چالشهای معلمان (خرداد ۹۹)

فرنگیس بایقره

 

تجمع اعتراضی معلمان نهضت سواد آموزی گرگان

روز پنجشنبه اول خرداد جمعی از معلمان نهضت سوادآموزی گرگان در اعتراض نسبت به عدم تبدیل وضعیت، مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان گلستان تجمع کردند و خواستار ساماندهی وضعیت استخدامی خود شدند.

یکی از تجمع کنندگان گفت: "معلمان نهضت از سال ۱۳۷۹ تا ۱۳۹۱ ساماندهی شده اند، اما از آن تاریخ به بعد خبری از ساماندهی نیست."

او با اشاره به اینکه شیوه و کیفیت تدریس معلمان نهضت از سایر نیروهای رسمی آموزش و پرورش پایین تر نیست، اضافه کرد: "خواسته ما این است که با توجه به سابقه و تجربه بیشتری که داریم، آموزش و پرورش ما را در اولویت استخدام قرار دهد."

 

تداوم بازداشت ناهید فتحعلیان در بند ۲۰۹ زندان اوین

با گذشت نزدیک به چهل روز از بازداشت ناهید فتحعلیان، این معلم بازنشسته و فعال صنفی معلمان کماکان در بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین بسر می برد.

ناهید فتحعلیان در تاریخ ۲۶ فروردین ۹۹ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از چند روز بازجویی در بند ۲۰۹ به بند زندان اوین منتقل شد. او سپس در روز شنبه ۲۰ اردیبهشت دوباره جهت ادامه بازجوییها به بازداشتگاه این نهاد امنیتی منتقل شد.

مقامهای جمهوری اسلامی اتهام خانم فتحعلیان را "همکاری با یکی از گروه های اپوزیسیون" عنوان می کنند.

 

مسجد سلیمان؛ مرگ یک معلم در پی خودسوزی اعتراضی

یک معلم باسابقه در مسجد سلیمان که در اعتراض به تخریب خانه اش از سوی ماموران شهرداری خودسوزی کرده بود، یکشنبه چهارم خرداد در بیمارستان درگذشت.

ماموران شهرداری روز ۱۸ اردیبهشت قصد تخریب دیوار خانه این معلم را داشتند که با اعتراض و مخالفت او روبرو شدند. در پی تخریب دیوار، این کارورز فرهنگی دست به خودسوزی زد. او توسط ساکنان محل و بستگانش به بیمارستان ۲۲ بهمن مسجد سلیمان شد و به علت شدت جراحات به بیمارستان سوانح و سوختگی اهواز انتقال یافت.

بابک نوری زاده، رییس روابط عمومی آموزش و پرورش خوزستان، خبر مرگ این معلم را اعلام کرد و بدون ذکر نام او افزود که معلم درگذشته از معلمان پرسابقه مسجد سلیمان بوده است.

هزینه بالای بستری شدن معلم جانباخته نیز توسط بیمه پرداخت نمی شد و بر دوش خانواده او افتاده بود. نوری زاده در این باره مدعی شد: "با هماهنگی مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان مقرر شد بیمارستان در هزینه های این معلم جانباخته تخفیف دهد و مابقی این هزینه از سوی آموزش و پرورش خوزستان پرداخت شود."

 

دومین روز از تجمع معلمان نهضت سواد آموزی خوزستان

روز سه شنبه ۱۳ خرداد گروهی از معلمان نهضت سوادآموزی خوزستان با تجمع در مقابل ساختمان اداره کل آموزش و پرورش این استان خواستار تبدیل وضعیت خود شدند.

این کارورزان با بیان اینکه حدود دو سال مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند، خواستار تبدیل وضعیت خود از نیروی پیمانی به نیروی حق التدریسی شدند.

یکی از معلمان معترض پیرامون علت برگزاری تجمع گفت: "ما در سال ۹۲ برای کار در نهضت سواد آموزی خوزستان جذب شدیم که به صورت پیمانی مشغول به کار هستیم. با توجه به نیاز خوزستان به نیروی معلم، خواستار تبدیل وضعیت خود به حق التدریسی هستیم."

وی ادامه داد: "حدود دو سال است که حقوق ما پرداخت نشده، این در حالی است که تمام وقت در حال کار و فعالیت بوده ایم."

این معلم با اشاره به اینکه روز گذشته نیز حدود ۴۰ نفر از این آموزش دهندگان در اعتراض به جذب نشدن خود در آموزش و پرورش تجمع کرده بودند افزود که آموزش و پرورش خوزستان وعده پیگیری وضعیت جذب این نیروها را به آنها داده است.

 

تجمع معلمان نهضت سواد آموزی در برابر مجلس

روز یکشنبه ۱۸ خرداد گروهی از آموزش دهندگان و دانشیاران نهضت سواد آموزی با تجمع در مقابل مجلس شورای اسلامی خواستار لغو آزمون ورودی مربوط به قانون استخدامی در این حوزه شدند.

تجمع کنندگان با یادآوری اینکه پیشتر نیز آنها تجمعات مشابهی را در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی و سایر نهادها برپا کرده اند، گفتند: "آن زمان تعدادی از نمایندگان مجلس و مدیران نهادهای بخش دولتی قول پیگیری مطالبات مان را دادند که پس از گذشت چندین سال این وعده ها هنوز عملی نشده است."

یکی از معلمان گفت: "برخی از ما سالهاست (نزدیک ۱۰ سال) به کار تدریس اشتغال داریم. همچنین تعدادی از آموزشیاران به صورت حق التدریسی در مدارس مشغول به کار هستند، با این حال از سال گذشته از ما خواسته شد برای ادامه کار در آزمون دانشگاه فرهنگیان شرکت کنیم."

این آموزشیار نهضت سوادآموزی توضیح داد: "این آزمون برای سرباز معلمان، مربیان پیش دبستانی و همکاران خرید خدمتی حذف شده است. تبعیض میان ما و این گروه ها باید برچیده شود. آموزش دهندگان نهضت سالها با کمترین دستمزد در مناطق دورافتاده و روستایی کشور کار کرده اند و استحقاق توجه بیشتری را دارند."

 

تجمع سراسری معلمان حق التدریس و مربیان پیش دبستانی

جمعی از معلمان حق التدریس و مربیان پیش دبستانی از سراسر کشور روز یکشنبه ۲۵ خرداد در اعتراض به اجرا نشدن قانون مربوط به امور استخدام شان در مقابل ساختمان مرکزی آموزش و پرورش دست به تجمع اعتراضی زدند.

معلمان معترض با داشتن پلاکاردهایی که نشان می داد از استانهای مختلفی آمده اند، به اجرای تبصره ۱۰ ماده ۱۷ درباره استخدام معلمان حق التدریس اعتراض داشتند.

آنها همچنین در تابلو نوشته هایی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواستار آن بودند که علاوه بر تصویب قوانین، بر اجرای آن نیز نظارت کنند.

بیشتر اعتراض کنندگان را زنان معلم تشکیل می دادند.

 

محمود بهشتی لنگرودی به مرخصی اعزام شد 

روز دوشنبه ۱۹ خرداد محمود بهشتی لنگرودی، فعال صنفی و سخنگوی کانون صنفی معلمان، به مرخصی اعزام شد. با وصل مرخصی آقای بهشتی به پایان دوره پایان محکومیت پنج ساله اش، وی دیگر به زندان باز نخواهد گشت.

او پیشتر در تاریخ ۱۷ اسفندماه ۹۸، در پی شیوع ویروس کرونا در زندانهای کشور به مرخصی اعزام و در تاریخ ۲۲ اردیبهشت به زندان بازگردانده شده بود

محمود بهشتی لنگرودی در سال ۸۹ به اتهام "اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی" و به موجب حکم شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به پنج سال حبس تعزیری محکوم شد. او در سال ۹۴ دوباره بازداشت شد و پس از تجمیع احکام، به پنج سال حبس قابل اجرا محکوم گردید.

 

حمایت اتحادیه معلمان انگلستان از معلمان زندانی در ایران

اتحادیه معلمان انگلستان در پیامی به مناسبت ۲۰ جولای/ ۳۱ خرداد، روز جهانی حمایت از زندانیان سیاسی، بر پیشبرد کارزارهای خود در حمایت از اسماعیل عبدی و محمد حبیبی تاکید کرد.

در این پیام که به امضای "دکتر پاتریک روچ"، دبیرکل اتحادیه معلمان انگلستان، رسیده است، از جمله گفته می شود: "همانطور که مطلع هستید، اتحادیه معلمان انگلستان مدتهاست که برای دفاع از حقوق فعالین معلمان تلاش کرده است و ما با افتخار با سازمانهایی که با هم کار میکنیم مانند "اجوکیشن اینترناسیونال" و عفو بین الملل، روی کیسهای فعالان اتحادیه ای زندانی از جمله اسماعیل عبدی و محمد حبیبی کار کرده ایم."

اتحادیه معلمان انگلیس به سرکوب بی رحمانه اعتراضها در ایران اشاره کرده و یادآور می شود: "در یکسال اخیر، دولت ایران به سرکوب شدید آزادی بیان و تشکل و تجمع ادامه داده است. نیروهای امنیتی به صورت غیر قانونی از روشهای مهلک برای درهم کوبیدن اعتراضات استفاده کرده، صدها نفر را کشته و هزاران معترض را بازداشت کردند. حکومت بیش از دویست مدافع حقوق بشر را دستگیر و احکام زندان و شلاق را بر بسیاری از آنان تحمیل کرده است."

این اتحادیه تاکید کرده "به توجه خود به وضعیت ایران ادامه داده و تمام تلاش خود را برای آزادی زندانیان سیاسی به کار می برد."

 

صدور حكم ٩ سال حبس براى معلم عرب به جرم دفاع از حقوق مردم یک روستا

عادل عساکره (عمورى)، معلم آموزشگاه اشرفى اصفهانى در روستاى صفحه از توابع شهرستان شادگان، با شکایت "دفتر حمایت قضائى ایثارگران" به اتهام "تشویش اذهان عمومى" و "اهانت به مقدسات" در دادسراى عمومى و انقلاب شهرستان شادگان به ۹ سال حبس محکوم شد.

این معلم ۳۳ ساله، متاهل و از اهالى دارخوین است و مدرک تحصیلی فوق لیسانس تاریخ را داراست. او روز یکشنبه ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت گردید و پس از چندین ماه نگهداری در سلول انفرادى بازداشتگاه اداره اطلاعات، با قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی تا صدور حکم نهایی آزاد شده بود.

دستگیری عادل عساکره پس از آن صورت گرفت که در فضای مجازی از توزیع بودجه و اختصاص بودجه های کلان به حوزه علمیه و مراکز وابسته به آن و در مقابل رسیدگی نکردن به مسائل خدماتی انتقاد کرد. جرم اصلی او اما بازگویی ظلم و ستم وارد شده بر روستاییان و غصب زمینهای آنها از سوی مقامهای مسوول است. 

روستای "صفحه" از توابع شهرستان "شادگان" در مسیر رودخانه کارون است و اکثر زمینهاى این روستا توسط شرکت صنایع جانبى نیشکر (شرکت سلمان فارسى) تصاحب شده، با این حال روستاییان این منطقه در مقابل این امر مقاومت کرده و زمینها و منازل شان را ترک نمی کنند.

در حال حاضر این روستا در میان مزارع نیشکر "شرکت سلمان فارسى" محاصره شده و اهالی روستا به دلیل استفاده از آبهای پسماند کارخانه نیشکر برای شستشو، به بیماریهای پوستی مبتلا شده اند.

 

هاشم خواستار: بیمار و مقاوم در زندان

صدیقه مالکی فرد در گزارشی از دیدار خود با همسرش هاشم خواستار از شرایط وخیم سلامتی او و همزمان روحیه مقاوم او خبر داد.

همسر این معلم زندانی نوشت: "ساعت ۱۱ با فرزندانم رفتیم به زندان وکیل آباد برای ملاقات کابینی با ایشان. ساعت ۱۲ موفق به ملاقات شدیم. ایشان همچون هفته های گذشته از نظر بدنی بسیار پیر و تکیده ولی از نظر روحی بسیار مقاوم و با نشاط بودند."

به گفته مالکی فرد، هاشم خواستار اقدام برای مرخصی درمانی را رد کرده است. او تاکید کرده "دادگاه و درمانگاه زندان همه وضعیت مرا می دانند. اگر بخواهند، خودشان اقدام می کنند. نیازی نیست که من درخواست بدهم."

بنا به این گزارش، این فعال صنفی معلمان همچنین گفته است: "بعد از ده ماه که در زندان هستم  و تلفنهای گاهگاهی من فقط با حضور مامورین حفاظت زندان میسر بوده، آمدند جلو بند و گفتند اگر تعهد بدهید که بیانیه ندهید، می توانید کارت تلفن داشته باشید. در جواب گفتم من خودم آزادیهایی که حق من است را از خود سلب نمی کنم."

صدیقه مالکی فرد پیرامون شرایط سلامتی هاشم خواستار گفت: "ایشان علاوه بر سن شان که نزدیک ۷۰ سال دارند، غذای زندان با مزاج شان سازگار نیست و این باعث فشار خون بالا و بیماریهای گوارشی برایشان شده. از سوی دیگر وضعیت اسفبار مادی و اقتصادی زندانیان سیاسی و عقیدتی محبوس در زندان و خانواده های مستاصل و بی پناه شان مزید بر علت شده، باعث رنجش ایشان و متقابلا تشدید بیماری شان می شود."

وی تاکید کرد: همه اینها و آنچه نگفتم، باعث می شود که روز به روز وضعیت بیماری ایشان که سوغات زندان است وخیم تر شود. ایشان قبل از زندان بسیار سالم بودند و دفترچه بیمه ایشان گواه این ادعاست."

 

حسن روحانی اعلام کرد: آغاز فعالیت مدارس و دانشگاه ها از ۱۵ شهریور

حسن روحانی روز شنبه ۳۱ خرداد در جلسه ستاد مقابله با کرونا، گفت: "در جلسه امروز تصمیم گرفته شده که آموزش و پرورش از ۱۵ شهریور فعالیت خود را آغاز کند."

وی افزود: "البته این اجازه به آموزش و پرورش هم داده شد که به تناسب استانها از اول شهریور فعالیت خود را به تدریج آغاز کند."

روحانی گفت: "برخی استانها از پیک بیماری عبور کرده و برخی استانها درگیر این پیک هستند و ممکن است در برخی استانها هم پیک بیماری آغاز شود."

روحانی همچنین اعلام کرد تعطیلی پنجشنبه مدارس حذف می شود. به گفته وی این تصمیم برای "خلوت تر شدن کلاسها" گرفته شده است.

 

 (منابع: هرانا، ایلنا، کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی در ایران، ایسنا، کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، رادیو زمانه)

 

 

منبع: نبردخلق شماره ۴۲۶، یکشنبه اول تیر ۱۳۹۹ ـ ۲۱ ژوئن ۲۰۲۰

 

بازگشت به صفحه اول