چالشهای معلمان (آذر ۹۸)

فرنگیس بایقره

 

مسمومیت ۱۴ دانش آموز در اسفراین به دلیل گاز گرفتگی

روز دوشنبه ۴ آذرماه تعدادی از دانش آموزان دبستان پیام در شهرستان اسفراین دچار گازگرفتگی شدند.

در این رابطه اسحاق ایلدر آبادی، رییس دانشکده علوم پزشکی اسفراین، گفت: "در ساعت ۹ صبح امروز بر اساس گزارش رسیده به اورژانس این شهرستان، تعدادی از دانش آموزان در روستای دهنه اجاق از توابع بخش بام و صفی آباد دچار مسمومیت شدند."

وی تصریح کرد: "پس از مراقبت اولیه، ۱۴ دانش آموز با آمبولانس به بیمارستان امام خمینی شهرستان اسفراین منتقلشدند."

وی بدون توضیح علت و منشاء مسمومیت دانش آموزان، حال آنها را رضایت بخش اعلام کرد و افزود: "دانش آموزان پس از انجام معاینات کامل ترخیص خواهند شد."

شهرستان اسفراین در استان خراسان شمالی قرار دارد.

 

بازی استیضاح

در ادامه جدالهای داخلی باندهای حکومتی، استیضاح محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش و پرورش، با ۶۰ امضا در مجلس شورای اسلامی به جریان افتاد.

محورهای یاد شده در استیضاح وزیر روحانی از این قرار عنوان شده: "خلف وعده در اجرای رتبه بندی فرهنگیان، کلاسهای بدون معلم، عدم تامین متون درسی از اول مهر تاکنون، عدم توزیع عادلانه نیروی انسانی و امکانات آموزشی، انتصاب مسوولان ناکارآمد، عدم نظارت بر عملکرد مسوولان تحت امر، عدم تعیین تکلیف کامل نیروهای حق التدریسی خرید خدمت و آموزشیاران نهضت سوادآموزی و کمبود نیروی انسانی در رده های آموزشی و خدماتی در مدارس."

خبر تکمیلی: روز دوشنبه ۲۵ آذر، بنا به حکم حکومتی خامنه ای، استیضاح چهارمین وزیر آموزش و پرورش دولت روحانی و دو وزیر دیگر از دستور کار مجلس خارج شد.

 

واژگونی سرویس معلمان و مصدومیت چهار معلم در آبادان

یک مینی بوس سرویس معلمان در جاده آبادان – اروندکنار، منحرف و واژگون شد. این مینی بوس حامل معلمان اروندکنار بوده که در شهر آبادان مشغول تدریس هستند.

در این حادثه که روز سه شنبه ۱۲ آذر روی داد، ۴ معلم مصدوم شدند که توسط ۲ آمبولانس فوریتهای پزشکی به بیمارستانهای ۱۷شهریور و بهشتی آبادان منتقل شدند.

جاده اروندکنار – آبادان به طول ۴۵ کیلومتر از جاده های حادثه خیز ایران است.

 

ریزش سقف دبستان مصدومیت سه دانش آموز را در پی داشت

روز چهارشنبه ۱۳ آذرماه، رییس مرکز اورژانس تهران از مصدومیت سه دانش آموز در پی ریزش سقف یک دبستان در غرب تهران خبر داد.

پیمان صابریان گفت: "خوشبختانه اقدامات درمانی مناسب برای دو تن از آنها در محل انجام شد و یکی دیگر از دانش آموزان نیز برای درمان به بیمارستان منتقل شد که البته حال وی مساعد است."

پیشتر، علی شهری، مدیر نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران، با اشاره به اینکه این استان از حیث فضاهای آموزشی شرایط مطلوبی ندارد و جزو استانهای "کم برخوردار" کشور است، اعلام کرده بود: "۴۳ درصد مدارس استان تهران فرسوده بوده و به لحاظ استحکام شرایط مناسبی ندارند."

 

مجروح شدن پنج دانش آموز در پی واژگونی سرویس مدرسه

مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان فارس روز چهارشنبه ۱۳ آذرماه، از مصدومیت پنج دانش آموز در پی واژگونی یک دستگاه سرویس مدرسه در خیابان باهنر جنوبی شیراز خبر داد. دانش آموزان در پی این حادثه به بیمارستان مسلمین شیراز منتقل شدند و حال عمومی آنان مطلوب گزارش شده است.

به گفته این مرکز، علت حادثه "انحراف خودروی پراید سرویس مدرسه" بوده است.

مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان فارس همچنین از انتقال این دانش آموزان به بیمارستان مسلمین شیراز خبر داد.

حال عمومی این دانش آموزان پسر که ۱۰ ساله و ۸ ساله هستند مطلوب و خوب گزارش شده است.

گفتنی است که علت این حادثه از سوی ماموران راهنمایی رانندگی هنوز اعلام نشده است.

 

۶۴۲ دانش آموز استان مرکزی در مدارس کانکسی تحصیل می کنند

مدیرکل تعمیر، تجهیز و نوسازی مدارس استان مرکزی گفت: "در حال حاضر در استان مرکزی ۶۴۲ دانش آموز در ۵۸ مدرسه کانکسی با ۷۲ کلاس تحصیل می کنند که ۶ فضای جایگزین در این حوزه در دستور قرار گرفته است."

محمدی در جلسه شورای آموزش و پرورش استان اظهار کرد: "سرانه تعمیر در مدارس استان مرکزی اندک و بالغ بر دو هزار تومان است که در این شرایط نگهداری از مدارس بسیار مهم است."

 

دو میلیون و ۶۰۰ هزار بیسواد در کشور وجود دارد

رییس سازمان نهضت سواد آموزی و معاون وزیر آموزش و پرورش از وجود دو میلیون و ۶۰۰ هزار بی سواد در سطح کشور خبر داد.

شاپور محمد زاده عنوان کرد: بر اساس آمار سال ۹۵، تعداد دو میلیون و ۶۰۰ هزار بی سواد داریم که ۴۰۰ هزار تا از آنها اتباع خارجی هستند که البته این آمار خود اظهاری است، بنابراین کمتر از آن چیزی بیسواد داریم که در سرشماری آمده است."

محمد زاده افزود: "از این تعداد ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر ایرانی بیسواد آنهایی هستند که اول انقلاب ۹ تا ۱۰ ساله بودند و نتوانستند سر کلاس حاضر باشند. البته برای باسواد کردن افراد ۴۹ سال به بالاتر نیز برنامه داریم و این گروه را فراموش نمی کنیم."

وی ادامه داد: "در حال حاضر افزون بر ۱۶۰ هزار نفر بیسواد دوره ابتدایی در کشور وجود دارد که نتوانسته ایم وارد مدارس کنیم."

وی با این حال مدعی شد: "در سال ۵۵ رتبه علمی ایران در جهان ۵۲ بوده که امروز به رتبه ۱۶ رسیده ایم."

 

حفره بزرگ در بودجه ۱۳۹۹ آموزش و پرورش

به نوشته منبع حکومتی (ایسنا)، بر مبنای پیش بینی نرخ تورم بیش از ۲۵درصد در سال ۱۳۹۹ که حدود ۱۰درصد آن ناشی از افزایش قیمت بنزین است، بودجه سال ۹۹ آموزشو پرورش باید حداقل ۲۵ درصد افزایش یابد و به ۶۷ هزار میلیارد تومان برسد.

آموزش و پرورش برای حفظ کیفیت قبلی مدارس دولتی و حفظ قدرت خرید معلمان، بدون در نظر گرفتن افزایش جمعیت دانش آموزی، بدهیهای معوق چند ماه باقیمانده سال جاری و بدون در نظر گرفتن اعتباری که برای اعمال مدرک تحصیلی معلمان می بایست لحاظ می شد، نیاز دارد که بودجه اش در سال آینده، حداقل ۶۷ هزار میلیارد تومان افزایش یابد؛ اما بودجه پیش بینی شده در لایحه، ۵۷ هزار و ۱۲۲ میلیارد و ۷۷۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است که به انضمام اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای و ردیفهای متفرقه به ۶۲ هزار و ۳۹۷ میلیارد تومان می رسد.

در همین رابطه "شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران" در اطلاعیه ای تاکید کرد: "بر اساس بودجه ۹۹ حقوق فرهنگیان حداکثر پانزده درصد افزایش خواهد یافت که با توجه به میانگین تورم بالای ۴۲درصد و به خصوص پس از گرانی بنزین به هیچوجه با شرایط اقتصادی و قوانین مصوب همخوانی ندارد و پیش بینی می شود در سال آینده معلمان مانند اکثریت زحمتکشان جامعه، فقیرتر گردند. "

این تشکل صنفی معلمان تاکید کرد: "از نظر ما این بودجه ناعادلانه است و متناسب با نیازهای واقعی جامعه به خصوص در حوزه آموزش عمومی نیست، پس طبیعی است که به آن اعتراض کنیم و برای تغییر آن تلاش نماییم. لذا از تمام اصحاب قلم، معلمان نویسنده و نقاد، روزنامه نگاران و اقتصاددانان مستقل درخواست می کنیم با نقد لایحه بودجه، از طریق نوشتن یادداشت، تهیه گزارش و مصاحبه، سویه های مخاطره آمیز آن را برای همگان روشن نمایند. ما از همکاران عزیز درخواست می کنیم در مدرسه و در ارتباط با دانش آموزان و والدین آنان، مسوولانه نسبت به ناعادلانه بودن بودجه روشنگری نمایند."

 

اسامی ۱۹ نفر از دانش آموزان کشته شده در سرکوب آبان منتشر شد

کانال تلگرامی معلمان عدالتخواه اسامی شماری از دانش آموزان نوجوانی که در اعتراضات آبان ماه سال جاری به دست ماموران امنیتی جمهوری اسلامی کشته شدند را منتشر کرد.

بر این اساس، امیررضا عبداللهی ۱۳ ساله، نیکیتا اسفندانی ۱۴ ساله، آرمین قادری ۱۵ ساله، خالد غزلاوی ۱۶ ساله، رضا نی سی ۱۶ ساله، سیداحمد جعاوله ۱۷ ساله، محمد بریهی ۱۷ ساله، محمد رضا احمدی ۱۷ ساله، آرین رجبی ۱۷ ساله، ساسان عیدی وند ۱۷ ساله، امیرحسین دادوند ۱۷ ساله، پژمان قلی پور ۱۸ ساله، پدرام جعفری ۱۸ ساله، جواد بابایی ۱۵ ساله، محمد داستان خواه ۱۵ ساله، مهدی ولی پور ۱۶ ساله، محسن محمدپور ۱۷ ساله، ابراهیم مرادی ۱۸ ساله و محمدجواد عابدی ۱۷ ساله اسامی این نوجوانان است.

معلمان عدالتخواه گفته اند که از میان صدها بازداشتی، دهها دانش آموز و کودک هنوز در بازداشت هستند و شماری از آنها به "کانون اصلاح و تربیت کودکان" منتقل شده اند. در همین حال گفته شده که، اطلاعات سپاه پاسداران به کمک بسیج دانش آموزی و با کمک آموزش و پرورش در حال تهیه فهرستی از دانش آموزانی است که در روزهای اعتراضات در مدرسه نبوده اند.

معلمان عدالتخواه افزوده اند که در مورد نحوه برخورد با این دانش آموزان بین بسیج برخی مناطق با نیروهای امنیتی اختلاف نظر وجود دارد، چون در بسیاری موارد فرزندان خود بسیجیان و حتی دانش آموزان بسیجی در اعتراضات حضور داشته اند.

 

تجمع سرباز معلمان در تهران

روز دوشنبه ۲۵ آذرماه، گروهی از سرباز معلمان در اعتراض به رسیدگی نشدن به مطالبات شان، در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی دست به تجمع زدند.

معترضان دلیل تجمع خود را اعتراض به صدور بخشنامه استخدام سرباز معلمان بین سالهای ۱۳۷۹ تا ۱۳۹۱ عنوان کرده و گفتند که با توجه به کمبود معلم در کشور، خواستار استخدام در آموزش و پرورش به صورت حق التدریس هستند.

 

تداوم نافرمانی مدنی در اوین

یش از ۶۰ روز از اعتراض مدنی جمعی از زندانیان مدنی و سیاسی زندان اوین در اعتراض به آنچه آنها تضییع حقوق زندانیان نامیده اند، گذشته است. محمد حبیبی، معلم، و فرهاد میثمی، فعال مدنی، در پی این اعتراض مدنی از تاریخ ۲۹ مهر تا ٢١آبان ممنوع الملاقات شدند.

این دو در نامه ای با اشاره به اعتراضات آبان ماه از استمرار مطالبه گری و حق خواهی سخن گفته اند.

آنها در این نامه از جمله نوشته اند: "شاید این سوال پیش بیاید که در این شرایط که تعداد زیادی از مادران و پدران این سرزمین داغدار عزیزان شان هستند؛ ادامه این کنش چه ضرورتی دارد؟ پاسخ ما ساده است: امثال ما و بسیاری دیگر، نمونه روشنی از قربانیان اعتراضات مدنی هستیم؛ کسانی که فقط به جرم مطالبه گری و حق خواهی، سالهای عمرشان را گوشه زندان طی می کنند.

"آنهایی هم که در اعتراضات آبان ماه به خیابان آمدند، مطالبه گر بودند و جان شان را بر سر این حق خواهی گذاشتند. آنها وظیفه خود را انجام دادند پس ما هم موظفیم بر این مطالبه گری تاکید کنیم. چاره ای نیست، تنها راه پیش روی ما مطالبه گری و حق خواهی از روشهای مدنی و مسالمت آمیز است. این راه را ادامه می دهیم تا آدمهای اشتباهی همچون ضیایی، ریاست زندان اوین، را مجبور به تمکین به حقوق انسانی خود در زندان کنیم.

"قدرت بی قدرتان و فریاد بی صدایان روزی به ثمر خواهد نشست و این باور عمیق ماست."

 

معلمان در همبستگی با بازنشستگان تحصن می کنند

بازنشستگان قصد دارند برای اعتراض به وضعیت معیشتی خود دوشنبه ۲ دی مقابل مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجه تجمع کنند. تجمع قبلی بازنشستگان روز ۱۹ آبان با دخالت ماموران امنیتی به خشونت کشیده و از ادامه آن جلوگیری شد. "شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران" از معلمان خواسته است در همبستگی با بازنشستگان، در مدارس تحصن کنند.

"انجمن صنفی بازنشستگان کشوری" در فراخوان تجمع نوشته است: "«پیرو اطلاعیه قبلی به استحضار کلیه بازنشستگان فرهنگی، کشوری و تامین اجتماعی می رساند برای اعتراض به عدم اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری و همترازی حقوق و همچنین عدم اجرای رای دیوان محاسبات و همچنبن اعتراض به عدم افزایش حقوق سالیانه برابر نرخ تورم، ما بازنشستگان ساعت ۱۰ صبح روز دوشنبه ۲ دی ماه مقابل مجلس و سازمان برنامه و بودجه تجمع اعتراضی برگزار نموده و خواهان خواسته های قانونی مان می باشیم.»

در همبستگی با این حرکت اعتراضی، "شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران" در بیانیه ای به تاریخ ۲۶ آذر با اشاره به اعتراض و تجمعات مستمر بازنشستگان علیه فقر و سطح پایین زندگیو تاکید آنها بر گرفتن حق خود نوشت: "آنها بازایستادگانند نه بازنشستگان و ضروری است که به یاری این عزیزان و آینده تمام نمای خود بشتابیم."

این تشکل صنفی از معلمان خواست روز دوشنبه دوم دی، در زنگ دوم در همه مقاطع تحصیلی از رفتن به کلاس درس خودداری کرده و در دفتر مدرسه تحصن کنند.

"شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران" به سرکوب اعتراضات آبان ۹۸ نیز اشاره و تاکید کرد: "آری! امروز اگرچه به خاطر سرکوب وضعیت معیشتی اکثریت جامعه و جانباختن دانش آموزان و جوانان مان داغداریم، اما از این زخمها، آزادی جوانه خواهد زد و صدای دادخواهی و عدالتخواهی ما تکثیر خواهد شد."

 

معلم زندانی: بودن افرادی مثل ما در زندان مشخص می کند که در کشور چه خبر است

صدیقه مالکی فرد، همسر هاشم خواستار، در گزارشی از ملاقات خود با وی خبر داد.

او روز سه شنبه ۲۶ آذر توانست با همسرش، این معلم بازنشسته زندانی، در محل اداره اطلاعات مشهد ملاقات کند.

وی در این باره گفت: " آقای خواستار ۱۲۹ روز است که در اطلاعات مشهد زندانی است، که از این مدت ۱۰۶ روز انفرادی بودند و الان با آقای محمد نوری زاد که همزمان با وی دستگیر شده است، دریک اتاق زندانی هستند.

"آقای خواستار گفت ۲۳ آذر ۹۸ معاون اطلاعات مشهد به اتفاق رییس بند و بازجوهای من و آقای نوری زاد به محل زندان ما آمدند. صحبتهای زیادی درمورد وضع آشفته مملکت و بی اعتمادی ملت شریف ایران به وضع موجود و ... بین ما رد وبدل شد به آنها گفتم من سال ۵۲ در زمان شاه درست مثل الان (آذرماه) به جرم آزادیخواهی توسط ساواک دستگیر شدم و الان در سال ۹۸ در زمان شیخ باز به جرم آزادیخواهی توسط اطلاعات مشهد بازداشت شده ام و در زندان شما هستم. بودن افرادی مثل ما در زندان مشخص می کند که در کشور چه خبر است. این زندانی بودن ما به مردم آگاهی می دهد و برای همین اصراری به آزاد شدن نداریم.

"روز ۲۵ آذر بازرس از تهران آمد. در مورد کمبودها سوال کرد که در مورد کاغذ و قلم و عینک گفتیم و گفتیم قلم و کاغذ به شرطی قبول می کنیم که هر چه نوشتیم، با خودمان ببریم که این شرط را نپذیرفتند. گفتم مهم نیست، نهرو بدون قلم و کاغذ در زندانهای انگلیس کتاب "نگاهی به تاریخ جهان" و "نامه ای به دخترم" را نوشت و آیت الله طالقانی در زندان شاه کتاب چند جلدی "پرتوی از قرآن" را نوشت."

 

 (منابع: هرانا، رادیو زمانه، ایسنا، کانال معلمان عدالتخواه، ایرنا، کانال جامعه نو) 

 منبع: نبرد خلق شماره ۴۱۹، یکشنبه ۱ دی ۱۳۹۸ ـ ۲۲ دسامبر ۲۰۱۹

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول