جنبش رنگین کمان بیشماران (فروردین ۹۹)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

 

سال جدید را با اندوه از دست دادن تعداد زیادی از مردم به علت مبتلا شدن به ویروس کرونا آغاز کردیم. در فروردین ماه و شروع بهار و با ادامه همه گیری کرونا خسرانهای بسیار به نیروهای کار وارد شد. در همین رابطه جمعی از کارگران قطعه ‌ساز سراسر کشور در نامه ‌ای به روحانی، خواستار دو هفته تعطیلی بعد از پانزدهم فررودین شدند.

علاوه بر ویروس کرونا با جاری شدن سیل در ۱۰ استان، دستکم ۱۱ تن جانباختند.

سخنگوی اورژانس استانهای سیل زده را هرمزگان، بوشهر، فارس، سیستان و بلوچستان، قم، گیلان، خراسان جنوبی، مازندران، سمنان و کرمان اعلام کرد.

با وجود شرایط فاجعه بار کشور، در ماه فروردین ۷۰ حرکت اعتراضی از جانب کارگران و مزدبگیران صورت گرفت. علاوه بر آن جنبش اعتراضی معلمان، دانشجویان و پرستاران هم جریان داشت که اخبار آن به طور جداگانه در ماهنامه نبردخلق منتشر می شود.

فشرده اخبار مربوط به کارورزان را در زیر می خوانید.

 

*روز دوشنبه ۴ فروردین، کارگران معدن گل گهر در سیرجان برای اعتراض به نبود شرایط لازم جهت جلوگیری از شیوع کووید ۱۹دست به تجمع مقابل فرمانداری زدند. به گزارش ایلنا، در این مجموعه بیش از ۱۹ هزار کارگر اشتغال دارند که به علت تعداد بالای کارگران و مراوده روزانه، بابت شیوع کرونا در این کارخانه نگرانیهایی در بین کارگران وجود دارد.

 

*روز شنبه ۱۶ فروردین، جمعی ازکارگران کارخانه کنتورسازی ایران در قزوین برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی مقابل اداره کار الوند تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری دانشجو، یکی از کارگران کارخانه کنتورسازی ایران گفت: در اولین روز کاری سال کارگران با در‌های بسته کارخانه مواجه شدند و به همین دلیل مقابل اداره کار الوند تجمع کردند. وی افزود: طبق قراردادی که کارگران با شرکت دارند تا آخر فروردین ماه می ‌توانند در کارخانه مشغول به کار باشند، اما متاسفانه مدیرعامل شرکت این کارخانه را تعطیل کرده است.

 

*روز شنبه ۱۶ فروردین، کارگران حمل زباله شهرداری دزفول برای اعتراض به سطح پایین حقوق و عدم پرداخت به موقع مطالبات مقابل ساختمان شورای شهر تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: بیشتر کارگران حمل زباله دزفول بالای ۱۵ سال سابقه کار دارند ولی دریافتی آنها بین ۱۲ تا ۱۶میلیون ریال است که کفاف مخارج زندگی آنها را نمی‌دهد. کارگران همچنین خواستار حذف شرکت پیمانکاری و قراردادمستقیم با شهرداری شدند.

 

*روز شنبه ۱۶ فروردین، کارگران کارخانه روناک دارو واقع در شهرك صنعتي كاوه برای اعتراض به اخراج از کار مقابل فرمانداری ساوه تجمع کردند. به گزارش سندیکای فلزکار مکانیک، اولین روز مشغول به کار شدن کارگران در شرکت دارو سازی روناک واقع در شهر صنعتی ساوه، ۶۰ تا ۷۰ نفر از کارگران که سابقه ۵ سال کار دارند را به دلیل نامعلوم اخراج شدند.

 

*روز یکشنبه ۱۷ فروردین، کارگران کارخانه کنتورسازی ایران برای دومین روز متوالی برای بلاتکلیفی شغلی و معیشتی دست به تجمع مقابل استانداری قزوین زدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: در اولین روز کاری در سال جدید کارگران با درهای بسته شرکت مواجه شدند.

 

*روز یکشنبه ۱۷ فروردین، کارخانه تهران بتن واحد شاد آباد واقع در جنوب غربی تهران برای اعتراض به انتقال محل کارشان به واحد آبیک، دست به تجمع مقابل کارخانه زدند. به گزارش ایلنا، کارگران تجمع کننده گفتند: در اعتراض به تصمیم مدیران شرکت مبنی به انتقال محل کارشان، مقابل کارخانه و مقابل «شرکت سیمان فارس و خوزستان» تجمع کردیم. کارگران معترض با بیان اینکه این شرکت از زیر مجموعه ‌های سیمان فارس و خوزستان است، افزودند: این شرکت هم از زیرمجموعه ‌های هلدینگ سیمان تامین متعلق به «شرکت سرمایه‌گذاری سازمان تامین اجتماعی» (شستا) است. از آنجا که «شرکت سیمان آبیک» واقع در استان قزوین هم از زیرمجموعه ‌های شرکت سیمان فارس و خوزستان است، مدیران سیمان بتن با این استدلال که فعالیت‌های شرکت سودآوری لازم را ندارد، قصد دارند، محل کار ما را تعطیل کنند و کارگران را برای ادامه‌ کار به سیمان آبیک بفرستند.

 

*روز یکشنبه ۱۷ فروردین، جمعی از اهالی بوانات در استان فارس برای اعتراض به خطر ابتلا به کووید ۱۹ مقابل فرمانداری این شهرستان اجتماع کردند. به گزارش شیرازه، تجمع کنندگان پلاکارد «۱۱مورد مبتلا به کرونا در یک روز/سلامتی مردم شهرستان بوانات در این وضعیت فعلی مهم تر از کار معادن می باشد» حمل می کردند.

 

*روز دوشنبه ۱۸ فروردین ، کارگران اداره کل راهداری و حمل‌ و نقل جاده ‌ای استان قزوین برای اعتراض به اخراج از کار مقابل استانداری و اداره کل راه و شهرسازی قزوین تجمع کردند. به گزارش صبح قزوین، تجمع کنندگان گفتند: از تاریخ ۲۸ اسفند ۹۷ که طرح الکترونیکی شدن عوارض آغاز شد، ما حدود سه ماه در سازمان راهداری بلاتکلیف بودیم. تا اینکه بعد از آن به ما اعلام کردند نیروها تقسیم شده و تعدادی به سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای می ‌روند، تعدادی دیگر از نیروها نیز با پیمانکار طرح یعنی شرکت سپندار همراهی کنند. متاسفانه تقسیم نیروها عادلانه نبود و برخورد سلیقه ‌ای وجود داشت، برخی دوستان با رابطه ‌هایی که داشتند به سازمان راهداری رفتند و اکنون نیز آنجا مشغول کارند، تعدادی دیگر از دوستان را نیز برای مصاحبه به شرکت پیمانکار یعنی شرکت سپندار ارجاع دادند.

 

*روز چهارشنبه ۲۰ فروردین، جمعی از رانندگان اتوبوس شهر کرمانشاه در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود، مقابل شهرداری و استانداری این شهر دست به تجمع زدند. به گزارش هفته نامه عصر باختر، رانندگان اتوبوس شهر کرمانشاه، خواستار پرداخت یارانه سال ۹۸ خود شدند. این رانندگان همچنین حق بیمه بیکاری خود، از بابت دو ماه تعطیلی در ایام شیوع ویروس کرونا، را خواستارند.

 

*روز شنبه ۲۳ فروردین، برای هشتمین روز متوالی کارگران کنتورسازی ایران برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی و بی تفاوتی مسئولان طراز اول استان و کارفرما مقابل کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، دور جدید اعتراضات کارگران کنتورسازی ایران به دنبال تعطیلی کارخانه به بهانه بیماری کووید۱۹  از روز شنبه ۱۶ فروردین با تجمع مقابل اداره کار آغاز و با تجمع روز یکشنبه ۱۷ فروردین مقابل استانداری قزوین ادامه یافت. این تجمع همه روزه مقابل کارخانه ادامه پیدا کرد.

 

*روز شنبه ۲۳ فروردین، کارگران نی ‌بُر بازنشسته مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان دست به تجمع مقابل دفتر مدیریت شرکت زدند. به گزارش ایلنا، کارگران بازنشسته این شرکت  از ۲۵ اسفند سال ۹۸  تحت قانون بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان‌آور بازنشسته شدند.

 

*روز شنبه ۲۳ فروردین برای دومین ماه پیاپی، کارگران اخراجی شرکت پخش فرآورده ‌های نفتی ماهشهر به تجمع مقابل انبار نفتی شرکت ادامه دادند.

به گزارش ایران کارگر، تجمع کارگران اخراج شده این شرکت از روز شنبه ۲۶ بهمن ۹۸ آغاز شد.. تجمع کنند گان گفتند؛ از کار خود اخراج شده ‌اند تا افراد سفارش شده به جای آنها استخدام شوند.

انبار نفتی نوربخش ماهشهر سوخت مورد نیاز نیروگاه‌های سنندج، کرمانشاه،BOT  شیراز، حافظ شیراز، سیکل ترکیبی کازرون، افق ماهشهر، گناوه و عسلویه را تامین می کند.

 

*به گزارش فارس، روز شنبه ۲۳ فروردین، جمعی از پذیرفته ‌شدگان آزمون سردفتری سال ۹۷ در ادامه اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی دست به تجمع مقابل قوه قضاییه و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور زدند.

 

*بامداد روز شنبه ۲۳ فروردین، جمعی از کسبه کلانشهر اراک برای اعتراض به عدم  اجرای دقیق مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان زدند. به گزارش ایسنا، مسئول اجرایی هیات امنای بازار تاریخی اراک در این خصوص گفت: این تجمع که با حضور کسبه بازار و تعدادی از کسبه مجتمعها و مراکز تجاری اراک برگزار شد، به جهت دریافت پاسخ برای برخی سئوالات بود.

 

*روز دوشنبه ۲۵ فروردین، جمعی از دستفروشان تهران برای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی مقابل شهرداری تجمع کردند. به گزارش ایرنا، در این رابطه، رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران در خصوص این تجمع گفت: خواسته دستفروشان به حق است ولی مرجع پاسخگویی به خواسته ها این تجمع کنندگان شهرداری تهران نیست. وی ادامه داد: دستفروشی جزو مشاغل فصلی است و وضعیت این شغل در کل کشور دچار مشکل شده اما باید در نظر داشت که در این خصوص باید وزارت خانه های کشور، کار و سازمان تامین اجتماعی مسئولیت دارند و باید راهکاری در این خصوص پیش بینی کنند.

 

*روز دوشنبه ۲۵ فروردین، جمعی از کارگران شرکت حمل و نقل بین المللی خلیج فارس شعبه تهران، مقابل ساختمان فرمانداری اسلامشهر تجمع کردند. به گزارش هرانا، این کارگران طی سالهای گذشته نیز بارها به وضعیت شغلی شان اعتراض کرده و با مراجعه به نهادهای دواتی متعدد خواستار رسیدگی به مطالبات خود شده بودند. اعتراض این کارگران از سال ۹۵ که مدیریت شرکت حمل و نقل بین‌المللی خلیج فارس به بخش خصوصی واگذار شد، شکل گرفت و با تغییر کارفرما در مرداد سال گذشته شدت یافت. به گفته کارگران معترض، کارفرمای جدید قراردادهای کاری کارگران را لغو و آنها را مجبور کرد که با یک شرکت پیمانکاری مشغول به کار شوند.

 

*روز دوشنبه ۲۵ فروردین، جمعی از رانندگان و صاحبان اتوبوسهای بین شهری تهران برای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی مقابل سازمان پاینه های مسافربری تحمع کردند. به گزارش خبر فوری، تجمع کنندگان با برافراشتن پلاکارد، ایراد سخنرانی و سردادن شعارهایی با اعلام اینکه قریب ۲ ماه است که به دلیل خوابیدن اتوبوسها رانندگان و صاحبان اتوبوسها درآمدی ندارند، نسبت بی تفاوتی دولت اعتراض کردند.

 

*روز دوشنبه ۲۵ فروردین، جمعی از نانوایان استان کهگیلویه و بویراحمد با تجمع مقابل استانداری خواهان بازنگری نسبت به نرخ نان شدند. به گزارش عصر زاگرس، تجمع کنندگان پلاکاردی خطاب به استاندار با مضمون «با توجه به بالا رفتن هزینه های تولید نان از قبیل آب، برق، بیمه، اجاره بهای مغازه و... ما دیگر با این قیمت توان تولید نان را نداریم» حمل می کردند.

 

*روز سه شنبه ۲۶ فروردین، صدها کارگر متقاضی بیمه بیکاری استان تهران در اعتراض به ثبت نشدن تقاضای شان از طریق آنلاین مقابل اداره کار این استان تجمع کردند. به گزارش برترینها، طبق اعلام دولت، بیکاران ناشی از بیماری کرونا که مشمول قانون کار و تامین اجتماعی می ‌شوند، می‌توانند در سامانه بیمه بیکاری ثبت ‌نام کنند. اما مشکلات ثبت‌نام در سامانه اعلام شده گلایه افراد متقاضی را در پی داشته است.

 

*روز سه شنبه ۲۶ فروردین، جمعی از کسبه بازار عراقی آمل در اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی به دنبال پلمب محل کارشان و عدم حمایت دولت مقابل شهرداری این شهر تجمع کردند. به گزارش مازند اصناف؛ رئیس سازمان مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی شهرداری آمل در حاشیه تجمع کسبه بازار عراقی گفت: از شروع بیماری کرونا، کمیته مقابله با این ویروس، مصوبه ای مبنی بر بستن بازارهای هفتگی و بازار روزها تصویب کرد که از این رو بازارهای هفتگی، شب بازار پل سوم، بنفشه، بازار خیابان نور و جانبازان و دیگر بازارها بسته شد و در برخی بازارها فعالیت کمی صورت می گرفت.

 

*روز چهار شنبه ۲۷ فروردین، کارگران اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ ای استان قزوین در ادامه اعتراض به اخراج ازکار راهی تهران شدند و برای دومین روز مقابل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای تجمع کردند. به گزارش صبح قزوین، روز دوشنبه ۱۸ فروردین، کارگران اداره کل راهداری و حمل ‌و نقل جاده‌ ای استان قزوین برای اعتراض به اخراج از کار مقابل استانداری و اداره کل راه و شهرسازی قزوین تجمع کردند.

 

*روز چهارشنبه ۲۷ فروردین، جمعی از بازاریان و کسبه پاساژهای پلمب شده جیرفت توسط بهداشت محیط و اماکن برای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی مقابل اتاق اصناف تجمع کردند. به گزارش ایسنا، رئیس اتاق اصناف جیرفت در حاشیه این تجمع گفت: متاسفانه تصمیماتی که در خصوص بازار گرفته می شود کارشناسی نیستند و لازم است در این تصمیم گیریها از کارشناسان بازار و یا روسای اتحادیه های مختلف صنفی استفاده شود.

 

*روز شنبه ۳۰ فروردین، کارگران ایران مرینوس قم برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی مقابل درب اصلی کارخانه واقع در میدان ارتش محل تلاقی بلوارهای امین و غدیر شهرقم تجمع کردند. به گزارش ایرنا، تجمع گفتند: برای بار چندم از زمان شیوع کرونا تاکنون، مسئولان کارخانه زمان بازگشایی را به تعویق می اندازند و دلیل این تصمیم خود را مشکلات مالی، سلامتی کارگران با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و همچنین نبود مواد اولیه عنوان می کنند، امری که مورد پذیرش کارگران نیست.

 

*روز شنبه ۳۰ فروردین، کارگران شهرداری مسجد سلیمان در ادامه اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق، حق بیمه و عیدی دست به تجمع مقابل محل کارشان زدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: شهرداری مسجدسلیمان حدود ۷۰۰ کارگر و کارمند دارد که درحال حاضر نیمی از این تعداد مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند.

 

*بامدادروز شنبه ۳۰ فروردین، کسبه مجتمعهای تجاری و پاساژهای قروه در استان کردستان پس از بارها تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان برای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی درپی بیش از یک ماه تعطیلی و عدم حمایت دولت، مقابل دفتر امام جمعه این شهر اجتماع کردند. به گزارش کُردتودی، یکی از معترضان گفت: متاسفانه دولت هیچ نوع ساز و کار عملی برای حمایت از مشاغل آسیب دیده از تعطیلی بازار پیش بینی نکرده است و تمام مواردی که مطرح می شود برای بازاریان بیگانه است چرا که نه بسته های معیشتی و نه یارانه ای که برای مشاغل آسیب دیده در نظر گرفته شده بود به دست ما نرسیده است .

 

*روز یکشنبه ۳۱ فروردین، رانندگان ناوگان مسافر بری مرز مهران برای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی دست به تجمع مقابل اداره کل حمل و نقل و پایانه استان ایلام زدند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند: دو ماه است که حقوق و حق بیمه شان پرداخت نشده است و در این شرایط سخت اقتصادی و تورم کمر شکن بدون دریافت حقوق و مطالبات زندگی خود را سپری می کنند.

 

*روز یکشنبه ۳۱ فروردین، نانواهای بوشهر در اعتراض به افزایش پلمب نانواها توسط مرکز بهداشت دست به اعتصاب زدند و از پخت و پز خودداری کردند. به گزارش خلیج فارس، از ابتدای شیوع کرونا و در راستای افزایش نظارتهای بهداشتی، ۳۵ نانوایی شهر بوشهر از سوی مرکز بهداشت پلمب شده یا اخطار پلمب گرفته که تقریبا نصف نانواییهای این شهر است.

 

*بامداد روز یکشنبه ۳۱ فروردین، جمعی از مالباختگان روستای سید آباد شهرستان دماوند برای اعتراض به تصمیم دادستانی مبنی بر تخریب ساختمانها و جمع ‌آوری انشعابات در برخی مناطق مختلف شهرستان به ویژه در روستای سیدآباد، مقابل بیدادگستری دماوند تجمع کردند. به گزارش ایرنا، بیدادستان عمومی و انقلاب شهرستان دماوند در این خصوص گفت: تعدادی مال باخته در روستاهای دماوند به ویژه روستای سیدآباد که توسط مشاوران املاک اطلاع رسانی دقیق نشده بودند نسبت به اجرای قانون معترض بودند.

 

اخبار کوتاه بر اساس گزارشهای منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

پنجشنبه ۷ فروردین: اعتصاب ۲ روزه کارگران مجتمع مس سونگون در اعتراض به عدم  تعطیلی معدن به دلیل شیوع کرونا.

چهارشنبه ۲۰ فروردین: تجمع اعتراضی کارگران اخراجی کارخانه سیمان دورود مقابل اداره کار این شهر.

دوشنبه ۲۵ فروردین: تجمع کشاورزان صحرای کوشکک ضیاءآباد، در منطقه خان ارخی تاکستان، از شهرستانهای استان قزوین. کشاورزان اقدام به باز کردن مسیر مسدود شده آبراه که برای زمینهای کشاورزی آنان آب را هدایت می‌کرد و توسط زمین خواران و سرمایه داران بسته شده بود، کردند.

سه‌شنبه ۲۶ فروردین: کشاورزان چندین روستای شهرستان محلات در استان مرکزی در اعتراض به ندادن حقابه رودخانه قمرود تجمع کردند. تجمع‌کنندگان تراکتهایی در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: حق آب کشاورز را بدهید. آب نداریم./ تجمع جمعی از مردم در ایذه و باغملک در استان خوزستان مقابل فرمانداری. آنها به ساخت محل جدیدی برای دفع زباله‌ها اعتراض کردند. معترضان گفتند با توجه به شیوع کرونا این اقدام جان مردم را به خطر می‌اندازد.

شنبه ۳۰ فروردین: تجمع جمعی از کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه مقابل شهرداری تهران.

شنبه ۳۰ فروردین: اعتصاب و تجمع کارگران راه آهن رباط کریم در اعتراض به عدم پرداخت حقوق.

کارگران شرکت خدمات مهندسی خط و ابنیه فنی راه آهن (تراورس) شامل شاهرود، دامغان، هرمزگان، خراسان، تهران، اسلامشهر، رباط کریم، لرستان، اندیمشک و کارخانجات مترو و تراورس بتونی و چوبی است.

یکشنبه ۳۱ فروردین: اعتصاب صاحبان کامیونهای حمل و نقل شن و ماسه مراغه به دنبال تعطیلی تعدادی از کارگاهها.

 

 

 بازگشت به نبردخلق

بازگشت به صفحه اول