جنبش رنگین کمان بیشماران (مرداد ۹۹)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

 

فقر و فلاکت شتاب کم سابقه ای پیدا کرده و در ماه گذشته نیروهای کار و زحمت به تلاش برای کسب حقوق اولیه خود ادامه دادند. حقوقهای معوقه، اخراجها، عدم پرداخت سهم کارفرما از بیمه، خودمانی سازی با عنوان خصوصی سازی و به خصوص سپردن سرنوشت کارگران به شرکتهای پیمانکاری از جمله مواردی بود که موجب اعتراض نیروهای کار شد.

در ماه گذشته شاهد سه رشته حرکت بزرگ کارگری؛ اعتصاب و تجمع کارگران نیشکر هفت تپه، اعتصاب و تجمع کارگران و کارکنان صنایع نفت، پتروشیمی و نیروگاههای برق در سراسر کشور و اعتصاب کارگران هپکو بودیم.

در مجموعه زیر خلاصه ۳۰۵ حرکت اعتراضی از جانب کارگران و مزدبگیران در ماه مرداد را خواهید خواند. اخبار حرکتهای اعتراضی معلمان، دانشجویان و پرستاران در این ماه به طور جداگانه در ماهنامه نبردخلق منتشر می شود.

 

۶۸ روز اعتصاب و تجمع کارگران نیشکر هفت تپه

 

کارگران شرکت نیشکر هفت تپه، در ۱۵ کیلومتری شهر شوش در شمال خوزستان، از روز شنبه ۲۴ خرداد حرکت اعتراضی خود را با اعتصاب و تجمع شروع کردند. تجمع کارگران معترض تا پایان روز ۳۱ مرداد همچنان ادامه داشت. مهمترین خواسته های کارگران این شرکت بزرگ تولیدی، دریافت معوقات مزدی، رسیدگی به وضعیت شغلی، تعیین تکلیف شرکت، بازگشت به کار همکاران اخراج شده، ابطال واگذاری شرکت به بخش خصوصی و همچنین تمدید مهلت دفترچه‌ های درمانی است.

کارگران معترض در برخی از روزهای این ماه در گرمای «خرما پزان» تابستان خوزستان علاوه بر تجمع مقابل فرمانداری شوش، اقدام به راهپیمایی در سطح شهر می کردند. به گزارش کانال تلگرام سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، کارگران برای نشان دادن خشم شان نسبت به سکوت مصلحتی مسئولان طراز اول خوزستان ازجمله شعار می دادند: «شریعتی حیا کن   خوزستان را رها کن»، «کارگر می میرد، ذلت نمی پذیرد» و ...

روز یکشنبه 19 مرداد، جمعی از بازنشستگان فرهنگی و تامین اجتماعی برای اعلام همبستگی با کارگران هفت تپه و حمایت از خواسته های شان مقابل فرمانداری و در تجمع این کارگران شرکت کردند.

روز سه شنبه ۲۸ مرداد، خبرگزاری حکومتی ایلنا گزارش داد؛ با تامین منابع مالی، حقوق اردیبهشت و خرداد ماه کارگران هفت تپه پرداخت شد. در همین روز کارگران در شصت و پنجمین روز از اعتصاب شان مقابل ساختمان فرمانداری شهر شوش تجمع کردند.

روز آدینه ۳۱ مرداد، کارگران نیشکر هفت تپه در شصت و هشتمین روز از اعتصاب شان با تجمع در مقابل ساختمان فرمانداری شهر شوش خواستار رسیدگی به تمامی مطالبات شان شدند.

تا آخرین روز مزداد ماه، حرکت اعتراضی کارگران نیشکر هفت تپه پوشش گسترده خبری در رسانه های جمعی داشته است.

 

اعتصاب ۲۱ روزه کارگران و کارکنان صنایع نفت، پتروشیمی و نیروگاههای برق در سراسر کشور

از روز شنبه ۱۱ مرداد، کارگران و كاركنان شماري از صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاههای برق در سراسر کشور اقدام به اعتصاب و تجمع کردند. یکی از مهمترین خواسته های کارگران معترض بیرون انداختن تمامی پیمانکاران و بسته شدن قرارداد مستقیم شرکتها با کارگران است. به گزارش ایلنا، «برهانی نسب»، رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان مهر، وقیحانه گفت: «کارگران شرکت همپا برای افزایش دستمزدهای خود اعتراض کردند اما شرکت اعلام کرده است که هرکس مایل به ماندن نیست، می ‌تواند جدا شود.»

روز شنبه ۱۱ مرداد، کارکنان پالایشگاههای آبادان، لامرد، پارسیان و کنگان به خاطر عدم پرداخت معوقات مزدی خود دست به تجمع اعتراضی زدند. در همین روز ایلنا گزارش داد که کارگران شرکت نفت سنگین قشم برای اعتراض نسبت به سطح نازل حقوق و عدم پرداخت به موقع آن دست از کار کشیدند و مقابل شرکت تجمع کردند.

به گزارش پیام سندیکا، روز یکشنبه ۱۲ مرداد، ۸۰۰ کارگر پترو پالایش کنگان و کارگران پالایشگاه پارسیان سپهر لامرد و شرکت اکسیر در فاز ۱۳ اعتصاب کردند.

همچنین کارگران کل شرکتهای فاز ۲۲ و ۲۴ از جمله کارگران شرکت آریا ماهان، آزمون فلز اعتصاب کردند.

کارگران فاز ۲ پالایشگاه نفت آبادان دست از کارکشیدند و مقابل درب ورودی پالایشگاه تجمع کردند.

روز دوشنبه ۱۳ مرداد و در سومین روز اعتراض سراسری، کارگران نیروگاه بیدخون و شرکت جهانپارس ایلام مهران نیز به اعتصاب پیوستند. در این روز اعتصاب در پترو پالایش کنگان که دارای ۸۰۰ کارگر است و پتروشیمی جم ادامه داشت.

کارگران شاغل در پالایشگاه جفیر واقع در در ۵۰ کیلومتری غرب اهواز، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان دست به تجمع زدند. این کارگران از طرف شرکت پیمانکاری آتروپارت در این میدان نفتی مشغول به کارند.

روز سه شنبه ۱۴ مرداد، کارگران پالایشگاه اصفهان و جهان پارس ایلام - مهران به اعتصاب پیوستند. در این روز اعتصاب کارگران در شرکت پترو پالایش کنگان، شرکت ارتو پارت پیمانکاری باقری، پالایشگاه اصفهان، فاز ۱۴ پیمانکاری مطوری، نیروگاه سیکل ترکیبی مپنا بویلر مشهد، نیروگاه سیکل ترکیبی تبریز هم جوشکارها وهم فیترها، گروه پیمانکاری آریا نگین خوزستان  NGL، پالایشگاه جفیر در اهواز، فاز ۱۳ تمبک، فولاد سنگان پیمانکاری قیصری شرکت فولاد کوشان، پتروشیمی سبلان، نیروگاه برق رودشور تهران، فاز۱۴ پارس جنوبی ادامه پیدا کرد.

در نیروگاه ایرانشهر ، کارگران بعد از دو روز اعتصاب قصد ترک کارگاه را داشتند که کارفرما اعلام کرد با تمام خواسته های انها موافقت نموده و تمام حقوقها را طبق کمپین قبول دارد.

به گزارش ایلنا، روز سه شنبه ۱۴ مرداد، بیش از ۶۰۰ کارگر پتروشیمی رازی ماهشهر برای اعتراض به سطح نازل حقوق، تبعیض در پرداخت مطالبات و اخراج یک همکار خود دست از کار کشیده و تجمع کردند.

به گزارش برق نیوز، روز چهارشنبه ۱۵ مرداد، کارگران نیروگاه برق پارس جنوبی واقع در بیدخون شهرستان عسلویه در اعتراض به عدم افزایش حقوق اعتصاب کرده و در محوطه این نیروگاه دست به تجمع زدند.

به گزارش خورنا، روز چهارشنبه ۱۵ مرداد، جمعی از نیروهای‌ حراست اخراج شده پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس در مقابل ساختمان این پالایشگاه تجمع کردند.

روز پنجشنبه ۱۶ مرداد، کارگران نیروگاه برق سبلان اردبیل (شرکت نصب نیرو) به اعتصاب پیوستند و کارگران آذران گستر پالایشگاه سنگین قشم تا آخرین نفر دست از کار کشیدند.

در همین روز ۴ ماه حقوق عقب افتاده شرکت تنش گستر در نیروگاه پارس جنوبی به حساب کارگران واریز شد اما کارگران همچنان به اعتصاب ادامه می دهند.

روز شنبه ۱۸ مرداد، شماری از کارگران نیروگاه سیکل ترکیبی اورمیه در مقابل این نیروگاه دست به تجمع اعتراضی زدند.

به گزارش هرانا، روز یکشنبه ‍۱۹ مرداد ، تعدادی از کارگران در معرض اخراج شرکت مپنا در پالایشگاه بید بلند ۲ بهبهان، با برگزاری تجمع اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

به گزارش همبستگی ملی، روز سه شنبه ۲۱ مرداد، یازدهمین روز اعتصاب کارگران پالایشگاههای نفت و گاز و پتروشیمی در ۵۱ کانون اعتصاب در ۲۱ شهر و منطقه ادامه داشت.

بنا به اطلاعیه دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران، روز پنجشنبه ۲۳ مرداد، اعتصاب دهها هزار کارگر در پالایشگاه‌ها و تاسیسات نفت و پتروشیمی و گاز در ۲۱ شهر از ۱۲استان برای سیزدهمین روز ادامه یافت. این اعتصابها در ۵۱ مرکز در استانهای اصفهان، اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، ایلام، بوشهر، خراسان رضوی، خوزستان، فارس، سیستان و بلوچستان، مرکزی و هرمزگان جریان داشت.

به گزارش عصر ایذه، روز شنبه ۲۵ مرداد، جمعی از کارگران شاغل در پروژه‌های نفت و گاز شهرستان ایذه در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، دست به تجمع زدند. کارگران معترض که در سیزدهمین روز از اعتصاب شان به سر می ‌برند، خواستار افزایش حقوق و مزایای ماهیانه خود هستند.

به گزارش روز پنجسنبه ۳۰ مرداد پیام سندیکا، طی ۲۰ روز حرکت اعتراضی، بیش از ۱۵ هزار کارگر از ۳۶ شرکت در پارس جنوبی در پالایشگاهها و مراکز نفتی به اعتصاب پیوستند.

روز آدینه ۳۱ مرداد، اعتراض سراسری کارگران تاسيسات نفت و گاز و پتروشیمی در ۵۵ مركز در ۲۴ شهر از ۱۲ استان همچنان ادامه یافت. در حالی که کارفرمایان برخی از شرکتهای پیمانکاری بخشی از حقوق کارگران را پرداخت کردند، اما کارگران برای تحقق تمامی خواسته های خود همچنان به اعتصاب ادامه می دهند.

 

اعتصاب و تجمع کارگران هپکو اراک

به گزارش ایلنا، روز شنبه ۱۱ مرداد، کارگران هپکو اراک برای اعتراض نسبت به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی ابتدا در کارخانه و سپس زیر پل بختیاری نزدیک ریل قطار راه آهن تجمع کردند. کارگران هپکو همچنین خواستار تعیین تکلیف هرچه سریعتر وضعیت شرکت هستند و از مسئولان می‌ خواهند که هرچه سریعتر مالکیت شرکت تعیین تکلیف شود و مدیران فعلی آن به دلیل عدم توانایی در رونق تولید عزل شوند.

روز یکشنبه ۱۹ مرداد، برای نهمین روز متوالی کارگران این واحد تولیدی داخل شرکت دست به تجمع اعتراضی زدند. کارگران هپکو ضمن ابراز نگرانی از آینده شرکت و واگذاری بخشی از سهام به ‌جای دیون دولت به تامین اجتماعی گفتند: هپکو از زمان واگذاری در اوایل دهه 90، راه سقوط را با سرعت طی کرد؛ اکنون هیچ سفارش ساختی ندارد و حقوق کارگران با فروش اموال یا گرفتن وام پرداخت می ‌شود کما اینکه همین الان دو ماه مطالبات مزدی کارگران پرداخت نشده است.

روز شنبه 25 مرداد، تجمع کارگران کارخانه هپکو اراک وارد سومین هفته شد. کارگران معترض هپکو اعلام کردند: باوجود وعده مسئولان استان مرکزی در خصوص پرداخت دستمزد، تا روز یکشنبه 26 مرداد، هنوز حقوق دو ماه کارگران به حساب شان واریز نشده و مدیرعامل شرکت هم کماکان پا به شرکت نگذاشته است.

روز دوشنبه ۲۷ مرداد، کارگران هپکو اراک «خلع ید از مدیریت کارخانه» را مطالبه و عنوان کردند: باتوجه به اینکه در حال حاضر شاهد واگذاری شرکت هپکو به تامین اجتماعی هستیم از مسئولان این سازمان درخواست داریم هرچه سریعتر با خلع ید مدیران فعلی هپکو، افرادی لایق و اهل فن را در راس مدیریت کارخانه منصوب کنند تا هرچه سریعتر تولید در این واحد صنعتی بزرگ آغاز شود.

روز چهارشنبه ۲۹ مرداد، حرکت اعتراضی کارگران هپکو نوزدهمین روز خود را پشت سر گذاشت. کارگران اعلام کردند که با وجود ۱۹ روز متوالی تجمع و اعتراض به هیچیک از وعده ‌ها عمل نشده است.

کارخانه هپکو در سال ۱۳۵۴ در زمینی ۹۰ هکتاری با همکاری شرکای خارجی به عنوان اولین و بزرگترین تولید کننده ماشین آلات صنعتی و کشاورزی و راهسازی در خاورمیانه آغاز به کار کرد. در سال ۱۳۸۳ فرآیند خصوصی ‌سازی این شرکت رقم خورد و از آن پس، روز به روز اوضاع وخیم‌ تر شد. نسرین هزاره مقدم در گزارشی برای ایلنا نوشت: «وقتی اساس کار یعنی "توانمند سازیِ بنگاههای در معرض سقوط" توسط دولت به طور کامل نادیده گرفته شده است، وعده‌ های مسئولان برای پرداخت دو یا سه ماه حقوق کارگران یا پرداخت موضعی و مقطعیِ حق بیمه‌ آنها نمی‌ تواند بنگا‌ههایی مانند هپکو یا هفت‌تپه را به رونق و شکوفایی برساند؛ دولت اگر نمی ‌خواهد خود اداره این کارخانجات مادر را در اختیار داشته باشد، چرا به احیای بخش تعاونی در اقتصاد نمی ‌اندیشد؛ مگر "خصوصی ‌سازی به هر قیمتی" تکلیف قانون اساسی است؟!

 

چهارشنبه ۱ مرداد

*اهالی روستای «چم شهران» و «چم کبود» در اعتراض به قطعی آب آشامیدنی، جاده پلدختر- خرم آباد را مسدود کردند. به گزارش آفتاب نیوز،  بادخالت نیروهای سرکوبگر انتظامی جاده بازگشایی شد. معترضان علت مسدود کردن جاده را پیگیری های بی نتیجه خود در روزهای اخیر عنوان کردند.

روستای چم کبود گاو زرده واقع در ۵ کیلومتری جنوب معمولان و در ضلع شرقی رودخانه کشکان از جمله روستاهایی است که در سیلاب فروردین ماه ۹۸ به زیر آب رفت و به طور صد درصد تخریب شد. این روستا با تغییر مکان در منطقه‌ای حدود ۵۰۰ متری محل قبلی جانمایی شد و بعد از گذشت ۱۶ ماه از سیلاب هنوز با مشکلاتی از جمله نبود آب شرب روبرو است.

یکی از معترضان گفت: به دلیل گرمای هوا آب شُربی که یک در میان توسط آب وفاضلاب به روستا داده می‌ شود جوابگو نیست و مشکلاتی برای مردم به وجود آورده است.

*جمعی از کشاورزان سرخس برای اعتراض نسبت به افزایش صد در صدی نرخ حق آبه سال جاری کشاورزی در  فرمانداری این شهرستان در استان خراسان رضوی اجتماع کردند. به گزارش ایلنا، اعتراض نمایندگان تعاونیهای آبران نسبت به افزایش نرخ آب با توجه به اینکه در سال آبی ۹۸- ۹۹ قیمت هر متر مکعب ۴۲۰ ریال تعیین و قرارداد بسته شده کاملا منطقی است، چرا که چک و مدارک وصول حق آبه را پرداخت کرده و دیگر قادر نیستند اضافه بهای دیگری را برای زارعان توجیه کنند.

 

پنجشنبه ۲ مرداد

*کارگران فضای سبز شهرداری کوت عبدالله برای دومین روز متوالی در این ماه و چندمین بار طی ماههای گذشته مقابل فرهنگسرای مهدیه این شهر تجمع کردند. تجمع روز اول کارگران معترض مقابل ساختمان استانداری بود. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران شهرداری کوت عبدالله گفت: این تجمع در ادامه بی ‌توجهی شهرداری به تعویق معوقات مزدی و بیمه ‌ای آنها است. وی با بیان اینکه کارگران خواهان مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالبات معوقه و امنیت شغلی خود هستند، گفت: در حال حاضر با احتساب حقوق اردیبهشت ماه که شمار زیادی از همکارانمان آن را دریافت نکرده ‌اند، سه ماه معوقات مزدی طلبکاریم که تا این لحظه از جانب شهرداری و مسئولان شورای شهر پاسخ مشخصی به این خواسته ‌های ما کارگران فضای سبز داده نشده است.

 

یکشنبه ۵ مرداد

*کارگران فضای سبز شهرداری یاسوج در اعتراض به عدم دریافت مطالبات مزدی شان مقابل ساختمان شورای فرمایشی این شهر تجمع کردند. به گزارش کبنا نیوز، یکی از کارگران معترض گفت: علت تجمع ما عقب افتادگی حقوقمان بین ۶ الی ۹ ماه است که هنوز دریافت نکرد‌ه‌ایم. کارگر دیگری که که ۱۴ سال سابقه کار دارد، افزود: ۶۳ نفر کارگر فضای سبز شهرداری یاسوج هستیم که بعضاً ۱۴ سال، ۱۰ سال و یا کمتر و بیشتر سابقه کار داریم و چندین ماه است که حقوقمان را نمی ‌دهند. وقتی اعتراض می ‌کنیم هم فوراً ما را به اخراج تهدید می‌کنند.

 

دوشنبه ۶ مرداد

*بازنشستگان شرکت واحد اتوبوسرانی در اعتراض به عدم پرداخت سنوات خدمت، مقابل ساختمان مرکزی شرکت واحد (خیابان هنگام) تجمع کردند. به گزارش کانال تلگرام سندیکا کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، کارگران پس از مدتی با درخواست مدیریت به سالن کنفرانس ساختمان رفتند ولی با توجه به شلوغی سالن کنفرانس با درخواست مدیریت چند تن از نمایندگان برای مذاکره با مدیریت در سالن کنفرانس ماندند و بقیه کارگران سالن کنفرانس را ترک کردند. این کارگران بازنشسته عموما اسفند ماه ۹۸ بازنشسته شده ‌اند اما به هر یک از آنان ۵۰ تا ۶۰ درصد حق سنوات ‌شان پرداخت شده است.

 

*کارگران بیکارشده سیمان لوشان برای اعتراض به عدم تحقق وعده بازگشت به کار از سوی خریدار کارخانه و بی خیالی مسئولان شهرستان دست به تجمع مقابل دفتر امام جمعه لوشان زدند. این کارگران روز یکشنبه ۵ مرداد نیز مقابل ورودی معدن سنگ آهک تخت آسمان سیمان لوشان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند: مرداد ماه سال ۹۲ بعد از اعلام تعطیلی کارخانه سیمان لوشان و بیکاری شمار زیادی از کارگران، همچنان ۶۷ نفر منتظر بازگشت به کار خود هستند. کارگران افزودند: از سال ۹۵ که این کارخانه با همه تجهیزات به همراه یک معدن بزرگ سنگ آهک به یک پیمانکار سنگ فروخته شد، خریدار  متعهد شد همه آنها را در این مجموعه مشغول کند که تا امروز و بعد از گذشت ۴ سال، هنوز وعده کارفرما محقق نشده و او نیروی کار خود را از استانهای دیگر جذب کرده است.

 

سه شنبه 7 مرداد

*کارگران کارخانه کنتورسازی ایران مقابل استانداری قزوین تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران تجمع کننده گفت: چند روز پیش نیز در مقابل استانداری تجمع کردیم تا شاید مسئولان به خود بیایند و فریادرس مشکلات ما باشند؛ اما متاسفانه این تجمع هیچ نتیجه ‌ای نداشت. وی افزود: قرار شده بود مشکلات ما از سوی مسئولان قزوین پیگیری و حل شود، اما متاسفانه هیچ مسئولی پاسخگوی ما نیست.

کارگر دیگری گفت: ما با مشکلات مختلفی دسته و پنجه نرم می ‌کنیم؛ بیمه یکی از مشکلات ماست و تقریبا از چهارماه گذشته حق بیمه‌ ای به حساب ما توسط شرکت واریز نشده است تا بتوانیم از خدمات بیمه بیکاری استفاده کنیم.

*برای پنجمین بار، کارگران شهرداری سریش‌ آباد از شهرستان قروه در استان کردستان برای اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق دست به اعتصاب زدند و مقابل ساختمان این شهرداری اجتماع کردند. به گزارش ایلنا، ۱۹ بهمن ماه سال گذشته بود که چهارمین اعتصاب پرسنل شهرداری سریش آباد رقم خورد، اعتصابی که با وعده مدیرکل امور شهری استانداری کردستان برای پرداخت حقوق دو ماه در عرض یک هفته پایان یافت، وعده ‌ای که به گفته پرسنل فقط همان حقوق دو ماه پرداخت شد و از عید به بعد هیچ مبلغی پرداخت نکرده ‌اند.

تجمع کنندگان گفتند: با توجه به وضعیت اقتصادی و پیش آمدن ویروس کرونا زندگی کردن سخت شده و درست نیست در این شرایط حق و حقوق ما را هم ندهند.

*جمعی از مصدومان جنگ ایران و عراق، مقابل ساختمان وزارت نفت دست به تجمع زدند. به گزارش نفت آنلاین، تجمع این شهروندان در اعتراض به ابلاغ بخشنامه‌ جدید نفتی، قطع و تقلیل ساعات کاری جانبازی، عدم اعمال مدارک تحصیلی، ایاب ذهاب، عدم تخصیص پاداش بهره‌ وری، عدم اجرای ماده ۱۰ و اجرا نشدن مصوبات مجلس صورت گرفته است. معترضان طی هفته گذشته نیز در تجمعی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شده بودند.

 

چهارشنبه ۸ مرداد

*تعدادی از شهروندان ساکن تبریز در اعتراض به قطع مکرر آب در بخشهایی از این شهرستان دست به تجمع زده و خواستار پیگیری مسئولان برای رفع این مشکل شدند. به گزارش کولبر نیوز، بیش از دو ماه است که آب آشامیدنی در منازل مسکونی شهروندان در این شهرستان به دلایلی نامعلوم قطع می ‌شود و تاکنون اقدامی از سوی مسئولان برای رفع این مشکل صورت نگرفته است.

 

پنجشنبه ۹ مرداد

*صدها زن و مرد، پیر و جوان و حتی کودکان خردسال، از هالی شهرستانهای دشتی و تنگستان در استان بوشهر برای اعتراض به فعالیت دوباره معدن سنگ مرمریت در کنار عمارت تاریخی شیرینه و بزرگترین چشمه آب شیرین منطقه، پس از پیاده روی در کوه بیرمی مقابل این معدن تجمع کردند. به گزارش ایلنا، سید کریم موسوی فعال محیط زیست، در این خصوص، گفت: از آنجا که کوه‌ خواری طعم دلپذیری در این روزها برای زیاده ‌خواهان دارد در کنار خبرهای ناگوار دیگر که از بام سرافراز «دماوند» و آتش سوزی دیگر کوههای کشورمان را می شنویم، معدن مرمریت تنگه «شیرینه» کوه «بیرمی» نیز با وجود مقاومت نزدیک به ۲ سال مردم شهرستان دشتی جهت ابطال پروانه این معدن، متاسفانه دوباره آغاز به کار کرده است.

 

شنبه ۱۱ مرداد

*کارگران کشت و صنعت شوشتر برای اعتراض به عدم پاسخگویی کارفرما به مطالبات شان و اخراج یکی از همکاران شان مقابل فرمانداری شهرستان شوشتر تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از معترضان گفت: این تجمع به دلیل اعتراض به پرداخت نشدن حق کارگران و عدم تمکین کارفرما از رای اداره کار است که به نفع کارگران صادر شده است. وی افزود: شرکت کشت و صنعت کارون بیمه و بازنشستگی و سنوات حدود ۴۰۰ کارگر را به طور کامل پرداخت نکرده، به همین دلیل کارگران شکایتی را در اداره کار مطرح کردند.

*به گزارش عصر باختر، رانندگان اتوبوس شهری کرمانشاه در ادامه اعتراض به عدم پرداخت یارانه سال ۹۸ و حق بیمه بیکاری به خاطر دو ماه تعطیلی در ایام شیوع ویروس کرونا دست به تجمع در ترمینال کاویانی کلانشهر کرمانشاه زدند.

 

*ساکنان روستای آق ‌مشهد، از روستاهای شهرستان ساری برای اعتراض به وقف روستا و جنگل‌ دست به تجمع زدند. به گزارش اسکای نیوز، اهالی روستای آق مشهد دلیل تجمع خود را اعتراض به وقف ۵۶۰۰ هکتار از جنگلهای اطراف این روستا عنوان کرده و گفتند: جنگل منابع ملی و میراث جهانی است و نمی توان یک میراث ملی و جهانی را وقف کرد.

تجمع کنندگان افزودند: وقفی بودن جنگلهای ملی، علاوه بر آنکه غیرقانونی است، عوارض و مشکلات بسیاری را برای مردمان حاشیه آن مناطق ایجاد می کند که تخریب جنگل و ویلا سازی و سیل تنها بخشی از آن است.

*کارگران اداره آب و فاضلاب اهواز با تجمع مقابل ساختمان این اداره در کلانشهر اهواز به پایمالی حقوق شان توسط شرکت پیمانکاری اعتراض کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: خواستار رفع تبعیض در پاداش، حقوق و مزایای مزدی نسبت به کارگران رسمی و قرارداد مستقیم هستند. آنها افزودند: اختلاف زیادی در حقوق کارگران پیمانی مجموعه شرکت آب و فاضلاب که زیرمجموعه شرکت پیمانکاری کار می‌کنند، نسبت به کارگران رسمی و قراردادی وجود دارد.

 

یکشنبه ۱۲ مرداد

*کارگران کارخانه کنتورسازی ایران برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی و وعده های توخالی مسئولان مقابل فرمانداری شهرستان البرز تجمع کردند. به گزارش صبح قزوین، کارگران حاضر در تجمع گفتند: چندین سال است که شاهد بی سر و سامانی شرکت کنتورسازی قزوین هستیم و خصوصی سازی بلای جان کارگران شده است، اما در این میان آنچه دیده نمی ‌شود فریادهای به حق کارگران این شرکت است که به جایی نمی‌رسد و مسئولان استان قزوین هم بارها وعده‌ های بی سرانجامی داده ‌اند که عملیاتی نشده است.

*کارگران دفاتر سهام عدالت از نقاط مختلف کشور خود بار دیگر به تهران آمدند و مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش فارس، تجمع کنندگان گفتند: از ۴ مرداد ماه سال جاری به دنبال دستور العمل جدید شورای عالی بورس مبنی بر آزاد سازی سهام عدالت، از کار بیکار شده‌ ایم. در دستور العمل شورای عالی بورس به جز پرداخت مطالبات معوقه  کارکنان دفاتر سهام عدالت هیچ تصمیمی در خصوص وضعیت شغلی ما گرفته نشده و ما را بیکار کرده ‌اند.

*جمعی از اهالی محله‌ یوسف آباد تبریز دست در محوطه‌ عمارت ساعت این کلانشهر تجمع کردند. تجمع کنندگان به مبلغی که شهرداری به عنوان غرامت به مسکنهای تملک شده آنها پرداخت می ‌کند اعتراض کردند. به گزارش ایسنا، در فاصله‌ مصوبه‌ شورا قلابی شهر مبنی بر پرداخت غرامت به اهالی محله‌ یوسف آباد، افزایش قیمتی در زمینه‌ مسکن رخ داده است، در برخی موارد این افزایش قیمت در حوزه‌ مسکن ۱۰۰ درصد است، کارشناسان دادگستری و شهرداری یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان برای هر متر ملک این شهروندان قیمت گذاری کرده ‌اند و این شهروندان به دلیل افزایش قیمت مسکن، نسبت به این رقم شاکی هستند.

*برخی از هنرمندان اصفهان با تجمع در ساختمان خانه هنرمندان این شهر، به تغییر تملک و واگذاری این عمارت به بنیاد شهید اعتراض کردند. به گزارش ایسنا، عمارت خانه هنرمندان اصفهان از ۳۰ سال قبل مأمن هنرمندان و علاقه‌ مندان هنر در اصفهان بوده اما از پنج سال قبل بنیاد شهید به دنبال تملک آن بود. تجمع هنرمندان در این عمارت، با دخالت مأموران نیروی انتظامی همراه بود که همین مساله، انتقاد هنرمندان را به دنبال داشت.

 

دوشنبه ۱۳ مرداد

*شماری از مدیران دفاتر پیشخوان دولت در اعتراض به تصمیم اخذ شده در راستای کاهش کارمزد پستی آنها مقابل اتحادیه خود تجمع کردند و خواستار رسیدگی مسئولان و تجدید نظر در این زمینه شدند. به گزارش روزنامه قانون، پیش از این براساس مصوبه ‌ای ۴۰ درصد از قیمت تمام شده خدمات بخش پستی به بخش قبول تعلق می‌ گرفت که دفاتر پیشخوان آن را دریافت می ‌کردند، اما با شکایت دفاتر و رای دیوان عدالت اداری میزان ۴۰ درصد، ابطال شده است.

*کارگران دفاتر سهام عدالت از نقاط مختلف کشور خود بار دیگر به تهران آمدند و مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش فارس، تجمع کنندگان گفتند: از ۴ مرداد ماه سال جاری به دنبال دستور العمل جدید شورای عالی بورس مبنی بر آزاد سازی سهام عدالت، از کار بیکار شده‌ ایم. در دستور العمل شورای عالی بورس به جز پرداخت مطالبات معوقه  کارکنان دفاتر سهام عدالت هیچ تصمیمی در خصوص وضعیت شغلی ما گرفته نشده و ما را بیکار کرده ‌اند.

به گزارش ایلنا، کارگران معترض برای دومین روز متوالی مقابل ساختمان سازمان خصوصی سازی و قوه قضائیه تجمع کردند.

*جمعی از رانندگان ناوگان اتوبوس شهرداری ارومیه برای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی درپی شیوع بیماری کووید ۱۹ و عدم حمایت دولت، دست از کار کشیده و مقابل شهرداری این کلانشهر در مرکز استان آذربایجان غربی تجمع کردند. به گزارش خبرآنلاین، تجمع کنندگان گفتند: هیچ کسی به درد آنها نمی رسد و متاسفانه شهرداری بیمه رانندگان را پرداخت نکرده و از طرفی درآمد آنها ۸۰ درصد بعد از شیوع کرونا کاهش یافته است و هیچگونه حمایتی از سوی نهادی صورت نگرفته و تنها کمک به آنان توزیع روغن موتور برای یک بار بوده است.

*کارگران اخراجی اجرائیات شهرداری اهواز به نمایندگی از طرف ۳۷ تن از همکاران شان با تجمع مقابل ساختمان شورای شهر این کلانشهر خواهان بازگشت به کار شدند. به گزارش عصر جنوب، یکی از کارگران معترض و شرکت کننده در این تجمع گفت: پنج نفر از نمایندگان این تعداد افراد اخراج شده مقابل ساختمان شورای شهر اهواز برای پیگیری وضعیت شغلی خود تجمع کردیم. وی ادامه داد: در مجموع ۴۰۰ نفر در اجرائیات شهرداری اهواز مشغول به کار هستند که همه زیر نظر یک پیمانکار فعالیت دارند.

*به گزارش هرانا، تعدادی از اهالی روستای محمدآقا آقاجری (کیکاووس آقاجری) از روستاهای شهرستان بهبهان در اعتراض به مشکل بی‌ آبی این روستا مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گفته اهالی این روستا، مشکل بی ‌آبی با شروع فصل گرما کماکان ادامه دارد و باوجود وعده های مسئولان طی چندسال گذشته هیچ اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است.

*به گزارش هرانا، کارگران شرکت آسفالت طوس دشت آزادگان واقع در استان خوزستان برای دومین روز متوالی در اعتراض به مشکلات معیشتی و پایین بودن حقوق و دستمزدشان دست از کار کشیده و تجمع کردند.

 

سه شنبه ۱۴ مرداد

*کارگران شرکت کنتور سازی، بار دیگر مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، حدود ۱۳۶ کارگر کارخانه کنتور سازی ایران برای چندمین بار به نشانه اعتراض به محقق نشدن وعده ‌های داده شده از سوی مسئولان برای پرداخت مطالبات ‌شان اعتراض کردند. کارگران گفتند؛ مشکلات صنفی آنها از زمان خصوصی ‌سازی شرکت کنتور سازی آغاز شده و برای پرداخت ۲۶ ماه از معوقات مزدی کارگران، مسئولان مصوبه‌ای را در جلسه ‌ای که اخیرا با حضور نماینده کارگران در محل استانداری برگزار شد، امضاء کردند که با فروش سهام شرکت «نیرو کلر» که متعلق به کنتورسازی است حدود ۲۰ میلیارد تومان مطالبات مزدی و بیمه کارگران پرداخت شود. کارگران در ادامه تصریح کردند: متاسفانه مسئولان برخلاف مصوبه‌ استانداری سهام شرکت «نیرو کلر» را به ارزش مالی حدود ۱۶ تا ۱۷ میلیارد تومان فروخته ‌اند و به جای آنکه این مبلغ را به حساب دادگستری برای پرداخت مطالبات کارگران واریز کنند، به دلایل نامعلومی آن را به خزانه دولت واریز کرده ‌اند و هم ‌اکنون دست ما کارگران به جایی بند نیست.

*صدها کارگر شهرداری بروجرد باسابقه کاری ۵ تا ۱۴ سال برای اعتراض به نداشتن امنیت شغلی دست به تجمع مقابل شهرداری و فرمانداری این شهرستان زدند. به گزارش سفیر افلاک، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: بیش از ۱۰ سال است که در شهرداری مشغول به کار هستم و حالا زمزمه های قرارداد موقت شنیده می شود، اگر این کار صورت گیرد پایان زمان قرارداد ممکن است بعد از یک دهه کار، اخراج شویم.

 

پنجشنبه ۱۶ مرداد

*شماری از رانندگان تاکسی در شهرهای مشهد، بابل و سبزوار در اعتراض به بی توجهی مسئولان به مطالبات شان دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، رانندگان دلیل اعتراض خود را مناسب نبودن قیمت کرایه تاکسی، هزینه تعمیر و نگهداری خودرو، عدم توازن بین دخل و خرج آنها و افزایش روز افزون تورم و گرانی عنوان کردند.

*برای پنجمین بار درسال جاری، جمعی از غارت شدگان مجتمع تجاری آدینه رشت دست به تجمع مقابل ساختمان اداری این مجتمع در کلانشهر رشت زدند. به گزارش 8 دی، پس از ساعتی نیروهای انتظامی وارد شدند تا با پایان دادن به تجمع مانع از حق طلبی این مالباختگان شوند و پرونده سیاه شان را سیاه تر کنند.

 

شنبه ۱۸ مرداد

*بازنشستگان شرکت کشت و صنعت نیشکر میان آب واقع در منطقه میان آب و آهودشت شهرستان شوش، برای اعتراض به عدم پرداخت حق سنوات، دست به تجمع مقابل فرمانداری شهرستان شوش زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، معترضان خواهان پرداخت حق سنوات طبق رای هیات تشخیص و هیات اداره کار شوش و الوان و ماده 26 قانون کار و بازرسی کارشدند.

 

یکشنبه ۱۹ مرداد

*گروهی از کارگران خدمات شهری خرمشهر در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی خود، در مقابل ساختمان فرمانداری این شهر دست به تجمع زدند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران معترض گفت: اکثر کارگران شهرداری در تامین هزینه‌ های زندگی با مشکل رو به ‌رو هستند و شهرداری خرمشهر حق بیمه هشت ماه کارگران خدمات شهری را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده و هم اینک این کارگران برای درمان نمی‌ توانند از خدمات درمانی استفاده کنند.

*دامداران شهرستان بهبهان مقابل ساختمان اداره صنعت و معدن و تجارت این شهرستان تجمع کردند. به گزارش هرانا، این شهروندان در اعتراض به گرانی خوراک دام و ارزان بودن شیر و تلفات دام بر اثر گرما که تعداد زیادی از دامداران را تا مرز ورشکستگی برده است، دست به تجمع زدند.

 

دوشنبه ۲۰ مرداد

*به گزارش آذرباخیش، جمعی از کارگران واحد پاکبانی و فضای سبز شهرداری خوی مقابل ساختمان شورای فرمایشی این شهرستان تجمع کردند. به گفته این کارگران که از نواحی چهارگانه شهرداری خوی گردهم آمدند، حقوق و مزایای آنان طی ۵ ماه گذشته پرداخت نشده است.

*کارگران پیمانی آب و فاضلاب خوزستان برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و عملکرد شرکتهای پیمانکاری ازجمله عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه دست به تجمع مقابل ساختمان شرکت درکلانشهر اهواز زدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران معترض گفت: شماری از مجموع ۳۰۰ کارگر شرکت آب و فاضلاب اهواز که به صورت قراردادی به عنوان موتورچی و پمپ‌ چی آب در سطح شهر اهواز فعالیت می ‌کنند دارای سوابق کاری ۱۰ تا ۱۵ ساله هستند که در چند ماه گذشته که با شرکت آبفار ادغام شده ‌اند، از شرایط کار خود رضایت ندارند. وی با بیان اینکه هیچ کدام از کارفرمایان شرکتهای پیمانکاری پرداخت مطالبات حقوقی کارگران اداره آب و فاضلاب اهواز را برعهده نمی‌ گیرند، گفت: کارگران آبفای اهواز در تجمع امروز جدا از پیگیری مطالبات مزدی و بیمه‌ای خواستار تغییر وضعیت استخدامی خود از پیمانکاری به قرارداد مستقیم هستند.

*جمعی از گلخانه ‌داران یاسوج مقابل استاندار کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند. یکی از تجمع کنندگان به خبرنگار کبنا نیوز گفت: برخی از مسئولان پشت میز نشسته ‌اند و اصلاً دغدغه تولید کنندگان را ندارند. ما مشکل خرید مواد اولیه داریم. چرا مسئولان چاره اندیشی نمی‌کنند. وی افزود: تأمین اجتماعی نباید هزینه‌ هایش را از گرده تولیدکنندگان تأمین کند. ما به دلیل شرایط ویروس کرونا با شکست مواجه شده‌ ایم. مسئولان حمایت نمی‌کنند. برای یک فیش برق، برق گلخانه من را قطع می‌کنند.

 

سه شنبه ۲۱ مرداد

*رانندگان اتوبوس یک شرکت خصوصی تهران برای اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق دست از کار کشیدند و با به صف کردن اتوبوسهای مزین شده شان به پلاکارد در خیابان هنگام واقع در شمال شرق پایتخت اجتماع کردند. به گزارش مهر، تجمع کنندگان تأسیس شرکتهای خصوصی را ظلم به رانندگان اتوبوس عنوان کرده و بر روی بنرهایی که روی اتوبوسهای خود نصب کرده بودند، این مساله را به نام اتوبوسرانان و به کام شرکتهای خصوصی خواندند.

*کارگران فضای سبز منطقه آزاد قشم برای اعتراض به عدم پرداخت ۲ ماه حقوق دست به تجمع زدند. به گزارش شمانیوز، یکی ازکارگران حاضر در تجمع گفت: حدود ۲ماه است که حقوق کارگران پرداخت نشده و کارگران با مشکلات معیشتی مواجه شده ‌اند. وی افزود: برخی از این کارگران نیز به همین جهت توان تامین سوخت وسیله نقلیه خود برای حضور در محل کار را ندارند.

*تعدادی از ساکنان سه روستا در بخش غیزانیه اهواز با تجمع در کنار عوارضی آزاد راه خلیج فارس (اهواز – بندر امام) خواستار رایگان شدن و حذف هزینه تردد از این آزاد راه شدند. به گزارش ایرنا، مردم ۱۵ روستای بخش غیزانیه ناچارند برای انجام کارهای روزمره از جمله خرید آب و مایحتاج به شهر تردد کنند و گاهی در یک روز چندین بار مجبور به گذشتن از عوارضی و پرداخت پول هستند.

 

چهارشنبه ۲۲ مرداد

*کارگران سایت پسماند صفیره اهواز برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی دست به تجمع مقابل ساختمان سازمان مدیریت پسماند شهرداری اهواز واقع در خیابان شیخ بهایی جنوبی زدند. به گزارش ایلنا، یکی ازکارگران حاضر در این تجمع گفت: هر ساله با تغییر پیمانکار، وضعیت پرداختیها بدتر می ‌شود و از فروردین سال جاری هم کارگران هیچ حقوقی دریافت نکرده ‌اند.

 

شنبه ۲۵ مرداد

*کارگران بازنشسته تامین اجتماعی برای اعتراض به سطح نازل حقوق و عدم همسان سازی و پرداخت نشدن بدهی دولت به سازمان، همزمان دست به تجمع مقابل ساختمان تامین اجتماعی در مراکز استانها منجمله در شهرهای تبریز، رشت، کرج، بجنورد، اهواز، ساری، ابهر، کرمان، ایلام، اصفهان، مشهد و تهران زدند. به گزارش هرانا، در ماده ۱۱۱ قانون بازنشستگان آمده است که حقوق بازنشستگان از کار افتاده برابر با حداقل دستمزد باشد که هم اکنون حداقل دستمزد تعیین شده برای کارگران ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است در حالی که بازنشسته از کار افتاده ای که برروی تخت بیمارستان و یا در خانه است و هزینه های درمانی بسیار بالا دارد تنها ۲۰۰ هزار تومان به حقوق قبلی آنان اضافه شد و هم اکنون به یک میلیون ۴۰۰ هزار تومان رسیده است. یک بازنشسته تامین اجتماعی گفت: موضوع دیگر که به آن اعتراض داریم این است که درخواست داریم دولت دستش را از صندوق بازنشستگان بیرون بکشد چرا که منابع صندوق بازنشستگان را بازنشستگان تامین کرده اند .

وی تاکید کرد: در حال حاضر دولت ۲۷۲ میلیارد تومان به صندوق بازنشستگان بدهکار است که سود همین پول هم مبلغ هنگفتی است. وی تاکید کرد: تمام فسادی که در تامین اجتماعی انجام می شود به خاطر مدیریت دولتی این صندوق است .

*کارگران کارخانه فولاد جهان آرا اروند واقع در شهرک صنعتی خرمشهر در اعتراض به سطح نازل حقوق و اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل اقدام به اعتصاب و تجمع کردند. این کارگران به خبرنگار ایلنا گفتند: نزدیک به ۶۰۰ کارگر رسمی، قراردادی و پیمانکاری شاغل در کارخانه فولاد جهان ‌آرا خرمشهر هستیم که به دنبال اجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل در این واحد تولیدی هستیم. به گفته کارگران این کارخانه؛ اصرار آنها به این دلیل است که در قانون کار بر الزامی بودن اجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل در کارگاههای بالای ۵۰ نفر تاکید شده است. وی شمار کارگران شاغل در کارخانه فولاد جهان آرا را  ۸۰۰ نفر  اعلام کرد و افزود: طبق بخشنامه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیمانکاران موظفند افزایش سنواتی را برای کارگران خود تا شهریور ماه اعمال کنند و در صورت تخلف از این قانون موضوع از طریق مراجع حل اختلاف اداره کار و سایر نهادهای قانونی پیگیری می‌شود.

*جمعی از معلولان آبادان برای اعتراض به بازپس گیری یک ساختمان فعال در کارآفرینی معلولان و کمک به تحصیل کودکان بازمانده از تحصیل دست به تجمع مقابل ساختمان مدیریت آموزش و پرورش آبادان زدند. به گزارش ایرنا معترضان گفتند: آموزش وپرورش آبادان قصد دارد مکانی که تا سه سال پیش به مدت ۳۰ سال مخروبه و متروکه بود و در سال ۹۶ با هدف کارآفرینی معلولان و کمک به تحصیل کودکان بازمانده از تحصیل در اختیار گروه تکما قرار گرفته بود بازپس گیرد. آنها افزودند: این گروه با مشقت فراوان و کمک حامیان اقدام به مرمت این ساختمان کرده اینک روا نیست در این موقع آموزش و پرورش آنها را از این ملک خارج کند.

*به گزارش ایران انترناسیونال، گروهی از خریداران خودروهای ثبت نامی از شرکت شهر خودرو در اعتراض به گرانی قیمتهای اعلام شده و عدم تحویل خودرو، مقابل هتل محل اقامت تیم فوتبال شهر خودرو واقع در شاهین ‌شهر اصفهان تجمع کردند.

 

یکشنبه ۲۶ مرداد

*به گزارش عصر جنوب، شماری از شهروندان شهر چمران برای دومین روز متوالی مقابل بیمارستان نفت ماهشهر دست به تجمع زدند. این شهروندان علت اجتماع خود را اعتراض به استخدام کارگران غیربومی در بخش حراست و خدمات، عنوان کردند.

*جمعی از متقاضیان مسکن مهر برازجان در استان بوشهر بابرپایی تجمع مقابل شعبه مرکزی بانک مسکن و فرمانداری شهرستان دشتستان به بلاتکلیفی ۱۲ساله اعتراض کردند و خواهان تحویل واحدهای مسکن مهر خود شدند. به گزارش اتحاد خبر، یکی از تجمع کنندگان بی تدبیری مسئولان مربوطه را عامل مشکلات و بی خانمانی مردم این شهر عنوان کرد و خواستار حل فوری مشکل مسکن مهر شد.

*کارگران کارخانه کنتورسازی ایران در اعتراض به نامشخص بودن وضعیت شغلی و مطالبات مزدی خود مقابل ساختمان استانداری قزوین تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض اظهار داشتند: با گذشت ۵ ماه از تعطیلی این واحد تولیدی که به بهانه کرونا ویروس اتفاق افتاد، مدیریت کنونی هنوز اقدامی در جهت بازگشایی کارخانه و پرداخت مطالبات معوقه کارگران انجام نداده است. در حال حاضر ما حدود ۲۶ ماه معوقات مزدی طلبکاریم و مدیریت کارخانه هیچ برنامه برای پرداخت آنها ندارد. مسئولان نیز واکنشی از خود نشان نمی‌دهند.

*به گزارش اعتماد، شماری از اسرای سابق جنگ ۸ ساله ساکن تهران در اعتراض به واگذاری غیرقانونی سهمیه زمینهای خود توسط تعاونی مسکن «احرار الزمان» به یک فرد حقیقی، در مقابل مقابل دفتر ریاست قوه قضاییه تجمع کردند. یکی از تجمع کنندگان در این خصوص گفت: سال ۸۰ امتیاز بخشی از زمینهای مقابل ورودی دریاچه شهدای خلیج فارس (غرب تهران – منطقه ۲۲) به تعاونی مسکن احرار الزمان واگذار شد و این امتیازها بین ۹۵۶ عضو این تعاونی تقسیم شد. در آن زمان، زمینهای اطراف دریاچه خلیج فارس بیابان بود و ارزش ریالی زیادی نداشت.

*به گزارش فارس، تعدادی از اعضای تعاونی مسکن شهرک امیرالمومنین پاکدشت برای اعتراض به بلاتکلیفی ۱۸ ساله برای گرفتن مجوز ساخت خانه های شان دست به تجمع درخیابان اصلی این شهرستان دراستان تهران زدند.

 

دوشنبه ۲۷ مرداد

*به گزارش عصر هامون، شماری از کارگران شهرداری سراوان در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود مقابل ساختمان شورای شهر و فرمانداری این شهرستان دست به تجمع زدند. یکی از کارگران شرکتی شهرداری سراوان گفت: افرادی که در حال حاضر به دلیل اعتراض به عدم پرداخت حقوق خود در این مکان حضور دارند، هشت ماه قبل به عنوان راننده، پاکبان و کارگران امور شهر به صورت شرکتی جذب شده اند اما در حال حاضر شهردار می گوید به صورت غیرقانونی این اقدام صورت گرفته است. وی افزود: اگر به صورت غیرقانونی جذب شده ایم چرا در حال انجام کار هستیم. شورای شهر و شهرداری پاسخ قانع کننده ای به ما نمی دهند و می گویند که ما مسئولیتی در قبال شما نداریم.

*به گزارش کولبرنیوز، گروهی از گوجه کاران کرمانشاه مقابل استانداری این استان تجمع کردند. تجمع کنندگان دلیل تجمع خود را پائین بودن قیمت گوجه فرنگی عنوان کردند.

*به گزارش ایسنا، اهالی شهرک فرهنگیان همدان برای اعتراض به وضعیت نامناسب خیابانها و آسفالت نبودشان دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان زدند.

*دامداران مجتمع گاو شیری اندیمشک برای اعتراض به تهدید مصادره اموال توسط بانک کشاورزی به دنبال ورشکستگی به دلیل وعده های توخالی مسئولان دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان زدند. به گزارش فارس، یکی از تجمع کنندگان گفت: مجتمع در حالی بنا شد که قول زمینهای کشاورزی را به ما داده بودند اما حصارکشی دور مجتمع انجام نشد و کم کم شاهد آغاز سرقتها شدیم. او افزود: باوجود نبود حصار، دامداران کار خود را آغاز کردند اما پس از گذشت ۵ سال هنوز وعده زمینهای کشاورزی محقق نشد و مجتمع کاملا ورشکست شد.

*جمعی از فعالان صنعت ساختمان نیشابور برای اعتراض به عدم صدور مجوز برای احداث ساختمان بیش از چهار طبقه مقابل فرمانداری این شهرستان در استان خراسان رضوی تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از تجمع کنندگان گفت: از ابتدای امسال شهرداری نیشابور مجوز ساخت برای ساختمانهای بیش از چهار طبقه صادر نمی‌ کند و علت آن را مصوبه کمیسیون انطباق فرمانداری عنوان کرده است. وی افزود: با این مصوبه، ساخت‌وساز در این شهر به صرفه نبوده و با این وضعیت دیگر قادر به ادامه فعالیت نیستیم.

 

سه شنبه ۲۸ مرداد

*کارگران کارخانه پروفیل ساوه در ادامه کنشهای دامنه دار به عدم اجرای حکم بازنشستگی  به دلیل خروج از مشمولیت مشاغل سخت و زیان آور دست به تجمع مقابل اداره کارشهرستان ساوه زدند. به گزارش ایسنا، یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: این کارخانه به دلیل وجود آلودگیهای محیطی فراوان طبق گزارشات کمیته ‌های استانی و با وجود مخالفتهای کارفرما از جمله مشاغل سخت و زیان‌ آور تشخیص داده شده است. وی افزود: اما در سال ۹۷ زمانی که طبق سنوات گذشته کارگران اقدام به مراحل قانونی بازنشستگی کردند متوجه شدند که قانون سخت و زیان ‌آور کار تا پایان سال ۹۲ محاسبه شده است و طبق برگه ضمیمه ‌ای که وجود داشت امکان اعتراض را برای کارگران فراهم کرده بود اما اداره کار آن را اعلام نکرده بود و با گذشت زمان اعتراض عملاً دستمان به جایی بند نشد.

*به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران گیتهای اخذ عوارض آزاد راه قزوین، در اعتراض به بلاتکلیفی همکاران شان، مقابل ساختمان اداره کل راه و شهرسازی قزوین، تجمع کردند.

دهها تن از کارکنان عوارضیهای قزوین از ابتدای سال جاری تا به امروز به مدت ۵ ماه است که بیکار شده ‌اند و کسی پاسخگوی آنها نیست. الکترونیکی شدن عوارضیها بهانه ای برای بیکاری کارکنانی شده است.

*جمعی از کارگزاران و کارمندان مخابرات روستایی در اعتراض به عدم همسان ‌سازی حقوق آنها با سایر کارمندان رسمی مخابرات مقابل مجلس تجمع کردند. خواسته اصلی این کارگزاران مخابرات روستایی، همسان ‌سازی حقوق و موارد رفاهی آنها با سایر کارمندان رسمی مخابرات است. به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگزاران مخابرات روستایی قبل از خصوصی ‌سازی شرکت مخابرات، در مراکز مخابرات روستایی مشغول به کار بودند و در حال حاضر نیز قرارداد دایمی و رسمی با شرکت مخابرات دارند اما هنوز حکم کارگزینی یا دریافت حقوق و مزایای رفاهی برابر با سایر کارمندان دایمی، مشمول آنها نمی ‌شود.

*کارگران بازنشسته کارخانه «پارس مینو» واقع در استان تهران، به شیوه محاسبه سنوات بازنشستگی خود در این واحد صنعتی انتقاد دارند. به گزارش ایلنا، به گفته چندتن از کارگران بازنشسته شرکت پارس مینو، طبق قانون، مبنای محاسبه سنوات کارگران در قانون کار به ازای هر سال کار معادل یک ماه آخرین حقوق تعیین شده است؛  این در حالی است که کارفرمای شرکت پارس مینو در پرداخت سنوات بازنشستگی شمار زیادی از کارگران، طبق این قانون عمل نکرده است.


چهارشنبه ۲۹ مرداد

*تعدادی از اهالی شهرستان کنگاور با تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان خواهان مشخص شدن وضعیت زمینهای شهرک نیروی انتظامی شدند. به گزارش فارس، تجمع کنندگان که تعدادشان به ۲۰۰ تن می ‌رسید، با شعار مرگ بر زمین خوار از کم توجهی ۲۰ ساله به وضعیت زمینهای شهرک نیروی انتظامی گلایه کردند و خواهان برخورد با عامل زمین خواری و مشخص شدن تکلیف خریداران زمینهای شهرک نیروی انتظامی شدند.
*به گزارش مهر، برای سومین هفته، دانش آموختگان حقوق با برپایی تجمع مقابل مجلس خواهان رفع انحصار از وکالت و جذب بر اساس صلاحیتهای علمی شدند.

 

پنجشنبه ۳۰ مرداد

*به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، تجمع چند باره کارگران کنتورسازی قزوین در محوطه این کارخانه. پرداخت ۲۷ ماه حقوق معوقه، بازگشت کارگران اخراجی، معرفی همه کارگران به بیمه بیکاری، پرداخت سنوات و سایر مزایای معوقه از جمله خواسته های کارگران است.

*کارگران ناوگان حمل ونقل شهری شهرداری یاسوج برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق مقابل ساختمان شورای فرمایشی شهر در مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند. به گزارش تسنیم، کارگران معترض با اشاره به تعویق ۹ ماهه در دریافت حقوق و مطالبات شان، گفتند: در روز استیضاح شهردار با حضور در همین مکان اعتراض کردیم، شهردار شهر یاسوج با حضور در جمع ما قول داد که اگر چرخ ماشینم را بفروشم مشکلاتتان را حل می‌کنم، چند ماه از وعده شهردار می گذرد و هنوز مشکل ما حل نشده است.

*کارگران شرکت «گسترش آهن ‌راه» با تجمع در محل کار و کارگران «راه آهن ایثارگران» با اجتماع مقابل مجلس ضمن اعتراض به نداشتن امنیت معیشتی و شغلی، خواهان حذف شرکتهای پیمانکاری وعقد قرارداد مستقیم شدند. به گزارش ایلنا، کارگران پیمانی شرکت راه ‌آهن گفتند: از اینکه در چند‌ سال گذشته به صورت پیمانی در استخدام چند شرکت پیمانکاری مشغول کار هستیم، معترض هستیم و خواستار آن هستیم که وضعیت استخدامی‌ مان به قرارداد مستقیم تبدیل شود.

 

آدینه ۳۱ مرداد

*کارگران شهرداری لالی مدتهاست که برای اعتراض به عدم پرداخت ۱۱ ماه حقوق و ۶ ماه حق بیمه دست به تجمع مقابل ساختمان شهرداری این شهر در استان خوزستان می زنند. به گزارش الف، کارگران این شهرداری از مشکلات خانوادگی که گاه به خاطر بی پولی تا مرز طلاق پیش رفته می گویند. یک کارگر هم ازمریضی فرزند و آزارش از نبود بیمه سفره دل می گشاید. و یا کارگر دیگری ازدغدغه گرفتن پول نزول برای رفع مایحتاج زندگی زن و بچه اش سخن می گوید.

*به گزارش کولبر نیوز، تعدادی از ساکنان شهرک قائم شهرستان اراک در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان دست به تجمع زدند. این شهروندان نسبت به واگذاری زمینهای کاربرد عمومی به افراد و نهادهای دولتی اعتراض کردند.

 

اخبار کوتاه منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

شنبه ۴ مرداد: تجمع اعضای تعاونی مسکن کارکنان سازمان امور اداری و استخدامی کشور در محل زمینهای خریداری شده شان در مهر شهر کرج.

پنجشنبه ۹ مرداد: تجمع اهالی دهستان پشتنگ زهاب و مجتمع  الیاسی سرپل مقابل فرمانداری شهرستان پل ذهاب. معترضان راه ورود به ساختمان فرمانداری را برای مدتی بستند.

شنبه ۱۱ مرداد: تجمع گروهی از کارگران شهرداری کوت عبدالله مقابل استانداری خوزستان به دلیل عدم پرداخت معوقات مزدی خود./ تجمع کارکنان کاشی اصفهان مقابل درب این کارخانه به خاطر اعتراض به عدم دریافت حق سنوات خود.

یکشنبه ۱۲ مرداد: تجمع تعدادی از صاحبان باغهای تفریحی جاده آبشار در شهرستان بویراحمد برای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی، مقابل فرمانداری بویراحمد.

سه شنبه ۱۴ مرداد: تجمع کارگران پیمانکاری قیصری شرکت فولاد کوشان شاغل در مجتمع فولاد سنگان در استان خراسان رضوی، در محوطه این شرکت./ تجمع شلتوک ‌کاران دشت آزادگان برای اعتراض به ضرر و زیان از زهکشی، مقابل فرمانداری شهرستان دشت آزادگان./ تجمع اعضای تعاونی مسکن مهر استان هرمزگان مقابل استانداری.

چهارشنبه ۱۵ مرداد: جمعی از دانش ‌آموختگان حقوق با تجمع مقابل مجلس در بهارستان خواستار حذف ظرفیت از آزمون وکالت شدند.

پنجشنبه ۱۷ مرداد: کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن ناحیه زاگرس (اندیمشک) برای اعتراض به تاخیر در پرداخت حقوق ماهیانه دست از کار کشیدند.

دوشنبه ۲۰ مرداد: رانندگان اتوبوسرانی ارومیه در اعتراض به پائین بودن کرایه حمل مسافر و همچنین افزایش بی رویه قیمت کالاها و منصفانه نبودن درآمد با هزینه روزانه اعتصاب کردند.

چهارشنبه ۲۲ مرداد: کارگران کارخانجات تراورس بتنی کرج در اعتراض به عدم پرداخت حقوق ماههای اردیبهشت، خرداد و تیر دست از کارکشیده و با تجمع روی ریل مانع از عبور قطار مسافری شدند./ کارگران نگهداری برق و تاسیسات ایستگاهها و طول خط ناحیه تهران برای اعتراض به عدم پرداخت پاداش بازنشستگی کارگران باز نشسته، مطالبات صندوق پس انداز و حقوق و مزایای کارگران راه آهن وخصوصی سازی دست به تجمع مقابل اداره راه آهن زدند./ کارگران راه آهن خراسان در اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق دست از کار کشیدند.

پنجشنبه ۲۳ مرداد: جمعی از کشاورزان و اهالی روستاهای مزاین، قیدو و جلماجرد در شهرستان خمین برای اعتراض به عدم اختصاص حقآبه از سد کوچری دست به تجمع مقابل فرمانداری شهرستان خمین زدند.

دوشنبه ۲۷ مرداد: گروهی از پرسنل ایستگاه پمپاژ میرحسینی (شرکت زلال ایران) در اعتراض به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق خود مقابل این شرکت دست به تجمع اعتراضی زدند.

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۲۸، شنبه ۱ شهریور ۱۳۹۹ ـ ۲۲ اوت ۲۰۲۰

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول