دانشگاه در ماهی گذشت (مرداد ۹۸)

کامران عالمی نژاد

 

خروج غول اعتیاد از خیمه نظام

"می تونم به لحظه برات یه گونی همین جا خالی کنم. یعنی اصلا حتی نمی تونی تصورش رو هم بکنی که دور و بر دانشگاه چند تا ساقی ریخته، اونم واسه گُل* که دیگه بچه بازیه".

این صحبت های رُعب انگیز یک دانشجوی پژوهشگری در دانشگاه تهران است؛ صحبتهایی که تن هر فرد ایرانی را می لرزاند و غمی عظیم می نشاند بر دل والدینی که با هزار مشکل و قبول هزینه های سر به فلک کشیده، فرزند خود را به امید آینده ای بهتر برای تحصیلات عالی به بلندپایه ترین مدارس کشور سپرده اند. وه دل غافل، که چه ممکن است بر سر خود و عزیزان شان خراب شود.

اعتیاد به مواد مخدر یکی از آسیبهای اجتماعی هر جامعه ای به حساب می آید و در پی آن بزهکاری، جنایت، روسپی گری، دزدی و دیگر کارهای غیراخلاقی را در جامعه تکثیر و پایه های اخلاقی جامعه را سست و به تبع، هزینه های هنگفتی را به جامعه و دولت تحمیل می کند.

آمار دقیقی از تعداد معتادان و مراحل اعتیاد افراد در دست نیست و جمهوری اسلامی طی ۴۰ سال حکومت بختک گونه خود بر کشور، هیچگاه آمار دقیقی از معتادان کشور نه توسط ارگانهای دولتی منتشر کرده و نه اجازه پژوهش و انتشار آن را به انجمنهای غیر وابسته (سازمانهای مردم نهاد) داده است و چنانچه آماری ارایه شده، با بزک کردن آن سعی در گمراه ساختن مردم و سفید نمایی داشته است.

با این حال آمارهای جسته و گُریخته نشان از رشد صعودی معتادان در کشور به شمول دانشجویان دارد. شوربختانه در این میان تعداد دانشجویان دختر معتاد نسبت به سالهای قبل آمار بیشتری را نشان می دهد. مسوولان اما طبق عادت همیشگی سعی در فرار از مسوولیت و ناچیز جلوه دادن این معضل اجتماعی دارند.

در همین رابطه پرویز افشار، سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر، گفت: "شیوع شناسی جمعیت ۱۵ تا ۶۵ ساله نشان داده است که در ایران دو میلیون و ۸۰۸ هزار نفر مصرف کننده مواد مخدر و یک و نیم تا یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر معتاد هستند."

وی در ادامه گفت: "۲۰درصد از مصرف کنندگان، دارای تحصیلات بالاتر از دیپلم هستند."

با این حال، سعید صفاتیان، رییس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد مجمع تشخیص مصلحت نظام، می گوید: "عدد دو میلیون و ۸۰۸ هزار معتاد که اخیرا اعلام شده است، عدد صحیحی نیست و باید به این رقم معتاد در کشور ۲۰ تا ۳۰درصد دیگر نیز اضافه کرد."

با احتساب همین آمار داده شده از طرف حکومت، تعداد دانشجویان و فارغ التحصیلان معتاد در کشور به رقم باور نکردنی ۵۵۰ هزار تن می رسد؛ افرادی که در آینده ای نزدیک سکان مراکز آموزشی و پرورشی، ادارات و وزارتخانه های کشور را در دست خواهند گرفت؛ کسانی که باید نمونه و سرمشق جامعه باشند.

رژیم جمهوری اسلامی از هنگام جنگ هشت ساله با عراق و کاهش چشمگیر بهای نفت تا کنون، در جهت مداخله گری در امور کشورهای منطقه، همسایگان شرقی و غربی، سوریه، یمن، لبنان و حتی کشورهای اروپایی و با هدف بی ثبات و ناامن کردن منطقه و در نتیجه، باجگیری و گرفتن امتیازات مختلف در بُعد خارجی و سرکوب اعتراضات و تداوم حکومت ضد مردمی ولایت فقیه در بُعد داخلی، تلاشی بی وقفه داشته است. این هدف اما مستلزم سرمایه ای هنگفت است، لذا رژیم جمهوری اسلامی جهت کسب درآمدهای میلیاردی برای مخارج این اهداف، به فکر قاچاق مواد مخدر از کشورهای همسایه شرقی (افغانستان و پاکستان) افتاد، هم اکنون و بعد از چهار دهه، این کار توسط سپاه منفور پاسداران در بیشتر نقاط دنیا دنبال می شود. به طور حتم این کار نمی توانست به ثمر بنشیند، مگر آنکه توسط ارگانی نظامی ـ امنیتی که کنترل مرزهای زمینی و هوایی و در عین حال دارای تعداد زیادی اسکله های ناشناخته و به ثبت نرسیده است، صورت گیرد.

وزارت خزانه داری ایالات متحده آمریکا در سال ۱۳۹۰، در چارچوب قانون موسوم به "کینگ پین"، غلامرضا باغبانی، از افسران عالیرتبه و فرمانده "نیروی قدس" وابسته به سپاه پاسداران در زاهدان، را به عنوان قاچاقچی مواد مخدر معرفی کرد. بنا به بیانیه وزارت خزانه داری آمریکا، باغبانی که بر منطقه مرزی افغانستان تسلط دارد، به قاچاق مواد شیمیایی برای تولید هرویین یاری رسانده و راه قاچاقچیهای افغان را برای ارسال بار تریاک به درون مرزهای ایران باز گذاشته است.

لازم به ذکر است که سپاه منفور پاسداران، تریاک افغانستان را در داخل ایران به هرویین و مورفین تبدیل کرده و با همکاری باندهای تبهکار، آن را برای مصرف داخلی و نیز سرتاسر جهان قاچاق می کند.

در دی ماه ۱۳۹۵ ماموران پلیس راه کشور آلمان در اتوبان شماره ۳، دو کامیون ایرانی را متوقف کرده و در بازرسی با اشعه ایکس و کمک سگ موادیاب، محموله ای به وزن ۱۵۰ کیلوگرم هرویین را کشف کردند. این کامیونها از ایران و از راه ترکیه به کشور آلمان وارد شده بود.

در تیر ماه ۱۳۹۵، همچنین مهر ماه ۱۳۹۷، ماموران گمرک مرز بلغارستان دو محموله هرویین، به ترتیب به ارزش ۹ میلیون یورو و ۲۷ میلیون دلار از کامیونهایی که از ایران بارگیری شده بود و مقصد آنها قلب اروپا بود، را کشف و توقیف کردند.

همچنین در آبان ۱۳۹۸، پلیس ایتالیا در کانتینری از یک کشتیکه مبداء حرکتش بندر عباس در ایران بود، ۲۷۰ کیلوگرم هرویین کشف کرد؛ کشفی که پلیس ایتالیا آن را در ۲۰ سال اخیر در این کشور بی سابقه توصیف کرد.

با توجه به حجم عظیم و شیوه های قاچاق مواد مخدر به اروپا که از مقصد ایران ارسال می گردد، می توان به آسانی نتیجه گرفت که هیچ شخص یا باندی در ایران به جز ارگانی قدرتمند چه از لحاظ مالی و چه از لحاظ سیاسی توان این کار را ندارد.

رژیم ضد مردمی، فاسد و جنایتکار جمهوری اسلامی هیچ دغدغه ای به جز رسیدن به اهداف شیطانی خود که چیزی جز دوام حکومت استبدادی ولایت فقیه است ندارد و برای رسیدن به این مقصود از هیچ عملی دریغ نمی ورزد، حتی آلودن جوانان به افیون و هروئین.

در حالی که دانشجویان در محوطه دانشگاهها و خوابگاهها به صورت مستمر با دوربینها و مزدوران بسیجی زیر نظر قرار دارند و با کوچکترین حرکتی که مطابق میل بسیج و حراست دانشگاه نباشد مورد تذکر و احضاریه قرار می گیرند، شناسایی و دستگیری پخش کنندگان مواد مخدر در محوطه و مجاورت دانشگاه به نظر کار دشواری نمی آید، مگر آنکه سیاستی پلید در کار باشد.

در خاتمه به صحبتهای پاسدار محسن رضایی در سنندج استناد می کنم که اگرچه توپ تجارت مواد مخدر را به زمین "دولتیها" می اندازد، اما در هر صورت سرچشمه گرفتن توزیع مواد مخدر در کشور از خیمه نظام را تایید می کند: "... یعنی عده ای هستند که از رانت قدرت استفاده می کنند و از این حریم استفاده می کنند و مشکلاتی درست می کنند. شما فکر میکنید چرا مواد مخدر در این کشور هنوز تمام نشده؟ چند هزار شهید ما دادیم، هزاران نفر دارند مبارزه می کنند، مرزی هم که قاچاق مواد مخدر از آن صورت می گیرد، یک مرز معینی ست، چرا این از بین نمی رود؟ این حتما دست دولتیها در این کار است و یک شجاعتی می خواهد که این دستها را قطع کند که مساله به صورت ریشه ای حل بشود. لذا قطع ارتباط این قدرت با مفاسد مساله ی مهمی هست، واقعا هم مهم است... ."

 

محکومیت علی مظفری به ۳۰ ماه حبس

با رای شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، علی مظفری، از فعالان دانشجویی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، در دادگاه تجدیدنظر پرونده مربوط به اعتراضات دی ماه سال ۱۳۹۶، به ۳۰ ماه حبس تعزیری محکوم شد.

بنابر گزارش رسیده، پیشتر شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب این دانشجوی ۲۳ ساله را به ارتکاب جرایم "اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت"، "فعالیت تبلیغی علیه نظام" و "توهین به رهبری" متهم کرده بود و برای هر کدام از این اتهامات به ترتیب محکومیت حبس ۵ سال، ۱ سال و ۲ سال را در نظر گرفته بود که در عمل مجازات حبس ۵ سال اجرایی می شد.

او سومین دانشجوی دانشگاه تهران است که رای قطعی محکومیت به حبس برایش صادر شده است. پیشتر احکام حبس روح اله مردانی (دانشجوی زندانی دانشگاه تهران که در حال طی دوران دو سال محکومیت حبس خود است) و لیلا حسین زاده، به اتهام شرکت در تجمعات دانشجویی درون دانشگاه، در دادگاه تجدیدنظر استان تهران مورد تایید قرار گرفته بود.

 

افزایش ۱۲درصدی شهریه دانشگاه تربیت مدرس

محمد تقی احمدی، رییس دانشگاه تربیت مدرس، اعلام کرد: "بر اساس مصوب هیات امنا، حداقل افزایش شهریه دانشجویی برای دانشجویان نوبت دوم و پردیس این دانشگاه برای همه رشته های تحصیلی در سال جاری حداقل ۱۰درصد و حداکثر ۱۲درصد است."

احمدی تصریح کرد: "دانشگاه تربیت مدرس افزایش شهریه دانشجویی خود را با لحاظ کردن وضعیت اقتصاد کشور و نظر هیات امنا این دانشگاه در نظر گرفته که در این رابطه باید بگویم این میزان افزایش شهریه از مقدار رشد تورم پایین تر است."

وی افزود: "دانشجویانی که تمایل دارند، می توانند برای دریافت وام شهریه برای سال تحصیلی جدید از طریق صندوق رفاه دانشجویی همانند سالهای گذشته اقدام کنند."

 

تحصیل در دانشگاههای تهران ۱۵درصد گران تر شد

افزایش شهریه دانشگاه های سراسری در تهران حدود ۱۵ درصد اعلام شد.

میزان افزایش شهریه های تعیین شده توسط دانشگاه های سراسری در تهران در دوره های نوبت دوم و پردیسها برای سال تحصیلی جدید به شرح زیر است:

دانشگاه صنعتی شریف ۱۵درصد

دانشگاه صنعتی امیرکبیر ۱۰ تا ۱۵درصد

دانشگاه علم و صنعت ۱۰درصد

دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی ۱۰درصد

دانشگاه ملی ( بهشتی) ۱۰درصد

دانشگاه تربیت مدرس ۱۲درصد

دانشگاه الزهرا ۱۵درصد

دانشگاه علامه طباطبایی ۱۵ درصد

 

۶۰درصد دانشجویان علوم پزشکی سهمیه ای هستند

دکتر حمید اکبری، قائم مقام معاون آموزشی وزیر بهداشت، گفت: "وجود سهمیه های متعدد برای پذیرش در گروهعلوم پزشکی یکی از عوامل چالش برانگیز در نحوه ورود دانشجویان در دانشگاه ها به ویژه دانشگاه های علوم پزشکی است. چرا که بر اساس قانون مجلس ما با موضوع ۳۰درصد عدالت آموزشی که مختص رشته های گروه علوم پزشکی است، مواجه هستیم و در رشته های دیگر این وضعیت وجود ندارد و علاوه بر این، میزان ۳۰درصد نیز سهمیه های دیگر شهدا، رزمندگان و ایثارگران و ۵ درصد سهمیهنیز به خانواده های آنان تعلق می گیرد و متاسفانه این چالش بسیار نگران کننده است."

وی با تاکید بر اینکه بیش از ۶۰ درصد دانشجویان رشته های علوم پزشکی بر اساس سهمیه وارد دانشگاه می شوند، تصریح کرد: "به طور کلی سهمیه آزاد در رشته های پزشکی در کشور به زیر ۴۰درصد می رسد، این وضعیت در سه رشته پر متقاضی علوم پزشکی یعنی دندانپزشکی، داروسازی و پزشکی وجود دارد و بیش از ۶۰درصد دانشجویان ما در این رشته ها نیز بر اساس سهمیه وارد دانشگاه ها می شوند، بنابراین ما نگران کیفیت آموزش در بین این دانشجویان هستیم."

وی در پایان تاکید کرد: متاسفانه پیگیریهای وزارت بهداشت برای اصلاح و تجدید نظر در اعمال سهمیهدانشجویان برای ورود به رشته های پزشکی از مجلس شورای اسلامی تا کنون نتیجه ای نداده است."

 

اتوبوس مرگ؛ رییس دانشگاه آزاد حاضر به پاسخگویی نیست

حسام نواب صفوی، وکیل پرونده حادثه واژگونی اتوبوس دانشگاه علوم تحقیقات، گفت: "رییس دانشگاه آزاد برای خودش مصونیت قضایی قایل است و پاسخی نمی دهد. هنوز شیب جاده به همان خطرناکی است و به گواه دانشجویان تنها اتوبوسها رنگ شده است."

وی تاکید کرد: "واژگونی اتوبوس دانشجویان علوم تحقیقات و حادثه ای که رخ داد بسیار سهمگین است، در این حادثه تعدادی از دانشجویان جان خود را از دست دادند و تعدادی دیگر صدمات غیرقابل درمانی پیدا کردند."

حسام نواب صفوی خاطرنشان کرد: "متهمان این پرونده شرکت پیمانکاری، رییس دانشگاه علوم تحقیقات و دانشگاه آزاد به عنوان یک نهاد مستقل حقوقی هستند."

 

تجمع اعضای خانواده قربانیان و مجروحان تصادف اتوبوس دانشگاه آزاد 

جمعی از اعضای خانواده قربانیان و مجروحان تصادف اتوبوس دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تهران مقابل دادسرای ویژه کارکنان دولت دست به تجمع اعتراضی زدند.

تجمع کنندگان با در دست داشتن بنری که روی آن نوشته شده بود "ما خانواده های داغدار قربانیان فاجعه اتوبوس دانشگاه علوم و تحقیقات تهران خواهان سی سال حبس و انفصال دائم از خدمت برای دکتر مسعودی، ریاست دانشگاه، پیمانکار و سایر مسوولین بی کفایت دانشگاه آزاد اسلامی هستیم"، خواستار مجازات عاملان این حادثه شدند.

لازم به یادآوری است که در پی حادثه واژگونی اتوبوس دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران در تاریخ ۴ دی ماه ۱۳۹۷، ۱۰ نفر کشتهو تعدادی از دانشجویان نیز زخمی شدند.

 

آتش سوزی در خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان

‌‌نیلوفر کریمی، دبیر شورای صنفی خوابگاه ریحانه دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، از پاسخگو نبودن مسوولین این دانشگاه نسبت به آتش سوزی یکی از واحدهای دانشجویی این خوابگاه انتقاد کرد.

نیلوفر کریمی گفت: "حوالی ساعت ۴ بامداد روز سه شنبه ۸ مرداد به علت نوسانات برق یکی از واحدهای طبقه دوم این خوابگاه دچار حریق شد. در این واحد دو دانشجو زندگی می کردند که خوشبختانه با بیدار شدن یکی از دانشجویان، هر دو بدون مشکل از واحد خارج شدند. متأسفانه تمامی وسایل این واحد دچار حریق و آسیب جدی به آنها وارد شد."

کریمی با اشاره به اینکه از صبح امروز با مسوولان ذی ربط دانشگاه علوم پزشکی تماس می گیریم اما شاهد پاسخ منطقی و مناسبی نیستیم، اضافه کرد: "می گویند چرا دانشجویان در خوابگاه مانده اند؟ اما باید بگویم دانشجویان پزشکی به دلیل تحصیلات و دوره هایشان در تابستان هم در خوابگاه مانده و به فعالیتهای علمی و تخصصی شان می پردازند."

 

اتوبوس حامل ۴۰ دانشجوی دختر در تفت آتش گرفت

روز آدینه ۱۱ مرداد اتوبوس حامل ۴۰ دانشجوی دختر که در مسیر برگشت از اردوی مشهد به لارستان فارس در حرکت بود، در گردنه علی آباد (۲۰ کیلومتری دهشیر) شهرستان تفت دچار حریق شد.

به گفته مدیر روابط عمومی سازمان اورژانس استان یزد، تعدادی از دانشجویان در این حادثه مصدوم شدند که یکنفر از آنها سرپایی درمان و هشت نفر دیگر به دلیل ترس و دود گرفتگی ناشی از آتش به درمانگاه علی آباد منتقل شدند.

دهستان علی آباد در ۴۵ کیلومتری تفت و ۶۵ کیلومتری مرکز استان یزد قرار دارد.

 

رییس دانشگاه آزاد زاهدان: برخی استادان، بحران شده اند

سلطانعلی میر، رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، گفت: "با سیاست تسامح، تساهل و لیبرالی مخالف هستم. دانشگاه باید وضعیت انقلابی داشته باشد و با استادی که می خواهد عامدانه به عنوان ترویج کار فرهنگی تفکر لیبرالی و بی حجابی را در دانشگاه ترویج دهد، برخورد شود و اگر نیاز به حذف و اخراج از دانشگاه دارد، انجام دهیم."

میر گفت: "برای جایگزینی و تحول نیروی دانشگاه بهترین کار این است که از جوانان نخبه، انقلابی و دردمند که در جوهره، ذات و سرشتآنان مساله فطری فرهنگی اعتقادی وجود دارد، استفاده شود تا بتوانیم مشکلات و معضلات را سریع تر حل کنیم به ویژه اینکه برخی استادان، بحران شده اند و باید با برنامه کوتاه مدتو درازمدت جوانان نخبه و انقلابی را که می توانند مسوولیت این ماموریت سنگین را به دوش بکشند، جایگزین آنان کرد."

 

تحمیل بورسیه ای ها به دانشگاه از سوی دستگاه قضایی

دکتر منصور غلامی ،وزیر علوم، در توضیح علت صدور حکم انفصال روسای سه دانشگاه "صنعتی اصفهان"، "تربیت مدرس" و "کاشان" از سوی دیوان عدالت اداری، گفت: "برای تعدادی از بورسیه ها از سوی تعدادی از دانشگاه ها حکم عدم نیاز صادر شده بود و قاضی، دانشگاه ها را مجبور به استخدام این افراد کرد. در واقع دانشگاه ها می گویند به این افراد بورسیه نیاز ندارند، چرا که جذب و استخدام باید بر اساس نیاز باشد."

وی ادامه داد: "با توجه به طولانی شدن روند استخدام این افراد در دانشگاه ها، قاضی این امر را به عنوان عدم اجرای حکم از سوی دانشگاه ها تلقی و اعلام کرد در صورت اجرا نشدن این احکام، حکم انفصال از خدمت روسای دانشگاه ها را صادر می کند. این دانشگاه ها در حال متقاعد کردن قاضی پرونده هستند. فعلا حکم انفصال رییس سه دانشگاه اجرایی نشده و در حال رایزنی هستیم."

دکتر غلامی در خصوص حکم جذب دختر وزیر سابق علوم در یکی از دانشگاه های دولتی نیز گفت: "در حال حاضر دختر وزیر سابق علوم جذب دانشگاه شده و حقوق دریافت می کند، اما چون هنوز شماره ردیف استخدامی از سوی سازمان استخدامی دریافت نکرده، به این موضوع اعتراض داشت که استخدامش ضعیف است که این مشکل نیز هم در حال رفع شدن می باشد."

 

پایان ۶ سال زندان؛ حمید بابایی آزاد شد

حمید بابایی، دانشجوی زندانی، با پایان محکومیتش از زندان اوین آزاد شد. بابایی که دانشجوی بورسیه دانشگاه لیژ بلژیک بود، در سال ۹۲ پس از بازگشت به ایران بازداشت و در نهایت به اتهام جاسوسی و ارتباط با دول متخاصم به تحمل ۶ سال حبس محکوم شد.

یشتر یکی از نزدیکان حمید بابایی گفته بود دلیل بازداشت او خودداری از همکاری با وزارت اطلاعات بوده است. به او گفته بودند دانشجویان ایرانی مقیم بلژیک را زیر نظر بگیرد و درباره آنها جاسوسی کند.

او متاهل و متولد ٢٠ آذر ١٣۶٢ در شهرستان تکاب واقع در استان آذربایجان غربی است. او در سال ١٣٨۵ در رشته ریاضی از دانشگاه صنعتی شریف فارغ التحصیل شد و همان سال برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی صنایع وارد دانشگاه علم و صنعت ایران شد. وی موفق شد که در سال ١٣٨۷ با معدل ١٨ از این دانشگاه فارغ التحصیل شود و دانش آموخته ممتاز مقطع کارشناسی ارشد شناخته شود.

حمید بابایی سپس دانشجوی بورسیه دانشگاه لیژ بلژیک و ساکن این کشور شد.

 

آقازاده های اساتید هم سهمیه و امتیاز ویژه دارند

منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره سهمیه فرزندان اعضای هیات علمی در کنکور و اینکه به چه علت به فرزندان آنها سهمیه داده می شود، گفت: "متاسفانه این مساله در جامعه کمی بزرگنمایی شده است. این مساله طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و چندین سال است که اجرا می شود. این مصوبه مورد به این صورت است که فرزندان اعضای هیات علمی دانشگاه ها در هر دانشگاهی که قبول شده اند، می توانند به محل خدمت پدر و مادر خود که اعضای هیات علمی آن دانشگاه هستند، بیایند. ما این اقدام را برای دانشجویان عادی هم در نظر گرفتیم."

وی در مورد تغییر رشته فرزندان اعضای هیات علمی که یکی دیگر از امتیازات فرزندان اعضای هیات علمی دانشگاه ها است، گفت: "در میان افرادی که از این امتیاز استفاده می کنند، تعداد کمی تغییر رشته داشته اند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پایان اظهار داشت: سال گذشته ۱۵۰۰ دانشجو از این امتیاز استفاده کردند که اغلب از استانی به استان دیگر جابه جا شده و ۶۰۰ نفر نیز از این ۱۵۰۰ نفر تغییر رشته داشته اند، اما برخی به گونه ای صحبت می کنند که گویی کل دانشگاه ها را بچه های اعضای هیات علمی تشکیل داده اند و از پایین به بالا رسیده اند."

 

اعتراض صدها دانشجوی ایرانی به صدور احکام قضایی علیه فعالان صنفی 

گروهی از دانشجویان دانشگاه تهران با انتشار نامه ای به منصور غلامی، وزیر علوم، به صدور احکام قضایی برای فعالان دانشجویی اعتراض کردند.

امضاکنندگان نامه با اشاره به وظیفه وزیر علوم از جمله در دفاع از استقلال دانشگاه افزودند که بدنه دانشجویان فعال جریان صنفی به‏ دلیل اعتراض به "روند کالایی شدن و بازاری سازی حق رایگان تحصیل" و "همصدایی با توده‏ معترض جامعه"، مشمول سنگین ترین برخوردهای قضایی شده اند.

۵۰۰ دانشجوی امضا کننده این نامه صدور احکامی مانند زندان و شلاق، برای ۱۳ فعال دانشجویی از جمله پدرام پذیره، سینا درویش عمران، پریسا رفیعی، علی مظفری، لیلا حسین زاده، روح الله مردانی و کسری نوری را محکوم کرده اند.

آنها وزیر علوم،تحقیقات و فناوری را مسئول اصلی این وضعیت دانستند و خواستار استعفای او و نیز آزادی فوری دانشجویان بازداشتی،لغو تمامی احکام صادر شده و لغو محرومیتها برای تحصیل آنان شدند.

 

(منابع: دانشجو آنلاین، انصاف نیوز، تسنیم، سازمان حقوق بشر ایران، فارس، مهر، ایلنا ، ایران، ایسنا ، ایرنا ، هرانا، شوراهای صنفی دانشجویان کشور)

 

* ماری جوآنا (به انگلیسی: Marijuana یا Cannabis) که در فرهنگ عامه با نامهای "علف" و "گل" نیز شناخته می شود، یک داروی فعال کننده روان است که از برگ و گل گیاه شاه دانه به دست می آید و از آن برای اهداف تفریحی یا درمانی بهره می برند. به جز ماری جوانا، ترکیبات دیگری از گیاه شاه دانه نظیر حشیش و روغن حشیش نیز به دست می آید.

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۱۵، آدینه اول شهریور ۱۳۹۸ - ۲۳ اوت ۲۰۱۹

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول