جنبش رنگین کمان بیشماران (فروردین ۹۸)

گردآوری و تنظیم: زینت میرهاشمی

 

هرساله در ماه فروردین به مناسبت تعطیلات عید نوروز، حرکتهای اعتراضی کمتر از ماههای دیگر است. سیل مهیب و تاسف آوری که از روز ۲۶ اسفند سال گذشته آعاز شد و هنوز ادامه دارد، نیروهای کار را درگیر مهار سیل و همیاری با سیلزدگان کرد و این موضوع نیز در تقلیل حرکتهای اعتراضی موثر بود. با وجود این در فروردین ماه ۵۵ حرکت اعتراضی از جانب نیروهای کار صورت گرفت که گزارش آن را در زیر می خوانید

 

*روز یکشنبه ۴ فروردین، برای یک هفته متوالی کارگران  خدماتی شهرداری کوت عبدالله در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان در اعتصاب بسر می برند و از جمع آوری زباله ها خود داری می کنند. به گزارش ایرنا، یکی از اهالی کوت عبدالله گفت: حدود یک هفته است که هیچ پاکبان و کارگر شهرداری برای نظافت به خیابانهای شهر نیامده است و وضعیت بهداشتی این منطقه مطلوب نیست.

نیروهای سرکوبگر یکی از کارگران را دستگیر و با فشار دیگران را مجبور به کار کردند.

 

*روز چهارشنبه ۷ فروردین، کشاورزان میناب در اعتراض به قیمت کم و ممنوعیت صاردات گوجه فرنگی مقابل جهاد کشاورزی این شهرستان تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای رژیم، کشاورزان مینابی سپس مقابل فرمانداری نیز تجمع کردند.

 

*صبح روز آدینه ۹ فروردین، گروهی از شهروندان سیل ‌زده بخشهای جنوبی گمیشان در استان گلستان مقابل فرمانداری تجمع کردند. به گزارش رادیو زمانه، آنها خواهان دریافت غذا و وسایل لازم برای مهار سیل بودند. راههای ارتباطی گمیشان در استان گلستان با حدود ۲۰ هزار نفر جمعیت در گمیش ‌تپه و ۸۰ هزار نفر جمعیت با احتساب حومه به دلیل انفجارهای غیرکارشناسی سپاه پاسداران قطع شده و وضعیت این شهرستان بحرانی است.

 

*در اولین ساعات روز سه شنبه ۱۳ فروردین، صدای تیراندازی در اطراف روستای جلیزی (حومه سوسنگرد) شنیده شد. اهالی روستای جلیزی دشت‌ آزادگان در برابر هدایت سیلاب به روستا و زمینهای کشاورزی شان مقاومت کردند که با دخالت سرکوبگرانه سپاه پاسداران مواجه شد.

اهالی این روستا با توجه به تجربه سیل ۱۳۹۵و عدم پرداخت خسارات، علیرغم وعده و وعیدهای مسئولان طراز اول استان، رئیس جمهور و معاون اولش در سفر به خوزستان مبنی برپرداخت خسارات سیل، با هدایت سیلاب به روستا و زمینهای کشاورزی شان مخالفت کردند و دست به مقاومت زدند. در نهایت سپاه پاسداران سیل ‌بند شاکریه را در ساعت ۲ و ۳۰ دقیقه بامداد روز چهارشنبه منفجر و سیلاب را روانه روستا و زمینهای کشاورزی جلیزی کرد. در اثر تیراندازی سپاه به سوی مردم تعدادی زخمی شدند.

به گزارش هرانا، روز پنجشنبه ۱۵ فروردین، یک شهروند اهل روستای جلیزی دشت آزادگان به نام عبود جلیزی، که در پی تیراندازی نیروهای سپاه پاسداران به سمت اهالی این روستا زخمی شده بود در بیمارستان فوت کرد.

عبود جلیزی پدر شش فرزند بود و تنها منبع درآمد این خانواده زمین کشاورزی آنها بود.

 

*روز سه شنبه ۱۳ فروردین، صیادان اروندکنار در اعتراض به ممنوعیت صید دست به تجمع  مقابل بخشداری زدند. به گزارش ایرنا، صیادان معترض گفتند: در یک هفته گذشته به دلیل طوفانی بودن دریا نتوانستند برای صید ماهی به دریا بروند و اینک با وجود مساعد شدن شرایط دریا همچنان اجازه رفتن به دریا به آنها داده نمی شود.

صیادان معترض به دنبال حضور فرماندار آبادان در تجمع شان و وعده رسیدگی فوری مشکل شان به اجتماع شان خاتمه دادند.

 

*روز سه شنبه ۱۳ فروردین، سیل زدگان شهرستان شوش فریاد دادخواهی شان بلند شده و میگویند، ارگانهای حكومتی هیچ كمكی به ما نكردند، حتی آب وغذا برای خوردن نداریم..مقامات خائن اهواز می گویند شما جزء شوش هستید و مسؤولان شوش می گویند شما جزء اهواز هستید! مگر ما از افریقا آمدیم

خطاب مردم سیل زدگان به پاسدار محسن رضایی

همه تون قاچاقچی هستین. برای چی اومدی اینجا... برو.... حیوان...اومدی اینجا عکس بگیری......بی شرف برو....میخوای سلفی بگیری…؟ عکس بگیری...؟

 

*بامداد روز چهارشنبه ۱۴ فروردین، نیروهاى سپاه جهت باز كردن سیل بندها با مردم روستاهاى صگور، جلیزی و شاکریه مسیر الله اكبر دشت آزدگان با اسلحه درگیر شده و یك نفر از شهروندان كشته و ۴ نفر را مجروح كردند.

 

*بامداد روز شنبه ۱۷ فروردین، جمعی از کارگران شرکت خانه‌ سازی ایرداک در اعتراض به اخراج از کار، مقابل ساختمان فرمانداری تبریز تجمع کردند. به گزارش تبریز بیدار، علت اصلی این تجمع، اعتراض به عدم پرداخت مطالبات نبود، چون این شرکت  متعلق به بخش خصوصی است و مالک شخصی دارد و مالک شرکت تصمیم به تعدیل نیرو گرفته است و کارگران نیز به همین دلیل تجمع کردند.

 

*بر اساس ویدئوهای منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی، بعد از ظهر روز چهارشنبه ۱۴ فروردین، جوانان منطقه نیزارهای نیشکر امیر کبیر از توابع شهرستان خرمشهر، واقع در در ۴۵ کیلومتری جنوب اهواز، در اعتراض به شکسته شدن سیل بندهای منطقه و واردشدن سیلاب به مزارع شان به سمت خودروی فرمانده قرار گاه کربلا در جنوب غرب  با پرتاب سنگ و چوب یورش بردند.

 

*روز شنبه ۱۷ فروردین، کارگران پروژه قطارشهری اهواز (شرکت کیسون) مقابل ورودی کارگاه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران پیمانکاری «پروژه قطار شهری اهواز گفتند: ۵ نفر از همکارانمان با ۶ تا ۷ سال سابقه کار به بهانه اتمام قرارداد کار در روزهای پایانی اسفند ماه سال گذشته، بیکار شده و از آنها خواسته شده که از سال جدید در کارگاه حاضر نشوند اما واقعیت این است که این تعدیل به پیگیری مطالبات صنفی کارگران این پروژه در سال گذشته مربوط می‌ شود. همچنین یکی از کارگران گفت که کارگران عیدی سال گذشته خود را هنوز بعد از گذشت ۱۷ روز از سال جدید دریافت نکرده ‌اند.

روز یكشنبه ۱۸ فروردین، کارگران پیمانکاری پروژه قطار شهری اهواز در اعتراض به عدم دریافت معوقات مزدی، برای دومین روز پیاپی تجمع کردند.

 

*شرکت خانه سازی ایرداک تحت پوشش بانک ملت در تولید قطعات پیش ساخته بتنی به صورت مجتمع آپارتمانی، ویلایی، سالن های صنعتی، ورزشی و مدارس با سازه بتنی پیش ساخته در ابعاد مختلف و دیوارهای پیش ساخته، جهت حصار کشی باکس های بتنی، تیرپل، نیوجرسی، دال و تیر بتنی، تراورس، پایه بتن های علائم راهنمایی و رانندگی و کلیه قطعات بتنی سفارشی فعالیت دارد.

به گزارش ایلنا، تجمع کارگران «خانه‌سازی ایرداک» در روز یکشنبه ۱۸ فروردین برای دومین روز متوالی مقابل فرمانداری تبریز ادامه داشت.

 

*روز دوشنبه ۱۹ فروردین، کارگران بازنشسته نیشکر هفت تپه به دلیل عدم‌ دریافت سنوات سالهای ۹۵ و ۹۶ در محوطه کارخانه دست به تجمع زدند. به گزارش کانال تلگرام سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، بازنشستگان معترض از بارگیری شکر ممانعت به عمل آوردند.

 

*به گزارش هرانا، روز آدینه ۲۳ فروردین‌، شماری از مردم اهواز در کوی علوی این شهر در اعتراض به ضعف و عدم رسیدگی به وضعیت مناطق سیل زده این استان دست به تجمع اعتراضی زدند.

فیلمهای منتشر شده در شبکه های اجتماعی نشان می دهد که مردم اهواز پاسدار نقدی که برای سِلفی گرفتن به اهواز رفته بود را با شعارهای خود مجبور به فرار کردند. مردم در عین دو (سیدكریم) در غرب شهر اهواز، در ملاشیه در جنوب اهواز، در کوی الدایره (شلنگ آباد)، كوى علوى (حى الثوره) و ... انزجار عمیق خود را از حکومت ضد مردمی با شعارهای کوبنده اعلام کردند.

 

*روز شنبه ۲۴ فروردین، رانندگان تاکسیهای برون شهری یاسوج اعتصاب شان را آغاز کردند که باعث سرگردانی و ازدحام مسافران در ترمینال شد. رانندگان پس از چند ساعت مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش ایسنا، این رانندگان به وضعیت بی رویه مسافربرهای شخصی و شرایط نابسامان ترمینال منجمله نداشتن استراحتگاه و انفعال مسئولان مربوطه در همین رابطه از جمله راهداری و حمل و نقل جاده ای، شهرداری و راهنمایی و رانندگی اعتراض داشتند.

 

*روز شنبه ۲۴ فروردین، جمعی از شهروندان روستاهای پایین دست سد چندیر جرگلان در اعتراض به رها شدن آب سد و خراب شدن پلهای موقت عبور و مرور، مقابل این سد تجمع کردند. به گزارش عصر اترک، یکی از تجمع کنندگان گفت: مردم از مسئولان سد چندیر به دلیل رهاسازی بیش از حد آب که پلهای موقت ساخته شده را خراب می کند به تنگ آمده و مقابل سد تجمع کردند.

 

*روز شنبه ۲۴ فروردین، برای چندمین بار کارگران کارخانه کاشی کوثر ابرکوه، نسبت به وضعیت بلاتکلیفی خود جلو این کارخانه تجمع کردند. به گزارش یزدسا، یکی از کارگران کارخانه کوثر درباره دلایل تجمعات شان گفت: یکی از دلایل این تجمع پرداخت نشدن حقوق چندماهه و اخراج یک ‌سوم کارگران است.

واحد تولیدی کاشی کوثر ابرکوه که روزی با نام بزرگ ‌ترین کارخانه کاشی خاورمیانه سهام آن را به فروش رساندند، در کُما به سر می‌ برد و احتمالاً ضریب هوشی آن به مرگ نزدیک ‌تر است تا به زندگی مجدد.

 

*روز شنبه ۲۴ فروردین، کامیونداران شهرستان دماوند به دنبال کم شدن میزان سهمیه سوخت گازوئیل دست از کار کشیدند و با به صف کردن کامیونهای شان در بلوار ۶۰ متری بعثت گیلاوند این شهرستان اعتراض شان را به نمایش گذاشتند. به گزارش ایرنا، در پی تجمع اعتراضی کامیونداران دماوند، جلسه رسیدگی به مشکلات فعالان ناوگان سنگین درون شهری مبنی بر‌ تخصیص سهمیه سوخت لازم با حضور سه نفر از نمایندگان کامیونداران، برخی از شهرداران و نماینده شهرداریها و شرکت پخش فرآورده های نفتی در فرمانداری شهرستان تشکیل و موضوعاتی از قبیل کاهش سهمیه سوخت در ماههای اخیر، لزوم افزایش این سهمیه یا تخصیص سوخت آزاد مطرح شد.

 

*روز یکشنبه ۲۵ فروردین، جوانان و مهندسان دوره دیده وزارت نفت، از شهرهای هویزه و دشت آزادگان در اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل شرکت مهندسی توسعه نفت هویزه تجمع کردند. به گزارش ایرنا، تجمع کنندگان با مسدود کردن راههای ورود و خروج فرمانداری از تردد مسئولان جلوگیری کردند. یکی از معترضان گفت: در نزدیکی زمینها و شهرهای ما شرکت نفت واقع شده است که نیروهای غیر بومی در آن به کار گرفته شده اند در حالی که جوانان ما بیکارند. نماینده و مسئولان این شهرستان تنها به ما وعده دروغ داده اند.

 

*به گزارش ایلنا، روز یکشنبه ۲۵ فروردین، تعدادی از عوامل سریال «افسانه هزار پایان» به تهیه کنندگی و کارگردانی شهاب عباسی، در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای خود مقابل مسجد بلال سازمان صدا و سیما تجمع کردند.

 

*بامداد روز دوشنبه ۲۶ فروردین، کارگران حفاظت جنگل شرکت نکاچوب (از جمله شرکتهای بهره بردار جنگل های مازندران) در اعتراض به عدم تمدید قراردادشان از سوی سازمان جنگلها ، مراتع و آبخیزداری کشور وبیکارشدن از ابتدای اردیبهشت ماه، دست به تجمع مقابل کارخانه نکاچوب واقع درشهرستان میاندورود در استان مازندران زدند. به گزارش میانخَبَر، این تجمع اعتراضی با دخالت نیروهای انتظامی و امنیتی و وعده مسئولان منابع طبیعی مازندران (منطقه ساری) مبنی بر تمدید قراردادشان به طور موقت خاتمه یافت.

 

*بامداد روز شنبه ۲۴ فروردین، کارگران خطوط ابنیه فنی راه ‌آهن لرستان در اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق و حق بیمه دست از کارکشیده و مقابل ساختمان اداره کل راه ‌آهن تجمع کردند. به گزارش ایلنا، دلیل تجمع این کارگران پرداخت نشدن دو ماه حقوق ماههای بهمن و اسفند سال ۹۷ و ۵ ماه حق بیمه (اسفند ۹۶ و فروردین، دی، بهمن و اسفند ۹۷)‌ است. این کارگران زیر نظر شرکت پیمانکاری تراورس مشغول کارند. کارگران خطوط ابنیه فنی راه‌آهن لرستان صبح روز یکشنبه ۲۵ فروردین برای دومین روز متوالی در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای معوقه و حق بیمه خود دست از کارکشیده و مقابل ساختمان اداره کل راه‌آهن تجمع کردند.

 

*روز سه شنبه ۲۷ فروردین، جمعی از اتوبوسداران در اعتراض به محدودیت تردد ناوگان سنگین در محور کرج – چالوس با به صف کردن اتوبوسهای شان اعتراض شان را به نمایش گذاشتند. به گزارش ایسنا، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ‌ای البرز در همین رابطه گفت: در صورت موافقت پلیس راه استان به زودی امکان تردد ناوگان سنگین از محور کرج - چالوس ایجاد می ‌شود.

 

*روز سه شنبه ۲۷ فروردین، تانکرداران تخلیه فاضلاب قم در اعتراض به نبود محلی برای تخلیه فاضلاب شهری و افزایش سه برابری عوارض تخلیه در تلمبه خانه، دست از کار کشیده و بابرپایی تجمع خواستار تجدید نظر مسئولان شرکت آبفا شدند. به گزارش صدا و سیمای رژیم، از چند روز پیش تلمبه خانه مخصوص تحویل فاضلابهای شهری از پذیرش فاضلاب مراکز خدماتی مانند رستورانها و مهمانپذیرها به علت بالا بودن میزان چربی این فاضلابها خودداری می کرد و این موضوع باعث سردرگمی رانندگان برای تخلیه اینگونه فاضلابها شده است. علاوه بر این عوارض ۵ هزار تومانی تحویل اینگونه فاضلاب نیز به ۱۵ هزار تومان افزایش یافته است.

 

*عصر روز دوشنبه ۲۶ فروردین و صبح روز سه شنبه ۲۷ فروردین، جایگاه ‌داران سوخت  در اعتراض به پرداخت نشدن کارمزد سال ۹۷ و اجرا نشدن وعده پرداخت حق ‌العمل در وزارت نفت تجمع کردند. به گزارش ایلنا، معترضان در ادامه به محل انجمن جایگاه ‌داران سوخت مراجعه کرده و خواسته‌ های خود را تشریح کردند.

 

*به گزارش هرانا، روز چهارشنبه ۲۸ فروردین، گروهی از ساکنان روستای اشلق از توابع شهرستان میانه، مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. معترضان دلیل تجمع خود را اعتراض به وضعیت راه ارتباطی و عدم رسیدگی مسئولان، عنوان کردند.

اشلق روستایی از توابع شهرستان میانه در استان آذربایجان شرقی واقع شده است.

 

*به گزارش موکریان، روز چهارشنبه ۲۸ فروردین، جمعی از رانندگان تاکسی تلفنی شهرستان سقز، در اعتراض به راه اندازی سیستم تاکسی اینترنتی ماکسیم و شرایط نامناسب کاری خود، مقابل ساختمان شهرداری این شهرستان اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند.

 

*روز چهارشنبه ۲۸ فروردین، کارگران کارخانه «قند فسا» واقع در جنوب شرقی شیراز، در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود دست از کار کشیده و در محوطه کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران علت برپایی این اعتراض را یک  ماه معوقات مزدی اسفند ماه به همراه عیدی و پاداش  سال ۹۷ اعلام کردند.

شهرستان فسا در فاصله ۱۳۰ کیلومتری جنوب شرقی شیراز واقع شده است.

 

*روز پنج شنبه ۲۹ فروردین، جمعی از حامیان حقوق حیوانات دراعتراض رفتار نامناسب ماموران زنده گیری سگهای سرگردان شهرداریهای بومهن، رودهن و پردیس، دست به تجمع مقابل شهرداری بومهن زدند. به گزارش ایرنا، یکی از این تجمع کنندگان گفت: ما از نحوه زنده گیری حیوانات سرگردان در شهرستان گلایه داریم.

 

*روز آدینه ۳۰ فروردین، جمعی ازکشاورزان اصفهان با تجمع از ادامه ساخت خط انتقال آب از دریاچه قایقرانی ذوب آهن واقع در شهرستان لنجان به کارخانه ذوب آهن جلوگیری کردند و با یک دستگاه لودر بخشی از کانال عبوری خط لوله این طرح را پر کردند. به گزارش ایرنا، بر اساس قانون و طبق بند ۲ مصوبه ۹ ماده ای شورای عالی آب که در سال ۱۳۹۲ تصویب شد، هر گونه بارگذاری جدید بر زاینده ‌رود تا تعیین تکلیف حقآبه داران و جبران خسارات آنها، ممنوع است.

 

*عصر روز شنبه ۳۱ فروردین، جمعی از کامیونداران خرانق در اعتراض به امر نوبت دهی حمل فراورده های معدنی دست به تجمع زده و کامیونهای شان درمسیر منتهی به معدن مظفری دربخش خرانق در استان یزد به صف کردند. به گزارش ایرنا، آنها خواستار رسیدگی به امور صنفی مربوط به خود شدند. بخش خرانق در شمال یزد و ۵۰ کیلومتری شهرستان اردکان و در مسیر جاده اردکان به طبس قرا ر دارد.

 

*کارگران کارخانه نساجی یزدباف روز شنبه ۳۱ فروردین، دست از کار کشیدنذ و در محوطه کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایران کارگر، کـارگران کارخانه نساجی یزدباف که در این تجمع شرکت داشتند همگی دارای ۱۹ تا ۲۷ سال سابقه کاری هستند.

کـارگران معترض خواستار دریافت ۲۰ ماه دستمزد و سایر مزایای معوقه خود شدند.

 

اخبار کوتاه بر اساس ویدئوهای منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

شنبه ۳ فروردین/ تجمع مالکان اراضی شاداب عبدل (موسوم به دست مشان) در دذفول

جمعه ۹ فروردین/تجمع اعتراضی مردم سیل زده آق قلا در استان گلستان مقابل فرمانداری

شنبه ۱۰ فروردین/ تجمع اعتراضی سپرده گذاران موسسه کاسپین (بدرتوس) مقابل بیدادستانی مشهد

دوشنبه ۱۹ فروردین/ سهامداران غارت‌شده پدیده شاندیز اولین تجمع اعتراضی خود در سال جدید را مقابل بیدادسرای شهر مشهد مرکز استان خراسان رضوی برپا کردند

سه شنبه ۲۰ فروردین/ تجمع اعتراضی غارت شدگان موسسه کاسپین مقابل ساختمان قوه قضاییه در تهران

شنبه ۲۴ فروردین/ تجمع سپرده گذاران عارت شده موسسه بدر توس مقابل ساختمان استانداری خراسان رضوی در مشهد

يكشنبه  ۲۵ فروردین/ تجمع اعتراضی رانندگان مینی بوسها و تاکسیهای فرودگاه خمینی/ تجمع سپرده گذاران سایت طلای ثامن مقابل ساختمان بیدادستانی در تهران. ماموران سرکوبگر نیروی انتظامی با معترضان درگیر شدند/ تجمع خریداران خودروهای ثبت نامی سایپا مقابل ساختمان وزارت صنعت معدن و تجارت در تهران

دوشنبه ۲۶ فروردین/ تجمع مشتریان نگین خودرو و رامک خودرو/ تجمع گروهی از جایگاه‌داران پمپ بنزین و گاز سی ان جی مقابل وزارت نفت/ تجمع اعتراضی حواله‌داران شرکتهای خودروی داخلی مقابل بانک مرکزی

سه شنبه  ۲۷ فروردین/ تجمع غارت شدگان موسسه کاسپین مقابل ساختمان بیدادسرای جرائم مالی در تهران

چهارشنبه ۲۸ فروردین/ تجمع خریداران خودروهای ثبت نامی از گروه خودرو سازی سایپا مقابل ساختمان معاونت بازرگانی و فروش این شرکت در تهران

پنجشنبه، ۲۹ فروردین/ تجمع سپرده گذاران پدیده شاندیز در مشهد مقابل ساختمان استانداری خراسان رضوی/ تجمع اهالی رسانه و مطبوعات کوهدشت مقابل مجلس

 

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۱۱- یکشنبه اول اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۲۱ آوریل ۲۰۱۹

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول