دانشگاه در ماهی که گذشت (آذر ۹۸)

کامران عالمی نژاد

 

شروع آذر با جمعه سیاهی دیگر

شامگاه پنجشنبه ۲۳ آبان، شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در اطلاعیه ای اعلام کرد که؛ بر اساس تصمیم سران قوا، از بامداد جمعه ۲۴ آبان، بنزین به صورت سهمیه بندی عرضه می شود. طبق این مصوبه، قیمت هر لیتر بنزین سهمیه بندی 1۵۰۰ تومان و هر لیتر بنزین آزاد ۳ هزار تومان خواهد بود.

این دستبرد آشکار به جیب مردم همانند محرکی قوی، جامعه زخم خورده و به دنبال فرصت را بر آن داشت تا از بامداد روز جمعه ۲۴ آبان به بهانه گران شدن بنزین به خیابان بیاید و به سرعت سرمنشا فساد و پلشتی در رژیم جمهوری اسلامی را با شعار "مرگ بر خامنه ای" نشانه رود.

مردم از کوچک و بزرگ، پیر و جوان، زن و مرد، کارگر و کارمند، دانش آموز و دانشجو، جملگی با رشادت و شجاعتی وصف ناپذیر و بی مانند در کوچه و برزن در برابر مزدوران تا دندان مسلح خامنه ای سینه سپر کردند و با نثار خون پاک شان جوانه های انقلاب را آبیاری کردند.

در این میان، همگام با مردم معترض، دانشجویان سراسر کشور با راهپیمایی های گسترده در دانشگاهها مراتب همبستگی خود با معترضان را اعلام کردند. در روز یکشنبه ۲۶ آبان دانشجویان دانشگاه تهران در حمایت از اعتراضات گسترده مردمی که در بیش از صد و پنجاه  شهر در جریان بود، در محوطه دانشگاه و موازی با خیابان انقلاب تجمع کردند و با شعارهای "دانشجو آگاه است ـ دانشگاه بیدار است "،"دانشجو می میرد ـ ذلت نمی پذیرد"، "ایرانی با غیرت، حمایت حمایت" تنفر و بیزاری خود را از دستگاه حاکم بر کشور با صدای رسا فریاد کشیدند.

مسوولان دانشگاه از بیم همبستگی دانشجویان با مردم با بستن دربهای دانشگاه سعی در جلوگیری از پیوستن دانشجویان به اعتراضات را داشتند. همزمان دانشجویان دانشگاه تبریز نیز با تجمع و راهپیمایی در محوطه دانشگاه، همبستگی خود با مردم به جان آمده را به نمایش گذاشتند.

رژیم تبهکار برای پیشگیری از ادامه تجمعات و هراس افکنی در بین معترضان، اعم از دانشجویان، به شلیک مستقیم، دستگیری گسترده و به زندان افکندن این نوید دهندگان آزادی روی آورد.  در روز دوشنبه ۲۷ آذر در حالی که مردم همچنان با شور و هیجان در کف خیابانهای کشور رژیم را به چالش گرفته و بیلبوردها و مراکز وابسته به رژیم یکی پس از دیگری توسط مردم خشمگین به آتش کشیده می شد، نوکران ولی فقیه در اوایل تاریکی شب بزدلانه با آمبولانسهای مملو از افراد لباس شخصی به دانشگاه هجوم برده و تعداد زیادی از دانشجویان را دستگیر و به مکانهای نامعلوم منتقل کردند. بنا به اطلاعیه شورای صنفی دانشجویان کشور، تنها در تهران ۴۰ تا ۵۰ دانشجو در این روز توسط افراد لباس شخصی دستگیر شدند.

سازمان مجاهدین خلق ایران از به شهادت  رسیدن 1۵۰۰ تن  در خیزش آبان در استانهای مختلف کشور گزارش داده است که از این تعداد، ۴۰۰ نفر در استان تهران، ۳۲۰ نفر در کرمانشاه، ۲۷۰ نفر در استان فارس، ۲۴۰ نفر در استان خوزستان،1۲۰ نفر در اصفهان و 1۰۰ نفر در البرز (کرج) به شهادت رسیده اند. همچنین این سازمان تا پایان ماه آذر نام ۵۲۰ تن از شهدای دلیر راه آزادی را منتشر کرده است.

رژیم جنایتکار جمهوری اسلامی با کشتار بی رحمانه معترضان خیابانی دست به جنایتی دیگر علیه بشریت همانند سال ۶۷ زده است و تا به امروز به دلیل دهشتناک بودن آن، جرات انتشار آمار دستگیر و کشته شدگان را ندارد. این بار اما نباید مانند سال ۶۷ خانواده ها و آشنایان کشته و دستگیر شدگان با ارعاب و وعده های دروغین حکومت مبنی بر سخت تر شدن مراحل بازجویی، محکومیت و غیره ... سکوت اختیار کنند. انتشار اسامی دستگیر شدگان و شهدا اگر تنها راه دادخواهی و کمک به فرد دستگیر شده و جنبش نباشد، به حتم یکی از راههای آن است. حکومت با افرادی که اسامی و مشخصات شان در بیرون از زندان مشخص نیست، به هر صورتی که بخواهد رفتار می کند و فرد "گمنام" دستگیر شده را برای اقرار و درست کردن فیلمهای کمدی و نخ نما شده به سبک حکومتی زیر شدیدترین شکنجه ها قرار می دهد.

با نگاه به پیشینه جمهوری اسلامی می توان به درستی حدس زد که مرگ پی در پی چهار دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی اهواز طی دو هفته بعد از قیام دلیرانه مردم خوزستان نمی تواند خود به خودی اتفاق افتاده باشد و انگشت اتهام قتل این جوانان تنها به سمت حکومت جمهوری اسلامی نشانه می رود.

شمارش معکوس برای رژیم ولایت فقیه آغاز شده است و هر لحظه به ثانیه های پایانی عمرش نزدیک تر می شود. به همین دلیل است که رژیم اینگونه علنی و بدون هیچ پرهیزی دست به وحشیگری، کشتار و ضرب و شتم در زندان و انداختن پیکر معترضان در آب سدها و بیابانها زده است. این اما نشانه به تله افتادن حیوان درنده ایست که محصور گشته و هیچ راهی به  جز به در و دیوار کوبیدن خود برای پیدا کردن راهی برای خلاصی ندارد.

 

تجمع دانشجویان دانشگاه  امیرکبیر تهران

دانشجویان دانشگاه امیرکبیر تهران روز شنبه ۲ آذر در بزرگداشت شهدای اعتراضات سراسری آبان ماه، در محوطه دانشگاه تجمع کردند.

 

تجمع دانشجویان دانشگاه علم و صنعت در تهران

یکشنبه 3 آذر دانشجویان دانشگاه علم و صنعت در اعتراض به قطعی اینترنت در ایران دست به تجمع زدند. دانشجویان دست نوشته هایی همراه داشتند که بر روی آنها درشت نویسی  شده بود:

"دانشجو زندونه – روحانی خندونه"

"اینترنت را قطع کردند - معیشت را سخت کردند"

"نه پادگان نه بنگاه، درود بر دانشگاه"

 

تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه بین المللی قزوین

روز دوشنبه ۴ آذر جمعی از دانشجویان دانشگاه بین المللی قزوین در اعتراض به روند پولی سازی آموزش و مصداقهای آن همچون قانون سنوات و سرکوب و بازداشت دانشجویان، دست به تجمعی کاملا به حق، قانونی و مسالمت آمیز زدند. این تجمع در حالی برگزار شد که دانشجویان از صبح حضور افراد لباس شخصی و امنیتی را به وضوح در دانشگاه حس کرده بودند. 

دانشجویان در حالی که مشغول سر دادن شعارهایی نظیر، "دانشگاه پول گردان - تضعیف زحمتکشان"، "دانشگاه پولی شد - دانشجو زندانی شد" بودند، مورد حمله نیروهای بسیج دانشجوییِ قرار گرفتند. اوباش حکومتی، تحت الفاظی چون "این جماعت منافق اند" به درگیری فیزیکی و لفظی با تجمع کنندگان پرداختند.

با افزایش تعداد دانشجویان تجمع کننده، رییس حراست با حضور در میان معترضان به گفتگو با آنان پرداخت و طبق هماهنگیهای انجام شده جلسه ای با حضور نمایندگان دانشجویان معترض و معاونت آموزشی، رییس دانشگاه و رییس حراست حول محور قانون سنوات، تبعیضهای جنسیتی و برخوردهای امنیتی با دانشجویان صورت گرفت.

 

قرار "بازداشت موقت" برای دانشجوی محروم از تحصیل

گزارشها حاکی است که برای سها مرتضایی، دانشجوی ستاره دار دانشگاه تهران، قرار بازداشت موقت صادر شده است.

مصطفی نیلی، وکیل سها مرتضایی، در صفحه توییتر خود نوشت: "دیروز برای پیگیری وضعیت سها مرتضایی به دادسرای مقدس رفتم. پرونده اش در شعبه سوم بازپرسی است و قرار بازداشت موقت برایش صادر شده است."

این وکیل دادگستری گفته است که اجازه ورود به شعبه و اعلام وکالت را نیز به او نداده اند.

سها مرتضایی در حاشیه اعتراضات اخیر، در ۲۶ آبان ماه در خوابگاه دانشجویی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود. وی که دانشجوی محروم از تحصیل و دبیر سابق شورای صنفی مرکزی دانشجویان دانشگاه تهران است، بیش از 1۹ روز بود که در اعتراض به ستاره بودن و محرومیت از تحصیل مقابل کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران دست به تحصن زده بود.

او پیشتر در جریان اعتراضات دی ماه سال ۹۶ بازداشت و به شش سال حبس تعزیری و دو سال محرومیت از عضویت در احزاب و گروه های سیاسی محکوم شده بود.

 

اعتصاب و تحصن دانشجویان علوم پزشکی تبریز

دانشجویان علوم پزشکی تبریز از روز یکشنبه 10 آذر ۹۸ به مدت چهار روز، دو روز در دفتر معاونت دانشجویی و فرهنگی و دو روز دوم در مسجد این دانشگاه تحصن کردند.

دانشجویان به احترام شهدای قیام آبان ۹۸ یک دقیقه سکوت کردند و سپس شعارهایی از قبیل:

"برادر شهیدم، راهت ادامه دارد"

"نه پادگان نه بنگاه، درود بر دانشگاه"

"دانشجوی زندانی - آزاد باید گردد"

"متحد، متحد - مقاومت می کنیم"

سر دادند.

دانشجویان همچنین خواستار استعفای معاون دانشجویی به دلیل تن دادن به سیاستهای صنعت فرهنگی سرمایه داری، تبعیضهای جنسیتی زن ستیزانه و نگاه امنیتی به دانشجو و به  خصوص همکاری در پیاده سازی شیوه نامه نظارتی جدید و نگاه مجرم انگارانه به دانشجو شدند

 

تجمع دانشجویان دانشگاه بهشتی

جمعی از دانشجویان دانشگاه بهشتی روز چهارشنبه 13 آذر، در اعتراض به وضعیت اسفبار غذای سلف این دانشگاه دست به تجمع اعتراضی زدند. این تجمع در شرایطی برگزار گردید که شب سه شنبه دانشجویان با افت شدید غذای شام و وجود حشرات بسیار در غذا مواجه گشتند.

برخی مسئولان دانشگاه در بین تجمع کنندگان حاضر شده و توضیحاتی ارائه دادند، اما دانشجویان با سر دادن شعارهایی، خواستار استعفای آنان شدند

 

دسیسه چینی برای شکنجه روانی سها مرتضایی

شوراهای صنفی دانشجویان با انتشار اطلاعیه ای از خیز دستگاه امنیتی برای شکنجه روانی سها مرتضایی، یکی از دانشجویان بازداشتی در جریان اعتراضات آبان ۹۸، خبر داد؛ نمونه ای از شرایطی که دانشجویان دانشگاه های ایران با آن مواجه اند.

اسماعیل سلیمانی، رییس حراست دانشگاه تهران، و مجید سرسنگی، معاون فرهنگی این دانشگاه، در مهر سال جاری مادر سها مرتضایی را به جلسه ای احضار و او را تهدید می کنند که اگر دخترش به تحصن ادامه دهد، بلافاصله دستگیر و علاوه بر میزان حبس دادگاه بدوی (شش سال زندان)، دو سال و نیم دیگر به حکم حبس او اضافه خواهد شد.

بر همین اساس رییس حراست دانشگاه تهران از مادر مرتضایی می خواهد که برگه ای را امضا کند تا "از طرف دانشگاه تهران دختر او به بیمارستان روانی منتقل شود، به او شوک الکتریکی  داده شود تا دست از کارهایش بردارد". در این جلسه یک روانشناس هم حضور داشته است. مادر سها مرتضایی با مقاومت در برابر این درخواست در پاسخ گفته است: "هرگز پای چنین چیزی را امضا نمی کنم. دختر من هیچ مشکلی ندارد. رتبه ده کنکور است و ترجیح می دهم  به زندان برود تا اینکه شما هر بلایی خواستید سرش بیاورید."

 

تجمعات اعتراضی دانشجویان همزمان با روز دانشجو

همزمان با روز دانشجو شماری از دانشجویان دانشگاه تهران، دانشگاه امیرکبیر و دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در واکنش به سرکوب شهروندان معترض، دانشجویان، کارگران و محدودیتهای سیاسی ایجاد شده، دست به برگزاری تجمع اعتراضی زدند.

دانشجویان با سردادن شعار و برافراشتن پلاکارد به سرکوب شهروندان معترض، دانشجویان، کارگران و محدودیتهای سیاسی ایجاد شده، اعتراض کردند.

دانشجویان شعارهایی از جمله "اساتید اساتید ـ حرف بزنید نترسید"، "خیابانها خونی شد ـ آزادی قربانی شد"، "جواب ما تفنگ نیست ـ این همه کشته کم نیست"، "فقر، کشتار، گرانی - مردم شدند قربانی"، "دانشجو، کارگر، معلم - اتحاد، اتحاد" و "بیکاری، بیکاری - حجاب زن اجباری" سر دادند.

همچنین در همین روز در دانشگاه تربیت مدرس تهران و دانشگاه اهواز به مناسبت روز دانشجو و محکومیت سرکوب اعتراضات مردمی آبان ماه گردهماییهای برگزار شد.

 

بیانیه گروهی از دانشجویان دانشکده هنر و معماری تهران - مرکز به مناسبت روز دانشجو

دانشجویان دانشکده هنر و معماری تهران با انتشار یک بیانیه،  1۶ آذر، روز دانشجو، را گرامی داشتند و با خیزش مردم ایران اعلام همبستگی کردند. متن این بیانیه به شرح زیر است:   

"به نام آزادی، به نام دانشگاه و به نام دانشجو

صدای ما را از کوههای شرق تهران از جایی که بیش از چند ماه از تبعیدمان به آنجا نمی گذرد می شنوید. از دانشگاهی که مهد بورژوازی و مهد اساتیدی است که دغدغه شان پول و منفعتی ست که تنها به شهرت ختم می شود؛ دانشگاهی که نامش هنر است اما سالهاست سیستم آموزشی آن در گرو همان سیستمی است که دانشجو را بی دغدغه و بی تفاوت نسبت به مسائل اجتماعی و سیاسی جامعه اش بار می آورد.

ما، گروهی از دانشجویان دانشکده هنر تهران مرکز، که هرچند در یکسال اخیر زیر اهرم فشار تهدید، زندان و فضای رعب آور دانشگاه بوده ایم، سکوتنمی کنیم و همبستگی خود را با اعتراضات کارگران و فرودستان و اعتراضات اخیر آبان خونین اعلام می کنیم و نوید روزی را می دهیم که صدایمان در خانه ای که هنر و آزادیخواهی با هم به یک نقطه تلاقی می رسند، شنیده شود.

ما نیز فرزند کسانی هستیم که یادمان داده اند که در برابر ظلم، تنها نظاره گر نباشیم و برای حق طلبی حتی در برابر آماج گلوله های سرمایه داری سینه سپر کنیم و از برابری خواهی دفاع کنیم. هیچگاه در حق خواهی قدم پس نمی گذاریم و در مقابل فشارهای حراستی که شعبه ای از اطلاعات و اطلاعات سپاه است، سکوت نخواهیم کرد.

اینبار هم با صدایی بلند فریاد می زنیم که دیگر چیزی برای از دست دادن نداریم جز زنجیر هایمان.

دانشگاه و دانشجو زنده است.

1۶ آذر 1۳۹۸، شانزده روز پس از آبان خونین

 

تجمع دانشجویان دانشگاه علامه برای دومین روز

روز یکشنبه 17 آذر برای دومین روز متوالی،جمعی از دانشجویان دانشگاه علامه به مناسبت 16 آذر دست به تجمع زدند.

دانشجویان با اعلام همبستگی با معترضان هفته آخر آبان ماه و محکوم کردن قتل عام، مجروح کردن، بازداشت و شکنجه معترضان  آبان ماه خونین به

سرکوب کارگران، ایجاد جو اختناق و امنیتی در دانشگاهها  وزندانی کردن دانشجویان معترض، قوانین ضد زن اعتراض کردند.

 

روسای جدید هفت دانشگاه انتخاب شدند

جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست حسن روحانی و با حضور اعضا برگزار شد.

در این جلسه، انتخاب هفت رییس جدید دانشگاه به تصویب اعضا رسید که بر اساس آن:

سعدالله نصیری قیداری برای ریاست دانشگاه شهید بهشتی تهران، محمد قاسمی برای ریاست دانشگاه ولایت، عباس افخمی برای ریاست دانشگاه بین المللی سازمان همکاریهای اقتصادی گروه هشت، علیرضا منظری توکلی برای ریاست دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان، احسان کامرانی برای ریاست دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان، پیام نجفی برای ریاست دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان و حسین کلانتری برای ریاست دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی منصوب شدند.

 

حشدالشعبی در دانشگاه تهران

عصر روز شنبه ۲۳ آذر "موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران" میزبان مهمانانی از گروه شبه نظامی حشد الشعبی بود. رسانه های حکومتی از اعضای این باند مسلح به عنوان "هیاتی تخصصی و عالیرتبه" یاد کردند و مدعی شدند ماموریت آنها "بازدید از بخشهای تحقیقاتی موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران" و "رایزنی پیرامون زمینه های همکاری مشترک علمی انتقال دانش و آموزش تخصصی" است.

رییس موسسه مزبور فردی به نام احمد نادری است. عکسی که خبرگزاری مهر برای این خبر استفاده کرده، از اکانت رسمی اینستاگرامی موسسه گرفته شده، اما آنجا هم توضیحی داده نشده که چرا چهره "نخبه های" حشدالشعبی در تصویر محو است.

 

فرار مالیاتی مووسسات کنکوری برابر با فروش نفت

گردش مالی مووسسات کنکوری حدود ۴۰ الی ۵۰ هزار میلیارد تومان تخمین زده می شود و این در حالی است که تمام بودجه وزارت آموزش و پرورش ۵۶ هزار میلیارد تومان است. طبق لایحه بودجه ۹۹، درآمد دولت از محل صادرات نفت ۴۵ هزار میلیارد تومان خواهد بود، یعنی گردش مالی این مووسسات که می توان ادعا کرد نقش پررنگی در ایجاد مافیای کنکور دارند،  برابر با فروش یک سال نفت کشور است.

طبق بند (ل) ماده 1۳۹ اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم، فعالیتهای انتشاراتی، مطبوعاتی، فرهنگی و هنری از پرداخت مالیات معاف شده اند. در این قانون فعالیت انتشاراتی، مجموعه فعالیتهای عرضه شده در فرآیند تولید فکری، فنی، پخش و فروش کتاب به صورت مکتوب و الکترونیکی تعریف شده است. در این صورت همه ناشران کتاب از پرداخت مالیات معاف می شوند حتی انتشاراتی با درآمدهای میلیاردی مانند ناشران کتابهای کنکور که این روزها اکثر بیلبوردهای شهر و تبلیغات صداوسیما را به خود اختصاص داده اند.

با احتساب مالیات 1۵ درصدی، این مووسسات در صورت معاف نبودن، موظف به پرداخت مالیاتیِ سالانه ۶ هزار میلیارد تومان هستند، ضمن آنکه ثبت نام داوطلبان کنکور سراسری در چند سال اخیر با سیر صعودی همراه بوده است.

همچنین مدارس و آموزشگاه های غیرانتفاعی با درآمدهای غیر شفاف نیز از پرداخت مالیات معاف هستند. ارتباط این مووسسات غیرانتفاعی به موضوع معافیت مالیاتی انتشارات کنکوری آنجاست که طبق اطلاعات به دستآمده، بیش از ۸۰۰ آموزشگاه غیرانتفاعی در تهران وجود دارد که ۶۵درصد آنها در زمینه کنکور فعالیت دارند.

 

مرگ زنجیره ای چهار دانشجو در اهواز

از ابتدای آذر ماه ۹۸ جسد چهار دانشجوی دختر و پسر در دو دانشگاه شهید چمران و جندی شاپور شهر اهواز پیدا شد. این مرگها مشکوک اعلام شده است و با گذشت سه هفته از اولین مرگ، مسوولان هنوز درباره علت آن اطلاع رسانی شفاف نکرده اند.

اوایل آذرماه شبکه های مجازی از پیدا شدن جسد دو دانشجوی پسر شاغل به تحصیل در دانشگاه شهید چمران اهواز خبر دادند.  روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز در اطلاعیه نوشت که دو نفر از دانشجویان این دانشگاه در دو "حادثه"تلخ جان خود را از دست دادند. در این اطلاعیه بدون اشاره به جزییات وقوع حادثه گفته شد، یکی از دانشجویان ساکن خوابگاه پسران (خوابگاه شهید علم الهدی)، از خوابگاه خارج شده و روز بعد، پیکر بیجان او در خیابانی در منطقه بوستان اهواز پیدا شد.

در حالی که به نوشته برخی رسانه های محلی در خوزستان، مرگ دو دانشجوی پسر در اهواز، سووالها و ابهامهای زیادی ایجاد کرده و خانواده ها نگران دانشجویان خود هستند، اعلام خبر مرگ مشکوک دو دانشجوی دختر در اهواز، آن هم به فاصله چند روز بعد از "حادثه یا خودکشی" دو دانشجوی پسر در همین شهر، به تردیدها و نگرانیها بیشتر دامن زد.

وبسایت "عصر جنوب" از مرگ دو دانشجوی دختر شاغل به تحصیل در دانشگاه جندی شاپور اهواز خبر داد و با استناد به اطلاعات منتشر شده در شبکه های اجتماعی، نوشت: "شب گذشته یکی از دانشجویان دختر دانشگاه جندی شاپور اهواز که ورودی سال ۹1 بودهجان خود را از دست می دهد و صبح امروز (۲۵ آذر)، جسد بی جان م. سیاحی، دیگر دانشجوی این دانشگاه (ورودی سال ۹۵ رشته داروسازی)، در یکی از کلاسهای درس پیدا شده است."

 

تجمع دانشجویان در خوابگاه کوی بهشتی

بامداد سهشنبه ۲۶ آذر شمار زیادی از دانشجویان دانشگاه بهشتی تهران در خوابگاه دانشگاه تجمع اعتراضی به پا کردند و سپس در یک راهپیمایی اعتراضی مقابل حراست دانشگاه تجمع کردند.

بر اساس فیلمهایی که از اعتراضات دانشجویان دانشگاه بهشتی منتشر شده، دانشجویان معترض شعار می‌‌ دادند:

"بریز بیرون/ داد بزن/ حقتو فریاد بزن!"

"از خون جوانان وطن لاله دمیده/ عدالت کجایی؟"

 

(منابع: انصاف نیوز، کانال تلگرام شوراهای صنفی دانشجویان کشور، باشگاه خبرنگاران، بهارنیوز، ایسنا، ایرنا، رادیو فردا، رادیو زمانه، خبرگزاری هرانا، خبرنامه دانشجویان ایران، مهر، خبرگزاری دانشجو، میدان، دویچه وله)

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۱۹، یکشنبه ۱ دی ۱۳۹۸ ـ ۲۲ دسامبر ۲۰۱۹

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول