چالشهای معلمان (اسفند ۹۸)

 

مدارس اصفهان ۱۷ هزار معلم کم دارد

غلامحسن سخایی، معاون پژوهش، برنامه ریزی و نیروی انسانی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان، گفت: "سال گذشته حدود ۱۲ هزار کسری نیروی انسانی داشتیم. با تلاش زیادی که انجام شد توانستیم از طریق تعداد زیادی خرید خدمات، به کارگیری حدود چهار هزار بازنشسته و نزدیک به دو سه هزار نفر حق التدریس و همچنین از طریق سر کلاس فرستادن معاونان و دیگر نیروهای موجود در مدارس، این کسری را تامین کنیم."

وی افزود: "حل نشدن مساله کمبود معلم در مدارس اصفهان، این کمبود را برای سال تحصیلی آینده به ۱۷ هزار نفر افزایش خواهد داد."

سخایی ادامه داد: "بحران کمبود معلم شامل استانهای اصفهان، سیستان و بلوچستان، خوزستان، خراسان، شهر تهران و شهرستانهای تهران می شود. ما به شدت کمبود نیرو داریم."

وی درباره راهکارهای پیشنهادی برای حل مشکل کمبود معلم گفت: "یکی از پیشنهادات این است که خرید خدمت را افزایش دهیم، اما روش جذب شان را هم مقداری خودمان ساماندهی کنیم که بتوانیم بهترین نیروها را از طریق خرید خدمات آموزشی جذب کنیم، یا این که مجلس به ما اجازه دهد که نیروی حق التدریسی آزاد به کار گیریم که هنوز اصلا صحبتی درباره این موضوع نشده است."

سخایی سهمیه استخدامی اصفهان را بسیار ناچیز و کمتر از هزار نفر برشمرد و گفت: "با توجه آمار بازنشستگان هر سال، امسال حدود ۵ هزار خروجی داریم و نزدیک به هزار و ۷۳۰ نفر ورودی که ورود و خروجها با هم نمی خواند و مشکلاتی به دنبال دارد."

 

کمپین معلمان برای افزایش ۵۰ درصدی حقوق و برابری افزایش دستمزد با نرخ تورم

جمعی از معلمان سراسر کشور با راه اندازی کمپینی خواستار افزایش ۵۰ درصدی حقوق در سال بعد شدند.

به گفته این معلمان، از آنجا که نرخ تورم رسمی حدود ۴۰درصد است و پیش بینی تورم برای سال بعد بالای ۵۰ درصد است، براساس نص صریح قانون، حقوق کارمندان باید حداقل ۵۰ درصد افزایش یابد.

معلمان وظیفه ترمیم نرخ افزایش حقوق کارمندان در سال بعد را برعهده نمایندگان مجلس می دانند و می گویند باید ۱۵درصد را به ۵۰ درصد تبدیل کنند؛ در غیر این صورت، عقب ماندگی معیشتی تشدید خواهد شد.

 

تعطیلی سه روزه مدارس کل کشور زیر فشار

وزیر بهداشت از تعطیلی سه روزه مدارس در سراسر کشور به منظور پیشگیری از شیوع کرونا خبر داد.

سعید نمکی، وزیر بهداشت، روز جمعه 9 اسفند درباره نتایج پنجمین جلسه ستاد مبارزه با کرونا اظهار کرد: "تمام مدارس سراسر کشور تا روز دوشنبه ۱۲ اسفند ماه تعطیل خواهند بود."

وی افزود: دیشب تا دیروقت درگیر فشار استانداران و مدیران آموزش و پرورش کشور بودیم، چون پیش از این قرار بود تا در استانهایی که آلودگی کرونا در آنها اعلام نشده، دوره تعطیلی سه روزه مدارس را نداشته باشیم، اما در جلسه ستاد مستنداتی ارایه شد، با توجه به اینکه ممکن است در دو روز آینده تعداد استانهای مبتلا افزایش یابد و بیش از ۲۱ استان درگیر شوند، قرار شد مدارس سراسر کشور از این تصمیم تبعیت کنند و فعلا در دوره سه روزه تا روز دوشنبه تعطیل شوند."

نمکی مدعی شد: "بررسیهای انجام شده نشان می دهد پیک اصلی بیماری در هفته آینده است."

 

کلاه شرعی بر سر معلمان: حذف رتبه بندی به بهانه افزایش فوق العاده شغل

یک نماینده مجلس با انتقاد از اینکه دولت رتبه بندی معلمان را قربانی افزایش فوق العاده شغل کرده است، گفت: "فرهنگیان و مجلس چند سالی است اجرای رتبه بندی فرهنگیان را دنبال میکنند و در قانون برنامه ششم توسعه هم پیش بینی شده، اما متاسفانه دولت لایحه را به مجلس ارایه نکرد و برنامه ای را برای افزایش حقوق معلمان و فرهنگیان اجرا کرد و نام آن را رتبه بندی گذاشت."

جبار کوچکی نژاد، عضو کمیسیون آموزش مجلس و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، افزود: "دولت اخیرا فوق العاده شغل کارکنان را ۵۰ درصد افزایش داده و آن را برای معلمان هم پیش بینی و جایگزین رتبه بندی کرده است. در واقع رتبه بندی معلمان از سیستم کشور حذف شد. در کمیسیون تلفیق هم موفق نشدیم رتبه بندی را جدا کنیم و همان فوق العاده شغلی که برای همه کارکنان در نظر گرفته شد برای فرهنگیان لحاظ شد و در عمل رتبه بندی اجرا نشد."

یک معلم در این باره می گوید: "در یکی دو سال اخیر همه ما و شما پیوسته از صداوسیما و رسانه های دیگر اخباری در پیوند با رتبه بندی فرهنگیان شنیدیم. عالم و آدم از آن با خبر شدند و همگی ما را به خاطر برقراری این بند هنگفت در احکام مان تهنیتها گفتند و انتظارها روا داشتند و توقعات حواله کردند. اما بدانید و آگاه باشید که با شعبده بازی تمام رتبه بندیها در احکام جدید حذف شده! یعنی آن همه سر و صدا و هیاهو و تبلیغات کر کننده دود شده و به هوا رفته. تبلیغات دوستان و مصاحبه ها و خود را خیر و دوستدار معلم نشان دادن البته کارکرد خود را برای عزیزان داشته، آنچه عرض کردم دود شده و هوا رفته، مبلغ ناچیز رتبه بندی فرهنگیان بوده."

 

لیست مزایای حذف شده فرهنگیان در دولتهای مختلف

- حذف استفاده از حق مرخصی تمام وقت و نیمه وقت در هنگام تحصیل

- حذف ۵ درصد افزایش سنواتی سالانه

- حذف رتبه تشویقی در ارزشیابی سالانه

- حذف رتبه تشویقی فرهنگیان بسیجی

- حذف ده درصد تشویقی در ارزشیابی سالانه (برجستگی)

- حذف ۲۰درصد تشویقی ارزشیابی

- حذف پاداش و کمک هزینه ازدواج سالانه (برجستگی)

- حذف تعجیل در گروه ضمن خدمت فرهنگیان

- حذف پاداش ۱۷۶ ساعت در ضمن خدمت فرهنگیان

- حذف اضافه کار ساعتی مدیر و معاونان

- حذف اضافه کاری نوبت دوم عوامل اداری مدرسه در سه ماهه تابستان

- حذف بخش عمده سرانه های آموزش

- حذف یارانه و بن کالا

- حذف حق مسکن

- حذف پرداخت اضافه کار و تقلیل ساعت کار معلمان بالای ۲۰ سال

- حذف اضافه کار نوبت دوم سرایداران

- حذف پرداخت حق الزحمه اردوها

- حذف نمره های کمی و اعداد

- حذف کلاسهای ضمن خدمت حضوری

- حذف بازنشستگی زودتر از موعد

- حذف شیر مدارس

- حذف هزینه یکبار جابجایی موسوم به هزینه سفر

 

معلمان آزاد: نه معلم و نه کارگر

روزهای پایان سال، روزهای بحث در رابطه با حقوق و دستمزد است؛ هم کارمندان و معلمان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری و هم کارگران مشمول قانون کار و تامین اجتماعی در روزهای پایان سال دل نگران میزان افزایش حقوق سال بعد خود هستند، اما در این میان گروه هایی هستند که در هیچکدام از این دو طیف نمی گنجند. معلمان آزاد در بخش خصوصی آموزش و معلمان خرید خدمتی که برای شرکتهای خرید خدمات آموزشی کار می کنند، جزو همین گروه از مزدبگیران محسوب می شوند.

این معلمان که دستمزد آنها ساعتی و براساس حقوق ساعتی وزارت کار حساب می شود، می گویند: "معمولا دستمزد ماهانه ما از حداقل حقوق کارگری نیز کمتر است و ما بابت بی توجهی به معیشت مان اعتراض داریم."

معلمان آزاد از اجرای نشدن قانون کار یکسان - مزد یکسان در آموزش و پرورش انتقاد دارند و می گویند بیمه آنها نیز بر حسب ساعات تدریس پرداخت می شود و گاهی در یک ماه، برای ده روز نیز حق بیمه واریز نمی شود.

در این رابطه یکی از معلمان که مدرک کارشناسی ارشد ریاضیات دارد، می گوید: "به دلیل واریز نشدن بیمه کاملِ ماهانه، ما معلمان آزاد، گاهی با چهل سال کار و تدریس هم نمی توانیم بازنشست شویم. ممکن است سن مان به سن بازنشستگی برسد، اما سابقه کارمان به سی سال نرسد."

آمار دقیق معلمان آزاد و غیررسمی کشور مشخص نیست، اما از آنجا که حدود ۱۵درصد دانش آموزان کشور در مدارس خصوصی درس می خوانند، می توان برداشت کرد که شاید به اندازه ده درصد تعداد معلمان رسمی، معلم غیررسمی وجود داشته باشد.

 

هیچ معلمی افزایش حقوق ۱.۵میلیون تومانی ندارد!

علی اللهیار ترکمن، معاون برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش وپرورش، روز چهارشنبه ۱۴ اسفند اعلام کرد با اعمال رتبه بندی و امتیازات قانون مدیریت خدمات کشوری در مجموع به طور متوسط ۱.۵ تا دو میلیون تومان به حقوق فرهنگیان اضافه شده، اما این موضوع اعتراض بسیاری از معلمان را رقم زده است.

در این رابطه، پیروز نامی، معلمی با ۲۱ سال سابقه کار از استان خوزستان، گفت: "رتبه بندی شامل حال نیروهای آموزشی یعنی معلمان شد و رتبه های یک تا پنج به آنها تعلق گرفت که بنده بالاترین رتبه یعنی ۵ را گرفتم و به میزان ۷۲۰ هزار تومان به حقوقم اضافه شد!"

به گفته این معلم، برای جبران کمبود حقوق معلمان در حکم حقوقی آنها بندی به نام حق شغل حرفه ای لحاظ کرده بودند که هم اکنون آن را حذف کردند و میگویند "در قانون مدیریت، حق شغل حرفه ای نداریم، با این کار در عمل رتبه بندی حذف شد.

معلم دیگری با سابقه بالای ۲۰ سال با اظهار اینکه "با اجرای رتبه بندی ۵۸۰ هزار تومان به حقوق بنده اضافه شد"، گفت: "با اعمال امتیازات قانون مدیریت بدون احتساب رتبه بندی باید ۷۰۰ هزار تومان دیگر به حقوق بنده اضافه می شد که این کار انجام نشد و اینگونه حساب کردند که ۵۸۰ هزار تومان رتبه بندی را از ۷۰۰ هزار تومان کسر کردند و مابه التفاوت آن را برای بنده محاسبه کردند، یعنی رتبهبندی را هم به عنوان بخشی از افزایش امتیازات قانون مدیریت لحاظ کردند."

به گفته او در نهایت، سقف اضافهشده به حقوق معلمان یک میلیون و ۱۰۰هزار تومان است و هیچ کادر مدرسه ای ۱.۵ یا دو میلیون تومانی که معاون وزیر می گوید دریافت نکرده، حتی اگر بخواهیم میانگین را محاسبه کنیم، برای معلمان ۳۰۰ یا ۴۰۰ هزار تومان می شود.

 

کمپین ده هزار نفری معلمان در اعتراض به مصوبه افزایش حقوق

معلمان با ایجاد کمپینی در فضای مجازی از وزیر آموزش و پرورش خواستند که اجرای افزایش ۵۰ درصدی حقوق را اصلاح کند.

در متن این کمپین آمده است: در مورخه ۳۰ بهمن ماه ۹۸، بخشنامه شماره ۶۹۶۴۸۸ با موضوع افزایش ۵۰درصدی حقوق کارکنان دولت براساس فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری برای اجرا به ادارات آموزش و پرورش ابلاغ شده است و متعاقب آن، احکام جدید صادر شده است. متاسفانه برخی از احکام صادره از ۲۰۰ تک تومان افزایش به بالا است. آیا این حق یک فرهنگی دلسوز است که پس از سالها تلاش، این ارقام بسیار ناچیز اضافه شود درحالیکه در سایر ادارات تا ۲ میلیون تومان و حتی بیشتر اضافه شده است؟"

در ادامه این کمپین آمده است: "این مصوبه باعث حذف حق شغل حرفه ای و رتبه بندی شده است. اعمال رتبه بندی به دلیل ماهیت متفاوت شغل معلمی و ایجاد انگیزه در نیروی آموزشی و در راستای مطالبات سند تحول بنیادین است و اجرای آن ربطی به مصوبه اخیر ندارد."

آنها در پایان خواستار اصلاح نگارش مصوبه اخیر و صدور احکام جدید برای معلمان شده اند. این کمپین را ده هزار معلم از سراسر کشور امضا کرده اند.

 

درخواست معلمان حق التدریس برای دریافت حقوق کامل اسفند

معلمان حق التدریس می گویند دولت باید حقوق آنها را به صورت کامل پرداخت کند؛ همچنین

این معلمان می گویند، حالا که مدارس نزدیک به دو هفته است که تعطیل شده و قرار است لااقل تا عید نوروز تعطیل بماند، باید دستمزد ما را کامل پرداخت کنند. خواسته ما این است که در این بحران کرونا به فکر معیشت ما باشند و دستمزد اسفند ماه را کامل بپردازند.

معلمان حق التدریس به اندازه ساعات تدریس خود و به شیوه ساعتی حقوق می گیرند، حقوق آنها بر مبنای دستمزد ساعتی شورای عالی کار تعیین می شود و بستگی مستقیم به ساعات حضور در مدرسه و تدریس دارد. به همین دلیل این معلمان می گویند حالا که به خاطر کرونا همه مدارس تعطیل شده، باید به ما نیز مانند معلمان رسمی که در خانه می نشینند ولی حقوق کامل می گیرند، حقوق کامل بدهند.

یکی از این معلمان می گوید: "در شرایط حاضر هم بابت شیوع کرونا نگران هستیم و هم نگران بی پولی در شب عید هستیم. نگرانیم که نکند عدم حضور در کلاس را بهانه کنند و به ما شب عید دستمزد ندهند."

یک معلم دیگر که سالهاست به صورت حق التدریسی در مدارس استان قزوین کار می کند، می گوید: "ما حق التدریسیها اگر ۴۰ سال هم کار کنیم به بازنشستگی نمی رسیم. حداقل الان در این بحران کرونا، برای یکبار هم که شده حق بیمه های ما را کامل به حساب تامین اجتماعی واریز کنند و دستمزد ما را کامل بپردازند. لااقل این ماه را به اندازه حداقل دستمزد وزارت کار به ما حقوق بدهد."

 

معلمانی که بر اثر ابتلا به کرونا فوت کردند

تا روز ۲۴ اسفند بیش از شانزده معلم شاغل و بازنشسته کشور در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند که بیشتر آنها ساکن استان قم بوده اند.

لیست اسامی:

حسین غفاری- معاون پرورش آموزش و پرورش ناحیه دو قم

سعید مغازه ای- معاون دبیرستان امام صادق قم

محسن اسحاقیان- کارپرداز اداره کل آموزش فنی و حرفه ای قم

جعفرقلی الهیاری- بازنشسته آموزش و پرورش قم

حسین درامامی- بازنشسته آموزش و پرورش قم

غلامعباس ابراهیمی- معاون سابق هنرستان رجایی قم

حسین ملایی- بازنشسته آموزش و پرورش قم

مرضیه تقوی زاده- دبیر شیمی هنرستانهای قم

محمدحسین سبزعلی- معلم، تهران

شهرام راهور- معلم، گیلان

محمدباقر علیزاده- معلم، گیلان

احمد حکیمان- معلم، قزوین

پرویز رحمانی- معلم، قزوین

سپهدار علیاری- معلم، قزوین

لیلا میرعیسی خانی- معلم، تهران

حجت الاسلام احمد خسروی- مسوول روابط عمومی مدارس صدرا

علی کریمی- معلم، گیلان

آرمین رحیمی پور- معلم ،گیلان

سیدمجتبی فاضلی- معلم بازنشسته قم

محبود بنایی- معلم، گناباد در استان خراسان رضوی

طاهره احمدی- معلم بازنشسته، تهران

 

مرخصی دو تن از معلمان زندانی

اسماعیل عبدی، معلم زندانی، روز سه شنبه ۲۷ اسفند به مرخصی آمد. اسماعیل عبدی دبیرکل کانون صنفی معلمان است که از سوی دادگاه انقلاب اسلامی محکوم به ۵ سال زندان شده است.

همچنین محمود بهشتی لنگرودی، عضو کانون صنفی معلمان تهران، عصر شنبه ۱۷ اسفند به مرخصی آمد.

هنوز ده ها تن از فعالان صنفی و کارگری همچنان در زندان هستند و جانشان به دلیل ویروس کرونا در خطر است.

 

درخواست کانون صنفی معلمان برای اعطای فوری مرخصی به محمد حبیبی

کانون صنفی معلمان ایران (تهران) به جلوگیری از اعزام به مرخصی محمد حبیبی، معلم زندانی و از اعضای این کانون، اعتراض کرد و خواستار موافقت فوری دادستان با این امر شد.

در بیانیه کانون صنفی معلمان ایران که روز چهارشنبه ۲۸ اسفند منتشر شد، آمده است: "دادستان همچنان با مرخصی محمد حبیبی مخالفت می کند. این مخالفت در حالی است که از حدود دو هفته پیش در سالن شماره دو اندرزگاه دو تیپ پنج زندان تهران بزرگ، موارد ابتلا به کرونا اعضای یک اتاق شناسایی شده و آنها را از بند خارج نموده اند و جان محمد حبیبی با توجه به مشکلات ریوی مزمن در معرض خطر جدی است."

این تشکل صنفی ضمن هشدار مجدد نسبت به وضعیت سلامت تمام زندانیان، با توجه وضعیت بغرنج محمد حبیبی خواهان اعزام وی به مرخصی بدون فوت وقت شده است

پیشتر، این زندانی سیاسی با وجود ابتلا به تومور استخوانی در دست چپ و همچنین عفونت ریه از خدمات درمانی محروم شده بود.

حبیبی ابتدا اسفند ١٣٩۶ بازداشت شد و پس از ۴۴ روز بازداشت و بازجویی در تاریخ ۲۶ فروردین ۱۳۹۷ با قرار وثیقه آزاد شد. اما کمتر از یک ماه بعد، بار دیگر در تجمع معلمان تهران مورد ضرب و جرح قرار گرفت و بازداشت شد.

او از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۱۰ سال و نیم زندان محکوم شده است

 

تجمع آموزشیاران نهضت سواد آموزی کهگیلویه و بویراحمد

روز سه شنبه 13 اسفند، جمعی از آموزشیاران نهضت سواد آموزی کهگیلویه و بویراحمد به نمایندگی ازهمکاران شان در سراسر استان برای اعتراض به محرومیت از شرکت در آزمون 22 فروردین سال آینده برای جذب در آموزش و پرورش، مقابل استانداری و اداره کل آموزش و پرورش برپا کردند.

آموزشیاران نهضت سواد آموزی در این تجمع خواستار دفاع از حق استخدامی خود در آزمون داخلی آموزشیاران نهضت سواد آموزی شدند که از روز 10 اسفند آغاز و تا روز 20 اسفند ادامه دارد و سپس در 22 فروردین آزمون آن برگزار خواهد شد.

تجمع کنندگان گفتند: اگر این قانون مجلس بود، چرا ما تشکیل پرونده دادیم و تایید هم شدیم؟ از مهرماه هم به ما عنوانهای آزمون را اعلام کردند و بیش از چند ماه است مطالعه می کنیم اما امروز که می خواهیم ثبت نام کنیم مجاز نیستیم.

این تجمع روز دوشنبه 19 اسفند، مقابل اداره کل آموزش و پرورش ادامه یافت.

 

 (منابع: ایسنا، خانه ملت، کانال معلمان عدالت خواه، ایلنا، راک نیوز، تسنیم، کانال اخبار فرهنگیان، عصر ایران، ایران اینترنشنال)

منبع: نبرد خلق ۴۲۳، آدینه ا فروردین ۱۳۹۹ ـ ۲۰ مارس ۲۰۲۰

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول