چالشهای معلمان (اردیبهشت ۹۸)

فرنگیس بایقره

 

استعفای دسته جمعی کارکنان معترض آموزش و پرورش نورآباد

سی و هفت تن از کارکنان اداره آموزش و پرورش شهر نورآباد طی نامه ای به مدیرکل آموزش و پرورش استان لرستان در اعتراض به پرداخت نکردن اضافه کار و حق ماموریت خود در سه سال گذشته، دست به استعفای دستهجمعی زدند.

در این نامه که به امضای ۳۷ تن رسیده، آمده است که در پایان سال ۱۳۹۷ هنوز اضافه کار این کارکنان پرداخت نشده و از طرفی حق ماموریت آنها نیز به مدت سه سال است که معوق مانده است.

 

اختلاس میلیاردی در آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان

علی موحدی راد، دادستان عمومی و انقلاب زاهدان، از کشف یک اختلاس پنج میلیارد تومانی در آموزش و پرورش شهرستان سرباز واقع در استان سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت پنج نفر در این ارتباط بازداشت شدند.

به گفته وی، چهار نفر از بازداشت شدگان از کارکنان آموزش و پرورش سرباز هستند.

موحدی راد گفت: "اختلاس انجام شده در ارتباط با بودجه سوادآموزی اختصاصیافته به آموزش و پرورش شهرستان سرباز است و امکان دارد با ادامه تحقیقات به تعداد متهمان اضافه شود."

اختلاس هشت هزار میلیارد تومانی در صندوق ذخیره فرهنگیان از بزرگترین اختلاسها در آموزش و پرورش ایران بوده است.

 

تجمع اعتراضی معلمان شاغل در خارج از کشور

روز دوشنبه 2 اردیبهشت، معلمان شاغل در خارج از کشور در اعتراض به عدم پرداخت ماهها مطالبات شان مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند. تجمع کنندگان که بیش از 100نفر می شدند با در دست داشتن پلاکاردها و سردادن شعارها، اعتراض شان را به نمایش گذاشتند و خواهان پرداخت مطالبات شان شدند.

یکی از معلمان حاضر در این تجمع گفت: نزدیک به سه سال است دنبال حق و حقوقمان هستیم، آموزش و پرورش نزدیک به 8 ماه بدقولی کرد و حقوق ما را پرداخت نکرد، من در کشور مجارستان مشغول به کار بودم و حالا که مدت مأموریتم به پایان رسیده هنوز بخشی از مطالباتم پرداخت نشده است.

 

تجمع فرهنگیان بازنشسته در تهران

جمعی از فرهنگیان بازنشسته روز چهارشنبه ۴ اردیبهشت مقابل وزارت آموزش و پروش دست به تجمع اعتراضی زدند. این بازنشستگان در اعتراض به پاسخ نگرفتن در مورد مطالبات شان این تجمع را برپا کردند با در دست داشتن دست نوشته و پلاکاردهایی خواستار پاداش و حق بازنشستگی خود شدند.

 

 

تجمع اعتراضی معلمان حق التدریس

روز شنبه 7 اردیبهشت، جمعی از معلمان حقالتدریس کشور در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند. این معلمان گفتند: سالهاست که به صورت حق التدریسی با آموزش و پرورش همکاری داریم ولی هنوز وضعیت شغلی ما تثبیت نشده است. دستمزد ما به صورت حق التدریس بر مبنای ساعات کار پرداخت می شود که حتی از حداقل مزد کارگران بسیار کمتر است. اگر بخواهیم دستمزدمان را به دلار و یورو تبدیل کنیم، شاید به بیست یا سی یورو در ماه هم نرسد؛ همین دستمزد ناکافی نیز نامرتب پرداخت می شود.

 

تجمع معلمان آزاد و حق التدریس مقابل مجلس

روز چهارشنبه 11 اردیبهشت همزمان با تجمع کارگران، بازنشستگان، نویسندگان و دانشجویان مقابل مجلس به مناسبت روز جهانی کارگر، جمعی از معلمان آزاد و حق التدریس در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و عدم پرداخت مطالبات شان برای باری دیگر مقابل مجلس رژیم اجتماع کردند.

 

فراخوان تجمع پیشکسوتان

پیشکسوتان فرهنگی با انتشار بیانیه ای، بازنشستگان را برای تاکید بر مطالبات خود به تجمع اعتراضی دعوت کردند. آنها در این بیانیه نوشتند:

"ما پیشکسوتان فرهنگی ایران ضمن همگامی و همراهی با همکاران فرهنگی شاغل، جهت پیگیری مطالبات قانونی مغفول مانده خود:

۱) اجرای کامل ماده ۶۴ ق.م.خ کشوری

۲) بیمه کارآمد

۳) نظارت و گزارش کامل سود شرکتهای زیر مجموعه صندوق بازنشستگی

مقابل ادارات آموزش و پرورش شهرها ساعت ۱۰صبح در تاریخ (۹۸/۲/۱۲) با حضوری گسترده و فراگیر شرکت خواهیم کرد."

 

تجمع سراسری معلمان

در ساعات اولیه صبح سه شنبه ۱۲ اردیبهشت، همزمان با روز معلم، معلمان و فرهنگیان شاغل و بازنشسته در ادارات آموزش و پرورش در بسیاری از شهرهای مختلف کشور دست به برپایی تجمعهای اعتراضی زدند.

تجمعات معلمان در مقابل ادارات کل آموزش و پرورش استان و شهرستانها شکل گرفت و صدای اعتراض آنها را به خصوصی سازی آموزش و پرورش، وضعیت معیشتی معلمان و بازداشت و صدور احکام زندان برای فعالان صنفی بازتاب می داد.

این تجمعات که در برخی موارد با بازداشت تعدادی از شرکت کنندگان و فعالان صنفی از جمله محمد تقی فلاحی و رسول بداقی همراه بود، روز جاری در بسیاری از استانهای کشور از جمله کردستان، خراسان رضوی، تهران، قزوین، البرز، آذربایجان غربی، یزد، همدان، گیلان، لرستان، فارس، مرکزی، اردبیل، آذربایجان شرقی، اصفهان، کرمانشاه، زنجان، خوزستان و خراسان جنوبی و با حضور گسترده فرهنگیان و معلمان برگزار شد.

شماری از شهرهایی که شاهد پیکار کارورزان فرهنگی بود عبارتند از: سقز، مریوان ، سنندج، دیواندره، جوانرود، اسلام آباد، کرمانشاه، الیگودرز، همدان، ملایر، تبریز، ارومیه، اردبیل، تهران، ملارد، اصفهان، خمینی شهر، یزد، شیراز، ساری، رشت، مشهد، تربت حیدریه، اهواز، اراک، قزوین، کرج و ..."

تجمع کنندگان در این روز با سر دادن شعار و در دست داشتن شعار نوشته هایی از جمله: "جای معلم کلاس درس است نه زندان، معلمان زندانی را آزاد کنید"، "آموزش رایگان حق تمام کودکان"، "در برابر تبعیض و بی عدالتی سکوت نمی کنیم"، "نه به طرح معلم تمام وقت"، "مدارس استاندارد و ایمن حق معلمان و دانش آموزان"، "نه به تبعیض"، "بیمه کارآمد حق مسلم ماست"، "تشکل یابی مستقل و آزاد حق معلمان"، "برون سپاری آموزش را متوقف کنید"، "پولی سازی آموزش را متوقف کنید" و "نه به خصوصی سازی آموزش"، بر خواسته های خود تاکید ورزیدند.

 

قطعنامه پایانی تجمع روز معلم

در پایان تجمعهای سراسری معلمان قطعنامه ای خوانده شده که در آن کارورزان فرهنگی به خواسته های خود اشاره کرده و خواهان تحقق آنها گردیدند. مطالبات مطرح شده معلمان از این قرار هستند:

۱) آزادی فوری و بدون قید و شرط فعالان صنفی و معلمان زندانی. توقف پرونده سازی علیه فعالان صنفی، بر قراری حقوق معلمان فعال صنفی محکوم به حبس، اخراج و قطع حقوق شده

۲) همترازی حقوق بازنشستگان با شاغلان

۳) پرداخت به موقع حق الزحمه نیروهای قراردادی و اضافه کار نیروهای رسمی و پاداش پایان خدمت فرهنگیان به صورت یکجا به خصوص بازنشستگان سال ۹۷. تاکید بر امنیت شغلی نیروهای غیررسمی

۴) افزایش حقوق فرهنگیان بازنشسته و شاغل به بالای خط فقر و اجرای رتبه بندی مرحله دوم برای معلمان

۵) اجرای ماده ۶۴ قانون مدیریت خدمات کشوری برای فرهنگیان بازنشسته و مشارکت آنان در مدیریت صندوق بازنشستگی کشوری

۶) اصلاح وضعیت ناهنجار و ناکارآمد بیمه خدمات درمانی فرهنگیان و داشتن بیمه ای کامل و متناسب با شرایط جسمی و سنی فرهنگیان بازنشسته

۷) رفع موانع غیر قانونی ناشی از اعمال سلیقه های شخصی مسوولان و اعمال نظر غیر مسوولانه در امر صدور مجوزِ برگزاری مجمع عمومی برای تمامی تشکلهای صنفی فرهنگیان. صدور پروانه فعالیت رسمی برای تشکلهایی که مجمع عمومی و انتخابات برگزار نموده اند، با تاکید بر تشکل یابی مستقل

۸) توقف کامل طرح برون سپاری مدارس و لغو مجوز های خصوصی سازی آموزش و ارایه خدمات آموزشی باکیفیت، رایگان و عادلانه در مدارس دولتی

۹) اصلاح ساختار دانشگاه فرهنگیان و تربیت معلم با تاکید بر رویکردهای نوین آموزشی و توقف جذب نیروی آموزشی با نگاه کالایی و تجاری به آموزش مانند مدارس حمایتی و نیروهای خرید خدمات آموزشی.

 

حاکم ساختن جو امنیتی و یورش به تجمع معلمان در تهران

در تهران تعداد زیادی از نیروهای لباس شخصی و امنیتی در اطراف محل تجمع روز سه شنبه معلمان مستقر شده بودند. آنها ضمن عکسبرداری از تجمع کنندگان، مانع تهیه عکس و گزارش از تجمع می شدند و فشار زیادی همراه با تهدید و ارعاب برای اتمام و بر هم زدن تجمع وارد می کردند.

هنگام ترک محل تجمع، نیروهای امنیتی به فرهنگیان یورش بردند و دستکم هشت نفر را بازداشت کردند که خانمها اسفندیاری، بامداد، نیستانی و صالحی بعد از چند ساعت آزاد شدند.

رسول بداقی، بازرس کانون صنفی معلمان و یکی از بازداشت شدگان، به کلانتری گیشا و سپس به بازداشتگاه وزرا منتقل شد.

محمدتقی فلاحی، دبیرکل کانون صنفی معلمان، نیز توسط لباس شخصیها دستگیر و با یک دستگاه تیبا به مکان نامعلومی منتقل گردید. پیگیریهای خانواده آقای فلاحی بی نتیجه ماند و هیچیک از نهادهای امنیتی مسوولیت بازداشت وی را به عهده نگرفتند.

همچنین هاله صفرزاده، معلم و مشاور در مدرسه خصوصی و اکرم نصیریان، معلم سواد آموزی، دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

 

بیانیه جمعی از معلمان عدالتخواه در محکومیت دستگیری دانشجویان، کارگران و معلمان

جمعی از معلمان عدالتخواه در بیانیه ای دستگیریهای اخیر را محکوم کردند و خواستار آزادی بازداشت شدگان شدند.

در بخشی از این بیانیه آمده است:

"اگر در دی ماه ۹۶ شعار تاریخی "اصلاحطلب_اصولگرا دیگه تمومه ماجرا" نشانی از آگاهی طبقات فرودست از شرایط موجود بود، در کنار هم قرار گرفتن دانشجویان، معلمان و کارگران و طرح مطالبات معیشتی و عمومی چون درآمد بالای خط فقر، امنیت شغلی، بیمه کارآمد، حق تشکل یابی مستقل، درخواست آزادی فعالان صنفی و توقف خصوصی سازی نشان از آن دارد که جنبش آزادیخواهی و عدالت طلبی ایران در مسیر درست و رو به رشدی در حرکت است."

معلمان با اشاره با دستگیری فعالان زن نوشته اند: "حقیقت این است که زنان طی سالهای اخیر در صف اول مطالبه گری بوده اند و سیستم ضد زن این سطح از مبارزه زنان را بر نمی تابد، به خاطر همین از خیابان تا کارخانه و از مدرسه تا دانشگاه می کوشد زنان را مطیع خود سازد و آنها را سرکوب کند. از همین رو مطالبه آزادی تمام زنان زندانی سیاسی، معلم، کارگر و دانشجو و … را باید به یک مطالبه عمومی تبدیل نمود."

معلمان عدالتخواه ایران با محکوم کردن تعرض سازمان یافته علیه معلمان و کارگران و دانشجویان، از تشکلهای صنفی و مدنی مستقل خواسته اند که در برابر این همه بی عدالتی سکوت نکنند.

 

آخرین وضعیت دو فعال بازداشتی معلمان

بنابه گزارش تشکلهای صنفی معلمان، رسول بداقی، عضو و بازرس کانون صنفی معلمان ایران، روز یکشنبه ۱۵ اردیبهشت با تودیع قرار وثیقه از زندان تهران بزرگ آزاد شد.

همچنین محمدتقی فلاحی، دبیرکل کانون صنفی معلمان تهران، نیز روز چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت از زندان تهران بزرگ آزاد شد.

 

بازداشت یک معلم در مهاباد

یاسر امینی آذر، دبیر ریاضی مدارس شهرستان مهاباد در استان آذربایجان غربی، عصر ۱۷ اردیبهشت توسط نیرو های وزارت اطلاعات این شهرستان هنگام خروج از خانه دستگیر شد.

یاسر امینی آذر معلم فعال و دلسوزی است که سالها در کانونهای صنفی معلمان کردستان و ایران فعالیت مسالمت آمیز فرهنگی داشته است.

 

تفتیش منزل و احضار سه عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان مازندران

نیروهای امنیتی استان مازندران، در ساعات اولیه صبح روز سه شنبه ۲۴ اردیبهشت با حضور در منازل شخصی حسین سلامی، محمدصادق وفایی و علیرضا قربانی، اعضای هیات مدیره کانون صنفی معلمان مازندران، ضمن تفتیش منزل و ضبط برخی لوازم شخصی از جمله تبلت، تلفن همراه و کامپیوتر، خود این افراد را نیز به دادیاری احضار کردند.

به گفته یک منبع مطلع، هر سه این افراد در شعبه ۲ دادیاری حاضر شدند. احضار آنها در ارتباط با شرکت در تجمعات و تحصن اعتراضی معلمان صورت گرفته است و در انتهای جلسه به آقای سلامی گفته شده است که طی هفته آینده از طریق پیامک مجددا احضار خواهد شد.

 

تجمع معلمان مریوان در حمایت از معلمان زندانی

سه شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴ مه ۲۰۱۹

شماری از معلمان شهر مریوان با برگزاری تجمع در روز سه شنبه 24 اردیبهشت، در مسیر دریاچه  زریوار، به حمایت از معلمان زندانی برخاستند و خواهان آزادی آنان و یاسر امینی آذر معلم دستگیر شده در مهاباد شدند.

 

کمکهای مستقل فرهنگیان گیلان به مناطق سیل زده

کانون صنفی معلمان گیلان در راستای یاری رسانی به سیل زدگان لرستان، دست به گردآوری کمکهای فرهنگیان زد. این تشکل در اطلاعیه ای که به همین مناسبت منتشر کرده می نویسد: "مادامی که ملتی همیاری ملی، وحدت و انسانیت و شرافت خود را حفظ کند، در مقابل هیچ مصیبت و فشاری در مانده نخواهد شد.

به اطلاع مردم شریف و فرهنگیان عالیقدر گیلان می رساند، محموله کمکهای نقدی و غیر نقدی شما عزیزان به ارزش چهل میلیون تومان، پس از جمع آوری کالا و بارگیری، در روز چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت توسط نمایندگان شما به مناطق سیل زده لرستان ارسال خواهد شد.

از همه سرورانی که در این عمل انسانی و ارزشمند ما را یاری کردند، کمال تشکر را داریم. خبرهای بعدی در گزارشات بعدی به اطلاع شما خواهد رسید."

 

تجمع معلمان حق التدریس قم

روز آدینه ۲۷ اردیبهشت شماری از معلمان حق التدریس استان قم در اعتراض به نهایی نشدن آیین نامه استخدام معلمان حق التدریس، در مقابل ساختمان دفتر امیرآبادی فراهانی، نماینده حکومتی قم در مجلس شورای اسلامی، اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند.

این معلمان با مراجعه به دفتر این مقام حکومتی، خواستار مداخله وی در روند استخدام حق التدریسیها شدند.

این معلمان که بیشتر آنها خانم هستند، گفتند: "بعد از سالها تدریس به عنوان حق التدریس، منتظر استخدام هستیم و می خواهیم خیالمان بابت آینده شغلی و امنیت اشتغال راحت شود."

 

بیش از ۲۰۰ معلم خواهان آزادی یاسر امینی آذر شدند

بیش از ۲۰۰ معلم از شهرهای مختلف کشور با انتشار نامه سرگشاده ای خطاب به محمدمهدی شهریاری، استاندار آذربایجان غربی، ضمن ابراز نگرانی از وضعیت آموزش و پرورش کشور و اشاره به مسالمت آمیز بودن تجمع و تحصن معلمان به عنوان راهی قانونی جهت رسیدگی به مطالبات شان، خواستار آزادی معلم و فعال صنفی اهل مهاباد، یاسر امینی آذر و کلیه فعالان صنفی محبوس شدند.

گفتنی است یاسر امینی آذر در تاریخ ۱۷ اردیبهشت توسط نیروهای امنیتی مهاباد بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه منتقل شده است.

 

 

تجمع اعتراضی معلمان بازنشسته سال 97

بامداد روز سه شنبه 31 اردیبهشت، جمعی از بازنشستگان سال 97 آموزش و پرورش کشور در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات پایان خدمت شان و وعده های پوچ، دست به تجمع مقابل وزارت آموزش و پرورش زدند وخواهان پرداخت فوری وتمامی مطالبات شان شدند.

در همین رابطه، یکی از بازنشستگان معترض گفت: ما از ۴ اردیبهشت ماه منتظر پیگیری آموزش و پرورش هستیم و تمام صحبت ما این است که ما پاداش پایان خدمت خود را به ریال می گیریم اما ارزش این ریال، روز به روز کمتر میشود. ما خواهان این هستیم که تا پایان خرداد ماه پاداش پایان خدمت خود را دریافت کنیم. چرا که بازنشستگان سایر ارگانها بسیار سریع پاداش پایان خدمت خود را دریافت می کنند.

 

 

(منابع: کانال اتحادیه کارگران، رادیو زمانه، هرانا، حقوق معلم و کارگر، رادیو فریاد، ایلنا، آفتاب نیوز، دویچه وله)

 

 

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۱۲، چهار شنبه اول خرداد ۱۳۹۸ ـ ۲۲ مه ۲۰۱۹ 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول