دانشگاه در ماهی که گذشت (فروردین۹۹)

کامران عالمی نژاد

 

تلاش بسیج برای منفعل کردن شوراهای صنفی

معید مهدیان، دبیر سابق شورای صنفی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ایران، از تجربه خود پیرامون ترفند حاکمیت برای منغعل کردن شوراهای صنفی دانشجویان و جلوگیری از طرح مطالبات آنها می گوید: "مدتهاست که فعالیت سیاسی در دانشگاهها دچار افول شده و با توجه به مشکلات معیشتی دانشجویان، لزوم وجود فعالیت صنفی بیش از پیش احساس میشود. در این بین کم و بیش در دانشگاههای کشور مشاهده کرده ام که دانشجویان متصل به جریان بسیج تلاش می کنند وارد فعالیت صنفی شده و در پس فعالیت، اهداف خود را اجرایی کنند."

این فعال صنفی می افزاید: "پس از حدود دو سال و نیم فعالیت صنفی و بر اساس تجربیات خود، باید اشاره کنم در این مدت مشاهده کردم که افرادی متصل به نهاد بسیج، پس از کسب رای، شروع به سنگ اندازی در مسیر شورای صنفی کرده و با اتصال و ایجاد نوعی لابی با نهادهای مختلف از جمله نهاد نمایندگی رهبری، ریاست دانشگاه و معاونت دانشجویی، سعی می کنند استقلال شورای صنفی را خدشه دار کرده و شورا را منفعل کنند."

مهدیان انگیزه حاکمیت در کاشتن بسیجیان در شوراهای صنفی را اینگونه برمی شمارد:

۱- بازیابی اقبال از دست رفته نهاد بسیج

۲- تشکیل شوراهایی منفعل با حضور افراد نزدیک به بسیج دانشجویی تا در مقابل ایرادات و مشکلات سیستم سکوت کرده و از ایجاد دردسر برای مسوولان دانشگاه جلوگیری گردد.

او سپس نتیجه می گیرد: "دانشجویان باید در انتخاب نمایندگان دانشجویی خود نهایت دقت را به کار ببرند تا ضمن شناخت کاندیداهای کارآمد، از مستقل بودن آنها مطمئن شوند. باز هم باید اشاره کنم که وجود شورای صنفی فعال و مستقل از مسوولان، از مهم ترین نیازها برای ادامه زیست دانشجویی است."

 

گلایه دانشجویان دانشگاه تبریز از بی نظمی و اشکالات خط اینترنتی

در پی تشکیل کلاسهای دانشگاه تبریز به صورت اینترنتی، داشجویان با مشکلات زیادی از قبیل وارد نشدن به سایت و نامشخص بودن صدای استاد روبرو شده اند.

لازم به ذکر است که سایت دانشگاههای مختلفی از جمله واحدهای دانشگاه آزاد، دانشگاه های شیراز، علوم پزشکی ایلام، علوم پزشکی اراک، شاهد، چمران اهواز، بین المللی قزوین و ... هم با همین مشکل روبرو بوده اند.

نظرات تعدادی از دانشجویان در زیر می خوانید:

ـ ساعت ۲ کلاس داشتم؛ هر کاری کردم نتونستم به کلاس وصل شم! همش این صفحه برام میومد:

 

ـ هیچ کدوم از دانشجوها نتونستن از صبح وارد کلاس بشن

ـ ساعت ۱۶ اطلاعیه دادن کلاسهای امروز تبریز تعطیله

ـ این چه وضعیه آخه! روز اول آموزش مجازی این باشه، وای بحال روز آخرش

ـ ۸۰درصد دانشجوها موافق حذف ترم هستن، چون با این شرایط نه تنها چیزی یاد نمیگیرن، بلکه اعصابشون هم خرد میشه

ـ خواهشا اگه نمیتونین یه سایت رو درست مدیریت کنین، ترم اختیاری رو بذارید بریم حذف کنیم

ـ اسمشو گذاشتن تدریس مجازی، استاد میاد چند تا اسلاید را روخوانی میکنه و میره، اونم تازه نصف اوقات یا صداش نمیاد کلا یا از سایت میندازه بیرون. نمی تونیم استفاده کنیم

ـ چرا وقتی اسم شهریه میاد همشون آماده باش هستن واسه دریافت شهریه. دو قران بدهکار باشی صدتا اس ام اس میدن، ولی امروز ما از ۸.۳۰ صبح با سامانه ور رفتیم و علاف شدیم، ساعت ۴ بعدازظهر اعلام میکنن که کلاسای مجازی تبریز تعطیله

ـ بعضی استادا هم ببخشیدا ولی هیچی بلد نیستن. بلد نیستن حتی چجوری آنلاین تدریس کنن. از ما دانشجوها دیگه چه انتظار دارن؟

ـ با وویس سیگنال سیستم، اصول مخابرات تدریس میکنن تو گروه تلگرام! و کلا بیخیال سایت شدن

 

محکومیت فعال دانشجویی دانشگاه تهران به شش سال زندان

ابوالفضل نژادفتح، فعال صنفی دانشجویی و دانشجوی انسان شناسی دانشگاه تهران، در دادگاه انقلاب به ۶ سال حبس محکوم شد .

ابوالفضل نژادفتح که سال گذشته به دنبال اعتراضات گسترده به گرانی بنزین به همراه چند تن دیگر از دانشجویان بازداشت و به قید وثیقه به صورت موقت آزاد شده بود، در دادگاه انقلاب با اتهام "اجتماع و تبانی" و "تبلیغ علیه نظام" محکوم شده است.

پنج سال از شش سال محکومیت قضایی صادر شده برای این فعال دانشجویی قابل اجرا خواهد بود.

 

دانشگاه آزاد: کلاسهای مجازی هیچ مشکلی ندارد/ شهریه را برنمی گردانیم

سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی می گوید کلاسهای آموزشی دانشگاه آزاد به صورت مجازی و بدون هیچ مشکلی در حال برگزاری است.

احمدی حیدری مدعی شد: "کلاسهای آموزشی مجازی دانشگاه آزاد با تدابیری که اندیشیده شده و با همکاری اساتید و دانشجویان به صورت منظم درحال برگزاری است."

وی افزود: "زمانی که کلاسهای آموزشی برگزار می شود، نیاز به حذف درس و یا حذف ترم نیست و این امکان در دانشگاه آزاد وجود ندارد."

این مقام دانشگاه آزاد تاکید کرد: "علاوه بر این، امکان عودت شهریه به دانشجویان وجود ندارد چرا که دانشگاه آزاد یک نهاد خصوصی است و باید حقوق اساتید و کارکنان را از محل همین شهریه ها تامین کند."

 

اعتراض دانشجویان سوره به سیاستهای آموزشی دانشگاه در دوران کرونا

در پی ادامه تعطیلیدانشگاهها بر اثر شیوع کرونا ویروس، جمعی از دانشجویان دانشگاه سوره مجاز شدن حذف ترم بدون احتساب سنوات و ذخیره شدن شهریه ترم جاری برای نیمسال آینده را خواستار شدند.

با توجه به شرایط به وجود آمده برای ادامه تحصیل در نیم سال دوم تحصیل۹۹-۹۸، دانشجویان دانشگاه سوره در نامه ای که رونوشت آن به دکتر خاکی صدیق، معاون آموزشی وزیر علوم، نیز ارسال شده، خطاب به رییس دانشگاه سوره نسبت به اجبار آنها برای حضور در کلاسهای مجازی، عدم اجازه دانشگاه برای حذف ترم جاری و تعویق کلاسهای عملی اعتراض کردند.

این دانشجویان در نامه خود نوشتند: "ما از مسوولان دانشگاه تدوین سیاستهای عادلانه و تبیین سیاستهای جدید در خصوص آموزش مجازی ترم تحصیلی جاری را خواستار هستیم، به گونه ای که حقوق مادی و معنوی ما تضییع نشود."

دانشجویان مطالبات خود از مسوولین دانشگاه را اینگونه برشمردند:

- حذف ترم بدون احتساب سنوات و حذف شهریه برای آن دسته از دانشجویانی که به هر دلیلی امکان ادامه ترم در شرایط حاضر را ندارند

- تعیین تکلیف شهریه کلاسهای مجازی و تعدیل مابه التفاوت شهریه کلاسهای حضوری و مجازی و مشخص کردن آن برای آن دسته از دانشجویانی که قصد شرکت در این کلاسها را دارند

- عقب افتادن دروس عملی از تابستان به ترم بعد و ارائه این دروس به صورت هم نیاز برای آن دسته از دانشجویانی که شرایط حضور در کلاسهای تابستان را ندارند

- ارائه تمامی واحدهای این ترم در ترم آینده برای آن دسته از دانشجویانی که در این ترم حذف ترم کامل می کنند

 

تحریم سراسری آموزش مجازی با امضای بیش از ۴۶ هزار دانشجو از سراسر کشور

فعالان دانشجویی با انتشار بیانیه و راه انداختن کمپینی از دانشجويان خواستند در تحریم سراسری آموزش مجازی شرکت کنند. در اين بيانيه گفته شده بسیاری از دانشجویان به امکانات لازم جهت مشارکت در این طرح دسترسی ندارند.

این بیانیه تاکنون به امضای بیش از ۴۶ هزار دانشجو از سراسر کشور رسیده است.

دانشجویان می نویسند: "در شرایط فعلی و بحران زده کشور که نفسهایمان را تنگ و کام مان را تلخ کرده است، به حال خود رها شده ایم. شاهد آن بودیم که دولت با گذاشتن راه حل آموزش مجازی پیش روی ما، از خود رفع تکلیف و مسوولیت نمود و نابرخورداران را مطابق روال گذشته بیشتر و بیشتر به حاشیه راند."

بیانیه توضیح می دهد، دانشجویان ادامه ترم تحصیلی با تحمیل آموزش مجازی به دانشجویان را در راستای اهداف آموزش عالی نمی دانند، به ویژه از آن رو که برنامه آموزشی مزبور "بی کیفیت، فاقد برنامه و افق مشخص و مهم تر از همه نابرابر است".

دانشجویان می گویند: "تحقق عدالت آموزشی تنها به واسطه مشارکت همه دانشجویان از تمام طبقات اجتماعی در این طرح ممکن می شود. بسیاری از دانشجویان به امکانات لازم جهت مشارکت در این طرح دسترسی ندارند و از توانایی مالی جهت تامین هزینه اینترنت و تهیه کامپیوتر و تلفنهای هوشمند و … برخوردار نیستند. حق آموزش عالی رایگان نیز که سالهاست آماج پولی سازی و کالایی سازی واقع شده، در روند فعلی بیشتر به محاق می رود. گویا دولت از هیچ فرصتی برای باز کردن مسیر پیشروی خصوصی سازی در حوزه خدمات عمومی نمی گذرد."

دانشجویان تاکید می کنند: "اجازه نخواهیم داد دولت از بحران به هزینه ما عبور کند، به هزینه به محاق بردن عدالت. بدینوسیله ما به همه دانشجویان اعلام می کنیم که آموزش مجازی را نمی پذیریم و آن را فاقد اعتبار می دانیم. ما برای احقاق حقوق مان متحد می شویم و تا زمانی که تمام مطالبات به حق مان را باز پس نگیریم، از تحریم کامل سیستم آموزش مجازی دست بر نخواهیم داشت. لذا تمام همصنفان خود را به این تحریم دعوت می نماییم."

 

رییس دانشگاه آزاد: شهریه دانشجویان باید پرداخت شود/ بودجه ای برای کمک به دانشجویان نداریم

رییس دانشگاه آزاد امکان حذف ترم یا تخفیف در شهریه دانشجویان را در دوران تعطیلی کرونا رد کرد.

محمدمهدی طهرانچی توجیه کرد: "نکته این است که دانشجو برای یک دوره آموزش به ما شهریه می دهد نه صرفا برای یک ترم. بر فرض ما ترم را کنسل کنیم، به هر حال دانشجو باید شهریه آن را در ترم بعد بپردازد."

وی در پاسخ به این سوال که این انتظار از دانشگاه می رود که در عمل به مسوولیت اجتماعی خود دستکم تخفیفی در شهریه ها اعمال کند و یا تسهیلاتی را در اختیار دانشجویان بگذارد، به بیراهه زد و گفت: "دانشگاه آزاد در عمل به مسوولیت اجتماعی خود در شرایط کنونی، در حوزه پزشکی و خدمت به بیماران کرونایی بسیار فعال بوده به طوری که ۳ بیمارستان دانشگاه به بیماران کرونایی اختصاص یافته است؛ بنابراین ما بار اضافی را به دوش گرفتیم که در خدمت مردم باشیم."

طهرانچی با تاکید بر اینکه شهریه دانشجویان باید پرداخت شود، گفت: "دانشگاه بودجه ای برای کمک به دانشجویان ندارد. در این زمینه صندوقهای رفاهی دانشگاه باید به کمک بیاید. پیشنهاد ما این است که صندوقهای رفاه از محل تغذیه دانشجویان، اعتباراتی برای کمک به دانشجویان در نظر بگیرد."

 

 (منابع: شوراهای صنفی دانشجویان کشور، تلگرام دانشجویان دانشگاه آزاد تبریز، خبرگزاری دانشجو، ایسنا)

 

 

 

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول