جنبش رنگین کمان بیشماران (آذر ۹۸)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

 

ادامه شرایط انقلابی پس قیام سراسری تهیدستان در هفته آخر ماه آبان موجب آن شد که با وجود سرکوبهای بی سابقه و بازداشتهای گسترده، جنبش نیروهای کار فروکش نکرده و حتی در بندر ماهشهر که مرکز صنعت پتروشیمی ایران است با وجود آن که وحشیانه ترین کشتار در آن صورت گرفت، کارگران پتروشیمیها دست به اعتراض و اعتصاب بزنند.

در ماه آذر شاهد اعتراض همگانی مردم مریوان بودیم که با در دست داشتن تکه ‌ای نان خشک در تشییع پیکر‌ فرهاد خسروی فریاد، کولبر نوجوان، می زنند «جگر مادرمان سوخته است/ برای نان شهید داده‌ ایم».

در ماه آذر خانواده‌ های بازداشت شدگان قیام چندین بار مقابل بیدادسرای اوین برای اطلاع از وضعیت عزیزان شان تجمع کردند.

در همین ماه چندین بار هواداران تیم استقلال مقابل ساختمان این باشگاه دست به تجمع و تحصن زدند.

شرایط زندگی و معیشت مردم در ماه آذر وخامت بیشتر پیدا کرد. غارت و چپاول مردم به وسیله کارگزاران حکومت و اطرافیان آنان ادامه یافت. حسین راغفر، کارشناس اقتصادی در نشست منطق اعتراضات آبان ماه ۹۸ اظهار کرد:«۵۰۰ هزار میلیارد تومان سپرده های مردم نزد بانکهای خصوصی گم شده است. سال ۹۶ مردم در اعتراض به عملکرد صندوقهای اعتباری و بانکهای خصوصی راه افتادند. مردم جلوی چشم میلیونها نفر اعتراض می کردند. این ها همه نارضایتیهایی است که نارضایتی را در جامعه ما ریشه دار کرده است. این سپرده ها از وقتی شروع به گم شدن کردند که دلار زیر ۳۰۰۰ تومان بود. یعنی حداقل چیزی در حدود ۲۰۰ میلیارد دلار.» (پارسینه، ۲۷ آذر ۱۳۹۸)

روز سه شنبه ۵ آذر ۱۳۹۸، خبرگزاری حکومتی ایلنا گزارشی با عنوان «کارگران کوره ‌پزخانه ‌ها زیر شلاق خشونت پنهانی به نام "فقر"» منتشر کرد.  

در این گزارش نوشته شده «کارگران کوره‌ پزخانه ‌ها اغلب جمعیت حاشیه‌ نشین هستند و در شرایط بسیار سختی کار می‌کنند. اغلب شان حتی بیمه هم نیستند. کارگران کوره ‌پزخانه ‌ها تنیده شده در معنایی تلخ به نام فقر زندگی می‌کنند. ... کارفرما برای اینکه مدت زمان بیشتری بتواند از نیروی کار کارگر استفاده کند، اتاقکهای ۱۲ متری را در اختیارشان قرار می‌ دهد، کارگران هم نزدیک به ۱۸ ساعت در روز کار می‌کنند. هر آجر یک قیمتی دارد و کارگران هرچقدر بیشتر کار کنند، پول بیشتری می‌ گیرند....»

از این گونه گزارشها در رسانه های حکومتی و شبکه های اجتماعی مستقل به وفور وجود دارد. همین شرایط است که نیروهای کار را وادار به مبارزه و اعتراض می کند.

گزارش مختصرِ برخی از حرکتهای اعتراضی نیروهای کار در ماه آذر، شامل ۱۰۳ حرکت را در زیر می خوانید.

 

*روز شنبه ۲ آذر، کارگران حمل ‌و نقل خلیج فارس در ادامه اعتراض شان به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی دست به تجمع مقابل شرکت زدند. به گزارش اتحاد، با صدور رای بازگشت به کار برای ۴۵ نفر از کارگر اخراج شده این شرکت، کارفرمای این واحد  خدماتی از اجرای احکام صادر شده خودداری می‌کند. یکی از کارگران این شرکت گفت: به صورت مشخص شمار کارگران تعدیل شده شرکت حمل و نقل خلیج فارس حدود ۱۰۰نفر است که پس از مخالفت با وضعیت استخدامی خود از حالت قرارداد مستقیم به پیمانکاری، در روز ۳۱ مرداد ماه با میانگین ۱۰ سال سابقه کار، تعدیل شدند.

 

*روز سه شنبه ۵ آذر، کارگران ارگ قدیم بم در اعتراض به عدم دریافت مطالبات مزدی خود مقابل پایگاه میراث ارگ قدیم تجمع کردند. به گزارش ایلنا، مدیر پایگاه ارگ بم در این ‌باره گفت: مطالبات این کارگران نهایتا تا اواسط آذر ماه جاری پرداخت می‌شود. مدیر پایگاه ارگ بم در ادامه افزود: پروژه ارگ قدیم بم یکی از مهمترین بناهای گردشگری کشور است که اگر منابع مالی خوبی برای بازسازی آن اختصاص یابد زمینه اشتغال و درآمدزایی خوبی برای مردم این شهرستان محروم ایجاد خواهد شد.

 

*روز چهارشنبه ۶ آذر، کارگران پیمانکاری شهرداری کرج برای اعتراض به اخراج از کار و بیکارشدن دست به تجمع مقابل ساختمان شورای فرمایشی شهر کرج  زدند. به گزارش خبرنگاران جوان، رئیس سازمان سیما، منظر و ‌فضای سبز شهرداری کرج در واکنش به اعتراض  کارگران گفت: قراردادی کاملا مقطعی با صد و‌ چهل و نه کارگر به ‌منظور کار در یکی از پروژه های سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری کرج، توسط پیمانکار شهرداری کرج منعقد شد اما عده ای از آنها همچنان می خواهند به کار ادامه دهند.

 

*روز سه شنبه ۱۲ آذر، کارگران سد شوریجه برای دومین بار درسال جاری، برای اعتراض به ماهها حقوق معوقه دست از کار کشیدند. به گزارش صبح توس، یکی از کارگران سد شوریجه سرخس گفت: کارگران سد شوریجه سرخس از اردیبهشت ‌ماه سال جاری حقوق خود را دریافت نکرده و ۶ ماه معوقه حقوق دارند.

 

*روز سه شنبه ۱۲ آذر، کشاورزان خوزستان برای اعتراض نسبت به عدم پرداخت غرامت ناشی از سیلاب مقابل ساختمان سازمان جهادکشاورزی تجمع کردند.

بر اساس اعلام سازمان جهادکشاورزی حدود یک هزار و ۹۰۰ کشاورز فعال در مناطق حمیدیه، باوی، کارون و اهواز تاکنون مطالبات خود ناشی از سیلاب بهار امسال را دریافت نکرده ‌اند. به گزارش ایرنا، تجمع کنندگان خواستار تعیین تکلیف و پرداخت فوری خسارات باتوجه به پرونده های تشکیل شده در سازمان جهادکشاورزی شدند.

 

*روز سه شنبه ۱۲ آذر، تاکسی داران میناب  برای اعتراض به سهمیه کم سوخت و نبود جایگاه سوخت CNG دست به تجمع مقابل فرمانداری ویژه میناب زدند. به گزارش شبستان، این رانندگان که اکثر خودروهای شان دوگانه سوز است، از سهمیه ۲۵۰ لیتری در ماه گلایه داشتند و اعتراض خود را نسبت به نبود جایگاه سوخت CNG  اعلام کردند.

 

*روز یکشنبه ۳ آذر، کارگران بخش کشاورزی شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، در مقابل ساختمان فرمانداری شوش دست به تجمع زدند. به گزارش ایرنا، کارگران پس از تجمع با پیاده‌روی در برخی خیابانهای اصلی شهر شوش خواستار همراهی مسئولان برای تحقق خواسته‌ های خود شدند. بر اساس این گزارش هیچ یک از مسئولان پاسخگوی کارگران نبوده و در نهایت این تجمع پس از چند ساعت پایان یافت.

روز دوشنبه ۴ آذر، کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه بار دیگر مقابل فرمانداری شهرستان شوش تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، سه شنبه ۵ آذر، یک ماه از مطالبات معوقه کارگران را پرداخت شد.

روز یکشنبه ۱۰ آذر، صدها کارگر کشت و صنعت نیشکرهفت تپه در راه دستیابی به مطالبات شان برای باری دیگر دست به تجمع مقابل دفتر مجتمع زدند.

روز سه شنبه ۱۲ آذر، در پی موافقت کارفرما با برخی از خواسته‌ های کارگران شرکت نیشکر هفت تپه، اعتصاب چند هفته ‌ای کارگران پایان یافت.

 

*روز چهارشنبه ۱۳ آذر، اعتصاب کارگران پروژه بزرگراه سقز- بوکان (شرکت آب و خاک پارس) در اعتراض به عدم پرداخت ۸ ماه حقوق، نحوه محاسبه حق  اضافه کاری و کاهش مرخصیها که از روز  پنجشنبه ۷ آذر آغاز شده، وارد هفته دوم شد. به گزارش کردپرس، تاکنون کارفرمای شرکت آب و خاک پارس و مسئولان اداره کار، وزارت راه  و فرمانداری پاسخی به کارگران معترض این پروژه نداده اند.

 

*روز پنج شنبه ۱۴ آذر،جمعی از کارکنان پژوهشگاه علوم انسانی برای اعتراض به پایمالی حق وحقوق شان دست به تجمع در طبقه اول پژوهشگاه زدند. به گزارش پایگاه ۵۹۸،، کارکنان پژوهشگاه پس از دوندگیهای فراوان و به نتیجه نرسیدن تلاشهای شان، در اعتراض به نادیده گرفتن سوابق کاری از سوی مدیریت پژوهشگاه در طبقه اول پژوهشگاه مقابل سالن حکمت تجمع کردند.

 

*روز پنجشنبه ۱۴ آذر، کارگران پتروشیمی مارون، یکی از بزرگترین پتروشیمیهای منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر، در ششمین روز از اعتراض خود نسبت به عدم توزیع برابر خدمات عمومی و اجتماعی به کارکنان پیمانکاری از حضور در رستوران و سِرو غذا خودداری کردند. به گزارش عصرجنوب، برخی از کارگران گفته اند، طی روزهای اخیر توسط اداره حراست این شرکت احضار و تذکرات جدی دریافت کرده اند.

 

*روز دوشنبه ۱۵ آذر، کارگران شهرداری کوت ‌عبدالله برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه باردیگر مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران حاضر دراین تجمع  گفت: حقوق مهر و آبان امسال کارگران فضای سبز شهرداری کوت عبدالله پرداخت نشده و باتوجه به قرار داشتن در روزهای آخر آذر ماه اگر مسئولان شهرداری اقدامی برای پرداخت مطالبات نکنند حقوق آذر ماه نیز به مطالبات ما افزوده می شود.

 

*روز شنبه ۱۶ آذر، جمعی از معلولان در اعتراض به پایین بودن بودجه اجرای قانون حمایت از افراد دارای معلولیت در لایحه بودجه ۹۹ و عدم پرداخت بودجه این قانون در سال جاری، مجدداً مقابل سازمان برنامه و بودجه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تخصیص ۲۰ هزار میلیارد تومان بابت اجرای قانون حمایت از افراد دارای معلولیت از خواسته‌های معلولان است. پیش تر نیز همزمان با روز جهانی معلولان (سه شنبه ۱۲ آذر)، تجمعی برگزار و مسئولان این سازمان قول رسیدگی به درخواست‌های معلولان را داده بودند اما با پایان مهلت تعیین شده که به دلیل ارائه لایحه بودجه ۹۹ (۱۷ آذر) توسط معلولان اعلام شده بود و عدم رسیدگی و اصلاح بودجه اجرای قانون معلولان، این تجمع مجدداً برگزار شد.

 

*روز دوشنبه ۱۸ آذر، رانندگان ون در همدان برای اعتراض به کم بودن سهمیه بنزین دست از کار کشیدند و خودروهای های شان را به صف کشیدند. به گزارش همدان آنلاین، رئیس کمیسیون خدمات شهری شهرداری همدان گفت: سهیه بنزین تاکسی های ون در کشور ۴۰۰ لیتر است که امروز رانندگان این تاکسی ها در همدان اعتصاب کردند و در محل کار خود حاضر نشدند.

 

*روز دوشنبه ۱۸ آذر، کارگران پروژه مترو اهواز برای اعتراض به عدم پرداخت بیش از یک سال و نیم حقوق و عدم پاسخگویی مسئولان بار دیگر دست به تجمع مقابل ساختمان سازمان قطار شهری اهواز زدند. به گزارش ایلنا، این کارگران که از شرکت کیسون از پیمانکاران مجری ساخت قطار شهری اهواز طلبکارند خواهان پاسخگویی مدیر عامل قطار شهری اهواز، مدیریت شرکت پیمانکاری کیسون (مجری پروژه)  و مسئولان کشوری هستند.

روز چهارشنبه ۲۰ آذر، کارگران متروی شهر اهواز در اعتراض به پرداخت نشدن ۲۰ ماه حقوق ‌شان دست به راهپیمایی از چهارراه نادری به سمت خانه امام جمعه دزد و تبهکار اهواز زدند.

 

*روز پنجشنبه ۲۱ آذر، جمعی از شهروندان ساکن رشت در اعتراض به  پخش سریال «وارش» از شبکه ۳ صدا و سیمای رژیم مقابل ساختمان این رسانه حکومتی در رشت دست به تجمع زدند. به گزارش تابناک، دستکم سه شهروند در جریان این تجمع بازداشت شدند. تجمع کنندگان خواستار نوقف اجرای این سریال که در آن با تعابیر نادرست به مردم گیلان اهانت شده است، شدند.

 

*روز پنجشنبه ۲۱ آذر، بیش از ۱۸۰۰ کارگر پیمانکاری پتروشیمی مارون در منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر در اعتراض به تبعیض بین کارگران رسمی و قراردادی و پس از نومیدی از دریافت قراردادهای بهتر دست از کار کشیدند. به گزارش ایلنا، کارفرما این شرکت اعتراض کارگران به تبعیض را به عنوان زیاده‌ خواهی و قدرنشناسی دانسته و قراردادهای گروهی از نمایندگان کارگران را به تعلیق درآورده است. کارگران می‌ گویند شرکت پتروشیمی مارون سودآور است و می‌تواند با دست باز مشکلات معیشتی آن‌ها را کاهش دهد. در یک اقدام تنبیهی دیگر اضافه ‌کاری ماهانه کارگران از ۱۲۰ ساعت به ۸۰ ساعت کاهش یافته است.

شرکتهای پتروشیمی در ایران مشمول معافیت مالیاتی هستند.

 

*روز شنبه ۲۳ آذر، کارکنان دانشگاه آزاد تهران برای اعتراض به کاهش حقوق دست به تجمع مقابل ساختمان مجتمع ولایت این دانشگاه زدند. به گزارش ایرنا، اعتراضات این کارکنان در رابطه با بخشنامه ای است که منجر به کاهش یک میلیون تومانی حقوق شان خواهد شد.

 

*روز شنبه ۲۳ آذر، تاکسی‌ ون داران تهران در اعتراض به اتمام سهمیه بنزین دست از کار کشیدند. به گزارش آفتاب یزد، در شهر تهران تاکسیهای ون در بسیاری از خطوط شهری به خاطر تمام شدن سهمیه بنزین شان دست از کار کشیده ‌اند. صفهای طولانی در خطوط این تاکسیها به خاطر انبوه مسافران درون شهری که از سرکار بر می‌ گردند تشکیل شده، اما کمتر تاکسی ونی در محل کار خود حاضر شده و مردم ساعتها به انتظار حضور این تاکسیها ایستادند.

 

*از روز یکشنبه ۱۹ آبان، کارگران بیکارشده فولادین ذوب آمل(فذا) همراه با خانواده های شان و همزمان با راه اندازی مجدد کارخانه مقابل این واحد تولیدی تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، روز یکشنبه ۲۴ آذر، اعتراض ۱۰۰۰ کارگر اخراجی فولادین ذوب آمل (فذا) نسبت به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی با تجمع روزانه مقابل نهادهای مختلف در استان مازندران ادامه پیدا کرد. این کارگران پس از سالها کار در این واحد صنعتی قطعه سازی ایمنی و فوق ایمنی از اوایل آبان ماه سال جاری از کار اخراج شده و به کنش های شان برای بازگشت به کار ادامه می دهند.

 

*روز یکشنبه ۲۴ آذر، اهالی شهر لار در استان فارس با تجمع مقابل بنیاد مسکن لارستان به خلف وعده بانیان پروژه مسکونی «نخل ۳» اعتراض کردند. به گزارش میلاد لارستان، یکی از تجمع کنندگان گفت: بنیاد مسکن لارستان روند ثبت نام پروژه «نخل۳» را در پاییز سال  آغاز نمود که مقرر شد با توجه به پیشرفت ۴۰ درصدی پروژه در زمان ثبت نام، تحویل مجتمع در پایان سال ۹۶ و حداکثر ۹۷ باشد اما متاسفانه تا امروز تحویل نشده است.

 

*روز شنبه ۲۳ آذر، صاحبان خودروهای تعلیم آموزش رانندگی اراک دست از کار کشیده و با پارک کردن خودروهای شان مقابل استانداری استان مرکزی تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از مربیان  آموزشگاههای رانندگی اراک حاضر در تجمع مقابل استانداری گفت: دولت مربیان آموزشگاههای رانندگی را نه جزء حمل ‌و نقل عمومی حساب کرده و نه در قالب آموزشگاهها به آنها سهمیه بنزین داده‌ لذا سهمیه ۶۰ لیتر بنزین کفاف چهار روز فعالیت ما نیست.

۶۰۰ مربی در ۲۰ آموزشگاه رانندگی شهرستان اراک فعالیت می‌کنند.

 

*روز سه شنبه ۲۶ آذر، کارگران پیمانکاری معدن چادُرمَلو در ادامه اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل و شرایط کار دست به تجمع در مسجد این مجتمع معدنی و صنعتی زدند. به گزارش ایلنا، این نشست در اعتراض به عملکرد اداره کار به ویژه اداره کل استان و تاخیر بیش از حد در اجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل  و عدم پاسخگویی مناسب برگزار شده و نیز اعتراضی‌ است طبق ماده ۱۵۲ قانون کار در رابطه با برقراری سرویس ایاب و ذهاب کارگران که دو هفته قبل کتبا به اداره کار اردکان ارسال شده و هنوز پاسخی دریافت نشده است.

مجتمع معدنی و صنعتی چادُرمَلو در استان یزد، ۱۸۰ کیلومتری شمال شرقی شهر یزد، حاشیه کویر ساغند قرار دارد.

 

*روز سه شنبه ۲۶ آذر، کارگران شهرداری مریوان در ادامه اعتراض به عدم پرداخت ۷ ماه حقوق و مطالبات دیگر در فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران شهرداری مریوان به تمام نهادهای ذیربط مراجعه کرده اند. یکی از کارگران این شهرداری گفت: در فروردین و اردیبهشت فقط دستمزد خالص را دادند، سنوات و حق اولاد و مزایای مزدی را ندادند و بعد از آن یک ریال هم ندادند.

 

*روز سه شنبه ۲۶ آذر، اهالی حسین آباد کاشمر در استان خراسان رضوی برای اعتراض به بی گازی دست به تجمع مقابل فرمانداری کاشمر زدند. به گزارش ایلنا، اهالی حسین آباد حدود ۲ هفته پیش نیز تجمعی مقابل دفتر امام جمعه فاسد این شهر برپا کرده بودند. 

 

*روز سه شنبه ۲۶ آذر، صدها کارگر رسمی پتروشیمی بندر امام برای اعتراض به سطح پایین حقوق و شرایط کاری دست به تجمع مقابل ساختمان مرکزی شرکت زدند وخواستارباسخویی شدند. به گزارش عصر جنوب، مدیر عامل این پتروشیمی در جمع کارگران معترض حاضر نشد ولی درشبکه های اجتماعی،کارگران معترض را «بساز بفروشها و فریب خورده ها» قلمداد کرد.

متن‌ منتشر شده‌ رستمی، مدیرعامل این شرکت بدین‌ شرح است:

«امروز شاهد اقدامی خارج از چارچوب و مقررات برخی از همکاران بودیم که در حد، اندازه و شان کارمند نبود. از طریق دوربینها مشاهده گر رفتار های خارج از چارچوب و اخلاق برخی از کارمندان بودم که از قضا با برخی از آنها بیش از چند ساعت جلسه داشته ام و در مجتمع هشت هزار نفری تقریبا از کنه زندگی این نفرات مطلع هستم. برخی در کار ساخت و ساز، برخی ازاده، برخی رزمنده و برخی دیگر نیز اخراجی و با وساطت و گذشت مجددا استخدام شده اند! برخی با گذر زمان نتوانسته اند عهده دار مسیولیتی شوند اما حقوقهای در سقف می گیرند! برخی دیگر نفرات کاری و مسیولیت پذیری هستند که گول خورده و با سادگی در این جمع حضور یافتند و این افراد با مصاحبت مدیران شان از مسیر قانونی متقاضی کارهای شان شدند.»

این موضعگیری مدیرعامل خشم کارگران معترض پتروشیمی بندر امام را برانگیخته است.

 

*روز چهارشنبه ۲۷ آذر، کارگران کارخانه دوده فام در اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه‌ بندی مشاغل و اخراج یکی از همکاران شان دست از کارکشیده و مقابل این واحد تولیدکننده دوده صنعتی  واقع درشهرک صنعتی شماره ۲ دزفول (زیر مجموعه شرکت گسترش پایا صنعت سینا، وابسته به بنیاد مستضعفان) تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: از سال ۹۱ در این شرکت شاغل شده ‌ام ولی بعد از گذشت هشت سال هنوز طرح طبقه ‌بندی مشاغل اجرا نشده است.

 

*از روز یکشنبه ۱۷ آذر، کارگران مجتمع معادن مس تکنار بردسکن در استان خراسان رضوی اعتصاب کردند و روز شنبه ۲۳ آذر این اعتصاب هفتمین روز خود را پشت سرگذاشت. به گزارش فارس، رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بردسکن با بیان اینکه تا روز ۲۳ آذر حقوق کارگران این معدن پرداخت نشده است، اظهار کرد: مدیران این شهرستان مشکلات معدن از جمله تقسیط بدهی آب، برق، مالیات و بیمه این شرکت را رفع کرده ‌اند، اما در حال حاضر مشکل مدیریتی این معدن منجر شده که کارگران زحمتکش این مجموعه نتوانند حقوق خود را دریافت کنند.

کارگران این مجتمع در روز پنجشنبه ۲۸ آذر، پس از ۱۲ روز، به دنبال پرداخت بخشی از مطالبات شان به اعتصاب خود پایان دادند.

 

*روز شنبه ۳۰ آذر، کارگران شرکت سیمان شهرکرد، که سهامدار عمده اش بنیاد مسكن است، برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات و شرایط کاری دست از کارکشیدند و مقابل کارخانه تجمع کردند. به گزارش فارس ، مدیرکل اداره کار استان چهارمحال و بختیاری گفت: این اعتراض به دلیل کم کردن مزایای انگیزشی به کارگران از سوی کارفرما بوده است.

 

*روز یکشنبه ۱۰ آذر، کارگران قند فسا با تجمع مقابل کارخانه به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی اعتراض کردند. روز ۲۷ آبان سال جاری اعلام شد که کارخانه قند فسا فعالیت مجدد خود را پس از وقفه از سرگرفته است اما کارگران این کارخانه می گویند فقط چند روز تولید داشتیم و اینک این کارخانه به دلیل نداشتن مواد اولیه تعطیل شده است. کارگران خواستار تامین چغندر قند و یا شکر خام برای راه اندازی مجدد کارخانه شدند.

به گزارش فارس، روز دوشنبه ۲۵ اذر، کارگران کارخانه قند درادامه اعتراض به بلاتکلیفی شعلی و معیشتی باردیگر دست به تجمع مقابل این واحد تولیدی زدند.

روز شنبه ۳۰ آذر، کارگران کارخانه قند فسا بار دیگر برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی دست به تجمع مقابل فرماندری ویژه  شهرستان فسا زدند.

 

*کشاورزان چغندرکار سولدوز در نقده روز شنبه ۳۰ آذر برای اعتراض به عدم پایبندی سهامدار کارخانه به توافق مابین کارخانه و کشاورزان مقابل ورودی کارخانه آذر قند دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایران کارگر، یکی از کشاورزان دراین باره گفت: علت این تجمع عدم تسویه مطالبات ‌مان از سوی کارخانه است.

 

اعتصاب و تجمع اعتراضی در استان بلوچستان

به دنبال دستگیری مولانا کوهی و همراهانش، روز یکشنبه ۱۰ آذر، مردم شهرهای مختلف استان بلوچستان دست به تجمع و اعتصاب زدند. بنا به گزارشها و فیلمهای منتشر شده در شبکه های اجتماعی، بازاریان و کسبه استان سیستان و بلوچستان در اعتراض به زندانی کردن فعالان حقوق بلوچ، به گرانی و به کشتار بی گناهان سوخت بر و در همبستگی با قیام آفرینان قیام آبان در شهرهای زاهدان، چابهار، نیکشهر و سرباز اعتصاب کردند. اعتراض و اعتصاب مردم این استان در شهرهای کلات، جکیگور و راسک طی چند روز ادامه پیدا کرد. مردم به گروگان گیری مولاناکوهی معترض هستند. گزارشها منتشر شده نشان می دهد که تا روز آدینه ۲۲ آذر، در حرکتهای اعتراضی مردم بلئچستان،  ۷ تن شهید و تعداد زیادی مجروح و بازداشت شده اند.

 

اخبار کوتاه بر اساس گزارشهای منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

شنبه ۲ آذر: تجمع غارت شدگان یک پرونده کلاهبرداری مقابل درب بیدادگستری شهرری.

یکشنبه ۱۰ آذر: تجمع و راهپیمایی کارگران آذرآب و هپکو اراک در اعتراض بە نامشخص بودن وضعیت کارخانە ها و عدم دریافت حقوق معوقە.

سه شنبه ۱۲ آذر: تجمع کارکنان اخراج شده موسسه وحدت در اعتراض به اخراج از کار و همچنین ضایع شدن حق و حقوق شان مقابل سرپرستی ملل نبش خیابان مطهری مشهد.

چهارشنبه ۱۳ آذر: تجمع کارگران ناحیه یک و دو شهرداری میاندوآب مقابل فرمانداری به دلیل حقوق معوقه، بیمه و تبدیل وضعیت.

پنجشنبه ۱۴ آذر: تجمع ساکنان محله‌ حاجی آباد لردگان در اعتراض به رسیدگی نکردن به وضعیت زیرساختهای محله (راههای ارتباطی).

یکشنبه ١٧ آذر: تجمع کارمندان اخراج شده موسسه وحدت مقابل سرپرستی ملل نبش خیابان مطهری مشهد./ اعتصاب تریلیهای مخزن LPG بر سر گران شدن گازوئیل و حامل انرژی در ‍‍آبادان جادە کوی فرھنگیان.

سه شنبه ۱۹ آذر: اعتصاب و تجمع کارکنان دانشگاه آزاد ماهشهر مقابل ساختمان مرکزی ریاست این دانشگاه، برای اعتراض به مصوبه ای که منجر به کاهش حقوق ‌شان‌ خواهد شد./ تجمع پرسنل شرکت مهندسی حشمت رود در ساختمان منطقه آزاد انزلی برای اعتراض به پرداخت نشدن ۵ ماه حقوق معوقه و عیدی ۹۷ و سایر مطالبات‌ شان.

چهارشنبه ۲۰ آذر: اعتصاب نیسان داران فرچک ورامین در تقاطع چها راه چشکه علی شهری اتوبان اوینی.

پنجشنبه ۲۱ آذر: تجمع تعدادی از مالکان زمینهای معروف به کوهسیاه در رباط کریم در اعتراض به جنگل کاری غیر قانونی در زمینهای شان که به وسیله حسن نوروزی، مجلس نشین این شهرستان انجام شده است. این زمینها حدود ۷۰۰ هکتار است و ۵۰۰۰ نفر مالک دارد.

آدینه ۲۲ آذر: تجمع کارگران ناحیه یک و دو شهرداری میاندوآب به دلیل حقوق معوقه.

دوشنبه ۲۵ آذر: تجمع سپرده گذاران موسسه کاسپین در میدان کاج شهر تهران.

شنبه ۳۰ آذر:اعتصاب و تجمع کارگران تاکستان در هفت تپه برای اعتراض به شرایط موجود کاری و مدیریت این مجموعه. 

  

منبع: نبرد خلق شماره ۴۱۹، یکشنبه ۱ دی ۱۳۹۸ ـ ۲۲ دسامبر ۲۰۱۹

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول