جنبش رنگین کمان بیشماران (اردیبهشت ۹۹)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

 

در ماه اردیبهشت با وجود همه گیری ویروس کرونا، جنبش اعتراضی و مطالباتی نیروهای کار همچنان جریان داشت. در این ماه ۱۲۸ حرکت اعتراضی از جانب کارگران و مزدبگیران صورت گرفت. علاوه بر آن جنبش اعتراضی معلمان، دانشجویان و پرستاران هم جریان داشت که اخبار آن به طور جداگانه در ماهنامه نبردخلق منتشر می شود.

در این ماه اعتراض، اجتماع و اعتصاب کارگران شهرداریها که به طور روزمره با تهدید ویروس کرونا روبرو هستند، برجستگی خاصی داشت. مهمترین مساله کارگران شهرداریها، استثمار وحشیانه شرکتهای پیمانی است. کارگران شهرداریهای اهواز، تهران، کوت عبدالله، ماهشهر، بندر امام، یاسوچ، تبریز، کرج، اروندکنار، شاهین شهر، شهر گلستان، خرم شهر و .. در اردیبهشت اقدام به تجمع و اعتصاب کردند.

مساله مهم دیگر در ماه اردیبهشت، مساله آب بود. با وجود بارندگیهای بهاره، کمبود آب به ویژه در استان پرآب خوزستان، مشکل مهم مردم و کشاورزان بود. دستاورد رژیم برای مردم خوزستان بی آبی و فقر و بیکاری است. خورستانی که ۳۸ درصد از ذخایر آبی کشور در آن جریان دارد و منابع نفتی گرانبهایی در اعماق خاک آن وجود دارد.

سیاست مخرب و ضد انسانی و ضد علمی انتقال آب که به وسیله مافیای سپاه پاسداران برنامه ریزی و اجرا می شود، زیانهای کلانی به محیط زیست کشور و به مردم نقاط مختلف وارد کرده است. اعتراض کشاورزان استان اصفهان به طرحهای ضد مردمی حکومت در مورد آب به طور مداوم وجود داشته و یک نمونه از آن را در اخبار زیر ملاحظه خواهید کرد. همچنین فشرده اخبار مربوط به ۱۲۸ حرکت اعتراضی را در زیر می خوانید:

 

*کارگران راه ‌آهن شرکت تراورس اسلامشهر در تهران، روز دوشنبه اول اردیبهشت برای اعتراض به عدم دریافت حقوق و مزایا دست از کار کشیده و اعتصاب کردند. کانال تلگرامی رسمی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن در این مورد نوشت؛ تراورس به این کارگران ظلم کرده و این کارگران که از وضعیت معیشتی بدی همراه با خانواده‌های شان زندگی می‌کنند خواهان آن هستند حقوقی که حق شان است را دریافت کنند.

 

*بامداد روز دوشنبه اول اردیبهشت، بیش از ۸۰ راننده استیجاری مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت ‌تپه که مسئولیت جابجایی کارگران و برخی مدیران را در بین مزارع کشاورزی برعهده دارند،برای اعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه مطالبات دست از کارکشیدند و با پارک وانت بارهای شان مقابل دفتر مدیریت تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از معترضان گفت: ما به صورت مستقیم با کارفرما قرارداد کار داریم.

او با بیان اینکه طبق قرارداد مدیریت شرکت باید هر ماهه مطالبات مزدی ما را به همراه اجاره بهای خودروها پرداخت کند، افزود: درحال حاضر پنج ماه مطالبات مربوط به ماههای آبان، آذر، دی، بهمن، اسفند ۹۸ و فروردین سال جاری ما پرداخت نشده است.

 

*روز دو شنبه ۱ اردیبهشت، کارگران رستورانهای مجتمع مسکونی پارس برای اعتراض به عدم پرداخت ۲ ماه حقوق مقابل فرمانداری شهرستان جم در استان بوشهر تجمع کردند. به گزارش آوای بوشهر، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: ما ۹۰ نفر کارگر هستیم که از ابتدای اسفند سال گذشته به دلیل شیوع بیماری کرونا از کار بیکار شدیم و نه تنها حقوقی دریافت نمی کنیم بلکه برای گرفتن بیمه بیکاری هم از سوی شرکت پالایش گاز فجر جم، مجتمع مسکونی پارس، شرکت ساحل جام جم و اداره کار، همکاری لازم با ما انجام نشده است.

 

*بامداد روز دوشنبه اول اردیبهشت، ۳هزار کارگر شرکت معادن زغال سنگ کرمان دست از کارکشیدند و با راهپیمایی و برپایی تجمع در سطح شهرهای زرند، کوهبنان و راور، به واگذاری این شرکت به بخش خصوصی اعتراض کردند. به گزارش ایلنا، بعد از انتشار شایعاتی مبنی بر احتمال خصوصی ‌سازی معادن در شهرستان زرند و کوهبنان (شرکت معادن زغالسنگ کرمان)، کارگران وابسته به این شرکت در این حرکت اعتراضی با در دست داشتن پلاکاردهایی به این اقدام اعتراض کردند.

 

*روزهای دوشنبه وسه شنبه اول و دوم اردیبهشت، کارگران کارخانه کنتورسازی ایران درادامه اعتراضات شان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل استانداری قزوین تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگرانِ کارخانه کنتورسازی در ارتباط با آخرین وضعیت این کارگران گفت: جوانی را پای شرکت گذاشتیم، حالا چرا باید برویم تامین اجتماعی و بیمه بیکاری بگیریم؟! مگر امسال، سالِ «جهش تولید» نیست؟! چرا شرکت را تعطیل می‌کنند؟! مواد اولیه به وفور در شرکت موجود است و در گمرک هم قطعات مورد نیاز شرکت وارد شده است؛ در اسفند نیز تولید داشتیم و کنتور ساختیم؛ حالا چرا در سال جهش تولید، کنتورسازی که در روزگاران نه چندان دور، یک برند معروف در منطقه خاورمیانه بود، باید تعطیل شود.

 

*روز سه شنبه ۲ اردیبهشت، جمعی از غرفه ‌داران بازارچه ساحلی بندر ترکمن برای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی مقابل فرمانداری شهرستان ترکمان در استان گلستان اجتماع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از غرفه داران حاضر در تجمع گفت: پارسال به سبب وقوع سیل و امسال به دلیل شیوع کرونا، فروش نوروزی نداشته و از این بابت بسیار متضرر شدیم. وی ادامه داد: تقریبا همه کسانی که در بازارچه ساحلی بندرترکمن مشغول به کار هستند شغل و درآمد دیگری ندارند و بسته بودن ۲ ماهه این مغازه ها، همه را در تامین معاش دچار مشکل کرده است.

حدود هزار نفر در ۴۰۰ غرفه بازارچه ساحلی قدیم و جدید بندرترکمن به طور مستقیم مشغول به کار هستند.

 

*روز سه شنبه ۲ اردیبهشت، جمعی از رانندگان با سابقه اتوبوسهای شهری یاسوج (زیر مجموعه شهرداری) برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه مقابل شهرداری یاسوج و استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند.

به گزارش فریاد جنوب، معترضان عنوان کردند: ما تا کنون ۷ ماه از حقوق خود طلب داریم و سه ماه از این معوقات برای ماههای دی، بهمن و اسفند سال ۹۷ هست. علاوه بر این ماههای آذر، دی، بهمن و اسفند سال ۹۸ را نیز پرداخت نکرده اند.

 

*روز سه شنبه ۲ اردیبهشت، کارگران فاز ۲ پالایشگاه آبادان (شرکت آریا دژ البرز) برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی دست به تجمع مقابل این پالایشگاه زدند. به گزارش خبرنگاران جوان، کارگران معترض گفتند: از اسفند ماه سال گذشته همزمان با شیوع بیماری کرونا کارگاه از سوی پیمانکار تعطیل و کارگران مرخص شدند و قرار بر این شد با فعالیت مجدد این پروژه کارگران به کار بازگردند. اما شرکت آریا دژ البرز با شروع کار مجدد اقدام به بازگرداندن نیروهای غیربومی نکرد و ۲۰ نفر از نیروهای بومی این شرکت را هم اخراج کرد.

 

*روز سه شنبه ۲ اردیبهشت، جمعی از مشتریان ریگان خودرو برای اعتراض به عدم تحویل خودرو های شان مقابل دفتر مرکزی این شرکت واقع در کیلومتر ۱۸ جاده مخصوص کرج تجمع کردند. به گزارش پدال نیوز، تجمع کنندگان از سال ۹۷ منتظر تحویل خودروهای شان هستند و هنوز جواب قانع کننده ای را از مدیران این شرکت دریافت نکرده اند.

 

*روز سه شنبه ۲ اردیبهشت، جمعی از آرایشگران زنانه و پیرایشگران بوشهر برای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی دست به تجمع مقابل اتاق اصناف مرکز استان واقع در خیابان حافظ در بوشهر زدند. به گزارش ایسنا، یک  پیرایشگر بوشهر  گفت: همه همکاران من شرمنده خانواده های خود هستند. الان دو ماه است که ما بیکاریم و کسی احوالی از ما نمی پرسد. یک پیرایشگر دیگر نیز گفت: من و همسرم هر دو در این رسته صنفی کار می کنیم. او آرایشگاه زنانه دارد و من پیرایشگاه مردانه. هر دو بیکار شده ایم. هر یک از ما از اجاره بهای دو ماه واحد صنفی و دو ماه از اجاره خانه مان عقب افتاده ایم. الان هم اگر واحد صنفی ام را بازگشایی کنم باید سرجمع شش ماه اجاره بها بپردازم.

 

*به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، روز چهارشنبه ۳ اردیبهشت برای سومین روز متوالی، کارگران اداره برق بهبهان (بخش قرائت، وصول مطالبات، نیروهای عملیاتی تست و نصب کنتور) برای اعتراض به تحمیل قرارداد حجمی و کاهش حقوق به اعتصاب شان ادامه دادند.

 

*روز چهارشنبه ۳ اردیبهشت، اهالی چهار روستای «بهارلو، داشکسن، نی بند و جداقایه» مقابل معدن طلای ساریگونی قروه تجمع کرده و با بستن جاده به اخراج تعدادی از کارگران و بازداشت ۲ نفر از اهالی اعتراض کردند. به گزارش ایران کارگر، به دنبال اخراج ۱۴ کارگر معدن طلای ساریگونی قروه و بازداشت ۲نفر از اهالی معترض به بیکاری منطقه،  اهالی چهار روستای «بهارلو، داشکسن، نی بند و جداقایه» مقابل معدن طلای ساریگونی قروه  وبستن جاده تجمع کردند.

 

*روز دوشنبه اول اردیبهشت، جمعی از جوانان متقاضی کار شعیبیه از توابع شهرستان شوشتر با تجمع مقابل کشت و صنعت خمینی به بیکاری اعتراض کرده و خواهان کار در مجتمع شدند. این تجمع روز سه شنبه ۲ اردیبهشت برای دومین روز ادامه پیدکرد و با دخالت نیروهای انتظامی و ایجاد درگیری بامعترضان به طور موقت خاتمه پیدا کرد.

در رویدادی دیگر روز چهارشنبه ۳ اردیبهشت، متقاضیان کار در شهر حر (بیت چریم)، پس از اعتراضِ گروهی جوانان جویای کار در شهر شعیبیه شوشتر، مقابل درب شرکت کشت و صنعت نیشکر شعیبیه تجمع کردند.

روز جمعه ۵ اردیبهشت برای سومین روز، متقاضیان کار حر (بیت چریم) با تجمع در جاده ورودی شهر به سمت مجتمع هفت تپه را مسدود کردند.

به گزارش عصر جنوب، روز شنبه ۶ اردیبهشت برای چهارمین روز متوالی، متقاضیان کار دست به تجمع در دروازه بین شهر حر و هفت تپه زده و خیابان را مسدود کردند.

كشت صنعت خمینی در اراضی شعیبیه بین رودخانه های شطیط و دز در ۳۰ كیلومتری جنوب شهرستان شوشتر در استان خوزستان واقع شده است.

در كشت و صنعت خمینی واحدهای صنعتی از قبیل كارخانه شكر خام (با ظرفیت ۱۰۰هزار تن)، كارخانه خوراك ‌دام (با ظرفیت ۱۰۰هزار تن) و كارخانه تخته نیمه سنگین یا MDF (با ظرفیت ۱۰۰هزار تن) احداث شده است.

 

*روز شنبه ۶ اردیبهشت، کارگران کارخانه فارسیت دورود برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات دست به تجمع مقابل هلدینگ سیمان فارس و خوزستان زدند. به گزارش گسترش نیوز، روابط عمومی هلدینگ سیمان تامین طی گزارشی به تاریخ ۶ اردیبهشت ضمن تایید تجمع کارگران کارخانه فارسیت دورود برای دریافت مطالبات شان مقابل هلدینگ سیمان فارس و خوزستان، اعلام کرد:شرکت فارسیت دورود دارای سهامداران و هیات مدیره مشخص است و هلدینگ سیمان فارس و خوزستان هیچ سهمی در آن شرکت ندارد.

 

*روز شنبه ۶ اردیبهشت، کشاورزان شرق و غرب اصفهان برای اعتراض به عدم تخصیص آب برای کشت تابستان دست به تجمع مقابل شرکت آب منطقه ‌ای استان زدند و خواهان اجرای مصوبات شورای عالی آب و شورای هماهنگی زاینده ‌رود شدند. به گزارش فارس، یکی از کشاورزان حاضر در تجمع با اشاره به لغو شدن شورای هماهنگی حوضه آبریز زاینده رود در یک سال اخیر، گفت: کشاورزان اصفهان از حضور در جلسات تصمیم گیری برای برنامه توزیع آب و طرح ساماندهی رودخانه زاینده رود کنار گذاشته شده اند وشورای هماهنگی حوضه آبریز زاینده رود را از سال گذشته لغو کردند.

 

*روز شنبه ۶ اردیبهشت، جمعی از آرایشگران کرمان برای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی دست به تجمع مقابل استانداری زدند و خواهان حمایتهای اقتصادی شدند. به گزارش راه آرمان، یکی از آرایشگران شرکت کننده در تجمع گفت: آرایشگران یکی از متضررترین اصناف در بحران کرونا محسوب می شوند و پیش از همه اصناف به درخواست دولت، واحدهای صنفی این قشر تعطیل شد. وی افزود: با توجه به اینکه نزدیک به ۲ ماه است که کسب و کار ما تعطیل شده، علاوه بر اجاره بهای مغازه، پرداخت اقساط بانکی و تامین مخارج زندگی سبب شده تا فشار زیادی بر آرایشگران تحمیل شود.

 

*روز شنبه ۶ اردیبهشت، کسبه جمعه بازار گنبدکاووس برای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی مقابل فرمانداری این شهرستان اجتماع کردند. یکی از حاضران در تجمع به خبرنگار ایرنا گفت: از زمان شیوع کرونا و برای جلوگیری از شیوع بیماری پیشگام تعطیلی بازار شدیم اما با گذشت ۲ ماه هنوز زمان مشخصی برای از سرگیری فعالیت ما اعلام نشده است. وی افزود: حدود هزار و  ۴۰۰کسبه در جمعه بازار گنبدکاووس فعالیت می‌کنند و اغلب آنها درآمد دیگری ندارند که اکنون علاوه بر دشواری در تامین هزینه روزمره، بسیاری از اقلام و کالاهای آنان در حال فاسد شدن است.

 

*به گزارش صبح قزوین، روز یکشنبه ۷ اردیبهشت، کارگران اداره کل راهداری و حمل ‌و نقل جاده ‌ای استان قزوین برای اعتراض به اخراج از کار راهی تهران شدند و برای دومین بار درسال جاری مقابل مقابل  وزارت راه و شهرسازی تجمع کردند.

 

*روز یکشنبه ۷ اردیبهشت، جمعی از رانندگان فرودگاه خمینی با پارک کردن خودروهای شان و تجمع مقابل شرکت لیزینگ و بانک مربوط که خودرو خود را به واسطه آن خریداری کرده اند، خواهان به تعویق انداختن اقساط ماهانه لیزینگ به دلیل رکود در فرودگاهها و روند خاموش سفرهای هوایی،شدند. به گزارش گسترش، رانندگان فرودگاه که زیر نظر شرکت تاکسیرانی نبوده و تحت نظر وزارت راه فعالیت می ‌کنند از حقوقی مانند بیمه بیکاری، طرح ترافیک و سهمیه سوخت برخوردار نیستند.

 

*روز دوشنبه ۸ اردیبهشت، برای دومین روز متوالی، صدها کارگر نی بر مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه در اعتراض به عدم پرداخت حقوق، دست از کارکشیدند و مقابل دفتر مدیریت شرکت تجمع کردند. به گزارش کانال تلگرام سندیکای کارگران نیشکر هفت ‌تپه، به دنبال اعتراضات ۵۰۰ کارگر نی بر، مدیریت شرکت وعده  داد مطالبات ۲۵۰۰ نی بر مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه را پرداخت کند.

 

*روز سه شنبه ۹ اردیبهشت، بار دیگر، کارگران آب و فاضلاب روستایی (موسوم به آبداران)  استان خوزستان برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت ماههاحقوق ومطالبات دیگردست به تجمع مقابل ساختمان شرکت در اهواز زدند.

به گزارش عصر جنوب، این کارگران روز چهارشنبه ۲۸ اسفند ۹۸ هم دست به تجمع مقابل شرکت زده بودند.

 

*روز سه شنبه ۹ اردیبهشت، غارت شدگان مجتمع تجاری آدینه رشت برای اعتراض به بلاتکلیفی چند ساله مقابل ساختمان ستاد اجرایی فرمان امام در رشت تجمع کردند. به گزارش گیلان تیتر، پیش از این نماینده خریداران مجتمع آدینه گفته بود: مجتمع آدینه در سال ۹۱ به امید ایجاد یک مجتمع تجاری ساخته شد. در همان سال اینجا را خریداری کردیم. اکنون اما بعد از گذشت سالها این مجتمع ساخته نشده است.

 

*روز سه شنبه ۹ اردیبهشت، جمعی از صیادان خشمگین جزیره کیش مقابل سازمان منطقه آزاد تجمع کرده و به دلیل عدم پاسخگویی مسئولان سازمان، قصد ورود به ساختمان راداشتند که نیرهای حراست با آنها درگیرشدند. به گزارش فارس، پس از این درگیری برخی مسؤولان سازمان منطقه آزاد کیش از جمله سعید پورعلی معاون فرهنگی و اجتماعی در بین تجمع کنندگان حاضر شدند و وعده رسیدگی به مشکات شان را دادند.

 

*روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت، معترضان به آزمون سردفتری سال ۹۷، دوباره تجمع کردند. به گزارش ایرناپلاس، یکی از معترضان گفت: ما خواستار افزایش ظرفیت پذیرفته ‌شدگان در این آزمون هستیم، چرا که طبق ماده ۸ قانون مسئولیت مدنی، هر کس موقعیت دیگری را ضایع کند، ملزم به جبران آن می شود و طبق ماده ۳ همان قانون، جبران باید متناسب با اوضاع و احوال قضیه باشد و هرچیزی جبران نیست و باید متناسب باشد.

 

*روز شنبه ۱۳ اردیبهشت، نمایندگان کارگران بیکارشده سیمان لوشان برای اعتراض به عدم بازگشت به کار دست به تجمع مقابل کارخانه زدند. یکی از کارگران سابق سیمان لوشان به خبرنگار ایلنا گفت: مشکلات کارگران سیمان لوشان از مرداد سال ۹۲ و زمانی آغاز شد که دولت وقت به بهانه ‌های مختلف این واحد صنعتی با بیش از ۱۸۰ کارگر را تعطیل اعلام کرد.

 

*روز آدینه ۱۲ اردیبهشت، کشاورزان خشمگین شهرستان رودبار جنوب در استان کرمان برای اعتراض به افت شدید قیمت محصولات کشاورزی (گوجه و پیاز) محور جاده زهکلوت به رودبارجنوب، حوالی مجتمع خدمات رفاهی چاه حسن را بستند.

به گزارش مکران، این جاده یکی از پرترددترین محورهای اتصال جنوب کرمان به بلوچستان است.

 

*روز شنبه ۱۳ اردیبهشت، جمعی از اهالی روستای توکل آباد به دلیل قطع شدن مکرر  آب آشامیدنی، با مسدود کردن مسیر کهنوج به قلعه گنج دست به تجمع اعتراضی زندند. به گزارش کمپین فعالان بلوچ، یکی از ساکنان این روستا گفت: «هدف مردم از تجمع و بستن راه  مواصلاتی کهنوج به قلعه گنج، رساندن صدای خود به مسئولان مربوطه است.»

روستای توکل آباد (بنی تراتم) در ۱۰ کیلومتری شهرستان قلعه گنج در استان کرمان قرار دارد.

 

*روز شنبه ۱۳ اردیبهشت، کارگران و کارمندان شرکت آب و فاضلاب اهواز در اعتراض به آنچه که ادغام این شرکت با آبفای روستایی و استان خوزستان عنوان کردند، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایرنا، یکی از معترضان با بیان اینکه ادغام شرکت آب و فاضلاب روستایی با استان خوزستان توسط وزیر ابلاغ شده و صحبتهایی نیز در خصوص ادغام آبفای اهواز به گوش می‌رسد، گفت: «شرکتهای آبفای استان خوزستان و روستایی دارای بدهی بسیاری به پیمانکاران، تامین اجتماعی و کارکنان هستند که در صورت ادغام این مشکل به آبفای اهواز نیز سرایت می ‌کند.»

روز یکشنبه ۱۴ اردیبهشت، این کارگران بادیگر مقابل ساختمان شرکت در محله امانیه کلانشهر اهواز تجمع کردند.

 

*روز یکشنبه ۱۴ اردیبهشت، کارگران کارخانه کنسانتره ‌آهن فکورصنعت واقع در مجاورت معدن سنگ آهن جلال آباد شهرستان زرند در اعتراض به کاهش دادن دریافتی های شان برای دومین روز متوالی دست از کار کشیدند مقابل درب ورودی این واحد تولیدی تجمع کردند. کارگران معترض شنبه شب نیز در این محل حضور اعتراضی داشتند. به گزارش صدای زرند، دلیل اصلی تجمع این کارگران موضوع حقوق و مزایای آنها است.

یکی از کارگران این کارخانه که دلیل اعتراض خود و همکارانش را عدم حضور مدیرعامل شرکت (محمد وحید شیخ‌ زاده) در کارخانه و تحویل کارخانه به شرکت پیمانکاری اعلام کرد، گفت: در حال حاضر تعداد زیادی از تریلرهای حامل بار نیز در محل کارخانه وجود دارند که به دلیل عدم حضور کارگران در محل کار و غیرفعال بودن کارخانه، آنها هم از دیروز و شب گذشته در اینجا معطل مانده‌ اند و خواسته اصلی کارگران حضور و بازگشت مهندس شیخ ‌زاده است.

 

*روز یکشنبه ۱۴ اردیبهشت، جمعی از ساکنان روستای گرکز در استان خراسان شمالی در اعتراض به عدم دسترسی به امکانات شهری مقابل بخشداری جرگلان تجمع کردند. به گزارش توهرا، معترضان عدم دسترسی به گاز خانگی در کلاته آتاقورت بالا، مشکل نبود پل در رودخانه، عدم دسترسی به جاده آسفالت و عدم دسترسی به اینترنت را از جمله دلایل اعتراض خود عنوان کردند.

 

*روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت، جمعی از کسبه بازار روز قم برای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی درپی تعطیلی در چارچوب مقابله با بیماری کووید۱۹ دست به تجمع در محل کارشان زدند. به گزارش صدا و سیما، این کسبه پیش از این هم مقابل استانداری قم تجمع اعتراضی داشتند. تجمع کنندگان عمده مشکلات خود را نداشتن درآمد، عقب افتادن اجاره منزل و اقساط وام، نداشتن بیمه تامین اجتماعی  و بیمه بیکاری و به رسمیت نشناختن این شغل از سوی مسئولان دانستند. در بازار روزهای استان قم حدود۱۲۰۰ فروشنده مشغول به کار هستند.

 

*روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت، اهالی روستای گرکز از شهرستانهای مرزی راز و جرگلان در استان خراسان شمالی برای اعتراض به نداشتن راه مناسب و گاز دست به تجمع مقابل بخشداری جرگلان زدند. به گزارش ایرنا، بخشدار جرگلان در این خصوص به گفت: اهالی روستای گرکز که با اطلاع از حضور فرماندار در نشست ستاد مقابله با کرونای به بخشداری آمده بودند،  همچنین از نبود گاز خانگی و آسفالت نشدن مسیر اصلی روستا گلایه داشتند.

خراسان شمالی دارای ۳۰۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان است که بیشتر این مساحت در شهرستان راز و جرگلان واقع است. این شهرستان ۷۰ هزار نفری سه بخش و ۶ دهستان دارد و ۹۵ درصد جمعیت این منطقه روستایی هستند.

راز، مرکز شهرستان مرزی راز و جرگلان در ۱۲۰ کیلومتری مرکز خراسان شمالی قرار دارد و بیشترین تمرکز جمعیتی قوم ترکمن این استان در راز و جرگلان است.

 

*روز سه شنبه ۱۶ اردیبهشت، صدها صاحب تاکسی سنندج در اعتراض به مسدود کردن خیابان فردوسی دست از کارکشیدند و در میدان  اقبال این شهر تجمع کردند. به گزارش فارس، یکی از تجمع کنندگان که حدود ۱۵ سال راننده تاکسی است، گفت: در شهر سنندج تنها خیابان فردوسی برای رانندگان تاکسی ارزش دارد که آن را بستند. وی افزود: من به عنوان سرپرست خانواده چهار نفره با یک پیکان مدل پایین فرسوده که به زور راه می ‌رود چطوری می‌ توانم با این تصمیم هزینه‌ های زندگی ‌ام را تامین کنم.

سنندج با دارا بودن بیش از ۳ هزار و ۶۰۰ تاکسی، به شهر تاکسی معروف است و این به دلیل نبود کارخانه ‌های و مراکز تولیدی با اشتغال بالاست که اکثر جویندگان کار به مسافرکشی روی آورده ‌اند.

 

*روز سه شنبه ۱۶ اردیبهشت، کارگران گاز فاروج (شرکت پیمانکاری) در خراسان شمالی برای اعتراض نسبت به عدم پرداخت حقوق شان مقابل این اداره در شهرستان فاروج واقع دربلوار امام رضا تجمع کردند. به گزارش صدا و سیما، یکی از کارگران حاضر در این تجمع با اشاره به اینکه از واگذاری خدمات شرکت گاز فاروج به بخش خصوصی یک سال می گذرد گفت: به دنبال این واگذاری حقوق کارگران به موقع پرداخت نمی شود و هر ماه برای دریافت حقوق باید دست به تجمع بزنیم.

 

*روز سه شنبه ۱۶ اردیبهشت، کارگران شرکت بازیافت زباله واقع در سایت زباله سفیره با تجمع مقابل سازمان پسماند شهرداری اهواز خواستار بازگشت به کار و احقاق حقوق خود شدند. به گزارش کیهان، یکی از کارگران حاضر در تجمع در خصوص مطالبات کارگران گفت: مگر دولت اعلام نکرد اگر شرکتی به خاطر کرونا تعطیل اعلام شد، حق و حقوق پرسنل آن نباید قطع شود، ولی انگار این شامل حال ما نمی‌شود.

 

*روز سه شنبه ۱۶ اردیبهشت، کارگران کارخانه تعطیل شده قند یاسوج با تجمع مقابل بانک تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد به تعلل در باز پس گیری این واحد تولیدی از سرمایه‌ گذار قبلی اعتراض کرده و خواهان راه اندازی هرچه سریعتر این واحد تولیدی شدند. به گزارش کبنا، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: قوه قضائیه رأی ابطال معامله کارخانه قند را صادر کرد. متأسفانه بانک تجارت در خصوص تحویل کارخانه قند یاسوج تعلل می‌کند.

 

*روز پنج شنبه ۱۸ اردیبهشت، زلزله ‌زدگان شهر چوار برای اعتراض به بی خانمانی دست به تجع مقابل استانداری ایلام زدند. آنها پلاکاردی با شعار «از سال ۹۶ همچنان آواره و بی سرپناه هستیم» در دست داشتند. به گزارش ایلنا، روز شنبه ۲۰ اردیبهشت، یکی از کسانی که در زلزله  خانه خراب شده گفت: در جریان زلزله غرب کشور که در  استانهای کرمانشاه، ایلام و رانش زمین ضلع جنوب غربی شهرچوار در ۲۲ آبان سال ۹۶ اتفاق افتاد ۶ منزل مسکونی به صورت صد در صد تخریب شدند.

 

*روز شنبه ۲۰ اردیبهشت، کشاورزان گوجه کار جنوب استان کرمان برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان دست به تجمع مقابل کارخانه رب گوجه زدند و خواهان احقاق حقوق خود شدند. به گزارش راه آرمان، درهمین رابطه، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان بی شرمانه گفت: «جمعی از گوجه ‌کاران که طلب آنها از یک کارخانه‌ رب گوجه در جنوب کرمان وصول نشده با ازدحام در مقابل این کارخانه از ادامه فعالیت آن جلوگیری کردند.».

در جنوب کرمان ۱۴ کارخانه رب‌ گوجه فرنگی وجود دارد که سال گذشته این واحدهای تولیدی از ۴۸۰ هزار تُن گوجه فرنگی بیش از ۱۴۰ هزار تن را خریداری و فرآوری کردند.

 

*روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت همزمان با جلسه علنی شورای فرمایشی شهر تبریز، جمعی از کارگران شهرداری تبریز برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت دست به تجمع مقابل ساختمان این به شورا زدند که درگیری ماموران حفاظت شهرداری با تجمع کنندگان همراه شد. به گزارش ایمنا، وعده تبدیل وضعیت کارگران شهرداری تبریز یکی از موضوعات  مشاجره لفظی برخی از اعضای شورای شهر با شهردار تبریز در جلسه علنی شورای شهر بود که با پاسخ شهردار مبنی بر اینکه بحث تبدیل وضعیت از دوره های قبل مطرح است و یک قانون کشوری است و‌ برای تغییرش نیازمند قانون جدید هستیم، روبرو و بحث بسته شد.

 

*از روز سه شنبه ۱۶ اردیبهشت، کارگران معدن کرومیت امین یار شهرستان فاریاب در استان کرمان در اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق دست از کار کشیدند. به گزارش خبرنگاران جوان، روز شنبه ۲۰ اردیبهشت، فرماندار شهرستان فاریاب رابطه با علت اعتراض کارگران معدن در این شهرستان گفت: به منظور رسیدگی به وضعیت کارگران معدن کرومیت فاریاب صبح امروز جلسه شورای تامین تشکیل شد و قرار شد یک ماه از مطالبات معوق کارگران تا ده روز آینده توسط پیمانکار پرداخت شود و فعالیت معدن با حضور کارگران از روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت آغاز شود.

معدن کرومیت امین یار فاریاب در فاصله ۱۵ کیلومتری مرکز شهرستان فاریاب واقع شده است و بیش از ۲۰۰ کارگر به صورت مستقیم در آن مشغول به کار هستند.

 

*روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت برای دومین بار، صاحبان باشگاههای ورزشی سیستان و بلوچستان برای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی و عدم حمایت دولت دست به تجمع مقابل استانداری زدند. به گزارش عصر هامون، یکی از باشگاه داران حاضر دراین تجمع گفت: دومین بار است که به خاطر تعطیلی باشگاه مقابل استانداری تجمع می کنیم، اما هنوز هیچ جوابی نگرفتیم.

 

*روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت، کارکنان تعاونیهای سهام عدالت سراسر کشور مقابل وزارت امور اقتصادی و دارایی تجمع کردند و به بلاتکلیفی شفلی و معیشتی خود اعتراض کردند. به گزارش ایلنا، پس از آغاز فرایند آزادسازی سهام عدالت صحبتهایی در مورد احتمال انحلال تعاونیهای سهام عدالت در شهرهای مختلف مطرح شد. یکی از کارکنان شرکتهای تعاونی سهام عدالت که در این تجمع حضور داشت گفت: انحلال تعاونیهای سهام عدالت موجب بیکار شدن کارکنان این تعاونیها بعد از ۱۴ سال سابقه کار بیمه ‌ای می‌شود.

 

*روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت، جمعی از رانندگان سازمان اتوبوسرانی درون شهری و مالکان اتوبوس (بخش خصوصی) قم برای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی به دنبال شیوع بیماری کووید ۱۹دست به تجمع مقابل سازمان اتوبوسرانی زدند. به گزارش اتحاد، تعداد ۵۳۰ اتوبوس در شهر قم تردد می کنند که حدود نیمی از آنها متعلق به بخش خصوصی است و درآمد آنها با شیوع بیماری کرونا به شدت کاهش یافته است.

 

*روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت، کارگران اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ‌ای استان قزوین باردیگر به تهران آمدند تا با تجمع مقابل وزارت راه و شهرسازی به اخراج از کار و اعتراض کنند. به گزارش اتحاد، این کارگران برای اعتراض به این تصمیم و بازگشت برای کار از ۱۸ فروردین ماه سال جاری تا به امروز بارها دست به تجمع مقابل استانداری و اداره کل راه و شهرسازی قزوین، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور در تهران و وزارت راه و شهرسازی زدند.

 

*روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت، جمعی از کارگران کارخانه کنتورسازی ایران برای اعتراض  به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی دست به تجمع مقابل بیدادگستری قزوین زدند. یکی از کارگران حاضر در این تجمع به خبرگزاری دانشجو گفت: حقوق سال ۹۶ و همچنین ۹۷ و ۹۸ ما عقب افتاده و الان نزدیک ۲۷ ماه هست که حقوق نگرفته ‌ایم. در صورتی که حالا هم این حقوق عقب افتاده پرداخت شود، با وجود این تورم و گرانی خیلی به درد ما نمی‌خورد.

 

*تعدادی از اهالی پاکدشت، روز سه شنبه ۲۳ اردبیهشت، در اعتراض به اینکه ۵ سال است مسکن مهر «سیزده ری» به آنان تحویل داده نشده، ‌دست به تجمع مقابل مسکن مهر زدند. به گزارش ایران آزادی، شهروندان معترض گفتند: از سال ۹۴ هر یک از ما مبالغی را به عنوان ودیعه برای خرید مسکن پرداخت کردیم اما تا به امروز مسکن به ما ندادند و از سوی دیگر مبالغی هم که پرداخت کردیم به عنوان انصراف به ما بازگردانده نشده است.

 

*روز سه شنبه ۲۳ اردیبهشت، جمعی از بازنشستگان ارتش در شیراز برای اعتراض به ابطال سند مالکیت زمینهای شان دست به تجمع مقابل تعاونی بازنشستگان ارتش شیراز زدند. به گزارش ایرنا، تجمع کنندگان گفتند: تعاونی بازنشستگان ارتش ۱۷ سال پیش ۵۳۱ قطعه زمین در شهرک گلستان شیراز به ما واگذار کردند که بسیاری از افراد همان زمان سند ملکی این زمینها را دریافت کردند اما در حال حاضر پس از این مدت اوقاف و امورخیریه مدعی است این زمینها وقفی است. این زمینها مال فردی به نام اقبالی بوده که به تعاونی بازنشستگان ارتش فروخته است و از روز نخست این زمینها اوقافی نبودند.

 

*روز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت، جمعی از پاکبانان منطقه ۳ شهرداری کرج در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود در محوطه شهرداری دست به تجمع زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، به گفته معترضان؛ علیرغم بحران کرونا و کاهش قدرت خرید شان، شهرداری از چند ماه پیش تاکنون از پرداخت دستمزدهای آنها خودداری کرده است. کارگران معترض می گویند علاوه بر این شهرداری چندین ماه است که حق بیمه آنها را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده و این موضوع کارگران را برای تمدید دفترچه های خود با مشکل مواجه کرده است.

 

*روز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت، گروهی از مرغداران استان کردستان، در اعتراض به نبود شفافیت در توزیع نهاده ‌های دامی دست به تجمع زدند. به گزارش سقز رووداو، مرغداران همچنین نخریدن مرغ مازاد کشتارگاهها از سوی دولت و قیمت بالای واکسن‌ برای مرغها را از دیگر دلایل اعتراض خود بیان کردند.

 

*روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت، کارگران فضای سبز شهرداری کوت عبدالله راهی شهر اهواز شدند تا با تجمع مقابل استانداری خوزستان به عدم پرداخت ۲ماه حقوق ومطالبات دیگر اعتراض کنند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: یکی از مشکلات ما در طول سالهای گذشته پرداخت دیرهنگام حقوق است؛ این مطالبات همیشه با تاخیر چند ماهه پرداخت می شود و هنوز حقوق اسفند پارسال و فروردین امسال را دریافت نکردیم ضمن آنکه سنوات سال ۹۸ نیز تسویه نشده است.

به گزارش ایرنا، روز سه شنبه ۱۶ اردیبهشت، برای دومین روز متوالی، جمعی از کارگران فضای سبز شهرداری کوت عبدالله برای اعتراض به عدم پرداخت ۲ ماه حقوق و مطالبات دیگر مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.

روز شنبه ۲۰ اردیبهشت، کارگران شهرداری کوت ‌عبدالله با تجمع مقابل استانداری خوزستان دومین هفته اعتراض شان به عدم پرداخت ۲ ماه حقوق و مطالبات دیگر را اغاز کردند. تصویر ۴ شهرداری کوت عبدالله

روز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت، در یازدهمین روز این اعتراض، ۷ کارگر شهرداری کوت عبدالله به مدت ۲۴ ساعت بازداشت شدند. یکی از کارگران معترض گفت: از اسفند سال قبل حقوق نگرفته ‌ایم و هیچکس هم صدایمان را نمی‌شنود. آنها برای چمن ارزش قائل هستند و می‌گویند کارگر جدید می‌ گیریم تا چمنها خراب نشوند اما برای ما که جلوس چشم شان در حال از بین رفتن هستیم، ارزشی قائل نیستند.

 

*روز پنج شنبه ۲۵ اردیبهشت، کارگران شرکت زغال ‌شویی فسیل سیستم انرژی (اینتر کربن) برای اعتراض به اخراج از کار با ماهها حقوق معوقه دست به تجمع مقابل فرمانداری شهرستان زرند زدند. به گزارش صدای زرند، یکی از ۴۴ کارگر اخراجی این شرکت با ابراز نگرانی از بیکار شدن در این شرایط گفت: ما از چندین ماه قبل از عید هنوز هیچ حقوقی دریافت نکرده‌ ایم و در شرایط بسیار سختی زندگی می ‌کنیم و این حق ما نیست که در این حالت اخراج شویم.

 

*روز شنبه ۲۷ اردیبهشت، صدها کارگر بازنشسته ذوب آهن اصفهان برای اعتراض به عدم همسان سازی و عدم پرداخت به موقع حقوق و وضعیت نامناسب بیمه درمانی دست به تجمع مقابل استانداری اصفهان زدند. به گزارش ایرنا، رییس هیات مدیره کانون بازنشستگان ذوب آهن اصفهان در حاشبه برگزاری این اجتماع گفت: مهمترین خواسته این بازنشستگان ارائه خدمات بیمه درمان، بیمه عمر و حوادث از طرف صندوق فولاد به آنهاست. تصویر بازنشستگان ۳

روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت‌، بازنشستگان ذوب ‌آهن اصفهان برای دومین روز متوالی با برپایی تجمع اعتراضی مقابل استانداری اصفهان، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

 

*به گزارش قزوین خبر، روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت، شماری از کارکنان عوارضی استان قزوین برای دومین روز متوالی در اعتراض به لغو شرایط کاری خود به دنبال الکترونیکی شدن پرداخت عوارض، در محل اداره کل راه و شهرسازی این استان، دست به تجمع اعتراضی زدند.

 

*روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت، کارگران اداره کل بنادر و دریانوردی خوزستان (بندرامام) که به دنبال اعتصاب در اعتراض به عدم عقد قرارداد مستقیم و امضا نکردن قرارداد های یک ماهه و اجرانشدن طرح طبقه بندی مشاغل از کار احراج شده بودند، مقابل فرمانداری ماهشهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران حاضر در این تجمع گفتند: مدتی است که ما پیگیر مطالبات به ‌حق و قانونی خود ازجمله مخالفت با امضاء قرارداد موقت یک ‌ماهه با توجه به مستمر بودن ماهیت کار علیرغم سابقه حدوداً ۱۰ الی ۲۰ ساله و همچنین دریافت حق بدهی آب ‌و هوا و اجرای طرح طبقه‌ بندی مشاغل هستیم.

 

*بامداد روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت، کارگران شرکت واحد که در ماههای اخیر بازنشسته شده‌ اند در اعتراض به عدم پرداخت ۴ درصد حق بیمه ‌شان در مشاغل سخت و زیان آور همچنین عدم پرداخت حق سنوات خدمت مقابل ساختمان شورای شهر تجمع کردند. به گزارش سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، این سندیکا از خواسته‌های‌ کارگران حمایت می‌کند و به مدیریت شرکت واحد در مورد عواقب تاخیر در پرداخت ۴ درصد حق بیمه بازنشستگی کارگران همچنین تاخیر در پرداخت حق سنوات خدمت و سایر حقوق کارگران هشدار می‌دهد.

 

*روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت‌، کارگران معدن کرومیت فاریاب کرمان مقابل فرمانداری این شهرستان دست به تجمع زدند. به گزارش جماران، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: هر کارگر ساده با حقوق یک میلیون و نهصد هزارتومانی نزدیک به ۱۱ میلیون تومان از این شرکت طلب دارد.

 

*روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت، شماری از مستأجران غرفه ‌‌های صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان هرمزگان واقع در معبد هندوها، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان در مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند. به گزارش تابناک، چندی پیش اموال موجود در غرفه های این افراد به دلیل استاندارد و ایمنی نبودن محل کار، در آتش سوخت و با توجه به اینکه این محل بیمه نبوده، معترضان خواستار جبران خسارت وارده به خود هستند.

 

*روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت، برای چندمین بار، ثبت نام کنندگان در طرح نوسازی کامیونهای فرسوده سایپا دیزل با تجمع مقابل ساختمان این شرکت در جاده مخصوص کرج - تهران، برای باری دیگر به عدم دریافت کامیونهای خریداری شدە پس از چهار سال اعتراض کردند. به گزارش تین نیوز، تجمع کنندگان اعلام کردند: شرکت سایپا دیزل در سال ۹۶ موظف به تحویل خورو‌های باری و کشنده سنگین در طرح تعویض خودرو‌های فرسوده ناوگان سنگین کشور شد که بر اساس آن باید با دریافت مدارک اسقاط خودرو، اقدامات لازم برای تحویل خودروی جدید را انجام می‌داد اما به گفته رانندگان، این شرکت به دلیل افزایش قیمت خودرو‌ها مدتی است که از تحویل خودرو امتناع می‌کند.

 

*روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت، جمعی از دستفروشان و کسبه بازار روز شهرستان سیمرغ دراستان مازنداران برای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی مقابل فرمانداری تجمع کردند. به گزارش بلاغ، مجتبی حبیب ‌نژاد فرماندار سیمرغ در این‌باره گفت: دستفروشان به دلیل تعطیلی بازارهای هفتگی، در وضعیت معیشتی سختی به سر می‌برند و بهبود اوضاع را منوط به بازگشایی روز بازارها و بازارهای هفتگی می ‌دانند.

 

اعتصاب ۱۴ روزه کارگران معادن زغال سنگ کرمان

تصویر کرمان معدن ۱ و ۲

 

*روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت، برای دومین بار در ماه جاری، کارگران شرکت معادن زغال سنگ کرمان در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و سطح پایین حقوق دست از کارکشیدند و مقابل دفتر شرکت تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران معترض گفت: شرکتی که عهده دار زغال سنگ کرمان در بخش خصوصی، شرکت دالاهو است از این رو مدیرعامل این شرکت برای آرامش خاطر کارگران تضمین دادند که مشکلی در زمینه حقوق و مزایای آنها ایجاد نمی شود. اما این تضمین برای کارگران کافی نیست و بسیاری بر این باورند که با خصوصی سازی این شرکت پرداخت حقوق کارگران و تمدید قراردادها با مشکل رو به رو خواهد شد.

روز پنج شنبه ۱۸ اردیبهشت برای چهارمین روز متوالی کارگران معترض مقابل ساختمان تجمع کردند.

روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت، کارگران زغال سنگ کرمان مقابل ساختمان شرکت در شهر کرمان تجمع کردند. این کارگران مخالف ورود شرکت زغال سنگ کرمان به بورس به واسطه شرکت سرمایه ‌گذاری دالاهو هستند و می ‌گویند ورود زغال سنگ کرمان به بازار بورس، امنیت شغلی حدود ۳ هزار کارگر این شرکت را به خطر می‌اندازد.

به گزارش صدای زرند، درحالی که برخی از پایگاههای خبری از پایان تجمعات اعتراضی و اعتصابات کارگران شرکت معادن زغالسنگ کرمان خبر داده بودند، روز سه شنبه ۲۳ اردیبهشت، صدها کارگر شرکت معادن زغال سنگ کرمان با ادامه اعتصاب و برپایی تجمع خانوادگی مقابل ساختمان شرکت و سردادن شعارهایی خواهان استعفا یا اخراج مدیرعامل شرکت شدند.

به گزارش عصر ایران، روز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت، صدها کارگر معادن زغال سنگ کرمان با ادامه اعتصاب، همراه با خانواده های شان مقابل ساختمان شرکت تجمع کردند.

اعتصاب و تجمع کارگران معادن زغال سنگ کرمان در روز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ادامه یافت.

روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت، کارگران معترض با افزودن ۶ بند به مفاد جلسه روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت و تعیین ضرب الاجل ۴۵ روزه برای تحقق خواسته های شان، به طور موقت به اعتراضات شان خاتمه دادند و از روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت پس از ۱۴ روز اعتصاب برسرکارشان باز گشتند.

 

*روز شنبه ۲۷ اردیبهشت، کارگران شهرداری اروند کنار در استان خوزستان برای اعترض به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق دست از کار کشیدند و مقابل ساختمان این شهرداری تجمع کردند. به گزارش ایرنا این کارگران گفتند: پنج ماه حقوق کامل و پنج ماه مابه التفاوت حقوق ۱۳۰ کارمند رسمی، قراردادی و بخشهای دیگر شهرداری اروندکنار به تاخیر افتاده که این امر عرصه زندگی را برای آنها تنگ و دشوار کرده است.

تجمع ‌کنندگان در حالی که دست نوشته ‌های با عنوان «بی حقوقی، گرسنگی، بیماری، نداری و بی اعتباری»، «پول نان نداریم»، «شرمنده خانواده مان هستیم» و «گدا نیستیم کار داریم ولی حقوق نداریم» در دست داشتند گفتند: پرداخت نشدن حقوق آنها در شرایط سخت کرونا دلسردی و ناامیدی از کار را برای آنها در پی داشته است.

روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت، برای سومین روز متوالی، اعتصاب کارگران شهرداری اروند کنار ادامه پیدا کرد. در این روز کارگران مقابل ساختمان این شهرداری تجمع کردند.

 

*روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت، کارکنان و بازنشستگان صدا و سیما برای اعتراض به عدم افزایش احکام حقوقی ‌شان در سال جدید دست به تجمع در محل کارشان زدند. به گزارش ایلنا، تجمع‌کنندگان گفتند: نه تنها فوق ‌العاده ۵۰ درصدی حقوقی که دولت مجوز افزایش آن را از اسفند ۹۸ برای همه دستگاههای کشوری و لشگری صادر کرده برای کارمندان شاغل و بازنشسته سازمان صدا و سیما اعمال نشده بلکه مدیران منابع مالی سازمان می ‌گویند افزایش ۱۵ درصدی سالانه هم منوط به تامین اعتبار دولت است.

روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت، برای دومین بار در ماه جاری، کارکنان شاغل و بازنشسته صدا وسیما برای اعتراض به عدم افزایش حقوق و پرداخت نکردن به موقع دست به تجمع در محوطه این سازمان زدند.

 

*روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت، جمعی از مدیران مهدکودکهای تهران برای اعتراض به عدم حمایت دولت در پی تعطیلی محل کارشان در چارچوب مقابله با بیماری کووید ۱۹ دست به تجمع مقابل استانداری تهران زدند. به گزارش تهران رسانه، تجمع کنندگان گفتند: به دلیل تعطیلی مهدکودکها با مشکلات معیشتی بسیار مواجه هستیم؛ مسئولان باید فکری به حال ما بکنند؛ بعد از حدود سه ماه تعطیلی، حتی قادر به تامین هزینه‌های یومیه مهدکودک نیستیم؛ حتی نمی‌ توانیم قبوض برق و آب را تسویه کنیم.

 

*روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت، جمعی از دستفروشان و کسبه بازار روز شهرستان سیمرغ دراستان مازنداران برای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی مقابل فرمانداری تجمع کردند. به گزارش بلاغ، مجتبی حبیب ‌نژاد فرماندار سیمرغ در این‌باره گفت: دستفروشان به دلیل تعطیلی بازارهای هفتگی، در وضعیت معیشتی سختی به سر می‌برند و بهبود اوضاع را منوط به بازگشایی روز بازارها و بازارهای هفتگی می ‌دانند.

 

*روز سه شنبه ۳۰ اردیبهشت، مدیران تماشاخانه ‌های خصوصی در اداره کل هنرهای نمایشی تجمع کردند و با انتشار بیانیه ای، نسبت به عدم حمایت دولت از آنها در پی تعطیلی سالنهای تئاتر پس از شیوع بیماری کووید ۱۹ اعتراض کردند. به گزارش ایسنا، رییس هیات مدیره انجمن صنفی تماشاخانه‌ های ایران گفت: با توجه به بحرانی شدن وضعیت تماشاخانه‌ هایی که مالک خصوصی دارند و مدیران تماشاخانه ‌ها زیر فشار اجاره‌ بهای این سالنها هستند.

 

*روز سه شنبه ۳۰ اردیبهشت، تعدادی از کارگران و تکنسینهای واحد آب، برق و تهویه سازمان منطقه ویژه اقتصادی بندر امام که توسط پیمانکاران اخراج شده‌ اند، در مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان بندر ماهشهر تجمع کردند. به گزارش تسنیم، این کارگران مهمترین مشکلات خود را نوع و مدت قرارداد، عدم اجرای طبقه‌ بندی مشاغل و در نظر نگرفتن افزایش حقوق و مزایا و عیدی عنوان کردند.

 

*روز چهار شنبه ۳۱ اردیبهشت، کشاورزان روستاهای مالواجرد و یخچال برای اعتراض به مسدود و تخریب کردن زهکشهای کشاورزی در روستاهای مالواجرد و یخچال که باعث از بین رفتن زمینهای کشاورزی و بیکار شدن اهالی خواهد شد، در بخشداری جرقویه علیا در جنوب شرقی استان اصفهان و شهر اصفهان تجمع کردند. به گزارش اصفهان شرق، یکی از کشاورزان حاضر در تجمع گفت: در اوایل انقلاب جهاد سازندگی جهت آباد کردن زمینهای بایر اقدام به ایجاد زهکش در دو روستای یخچال و مالواجرد به علت بالا بودن سطح آب و رطوبت بیش از حد زمین، کرد و  اهالی به کار کشاورزی در این زمینها پرداختند و کم کم این زمینها آباد شد ولی امروز سازمان آب منطقه ای اصفهان، بنا به دلایلی می خواهد این زهکشها را تخریب کنند و این امر موجب ناراحتی کشاورزان این دو روستا شده است.

 

*روز چهار شنبه ۳۱ اردیبهشت، کارگران مناطق ۴ ، ۵ و ۶ شهرداری اهواز در اعتراض  به عدم رعایت اصول بهداشتی ازجمله ساعات کار که درچارچوب مقابله با بیماری کووید ۱۹ سلامتی شان را به خطر می اندازد و پرداخت نشدن به موقع حقوق، برای هشتمین روز متوالی دست از کار کشیده و از جمع آوری زباله از این سه منطقه اهواز خود داری کردند. به گزارش ایرنا، به دنبال این اعتصاب، کارگرانی از سایر مناطق برای جمع آوری زباله های منطقه ۶ اعزام شدند که با مخالفت کارگران معترض این منطقه روبرو شدند.

 

*روز چهار شنبه ۳۱ اردیبهشت، کارگران شهرداری شاهین شهر (شرکت پیمانکاری شبنم شهر) در استان اصفهان دست از کار کشیدند و با تجمع مقابل ساختمان شهرداری درمیدان فاطمیه این شهر نسبت به عدم تبدیل وضعیت و سطح پایین حقوق اعتراض کردند. به گزارش صدا و سیما، یکی ازکارگران حاضردر تجمع گفت: حدود ۲۰۰ نفر در حوزه خدمات با میانگین ۵ تا ۲۰ سال فعالیت می کنند که هنوز ساماندهی نشده اند و در لیستی که برای تامین نیرو و تبدیل وضعیت آنها ارسال شده نام هیچ کارگر با سابقه ای دیده نمی شود و افرادی با سابقه کم به چشم می خورد.

 

*روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت، کارگران کارخانه هپکو اراک برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی دست به تجمع در داخل محوطه این واحد تولیدی زدند. به گزارش ایلنا، این کارگران همچنین با امضای طوماری خواستار آغاز فعالیت تولیدی کارخانه بعد از گذشت ۸ ماه شدند.

به گزارش ایسنا، روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت برای سومین روز متوالی، کارگران معترض با تجمع در کارخانه به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی و مفتوح بودن پرونده ۲ همکار شان در بیدادگاه انقلاب اعتراض کردند.

 

اخبار کوتاه بر اساس گزارشهای منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت: تجمع کارگران فضای سبز شهرداری شهر گلستان مقابل فرمانداری بهارستان در استان تهران، برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق.

یکشنبه ۲۱ اردیبهشت: تجمع رانندگان رافور فرودگاه امام در اعتراض به نداشتن طرح ترافیک و بیمه بیکاری و سوخت کافی برای کار.

چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت: تجمع رانندگان تاکسی سواری کرایه ای و فرودگاهی مشهد در اعتراض به وضعیت بد معیشتی مقابل وزارت راه و شهرسازی./ تجمع کارگران شهرداری منطقه ۳ کرج در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات شان در مقابل شهرداری.

آدینه ۲۶ اردیبهشت: تجمع رانندگان ونهای مسافربری‌‌ تاکسیرانی شهر تهران در اعتراض به عدم توزیع امکانات بهداشتی مورد نیاز برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ در محل شهرداری.

سه شنبه ۳۰ اردیبهشت: اعتصاب و تجمع کارگران راه آهن اراک برای اعتراض به عدم پرداخت حقوق ومطالبات شان مقابل ساختمان شرکت در اراک./ تجمع شماری از شهروندان ساکن شهرری مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان.

چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت: چندمین روز تجمع کارگران شهرداری خرمشهر در اعتراض به معوقات مزدی و عدم پرداخت عیدی ۹۸./ کارگران شهرداری بندر امام (شرکتهای پیمانکاری تامین نیروی انسانی) برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و مطالبات دیگر دست به تجمع مقابل فرمانداری شهرستان بندرماهشهر زدند.

 

 

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۲۵، پنجشنبه اول خرداد ۱۳۹۹ ـ ۲۱ می ۲۰۲۰

بازگشت به صفحه اول