دانشگاه در ماهی که گذشت (بهمن ۹۸)

کامران عالمی نژاد

 

سهم مراکز آموزش عالی کشور از بودجه سال ۹۹

هر ساله یکی از اقدامات پر حاشیه دولتهای منتخب ولی فقیه نظام، تدوین لایحه بودجه سال پیش روی است. طبق قانون محاسبات عمومی "این بودجه حاوی پیش ‌بینی درآمدها و سایر منابع تأمین اعتبار و برآورد هزینه‌ ها برای انجام عملیاتی که منجر به نیل سیاستها و هدفهای قانونی می ‌شود" است. اما این مهم در رژیم جمهوری اسلامی به گونه عجیب و غریبی کژ و ناموزون است.

دولت حسن روحانی، سقف کل بودجه سال آینده را ۱۹۸۸ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته که از این میزان ۱۴۸۳ هزار میلیارد تومان بودجه شرکتهای دولتی و ۴۸۴ هزار میلیارد تومان آن بودجه عمومی دولت است. از آنجا که فروش نفت و گاز در جمهوری اسلامی، پایه ای ترین و مهمترین شاهرگ تامین بودجه دولت می باشد، دولت روحانی نیز ۴۰درصد از تامین "کل بودجه" را بر مبنای فروش داخلی و خارجی نفت و از آن جمله فروش محصولات نفتی و گازی برآورد کرده است؛ خیالی واهی که با در نظر گرفتن تحریمهای کمر شکن آمریکا در زمینه فروش نفت در سالهای اخیر و به خصوص سال جاری، و کاهش فروش نفت در ماههای گذشته به سطح ۶۰۰ هزار بشکه در روز به روشنی می توان حدس زد که دولت "تدبیر و امید" در سال پیش رو با چالشهای جدی روبرو خواهد شد.

مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی کسری بودجه سال ۱۳۹۹ را ۱۳۱ هزار میلیارد تومان اعلام کرد که از این میان، ۳۸ هزار میلیارد تومان آن مربوط به محاسبه سازمان برنامه و بودجه کشور با فرض صادرات یک میلیون بشکه در روز است.

این مرکز در ادامه می افزاید: "با فرض فروش روزانه نفت به میزان ۶۰۰ هزار بشکه و سهم ۲۰درصد صندوق توسعه ملی، کل درآمد ارزی سهم دولت حدود ۹,۵ میلیارد دلار خواهد بود. لذا منابع ارزی کافی برای اختصاص به واردات کالاهای اساسی (۱۰,۵ میلیارد دلار اعلام شده توسط دولت با نرخ دلار ۴۲۰۰ تومان) وجود ندارد."

فروش اموال منقول و غیر منقول دولت، یکی دیگر از راه های درآمدزایی دولت است. در سال جاری و با گذشت هفت ماه از شروع آن، دولت توانست تنها ۱۸۷ میلیارد تومان از این طریق کسب درآمد کند که با توجه به لایحه بودجه ارائه شده که مبلغ ۴۴۵۰ میلیارد تومان در آن ذکر شده بود، تنها ۴درصد از کل این میزان به دست آمده. این در حالیست که دولت در نظر دارد سال آینده با جهشی ده برابری به نسبت سال جاری، یعنی ۴۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان، معادل ده درصد کل بودجه عمومی کشور را از این راه درآمدزایی کند.

با این تفاصیل و بیش‌ برآوردهای خیالبافانه از منابع درآمدی دولت و اقرار افراد خودی حکومت، به روشنی می توان دریافت که سال ۱۳۹۹ برای مردم ایران سالی به مراتب دشوارتر از سالهای پیش خواهد بود.

دانشجویان به عنوان قشر آگاه و تحصیل کرده جامعه اما یکی از اقشاری هستند که در دوره حاکمیت آخوندها به صورت پیاپی و مستمر مورد هجوم سیاسی و اقتصادی قرار گرفته اند. آنان هر از گاهی با شیوه ها و ترفندهای جدیدی از قوانین تصویب شده و نشده دولت در به تاراج بردن و یورش سیاستهای دولتی در تنگ تر کردن محیط آموزشی و فعالیت سیاسی شان مواجه بوده اند.

با توجه به رشد تورم لگام گسیخته (بیش از ۵۰درصد) در کشور، دولت حسن روحانی در لایحه بودجه سال ۱۳۹۹، با تخصیص بودجه ۲۰۹ هزار و ۱۳ میلیارد و ۴۷۶ میلیون ریال به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و تنها با رشد ۱۰ درصدی نسبت به سال جاری، در عمل مراکز آموزش عالی را برای تامین بودجه خود به جیب بری از دانشجویان تشویق و راهنمایی می کند. این در حالیست که همین بودجه ناکافی هیچگاه به موقع و تمام و کمال در اختیار دانشگاه ها قرار نگرفته است.

دکتر جبارعلی ذاکری، رییس دانشگاه علم و صنعت، در این باره می گوید: "متاسفانه در ۹ ماه اول سال جاری، تنها حدود ۵۴درصد بودجه تخصیص یافته و ضرورت دارد که این موضوع پیگیری شود، چراکه اگرچه نمی توانیم میزان بودجه را افزایش دهیم، اما اگر تخصیص بودجه به موقع اتفاق بیفتد، می توانیم امکانات رفاهی، دانشجویی و بخش تغذیه و همچنین سایر امور هزینه ای را تامین کنیم."

جمهوری اسلامی سالها و به قدمت حکمرانی اش، در بودجه کشور، گسترش رفاه عمومی، کارایی و توانمندی شهروندان، سرمایه‌ گذاری و عمران را در اولویت نداشته، بلکه تلاش برای پنهان نگاهداشتن نحوه و صرف بودجه، یکی از شگردهای شیادانه این رژیم ضد بشری بوده است. با این حال بودجه سازمانها و مراکز تبلیغات اسلامی که کاری جز پرورش مزدور و روضه خوان و رواج جهل و خرافات ندارند و در لایحه بودجه به تفصیل ذکر شده اند، فقط سهم کوچکی از تاراج مردم توسط دولتهای گوناگون ولی فقیه می باشد.

حکومتی که مجموع بودجه حوزه‌ های علمیه در آن، ۴۶۸ برابر بودجه حمایت از دانش ‌آموزان ابتدایی مناطق محروم، ۱۱۴ برابر بودجه سازمان مدیریت بحران کل کشور، ۶۸ برابر بودجه کمک به بیمارستانهای مناطق محروم، ۵۴ برابر بودجه برنامه حفاظت و حمایت از منابع طبیعی کشور، ۱۶ برابر بودجه بنیاد بیماریهای خاص و ده برابر بودجه کاهش آلودگی هوا است چطور می تواند به فکر هوای سالم، جاده های ایمن، بهره مندی از بیمه کارآمد، حقوق مکفی بازنشستگی، تحصیل رایگان، سرمایه گذاری جهت ساخت اتوموبیلهای با ضریب ایمنی بالا، ساخت مدارس جدید، ساخت میدانها و سالنهای ورزشی برای دانش آموزان و دانشجویان باشد.

چاقوی جراحی ولی فقیه، برای پرداخت مخارج شبه نظامیان ولایت از قبیل حزب الله در لبنان، فاطمیون در افغانستان، حشد الشعبی در عراق، گروههای حوثی در یمن و سپاه پاسداران در داخل و خارج کشور، پیکر لاغر و نحیف جامعه را سلاخی و پوست و گوشتشان را می درد. این اما چیزی نیست که مردم و دانشجویان آگاه کشور، تن به آن دهند.

ناقوس مرگ رژیم جمهوری اسلامی چندی است که به صدا در آمده، سرعت ضرب این نوا اما، از لحظه شلیک رگبار در نیزار های ماهشهر ریتم تندتری گرفته است. صدای آن رساتر از قبل به گوش می رسد، گویی در همین نزدیکی است.

 

پنج مووسسه آموزش عالی خصوصی لغو مجوز شدند

براساس گزارشهای مرکز نظارت ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم و سایر مراجع مربوط، شورای گسترش و برنامه ریزی آموزش عالی مجوز موسسات آموزش عالی غیر دولتی غیرانتفاعی ارس و عین القضات در آذربایجان شرقی، زرینه در آذربایجان غربی و مهر اراک در استان مرکزی را لغو کرد.

مقرر شد کلیه خدمات آموزشی و دانشجویی این مووسسات با هماهنگی دفتر آموزش عالی غیردولتی، به مووسسات واجد شرایط دیگری انتقال یابد.

همچنین این شورا با انحلال مووسسه آموزش عالی غیر دولتی غیرانتفاعی ساریان در استان مازندران موافقت کرد و مقرر شد کلیه خدمات آموزشی و دانشجویی آن با هماهنگی دفتر آموزش عالی غیردولتی به مؤسسه واجد شرایط دیگری انتقال یابد.

 

انتخاب ۴ رشته‌‌ از دانشگاه آزاد گرفته شد

بر اساس مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در آذر ماه، پذیرش دانشجو در چهار رشته پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی در همه زیرنظامهای آموزشی از جمله دانشگاه آزاد اسلامی، به صورت متمرکز از طریق سازمان سنجش صورت می‌ گیرد.

رییس سازمان سنجش با اعلام این خبر گفت: "به این ترتیب دانشگاه آزاد باید ظرفیتهای تعیین و تایید شده از سوی وزارت بهداشت در سه رشته پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و یک رشته دامپزشکی تایید شده از سوی وزارت علوم را به سازمان سنجش ارائه دهد و انتخاب رشته تنها یکبار از سوی داوطلبان و به صورت متمرکز انجام می‌ گیرد."

دکتر ابراهیم خدایی درباره ابلاغ موضوع منع تحصیل ۱۳۴ نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد در رشته ‌های علوم پزشکی که با تخلف وارد این رشته‌ ها شده بودند نیز گفت: "این مصوبه امروز (۲ بهمن) به دانشگاه آزاد ابلاغ می ‌شود."

 

خودکشی یک دانشجوی دختر در ایلام

محمد میرزایی حیدری،‌ رییس دانشگاه آزاد ایلام،‌ اعلام کرد که یک دانشجوی دختر جوان در این دانشگاه پس از شرکت در آزمون، روز جمعه ۱۱ بهمن‌ خود را از طبقه دوم ساختمان به پایین پرت کرد و با وجود انتقال به بیمارستان جان خود را از دست داد.

 

دانشجویان علوم پزشکی اصفهان تجمع کردند  

باوجود اینکه حق دوست، معاون آموزشی وزارت علوم، اعلام کرد که ایجاد رشته کارشناسی داروسازی منتفی است، اما اعتراضات دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنان ادامه دارد.

حدود ۲۰۰ نفر از دانشجویان این دانشکده روز دو شنبه ۱۴ بهمن با تجمع مقابل دانشکده داروسازی اعتراض خود را اعلام کردند.

دانشجویان می‌ گویند که منتفی شدن تاسیس کارشناسی داروسازی به صورت رسمی به دانشکده‌ ها ابلاغ نشده است و ممکن است در صورت اتمام اعتراضات، دوباره این موضوع به جریان بیفتد.

دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در کانالهای تلگرامی و صفحه ‌های مجازی خود از ادامه این اعتراضات خبر می‌ دهند.

 

تجمیع خوابگاههای دانشجویی دانشگاه علامه

معاون دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی از آغاز برنامه تجمیع خوابگاه ‌های دانشجویی این دانشگاه از سال آینده و عملیاتی کردن این برنامه طی سه فاز متفاوت خبر داد.

غلامرضا لطیفی گفت: "برنامه خوابگاه ‌های متمرکز یکی از مهمترین برنامه ‌های حوزه دانشجویی دانشگاه است که با همکاری صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم از سال آینده این پروژه را عملیاتی خواهیم کرد و بر اساس آن خوابگاه‌ های دانشجویی دانشگاه در منطقه خرگوش‌ دره متمرکز خواهد شد."

وی افزود: "با توجه به گستردگی تعداد خوابگاه ‌ها و دانشجویان خوابگاهی سعی کردیم در فاز اول حدود ۲۰ هزار متر مربع بنا برای متمرکز کردن این خوابگاه‌ ها در دستور کار قرار دهیم تا بخش عمده ‌ای از نیازهای خوابگاهی ما برطرف شود."

او توضیح داد: "در حال حاضر این دانشگاه ۱۲ خوابگاه فعال و یک خوابگاه در دست تعمیر دارد و این خوابگاه ۱۲۰ ظرفیتی هنوز مشخص نیست به دانشجویان پسر اختصاص دارد یا دانشجویان دختر."

 

دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ کمبود بودجه و بدهی میلیاردی

جلیل کوهپایه زاده، رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران، در نشست روسای دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: "با توجه به نزدیک شدن پایان سال و نهایی شدن لایحه بودجه سال ۱۳۹۹، افزایش بودجه این دانشگاه در سال آینده ناکافی است و از همین رو دانشگاه نخواهد توانست با ضرب آهنگ سال جاری حرکت کند."

وی با اشاره به بدهیهای چند میلیاردی دانشگاه در حوزه فعالیتهای پژوهشی، خاطر نشان کرد: "بهتر است ابتدا پژوهشهای گذشته به سرانجام برسد و علاوه بر آن پژوهشهای جدید باید مبتنی بر خروجی مورد نیاز و قابل تولید به فناوریهای مورد نیاز، مصوب شوند. این رویکرد باید در پایان نامه ‌ها نیز مورد توجه قرار گیرد."

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: "به دلیل کمبود منابع مالی، مراکز وابسته دانشگاه علوم پزشکی ایران نباید در سال آینده انتظار افزایش مالی مرسوم تفاهم نامه‌ ها را داشته باشند. البته مدیران دانشگاه با استفاده از تجربیات خود و کمک از گروه ‌های دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی می‌ توانند راه ‌های مناسبی برای مشکلات سال آینده پیدا کنند."

 

ادعای تخلف رییس سابق دانشگاه آزاد  

یک وبگاه بسیج دانشجویی از وجود اسنادی مبنی بر تخلفات جواد جاسبی، پسر رییس اسبق دانشگاه آزاد، خبر داد. به نوشته این منبع، این درحالی است که تخلفات عبدالله جاسبی در دانشگاه آزاد هنوز مسکوت مانده و کسی نمی‌ داند پرونده تحقیق و تفحص او از سال ۹۳ تا کنون به کجا رسیده است.

منبع مزبور (خبرنامه دانشجویان ایران) می نویسد: "گفته می‌ شود بخش اعظمی از پرونده تخلفات دانشگاه آزاد به دوران ریاست عبدالله جاسبی برمی ‌گردد. اتهاماتی که برای این پرونده به او زده شده بود از زمین خواری و کلاهبرداری ۴۰۰ میلیاردی همکار او تا مفاسد عدیده ‌ای من جمله پروژه دکترسازی از درس نخوانده ‌هایی که بعضی شاید رنگ و بوی جزوه و درس و کلاس را هم ندیده بودند را شامل می ‌شد."

 

نام پژوهشگر دیپورتی در لیست کاندیداهای اصولگرایان برای مجلس   

فهرست کامل شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی برای انتخابات مجلس یازدهم در حوزه انتخابیه تهران، ری، اسلامشهر و شمیرانات مشخص شد و نام سید محسن دهنوی در بین کاندیداهای جوان این شورا دیده می شود.

دهنوی روز سه شنبه ٢٠ تیرماه ۱۳۹۶ با در دست داشتن ویزای "جی وان" به منظور تحقیقات در بیمارستان کودکان بوستون، وابسته به دانشگاه "هاروارد"، وارد فرودگاه لوگان شد، اما پس از ٣٠ ساعت انتظار در این فرودگاه، به ایران بازگردانده شد. این ویزا به افرادی داده می ‌شود که برای یک دوره کارآموزی و یا کار موقت به آمریکا می ‌روند.

گفته می شود محسن دهنوی پزشک و پژوهشگر است هر چند وی در سالهای اخیر مسوولیت بسیج دانشجویی دانشگاه شریف را بر عهده داشته و یکی از چهره شناخته شده بسیج دانشجویی می باشد. او در جریان انتخابات سال ١٣٩٢ در ستاد انتخاباتی سعید جلیلی فعال بوده و همچنین در انتخابات ریاست جمهوری گذشته ایران از "جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی (جمنا)" حمایت کرده است.

 

"خوابگاه درجه یک در کشور نداریم"

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، وضعیت ایمنی خوابگاه‌ های دانشگاه های علوم پزشکی کشور را نامناسب توصیف کرد و گفت: "در حال حاضر ۱۹۱ خوابگاه ما بالای ۳۰ سال قدمت دارند و ۸۷ خوابگاه ایمنی لازم را ندارند."

دکتر سیما سادات لاری افزود: "اگر بخواهیم بر اساس سطح بندی رتبه این خوابگاه ها را اعلام کنیم، ۷۷ خوابگاه ما در درجه ۴ ، ۱۹۵ خوابگاه در درجه ۳ و ۱۵ خوابگاه نیز در درجه ۲ قرار دارند و در واقع ما خوابگاه درجه یک در کشور نداریم."

 

عادل گرجی، دانشجوی دانشگاه آزاد تهران به حبس و کار اجباری محکوم شد   

عادل گرجی، دانشجوی دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد تهران، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری، به ۴ ماه حبس تعزیری، ۳ ماه فعالیت رایگان در معاونت آموزش دانشگاه آزاد و ۲ سال ممنوعیت از فعالیت و عضویت در احزاب محکوم شد.

این حکم روز دوشنبه ۲۱ بهمن ماه به وی ابلاغ شده است. آقای گرجی در تاریخ ۷ شهریور ماه امسال توسط نیروهای امنیتی برای مدتی بازداشت شده بود.

عادل گرجی در تاریخ ۷ شهریور ماه ۹۸ نیز در پی اعتراض جمعی از دانشجویان دانشگاه آزاد تهران در اعتراض به دستور انتقال دانشگاه آنان از ساختمان میدان فلسطین به سوهانک، همراه با دو دانشجوی دیگر توسط نیروهای امنیتی بازداشت و روز یکشنبه ۱۷ شهریور ماه ۱۳۹۸ با تودیع قرار کفالت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شده بود.

این دانشجو پیشتر نیز در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه سال جاری و در جریان تجمع روز جهانی کارگر توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از ۵ روز با تودیع قرار کفالت آزاد شده بود.

 

اعتراض دانشجویان دانشگاه علامه به تمدید نکردن قرارداد درس یک استاد

جمعی از دانشجویان دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی نسبت به خودداری مسوولان دانشگاه از تمدید قرارداد یکی از اساتید خود اعتراض کردند.

یکی از دانشجویان معترض در این رابطه گفت: "دکتر حسن نمک دوست تهرانی از اساتید خوب گروه ارتباطات است، اما مسوولان دانشگاه به دلیل آنچه "منع قانونی استخدام دانشجویان دکتری" می ‌نامند، از تمدید قرارداد وی خودداری می‌ کنند."

یکی دیگر از دانشجویان گفت: "دکتر نمک دوست پژوهشگر برگزیده سال است، متاسفیم که با نوابغ اینگونه برخورد می ‌شود." وی تصریح کرد: "دانشجویان در حمایت از دکتر نمک ‌دوست و اعتراض به این امر در محوطه دانشکده ارتباطات تحصن می‌ کنند."

این دانشجو گفت: "اساتید دیگری با وضعیت مشابه دکتر نمک دوست اکنون در دانشگاه به تدریس مشغولند."

 

ابهام در خرید و فروش سووالات در دانشگاه علوم پزشکی اهواز

به تازگی دو امتحان ورودی دانشجویان دانشکده دندانپزشکی اهواز به دلیل خرید و فروش سوالات پیش از برگزاری آزمون، باطل شد.

این ماجرا از آنجایی آغاز شد که پس از تفاوت فاحش میان نمرات بخش و امتحان کتبی برخی از دانشجویان، اساتید و مسوولین این دانشکده به احتمال لو رفتن سوالات مشکوک و بعد از بررسیهای ابتدایی این فرضیه به واقعیت پیوست.

به نوشته رسانه های محلی، مسوولین دانشکده تصمیم به ابطال و برگزاری مجدد دو امتحان دانشجویان ورودی ۹۴ و ۹۵ گرفته‌ اند؛ تصمیمی که البته از سوی دانشجویان مورد قبول واقع نشده و آنها خواستار برخورد فقط با افراد خاطی هستند.

 

تجمع اعتراضی در دانشگاه امیرکبیر تهران

روز یکشنبه ۲۷ بهمن جمعی از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در اعتراض به وقایع اخیر در ایران تجمع اعتراضی برپا کردند.

دانشجویان در این تجمع، خواستار تحریم انتخابات مجلس و آزادی زندانیان سیاسی و از آن جمله نرگس محمدی، نسرین ستوده، ندا ناجی و بهاره هدایت شدند.

دانشجویان در این تجمع همچنین اعتراض خود نسبت به سرنوشت پرونده شلیک پدافند سپاه به هواپیمای مسافربری اوکراین در حومه تهران و برجا ماندن شمار قابل توجهی قربانی در پی اعتراضهای آبان ماه اعلام داشتند.

دانشجویان شعار می دادند: "نه صندوق، نه آرا، تحریم انتخابات"، "از ایران تا بغداد، فقر ستم استبداد"، "حکومت نظامی نمی خواهیم نمی خواهیم"، "۱۵۰۰ نفر، کشته آبان ماست"، "زندانی سیاسی، آزاد باید گردد"، "دانشجو می میرد، ذلت نمی پذیرد"، "به من نگو فتنه ‌گر، فتنه تویی ستم‌گر"، "نه تهدید، نه سرکوب، این است حرف مردم"، "آبان دی و خرداد، یاد آخوند و بیداد"، "سپاهی سپاهی قاتل ما شمایی"ُ، "خطای انسانی تویی، شلیک پنهانی تویی»، "مادر چه داغدار است اینجا همه نیزار است" و ....

 

تجمع اعتراضی دانشجویان دندانپزشکی علوم پزشکی اصفهان

دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در اعتراض به تغییر ساعتهای درسی و کاهش زمان حضور در بخشهای درمانی تجمع کردند.

دانشجویان معتقدند که سیاستها و برنامه ریزیهای جدید دانشگاه علوم پزشکی در این دانشکده باعث کاهش کیفیت آموزش می‌ شود.

براساس سیاستهای جدید آموزشی دانشگاه علوم پزشکی در دانشکده دندانپزشکی، ساعتهای حضور دانشجویان در بخشهای پزشکی و درمانی کاهش یافته و دانشجویان باید تعداد بیماران بیشتری را در زمان کمتری ویزیت کنند که در این صورت کیفیت آموزش پایین می‌ آید.

در این تجمع که روز یکشنبه ۲۷ بهمن برگزار شد، دانشجویان تقاضای برگشتن به وضعیت قبل و کاهش ساعتهای دانشگاه به نصف شدند.

 

تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت

روز دوشنبه ۲۸ بهمن، دانشجویان دانشگاه علم و صنعت تهران برای اعتراض به سرنگون کردن هواپیمای اوکراینی، کشتار بیش از ۱۵۰۰ تن از جوانان در جریان قیام آبان، تجمع اعتراضی برگزار کردند.  دانشجویان تراکتهای اعتراضی در دست داشتند که روی آنها از جمله در رابطه با تحریم انتخابات نمایشی رژیم نوشته شده بود: "نه شرکت نه تحریم، حضور در خیابان"، "مجلس ما خیابان است"، "مادر چه داغدار است، ایران همه نیزار است"،

 

تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه‌ های بوعلی سینای همدان و دانشگاه علامه تهران  

روز سه شنبه ۲۹ بهمن، دانشجویان دانشگاههای بوعلی سینای همدان و دانشگاه علامه تهران در چهلمین روز کشته شدن مسافران بیگناه توسط موشکهای سپاه پاسداران تجمع اعتراضی برگزار کردند.

یکی از دانشجویان گفت: "تجمع دانشجویان دانشگاه علامه در چهلمین روز درگذشت انهدام هوایپمای مسافربری و در اعتراض به خفقان و سرکوب حاکم بر کشور برگزار شده است."

پس از اینکه یکی از دانشجویان گفت "رفراندوم بگذارید ببینید مردم شما را قبول دارند یا نه" دانشجویان با هم شعار دادند: "رفراندوم رفراندوم، اینست شعار مردم".

دانشجویان دانشگاه علامه در تظاهرات خود شعار می دادند: "

"خطای انسانی تویی، شلیک پنهانی تویی"، "غلط کردی خطا کردی"، "ننگ ما ننگ ما، صدا و سیمای ما"، "مردم درگیر فقرند ، اینا تو فکر رای ‌اند"، "زندانی سیاسی آزاد باید گردد"، "هم ظالمید هم شیاد، ننگ بر این استبداد"، آزادی، عدالت، این است شعار ملت"، "خار چشم استبداد، اتحاد، اتحاد".

دانشجویان علامه در پایان بیانیه ‌ای ایراد کردند.

همچنین در دانشگاه بوعلی سینا در همدان نیز تجمع مشابهی در چهلم کشته شدگان هواپیمای اوکراینی برگزار شد.

دانشجویان در جریان این تجمع ضمن اعتراض به بازداشت برخی دانشجویان و نقض استقلال دانشگاه ‌ها، با فرمایشی خواندن انتخابات مجلس، خواستار آزادی زندانیان سیاسی و برگزاری رفراندوم شدند.

دانشجویان معترض در جریان این تجمع شعارهایی از جمله "استقلال، آزادی، دانشگاه ایرانی"، "نه تحریم، نه سرکوب، این است حرف مردم"، "آزادی، عدالت، این است شعار ملت" و "خار چشم استبداد، اتحاد، اتحاد" سر دادند.

 

(منابع: خبرگزاری دانشجو، آنا، حکیم مهر، خبرگزاری هرانا، خبرنامه دانشجویان ایران، مهر، ایسنا، ایلنا)

 

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول