دانشگاه در ماهی که گذشت (فروردین ۹۸)

کامران عالمی نژاد

 

جاری شدن سیل، نتیجه بی تدبیری حکومت

فروردین امسال مردم ایران بر خلاف روال عادی ایام نوروزی، دُچار مصیبتی دیگر، آنهم از سر بی تدبیری و بی لیاقتی این رژیم جنایتکار و فاسد گشتند و بدین سان زخمی دیگر بر پیکر نحیف آن دسته از اقشار کم درآمد و بی بضاعت افزوده شد.

مردمی که تنها دار و ندارشان چاردیواری از کاه و گِل و چند دَه ذرع زمین زراعتی برای گذران زندگی خانواده شان بود، با جاری شدن این سیل همان هیچ را هم از کف دادند.

در این میان، دانشجویان هم به مانند دیگر اقشار جامعه به نحوی با این بلای دست پرورده رژیم ولایت فقیه دست به گریبان شده و تا سرحد ممکن سعی در کاستن خسارات و زیانهای وارده به هموطنان و خانواده های خویش برآمدند.

دیگر بر هیچ کس پوشیده نیست که این نظام فاسد و جانی هیچ ارزشی برای مردم قایل نیست و تنها در فکر انباشت ثروت در حسابهای بانکی اهل بیت خود است، در آخرین مورد می توان به مخالفت علی خامنه ای با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی برای سیل زدگان اشاره کرد.

رژیم جمهوری اسلامی طی چهار دهه حکومت خود، از ابتدا بدون در نظر گرفتن مسایل و مشکلات محیط زیستی همواره سعی در درآمد زایی از محیط زیست از قبیل مراتع، جنگلها، رودخانه ها، کوهپایه ها، سواحل و هر جا که بتواند پول کلان و بادآورده بدست آورد، بوده است.

اینک اما، بعد از دهها سال استفاده از این روشهای ویرانگرانه و ضد ملی، به طور حتم مشکلات عدیده ای گریبانگیر مردم کشور خواهد شد. احداث بی رویه سدهای مختلف، بی آبی رودخانه های پایین دست و تالابها و دریاچه ها را به دنبال داشت و قطع درختان و تغییر کاربری جنگلها و مراتع، یورش سیل آبهای غیر قابل کنترل را.

اساتید، دانشجویان و تشکلهای غیردولتی محیط زیستی همواره به این نکات اشاره کرده اند.

اما از آنجا که حکومت ضدبشری جمهوری اسلامی هیچ علاقه ای به آگاه سازی مردم از افتضاحات به وجود آورده به خصوص در زمینه محیط زیست توسط ایادی و سرسپردگان خود "صاحبان پول و تفنگ" ندارد، همواره سعی در مسدود ساختن راه این گونه پژوهشها و اطلاع رسانیها داشته است. در سال ۱۳۹۶ سه پژوهشگر دانشگاه تبریز در کاری گروهی به خطر جاری شدن سیل در آق قلا اشاره کردند.

این پژوهشگران با شبیه سازی دوبعدی جریانهای سیلابی شهری با مدل CCHE2D به بررسی بازتاب رفتار هیدرولیکی شهر آق قلا در برخورد با سیلابهای یکصد ساله رودخانه گرگان رود پرداخته و با استفاده از شاخص مخاطره ورودی لازم برای تدوین برنامه واکنش سریع، مدیریت بحران، بیمه سیلاب استخراج کردند. آنها با توجه به الگوی جریان شکل گرفته در سیلاب و نقشه های شاخص مخاطره، تخلیه کلی شهر را امری ضروری دانسته و از طرفی با توجه به مساحت پهنه پر خطر، میزان خسارات وارده را سنگین محاسبه کردند.

همچنین آنها در این تحقیق متذکر شده بودند که در مبحث توسعه پایدار و رابطه آن با سیلاب های شهری، در صورت گسترش مناطق شهری، توسعه شهر آق قلا به صورت عرضی و نه در جهت مسیل رودخانه امری ضروری است. دیگر آنکه، احداث دایک و دیواره های سیل بند را در امتداد مسیر رودخانه برای جلوگیری از خروج جریان در زمان وقوع سیل پیشنهاد داده بودند، اولویت تدوین برنامه واکنش سریع و مدیریت بحران از دیگر مسایلی است که به آن پرداخته شده است.

ولی از آنجا که این حکومت با تمامی دسته بندی های آن، ضد بشری و ضد ایرانی است و با به اجرا گذاشته شدن طرحهای مفید و سازنده، دست چپاولگران را از به تاراج بردن و سودهای کلان کوتاه خواهد کرد، لذا این طرح و پژوهش هم به مانند ده ها طرح مفید و سازنده دیگر به کار گرفته نشد.

دانشجویان و مردم ایران به خوبی به این حقیقت واقف گشته اند که برای جلوگیری از صدمات جانی و مالی بیشتر و نگهداری بهینه از محیط زیست باید ابتدا این حکومت جنایتکار و فاسد را سرنگون کرد.

 

پیش بینی وقوع سیل آق قلا در سال ۱۳۹۶ توسط دانشجویان مهندسی عمران تبریز

دانشجویان مهندسی عمران تبریز در زمستان ۱۳۹۶ پس از یک تحقیق دامنه دار، نسبت به وقوع سیل در منطقه آق قلا هشدار داده و برای پیشگیری از آن راهکارهایی را ارایه کرده بودند.

در این تحقیق با استفاده از نرم افزار CCHE۲D به بررسی بازتاب رفتار هیدرولیکی شهر آق قلا در برخورد با سیلابهای صد ساله گرگان رود پرداخته شده و نتیجه گرفته شده بود: "با توجه به نقشه های شاخص مخاطره در محدوده شهر آق قلا، غالب مناطق متاثر از سیلاب، در وضعیت پرخطر قرار دارند. این مناطق به شدت دچار آسیب شده و برای شهروندان نیز بسیار خطرناک است. تخلیه سریع این مناطق می تواند از اولویتهای تدوین برنامه واکنش سریع و مدیریت بحران باشد."

دانشجویان با یادآوری دوره های متوالی سیل تاکید کرده بودند: " تعیین دوره بازگشت سیلاب بستگی به سرمایه گذاری دولت برای حفظ جان مردم و حفاظت تأسیسات و همچنین اقتصاد ملی دارد."

 

وزارت اطلاعات دانشجوی اخراجی را تهدید به قتل کرد

شاهین ذوقی تبار، دانشجوی اخراجی، از سوی وزارت اطلاعات تهدید به قتل شد.

 این دانشجوی اخراجی در توییتر خود نوشت: "برای اطلاع عموم می نویسم، وزارت اطلاعات مرتب من را تهدید می کند که در صورت عدم همکاری مرا به صورت یک صحنه سازی به قتل می رساند. من اعلام می کنم هر اتفاقی به هر صورتی برای من بیفتد، مقصر اصلی رژیم و وزارت اطلاعاتش است."

شاهین ذوقی تبار که پنج سال در بند نظام استبدادی اسیر بود، در بهمن ماه سال گذشته از زندان آزاد شد. او به اتهام هواداری از سازمان مجاهدین خلق زندانی شده بود.

 

محکومیت دانشجوی منتقد به ۳ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق

مجتبی داداشی جوردهی، دانشجوی رشته علوم سیاسی دانشگاه حکیم سبزواری، به ۳ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.

وی در بهمن ماه سال گذشته در پی انتشار ویدیویی انتقادی از نظام حاکم بازداشت و پس از سه روز با وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی به طور موقت آزاد شد. او در این ویدیو از جمله گفته بود: "به خدا قسم این نظام نه اسلامی است، نه انقلابی، نه جمهوری. این نظام متعلق به یک اقلیت است که سالها خون مردم ایران را در شیشه کرده اند."

این دانشجو پس از صدور حکم بیدادگاه نیز با به اشتراک گذاشتن ویدیویی از ستمی که بر او رفته گفت: "من به دلیل انتقاد از اصلاحطلبان و اصول گرایان و همینطور انتقاد از شخص رهبری به این حکم محکوم شده ام. اما همه مقامات و مسوولان ارشد نظام را به مناظره دعوت میکنم."

 

۲۰ هزار داوطلب در همبستگی با سیل زدگان خواستار تعویق کنکور ارشد شدند

بیش از ۲۰ هزار تن از داوطلبان آزمون ارشد ۹۸ دانشگاه های کشور به دلیل مشکلات ایجاد شده برای داوطلبان این آزمون در مناطق سیل زده، با ایجاد کمپینی خواستار تغییر زمان برگزاری این آزمون شدند. طبق اعلام قبلی سازمان سنجش کشور این آزمون در تاریخ ۵ و ۶ اردیبهشت ماه برگزار می شود.

در بخشی از این نامه گروهی که خطاب به وزیر علوم نوشته شده آمده است: "ما امضا کنندگان این نامه بر آن شدیم تا در راستای حمایت از داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد سال ۹۸ که ساکن مناطق سیل زده می باشند و همچنین جلوگیری از بی ثمر ماندن تلاشها و رعایت عدالت آموزشی و کاهش آلام این عزیزان که امیدشان به ناامیدی تبدیل نشود، از شما وزیر محترم درخواست کنیم تاریخ برگزاری آزمون را بین ۱ تا ۲ ماه به تعویق بیاندازید."

با این حال، سیدجواد ساداتی نژاد، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و شورای سنجش و پذیرش دانشجو، روز جمعه در گفت و گویی اعلام کرده است که این موضوع در جلسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بررسی می شود.

 

تشکیل گروه داوطلب پرستاران و دانشجویان پرستاری شیراز برای کمک به سیل زدگان استان

 ویدا پرویزی، رییس خانه پرستار استان فارس، از تشکیل گروه داوطلب از سوی جمعی از پرستاران استان شیراز برای کمک به مناطق سیل زده این استان خبر داد.

وی توضیح داد: "هسته اولیه این اجتماع در ابتدا حدود ۶ تا ۷ نفر بود که کم گسترده تر شد و اکنون تیمی حدود ۲۰۰ نفره، متشکل از پرستاران، دانشجویان پرستاری و برخی افرادی که در خدمات فنی ما را همراهی می کنند، کار کمکرسانی بهداشتی و درمانی به سیل زدگان شیراز را انجام می دهند و در شبکه های اجتماعی با هم ارتباط برقرار می کنند."

پرویزی افزود: "باوجود تلاش برای ملحق شدن پزشکان به این گروه برای کمک به سیل زدگان و جمع آوری کمک مالی، موفق به جلب همکاری آنان نشدیم. البته پزشکان در محل بیمارستانها حضور داشتند."

رِییس خانه پرستار استان فارس گفت: "کمکها را خودمان به مردم سیل زده می رسانیم و به سازمانی تحویل نمیدهیم."

 

بی اعتنایی مسوولان به جان و سلامتی دانشجویان دانشکده پرستاری پلدختر

به دنبال وقوع سیل و آبگرفتگی اخیر در استان لرستان، حدود ۷۰درصد از ساختمان دانشکده پرستاری پلدختر و خوابگاههای مربوطه تخریب شده است و امکان برقراری کلاسهای این ترم در دانشکده وجود ندارد. با این حال مسوولان دانشکده پرستاری پلدختر اصرار به تشکیل کلاسها در این منطقه سیل زده دارند.

در همین رابطه یکی از دانشجویان دانشکده پرستاری گفت: "۹۸ درصد از دانشجویان دانشکده پرستاری شهر پلدختر خوابگاهی هستند و مسوولان دانشگاه با وجود وضعیت بحرانی این منطقه، اصرار به تشکیل کلاسها و اسکان دانشجویان خوابگاهی در شهر پلدختر دارند."

دانشجوی دیگری نیز گفت: "مسوولان دانشگاه علوم پزشکی لرستان واهمه دارند با انتقال دانشجویان به دانشکدههای پرستاری در شهرستانهای دیگر استان، امتیاز دانشکده پرستاری پلدختر لغو شود. به همین جهت در شرایطی که سیل شهر را از بین برده و بیماریهای عفونی و بیماری سالک در حال شیوع است، اصرار به ادامه ترم در شهر پلدختر دارند و حاضر به انتقال ما به شهرهای همجوار نیستند."

رییس دانشکده پرستاری پلدختر در این رابطه گفت: "اسکان دانشجویان در شهر پلدختر یک تصمیم جمعی است که توسط رییس دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان و مسئولان شهر پلدختر گرفته شده است."

اکبر جوادی استدلال کرد: "با توجه به رشته تحصیلی دانشجویان دانشکده، همچون پرستاری و فوریتهای پزشکی، آنها باید این شرایط را تجربه کنند"

 

فارغاز تحصیلان بیکار، معضلی بزرگتر از بیکاری

نماینده بهبهان در مجلس شورای اسلامی بیکاری را معضل اصلی کشور توصیف کرد و گفت: "اکنون با معضلی بزرگتر از بیکاری روبرو هستیم و آن چالش فارغ التحصیلان بیکار دانشگاهی است."

حبیب الله کشتزر میزان بیکاری در بهبهان و آغاجاری را بسیار بالا توصیف کرد و گفت: "در حال حاضر بیش از ۲۵ هزار بیکار در حوزه انتخابیه ام وجود دارد که بیشتر آنان فارغ التحصیلان دانشگاهی با معدلهای بالای ۱۸ هستند."

مقام حکومتی ادامه داد: "کمترین مدرک تحصیلی بیکاران مراجعه کننده لیسانس است و فوق لیسانس و دکترا نیز به وفور در بین بیکاران وجود دارد."

لابی عضو مجلس بزرگترین مانع اشتغالزایی را قوانین دست و پاگیر دانست و گفت: "سرمایهگذار را با هزاران مشکل جذب می کنیم و هنگامی که قرار است مجوز به آنها داده شود، هزاران اما و اگر بر سر راه آنها میگذاریم."

 

دانشجوی زندانی از حسن روحانی شکایت کرد

ابراهیم نوری، دانشجوی محبوس در زندان اوین، از حسن روحانی به عنوان رییس جمهوری به علت عدم صیانت از قانون اساسی شکایت کرده است.

در این نامه ابراهیم نوری با استناد به قوانین مندرج در قانون اساسی جمهوری اسلامی و زیر پا گذاشته شدن و عدم پایبندی دولت به همان قوانین اشاره می کند و سر آخر شکایت خود را از حسن روحانی به عنوان رییس دولت به دادستان تهران تسلیم می دارد.

ابراهیم نوری دانش آموخته زبان انگلیسی و دانشجوی حقوق دانشگاه آزاد اهر است که از ۱۱ تیرماه ۱۳۹۷به ظن شرکت در تجمعات قلعه بابک در تهران در بازداشت بسر می برد.

او از دوران دانش آموزی تاکنون بیش از ۳۰ بار بازداشت گردیده و چندین نوبت در زمان بازداشت دست به اعتصاب غذا زده است.

 

نامه ۱۵۰ استاد دانشگاه به روحانی: برای نجات خوزستان، هورالعظیم را آبگیری کنید

۱۵۰ استاد دانشگاه اهواز در نامه ای که روز شنبه ۲۴ فروردین انتشار یافت، خطاب به حس روحانی بر لزوم آبگیری تالاب هورالعظیم "در اسرع وقت" و "به صورت دائمی" جهت نجات شهرها و روستاهای خوزستان تاکید کردند.

آنها در این نامه یادآور شده اند: "علی رغم وعدهمسوولان محترم در مورد آبگیری تالاب هورالعظیم برای هدایت سیل جاری در خوزستان و برخلاف درخواستها و تقاضاهای مکرر همهآحاد مردم، بزرگان و دلسوزان، همچنان از آبگیری بخشهایی از تالاب هورالعظیم خودداری میشود و این امر موجب مصائب بسیاری برای مردم، به ویژه اقشار مستضعف استان شده است."

استادان دانشگاه اهواز افزودند: "خواستاریم که در اسرع وقت، فرمان آبگیری کل تالاب هورالعظیم به صورت دائمی داده شود تا از خطرات جانی و مالی و فلج شدن فعالیت بسیاری از مردم، گروهها، نهادها و مووسسات و خسارات جبرانناپذیر زیست محیطی به مردم خوزستان پیشگیری گردد."

آنها همچنین به این مقام حکومتی تاکید کرده اند: "هر گونه فعالیت اقتصادی در تالاب هورالعظیم از جمله در حوزه نفت، باید با حفظ محیط زیست تالاب باشد. لزومی به یادآوری نقش حیاتی تالابهای استان خوزستان در معاش مردم ساکن آن و کنترل ریزگردها و زیست محیط استان نیست که حضرتعالی به آن کاملاً واقف هستید."

 

مربا به جای نان برای دانشجویان زابل

دانشجویان دانشگاه زابل در اعتراض به بی کیفیتی غذا و نداشتن نان در سلف سرویس، سینیهایشان را مقابل سلف سرویس روی زمین چیدند.

یکی از دانشجویان در کلیپی که به اشتراک گذاشته می گوید: "یک هفته است نان به ما نمی دهند و می گویند مربا بخورید چون با نانوایی مشکل دارند."

 

تجمع و راهپیمایی دانشجویان دانشکده پرستاری پلدختر

روز شنبه 24 فروردین، دانشجویان دانشکده پرستاری پلدختر در اعتراض به تشکیل کلاسها در منطقه سیل زده دردانشگاه علوم پزشکی لرستان تجمع کردند و به دنبال عدم پاسخگویی مسوولان به طرف استانداری راهپیمایی کرده و در آن محل تجمع

کردند.

دانشجویان دانشکده پرستاری دانشگاه پلدختر بار دیگر روز دوشنبه ۲۶ فروردین مقابل دانشگاه دست به تجمع اعتراضی زدند. این دانشجویان به تشکیل کلاسهای درس با وجود سیل اعتراض داشتند.

باشروع سیل ویرانگر در استان لرستان و خسارات جانی و مالی که به مردم محروم این منطقه وارد شد دانشگاه پرستاری پلدختر نیز مشمول این ویرانگری بود و بخش اعظمی از دانشگاه ویران شده است. دانشجویان این دانشگاه خواستار انتقال شان به مناطق ودانشگاههایی بودند که بتوانند به درس شان ادامه دهند.

 

 (منابع: دانشجو آنلاین، اؤیرنجى، آنا، ایرنا، خبرگزاری دانشجو، ایلنا، تسنیم، افکارنیوز، ایسنا، شفقنا، خبرآنلاین)

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۱۱- یکشنبه اول اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۱ آوریل ۲۰۱۹

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول