جنبش رنگین کمان بیشماران (دی ۹۸)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

 

جنبش نیروهای کار در سه ماه گذشته در فضای خیزشهای سه ماه گذشته جریان داشته است. قیام سراسری هفته آخر آبان برای «کار، نان، آزادی» که نیروی عمده آن فرودستان بودند، جنبش دانشجویی در نیمه ماه آذر و سرانجام خروش توده ای پس از برملا شدن دروغگویی رژیم پیرامون سقوط هواپیمای اوکراینی که در بستر شرایط انقلابی صورت گرفت، بیان پیوند نیروهای کار و تهیدستان با سایر اقشار تحت ستم جامعه است. حکومت در برابر این حرکتهای گسترده به تنها حربه خود یعنی سرکوب روی آورده و با کشتار و بازداشت تلاش کرده تا تقابل جامعه با کل نظام را مهار کند. واقعیتها نشان می دهد که این سیاست جنایتکارانه کارایی نداشته و خروش توده های مردم برای رهایی همچنان جریان دارد.

در دی ماه امسال همچون ماههای گذشته موضوع حقوقهای معوقه و اخراجها یکی از

مسایل روزمره کارگران و مزدبگیران بوده است. برای نمونه خبرگزاری حکومتی ایلنا در روز آدینه ۲۷ دی گزارش داد که «کارگرانِ آب معدنی داماش که تحت نظارت هلدینگ گروه ملی در مناطق جنگلی روستای توریستی داماش کار می‌کنند از مهر ماه سال جاری با احتساب دی ماه حدود ۴ ماه است که حقوق نگرفته ‌اند.» در خبرهای این ماه تعداد زیادی از این نمونه ها وجود دارد.

پدیده بیکاری و فقر در ابعاد گسترده هر روز قربانی می گیرد. مردم محرومی که برای اولیه ترین نیازهای یک زندگی شرافتمندانه مجبور به کولبری شده اند، توسط مزدوران رژیم به قتل می رسند. در ماه گذشته در اعتراض به کشتار بی رحمانه کولبران تظاهرات پرشوری در مریوان برگزار شد. مردم مریوان با در دست داشتن تکه‌ ای نان خشک در تشییع پیکر‌ فرهاد خسروی (فرهادِ تته) فریاد می زدند: «جگر مادرمان سوخته است/ برای نان شهید داده ‌ایم.».

فاجعه ویرانی و قتل عام محیط زیست با جاری شدن سیل در بلوچستان و رویکرد حکومت چپاولگران به خوبی نمایان و مردم بلوچستان به این وضع فاجعه بار اعتراض کردند. همچنین بحران آب و سیاستهای ضد مردمی رژیم که از طریق مافیای آب پیش می رود، موجب فقر و فلاکت کشاورزان شده است. کشاورزان اصفهان در این رابطه بارها دست به اعتراض زده و در ماه گذشته نیز چنین کردند که خبر آن در این مجموعه آمده است.

در خبرهای دی ماه از قول سرپرست سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری آنده است که: «حدود یکصد میلیون هکتار از اراضی کشور در معرض بیابانی شدن قرار دارند.»

همچنین مدیر کل دفتر استعدادیابی و بهره‌ برداری از منابع طبیعی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری، گفته است: «۲ میلیون هکتار از عرصه ‌های منابع طبیعی کشور در اختیار نهادهای دولتی و نیروهای مسلح است.» پُر واضح است که عمده نیرویی که به غارت جنگلها می پردازد، سپاه پاسداران است و مدافعان دفاع از محیط زیست بارها به این غارتگری اعتراض کرده اند که با سرکوب و زندانی شدن روبرو شده اند.

در ماه گذشته بدون محاسبه حرکتهای اعتراضی معلمان، دانشجویان، پرستاران و صدها حرکت اعتراضی علیه رژیم در مورد سقوط هواپیما و جانباختن ۱۷۶ تن از سرنشینان آن، ۵۱ حرکت اعتراضی از جانب نیروهای کار انجام شده است که خلاصه خبر آن در زیر آمده است:

 

*روز یکشنبه ۱ دی، رانندگان مخابرات در چند استان کشور نسبت به وضعیت معیشتی خود تجمع کردند. به گزارش ایلنا، با افزایش نرخ بنزین، کاسبی گروههای بسیاری کساد شده است؛ از آن جمله رانندگان شرکت مخابرات ایران که می‌ گویند با افزایش قیمت سوخت، دیگر کار کردن به‌ صرفه نیست.

 

*روز یکشنبه ۱ دی، گروهی از کارگران شرکت آسفالت ماکادام شرق در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق خود مقابل دفتر این شرکت واقع در پاکدشت،‌ تجمع کردند. به گزارش ایران اینترنشنال، کارگران گفتند «۴۰۰ نفر از پرسنل این شرکت در نه ماه گذشته هیچ حقوقی دریافت نکرده‌ اند.»

شرکت آسفالت ماکادام شرق در عملیات راه سازی و پخش آسفالت با شهرداری تهران و وزارت راه همکاری می‌ کند.

 

*روز یکشنبه ۱ دی، اعتصاب و تجمع کارگران تاکستان در هفت تپه برای دومین روز ادامه یافت. به گزارش ایران کارگر، پس از احداث مجموعه تاکستان مسئولان مجموعه تاکستان به جای حفظ منافع و سرمایه شرکت، متاسفانه فقط در فکر پست و مقام خود بوده و عدم مدیریت آنها همیشه کارگران را به عکس العمل واداشته است.

 

*روز یکشنبه ۱ دی، کارگران فضای سبز شهرداری یاسوج برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق دست به تجمع مقابل ساختمان شورای شهر زدند. به گزارش کِبنا نیوز، یکی از کارگران معترض گفت: حقوق ما معوق شده است و الان چندین ماه در سال ۹۸ حقوق دریافت نکرده و بخشی از حقوق مان در سال های ۹۶ و ۹۷ را هم دریافت نکرده ایم.

 

*روز یکشنبه ۱ دی، کارگران پروژه راهسازی باند دوم توره به بروجرد در اعتراض به عدم پرداخت ۷ ماه حقوق دست از کارکشیدند و در محل کارشان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یک از کارگران معترض گفت: کارگران این پروژه عمرانی از طریق یک شرکت پیمانکاری در پروژه راهسازی باند دوم توره به بروجرد مشغول کار هستند.

اجرای این پروژه عمرانی با سرمایه بنیاد مستضفان در حال ساخت است.

 

*روز دوشنبه ۲ دی، کارگران ریل گذاری، تولید، تعمیرات، تراورس بتونی و رانندگان درزین راه آهن کرج در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه و برای حذف شرکتهای پیمانکاری و عقد قرارداد مستقیم، اعتصاب و تجمع کردند. به گزارش ایلنا، به دنبال این اعتصاب و حضور استاندار و فرمانده سپاه استان البرز، کارفرما حق بیمه مهرماه کارگران را پرداخت کرد.

 

*روز دوشنبه ۲ دی، کارگران شرکت سیمان شهرکرد که سهامدار عمده اش بنياد مسكن است برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات و شرایط کاری برای دومین روز دست از کارکشیدند و مقابل کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض پس از ۲ روز با تعیین مهلت ۳۰روزه برای پاسخگویی به مطالبات شان به طور موقت برسرکارشان بازگشتند.

 

*روز دوشنبه ۲ دی، شماری از کشاورزان شرق اصفهان در پی اطلاع از شروع مجدد حفر کانال توسط شرکت آب منطقه‌ ای استان اصفهان برای انتقال آب سد زاینده رود به منطقه بن بروجن، با تجمع در محوطه سد تنظیمی زاینده‌رود، از حفر کانال و انتقال آب سد زاینده رود برای چندمین بار ممانعت کردند. به گزارش ایران کارگر، عوامل مافیای دولتی آب برای انتقال آب قبلا به این کار اقدام کرده بودند که در اثر ممانعت کشاورزان، مجبور به پر کردن کانال حفر شده شدند.

فیلم این اقدام شجاعانه کشاورزان شرق اصفهان در آدرس زیر:

https://www.youtube.com/watch?reload=۹&v=۱HBqWliNmFk

 

*روز سه ‌شنبه ۳ دی، گروهی از کارکنان نیروهای مسلح عضو «تعاونی هجرتی» نیروی زمینی ارتش، در اعتراض به عدم تحویل خانه ‌های ثبت ‌نامی تعاونی، مقابل مجتمع قضائی عدالت میدان تجریش تهران تجمع کردند. به گزارش ایران اینترنشنال، تعاونی هجرتی طی چهار سال، مبالغی را به عنوان قسط از شهروندان دریافت کرده اما تاکنون هیچ مسکنی به متقاضیان تحویل نداده است.

 

*روز سه ‌شنبه ۳ دی، جمعی از ساکنان شهرک اکباتان تهران مقابل بیمارستان فوق تخصصی زایمان این شهرک دست به تجمع زدند. به گزارش هرانا، مینو معتکف، نائب رئیس هیات مدیره بلوک D۱ در فاز ۳ اکباتان در این خصوص گفت: «بارها با نامه نگاری و درخواست ملاقات حضوری با مدیریت بیمارستان مشکلات مان را مطرح کردیم. متأسفانه نه تنها ملاقاتی انجام نشد بلکه جواب سربالا هم شنیدیم. در جریان عملیات توسعه فضای بیمارستان و استقرار کارگاه ساختمانی، درهای اورژانس که از سمت ضلع غربی بیمارستان باز می‌شد به ضلع جنوبی انتقال یافت. این جا به ‌جایی که ما دلیلش را نمی ‌دانیم برای اهالی ساکن در ۳ بلوک فاز ۳ اکباتان دردسر زیادی ایجاد کرده است. در این محدوده به دلیل کمبود پارکینگ و حجم بالای تردد ماشین تنها امکان تردد یک وسیله نقلیه وجود دارد.».

 

*روز سه شنبه ۳ دی، کارگران شهرداری ‌کوت ‌عبدالله برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: چهارماه حقوق از پیمانکار شهرداری کوت عبدالله طلب داریم ضمن این که حق بیمه کارگران تنها تا مهرماه پرداخت شده است.

 

*روز سه شنبه ۳ دی، پاکیاران سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد برای اعتراض به اخراج از کار دست به تجمع مقابل شورای شهر و شهرداری مشهد زدند. به گزارش ایلنا، یکی از معترضان گفت: ۴۵ نفر از مربیان پاکیار آموزشی مدارس در سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد مشغول به کار بودیم که از ۹ تا ۱۴ سال سابقه کار دارند که بعضا از این افراد سرپرست خانواده نیز بوده اند. وی ادامه داد: هم اکنون طرح پاکیاران از سمت شورای شهر لغو شده و به مدیریت سازمان پسماند دستور داده شده که نیروها در قسمت فرهنگی شهرداری سازماندهی شوند، اما مدیر عامل سازمان نه تنها اقدامی انجام نداده بلکه در طول مدت تابستان هیچ اطلاع رسانی به مربیان انجام نداده و پس از مراجعه پاکیاران به آنها گفته قرارداد شما تمام شده و دیگر کاری با شما نداریم.

 

*روز دوشنبه ۲ دی، کارگران کارخانه هپکو برای اعتراض به عدم پرداخت ۲ ماه حقوق، بلاتکلیفی شغلی و وعده های توخالی مسئولان بار دیگر مقابل استانداری استان مرکزی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، مصوبات و وعده ها مسئولان در رابطه با پایان دادن به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی یکی پس ازدیگری عملی نمی شود و درحد نوشته و حرف باقی می مانند.

روز چهارشنبه ۴ دی برای دومین بار در هفته جاری، کارگران کارخانه هپکو دست به تجمع مقابل استانداری در شهرستان اراک زدند.

 

*روز آدینه ۶ دی، سهامداران پروژه پارک آبی بندرعباس به دلیل مشخص نشدن وضعیت و به اتمام نرسیدن پروژه پارک آبی بعد ۵از  سال و سود سهام خود در جلوی پارک آبی بندرعباس تجمع کردند. به گزارش ایسنا، به گفته یکی از سهامداران: آذر ماه سال گذشته طی یک جلسه، گفته شد ۲۳ میلیارد کسری بودجه داریم که کارشناس بانک تایید کرده و قرار است به زودی واگذار شود که در صورت واگذاری تا ۱۰ ماه آینده پروژه به بهره برداری می رسد اما که عملا هیچ اتفاقی صورت نگرفته است.

 

*روز شنبه ۷ دی، کارگران شهرداری بروجرد در اعتراض به انتقال به بخش نظافت شهری دست از کار کشیدند. با این اعتصاب تمامی خیابانها، مناطق و شهرکهای شهر بروجرد مملو از زباله شد و بوی نامطبوع شهر را فرا گرفت. به گزاش سفیر افلاک، مدتیست به هر جای شهر که نگاه می کنی انباشتی از زباله ها و بوی تعفن به مشام می رسد، زباله هایی که در برخی از کوچه ها به دلیل عدم جمع آوری، سرازیر جویها شده و بوی بدی را تولید می کنند.

 

*روز یکشنبه ۱ دی، کارگران پیمانکاری چادرملو برای اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه ‌بندی دست به تجمع زدند. این کارگران از روز شنبه ۳۰ آذر اعتراض خود را آغاز کردند. به گزارش ایلنا، دبیر انجمن صنفی کارگران پیمانکاری حاتمی در معدن چادرملوی یزد گفت: کارگران پیمانکاری حاتمی در اعتراض به عدم پاسخ مناسب از سوی روابط کار اداره کل استان در ارتباط با اجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل و اجرایی نشدن قانون، اقدام به تجمع کردند. قابل ذکر است که اداره روابط کار استان در جواب اعتراض نمایندگان کارگران که به وزارت ارسال شده بود، پاسخی مبهم ارایه کرد و همین موجب اعتراض کارگران شد.

روز دوشنبه ۲ دی برای دومین روز متوالی، کارگران پیمانکاری معدن چادرملو به اعتصاب و تجمع شان ادامه دادند.

روز سه شنبه ۳ دی، برای سومین روز متوالی، کارگران پیمانکاری معدن چادرملو به اعتصاب شان برای اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل ادامه دادند.

روز شنبه ۷ دی، رئیس انجمن صنفی کارگران حاتمی گفت: با حضور کارفرما در جمع کارگران معترض و وعده‌ شفاهی مبنی بر پیگیری مطالبات، کارگران به سر کار بازگشتند. وی با بیان اینکه به کارفرما یک ماه فرصت دادیم، افزود: قرار شد با حضور نمایندگان کارگران، کمیته ‌ای تشکیل شده و  اشکالات طرح طبقه‌بندی مطرح و رفع شود.

 

*روز شنبه ۷ دی، مالکان اراضی کت ‌آباد قزوین مقابل استانداری تجمع کرده و خواهان رسیدگی مسئولان به مشکلات این منطقه شدند. به گزارش ایرنا، به گفته یکی از این شهروندان: اراضی کت‌ آباد در حدود ۲۰۰ هکتار بوده و در محدوده بیمارستانهای پاستور تا قدس واقع شده اند و از سه روز پیش مطلع شدیم که این اراضی از محدوده شهری خارج شده اند. وی افزود: تا یک سال پیش شهرداری منطقه ۲ قول داده بود که اراضی این مالکان را خریداری کند، اما اکنون این اراضی از محدوده طرح شهری خارج شده اند. این زمینها هم اینک حدود ۳۵۰ مالک دارند.

 

*روز يكشنبه ۸ دی، کارگران اخراجی پروژه جاده پاتاوه - دهدشت در استان کهگیلویه و بویراحمد مقابل فرمانداری تجمع کردند. به گزارش صبح زاگروس، مساله ای که این روزها این پروژه را بر سر زبانها آورده پیشرفت آن نیست بلکه اعتراض کارگران این پروژه است. اخراج آنها موجب نگرانی و گلایه شدید از رئیس کارگاه غیربومی پروژه شده و این اعتراض تاکنون به مراجع ذی صلاح رسیده است. درهمین رابطه یکی از کارگران اخراجی این پروژه گفت: نزدیک به ۴۰ نفر از کارگرانی که در این پروژه مشغول به کار بوده اند توسط مدیر پروژه اخراج شده و به جای آنها آشنایان نزدیک خودرا به کار گرفته است.

 

*روز یکشنبه ۸ دی، جمعی از کارگران نی ‌بُر مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت‌تپه برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگان تجمع کننده گفتند: هر کدام از ما ۲۵ تا ۳۰ سال سابقه کار در این مجتمع داریم . همه جا رفته‌ و به همه ارگان‌های مربوطه مراجعه کرده ایم.

کارگران نی بر در ادامه گفتند:حقوق ما سه میلیون تومان است؛ از مزایای مزدی ما زدند و کار را به پیمانکار دادند؛ ما اکثریت غیربومی هستیم یک عده جزئی بومی داریم؛ الان فقط بیمه ما را واریز می‌کنند اما حقوق نمی‌ دهند. می‌خواهند همینطور حق بیمه ما را بپردازند تا ما بازنشسته شویم.

 

*روز یکشنبه ۸ دی، کارگران شهرداری بروجرد در استان لرستان، مقابل ساختمان شورای فرمایشی و شهرداری این شهر دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگران علت حضور خود در این تجمع را اعتراض به جابجایی اجباری به بخش خدمات و جمع ‌آوری زباله و معوقات مزدی عنوان کردند. شهرداری بروجرد حدود ۲ هزار نیروی رسمی، پیمانی و قراردادی و شرکتی دارد و میانگین سابقه کاری کارگران جابجا شده یک تا ۵ سال است که برخی از آنها هنوز بخشی از مطالبات مزدی خود را طلبکار هستند.

 

*روز یکشنبه ۸ دی، جمعی از حواله‌داران ساندرو در اعتراض به تحویل ندادن خودروهای شان از سال ۹۶ تا کنون، مقابل معاونت بازاریابی سایپا واقع در جاده مخصوص کرج تجمع کردند. تجمع کنندگان تراکت های اعتراضی در دست داشتند که روی آنها   نوشته شده بود: «حق گرفتنی است»، «سایپای نامطمئن، مرا به خاطر داشته باش، به هیچ وجه تا لحظه مرگم از حقم کوتاه نمی‌آیم....».

 

*روز سه شنبه ۱۰ دی، کارگران کارخانه کک سازی و پالایش قطران زرند کرمان وابسته به شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران برای اعتراض به تبدیل وضعیت از دایمی به موقت و اعمال فشار اقتصادی به کارگران برای امضای قرارداد موقت دست از کار کشیده و در مجتمع واقع در کیلومتر ۷ جاده زرند - کرمان تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری دانشجو، کارگران کارخانه کک سازی و پالایش قطران زرند گفتند: این اعتراض به نحوه بستن قرارداد از حالت دائم به موقت است و از زمانی که مدیریت این شرکت از سوی دولت به بخش خصوصی واگذار شد، تسهیلات و مزایای کارگران قطع شد. این مجتمع از اول آذر ماه ۱۳۹۵ به شرکت فولاد زرند ایرانیان واگذار گردیده است.

 

*روز سه شنبه ۱۰ دی، جمعی از نانوایان استان قزوین برای افزایش قیمت نان دست به تجمع مقابل استانداری زدند. به گزارش ایلنا، یکی از نانوایان حاضر در تجمع گفت: درحالی که قیمت همه محصولات و کالاها در سه سال گذشته منجمله بنزین افزایش یافته است، اما همچنان قیمت نرخ نان در قزوین ثابت مانده و معیشت نانوایان را با مشکل مواجه کرده است. وی افزود: کارگران نانوایی هم اکنون با حقوق سه سال قبل زندگی می‌کنند، درحالی که قیمت کالاهای ضروری در جامعه چندبرابر شده است.

 

*روز دوشنبه ۱۶ دی، رانندگان شرکت تعمیر و نگهداری انتقال نیروی برق خوزستان برای اعتراض به سطح پایین حقوق شان دست از کار کشیدند. به گزارش ایرنا، یکی از رانندگان این شرکت گفت: باوجود افزایش نرخ تمام کالاها، اما حقوق ما در چند سال گذشته هیچگونه افزایشی نداشته است. وی ادامه داد: رانندگان این شرکت حتی بیمه هم نیستند، و تسهیلاتی برای خرید سوخت و قطعات خودرو نیز به آنها پرداخت نمی شود.

 

*روز شنبه ۲۱ دی، اهالی روستای ناصرآباد از توابع بخش جغین شهرستان رودان در استان هرمزگان برای اعتراض به وضعیت نامناسب راه، جاده ناصرآباد به جغین جنوبی را مسدود کردند. به گزارش شبستان، یکی از اهالی این روستا گفت: در پی بارندگی شدید که از دو روز قبل آغاز شده و پیامد‌های ناشی از آن، مسیر ارتباطی روستای کم باران با روستاهای اطراف قطع شده است. وی افزود: به علت تخریب پل، مسیر روستای کم باران در دهستان ناصرآباد بخش جغین مسدود شده است.

 

*روز یکشنبه ۲۲ دی، جمعی از آتش نشانان کاشان به همراه تعدادی از اعضای خانواده شان برای اعتراض به پایمال شدن حقوق شان و جابجایی ۶ همکارشان  دست به تجمع در شورای فرمایشی شهر زدند. به گزارش اهل کاشانم، یکی از نمایندگان آتش نشانان اظهار داشت: عنوانهای شغلی ما مهم است و هر کس یک مهارت مانند غواصی، کوهستان، نجاتگر، راننده و.. دارد ولی در این سازمان همه راننده نامیده می شویم و کسی هم جوابگو نیست.

 

*روز سه شنبه ۳ دی، کارگران شهرداری مریوان در اعتراض به عدم پرداخت ۸ ماه حقوق دست از کارکشیده و از جمع آوری زباله ها از سطح شهر خودداری کردند. به گزارش ایلنا، کارگران اعتصابی گفتند: هرچه اعتراض کردیم به جایی نرسیده ‌ایم، الان هشت ماه است که ما دستمزد نگرفته ‌ایم؛ وضع ما از کولبران بدتر است؛ آنها یکباره می ‌میرند، ما محکومیم به مرگ تدریجی!

روز دوشنبه ۹ دی، کارگران شهرداری مریوان برای چندمین بار با خودداری از جمع آوری زباله ها از سطح شهر به اعتصاب خود ادامه دادند.

روز دوشنبه ۲۳ دی، کارگران مریوان در اعتراض به عدم دریافت حقوق، بار دیگر از جمع ‌آوری زباله ‌های شهری اجتناب کردند.

 

*روز دوشنبه ۲۳ دی، اعضای تعاونی مسکن شهرک زیتون در شمال شرق تهران برای اعتراض به تعویض زمینهای شان دست به تجمع مقابل وزارت راه وشهرسازی زدند. به گزارش ایرنا، شرکت کنندگان در این تجمع که شمار آنها به دهها نفر می رسید، با پیشنهاد واگذاری زمین معوض در منطقه «واصفجان» واقع در پردیس دماوند به جای زمینهای آنان در منطقه سرخه حصار مخالفت کردند. آنان می گویند زمین معوض پیشنهادی، هم معارض دارد و هم از نظر ارزش اقتصادی، بسیار پایین‌ تر از زمینهای شهرک زیتون است.

شهرک زیتون در منطقه جنگلی سرخه حصار در شرق شهر تهران قرار دارد. سرجنگلداری کل استان تهران، حدود ۲۴۰ هکتار از اراضی ملی سرخه حصار را در سال ۱۳۶۵ به وزارت کشاورزی واگذار کرد و این وزارتخانه نیز دی ماه همان سال، زمینها را به طور رسمی در اختیار تعاونی مسکن کارکنان خود گذاشت.

 

*روز شنبه ۲۸ دی، کارگران  طرح سد گاران و سامانه انتقال آب (شرکت فنی مهندسی شایگان مهر آپادانا) واقع در مریوان برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی مقابل استانداری کردستان در سنندج تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران گفتند: ما نزدیک به ۱۰ نفر هستیم که برای شرکت شایگان مهر آپادانا در پروژه آبرسانی سد گاران کار می ‌کردیم اما نزدیک به سه ماه است که شرکت تعطیل و معوقات مزدی کارگران پرداخت نشده است.

 

*بامداد روز شنبه ۲۸ دی، جمعی از شرکت کنندگان در آزمون ورودی مهندسی رشته معماری طراحی برای اعتراض نسبت به سئوالات و نتایج اعلام شده  مقابل وزارت راه تجمع کردند و خواستار بازنگری در این آزمون بودند. به گزارش ایرنا، نماینده تجمع کنندگان گفت: سوالات این آزمون استاندارد نبود و به همین دلیل، نتایج اعلام شده از نظر ما غیرمنتظره و غیر قابل قبول است.

 

*کارگرن پتروشیمی بندر امام در روز سه شنبه ۳۰ دی، برای یکسان ‌سازی پایه ‌های حقوق کل نیروهای شاغل در این بندر امام و طرح طبقه ‌بندی مشاغل و ایجاد اتحادیه کارگری دست به اعتصاب زدند. به گزارش ایلنا، مهم‌ ترین مطالبه کارگران پتروشیمی این بندر، رفع تبعیض شغلی و یکسان ‌سازی پایه‌ های حقوقی کارگران است. این درحالی است که در مواردی، دو کارگر با کار یکسان و مدرکهای تحصیلی مشابه به علت قراردادِ کاری متعدد در مجموعه پتروشیمی دستمزدهایی با اختلافی در حد چند میلیون دریافت می‌ کنند.

 

اخبار کوتاه بر اساس گزارشهای منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

سه شنبه ۱۰ دی: تجمع غارت شدگان موسسه کاسپین مقابل ساختمان دفتر ریاست قوه فاسد قضائیه.

پنجشنبه ۱۲ دی: تجمع مردم شهر مهرستان واقع در استان سیستان و بلوچستان در اعتراض به بستن کارتهای سوخت، مقابل فرمانداری مهرستان

یکشنبه ۲۲ دی: اعتصاب رانندگان تاکسی خط ونک – رسالت در اعتراض به تغییر ایستگاه

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۲۰، سه شنبه ۱ بهمن ۱۳۹۸ ـ ۲۱ ژانویه ۲۰۲۰

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول