چالشهای معلمان (مهر ۹۸)

فرنگیس بایقره

 

تجمع معلمان نهضت سوادآموزی استان لرستان

روز دوشنبه ۸ مهر تعدادی از معلمان نهضت سوادآموزی استان لرستان در پی اعلام عدم نیاز آنان از سوی اداره کل آموزش و پرورش این استان، دست به تجمع اعتراضی زدند.

به معلمان معترض گفته شده است که باید به استانهای دیگر بروند.

 

تجمع ۵ روزه معلمان استان لرستان

طی روزهای شنبه ۶ مهر تا چهارشنبه ۱۰ مهر، معلمان حق التدریسی، آموزشیاران نهضت سواد آموزی و مربیان پیش دبستانی استان لرستان برای اعتراض نسبت به بلاتکلیفی شغلی مقابل اداره کل آموزش و پرورش اجتماع کردند.

مدیرکل آموزش و پرورش لرستان با تایید این تجمعها گفت: یکی از موضوعاتی که سیستم آموزشی ظرف سالهای اخیر نه تنها در لرستان بلکه کل کشور با آن مواجه است تعیین تکلیف و جذب نیروهای حق التدریسی و آموزش یاران نهضت سواد آموزی و مربیان پیش دبستانی است که هرازگاهی به ویژه با شروع سال تحصیلی خبر ساز می شود.

 

بستن جاده بین المللی شمال – مشهد توسط دانشآموزان روستای حاجی آباد شهرستان گالیکش

روز چهارشنبه ۱۰مهر، دانشآموزان روستای حاجی آباد شهرستان گالیکش و والدین شان در استان گلستان در اعتراض به نبود پل هوایی جهت تردد، جاده بین المللی گالیکش (شمال – مشهد) را مسدود کردند.

 

آموزش و پرورش: غیبت دانش آموزان و معلمان شرکت کننده در مراسم اربعین موجه است

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که طبق هماهنگی با وزیر آموزش و پرورش و تاکید وی در همکاری و همراهی راهپیمایی اربعین، قرار بر این شده است که مدیران غیبت دانش آموزان و فرهنگیانی که به این مراسم مذهبی می روند را در این یک هفته موجه تلقی کنند.

علیرضا کاظمی گفت: "مراسم اربعین یکی از بهترین برنامه ها برای گره خوردن و گره زدن دانش آموزان با ائمه اطهار به ویژه اباعبدالله الحسین است."

وی افزود: "دانش آموزان با هماهنگی والدین می توانند با آرامش خاطر در مراسم اربعین حضور یابند. علاوه بر این از مدیران مدارس میخواهیم که غیبت همکاران را نیز با ارایه مدارک و مستندات، موجه تلقی کنند."

مقام دولتی دوباره تاکید کرد: "همکاران فرهنگی و دانش آموزان هیچ نگرانی درباره غیبت از کلاس نداشته باشند."

 

نامه اسماعیل عبدی از زندان اوین به مناسبت روز جهانی معلم

اسماعیل عبدی، فعال صنفی معلمان محبوس در زندان اوین که در حال تحمل دوران محکومیت خود است، با انتشار نامه ای به مناسبت روز معلم از برنامه های جهانی امسال با تمرکز بر "معلمان جوان: آینده حرفهای" نوشت و با یادآوری همکاری بین تشکلهای صنفی معلمان و مسوولین در کشور های مختلف جهت تحقق این امر، از عملکرد مسوولین جمهوری اسلامی نسبت به تشکلهای صنفی انتقاد کرد.

وی در بخشی از نامه خود نوشت: "در کشور ما ایران، مسوولان و دست اندرکاران، این حرکت دموکراتیک را برنمی تابند و علیرغم آگاهی از وجود مشکلات متعدد آموزش و پرورش کشور، با فعالان این گونه تشکلها برخوردهای قهرآمیز داشته و دارند، به گونهای که تعدادی از فعالان صنفی معلمان سالهاست در زندان به سر میبرند."

 

تجمع اعتراضی فرهنگیان همزمان با روز جهانی معلم

شماری از فرهنگیان شاغل و بازنشسته تهران روز شنبه ۱۳ مهر، همزمان با روز جهانی معلم، در اعتراض به رسیدگی نشدن به مطالبات شان در برابر ساختمان وزارت آموزش و پرورش دست به تجمع زدند.

در این تجمع که در مقابل ساختمان اداره آموزش و پرورش تهران برگزار شد، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با صدور بیانیه ای به بی ثبات سازی شغل معلمی و سیاستهای خصوصی سازی آموزش اعتراض کرد.

در بخشی از این بیانیه آمده است: "اگر امروز بنا به گفته وزیر با کمبود ۱۰۸ هزار معلم روبرو هستیم، به دلیل سیاستگذاریهای اشتباه در آموزش و پرورش و بی توجهی به امنیت شغلی و معیشتی معلمان است."

 در این تجمع معلمان شعارهایی همچون "حقوقهای نجومی/ فلاکت عمومی" و "فریاد فریاد از این همه بیداد" از سوی معترضان سر داده شد. تجمع کنندگان همچنین تراکتهایی در دست داشتند که بر روی برخی از آنها نوشته شده بود: "جای معلم زندان نیست"، "معلمان زندانی را آزاد کنید"، "نه دزدی نه ذلت - اینست شعار ملت"، "خط فقر ۷ میلیون - حقوق ما ۲ میلیون"، "نه تبعید نه زندان دیگر اثر ندارد".

 

بیانیه کانون صنفی معلمان ایران به مناسبت روز جهانی معلم؛ آموزش ایدیولوژیک صدای جامعه را نمی شنود

کانون صنفی معلمان ایران (تهران) به مناسبت روز جهانی معلم با انتشار بیانیه ای تاکید کرد که حاکمیت جمهوری اسلامی نیازی نمی بیند نظام آموزشی را با اقتصاد و توسعه پیوند دهد، این نظام وظیفه اصلی خود را ترویج ایدیولوژی می داند و از دید آن آموزش و پرورش دستگاهی است برای "کنترل کردن، انضباط بخشیدن، القای گزاره های ارزشی و سیاسی خاص و پرورش افرادی مطیع و مشابه".

معلمان به نارساییهای پایه ای آموزش و پرورش در شرایط کنونی پرداخته و به برخی از آنها اینگونه برمی شمارند:

"– دانشگاه های تربیت معلم نشانی از دانشگاه (به معنی دقیق کلمه) و پویایی ذهن و اندیشه ندارد

- بودجه آموزش و پرورش نه به عنوان سرمایه گذاری، که هزینه تلقی می شود

- کیفیت آموزش کالایی گران قیمت شده که اقشار خاصی به آن دسترسی دارند"

تشکل صنفی معلمان ضمن تبریک روز جهانی معلم به معلمان و فعالان صنفی و همه کسانی که در اعتلای امر آموزش تلاش می کنند، تاکید کرده: "خواهان برداشتن حصارهای اندیشه از آموزش کشور و نگاه ایدیولوژیک به امر آموزش است تا هرچه بیشتر و بهتر بتوان با نقد خویشتن، به هدف نیک اعتلای فرهنگ و اندیشه و خرد ورزی رسید."

 

ماهر دسومی با تودیع قرار وثیقه آزاد شد

ماهر دسومی، معلم اهوازی، روز گذشته با تودیع قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی از زندان شیبان اهواز آزاد شد. وی در تاریخ ۹ اردیبهشت ماه به همراه دو معلم دیگر به نام علی عبیداوی و ناجی سواری بازداشت و اوایل مردادماه به زندان شیبان اهواز منتقل شده بودند. علی عبیداوی و ناجی سواری نیز پیش از این با تودیع قرار آزاد شده بودند.

روز دوشنبه ۹ اردیبهشت ۹۸، ماهر دسومی، ۳۰ ساله، متاهل و دارای ۱ فرزند، معلم در مدرسه غیرانتفاعی منطقه شیبان و از اهالی کوی پاستوریزه اهواز، ناجی سواری، ۳۸ ساله، متاهل و دارای ۳ فرزند و معلم مدرسه طالقانی فرهنگشهر و از اهالی شهرک برق اهواز و علی عبیداوی، ۳۶ ساله، متاهل و دارای ۳ فرزند، معلم مدرسه قدس حمیدیه و از اهالی کوی علوی اهواز توسط مامورین اداره اطلاعات بازداشت شده بودند.

این سه معلم از اعضای امدادگران مردمی مناطق سیل زده نیز بوده اند و بازداشت آنان در مدارس محل تدریس خود و بدون ارایه حکم قضایی صورت گرفته بود.

این شهروندان اوایل مردادماه سال جاری از بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز به زندان شیبان این شهر منتقل شده بودند. ناجی سواری در تاریخ ۱۰ مهرماه و علی عبیداوی ماه گذشته با تودیع قرار وثیقه از این زندان آزاد شدند.

 

تجمع فرهنگیان شاغل و بازنشسته در تهران

روز چهارشنبه ۱۷ مهر، فرهنگیان شاغل و بازنشسته تهران، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان در مقابل ساختمان سازمان برنامه و بودجه دست به تجمع زدند. در این تجمع ابتدا چند نفر از معلمان بازنشسته از حقوقهای از دست رفته صحبتهایی کردند واز تلاشهای همکاران در این رابطه گفتند و شعارهایی چون: "معیشت، منزلت سلامت، حق مسلم ماست"، "خط فقر 8 میلیون، حقوق ما 2 میلیون" و ... سردادند.

 

کمبود ۱۰۸ هزار معلم در سراسر ایران

محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش، در جمع اعضای فراکسیون ولایی مجلس شورای اسلامی اعتراف کرد آموزش و پرورش ۱۰۸ هزار معلم کمبود دارد.

وزارت آموزش و پرورش ایران پیش از این اعلام کرده است که کمبود معلم را تنها با استفاده از "خرید خدمت" از بخش خصوصی جبران می کند. با این حال به گفته حاجی بابایی، گفته رییس فراکسیون ولایی، وزیر آموزش و پرورش در این جلسه تقویت مدارس دولتی را یکی از برنامه های خود اعلام کرده است. او جزییات بیشتری در باره این برنامه ارایه نکرد.

تاخیر در پرداخت پاداش معلمان، معلمان حق تدریسی، طرح رتبه بندی معلمان و وضعیت آموزشگاه های خصوصی از دیگر محورهای این جلسه بود که به گفته رییس فراکسیون ولایی، وزیر آموزش و پرورش در باره آن توضیحی ارایه نکرد و تنها گفته است پاداش پایان خدمت فرهنگیان تا پایان سال ۱۳۹۷ پرداخت شده است.

 

مدارس ۱۰ استان زیر خط استاندارد هستند

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گفت: امروز ۳۰ درصد مدارس ایران نیازمند تخریب و نوسازی، بازسازی و مقاوم سازی هستند و بیشترین کلاسهای تخریبی در استانهای تهران، خراسان رضوی، خوزستان، سیستان و بلوچستان قرار دارد و همچنین بیشترین کلاسهای نیازمند مقاوم سازی در استانهای تهران، آذربایجان شرقی، اصفهان، فارس و خوزستان قرار دارد.

وی در ادامه افزود: میانگین فضای آموزشی در ایران ۵.۲ متر مربع است و ۱۰ استان ایران از جمله البرز، سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، تهران و قم زیر خط استاندارد قرار دارند

 

طرح ۵۷ نماینده مجلس برای حذف کامل آموزش انگلیسی از مدارس

۵۷ نماینده مجلس ایران با استناد به سخنان رهبر جمهوری اسلامی طرحی یک فوریتی را برای حذف درس زبان انگلیسی از تمام مدارس ایران ارایه کرده اند.

در صورت تصویب این طرح، آموزش زبان انگلیسی از مدارس حذف و تنها در آموزشگاه های آزاد تحت نظارت این وزارتخانه انجام خواهد شد.

در این طرح همچنین استخدام معلمان زبان انگلیسی در آموزش و پرورش ممنوع خواهد شد.

بر اساس این طرح همچنین دانشگاه ها موظف خواهند شد، با دانشگاه های کشورهایی که زبان آنها گستره بین المللی یا منطقه ای دارد، برای همکاری در زمینه آموزش این زبانها تفاهمنامه امضا کنند.

پیش از این آموزش و پرورش تدریس زبان انگلیسی در مدارس ابتدایی را ممنوع اعلام کرده بود.

 

مخالفت با درخواست آزادی مشروط محمود بهشتی لنگرودی 

دادستان تهران با درخواست آزادی مشروط محمود بهشتی لنگرودی، سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران مخالفت کرد.

حسین تاج، وکیل مدافع این معلم زندانی در این باره گفت: "این درخواست با موافقت مسوولان زندان و ضابطین به مرجع قضایی ارسال شده بود که از سوی دادستان تهران با آن مخالفت شد."

پیش تر گزارش شده بود که این فعال صنفی فرهنگیان به دلیل مشکلات عدیده نیاز به ادامه درمان زیر نظر متخصصان دارد.

آقای بهشتی لنگرودی که ۴ سال از محکومیت ۵ سالهخود را پشت سر گذاشته است، در حالی به زندان اوین بازگشته که بر اساس قانون می تواند از حق آزادی مشروط استفاده کند.

 

انتقال اجباری چهار هزار معلم نهضتی و حقالتدریس از لرستان به تهران

از ابتدای سال جدید اکثریت معلمان حق التدریس و نهضتی استان لرستان به تهران منتقل شده‌‌اند؛ انتقالی که با نارضایتی همراه است.

در همین رابطه آموزشیاران نهضت سوادآموزی و معلمان حق التدریس استان لرستان که در سالهای گذشته در این استان مشغول به کار بوده اند، میگویند: "ما بومی استان لرستان هستیم و انتقال ما به پایتخت برایمان دشواریهای بسیاری به همراه دارد. از آنجا که حقوق ماهانهما کفاف هزینه های زندگی در استان لرستان را نمی دهد، چگونه قرار است با پول حقالتدریسی در پایتخت روزگار بگذرانیم؟"

مدیرکل آموزش و پرورش استان لرستان در توجیه کوچ دادن اجباری معلمان می گوید: "۴۵۰۰ نیروی نهضتی و حقالتدریس در این استان وجود دارد که نیاز ما فقط ۵۰۰ نفر بود و به سایر استانها اعلام کردیم در صورت تمایل میتوانند از این نیروها برای جبران کمبود معلم استفاده کنند."

وی در پاسخ به این پرسش که انتقال این نیروها با توجه به هزینه های زندگی در استان تهران راهکار مناسبی است؟" پاسخ داد: "ما نیز میدانیم این افراد حق التدریس هستند و حقوقی که به آنها پرداخت می شود اندک و گاه تا یک میلیون تومان است و حتی به مایحتاج روزانه هم نمی رسد، اما راه دیگری نداشتیم."

 

(منابع: هرانا، ایسنا، رادیو زمانه، ایلنا، رادیو فردا، کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، فارس، خانه ملت)

منبع: نبردخلق شماره ۴۱۷، چهار شنبه اول آبان ۱۳۹۸ ـ ۲۳ اکتبر ۲۰۱۹

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول