چالشهای معلمان (دی ۹۸)

فرنگیس بایقره

 

گزارشی از تجمع و تحصن همزمان معلمان و فرهنگیان شاغل و بازنشسته

روز دوشنبه ۲ دی ماه به دنبال فراخوان قبلی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، معلمان در شهرهای مشهد، تهران، شیراز، کرج، بوشهر، سنندج، بجنورد، صفاشهر در استان فارس، سقز و مریوان در دفاتر مدرسه تحصن کرده و در کلاسهای درس حاضر نشدند.

معلمان تراکتهایی در دست داشتند که از جمله روی آنها از جمله نوشته شده بود: "نه به فقر و تبعیض"

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران روز سه شنبه ۲۶ آذر با انتشار بیانیهای از معلمان و فرهنگیان شاغل و بازنشسته کشور خواسته بود تا در اعتراض به تبعیض و به منظور بهبود وضعیت معیشتی بازنشستگان اقدام به برگزاری تحصن و تجمع کنند.

در این فراخوان همچنین به کشته شدن دانش آموزان در جریان اعتراضات سراسری آبان ماه اشاره شده و آمده بود: "امروز اگرچه به خاطر سرکوب وضعیت معیشتی اکثریت جامعه و جان باختن دانش آموزان و جوانان مان داغداریم، اما از این زخمها، آزادی جوانه خواهد زد و صدای دادخواهی و عدالتخواهی ما تکثیر خواهد شد."

تجمع اعتراضی معلمان و فرهنگیان بازنشسته

معلمان و فرهنگیان بازنشسته همراه با سایر بازنشستگان صندوقهای دولتی روز دوشنبه ۲ دی ماه دست به تجمع در برابر مجلس شورای اسلامی زدند.

تجمع کنندگان نسبت به افزایش نیافتن حقوق بازنشستگان متناسب با تورم در بودجه سال آینده اعتراض کردند. به گفته آنها افزایش ۱۵درصدی حقوق بازنشسته ها تامین کننده نیازهای معیشتی نیست.

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران پیشتر با انتشار بیانیه ای خواسته های معلمان از این اعتراضات را افزایش سهم فرهنگیان و دانش آموزان از بودجه سالیانه کشور، عقد قراردادهای جدید آموزش و پرورش با شرکتهای بیمه متخصص و بهبود وضعیت بیمه تکمیلی عنوان داشته بود.

همچنین انجمن صنفی بازنشستگان در پی تعطیلی مدارس در استانهای البرز و تهران، از تمامی فرهنگیان شاغل خواسته بود تا در مقابل مجلس به تجمع بازنشستگان بپیوندند.

همزمان با این تجمع، تعدادی از معلمان در شهرهای مختلف کشور ازجمله مشهد، تهران، شیراز، کرج، بوشهر، سنندج، بجنورد، سقز، صفاشهر و مریوان نیز برای حمایت از همکاران بازنشسته خود دست به تحصن زده و از حضور در کلاسهای درس در زنگ دوم خودداری کردند.

تجمع کنندگان در این روز با سر دادن شعار و در دست داشتن شعارنوشته هایی همچون: "تا رسیدن به خواسته های قانونی پیگیری ادامه دارد"، "تامین سیستم درمانی کارآمد و رایگان"، "تا دستیابی به مطالبات مان متحدانه به تجمع ادامه خواهیم داد"، "پاسخ مطالبات مردم زندان و گلوله نیست"، "تا حق خود نگیریم، از پا نمی نشینیم"، "فریاد! فریاد! از این همه بیداد"، "معلمین منتقد در بند را آزاد کنید"، "خط فقر هشت میلیون، حقوق ما دو میلیون" و "اجرای صحیح قانون مدیریت خدمات کشوری" نسبت به بی توجهی مسوولان نسبت به خواسته هایشان اعتراض کردند.

 عبدالرضا قنبری از زندان رجایی شهر کرج آزاد شد  

عبدالرضا قنبری، معلم و زندانی سیاسی، روز یکشنبه ۲ دی ماه با پایان دوره محکومیت خود از زندان رجایی شهر کرج آزاد شد. عبدالرضا قنبری چند روز پس از وقایع موسوم به عاشورای سال ۸۸ در مدرسه ای که در آن تدریس می کرد بازداشت و پس از حدود دو ماه بازجویی در بهمن ماه ۸۸ توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به اتهام محاربه از طریق همکاری با سازمان مجاهدین خلق به اعدام محکوم شد.

حکم اعدام وی پس از چهار سال در دیوان عالی کشور نقض شد و در خرداد ماه ۹۲ توسط شعبه یک دادگاه انقلاب از ۱۵ سال حبس به ده سال محکوم شد. این حکم نیز در دادگاه کاهش پیدا کرد

این معلم و نویسنده سپس در تاریخ ۲۶ اسفندماه ۹۴ پس از تحمل بیش از ۶ سال حبس به دلیل حذف ماده ۱۸۶ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۷۵ که منجر به قبول اعاده دادرسی و بالطبع تعلیق اجرای حکم او شده بود، از این زندان آزاد شد.

با قبول اعاده دادرسی و بررسی مجدد توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه در شهریور ماه ۹۶، حکم سابق وی نه تنها کاهش نیافت بلکه به ۱۵ سال حبس افزایش پیدا کرد. آقای قنبری در تاریخ ۲۱ مهرماه ۹۷ پس از حضور در دادسرای اوین، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بند ۸ زندان اوین منتقل شده بود. او در تاریخ ۱۹ آبان ۱۳۹۷ از بند ۸ زندان اوین به زندان رجایی شهر کرج منتقل شد.

مدت محکومیت آقای قنبری در نهایت در شهریور ماه امسال از ۱۵ سال حبس به ۱۰ سال کاهش پیدا کرد. این حکم با عدم اعتراض و تسلیم به رای به ۷ سال و شش ماه زندان کاهش پیدا کرده بود.

کتابهای "کند و کاوهای ادبی"، "مار مرد" و نمایشنامه "غریبه ای در قونیه" از آثار عبدالرضا قنبری است.

تنبیه بدنی یک دانش آموز به صورت برهنه و با تسبیح

تنبیه بدنی یک دانش آموز در یکی از مدارس شهرستان هامون واقع در استان سیستان و بلوچستان موجب واکنش مردم شد. خانواده این کودک ضمن تاکید بر اینکه خواستار برخورد قانونی با معلم فرزندشان هستند، اعلام کردند که به حراست آموزش و پرورش شهرستان سرباز مراجعه و شکایتی را از معلم در این باره مطرح کرده اما تاکنون پاسخی از سوی مدیر مدرسه یا مسوولان حراست دریافت نکرده اند.

پدر این دانش آموز گفت: "چند روز پیش پسرم با بدنی کبود و چشمانی گریان به خانه آمد. وقتی علت را پرسیدیم گفت معلمش او را با تسبیح دانه درشتی کتک زده است. آن طور که پسرم و همکلاسیهایش گفتند، معلم شان در ساعت درسی دقایقی کلاس را ترک کرده و بچه ها نیز نظم کلاس را به هم زده بودند. وقتی معلم به کلاس برگشته و با این صحنه روبرو شده، همه دانش آموزان کلاس را در یک صف قرار داده و با تسبیح دانه درشت کتک زده است. در این بین پسرم خود را از ترس زیر میز پنهان کرده، اما معلم او را دیده و مجبورش کرده لباسش را درآورد تا تنبیهش کند. وقتی پسرم به خانه آمد همه بدنش کبود شده بود."

۲۵ هزار کلاس درس با بخاری نفتی گرم میشوند

با گذشت چندین سال از وعده های مسوولان مبنی بر جمع آوری بخاریهای نفتی، هنوز ۲۵ هزار کلاس درس در ایران با بخاری نفتی گرم می شوند. به گفته مهرالله رخشانی مهر، رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، بیشترین تعداد بخاری نفتی در استان خراسان رضوی و کمترین تعداد آن مربوط به تهران و همدان می شود.

در همین رابطه مدیرکل نوسازی و تجهیز استان کردستان با کوچک جلوه دادن خطر نوعی از بخاریهای نفتی که دارای کاربراتور است، گفت: "وقوع خطر هر لحظه امکان پذیر است، اما با بررسیهایی که به کمک وزارت آموزش و پرورش انجام داده ایم، هیچ نوع بخاری چکه ای در استان کردستان وجود ندارد و بخاریهای نفتی در این مناطق بخاریهای کاربراتور دار هستند. این بخاریها خیلی خطرناک نیستند! ضمن این که به دانش آموزان یاد داده ایم که خیلی به سمت این بخاریها نروند و کاری با آن نداشته باشند."

رضا سرحدی نیا، مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان سیستان و بلوچستان، نیز گفت: "بیش از چهار هزار کلاس درس در استان سیستان و بلوچستان بخاری نفتی غیراستاندارد دارند."

وی با این حال افزود: "ما آمار داریم بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ کلاس درس در مناطق مختلف استان دارای بخاری نفتی هستند، البته این بستگی به مدارس مناطق مختلف دارد."

علی قربانی، مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان خوزستان، درباره آخرین وضعیت بخاریهای نفتی در مدارس این استان گفت: "در برخی روستاهای اطراف ایذه، مسجد سلیمان و همچنین اهواز ۸۰۰ کلاس درس دارای بخاری نفتی بدون علمک گاز هستند. ما سعی کردیم برای دفع خطر، این بخاریها را جمع آوری کنیم، اما به علت نبود اعتبار هنوز بخاری جدید و استانداردی جایگزین نشده است."

چهلم شهدای آبان؛ فعال صنفی معلمان بازداشت شد

جعفر ابراهیمی، معلم و عضو کانون صنفی معلمان تهران، روز پنجشنبه ۵ دی ماه مصادف با چهلم شهدای اعتراضات آبان، در بهشت سکینه کرج توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

روز پنجشنبه ۵ دی ماه، شماری از شرکت کنندگان در مراسم چهلم شهدا در شهرهای کرج، تهران، قزوین، رشت و شهریار توسط نهادهای امنیتی بازداشت شده و برخی نیز توسط ماموران مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با انتشار اطلاعیه ای ضمن اعتراض به بازداشت غیر قانونی جعفر ابراهیمی و ادامه دادن آن در شرایطی نامشخص و به تعویق انداختن آزادی همه بازداشت شدگان برخلاف وعده های مکرر اعلام شده، نگرانی روز افزون خود نسبت به سلامتی این فعال صنفی را اعلام کرده و این پرسش را فراروی مسوولان قرار داده است: "در حالی که مسوولان حکومتی در گفتارهای شعارگونه خود اعتراض را حق هر شهروند می دانند، عدم تحمل حضور برخی افراد برای همدردی با خانواده های عزادار را چگونه توجیه می کنند؟"

ریزش سقف یک مدرسه بر سر دانش آموزان

عبدالحسین بهرامی راونگی، رییس شورای اسلامی روستای راونگ میناب، گفت که حین بازدید از مدرسه از جیغ دانش آموزان متوجه شد "بخشهایی از سقف قدیمی مدرسه پورولی راونگ بر سر دانش آموزان فروریخت".

به گفته او این حادثه شنبه ۱۴ دی در مدرسه قدیمی که ۴۴ سال عمر دارد رخ داد و باعث ایجاد رعب و وحشت بین دانشآموزان شد.

بهرامی راونگی گفت: "بارها درخواست نوسازی این مدرسه تخریبی به نهادهای مربوطه ارسال شده، اما تاکنون هیچ اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است."

فخرالدین هاشمی، مدیرکل نوسازی مدارس استان هرمزگان، اما اصل ماجرا را تکذیب کرد و گفت: "سقف ریزش نکرده، بلکه یک مهتابی که درست نصب نشده، با جایگاهش از سقف پایین آمده و به همراه آن مقداری گچ از سقف جدا شده و ریزش کرده."

او درخواست برای بازسازی و یا نوسازی مدرسه روستای راونگ را هم رد کرد و گفت: "این مدرسه طی دو سال گذشته جزو لیست اولویت دار آموزش و پرورش برای تخریب و بازسازی به ما معرفی نشده است."

 

قطع حقوق یک فعال معلمان بازنشسته

شورای بازنشستگان ایران اطلاع داد که مسوولان آموزش و پرورش استان مرکزی در ماههای اخیر حقوق ماهیانه آقای محمد کُرد، فعال معیشتی معلمان، را قطع کرده و ایشان و خانواده اش را در شرایط سخت و پر مشقت قرار داده اند.

محمد کُرد در نامه ای خطاب به تمام فعالان، دوستان و همکاران مراتب این ظلم و ستم آشکار به خود و خانواده اش را به اطلاع رسانده و خطاب به مسوولان مربوطه اولتیماتوم داده است: "اگر حقوقم تمام و کمال پرداخت نشود، در اداره کاری خواهم کرد که عواقبش دامنگیر تمام شما شود. بدیهی ست که تبعات آن بر عهده کسانی ست که با تصاحب غیر قانونی حقوق مزدبگیران، زندگی و هستی شان را در معرض نابودی و ویرانی قرار می دهند."

شورای بازنشستگان ایران در اطلاعیه خود می گوید: "برخوردهای امنیتی و تصاحب و گروگانگیری حقوق و دستمزد در مقابل فعالیتهای قانونی و حق طلبانه فعالین مزدبگیر را شدیدا محکوم کرده و همه بخشهای مختلف نیروی کار را به مقابله با این حرکت ضد انسانی و مجرمانه، بهر طریق ممکن فرا می خوانیم."

شهردار تهران: وضعیت ایمنی ۸۲۷ مدرسه در تهران "قرمز" است

پیروز حناچی، شهردار تهران در همایش سراسری مدرسه آماده گه در برج میلاد برگزار شد، گفت: "بررسیهای مدیریت بحران از ۲۸۸۸ مدرسه در سطح شهر تهران نشان داده که وضعیت ایمنی ۱۲۳۵ مدرسه در شرایط زرد و ۸۲۷ مدرسه در وضعیت قرمز قرار دارند. بقیه مدارس نیز از نظر مخاطرات در حد آسیب کم هستند."

وی افزود: "وضعیت ۸۲۷ مدرسه شهر تهران از نظر ایمنی در شرایط قرمز قرار دارد."

حناچی ادامه داد: "دانش آموزان باید مورد یادگیری قرار بگیرند تا این آموزشها به داخل خانه ها نیز راه یابند. همکاری شهرداری با آموزش و پرورش دارای وجوه مختلف است و می توانیم از ظرفیت مدارس برای آموزش و فرهنگ سازی استفاده کنیم."

احضار فعال صنفی به دادگاه برای ششمین بار

اسکندر لطفی، عضو انجمن صنفی معلمان کردستان مریوان و از اعضای شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان ایران، برای ششمین بار پیاپی در چهار ماه اخیر به دادگاه احضار شد.

با ابلاغیه ای که دوشنبه 30 دی ماه به دفتر آقای صالح نیکبخت وکیل مدافع ایشان ارسال شده است، او می بایست روز دوشنبه 7 بهمن در شعبه ۱۰۴ دادگاه جزایی سنندج حاضر شود

در ماههای اخیر این فعال صنفی با اتهاماتی چون "تشویش اذهان عمومی" و "نشر اکاذیب در فضای مجازی" در چند نوبت در دادگاه انقلاب سنندج محاکمه شده است

آبان ماه ۹۷ نیروهای اطلاعات سپاه با یورش به منزل این معلم کردستانی با تفتیش منزل و ضبط موبایل و کامپیوتر ایشان، وی را برای بازجویی به اطلاعات سنندج بردند. این نهاد امنیتی بعد از مراحل بازجویی، پرونده ای با اتهاماتی چون "اجتماع و تبانی علیه نظام"، "تشویش اذهان عمومی" و "نشر اکاذیب" علیه وی گشود که بعد از مراحل بازپرسی در دادگاه به دادگاه های انقلاب و جزایی سنندج ارجاع شده است

 

(منابع: خبرگزاری هرانا، رادیو زمانه، ایلنا، کانون صنفی معلمان ایران، عصر اقتصاد، روزنامه ایران، کانال معلمان عدالتخواه) 

 منبع: نبرد خلق شماره ۴۲۰، سه شنبه ۱ بهمن ۱۳۹۸ ـ ۲۱ ژانویه ۲۰۲۰

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول