جنبش رنگین کمان بیشماران (خرداد ۹۸)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

 

جنبش نیروهای کار در ماه خرداد همچنان و به طور روزمره جریان داشت.

 

یکی از مهمترین حرکتهای اعتراضی در این ماه، تجمع بازنشستگان کشوری در روز سه شنبه ۲۸ خرداد، مقابل مجلس رژیم بود. معترضان مطالبات خود را اجرای دقیق قانون مدیریت خدمات کشوری، اجرای همترازی و همسان ‌سازی، بالا رفتن مستمریها و ارتقای خدمات درمانی و بیمه ‌ای، عنوان کردند. برخی از شعارهای این تجمع بر اساس تصویرها و ویدئوهای منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی چنین بود: جنگ افروزی رها کن فکری به حال ما کن/ دولت خیانت می کند مجلس حمایت می کند/ ما همه همبسته ایم از وعده ها خسته ایم/ نمايندگان مجلس خجالت خجالت / دانشجو ، معلم كارگر اتحاد اتحاد/ فریاد فریاد از این همه بیداد/ گرانی تورم بلای جان مردم / معلم زندانی آزاد باید گردد/ بازنشسته می میرد ذلت نمی پذیرد/ دشمن ما همین جاست دروغ میگن آمریکاست

 

مساله تخریب محیط زیست یکی از مهمترین چالشها در شرایط کنونی ایران است. رژیم حاکم و به طور مشخص سپاه پاسداران و وابستگان به آن نقش اصلی در تخریب محیط زیست دارند. طی چند سال گذشته همین موضوع موجت حرکتهای اعتراضی زیادی شده است. در این حرکتهای اعتراضی توده های مردم و به ویژه کشاورزان و زنان و مردان جوان نقش پررنگی دارند.

روز پنجشنبه ۲ خرداد، جوانان جوشقان قالی در ۶۰ کیلومتری کاشان و ۹۰ کیلومتری اصفهان در اعتراض به تخریب محیط زیست، برداشت بی رویه و حاکمیت مطلق یک شرکت بر کوههای منطقه جوشقان قالی زنجیره انسانی تشکیل دادند.

روز دوشنبه ٢٠ خرداد، مردم گلشهر گلپایگان در اعتراض به زمین‌ خواریِ حکومت برای ایجاد پالایشگاه «جی تی ال» اقدام به تجمع اعتراضی کردند.

روز پنجشنبه ۳۰خرداد، حامیان محیط زیست در اصفهان با تجمع مقابل استانداری به وضعیت زاینده رود و گاوخونی اعتراض کردند. فساد نهادینه شده و سیاستهای محرب حکومت موجب آن شد که رژیم از بارندگیهای بهار امسال استفاده بهینه نکند و مشگل بی آبی همچنان ادامه پیدا کرد. مساله بی آبی زاینده روز در تابستان امسال یکی از مواردی است که کشاورزان و فعالان محیط زیست نسبت به آن به شدت معترض هستند.

یکی از نشانه های آگاهی مردم به سیاستهای مخرب رژیم، مخالفت به سد سازیها، تخریب جنگلها و کوهها و تغییر مسیر طبیعی رودخانه است. برای مقال در روز چهارشنبه ۲۲ خرداد، اهالی روستای حسین‌ آباد کالپوش در اعتراض به احداث سد کالپوش، مقابل مجلس رژیم تجمع کردند. تجمع کنندگان احداث این سد را غیر کارشناسی خواندند.

اخراج از کار، پرداخت نکردن چند ماه دستمزد کارگران، خصولتی سازی، وجود شرکتهای پیمانکاری و عدم تناسب دستمزد با هزینه های زندگی همچنان از مهمترین مسایل نیروهای کار است.

برخی از حرکتهای اعتراضی نیروهای کار شامل ۱۳۷ روز حرکت اعتراضی به قرار زیر است.

 

*روز چهارشنبه اول خرداد، کارگران فصلی نی‌ بر مجتمع کشت‌ و صنعت هفت تپه با تجمه در محوطه شرکت به پرداخت نشدن حقوق کامل فروردین ماه خود اعتراض کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران حاضر در این ‌باره گفت: حدودا دو هزار کارگر فصلی در مجتمع هفت تپه مشغول کارند و کارفرما به این دلیل که میزان کارکرد هر یک از کارگران فصلی در فروردین ماه به حداقل رسیده، از پرداخت کامل حقوق خوداری کرده است.

 

*روز چهارشنبه اول خرداد، کارگران «قرق‌ بان» جنگلهای مازندران به نامشخص بودن وضعیت شغلی‌ و تعویق مطالبات خود مقابل استانداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگرانی که از سال ۹۶ با اجرای طرح تنفس جنگل مسئولیت قرق‌ بانی و حفاظت از جنگلهای شمال را برعهده دارند به این موضوع معترض هستند که بعد از گذشت سه سال سازمان جنگلداری قصد دارد مسئولیت حفاظت از جنگلها را با مزایده به بخش خصوصی واگذار کند.

شرکت‌های آذر رود، کار سنگرود، انارستان، لابیک، ولوپی، کولا، القدیر، خلیل مله، صنایع چوب فریم، صنایع چوب کاغذ مازندران، نکاچوب و اشبا تراورس شرکتهایی هستند که در ارتباط با طرح تنفس جنگل دچار مشکل شده ‌اند.

 

*روز پنجشبنه ۲ خرداد ماه، کارگران کارخانه آرد غنچه واقع در کيلومتر ۱۰ جاده اهواز- انديمشک برای دومین روز متوالی در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای معوقه خود مقابل بانک توسعه تعاون اهواز تجمع کردند. به گزارش پیام، به گفته کارگران، تسهیلاتی که از سوی استانداری بابت خسارات وارده سیل برای این کارخانه در نظر گرفته شده است توسط بانک توسعه ضبط شده و این بانک حاضر نیست این تسهیلات را در اختیار کارخانه قرار دهد. کارفرما نیز به همین بهانه از پرداخت چندین ماه دستمزد معوقه کارگران خودداری می کند.

 

*روز پنج شنبه ۲ خرداد، اهالی شاهرود دراعتراض به ادامه کار معدن بوکسیت تاش و برای حمایت از قله آب ساز و حیات بخش شاهوار، مقابل اداره منابع طبیعی شاهرود و درقله شاهوار تجمع کردند. این تجمعها با  تشکیل زنجیره انسانی بر قله شاهوار  و قرائت قطعنامه بپایان رسید. به گزارش مهر، معترضان گفتند؛ شاهوار در برابر تمام لابیهای قدرت و ثروت در پایتخت تنها نیست.

امروز هر گروه کوهنوردی که در گلستان، مازندران، خراسان شمالی و حتی البرز به کوه می‌ رود با بنرهای نجات شاهوار، حمایت خود را از این قله حیات بخش اعلام می‌دارد و این نشان می ‌دهد که دیگر فضا فضای شهر شاهرود و مردم آن نیست این موضوع نشان می ‌دهد که شاهوار متعلق به مردم ایران و جهان است.

 

*بامداد روز شنبه ۴ خرداد، کارگران عملیات و سیالات شرکت ملی حفاری ایران در اعتراض به اخراج از کار دست به تجمع مقابل درب ورودی اصلی شرکت زدند. اجتماع کارگران معترض موجب بسته شدن درب ورودی شرکت شد. به گزارش نفت ما، کارگران معترض بنری خطاب به عبدالله موسوی مدیر عامل شرکت ملی حفاری ایران با مضمون زیر در دست داشتند: «لطفا در تصمیم خود در مورد تعلیق و اخراج نیروهای  عملیات و سیالات تجدید نظر فرمایید، ما همه مستاجر و فاقد درآمد هستیم»

 

*روز شنبه ۴ خرداد، کارگران اخراجی منطقه ویژه پارس جنوبی با برپایی تجمع مقابل ورودی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس خواستار بازگشت به کار خود شدند.

به گزارش پیام، تجمع کنندگان با در دست داشتن نبرهایی با مضامین اعتراضی نسبت به اخراج خود و همچنین عدم پرداخت ۹ ماه دستمزد معوقه اعتراض کردند. به گفته آنها، مناطق آزاد اقتصادی مشمول قانون کار نیستند و مقررات ویژه خود را دارند. در این مناطق دست کارفرمایان در اخراج کارگران باز است. حق تشکل وجود ندارد و حقوقها گاه زیر حداقل دستمزد است. تعویق در پرداخت مزدها به صورت یک قانون نانوشته درآمده و هر اعتراضی نیز با تهدید و اخراج پاسخ می گیرد.

 

*روز شنبه ۴ خرداد، کارگران شهرداری منطقه ۶ اهواز در اعتراض به کاهش حقوق توسط پیمانکار دست از کار کشیدند و در خیابان سه راه خرمشهر اهواز تجمع کردند.

به گزارش هرانا یکی از کارگران حاضر درتجمع گفت: پایه حقوق در سال ۹۸ مبلغ ۱۸ میلیون ریال تعیین شده که حقوق کارگران شهرداری با هزینه های خوار و بار، رفت و آمد، اضافه کاری و سایر موارد بین ۲۸ تا ۳۰ میلیون ریال خواهد بود این درحالیست که پیمانکار اعلام کرده مبلغی بیش از ۲۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال پرداخت نمی کند.

 

*روز یکشنبه ۵ خرداد، کارگران خدماتی خط یک قطار شهری تهران، در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود، اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند.

به گزارش ایلنا، کارگران معترض ابتدا مقابل ایستگاه باغ شهر (پالایشگاه) و بعد در محدوده ایستگاه شهر ری تجمع کردند. معترضان که از سال ۹۱ به مدت ۷ سال (تا ۱۶ خرداد سال جاری) در استخدام شرکت پیمانکاری «پیمان مرو» مشغول به کار بوده ‌اند، گفتند که پیمانکار قصد دارد بدون آنکه مطالبات مزدی حدود ۲۵۰ کارگر را پرداخت کند از بخش خدماتی پایانه فتح‌ آباد خط یک مترو تهران خارج شود.

 

*روز يكشنبه ۵ خرداد، نيروهاى سپاه به همراه نيروهاى انتظامى با ۶۰ ماشين به روستاى شمريه واقع در جاده اصلى بين اهواز و خرمشهر هجوم آورده و بعد از محاصره و بازرسى بعضى منازل، ۵ نفر از جوانان اين روستا را بازداشت و به مكان نامعلومى منتقل كردند. به گزارش منتشر شده در شبکه های اجتماعی، شاهدان عينى گفتند: صدها نفر از نيروهاى امنيتى، لباس شخصىها، افراد سپاه به همراه نيروهاى انتظامى با ۶۰ ماشين روستا را محاصره كرده وباعث ايجاد ترس و وحشت بين اهالى روستا از جمله زنان و كودكان شدند و منازل روستا را يكى پس از ديگرى بازرسى كرده و ۵ جوان از اين روستا را بازداشت كردند.

 

*روز شنبه ۴ خرداد، کارگران نیروگاه سیکل ترکیبی آبادان در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی شان دست از کار کشیده و اعتصاب کردند. به گزارش برنا، نیروگاه سیکل ترکیبی آبادان، یکی از نیروگاههای کشور با ظرفیت تولید ۸۱۵ مگاوات است که شامل ۴ واحد گازی ۱۲۳٫۴ مگاواتی مدل FREM ۹۰۰۰ ۲۵۱-۲ ساخت توگا و ۲ واحد بخار ۱۶۰ مگاواتی در زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار است. سوخت اصلی نیروگاه آبادان گاز طبیعی و سوخت جایگزین آن نفت گاز (گازوئیل) است.

بامداد روز یکشنبه برای دومین روز پیاپی پرسنل نیروگاه سیکل ترکیبی آبادان مقابل این شرکت تجمع کردند.

 

*روز دوشنبه ۶ اردیبهشت، اهالی شهر لیساراز از توابع شهرستان طوالش در استان گیلان برای اعتراض به دفن زباله ها در مرکز شهر و نَشر بوی بد، دست به تجمع  مقابل بخشداری زدند. به گزارش تالش فردا، تجمع کنندگان گفتند: بوی تعفن زباله ها داخل شهر پیچیده و باعث مشکلاتی شده است. آنان افزودند: با توجه به محل دفن زباله ها که در مجاورت رودخانه و همسایگی پارک شهر  و مدرسه ابتدایی ادیب قرار دارد، می تواند برای کودکان و محیط زیست خطرات جبران ناپذیری به همراه داشته باشد.

 

*روز چهارشنبه ۸ خرداد، کارگران حفاظت جنگل در اعتراض به معوقات مزدی ۶ ماهه خود مقابل ساختمان فرمانداری کلاردشت تجمع کردند.به گزارش ایرنا، کارگران معترض به اجرای طرح تنفس جنگل، نیز معترض هستند زیرا با اجرای طرح تنفس جنگل در آستانه بیکاری قرار خواهند گرفت.

 

*روز چهارشنبه ۸ خرداد، کارکنان  خشمگین بخش انتظامات متروی تهران برای اعتراض  به تبدیل وضعیت شان وارد ساختمان مرکزی شرکت بهره ‌برداری راه ‌آهن شهری تهران و حومه (مترو) واقع در خیابان کالج پایتخت شدند. به گزارش تسنیم، یکی کارگران حاضر در این تجمع گفت: به دنبال انتقال وظایف شهربان به یگان حفاظت شهرداری تهران، قرار است ما نیروهای انتظامات شرکت بهره برداری که اینک زیر  نظر حراست شرکت مترو فعالیت داریم هم زیرمجموعه یگان حفاظت قرار گیریم و پرسنل به این موضوع اعتراض دارند. وی افزود: اگر ما زیرمجموعه یگان حفاظت قرار گیریم، مدیران یگان، این اختیار را دارند که ما را در هر بخشی از زیرمجموعه شهرداری مشغول به کار کنند و ما این را نمی خواهیم.

 

*روز چهارشنبه ۸ خرداد، اعتصاب کارگران شهرداری مناطق ۵، ۶ و ۸ اهواز برای اعتراض  به عدم پرداخت به موقع حقوق و کاهش آن به زیر حداقل حقوق رسمی، ادامه یافت. به گزارش ایرنا، در روزهای قبل کارگران خدمات شهری منطقه ۶ شهرداری اهواز نسبت به تبعیض در پرداخت حقوق توسط پیمانکار دست از کار کشیده و از نظافت خیابانها خودداری کردند. پیش از این نیز کارگران شهرداری منطقه هشت نیز با تجمع مقابل ساختمان استانداری خوزستان از وضعیت پرداخت حقوق توسط پیمانکار اعتراض کردند.

 

*روز شنبه ۱۱ خرداد، کارگران سازمان عمران زاینده ‌رود وابسته به شهرداری اصفهان در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی دست از کارکشیدند و مقابل ورودی دهکده گردشگری این سازمان واقع در ۱۲۰ کیلومتری شمال غرب اصفهان تجمع کردند. به گزارش فارس، مدیر عامل سازمان عمران زاینده‌رود ضمن تایید تجمع کارگران سازمان عمران زاینده‌رود، افزود: اما این تجمع منجر به بسته شدن ورودی دهکده نشد.

 

*روز یکشنبه ۱۲خرداد، کارخانه کاغذسازی پارس در اعتراض به بازداشت نماینده کارگران دست از کار کشیدند و با خاموش کردن تمامی خطوط تولید کارخانه، مقابل دفتر مدیریت تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران به اجرای من درآوردی طرح طبقه بندی مشاغل از طرف کارفرما و عدم پرداخت به موقع حقوق، منجمله  پرداخت مساعده ۵۰۰ هزارتومانی به جای حقوق کامل اردیبهشت ماه معترضند.

 

*روز یکشنبه ۱۲خرداد، کارگران پروژه البرز مال کرج در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی مقابل ساختمان مرکزی بانک سامان واقع درخیابان ولی عصر در تهران تجمع کردند. به گزارش تیتر شهر، پروژه البرز مال که در زیربنای ۲۳۳ هزار متر مربع در شهر کرج در حال ساخت بوده، حدود ۴ ماه است که توسط بانک سامان پلمپ و متوف شده است. یکی از معترضان گفت: پروژه البرز مال  اولین پروژه بزرگ تجاری در استان البرز حصارک است که بانک سامان نیز از سهامدارن بزرگ این پروژه بوده و به دلیل بدهی بالای پروژه به بانک سامان در تاریخ دوم اسفند ۹۷ این پروژه به صورت کامل در اختیار بانک سامان قرار گرفت و لازم به ذکر است کارکنان این پروژه به مدت یک سال و نیم حقوقهای خود را دریافت نکرده ‌اند.

 

*روز يكشنبه ۱۲ خرداد، کارگران نیروگاه سیکل ترکیبی آبادان در اعتراض به تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی ‌شان مقابل دفتر مدیریت تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، اعتراض کارگران سیکل ترکیبی به این موضوع است که پیمانکاری که اکنون عهده‌ دار راه ‌اندازی و بهره‌برداری از نیروگاه سیکل ترکیبی آبادان است، حقوق و مزایای کارگران خود را با تاخیر پرداخت می ‌کند. بخش دیگری از اعتراض کارگران مربوط به تبدیل وضعیت قرارداد کارگران قراردادی است که با وجود شرایط لازم برای تبدیل وضعیت، اما این مهم ازسوی مسئولان نیروگاه پیگیری نمی ‌شود

 

*روز دوشنبه ۱۳ خرداد،  کارگران کارخانه سیمان کرمان برای اعتراض به خطر افتادن امنیت شغلی خود با عبور خط لوله گاز و ممنوعیت انفجار در معدن سیمان در محوطه کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، با عبورخط لوله گاز از زمینهای معدن سنگ آهک کارخانه سیمان کرمان باعث ممنوعیت انفجار  و استخراج سنگ آهک به عنوان ماده اولیه تولید سیمان  شده و در نتیجه این اتفاق از سوی اداره گاز امنیت شغلی آنها با متوقف شدن بخشهایی از خطوط تولیدی این کارخانه به خطر می افتد.

 

*به گزارش کانال تلگرام نه به زندان نه به اعدام، روز چهارشنبه ۱۵ خرداد، همزمان با عید فطر، جمعی از جوانان در کوی علوی (شیلنگ آباد) اهواز با سر دادن شعار عیدت مبارک ای برادر دربند، به دستگیری و زندانی کردن جوانان در این شهر اعتراض کردند.

 

*روز شنبه ۱۸خرداد، جمعی از خانواده ها و دوستان كيوان صميمى، ندا ناجى، مرضيه اميرى و عاطفه رنگریزدست با تجمع مقابل زندان اوین، خواهان آزادی آنها شدند. به گزارش امتداد، روز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت‌، همزمان با روز جهانی کارگر، ده‌ها تن از شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان مجلس در پی ورود نیروهای امنیتی و به خشونت کشیده شدن این تجمع بازداشت شدند.

 

*روز پنج شنبه ۱۶خرداد، کارگران شرکت مديريت طرحهاي صنعتي ايران (IPMI) زیرمجموعه سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (IDRO) درفاز ۱۴عسلویه برای اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق و عیدی سال جدید،دست از کار کشیدند.

به گزارش سایت سندیکای فلزکار و مکانیک، یکی از کارگران در هنگام اعتصاب به رییس کارگاه گفت: خانواده هایمان در حال از هم پاشیده گی است، این چه مسلمانی است که کار کنیم ولی پولمان را ندهید.

 

*روز شنبه ۱۸ اردیبهشت، کارگران کارخانهِ در دست ساخت پتروشیمی لردگان واقع دربخش فلارد شهرستان لردگان- استان چهارمحال و بختیاری-  برای اعتراض به از دست دادن کارشان و برای اشتغال مقابل فرمانداری تجمع کردند. به گزارش ایرنا، فرماندار شهرستان با تایید تجمع کارگران این پروژه گفت: بیشتر آنان کارگران ساختمانی و نیروهایی هستند که برای عملیات احداث پتروشیمی به کار گرفته شده بودند و اکنون خواستار جذب در پتروشیمی و جلوگیری از تعدیل نیرو هستند.

وی اظهار داشت: از مجموع ۲ هزار و ۱۶۰ نیرویی که از مراحل اولیه ساخت این واحد فعال بودند تاکنون ۱۶۰۰ نفر تعدیل شدند.

 

*روز شنبه ۱۸خرداد، همزمان با بازدید معاون رئیس جمهور از معدن طلای ساریگونی قروه، اهالی روستاهای بهارلو و داشکسن در اعتراض به عدم پاسخگویی به خواسته های شان و وعده های توخالی مسئولان با تجمع اعتراض شان را به نمایش گذاشتند. به گزارش سراب خبر، اهالی این روستاها بارها برای تحقق خواسته های شان مبنی بر کمک به مردم روستا از محل عام المنفعه ۴ درصدی تعیین شده، رفع آلودگی منطقه و تعیین وضعیت ساکنان روستا، تأمین آب آشامیدنی سالم، هزینه کرد ۱۵ درصد مطروحه در قانون برای پروژه های عمرانی، رفاهی و بهداشتی، استفاده کامل از نیروی بومی روستا و جذب نیرو توسط شورا، واگذاری پیمانکاری سبک به بومیان و کمک درصدی از درآمد پیمانکاران غیربومی، پایش سلامت محیط آب و مردم و اعلام نتایج به روستا به صورت ادواری، دست به تجمع و اعتراض زده اند و چیزی جز وعده های تخالی مسئولان طراز اول شهرستان، استان و کشور عایدشان نشده است.

 

*روز یکشنبه ۱۹خرداد، تاکسی داران بی سیم رشت در اعتراض به قطع  شدن سامانه بی سیم مقابل سازمان تاکسیرانی واقع در خیابان چمران تجمع کردند. به گزارش صدا و سیما، رئیس سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری رشت پس از نشست با تاکسی داران گفت : مساله قطع سامانه تاکسیهای بی سیم امروز برطرف و ارتباط تاکسی داران با شهروندان برای خدمات رسانی برقرار شد.

 

*روز یکشنبه ۱۹خرداد،  اهالی روستاهای مورنان، بهاران و جلمرزاز توابع بخش مرکزی اصفهان در اعتراض به بوی نامطبوع یک واحد دامداری و مشکلات بهداشتی ناشی از آن مقابل فرمانداری اصفهان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، تجمع کنندگان گفتند: بوی بد و حشرات ناشی از این واحد گاروداری مشکلات بهداشتی برای اهالی منطقه ایجاد کرده است که ادامه این روند با توجه به آمدن فصل تابستان خیلی سخت تر خواهد شد.

 

*روز یکشنبه ۱۹خرداد، کارگران سد چمشیر بار دیگر با تجمع مقابل فرمانداری گچساران نسبت به عدم پرداخت یک سال حقوق و وعده های توخالی اعتراض کردند. به گزارش کِبنا نیوز، کارگران سدچمشیر حدود ۱۲ماه حقوق معوقه خود را از دو شرکت سابیر و ژئوپولتیک طلبکار هستند. یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: شرایط زندگی به ما فشار آورده و دستمان خالی است، نمی دانیم به کجا باید شکایت کنیم، چطور حقوق یک مدیر همیشه به موقع پرداخت می شود ولی هیچ کس به فکر کارگران نیست، ما شرمنده خانواده و بچه هایمان هستیم.

 

*روز دوشنبه ۲۰خرداد، بازنشستگان کشور از نقاط مختلف کشور، به دنبال فراخوان منتشره درشبکه های اجتماعی در اعتراض به عدم همسان سازی حقوق و سطح پایین مستمری شان دست به تجمع مقابل صندوق بازنشستگی واقع در میدان فاطمی تهران زدند. به گزارش ایلنا، یکی از بازنشستگان تجمع کننده گفت: طبق قانون خدمات کشوری بین شاغلان و بازنشستگان نباید بیشتر از ۲۰ درصد اختلاف حقوق وجود داشته باشد. اما امروز حقوق بازنشستگان نسبت به شاغلان بسیار پایین تر است و این اختلاف به ۵۰ درصد نیز می ‌رسد.

 

*روز دوشنبه ۲۰ خرداد، کارگران ترابری دریاچه سد کارون ۳ در بخش دهدز شهرستان ایذه برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان برای دومین روز متوالی دست از کار کشیدند و ترابری دریایی از اسکله رکعت به روستاهای شیوند، باجول، سادات موسوی و خدابخشیها در این مدت انجام نشد. به گزارش ایرنا این اعتراض عصر دوشنبه با حضور پیمانکار در محل و جلسه چند ساعته وی با نیروهای ترابری دریایی کارون ۳ و قول مساعد وی برای حل مشکلات آنها به پایان رسید.

 

*روز دوشنبه ۲۰ خرداد، ساکنان روستای طولیان که در ۷ کیلومتری شهر دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه قرار دارد از یک سو در اعتراض به قطعی مکرر آب شرب در این روستا و از سویی دیگر نسبت به اعمال سیاستهای آب و‌ فاضلاب روستایی کهگیلویه در نحوه مدیریت آبرسانی به روستاهای بخش مرکزی اعتراض کرده و در جلوی فرمانداری دهدشت تجمع کردند. به گزارش تسنیم،  با توجه به اینکه شغل اهالی روستای طولیان دامداری و کشاورزی است، در آستانه فصل تابستان و هوای گرم، استفاده از وسایل خنک کننده توسط همه مردم امری طبیعی است و بنابرین وجود آب شرب پایدار و استفاده روستاییان از یک جریان مستمر خواسته طبیعی و به حقی است.

 

*ظهر روز سه شنبه ۲۱خرداد، رانندگان تاکسی در دهدشت برای اعتراض به پایین‌ بودن نرخ کرایه مقابل فرمانداری تجمع کردند. به گزارش صبح زاگروس، براساس آخرین مصوبه سازمان ‌تاکسیرانی شهر دهدشت نرخ کرایه ‌تاکسی هرکورس برای هرنفر ۷۰۰ تومان و نرخ کرایه دربستی نیز ۲ هزار و ۵۰۰ تومان است.

 

*روز سه شنبه ۲۱خرداد، کارگران خطوط تولید فازهای ۲ و ۳ کارخانه کاشی نیلوفر واقع در بیرجند (استان خراسان جنوبی) برای اعتراض به عدم پرداخت ۹ ماه حقوق دست از کار کشیدند و مقابل این واحد تولیدی اجتماع کردند. به گزارش خاورستان، یکی از کارگران این کارخانه، مهم‌ترین مشکل کارگران را معوق ‌شدن ۹ ماه حقوق بیان کرد و افزود: از نیمه سال ۱۳۹۵ تاکنون، یک ريال اضافه‌ کاری کارگران پرداخت نشده و از تیر ماه تا دی ‌ماه ۱۳۹۷ و همچنین از ابتدای سال‌جاری تا امروز حقوق کارگران پرداخت نشده است.

 

*روز سه شنبه ۲۱ خرداد، کارگران داربست بند پتروشیمی خوارزمی که از ابتدای خرداد سال جاری از کارشان اخراج شده اند و اکثراً از اهالی شهرک طالقانی شهرستان ماهشهر هستند، برای چندمین روز در گرمای طاقت ‌فرسای جنوب، مقابل پتروشیمی بندر امام تجمع کردند. به گزارش ایلنا، با وجود مصوبه کمیسیون کارگری فرمانداری شهرستان ماهشهر مبنی بر ممنوعیت اخراج دسته‌ جمعی کارگران، سریال اخراج کارگران کماکان ادامه دارد.

 

*روز سه شنبه ۲۱ خرداد، کارگران شرکت «ایرکست شاونبرگ» بندر ماهشهر با تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان خواستار پرداخت هفت ماه حقوق معوقه خود شدند. به گزارش ایلنا، کارگران این شرکت که در زمینه اسکلتهای فلزی سنگین کار می کنند از تابستان سال گذشته تاکنون شش بار در اعتراض به عدم دریافت حقوق خود دست به تجمع اعتراضی زده ‌اند.

 

*بامداد روز سه شنبه ۲۱ خرداد، کارگران شرکت نکا چوب در اعتراض به عدم تمدید قرارداد و پرداخت نشدن حقوق سه ماه گذشته برای دومین روز مقابل درب شرکت تجمع کردند. قرارداد پرسنل نکاچوب در تاریخ  ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ به اتمام رسیده است و قرارداد جدیدی بین شرکت و پرسنل منعقد نشده است و کلیه کارگران بدون قرارداد در محل کار حاضر می شوند. ضمن اینکه تاکنون حقوق و مزایای پرسنل نیز در سه ماهه اول سال ۹۸ پرداخت نشده است.

 

*روز چهارشنبه اول خرداد، برای چهارمین روز متوالی، کارگران معدن سرب و روی کوشک واقع در فاصله ۱۶۵ کیلومتری شرق یزد و در ۴۵ کیلومتری شمال شرق بافق دراعتراض به کاهش حقوق دست به اعتصاب زدند. به گزارش ایلنا، به کارگران وعده داده شده مشکل شان در کمیسیون کارگری شهر مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

اعتصاب کارگران معدن کوشک بافق که از تاریخ ۲۹ اردیبهشت در اعتراض به کاهش حقوق آغاز شده بود، ادامه پیدا کرد.

*روز چهارشنبه ۲۲ خرداد، اعتصاب و تجمع ۲۵ روزه کارگران معدن سرب کوشک که ۲۲ روز آن در خرداد ماه بود پایان یافت. به گزارش ایلنا، با وساطت فرماندار بافق، شورای کارگری و همکاری کارگران، مشکل کارگران این واحد معدنی مرتفع شده و کارگران معدن مشغول به کار شدند.

یکی از کارگران معدن سرب در تشریح مشکلات خود و سایر همکارانش گفت: کارگران معدن روباز سرب و روی کوشک به دلیل بکارگیری نیروی بازنشسته در آبان ماه ۹۷ و کسری حقوق خود از ۲۹ اردیبهشت به سر کار نرفتیم.

 

*روز چهارشنبه ۲۲ خرداد، کارگران کارخانه سیمان سپاهان مبارکه، برای اعتراض به عدم پرداخت دستمزد ۲ ماهه خود، در محوطه این کارخانه تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش فارس، یکی از کارگران در این خصوص گفت: «دو ماه است که حقوق خود را دریافت نکرده ‌ایم و معمولاً حقوقهای کارگران با تأخیر پرداخت می‌شود و وعده ‌های توخالی می ‌دهند.روز چهارشنبه ۲۲ خرداد، اهالی روستای آشنستان از توابع شهر قزوین، در اعتراض به وضعیت جاده این روستا، مقابل ساختمان استانداری قزوین تجمع کردند. به گزارش شاخص نیوز، روستای آشنستان در ۱۲ کیلومتری شهر قزوین قرار گرفته است و بعد از این روستا، روستاهای دسترجرد و امامزاده اباذر نیز قرار دارند. راه این روستا ۴۰ سال پیش آسفالت شده که اکنون وضعیت مناسبی ندارد و همین موجب نارضایتی اهالی روستا شده است.

 

*روز چهارشنبه ۲۲ خرداد، گروهی از اهالی روستای حسین‌ آباد کالپوش در اعتراض به احداث سد کالپوش، مقابل مجلس رژیم تجمع کردند. به گزارش هرانا، تجمع کنندگان احداث این سد را غیر کارشناسی خواندند.

حسین ‌آباد کالپوش، روستایی از توابع بخش میامی شهرستان شاهرود در استان سمنان است.

 

*بامداد روز چهارشنبه ۲۲ خرداد، ۵۰۰ کارگر کارخانه سیمان سپاهان واقع در ۴۵ کیلومتری جنوب غربی اصفهان در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی، عدم پرداخت ۲ ماه حقوق و مشمول نشدن مشاغل سخت و زیان آور دست از کار کشیده و در محوطه این واحد تولیدی تجمع کردند. به گزارش فارس، یکی از کارگران معترض گفت: دو ماه است که حقوق خود را دریافت نکرده ‌ایم و معمولاً حقوقهای کارگران با تأخیر پرداخت می ‌شود و وعده‌ های توخالی می ‌دهند.

 

*روز چهارشنبه ۲۲ خرداد، کارگران شهرداری اشنویه در اعتراض به عدم پرداخت حقوق ماهانه برای سومین روز متوالی دست به اعتصاب زدند. به گزارش کُردپا، با وجود اعتصاب سه روزه کارگران شهرداری، مسئولان اقدامی جهت رسیدگی به مطالبات کارگران انجام نداده اند. شهرداری اشنویه تا کنون حقوق چهار ماه آخر سال ٩٧ کارگران خدمات شهرداری و فضای سبز را پرداخت نکرده است.

 

*روز شنبه ۲۵خرداد، کارگران نانواییهای دزفول در اعتراض به سطح پایین حقوق و وعده های پوچ مسئولان، دست به تجمع مقابل اداره کار این شهرستان زدند. به گزارش ایرنا، از ۱۹دی ماه که نرخ نان افزایش یافته هیچ اقدامی برای افزایش دستمزد کارگران نانوایی صورت نگرفته و با وجود پیگیریهای فراوان هیچ ارگانی پاسخگوی نیست.

 

*روز یکشنبه ۱۲ خرداد، کارگران شهرداری کوت عبدالله، از توابع شهرستان کارون در استان خوزستان، مقابل ساختمان استانداری در اهواز و دفتر امام جمعه اهواز دست به تجمع زدند. معترضان دلیل تجمع خود را اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی عنوان کردند. به گزارش ایرنا، تجمع کارگران معترض روز دوشنبه ۱۳خرداد، برای ششمین روز متوالی مقابل استانداری خوزستان ادامه یافت.

به گزارش ایرنا، روز یکشنبه ۲۶ خرداد، تجمع کارگران فضای سبز شهرداری کوت عبدالله برای نوزدهمین روز متوالی مقابل استانداری خوزستان ادامه یافت.

شهرستان کارون به مرکزیت شهر کوت عبدالله در سال ۹۱ از شهرستان اهواز جدا شد. کوت عبدالله استیشن، خزامی، درویشیه، شریعتی‌یک، کوت نواصر، کوی منتظری، گاومیش آباد، گندمکار و هادی‌آباد از توابع شهرستان کارون هستند.

 

*روز یکشنبه ۲۶خرداد، جمعی از کارگران کارخانه لوله سازی اهواز برای اعتراض به تخلیه منازل سازمانی شان دست به تجمع مقابل بانک ملی در اهواز زدند. به گزارش ایلنا، کارگران تجمع کننده گفتند: به علت عدم پرداخت بدهی وام از سوی شرکت لوله سازی اهواز، نود و سه منزل مسکونی سازمانی در عوض وام به بانک ملی واگذار شده است.

 

*روز دوشنبه ۲۷ خرداد، کارگران شرکت نامی طیور گلستان در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات خود برای دومین روز متوالی دست به تجمع زدند. به گزارش پیام، کارگران شرکت نامی طیور گلستان واقع در غرب گرگان در خصوص اعتراضهای خود گفتند: علاوه بر چندین ماه دستمزد معوقه، مدت ۱۰ سال است که تاکنون عیدی، پاداش، و سنوات خود از نیز دریافت نکرده ایم. گفتنی است این کارگران تاکنون چندین بار به اداره کار شکایت کرده اند ولی تاکنون جواب قانع کننده ای دریافت نکرده اند.

 

*روز سه شنبه ۲۸ خرداد، شماری از بازنشستگان کشوری، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل مجلس رژیم، اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. به گزارش ایلنا، معترضان مطالبات خود را اجرای دقیق قانون مدیریت خدمات کشوری، اجرای همترازی و همسان ‌سازی، بالا رفتن مستمریها و ارتقای خدمات درمانی و بیمه ‌ای، عنوان کردند.

 

*روز دوشنبه ۲۷ خرداد، اعضای تعاونی مسکن حوزه ستادی وزارت بازرگانی مقابل ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان تهران تجمع کردند. به گزارش ایرنا، تجمع کنندگان که از کارکنان و بازنشستگان وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت هستند خواهان تامین زمین برای ساخت مسکن در قالب پروژه های مسکن مهر هستند.

 

*روز سه شنبه ۲۸ خرداد، کشاورزان روستای شاه‌ بهرام در اعتراض به سازمان جهاد کشاورزی شهرستان باشت دست به تجمع زدند. به گزارش کبنا نیوز، سیلاب اخیر باعث خسارت به زمینهای زراعی در روستای شاه بهرام شهرستان باشت شده که این کشاورزان خواستار رسیدگی به خواسته ‌های خود شدند. یکی از کشاورزان گفت: امسال با توجه به سیلاب و تخریب کانالهای آب حدود ۳۰ هکتار از اراضی برنج کاری انجام نمی ‌شود.

شاه بهرام، روستایی از توابع بخش باشت شهرستان گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد ایران است.

 

*روز سه شنبه ۲۸خرداد، جمعی ازشلتوک کاران شهرستان هویزه به نمایندگی از سایر کشاورزان این شهرستان در اعتراض به نبود آب به دلیل خشک شدن رودخانه کرخه نور (از شاخه های رودخانه کرخه در هویزه)، دست به تجمع مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان زدند. به گزارش ایرنا، یکی از کشاورزان حاضر در این تجمع گفت: کشاورزان این شهرستان همچون سایر شهرستانها اقدام به کشت شلتوک کردند؛ این محصول نیاز به آب فراوان دارد اما نزدیک به سه روز است که رودخانه کرخه نور خشک شده و امکان آبیاری زمینهای خود را نداریم.

شهرستان هویزه در غرب خوزستان واقع است.

 

*روز سه شنبه، ۲۸ خرداد، جمعی از عکاسان و صاحب صنف عکاسی در مقابل ساختمان استانداری یزد دست به تجمع زدند. به گزارش تسنیم، رئیس اتحادیه عکاسان و فیلمبرداران استان یزد، با اشاره به این که تجمع عکاسان جلوی درب استانداری یزد دلایل متعددی دارد اظهار داشت: یکی از دلایل این عکاسان برای تجمع این است که اداره ثبت احوال استان با به کارگیری نیروهای خود، اقدام به عکس گرفتن از چهره مردم برای کارتهای ملی هوشمند می ‌کند که مشکلاتی را به وجود آورده است.

 

*روز سه شنبه ۲۱ خرداد، دانش ‌آموختگان حقوق در اعتراض به اعمال ظرفیت در آزمون وکالت و تأخیر مجلس در بررسی «طرح جامع پذیرش و آموزش وکالت» مقابل ساختمان مجلس رژیم تجمع کردند. به گزارش تسنیم، دانش آموختگان رشته حقوق  از کمیسیون قضایی مجلس درخواست کردند هر چه سریعتر تکلیف این طرح را روشن کنند.

روز دوشنبه ۲۷خرداد، دانش‌ آموختگان حقوق در اعتراض به عدم تعیین تکلیف با طرح جامع پذیرش و آموزش وکالت برای چندمین بار مقابل مجلس تجمع کردند.

روز سه شنبه، ۲۸ خرداد ۱۳۹۸، دانش آموختگان حقوق بار دیگر مقابل مجلس تجمع کردند.

 

*روز چهارشنبه ۲۹خرداد، جنگلبانان چالوس در اعتراض به پرداخت نشدن ۵ ماه حقوق شان و ندادن حق بیمه در مقابل ساختمان معاونت سازمان جنگلها و مراتع کشور تجمع کردند. به گزارش ایرنا، قائم مقام معاونت امور جنگل سازمان جنگلها کشور با اشاره به تجمع جنگبانان گفت: این سازمان با جدیت به دنبال حفظ حقوق جنگلبانان بوده و با مشخص شدن پیمانکاران جدید در کمترین زمان موظف به پرداخت حقوق و مزایای این نیروها هستند.

 

*بامداد روزچهارشنبه ۲۹خرداد، جمعی از کارگران کارخانه کاشی نیلوفر بیرجند در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات و وعده های توخالی کارفرما و مسئولان طراز اول استان وشهرستان دست از کار کشیدند و مقابل استانداری خراسان جنوبی تجمع کردند. به گزارش خاورستان، جمعی دیگر از کارگران هم مقابل این واحد تولیدی تجمع اعتراض برپاکردند. کارگر معترض کارخانه کاشی نیلوفر بیرجند گفتند: فرمانداری و استانداری فقط ما را تهدید می‌ کنند و می ‌گویند این دفعه که آمدید، این‌گونه شد و اگر دفعه بعد بیایید معلوم نیست چه می‌شود، نگویید که نگفتیم. این تهدید به چه معناست؟  حتی شنیدیم از طرف مسئولان ادارات با مدیران کارخانه تماس گرفتند که؛ پول کارگران را بلافاصله پرداخت نکنید، بلکه دو ماه دیگر پرداخت کنید. چرا که اگر پرداخت کنید این تجمعها رو یه رشد می‌شود و دیگر کارگران الگو می‌گیرند و ممکن است به این‌گونه اقدامات دست بزنند.

 

*روز سه شنبه ۲۸ خرداد، کارگران سیمان ایرانشهر در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای معوقه خود در محوطه این کارخانه دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، معترضان در این خصوص گفتند؛ کارفرما چندین ماه است که به بهانه مشکلات اقتصادی از پرداخت دستمزدهای آنها سرباز می زند. این کارگران که در نقطه صفر مرزی و در کمپهایی خارج از شهر در گرمای سوزان کار می کنند، در چند ماه گذشته، فقط چند بار علی ‌الحسابِ ۲۰۰ یا ۳۰۰ هزار تومان گرفته ‌اند.

بامداد روز چهارشنبه ۲۹خرداد، کارگران کارخانه سیمان کرمان برای دومین روز متوالی دست به تجمع زدند.

 

*روز چهارشنبه ۲۹ خرداد، ماموران انتظامی شهرستان ایرانشهر خودروی یک شهروند را متوقف کردند، شهروند مذکور گواهینامه رانندگی نداشت و مدعی شد ماموران از او طلب رشوه کرده اند. تنش بین ماموران و مقاومت راننده و تجمع شماری از شهروندان ایرانشهر در محل به درگیری منتهی شد. به گزارش کمپین فعالان بلوچ، در پی این درگیری و ضرب و شتم راننده توسط ماموران انتظامی، جمعی از شهروندان ایرانشهر در محل درگیری تجمع کرده و از راننده، حمایت کردند. نیروهای ضد شورش به محل تجمع آمده و با ضرب و شتم، شلیک تیر هوایی و اسپری فلفل اقدام به پراکنده کردن شهروندان معترض کردند.

 

اخبار کوتاه بر اساس ویدئوهای منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

پنجشنبه ۲ خرداد: تجمع جوانان و مردم زیباشهر اصفهان در اعتراض به گرانی و بی‌ کفایتی مسئولان کشور/ تجمع دوباره کارگران کارخانه ایران قوطی واقع در شهرک صنعتی البرز در اعتراض به بلاتکلیفی خود/ تشکیل زنجیره انسانی توسط جوانان جوشقان قالی در ۶۰ کیلومتری کاشان و ۹۰ کیلومتری اصفهان در اعتراض به تخریب محیط زیست، برداشت بی رویه و حاکمیت مطلق یک شرکت بر کوههای منطقه جوشقان قالی

شنبه ۴ خرداد: رانندگان تاکسی‌ در شهر جوانرود برای اعتراض بە پایین بودن نرخ کرایە‌ها دست از کار کشیده و تجمع کردند/ خیزش مردم خشمگين غيزانيه اھواز در اعتراض به نبود امكانات و محروميت از حداقل امکانات. مردم خشمگین جاده اصلى اهواز به غيزانيه را بستند

یکشنبه ۵ خرداد: پس از کشته شدن یک جوان زاهدانی، مردم خشمگین تجمع کرده و دست به اعتراض زدند. ماموران برای پراکنده کردن مردم اقدام به شلیک تیر هوایی کردند/ تجمع اولیای دانش ‌آموزان دبستان دخترانه نرجس در عظیمیه کرج مقابل ناحیه یک آموزش و پرورش کرج/ تجمع غارت شدگان موسسه بدر توس در مشهد مقابل ساختمان استانداری خراسان رضوی.

دوشنبه ۶ خرداد: اعتصاب و تجمع کارگران شرکت «ای جی سی» فاز ۱۴‌ پارس جنوبی در اعتراض به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق معوقه

سه شنبه ۷ خرداد: تجمع اعتراضی غارت ‌شدگان مؤسسه مالی کاسپین مقابل ساختمان بانک مرکزی در تهران/ تجمع غارت شدگان سایپا دیزل مقابل شرکت سایپا دیزل در تهران. آنها سه سال است که منتظر کامیونهای خود هستند/ اعتصاب رانندگان خودروهای مدیریت پسماند شهرداری ارومیه در اعتراض به نپرداختن حقوقهای عقب مانده شان

چهارشنبه ۸ خرداد: اعتصاب کارگران کانی سیب در بیگم قلعه نقده در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه و عیدی سالانه

پنجشنبه ۹ خرداد: تظاهرات مردم خاش در استان سیستان و بلوچستان جلوی فرمانداری و بستن راهها در اعتراض به بستن مرز و کُدینگ کارتهای سوخت

یکشنبه ۱۲ خرداد: تجمع غارت شدگان مجتمع مسکونی عباس زاده مقابل بیدادسرای ایلام/ تجمع غارت شدگان موسسه کاسپین در مقابل بانک مرکزی در تهران/ تجمع اعتراضی مردم روستای بزمین آباد بخش گهرباران ساری در خصوص آب آشامیدنی

دوشنبه ٢٠ خرداد: تجمع و راهپیمایی غارت شدگان مؤسسات مالی کاسپین و ثامن ‌الحجج در تهران مقابل بیدادسرای پولی و بانکی/ تجمع مردم گلشهر گلپایگان در اعتراض به زمین‌ خواریِ حکومت برای ایجاد پالایشگاه جی تی ال. مردم معتقدند منطقه گلشهر دارای هوای پاک است و یک منطقه کشاورزی و دامداری است.

سه شنبه ۲۱ خرداد: تجمع سپرده گذاران سایت طلای ثامن مقابل ساختمان بیدادستانی تهران/ تجمع خریداران خودروهای ثبت نامی از شرکت رامک خودرو

چهارشنبه، ۲۲ خرداد: تجمع غارت شدگان شرکت عظیم خودرو مقابل ساختمان وزارت بیدادگستری در تهران/ اعتصاب رانندگان اتوبوس تهران ضلع شرقی استادیوم آزادی در اعتراض بە کمی نرخ کرایە و مشکلات صنفی

يكشنبه ۲۶ خرداد: تجمع سپرده گذاران موسسه کاسپین و ثامن الحجج مقابل ساختمان بانک مرکزی/ تجمع اعتراضی حامیان محیط زیست اصفهان مقابل استانداری

پنجشنبه ۳۰خرداد: تجمع جمعی از حامیان محیط زیست اصفهان مقابل استانداری و برافراشتن پلاکاردهایی در اعتراض به وضعیت زاینده رود و گاوخونی.

 

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول