کارورزان سلامت (خرداد ۹۹)

 

همه گیری ویروس کرونا فاجعه ای را رقم زده که خسرانهای آن سالها مردم ایران را رنج خواهد داد. حکومت در رابطه با ابعاد همه گیری کرونا، از ابتدا به دروغ و پنهان کاری متوسل شد و این شیوه ضد انسانی را هنوز هم ادامه می دهد.

وزير بهداشت در روز شنبه ۳۱ خرداد گفت: "حتی در استانهایی که فکر می ‌کنیم موج اول را پشت سر گذاشته ایم، موج اول را به طور کامل تجربه نکرده ایم. باید باور کنیم کرونا تمام نشده، پیک بیماری رد نشده و کرونا، یک ویروس پیچیده تو در توی صد هزار چهره است و حداقل باید دو سال با این ویروس زندگی کنیم."

در همین روز معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: "بیش از ۹ هزار و ۵۰۰ مورد مبتلا به کرونا ویروس در استان شناسایی شده است. استان فارس از مرحله هشدار عبور کرده و تعداد مبتلایان به کرونا روز به روز افزایش می یابد. از یک هفته گذشته، شاهد رشد بی سابقه موارد جدید هستیم. بار دیگر نقاهتگاه ۱۰۰ تختخوابی در ورزشگاه دستغیب براي قرنطینه راه اندازی شد. همچنین ۶ مرکز درمان سرپایی افزوده شد."

در چنین شرایط ناگواری کادر درمانی و به ویژه پرستاران باید بیشترین فشار را تحمل کنند و حکومت نیز به زندگی و معیشت آنان توجه ندارد و ناسپاس از زحمات آنها به اخراج برخی از پرستاران دست می زند.

 

تجمع پرستاران اصفهان

پرستاران اصفهان برای انعکاس صدای اعتراض به عدم اجرای قوانین، تبعیض در پرداخت مطالبات و عدم پرداخت به موقع حقوق، عدم تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و فشار کاری به دلیل کمبود نیرو، روز پنج شنبه اول خرداد، دست به تجمع مقابل دادگستری این استان زدند.

تجمع کنندگان خواستار اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری بر اساس برنامه ششم توسعه، اجرای کامل قانون ارتقای بهره‌ وری، اجرای قانون مشاغل سخت و زیان‌آور، تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و قراردادی، جبران کمبود پرسنل پرستاری، برطرف کردن تبعیض در اختلاف پرداخت کارانه در رده‌ های پرسنل درمانی و شفاف ‌سازی پرداخت‌ها شدند.

گفتنی است که دست کم ۱۱ هزار پرستار در استان اصفهان در بیمارستانها و مراکز درمانی و بهداشتی دولتی، خصوصی و خیریه مشغول کار هستند.

 

ابتلای ۲۰۰ پرستار به کرونا در حوزه دانشگاه علوم پزشکی مشهد

رییس هیأت مدیره نظام پرستاری مشهد از ابتلای پرستاران به کرونا در حوزه دانشگاه علوم پزشکی مشهد و شهرستانهای تابعه این دانشگاه خبر داد و اعلام کرد که تاکنون حدود ۲۰۰ پرستار به کرونا مبتلا شده اند.

وی اضافه کرد که؛ در مشهد قرارداد ۸۹ روزه بسته نشد و در قالب فراخوان از افراد داوطلب و بیمارستانهای خصوصی تامین نیرو صورت گرفت. در مورد  وجود ۴۵۰ پرستار شرکتی در مشهد، رییس هیأت مدیره نظام پرستاری گفت: پیگیریها و نامه نگاریها در حال انجام است و به دنبال تبدیل وضعیت این پرستاران هستیم.

یادآوری می شود که تاکنون این امر صورت نگرفته و این درحالی است که در استاندارد جهانی به ازای هر تخت بیمارستانی ۴ پرستار لازم است و این رقم در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به طور میانگین یک پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی است.

 

هزاران پرستار مبتلا به کرونا

رییس کل سازمان نظام پرستاری ایران از ابتلای ۷ هزار تن از پرستاران به کرونا خبر داده و گفت که ۱۸ تن از آنان جان باخته ‌اند. این آمار در حالی اعلام می شود که ماهنامه نبرد خلق در شماره قبل اسامی ۱۰۶ تن از پزشکان، پرستاران و کادر درمان که در مقابله با کرونا جان باخته اند را منتشر کرد. معاون اول روحانی از جان باختن ۱۱۰ تن از پزشکان، پرستاران و کادر درمانی کشور در رابطه با مقابله با شیوع کرونا خبر داده است. یکی از علتهای جانباختن پرستاران و کادر پزشگی، کمبود نیرو است.

در شرایط کنونی به آزای هر تخت کمتر از یک پرستار وجود دارد و در کل کشور ۱۱۰ هزار پرستار برای ۱۴۰ هزار تخت مشغول فعالیت هستند.

 

تجمع پرستاران شرکتی گیلان

پرستاران شرکتی گیلان در ادامه اعتراض به قراردادهای ۸۹ روزه، در روز یکشنبه ۱۱ خرداد، در دانشگاه علوم پزشکی گیلان تجمع کردند.

یکی از پرستاران درباره خروجی این تجمع گفت: نمایندگان ما در دیدار با ارسلان سالاری، رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، دو خواسته مهم پرستاران را به شرح زیر مطرح کردند.

آنچه نمایندگان مطرح کردند، این بود که پرستاران داوطلب به هیچ وجه حاضر به امضای قراردادهای ۸۹ روزه نیستند. همچنین با توجه به اینکه این کشیک پرستاران در حال حاضر مطابق قانون ارتقای بهره ‌وری محاسبه نمی‌ شود، راهی بیابند تا زمان مشخص شدن وضعیت پرستاران، کشیکها به صورت بهره‌ وری حساب شود.

یادآوری می شود که پرستاران شرکتی استان گیلان روز شنبه ۲۰ اردیبهشت مقابل ساختمان دفتر مرکزی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در خیابان نامجو کلانشهر رشت و روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت، جمعی از پرستاران قرارداد ۸۹ روزه استان گیلان به نمایندگی از صدها نفر از پرستاران مقابل وزارت بهداشت در تهران تجمع کردند.

 

تجمع پرستاران قرارداد ۸۹ روزه در کهگیلویه و بویراحمد

 

جمعی از پرستاران قرارداد ۸۹ روزه دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی روز سه شنبه ۱۳ خرداد، مقابل استانداری در یاسوج تجمع کردند.

در پلاکارد‌های پرستاران معترض نوشته شده بود: "سزای فداکاری بیکاری نیست" و "کرونا را شکست دادیم، اما از کار بیکار شدیم".

یکی از پرستاران حاضر در تجمع گفت: ۲۰ اسفند ماه ۹۸ با حدود ۵۰۰ نفر از پرستاران که امتحان قراردادی و پیمانی ۹۸ را داده بودند تماس گرفتند و گفتند به خاطر بحران کرونا در مر کز کرونایی استان بیمارستان جلیل انتخاب شدید. خیلیها نوزاد ۱۰روزه و پدر و مادر مریض و سرطانی و حتی کار در تهران و شیراز و اصفهان داشتند، روی همه‌ اینها چشم پوشیدند و آمدند همکاری کردند. از بین ۵۰۰ نفر، ۵۴ نفر فقط ماندند و مقاومت کردند و تا روز آخر قرارداد حضور داشتند و به صورت شفایی هم به ما قول استخدامی دادند.

وی با بیان اینکه الان بدون یک ریال پول و بدون بیمه اخراج شده اند، ادامه داد: حالا حق ما وجواب ما اینه؟ پدر خودم سرطان خون داره به خاطر فشاری روحی که من کنار بیماران کرونای هستم کاسه چشمش خونریزی داخلی کرد ... الان چطور بهش بگم اخراج شدم؟

یکی دیگر از این پرستاران نیز گفت: در اوج شیوع ویروس کرونا و در این ایام بحرانی در شرایطی که از فرزند و خانواده دور بودیم در بیمارستانهای کهگیلویه و بویراحمد با پوشیدن لباسهای پلاستیکی که پوشیدن آنها طاقت فرساست مشغول به خدمت شدیم، اما اکنون مسوولان به ما بی توجهی می‌ کنند.

یکی از پرستاران دیگر گفت: حدود سه ماه از سال می ‌گذرد و تاکنون یک ریال به پرستاران پرداخت نشده است و تمام شیفتهای بیمارستانهای استان نیز با کمبود نیرو مواجه هستند.

 

تجمع پرستاران شرکتی تبریز مقابل استانداری  آذربایجان شرقی

پرستاران شرکتی تبریز در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و سطح نازل حقوق در روز شنبه ۱۷ خرداد، مقابل استانداری  آذربایجان شرقی تجمع کردند.

یکی از کمک پرستاران شرکتی حاضر در این تجمع گفت: من از جمله نیروهای شرکتی هستم که به عنوان کمک پرستار مشغول هستم و حدود ۴ سال سابقه کار دارم. او افزود: حقوقهایمان طبق قانون کار نیست و کمتر از قانون کار واریز می کنند در فروردین ماه هم یک میلیون و ۷۰۰هزار تومان برایمان حقوق واریز کرده اند. اکثرا هم لیسانس و فوق لیسانس هستیم الان در اینجا به عنوان خدمه و کمکی کار می کنیم چون در هیچ جایی کار وجود ندارد در حق ما بیش از اندازه ظلم می شود. نیروهایی که قراردادی و یا رسمی هستند حقوق های شان دو یا سه برابر حقوق ما است.

 

اعتراض پرستاران اورژانس به عدم اجرای قانون ارتقای بهره ‌وری

جمعی از پرستاران اورژانس به عدم اجرای قانون ارتقای بهره ‌وری وشرایط سخت کاری اعتراض کردند.رآنها ضمن اعتراض نسبت به عدم اجرای قانون ارتقای بهرهر‌وری و ساعات طولانی کار، نسبت به دیگر پرسنل بالینی، گفتند:ربرای ما نیروهای اورژانس برخلاف دیگر پرسنل بالینی قانون ارتقای بهرهر‌وری اجرا نشده است. این قانون یکی از مهم‌رترین قوانینی است که بعد از گذشت ۱۰ سال از زمان تصویب آن و یک سال از صدور رای وحدت رویه دیوان عدالت اداری مبنی بر شمول این قانون برای پرسنل درمانی شاغل در اورژانس هنوز با مقاومت دستگاههای اجرایی همراه است.

 

(منابع: ایلنا، ایرنا، ميزان، ایسنا، تبریز بیدار)

 

منبع: نبردخلق شماره ۴۲۶، یکشنبه اول تیر ۱۳۹۹ ـ ۲۱ ژوئن ۲۰۲۰

 

بازگشت به صفحه اول