزارش ایرنا، شهرداری ۵۰ میلیارد ریال بدهی دارد که بخش عمده ای از آن مربوط به حقوق و مزایای پرسنل است.

شهر سروآباد دارای ۵ هزار نفر جمعیت است و شهرداری آن ۴۷ کارگردر بخشهای مختلف دارد. شهرستان سروآباد با ۲ بخش مرکزی و هورامان با بیش از ۵۰ هزار نفر جمعیت در فاصله ۹۰ کیلومتری از غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده و ۲۴ کیلومتر مرز با کشور عراق دارد.

 

*روز يكشنبه  ۷ بهمن، تعدادی از رانندگان آژانسهای مسافری خمین با تجمع مقابل فرمانداری این شهر، خواستار رسیدگی به مشکلات صنفی خود شدند. به گزارش برنا، فرماندار خمین در این خصوص  گفت: رانندگان آژانسهای تاکسی تلفنی نسبت به فعالیت تاکسیهای اینترنتی اعتراض داشتند و از مسئولان خواستند تا این بخش را ساماندهی کنند.

 

*روز دوشنبه ۸ بهمن، جمعی از مردم شهرستان خاش مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند. به گزارش کمپین فعالان بلوچ، این تجمع ساعتی پس از آن شکل گرفت که فردی به نام «خان محمد سهرابزهی» توسط چند فرد مسلح کشته و دو نفر به نامهای حامد و امید سهرابزهی نیز در این جریان به شدت زخمی شدند که حال یک نفر وخیم گزارش شده است. معترضان از عدم رعایت قانون و استفاده غیر مجاز از اسلحه شکایت داشتند.

شهرستان خاش یکی از شهرستان‌های استان سیستان و بلوچستان است. مرکز این شهرستان، شهر خاش است.

 

*روز سه شنبه ۲ بهمن، برای چهارمین روز متوالی، کارگران شهرداری بروجرد دراعتراض به عدم پرداخت ۹ ماه حقوق به اعتصاب و تجمع مقابل شهرداری مرکزی ادامه دادند.به گزارش تسنیم، تجمع کنندگان در روزهای گذشته پس از تجمع مقابل شهرداری مرکزی به سمت شورای شهر حرکت کرده و خواستار ساماندهی به اوضاع شهرداری و پرداخت حقوق معوقه خود شدند.

کارگران شهرداری بروجرد نیز در ماه گذشته به مدت هفت روز متوالی با تجمع مقابل فرمانداری و شهرداری مرکزی اعتراض خود را نسبت به پرداخت نشدن حقوقهای معوقه اعلام کرده بودند، در آن روز به کارگران وعده‌ هایی داده شد، اما هنوز خبری از عملی ‌شدن این وعده‌ ها نیست.

به گزارش رادیو زمانه، روز چهارشنبه ۳ بهمن، کارگران شهرداری بروجرد برای پنجمین روز پیاپی در مقابل ساختمان شهرداری این شهر اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. کارگران معترض خواستار استعفای تمامی اعضای شورای فرمایشی شهر بروجرد شدند.

روز شنبه ۶ بهمن، کارگران شهرداری بروجرد دومین هفته اعتصاب شان را با تجمع مقابل فرمانداری بروجرد آغاز کردند.

به گزارش مهر، روز دوشنبه ۸ بهمن، کارگران شهرداری بروجرد به اعتصاب شان ادامه دادند و مقابل فرمانداری ویژه اجتماع کردند.

 

*روز دوشنبه ۸ بهمن، کارگران پیمانی آب و فاضلاب روستایی دشتستان در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان دست از کارکشیده و در محوطه این اداره تجمع کردند.

به گزارش اتحاد خبر، یکی از این کارگران معترض گفت: ما حدود ۳ ماه حقوق کاری خود را دریافت نکرده ایم و پیمانکار نیز به این موضوع توجهی ندارد. علاوه بر این عیدی و مرخصی پایان سال و سابقه سنوات که این مرخصی و سنوات خود هر کدام یک پایه حقوق محسوب می شوند پرداخت نشده است.

 

*روز سه شنبه ۲ بهمن، کارگران شهرداری مریوان در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی خود، سفره خالی پهن کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران که در بخشهای مختلفِ فضای سبز، جمع ‌آوری زباله و خدمات شهری اشتغال دارند، بین یک تا چند ماه معوقات مزدی پرداخت نشده دارند.

روز چهارشنبه ۳ بهمن، کارگران شهرداری مریوان در اعتراض به عدم دریافت معوقات مزدی، برای دومین روز پیاپی تجمع کردند.

روز پنجشنبه ۴ بهمن، کارگران شهرداری مریوان در اعتراض به معوقات مزدی خود برای سومین روز پیاپی در مقابل ساختمان شهرداری این شهر، اقدام به برگزاری تجمع کردند.

روز شنبه ۶ بهمن، برای پنجمین روز متوالی، کارگران شهرداری مریوان به اعتصاب شان ادامه داده و مقابل ساختمان شهرداری اجتماع کردند.

روز دوشنبه ۸ بهمن، کارگران شهرداری مریوان پس از دریافت بخشی از معوقات خود، بعد از یک هفته اعتراض، به سر کار بازگشتند.

 

*روز سه شنبه ۹ بهمن، رانندگان وانت ‌بار نسبت به عوارض ورود به طرح ترافیک و همچنین تصمیمهای شورای فرمایشی شهر و شهرداری تهران درباره ممنوعیت ورود آنها به محدوده زوج‌ و فرد در مقابل ساختمان شورای شهر تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، اعتراض ‌کنندگان تأکید داشتند: ما وظیفه حمل‌ و نقل عمومی را به‌ عهده داریم و با هرگونه عوارض ورود به طرح ترافیک مخالفیم.

 

*روز سه‌شنبه ۹ بهمن، کارگران کشتارگاه پرندک خزر (شیخ محله) صومعه سرا در اعتراض به عدم پرداخت حقوق‌های شان و مطالبات مزدی خود که از چهار سال پیش باقی مانده است، مقابل استانداری گیلان در رشت دست به تجمع زدند. به گزارش ایران کارگر، کشتارگاه پرندک خزر نزدیک به چهار سال است که بسته شده و بیش از صد نفر از کارگران را اخراج کرده است؛ اما، حقوق و مزایای هیچکدام را پرداخت نکرده است.

 

*روز چهارشنبه ۱۰ بهمن، جمع کثیری از رانندگان و تاکسیداران بوکان نسبت به عدم رسیدگی به مشکلات تاکسی داران، بی توجهی مسئولان مربوطه، عدم پوشش بیمه و حمایتهای دولتی مقابل سازمان تاکسیرانی این شهر دست به تجمع و اعتصاب زدند. به گزارش آسونیوز، تاکسیداران بارها جهت اعتراض به وضعیت کنونی و عدم پاسخگویی مسئولان در جهت رفع مشکلات صنفی خود، به ارگانهای مربوطه  از جمله فرمانداری این شهر مراجعه نموده، اما تا کنون هیچ پاسخ صریحی در خصوص رفع مشکلات شان داده نشده است.

 

*روز پنجشنبه ۱۱بهمن، اعتصاب کامیونداران کارخانه سیمان بجنورد ادامه یافت و وارد هفتمین روز خود شد. اعتصاب کامیونداران کارخانه سیمان بجنورد از ۴ بهمن ماه آغاز شده است. به گزارش ایران کارگر، رانندگان بزرگ‌ترین کارخانه تولید سیمان ایران (سیمان بجنورد) در اعتراض به پایین بودن کرایه ‌های حمل و نقل دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.

 

*روز یکشنبه ۱۴ بهمن، کارگران پروژه نیروگاه و سد چمشیر در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان دست به تجمع مقابل فرمانداری گچساران،زدند. به گزارش ایرنا، مطالبات کارگران این پروژه که بیش از هزار نفرند از سالها پیش انباشته شده است.

نیروگاه و سد چمشیر در ۲۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر دوگنبدان در استان کهگیلویه و بویراحمد و بر روی رودخانه زهره درحال ساخت است.

 

*بامداد روز دوشنبه ۱۵ بهمن، جمعی از متقاضیان مسکن مهر در اهواز دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایران کارگر، این تجمع در اعتراض به اجازه ندادن برای ساخت مسکن به آنها بعد از مدت ده سال که ثبت نام کرده اند، است. معترضان چندین دست‌ نوشته در دست داشتند که روی یکی از آن‌ها نوشته بود: «نماینده ما باشید نه انبو سازان»

 

*بامداد روز دوشنبه ۱۵ بهمن، رانندگان تاکسی شخصی و اینترنتی در خرم ‌آباد با تجمع در میدان ۲۲ بهمن این شهر دست از کار کشیده و اعتصاب کردند. به گزارش ایران کارگر، این تجمع و اعتصاب در اعتراض به پایین بودن درآمد، مسافربرهای شخصی و  تاکسیهای اینترنتی بود.

 

*به گزارش هرانا، روز دوشنبه ۱۵ بهمن، جمعی از رانندگان تاکسی شخصی و اینترنتی در شهرستان خرم آباد، در اعتراض به برآورد نشدن مطالبات شان دست به اعتصاب و تجمع زدند. معترضان علت تجمع خود را پایین بودن نرخ کرایه عنوان کردند.

 

*روز سه شنبه ۱۶ بهمن، جمعی از اعضای پروژه های سپیدار ۲ و ۳ و سهیل، در اعتراض به تخلفات تعاونی مسکن خود، مقابل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، معترضان می‌گویند: هیات مدیره تعاونی که متخلف شناخته شده، بدون توجه به حکم وزارت تعاون، بدون ارسال دعوتنامه برای اعضا، مجمع عمومی برگزار می‌کند؛ این درحالیست که پروژه‌های مسکونی سالهاست بلاتکلیف مانده و ما از سال ۹۱ منتظر تحویل آپارتمان‌هایمان هستیم!

 

*بامداد روز سه شنبه ۱۶ بهمن، کارگران شهرداری توحید واقع در شهرستان چرداول استان ایلام در اعتراض به ۵ ماه معوقات مزدی خود، مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا: این کارگران در واحد اداری شهرداری توحید و سازمانهای وابسته به آن به‌ صورت قراردادی مشغول کارند. به گفته کارگران شهرداری توحید، شهرداری و شورای شهر هیچ برنامه ‌ای برای پرداخت مطالبات‌ آنها ندارد.

 

*روز سه شنبه ۱۶ بهمن، کارگران و کارکنان پروژه ساخت مجتمع چند منظوره اداری، تجاری و تفریحی آیسان در مرکز شهر تبریز، در اعتراض به معوقات مزدی ۷ ماهه خود، اقدام به برگزاری تجمع کردند. به گزارش آراز نیوز، پروژه آیسان تبریز در بافت تاریخی تبریز در حال احداث بود و سازمان میراث فرهنگی استان نیز به دنبال تعدیل ارتفاع برجهای این پروژه بود.

 

*روز سه شنبه ۱۶ بهمن، حدود ۹۰۰ کارگر شاغل در کارخانه رینگ‌ سازی مشهد برای بازبینی در طرح طبقه ‌بندی مشاغل اعتصاب کردند. به گزارش ایلنا: شرکت رینگ ‌سازی حدود ۹۰۰ کارگر قراردادی و رسمی شاغل دارد که کارگران آنها نسبت به به اجرای سلیقه‌ ای طرح طبقه ‌بندی مشاغل انتقاد دارند.

 

*روز چهارشنبه ۱۷ بهمن، کارگران شهرداری آبژدان اندیکا برای سومین روز متوالی مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران شهرداری «آبژدان اندیکا» در استان خوزستان دست‌ کم ۸ ماه دستمزد پرداخت نشده، دارند. جدا از دستمزد، عیدی سال گذشته این کارگران نیز بعد از گذشت ۱۱ ماه از سال هنوز پرداخت نشده است.

شهر آبژدان با جمعیتی بیش از ۲۳ هزار نفر از بخشهای تابعه شهرستان اندیکا درشمال شرق استان خوزستان است.

 

*شامگاه پنج شنبه ۱۸ بهمن، دستفروشان در خیابان امیری آبادان برای چهارمین روز متوالی در اعتراض به جمع آوری و انتقال به بازار خلیج فارس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از دستفروشان ضمن اعتراض به مسئولان شهری آبادان در توجه نکردن به مشکلات دستفروشان گفت: حدود ۲ سال است که اجازه نداریم در خیابان امیری دستفردشی کنیم و در بازار خلیج فارس غرفه هایی در ازای پرداخت اجاره و حق شارژ بازار به ما داده اند. وی ادامه داد: به دلیل مراجعه کم مردم و خریداران، فروش چندانی نداریم و نمی توانیم هزینه های زندگی خود را تامین کنیم.

 

*روز يكشنبه ۲۱ بهمن، کارگران کارخانه سیمان صوفیان واقع در ۵ کیلومتری شهر صوفیان در استان آذربایجان ‌شرقی برای پنجمین روز متوالی دست از کار کشیده و اعتصاب کردند. به گزارش آراز نیوز، کارگران در اعتراض به عدم دریافت حقوق معوقه خود اعتصاب کرده‌ و خواستار حقوق معوقه و بیمه خود هستند.

روز دوشنبه ۲۲ بهمن، تجمع و اعتصاب کارگران این کارخانه برای ششمین روز متوالی ادامه یافت.

 

*روز یکشنبه ۲۱ بهمن، کارگران شهرداری کرمانشاه در اعتراض به پرداخت نشدن ۸ ماه اضافه کاری و ۴ ماه دستمزد معوقه در مقابل ساختمان شهرداری این شهر اقدام به برگزاری تجمع کردند. به گزارش ایران کارگر، کارگران شهرداری کرمانشاه مانند بسیاری دیگر از کارگران شهرداریها با قرارداد موقت و به واسطه شرکتهای پیمانکاری نیروی انسانی اشتغال دارند.

 

*روز سه ‌شنبه ۲۳ بهمن، کارگران شرکت کیان کرد ملایر که بیش از شش ماه است حقوقی دریافت نکرده و ۳ سال نیز عیدی معوق دارند، مقابل شرکت دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایران کارگر، یکی از کارگر بیان کرد: تا شنبه کارخانه تعطیل بوده و اگر  وعده ‌ها محقق شود کارگران به خط تولید بازمی‌گردند و درصورتی‌که بدهیها پرداخت نشود تجمعات از هفته آینده مجدداً برگزار می‌شود.

 

*بامداد روز چهارشنبه ۲۴ بهمن، کارگران کارتن ایران در اعتراض به مشکلات بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان ‌آور خود، مقابل ساختمان شعبه شش اداره تامین اجتماعی تهران دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران کارخانه کارتن ایران در تشریح مشکلات بازنشستگی خود گفت: کارگران شاغل در کارتن ایران سالهاست که در مشاغل سخت و زیان ‌آور مشغول کار هستند اما تقریباً از شش ماه پیش باوجود اینکه کارفرما با درخواست بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان ‌آور تعدادی از کارگران موافق و حاضر است چهار درصدِ بازنشستگی پیش از موعد آنها را بپردازد، تامین اجتماعی شعبه شش به بهانه‌ های مختلف مخالفت و سنگ ‌اندازی می‌کند.

 

*بامداد روز پنجشنبه ۲۵ بهمن، رانندگان تاکسی سیاهکل در اعتراض به نابسامانی شغلی مقابل فرمانداری اجتماع کردند. به گزارش اتحاد، رانندگان تاکسی معترض گفتند: شورای ترافیک سیاهکل چند ماه قبل مصوب کرد خودروهای پلاک شخصی خط سیاهکل - لاهیجان از ایستگاهی که برای آنها در ورودی شهر تعبیه شده مسافر جابجا کنند اما این رانندگان به این مصوبه بی توجهی کرده و در مناطق مختلف شهر سیاهکل مسافران را جابجا می کنند که این وضعیت موجب کسادی کار رانندگان تاکسی شده است.

 

*بامداد روز شنبه ۲۷ بهمن، اعضای تعاونی مسکن ایثار کارکنان وزارت جهاد کشاورزی در اعتراض به تخلفات تعاونی مسکن، مقابل ساختمان وزارت کار تجمع کردند. به گزارش ایلنا، معترضان گفتند: هیات مدیره قبلی این تعاونی در زمان تصدی خود طبق قرارداد به تعهدات خود عمل نکرده‌ و در اداره امور تعاونی تخلفاتی داشته‌ و در نتیجه مشکلاتی برای اعضا ایجاد شده است.

 

*روز شنبه ۲۷ بهمن، شماری از کارگران کارخانه بلبرینگ‌سازی تبریز در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود، مقابل ساختمان فرمانداری تبریز تجمع کردند. به گزارش ایلنا، علت برپایی این اعتراض، ۷ ماه معوقات مزدی اعلام شده است.

 

*روز شنبه ۲۷ بهمن، جمعی از کارگران کارخانه فولاد زرند در اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی و عدم پرداخت حقوق و حق بیمه، مقابل دفتر شرکت فولاد زرند ایرانیان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران به نمایندگی از نیروهای پیمانکاری شرکت فولاد زرند ایرانیان گفت: در آزمون استخدامی اخیر شرکت کردیم و کارگران با سابقه شرکت در این آزمون پذیرفته نشدند و افرادی غیربومی از دیگر استانها و شهرستانها با داشتن اولویت استخدام شدند و اکنون مشغول به کار هستند.

 

*به گزارش مهر در روز شنبه ۲۷ بهمن، کارگران سازمان ورزش شهرداری تهران که در بهمن ماه سال جاری از کار اخراج شده اند، برای اعتراض به اخراج و برای بازگشت به کار، طی چندین روز مقابل ساختمان شورای شهر تهران اجتماع کردند.

 

*حدود ۲۰۰ نفر از کارگران و کارکنان شهرداری بستان روز یکشنبه ۲۸ بهمن با تجمع مقابل اداره شهرداری، شورای اسلامی شهر و بخشداری بستان خواستار پرداخت ۶ ماه حقوق معوقه و ۲۴ ماه بیمه خود شدند. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از کارگران شهرداری بستان در گفتگو با سرپرست بخشداری بستان گفت: ۶ ماه حقوق معوقه داریم که به دلیل این معوقات مجبور شده ایم از دوست و فامیل و کسبه محل قرض کنیم، همچنین به دلیل پرداخت نشدن بیمه مجبور به استفاده از بیمه روستایی شدیم.

 

 

*روز یکشنبه، ۲۸ بهمن، پیمانکاران شهرداری تهران در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان از سوی شهرداری، مقابل ساختمان شورای شهر تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان شعار «حناچی، حناچی استعفا، استعفا» سر دادند. پیروز حناچی شهردار تهران است. تجمع کنندگان همچنین با سردادن شعار «لیست امید نمی خوایم، ما پولمان را می خوایم»، گفتند: مسئولان شهری به جای آنکه با دوچرخه سواری نشان دهند که مردمی هستند، بدهیهای شهرداری را بپردازند تا مردمی بودنشان برای مردم مسجل شود.

 

*روز یکشنبه ۲۸ بهمن، بار دیگر کارگران پروژه آیسان تبریز دراعتراض به عدم پرداخت ۷ ماه حقوق دست به تجمع مقابل این مجتمع زدند. به گزارش آراز نیوز، شهردار تبریز ضمن تایید مشکل کارگران این پروژه گفت: آیسان زیرمجموعه بانک شهر است و یک پروژه خصوصی است و شهرداری پیمانکار این پروژه نیست و بحثهای مدیریتی پروژه هیچ ربطی به شهرداری ندارد و شهرداری مانند سایر سهامداران، فقط در این پروژه سهام دار است.

 

*روز دوشنبه ۲۹ بهمن، جمعی از نیروهای آموزش دیده شرکت نفت گچساران در اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی برای چندمین بار دست به تجمع مقابل اداره کار و فرمانداری زدند. به گزارش کِبنا نیوز، این جوانان بیکار که دو سال است به ساختمان شرکت نفت، اداره کار، فرمانداری و هرجایی که بتوانند حرف شان را بزنند رفت و آمد می کنند ولی با انکه به گفته خودشان بیش از ۱۰ بار تجمع کرده اند هیچ جواب قانع کننده ای از سوی مسئولان نشنیده اند.

 

*روز دوشنبه ۲۹ بهمن، کارکنان بازنشسته بنیاد شهید و امور ایثارگران، در اعتراض به پرداخت نشدن سنوات پایان خدمت و پاداش بازنشستگی مقابل ساختمان مرکزی بنیاد شهید و امور ایثارگران واقع در خیابان طالقانی تهران تجمع کردند. به گزارش آنا، این گروه از بازنشستگان عنوان کردند؛ با اینکه در سال ۱۳۹۶ بازنشسته شده‌اند، برخلاف وعده ‌های داده شده از سوی مدیران، تاکنون هیچ مبلغی را به عنوان سنوات خدمت و پاداش بازنشستگی دریافت نکرده ‌اند.

 

*روز دوشنبه ۲۹ بهمن، کارگران شهرداری چابهار در دفتر شهرداری این شهر اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. به گزارش هرانا، معترضان دلیل تجمع خود را اعتراض به معوقات مزدی چندین ماهه خود ذکر کردند.

 

*بامداد روز دو‌شنبه ۲۹ بهمن، شماری از کارگران مجموعه شهرداری آبادان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض دو تا سه ماه مطالبات مزدی طلبکارند. آنها می‌گویند علاوه بر حقوق، حق بیمه آنها نیز با تاخیر به تامین اجتماعی پرداخت می‌شود.

همزمان تعدادی از کارگران واحد آتش نشانی نیز به نمایندگی از همکاران خود در ادامه پیگیریهای خود، تجمع اعتراضی دیگری را مقابل دفتر امام جمعه آبادان برپا کردند. مطالبات کارگران آتش ‌نشان تقریبا مشابه مطالبات مزدی و بیمه ‌ای کارگران خدماتی و فضای سبز است.

 

*روز دوشنبه ۲۹ بهمن، خانواده کارگر زندانی اسماعیل بخشی، همراه با جمعی از کارگران در مقابل دادگستری شوش ،دست به تجمع زدند. به گزارش کانال تلگرام سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، تجمع کنندگان با در دست داشتن دست نوشته هایی مبنی بر آزادی اسماعیل بخشی، به ادامه بازداشت و بی خبری از وضعیت اسماعیل بخشی اعتراض کردند. بر اساس گزار ش رسیده صادقی رئیس اداره اطلاعات شوش به مانند روز گذشته با مادر کارگر زندانی اسماعیل بخشی درگیر و این‌ مادر زحمتکش و رنج کشیده را مورد تهدید قرار داد.

 

*روز یکشنبه ۲۸ بهمن، جمعی از کارگران بازنشسته مجتمع نیشکر هفت تپه برای کسب مطالبات شان برای دومین روز متوالی، دست به تجمع مقابل دفتر مدیریت زدند. به گزارش کانال تلگرام سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، بازنشستگان کارخانه نیشکر هقت‌ تپه خواستار پرداخت سنوات سابقه کاری سالهای ۹۵ و ۹۶ شدند. به این کارگران که قراردادشان با شرکت  پیمانکاری هست، وعده عقد قرارداد مستقیم با شرکت نیشکرهفت تپه داده شده بود.

روز سه شنبه ۳۰ بهمن، بار دیگر، کارگران بازنشسته مجتمع نیشکر هفت تپه در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان مقابل ساختمان مدیریت تجمع کردند.

 

*روز سه‌ شنبه ۳۰ بهمن، شماری از کارگران کارخانه «متالوژی پودر ایران» در استان قزوین که در زمینه تولید قطعات و پودر آهن مشغول کارند، تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایران کارگر، کارگران ‌گفتند: دستمزد سه ماه آخر سال ۹۶ و آذر و دی ماه سال جاری آنها به تاخیر افتاده و عیدی و پاداش پایان سال ۹۶ را نیز دریافت نکرده ‌اند.

 

*روز سه شنبه ۳۰ بهمن، کارگران و گروهی از دامداران طلبکار از یک شرکت لبنیاتی مقابل استانداری گلستان تجمع کردند. به گزارش صدا و سیما، در این تجمع حدود ۱۱۰ کارگر و ۵۰ دامدار از مسئولان خواستند مشکل آنها را بررسی و در آستانه سال نو طلب شان را از کارخانه دریافت کنند. کارگران این شرکت از حدود ۱۹ ماه پیش تا کنون حقوقی دریافت نکرده و حدود ۲ و نیم میلیارد تومان طلبکارند.

 

*روز سه شنبه ۳۰ بهمن، کارکنان نیروگاه سیکل ترکیبی کاشان در اعتراض به پرداخت نشدن ۶ ماه حقوق عقب افتاده شان دست به اعتصاب و تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایران آزادی، کارگران مانع عبور هرگونه خودرو به داخل نیروگاه شدند.

 

*روز سه شنبه ۳۰ بهمن، صدها نفر از صاحبان مغازه ‌های بازار کوهک در اعتراض به تعطیلی محل کارشان از سوی نیروی دریایی ارتش و بنیاد مستضعفان، مقابل ساختمان بنیاد مستضعفان در تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، نماینده تجمع‌ کنندگان بازار کوهک در توضیح دلایل این تجمع گفت: بازار کوهک در زمینی به مساحت ۹ هکتار در کنار پادگان نیروی دریایی در منطقه رسالت واقع شده که مدت ۱۰ سال است فعالیت می‌ کند. وی با اشاره به این که ۱۰ سال قبل کسبه سنگ و سرامیک از منطقه بابایی در نتیجه فشار شهرداری به کوهک منتقل شدند، گفت: این زمین متعلق به نیروی دریایی ارتش است و نیروی دریایی با تمامی کسبه این بازار که حدود ۲ هزار نفر هستند، قرارداد بسته است.

 

*روز سه‌ شنبه ۳۰ بهمن، کارگران کشتارگاه ایلام در مقابل ساختمان استانداری ایلام اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. به گزارش هرانا، کارگران معترض دلیل تجمع خود را اعتراض به عدم پرداخت یک سال حقوق، عیدی و مزایای سالهای قبل عنوان کردند.

 

*بامداد روز یکشنبه ۲۸ بهمن، شماری از کارکنان شاغل در دفاتر سهام عدالت به دلیل نامشخص بودن وضعیت شغلی و معوقات مزدی خود، مقابل ساختمان وزارت اقتصاد و دارایی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این گروه از کارگران که از استانها و شهرستانهای مختلف کشور برای پیگیری وضعیت شغلی و مطالبات معوقه خود به تهران آمده بودند.

یکی از معترضان حاضر در تجمع گفت: متاسفانه در لایحه آزاد سازی سهام عدالت که قرار است به زودی در صحن مجلس مطرح و برای تصویب به رای گذاشته شود در خصوص امنیت شغلی کارکنان سهام عدالت که بیش از ۱۲ سال است در مجموعه شرکتهای سهام عدالت شهرستانی سابقه کار بیمه ‌ای داشته و عمر مفید خود را در شرکتهای مذکور سپری کرده ‌اند هیچ‌ گونه توجهی نشده است.

روز دوشنبه ۲۹ بهمن، اعتراض کارکنان سهام عدالت ادامه یافت. به دنبال اعتراض دو روزه کارکنان سهام عدالت، رئیس سازمان خصوصی ‌سازی با دعوت از نمایندگان کارکنان معترض وعده داد که تا یک هفته آینده بخشی از مطالبات مزدی کارکنان سهام عدالت را پرداخت می‌کند.

 

*کارگران روغن نباتی جهان بامداد روز پنجشنبه ۲۵ بهمن، مقابل استانداری زنجان برای پیگیری مطالبات خود تجمع کردند. به گزارش‌ ایلنا، یکی از کارگران این مجموعه گفت: مشکلات روغن نباتی جهان به قوت خود باقی است و کارفرما هیچ اقدام مثبتی برای ادامه روند تولید با وجود مهیا بودن شرایط آن صورت نداده است. وی افزود: یک سال است همه مسئولان وعده پیگیری می‌دهند؛ اما عمل نمی‌کنند.

روز سه شنبه ۳۰ بهمن، اعتراض کارگران کارخانه روغن نباتی جهان در زنجان، در اعتراض به معوقات مزدی و بیمه ای برای پنجمین روز متوالی ادامه یافت.

 

*روز سه شنبه ۳۰ بهمن، برای هفتمین روز متوالی، کارگران شهرداری سروآباد دراعتراض به عدم پرداخت ۷ ماه حقوق و ۴۰ ماه مطالبات دیگر و وعده های توخالی به اعتصاب شان ادامه دادند و از جمع آوری زباله ها ازسطح شهر خودداری کردند.

به گزارش ایرنا، اعتراض کارگران و جمعی از نیروهای شاغل در شهرداری سروآباد که از روز ۲۴ بهمن آغاز شده همچنان ادامه دارد.

 

اخبار کوتاه بر اساس تصویرها و ویدئوهای منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

چهارشنبه ۳ بهمن- تجمع اهالی و کارگران شمشک در اعتراض به بسته بودن پیست شمشک مقابل ساختمان شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی./ تجمع خانواده‌های جانباختگان حادثه سانچی مقابل نهاد ریاست جمهوری. آنها خواستار پیگیری و بازگرداندن جنازه عزیزان خود شدند./ تجمع اعتراضى دست فروشان در شهر آبادان برای بازگشت به محل کسب و کار خود./  کارگران کشتارگاه بجنورد دراعتراض به نداشتن قرارداد و عدم پرداخت مطالبات مبنی بربخشی از حقوق دی ماه و نیز مبالغی از سال ۹۵، برای چند ساعت دست به اعتصاب زدند.

شنبه ۶ بهمن- اعتصاب رانندگان اتوبوس بخش خصوصی شرکت سیر طوس مشهد به دلیل پرداخت نشدن یارانه دولتی. اعتصاب کارکنان شهرداری زرنه در استان ایلام در اعتراض به پرداخت نشدن چند ماه حقوق معوقه.

دوشنبه ۸ بهمن- تجمع رانندگان اتوبوس در مشهد در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات شان در مقابل ساختمان شورای فرمایشی این شهر./ اعتصاب رانندگان کامیون کارخانه سیمان بجنورد، نسبت به برآورده نشدن مطالبات خود و تجمع در محوطه این کارخانه.

سه شنبه ۹ بهمن- تجمع اهالی روستای جلال آباد در شهرستان زرن، در اعتراض به عدم جذب نیروی بومی در کارخانجات این شهرستان.

چهارشنبه ۱۰ بهمن- تجمع پرسنل مؤسسه فدک که یک مرکز بهزیستی است، در اعتراض به پرداخت نشدن ۱۳ ماه حقوق و مزایا و هچنین عدم پرداخت عیدی و سنوات سال ۹۶  و ۹۷ و عدم واریز بیمه ماههای آبان، آذر و دی به حساب ‌شان، مقابل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تهران.

یکشنبه ۱۴ بهمن- تجمع مردم زابل در اعتراض به بیکاری و درگیری نیروهای پلیس

دوشنبه ۱۵ بهمن- اعتصاب و تجمع رانندگان تاکسی بیسیم در شهرستان درود استان لرستان، در اعتراض به برآورد نشدن مطالبات شان مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان.

سه شنبه ۱۶ بهمن- اعتصاب چند روزه کارگران شهرداری نورآباد ممسنی دراستان فارس در اعتراض به عدم پرداخت حقوق شان./ تجمع کارگران شهرداری توحید واقع در شهرستان چرداول استان ایلام در اعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق و ۲ ماه حق بیمه، مقابل ساختمان شهرداری.

پنجشنبه ۱۸بهمن- تجمع کارگران شهرداری کرج در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق عقب افتاده خود مقابل شهردای این شهر./ تجمع نانوایان در مشهد در اعتراض به کمبود آرد.

دوشنبه ۲۲ بهمن- تجمع چند روزه دستفروشان آبادان در اعتراض به برچیده شدن بساطهای شان توسط ماموران شهرداری.

چهارشنبه ۲۴ بهمن- تجمع جمعی از انبوه سازان کلانشهر کرج، در اعتراض به افزایش چند برابری نرخ عوارض ساخت و ساز و مقدار جریمه های ماده ۱۰۰، مقابل ساختمان شورای شهر کرج./ تجمع مرغدارن شهرستان ارومیه در اعتراض به تاخیر ۳ ماهه در پرداخت طلب خود از سوی کشتارگاه مرغ خانگی.

پنجشنبه ۲۵ بهمن- تجمع اهالی روستای خلیفه حیدر از توابع بخش شاوور در شهرستان شوش در استان خوزستان، در اعتراض به استخدام غیر بومیان در شرکت نیشکر میان آب، مقابل ساختمان این شرکت.

شنبه ۲۷ بهمن- درگیری شهروندان منطقه نارمک واقع در شرق تهران با ماموران گشت ارشاد برای رها کردن دو زن از خودروی ماموران سرکوب. در این درگیری مزدوران به شلیک هوایی دست زدند و مردم معترض درب خودروی پلیس را کنده و زنان را نجات دادند.

دوشنبه ۲۹ بهمن-  تجمع خانواده‌های جانباختگان هواپیمای تهران – یاسوج.  

سه‌شنبه ۳۰ بهمن- تجمع مردم جویای کار شهر مشراگه در استان خوزستان مقابل بخشداری شهر مشراگه./ تجمع کارگران پیمانی شهرداری تهران به خاطر عدم دریافت مطالبات شان مقابل شورای فرمایشی شهر تهران./ تجمع کارگران و کارکنان ایستگاه تقویت فشار گاز کریت کمپ اهواز در اعتراض به معوقات مزدی خود.

 

جنبش اعتراضی سپرده گذاران غارت شده

برخی از حرکتهای اعتراضی سپرده گذاران غارت شده، بر اساس تصویرها و ویدئوهای منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی به قرار زیر است:

دوشنبه ۱ بهمن- تجمع سپرده‌‌گذاران غارت شده بدرتوس در مشهد مقابل استانداری خراسان رضوی برای دومین بار طی دو هفته اخیر. این مؤسسه وابسته به کاسپین متعلق به سپاه است.

سه‌شنبه ۲ بهمن-  تجمع سپرده گذاران موسسه کاسپین در رشت مقابل دفتر این موسسه./ تجمع غارت ‌شدگان شرکت ورمی کمپوست دزفول مقابل فرمانداری ویژه شهرستان دزفول. این شرکت از یکهزار و ۴۶۰ نفر کلاهبرداری کرده است.

پنجشنبه ۴ بهمن- تجمع غارت شدگان پدیده شاندیز در مشهد مقابل ساختمان استانداری.

یکشنبه ۷ بهمن- تجمع غارت شدگان سایت طلای ثامن مقابل ساختمان دادستانی کل کشور در تهران برای دومین روز متوالی./ تجمع مالباختگان موسسه کاسپین مقابل ساختمان دادسرای عمومی تهران.

سه‌شنبه ۹ بهمن- تجمع سپرده‌گذاران غارت شده کاسپین در مشهد در پاسخ به فراخوان قبلی، مقابل شعبه هاشمیه این مؤسسه./ تجمع سپرده‌گذاران غارت شده کاسپین در رشت مقابل شعبه سرپرستی این مؤسسه.

چهارشنبه ۱۰ بهمن- تجمع سپرده‌ گذاران غارت شده مؤسسه کاسپین در کرمان، داخل این مؤسسه

پنجشنبه ۱۱ بهمن- تجمع غارت شدگان پروژه شهرک کشوری اصفهان مقابل فرمانداری این شهر. معترضان در این تجمع خواستار اعلام رقم دقیق قیمتهای تمام شده خانه‌ ها در فازهای ۶ و ۷ این پروژه شدند.

دوشنبه ۱۵ بهمن- تجمع سپرده‌گذاران غارت‌ شده بدرتوس در مشهد در پاسخ به فراخوان قبلی مقابل استانداری خراسان رضوی./ تجمع سپرده‌گذاران غارت شده کاسپین در رشت مقابل شعبه سرپرستی این مؤسسه./ تجمع و تظاهرات سپرده‌ گذاران غارت شده کاسپین در تهران ابتدا مقابل ساختمان قوه قضاییه و سپس به سمت میدان ولی‌عصر دست به تظاهرات و راهپیمایی زدند./ مالباختگان موسسه سکه ثامن در مقابل ساختمان دادستانی سفره خالی پهن کردند.

سه شنبه ۱۶ بهمن- تجمع سپرده گذاران غارت شده موسسه کاسپین در کرمانشاه و ایلام مقابل دفتر این موسسه در این دو شهر./ تجمع مالباختگان سایت طلای ثامن در تهران.

چهارشنبه ۱۷ بهمن- تجمع غارت شدگان پروژه سوهانک مجلس در مقابل مجلس.

پنجشنبه ۱۸ بهمن- تجمع مالباختگان پدیده شاندیز در مشهد مقابل ساختمان دفتر احمد علم الهدی، امام جمعه جنایتکار مشهد.

یکشنبه ۲۱ بهمن- تجمع سپرده گذاران موسسه کاسپین رشت مقابل شعبه سر پرستی این موسسه./ تجمع سپرده‌گذاران غارت شده بدر توس در مقابل استانداری خراسان رضوی.

سه شنبه ۲۳ بهمن- تجمع سپرده گذاران پروژه ساختمانی «سوهانک مجلس» مقابل ساختمان مجلس برای دومین بار./ تجمع سپرده گذاران موسسه کاسپین در کرمانشاه مقابل دفتر این موسسه.

چهارشنبه ۲۴ بهمن- تجمع اعتراضی سپرده‌‌ گذاران غارت شده کاسپین در تهران مقابل ساختمان قوه قضاییه

یکشنبه ۲۸ بهمن- تجمع سپرده گذاران سایت طلای ثامن مقابل ساختمان بانک مرکزی در تهران./ تجمع غارت شدگان موسسه کاسپین در مشهد مقابل دفتر این موسسه.

دوشنبه ۲۹ بهمن-  تجمع مالباختگان طلافروشی شادی در تهرانپارس (تهران) مقابل ساختمان دیوان عالی کشور/ تجمع سپرده گذاران غارت شده موسسه کاسپین در رشت و موسسه بدر توس در مشهد.

سه‌شنبه ۳۰ بهمن- تجمع سپرده گذاران غارت شده موسسه کاسپین در تهران و کرمانشاه.

 

شعارها، دستنوشته ها و بنرهای سپرده‌گذاران غارت شده

سه قوه بی غیرت بشنو صدای ملت

دستای پشت پرده با پول ما چه کرده

اصل پول و سود قرارداد ما بین مؤسسه مجاز کاسپین و سپرده‌گذاران بایستی تمام و کمال پرداخت گردد

جهانگیری حیا کن سوریه رو رها کن فکری به حال ما کن

دولت مافیا مرگ به پیوندتان

حقمو  من می گیرم اگر که من بمیرم

قانون ما اینه دزدها پولا را بردن جرمو به ما چسبوندند

نه قاضی نه دولت نیستند بفکر ملت

غارت شده کاسپین هستیم تا پولو نگیریم دست بردار نیستیم

خواسته ما اینه دزد خونه ‌ها بسته شند

محکمه عدالت کر و کور و لال شدن با دزدها همدست شدن

فریاد فریاد از این همه بی داد

بدست بانک  مرکزی غارت ملی شدیم

تا پولمو نگیریم آرام نمی‌نشینم

با دادن مجوز به مؤسسه کاسپین پول مردم را دزدیدند

کاسپین دزدی کرده دولت حمایت کرده

این بانک مرکزیه یا مرکز دزدیه

سه ساله که دویدیم فقط دروغ شنیدیم

پولمون زنده می‌ کنیم، دزدها را ذله می‌کنیم

محکمه عدالت اجرا باید گردد این سیف پست خائن اعدام باید گردد

حاصل یک عمر ما دزدی و غارت شده

نه محکمه نه دادخواست پولهای ملت کجاست

غارت دزدی کافیه سفره ما خالیه

کاسپین کثافت پولها را کرده غارت

یک اختلاس کم بشه مشکل ما حل میشه

فریاد یا محمدا، نمی‌ رسند به داد ما

حق ما پایمال شده دادگاه تشکیل نشد

داد ما را شنیدن دادگاهی تشکیل نشد

اگر یکم راست میگی قانون اجرا کنید

دولت ورشکسته رو پول ما نشسته

به ما خیانت کردن دادگاهی تشکیل نشد

در بهار آزادی، سفره ‌های ما خالی

با ایده مجوز پول هامون دزدیدن

بانکهای ایران دزدند پولاتون می دزدند

تا خون در رگ ماست  می ایستیم  می جنگیم پولامون  می گیریم

بگو مرگ بر دزد

ایران شده دزد خونه، توی جهان نمونه

 

حرکتهای اعتراضی خریداران خودرو

شرکتهای خودرو مانند سایپا، ایران خودرو، کرمان موتور و …. با اینکه در زمان پیش ‌فروش خودرو پول کامل خودرو را از مشتریان اخذ کرده ‌اند و در قرارداد هم نوشته ‌اند که قیمت تمام شده خودرو بر اساس همان نرخ مندرج در توافق است، اما به خاطر بی ارزش شدن ریال حاضر به تحویل خودرو با قیمت پیش فروش نیستند. برخی از حرکتهای اعتراضی در مورد به قرار زیر است:

(منبع: ایران کارگر، همبستگی ملی، هرانا، ایسنا، بی بی سی، ایران خبر)

چهارشنبه ۳ بهمن- تجمع حواله داران کرمان موتور در اعتراض به عدم تحویل خودرو به خریداران به قیمت زمان پیش فروش مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت.

شنبه ۶ بهمن- تجمع خریداران خودروهای ثبت نامی از گروههای خودرو سازی سایپا و ایران خودرو مقابل ساختمان وزارت صنعت، معدن و تجارت در تهران.

یکشنبه ۷ بهمن- تجمع خریداران خودروهای ثبت نامی از شرکت کرمان خودرو مقابل ساختمان وزارت صنعت، معدن و تجارت.

دوشنبه ۸ بهمن- تجمع خریداران خودروهای ثبت نامی از گروههای خودروسازی سایپا و ایران خودرو مقابل ساختمان وزارت صنعت معدن و تجارت.

سه شنبه ۹ بهمن- تجمع حواله‌داران بهمن موتور در تهران. عوامل این شرکت اقدام به کتک زدن حواله‌داران بهمن موتور کردند.

چهارشنبه ۱۰ بهمن- تجمع خریداران خودروهای ثبت نامی از گروههای خودرو سازی سایپا و ایران خودرو مقابل ساختمان وزارت صنعت معدن و تجارت./ تجمع حواله‌داران خودروی چانگان در تهران مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت.

شنبه ۱۳ بهمن- تجمع حواله داران کرمان موتور و ایران خودرو مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت. حواله‌داران کرمان موتور شعار می‌دادند: «کرمان خودرو حیا کن قرارداد نگاه کن».

يكشنبه ۱۴ بهمن- تجمع مالباختگان شرکت پرشین پارس که یک شرکت پیش فروش خورو است، مقابل ساختمان بیدادسرای عمومی و ضد انقلاب تهران/ تجمع حواله‌داران خودروی ۲۰۷ صندوقدار پژو برای دومین روز متوالی مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت دست به تجمع زدند. در این تجمع معترضان شعار می دادند: «مشکل ما حل نشه هر روز بساط همینه»، «۲۰۷ صندوقدار وزیر خوابی یا بیدار؟»، «ایران خودرو حیا کن صندوقشو رها کن».

دوشنبه ۱۵ بهمن- سومین روز تجمع خریداران خودروهای ثبت نامی از گروههای خودرو سازی سایپا، ایران خودرو و صنعت خودرو آذربایجان (آذویکو) مقابل ساختمان وزارت صنعت معدن و تجارت.

چهارشنبه ۱۷ بهمن- تجمع خریداران خودرو سایپا‌ مقابل وزارت صنعت و معدن./ تجمع حواله‌داران خودرو آذویکو مدل ام-جی در برابر نمایندگی امامی و سپس در مقابل استانداری در مشهد

سه شنبه ۲۳ بهمن- تجمع حواله داران کرمان موتور مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت. در  این تجمع اعتراضی که هر هفته برگزار می‌شود حواله‌داران معترض کرمان موتور علیه این کلاهبرداری و دزدی آشکار این شرکت شعارهای اعتراضی سر دادند.

چهارشنبه ۲۴ بهمن- تجمع حواله داران شرکت «اداگ خودرو» مقابل ساختمان بیدادسرای عمومی و ضد انقلاب ناحیه پنج تهران.

شنبه ۲۷ بهمن- تجمع سهامداران غارت شده شرکت «رامش خودرو» مقابل ساختمان بیدادسرای عمومی و ضد انقلاب تهران./ تجمع خریداران خودروهای ثبت نامی از شرکت بهمن موتور مقابل ساختمان یکی از نمایندگیهای این شرکت در تهران.

 

 

منبع: نبردخلق شماره ۴۰۸، چهار شنبه اول اسفند ۱۳۹۷ - ۲۰ فوریه ۲۰۱۹

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول