چالش های معلمان (اسفند ۹۷)

فرنگیس بایقره

 

سقف کلاس دانش آموزان "سورگاه" آسمان است

۷۰ دانش آموز "دبستان شهید فاریابی" روستای "سورگاه" حتی برای نشستن در کلاس درس "نیمکت" هم ندارند.

دانشجو معلمی که خودش از اهالی همین روستاست می گوید: "این مدرسه در سال ۷۶ ساخته شد که فقط دو کلاس درس دارد آن هم برای ۷۰ دانش آموز و مجموع صندلیهای هر دو کلاس به ۲۰ عدد هم نمی رسد."

وی ادامه داد: "با توجه به اینکه در داخل مدرسه فضای کافی برای حضور تمام بچه ها فراهم نیست، برخی کلاسها در فضای باز حیاط مدرسه تشکیل می شوند. در حیاط مدرسه میز و نیمکت و حتی تخته سیاه برای آموزش بچه ها وجود ندارد و آنها باید در گرما و سرما روی زمین نشسته و به درس معلم گوش دهند. البته برای دانش آموزانی هم که داخل مدرسه و درون کلاسدرس حضور دارند، نیمکت کافی برای نشستن وجود ندارد."

 

اختلاف ۱۵ برابری در اعلام مبلغ تخلفات صندوق ذخیره فرهنگیان

شهرام جمالی معلم و کارشناس آموزشی پیرامون اختلاسهای کلان مسوولان حکومتی از صندوق ذخیره فرهنگیان می گوید: "نحوه مواجهه مسوولان صندوق، اعم از هیات امنا، هیات مدیره و مدیرعامل با تخلفات انجام شده، محتاطانه، محافظه کارانه و با ملاحظات بسیار صورت گرفته است. از همان ابتدا، عمده تخلفات به بانک سرمایه تقلیل پیدا کرد و صورت مساله برداشتهای غیرقانونی نیز از "اختلاس" به "معوقه بانکی" تغییر نام داد و با اینکه صندوق ذخیره فرهنگیان سهامدار ۴۶درصدی بانک سرمایه و مالک آن است، اما مسوولان صندوق تلاش کردند به گونه ای وانمود کنند که این "بانک" یک بنگاه اقتصادی مستقل است و تخلفات آن به صندوق هیچ ربطی نداشته و برای اموال فرهنگیان در صندوق ذخیره نیز هیچ اتفاقی نیفتاده است."

وی پیرامون تناقضات در میزان اعلام شده از اختلاس گفت: "یکی از اعضای شاخص هیات امنای صندوق ذخیره فرهنگیان که در دولتهای قبل وزیر آموزش و پرورش نیز بوده، گفته که "کل این معوقات به ۱۵۰۰ میلیارد تومان هم نمی رسد". مدیرعامل صندوق نیز اوایل سال گذشته در گفت وگو با رسانه ها اعلام کرد که "کل تخلفات صندوق به ۱۰۰۰ میلیارد تومان هم نمی رسد". این اظهارات در حالی است که بر اساس گزارش هیات تحقیق و تفحص مجلس، ارقامی که از تخلفات صندوق، شرکت سرمایه گذاری فرهنگیان و بانک سرمایه اعلام و منتشر شده اند، جمعاً به ۱۵ هزار میلیارد تومان می رسد؛ یعنی علاوه بر اینکه تخلفات محدود به بانک سرمایه نبوده، رقم آن نیز ۱۵ برابر رقمی است که مدیرعامل صندوق اعلام کرده است."

 

حدادعادل: در یک مدرسه غیردولتی بخاری آتش گرفت، چه ها که نکردند

غلامعلی حداد عادل امروز در نخستین نمایشگاه دستاوردهای مدارس غیردولتی و صنایع آموزشی وابسته در مصلی تهران اظهار کرد: "اقدام شایسته ای بود که آموزش و پرورش شهر تهران در ۴۰ سالگی انقلاب، نمایشگاهی را برای دستاوردهای مدارس غیردولتی ایجاد کرد."

حداد عادل یادآور شد: "هم اکنون شرایطی شده که آموزش وپرورش خودش از مدارس غیردولتی حمایت می کند و رابطه منطقی بین بخش دولتی و غیردولتی برقرار است و معاون وزیر و مدیر کل آموزش وپرورش شهر تهران در جمع مدارس غیردولتی حضور دارند."

وی ادامه داد: "در تهران ۸۰۰ مدرسه غیردولتی از ۵ هزار مدرسه موجود فعالیت می کنند و ۲۰ درصد دانش آموزان تهران در مدارس غیردولتی هستند واگربار آنها بر دوش مدارس دولتی بود، در این شرایط بد اقتصادی به سود دولت نبود و مدارس غیردولتی به لحاظ اقتصادی باری از دوش دولت برداشته است."

وی عنوان کرد: "ممکن است درصد کمی از مدارس غیردولتی ظلمو اجحاف کنند و به بنگاه درآمد اقتصادی تبدیل شوند، اما آیا چهره کل این مدارس این است که افرادی برای کسب درآمد آمده باشند؟ اگر ملک را به هر کار دیگری اختصاص دهند، درآمد بیشتر ودردسر کمتر خواهند داشت، اخیرا در زاهدان یک بخاری آتش گرفت، چه غوغایی برپا شد و بر سر مدیرکل استان چه ها آوردند و اگر مووسسوارد کار دیگری می ‌‌شد دردسر آن کمتر بود."

حداد عادل گفت: "یکی از خصوصیات مدارس غیردولتی خلاقیت است و ضوابط و گرفتاریهای مدارس دولتی را ندارند و راحت می توانند از معلمی دو یا چهار ساعت در هفته استفاده و این آزادی یک امکان برای کشوراست."

 

تجمع معلمان شهرستان قلعه گنج

روز دوشنبه ۶ اسفند، تعدادی از معلمان شهرستان قلعه گنج در اعتراض به برآورده نشدن مطالبات خود، مقابل ساختمان دفتر امام جمعه این شهرستان اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. شهرستان قلعه گنج یکی از شهرستانهای استان کرمان است.

 

تاکید فعالان صنفی بر اعتصاب

یک روز پیش از شروع اعتصاب سراسری معلمان، جمعی از فعالان صنفی به مناسبت یکساله شدن حبس معلم زندانی، محمد حبیبی، در منزل او حضور یافته و ضمن اعلام همبستگی با معلمان زندانی، از تحصن سراسری معلمان حمایت کردند.

رسول بداغی، عضو ارشد کانون صنفی معلمان ایران، در این ملاقات طی سخنانی گفت: "جای تاسف دارد که همکاران ما در زندانند. ولی حتما معلم باید در شرایط دیکتاتوری و استبداد در زندان باشد، چون اگر در زندان نباشد، به معنای تایید دیکتاتوری خواهد بود."

وی که به دلیلی فعالیتهای صنفی بیش از هفت سال زندانی بوده افزود: "غم انگیز است که معلمی بنشیند در خانه یا در سر کلاس و از وظیفه اصلی اش که پرورش آزادمنش دانش آموزان و جوانان است، کناره بگیرد و ما شاهد جوانانی باشیم که نسبت به آینده و جامعه خود و شرایط استبداد و سرکوب و خودکامگی و دیکتاتوری بی تفاوت بار بیایند. به نوبه خودم پرچم اعتراض را بلند کرده و می گویم که ما به این شرایط راضی نیستیم و این ملت شایسته سرکوب و استبداد و ستم کشی نیستند."

بداغی ضمن ابراز امیدواری به پاسخ مثبت همکاران خود در پیوستن به تحصن و آزادی همکاران دربند شان ابراز امیدواری کرد: "با کمترین هزینه شرایط استقرار دموکراسی و مردم سالاری در ایران فراهم آید."

شماری از فعالان فرهنگی و چهره های شاخص معلمان ایران همچون محمد حبیبی، محمود بهشتی لنگرودی و اسماعیل عبدی به دلیل فعالیتهای صنفی خود با محکومیت حبس مواجه شده و در زندان به سر می برند.

 

آغاز سومین دور اعتصاب معلمان

روز یکشنبه ۱۲ اسفند معلمان در سراسر کشور دست به اعتصاب زدند. در بسیاری از شهرهای کوچک و بزرگ معلمان به جای رفتن به کلاس درس، در دفاتر مدارس تحصن کردند و اعتراض خود را نسبت به سرکوب و شرایط وخیم معیشتی ابراز داشتند.

این اعتصاب در پاسخ به فراخوان هفتم اسفند ماه ۱۳۹۷ شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان صورت گرفت و در روزهای دوشنبه و سه شنبه ۱۳ و ۱۴ اسفند نیز ادامه خواهد یافت. اعتصابی که از امروز آغاز شد، سومین دور اعتراضهای معلمان در سال تحصیلی ۹۷−۹۸ است.

در نخستین روز اعتصاب، دستکم ۳۲ شهر شاهد حرکت مبارزاتی معلمان بود. این در حالی است که حاکمیت در ماههای گذشته با احضار، توبیخ و تهدید فعالان، به تلاش زیادی برای جلوگیری از حرکتهای اعتراضی معلمان دست زده است. بازداشت و سپس آزادی محمدرضا رمضان زاده، مسوول شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در بجنورد و نیز ربایش هاشم خواستار، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان مشهد، توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران از جمله پیامدهای دور دوم حرکت اعتراضی معلمان در سال تحصیلی جاری بود.

با این حال گزارشهای منتشر شده در شبکه های اجتماعی و منابع غیر دولتی، از گسترش اعتصاب در سراسر کشور و از جمله شهرهای تربت حیدریه، قزوین، مریوان، کرج، سقز، یزد، همدان، کرمانشاه، خمینی شهر، سنندج، تهران، اصفهان، تبریز، جلفا، اردبیل، شیراز، بوئین زهرا، مشهد، بابل، ایرانشهر، نجف آباد، ساری، شهرضا، قروه، تاکستان، محمدیه قزوین، موچش کردستان، تاکستان، ارومیه، نیشابور، زیویه و فلاورجان خبر می دهد.

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در اطلاعیه ای که روز یکشنبه منتشر کرد، همراه با دعوت از نیروهای ستادی، مدیران و معاونین مدارس، فرهنگیان بازنشسته به تحصن سراسری معلمان، از خانواده ها و دانش آموزان نیز خواست از حرکت معلمان حمایت کنند.

 

اعتصاب معلمان قدرتمندانه وارد دومین روز شد

روز دوشنبه ۱۳ اسفند، معلمان برای دومین روز در مدارس استانهای کردستان، کرمانشاه، البرز، همدان، اصفهان، خراسان رضوی و جنوبی، تهران، آذربایجان شرقی و غربی، مازندران، خوزستان، فارس، گیلان، سیستان و بلوچستان، یزد، قزوین، زنجان و چهارمحال و بختیاری

دست به تحصن زدند.

معلمان متحصن با در دست داشتن نوشته هایی از جمله "آزادی معلمان زندانی"، "آموزش با کیفیت، بودجه عادلانه"، "پرونده سازی برای فعالان صنفی را متوقف کنید"، "تشکل یابی مستقل حق معلمان"، "رفع تبعیض"، "بیمه کارآمد و فراگیر"، "برقراری عدالت آموزشی" و "همسان سازی حقوق بازنشستگان فرهنگی"، مطالبات خود را مطرح و اعتراض شان را بیان کردند.

 

روز سوم اعتصاب معلمان/ پایان یک حرکت موفق

معلمان ایران در بسیاری از شهرها و استانهای کشور، روز سه شنبه ۱۴ اسفند برای سومین روز پیاپی دست به تحصن و اعتصاب زدند. در روز سوم اعتصاب در کنار شهرهای متحصن روزهای قبل، معلمان شهرهای دیگری از جمله زنجان، جلفا، شهریار، رباط کریم و بوکان نیز به اعتصاب پیوستند.

در انتهای این روز، سومین دور تحصن سراسری معلمان در ایران در اعتراض به مشکلات صنفی و معیشتی نیز به گونه موفقیت آمیزی پایان یافت.

خواسته های فرهنگیان آنگونه که در بیانیه شورای هماهنگی آمده است، در شش بند خلاصه می شود:

۱− آزادی فعالان صنفی فرهنگی و بسته شدن همه پرونده ها در این زمینه

۲− رفع تمام موانع قانونی برای فعالیت رسمی و آزاد تشکلهای صنفی فرهنگیان در سراسر کشور

۳− اختصاص سهم کافی و وافی در بودجه سال ۹۸ به آموزش و پرورش تا سرحد رفع مشکلات عدیده مدارس، ترمیم اساسی حقوق فرهنگیان و پرداخت تمام معوقات آنها اعم از مطالبات معلمان خرید خدمت، حقالتدریسی و...

۴− همسان سازی حقوق بازنشستگان فرهنگی با شاغلان و ارتقای آن به بالاتر از حد خط فقر

۵− لغو قرارداد با بیمه ناکارآمد تکمیلی فعلی و جایگزینی آن با بیمه ای کارا و پاسخگو برای فرهنگیان شاغل و بازنشسته

۶− توقف سیاست پولی سازی مدارس و اجرای اصل ۳۰ قانون اساسی

 

تجمع اعتراضی فرهنگیان در چند استان

فرهنگیان و معلمان استان اصفهان همراه با چندین استان کشور ازجمله؛ کرمانشاه، اردبیل، آذربایجان غربی، قزوین، خراسان رضوی در روز پنجشنبه 16 اسفند، در این تجمعها در اعتراض به وخامت وحشتناک وضعیت معیشتی شرکت کردند.

معلمان و فرهنگیان شاغل در اصفهان در میدان انقلاب این شهر تجمع کردند. آنها

که توسط ماموران سرکوبگر محاصره شده بودند شعار می دادند: «چهل بهار گذشت و بهار ما نیامد». تظاهرات و شعارهای تجمع اعتراضی فرهنگیان و معلمان اصفهانی که بیشتر آنان زنان بودند، در شرایط حمله ماموران سرکوبگر با اسپری فلفل ادامه یافت.

همچنین جمعی از معلمان شاغل و بازنشسته کرمانشاه مقابل اداره آموزش و پرورش این استان تجمع کردند. این معلمان که نسبت به ناکافی بودن بودجههای آموزشی، سطح پایین خدمات بیمه ای و درمانی و پایین بودن حقوق و مستمری فرهنگیان اعتراض داشتند گفتند: علیرغم اعتراضهای بسیار، دولت و مجلس صدای ما را نمی شنوند و ما در بودجههای سالانه جایی نداریم.

معلمان بازنشسته نیز خواستار اجرای همسانسازی و بهبود سطح معیشت خود هستند و میگویند: هرچه تقلا کردیم به جایی نرسیدیم.

 

تجمع اعتراضی مربیان پیش دبستانی ایذه مقابل استانداری خوزستان

روز شنبه 18 اسفند، جمعی از مربیان پیش دبستانی ایذه در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت دست به تجمع مقابل استانداری خوزستان زدند. یکی از مربیان پیش دبستانی شهرستان ایذه در این تجمع گفت: 86 مربی پیش دبستانی در شهرستان ایذه وجود داشت که پارسال 40 نفر از این تبدیل وضعیت و جذب آموزش و پرورش شدند. وی تاکید کرد که: ما خواستاریم که برای باقی مربیان نیز شرایطی برای استخدام در آموزش و پرورش فراهم شود.

 

دروغپردازی به جای پاسخ به مطالبات

در حالیکه مقامهای حکومتی در برابر خواستهای معلمان مبنی بر آزادی فعالان صنفی و رفع موانع برای فعالیتهای رسمی صنفی به طور کامل سکوت کرده اند، در برخورد به حرکت اعتراضی آنها فعالانه به تبلیغات دروغین و سم پاشی دست می زنند. 

در همین رابطه محمد بطائی، وزیر آموزش و پرورش، دامنه اعتراضات معلمان را ناچیز جلوه داد و در این راستا دامنه اعتصاب سراسری را "معدودی از مدارس" گزارش کرد و آن را "ضد تربیتی" و "بدآموزی" خواند. او همچنین خواستهای معلمان برای کار و زندگی شرافتمندانه را "ضدعدالت" توصیف کرد.

امیرعلی نعمت اللهی، معاون وزیر آموزش و پرورش نیز مدعی شد: "این تحصن خیلی هم گسترده نبوده و بسیار محدود است."

وی برای اثبات ادعای خود به دروغپردازی روی آورد و گفت: "معلوم نیست عکسهایی که منتشر می شود، برای همان استان هست یا نه و شاید شیطنت برخی افراد باشد."

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان در پاسخ به تبلیغات حکومتی در بیانیه ای تاکید کرد: "بطائی در حالی اعتراضات را "معدود" خوانده است که تنها در کرمانشاه معلمان بیش از صد مدرسه دست به تحصن زدند و در خمینی شهر بالای هفتاد مدرسه در تحصن شرکت کردند."

شورای هماهنگی یادآور شده: "آمار شورا مستند و مبتنی بر عکسهای دریافت شده است و این در حالی است که در بسیاری مدارس همکاران عکس نگرفته و یا عکس خود را ارسال و منتشر نکرده اند."

این تشکل صنفی افزوده است: "بررسیهای ما نشان می دهد تحصن اسفند ماه نسبت به تحصن مهر و آبان با استقبال بیشتری از جانب همکاران روبرو شد و تحصن روز سوم از روزهای اول و دوم باشکوه تر بوده است. این در حالی است که فشارهای حراست در روز سوم به اوج خود رسیده بود، اما متقابلا معلمان معترض متحدانه عمل نمودند."

 

محکومیت معلم معترض به شش ماه انفصال از خدمت

محمدحسین سپهری، از معلمان معترض ساکن مشهد، که در تجمع آبان ماه معلمان شرکت کرده بود، به شش ماه انفصال از خدمت محکوم شد.

در رای هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان آموزش و پرورش خراسان رضوی که متن آن را آقای سپهری روز یکشنبه ۱۹ اسفند در حساب کاربری خود در توییتر منتشر کرد، اتهامات وی "شرکت در تجمع غیرقانونی"، "ترک محل خدمت در ساعت اداری" و "توهین به رهبر جمهوری اسلامی" ذکر شده است.

 

 

(منابع: کانال تلگرامی شورای هماهنگی، تسنیم، دویچه وله، صدای آمریکا، ایلنا، ایران وایر، یورونیوز)

 

منبع: نبردخلق شماره ۴۰۹،ششم فروردین ۱۳۹۸

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول