دانشگاه در ماهی که گذشت (مهر ۹۹)

کامران عالمی نژاد

 

۶۷ درصد نفرات برتر کنکور، سمپادی هستند!

وضعیت برای نفرات برتر کنکور علوم ‌تجربی نیز به ‌نفع دانش ‌آموزان سمپادی تمام‌ شده چرا که تنها یک نفر در میان آنها از مدرسه غیرانتفاعی به این جایگاه رسیده است.

نکته قابل ‌تامل درباره نفرات برتر کنکور امسال برخلاف داوطلبان سال گذشته، مدارس محل تحصیل آنهاست؛ چرا که سال گذشته تقریبا اکثر داوطلبانی که توانسته بودند در زمره ۱۰ یا ۵ نفر برتر گروههای مختلف آزمایشی قرار گیرند، افرادی بودند که زمانی در مدارس غیرانتفاعی تحصیل می ‌کردند، اما به ‌نظر می ‌رسد امسال دانش ‌آموزان سمپادی و تیزهوشان در میدان رقابت با غیرانتفاعیها، برگ ‌برنده را در دست گرفته ‌اند و توانسته ‌اند شاخ غول کنکور را بشکنند. مساله جالب ‌تر اینکه در میان برترینهای امسال داوطلبی از استان سیستان ‌و بلوچستان است که توانسته رتبه نهم گروه آزمایشی علوم ریاضی را کسب کند و خود را درجمع ۱۰ نفر اول این گروه آزمایشی جای دهد.

 

تجمع دوباره رزیدنت های رشته‌ های مختلف پزشکی مقابل مجلس

جمعی از رزیدنتهای رشته ‌های مختلف پزشکی در ادامه اعتراض به آزمون گواهینامه در روز چهارشنبه 2 مهر مقابل مجلس اجتماع کردند.
مطالبه اصلی فارغ ‌التحصیل تمام دستیاران پزشکی با توجه به شیوع موج سوم کرونا، آماده به خدمت شدن است. یکی از نمایندگان دانشجویان متخصص پزشگی در مورد علت این تجمع گفت: ما عده ‌ای از دانشجویان متخصص پزشکی برای بار دوم در اعتراض به بی‌ عدالتی صورت گرفته در آزمون گواهینامه سال ۹۹ مقابل مجلس جمع شده ‌و احقاق حقوق خود را خواستاریم.



 

توقیف نشریه دانشجویی”ضد”

نشریه "ضد" وابسته به دانشجویان دانشگاه مازندران به اتهام اعلام حمایت از اعتراضات و اعتصابات سراسری کارگران طی چند ماه گذشته، پیش از چاپ اولین شماره توقیف شد.

صادر کنندگان این حکم، در اثبات جرم مذکور، به بیانیه ‌ای استناد کردند که هیات تحریریه نشریه “ضد”، به همراه ۳۳ تشکل صنفی و دانشجویی دیگر، در حمایت از اعتصابات کارگران امضا کرده بودند. این درحالیست که پیش از ابلاغ حکم تعلیق یک ساله، هیات نظارت بر نشریات دانشگاه‌، تذکر کتبی را برای مجازات جرم اعلام حمایت از کارگران کافی دانسته بود.

از ۱۶ آذر ۹۸ به این سو نیروهای امنیتی و بازوهای سرکوب ‌شان در دانشگاهها، دانشجویان مستقل و حامی فرودستان را مورد تهدید و ارعاب قرار داده اند.
در جهت مقابله با “سیاست سرکوب” و “پادگان ‌سازی دانشگاه” هیات تحریریه‌ نشریه  "ضد" تصمیم گرفت تا به تولید محتوا از طرق دیگر اقدام کند؛ از همین رو از سایر دانشجویان خواست تا در جهت حمایت و اطلاع ‌رسانی چنین مسائلی برای زنده نگه داشتن جریان مستقل دانشجویی اقدام کنند.

 

احضار ۱۵ دانشجوی دانشگاه بوعلی همدان

زهرا ویس ‌کرمی، دبیر تشکل فرهنگ و سیاست دانشگاه بوعلی سینا همدان، روز شنبه 5 مهر از احضار ۱۵ دانشجو، توسط حراست و کمیته انضاطی این دانشگاه طی روزهای اخیر، خبر داد و گفت: از هر کدام هم می ‌پرسیم، می‌گو یند روند کاری ما فرق می ‌کند.

به گفته وی؛ احضار دانشجویان به دلیل تجمعات دانشجویی سال گذشته، از جمله تجمعاتی در اعتراض به برخورد با معترضان آبان ۹۸، انهدام هواپیمای اوکراینی و بازداشت بهاره هدایت، صورت گرفته است.

زهرا ویس‌کرمی، دانشجوی زیست‌ شناسی و ورودی ۹۵ که هم ‌اکنون در سمت دبیری انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه بوعلی همدان فعالیت دارد معتقد است، حامیان وزیر علوم باید امروز پاسخگوی فشارها و احضارها باشند.

 

دانشجویانی که این ۶ رشته را انتخاب کنند قطعا در آینده بیکار هستند!

آزمون سراسری سال ۹۹ در روزهای ۲۹ تا ۳۱ مرداد و اول شهریور با رقابت بیش از یک میلیون و ۲۴۷ هزار و ۴۴۹ نفر در ۳۹۲ شهر کشور برگزار شد. از تعداد یک میلیون و ۳۹۳ هزار و ۲۳۳ کارت صادر شده در آزمون سال ۹۹ تعداد یک میلیون و ۱۶۶ هزار نفر در جلسه آزمون حاضر بودند و ظرفیت پذیرش ۱۷۵ هزار و ۸۴۹ نفر است.

در سال ۸۷ تنها ۱۱۷ هزار و ۷۱۷ نفر از فارغ‌ التحصیلان رشته مهندسی و حرفه ‌های مهندسی نتوانسته بودند برای خود شغلی دست و پا کنند که این رقم در سال ۹۶ به ۳۲۵ هزار و ۴۳۷ نفر رسید. یعنی بیکاری در این رشته‌ ها ۱۷۶ درصد رشد داشته است.

با نگاهی به آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران در خصوص بیکاری فارغ ‌التحصیلان دانشگاهی طی ۱۰ سال گذشته، متوجه می‌ شویم از میان اطلاعات مربوط به بیکاری ۲۱ رشته دانشگاهی که از سوی این مرکز منتشر شده، سیر بیکاری در میان رشته ‌های فنی و مهندسی نسبت به سایر گروههای آزمایشی شیب تندتری داشته و بسیاری از دانشجویانی که به امید مهندس شدن یا رسیدن به مراکز صنعتی کشور خود را به دانشگاهها رسانده ‌اند، در طول ۱۰ سال گذشته در زمره بیکارترین فارغ‌التحصیلان قرار گرفته‌اند.

 

بلاتکلیفی اساتید دانشگاهی متقاضی اینترنت

علی آهون‌ منش رییس اتحادیه دانشگاه غیرانتفاعی روز سه شنبه 8 مهر با بیان اینکه از زمان شروع سال تحصیلی جدید به تازگی برخی از اساتید توانستند ۱۲۰ گیگ اینترنت از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دریافت کنند، گفت: بسیاری از اساتیدی که در سامانه جامع جذب وزارت علوم ثبت نام نکرده بودند همچنان برای دریافت اینترنت بلاتکلیف هستند.

وی افزود: در راستای برگزاری آموزش مجازی در نیم ‌سال تحصیلی جدید متأسفانه دانشجویان همچنان بدون دریافت اینترنت در حال دست و پنجه نرم کردن برای آموزش روزانه خود هستند چرا که هزینه ‌های بسته ‌های اینترنتی بالا بوده و دانشجویان منتظر مساعدت وزارت ارتباطات هستند.

آهون‌ منش تصریح کرد: دانشگاه غیر انتفاعی در سراسر کشور براساس تقویت آموزشی که در سامانه دانشگاهها برنامه‌ریزی شده، آموزش در بستر مجازی را ادامه داده و امتحانات و آزمونها هیچ‌ گونه تغییر نخواهند داشت.

 

افزایش شهریه در دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم

هر ساله پیش از اینکه سال تحصیلی جدید در دانشگاهها آغاز شود میزان افزایش شهریه در دانشگاههای پولی اعلام می ‌شود تا متقاضیان این دانشگاهها بدانند که برای تحصیل چقدر باید هزینه کنند. دانشگا‌ههای شهریه ‌ای زیرمجموعه وزارت علوم شامل دانشگاه پیام‌نور، دانشگاه علمی کاربردی، موسسات غیرانتفاعی و پردیس خودگردان دانشگاههای دولتی هستند.

دانشگاه پیام ‌نور به عنوان یکی از دانشگاههای شهریه ‌ای اعلام کرده که ۱۰ تا ۱۲ درصد به شهریه ‌ها می‌ افزاید. امیرحسین بهروز مدیرکل روابط عمومی دانشگاه پیام نور در روز آدینه 11 مهر در این باره گفت: دانشگاه اجازه دارد هر ساله بین ۱۵ تا ۲۰ درصد شهریه ‌ها را افزایش دهد اما امسال میزان افزایش شهریه ‌ها ۱۰ تا ۱۲ درصد در همه مقاطع در نظر گرفته شده است.

دانشگاه علمی کاربردی به‌عنوان دیگر دانشگاه نیمه‌دولتی وزارت علوم قصد دارد در سال تحصیلی آینده شهریه‌ ها را افزایش دهد. به گفته محمدحسین امید رئیس دانشگاه علمی کاربردی؛ در سال جاری افزایش ۲۰ درصدی شهریه را خواهیم داشت.

 

هفت دانشجوی علوم پزشکی خراسان شمالی به کرونا مبتلا شدند

دکتر سید احمد هاشمی، رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با تایید ضمنی ابتلای دانشجویان علوم پزشکی به ویروس کرونا، از ذکر شمار این مبتلا خودداری کرد و اظهار داشت: دانشجویان پس از طی مراحل درمان، اکنون حال مساعدی دارند و به منظور بهبود کامل در قرنطینه هستند.

دکتر سید احمد هاشمی در روز یکشنبه 13 مهر گفت: اکنون یک طبقه از خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی در اختیار دانشجویان مبتلا به کرونا قرار گرفته است و از تمام کسانی که با این دانشجویان در ارتباط بوده‌ اند تست کرونا گرفته شده است.

۲۹ هزار دانشجو در خراسان شمالی و ۲ هزار دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تحصیل می کنند. این استان از ابتدای مرداد ماه امسال در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته که این وضعیت باوجود گذشت بیش از ۲ ماه همچنان پایدار است.

 

شرط سنی پذیرفته‌شدگان دانشگاه فرهنگیان تغییر کرد

دانشگاه فرهنگیان جز دانشگاههایی است که داوطلبان کنکور جهت شرکت در آن باید دارای شرایط ویژه ای باشند. شرایط سنی و شرط معدل و غیره جز ویژگیهای این دانشگاه است و معمولا افرادی که قصد انتخاب این دانشگاه را دارند از سالهای قبل برای ورود به این دانشگاه برنامه ریزی می کنند.

تا سال ۹۲ شرط سنی دانشگاه فرهنگیان ۲۴ سال تمام بود، اما پس از آن با تغییر شرط سنی از ۲۴ به ۲۲ تغییر یافت. این دانشگاه در سال ۹۶ قصد داشت شرط سنی را از ۲۲ به ۲۰ تغییر دهد که به دلیل اعتراض داوطلبان به تغییر ناگهانی شرط سنی و برنامه ریزی که داوطلبان بر اساس سن ۲۲ سال جهت پذیرش انجام داده بودند، سن پذیرش از ۲۰ سال به ۲۲ سال بازگرداننده شد.

در این رابطه قائم مقام سازمان دیده‌بان شفافیت و عدالت، روز چهارشنبه ۲۳ مهر، پیرامون تغییر سن پذیرفته ‌شدگان دانشگاه فرهنگیان گفت: سال گذشته عده‌ ای در کنکور قبول نمی ‌شوند و به خدمت سربازی می ‌روند، بعد از اتمام سربازی سن آنها بالای ۲۲ سال می ‌رسد و در اینصورت پذیرش در دانشگاه فرهنگیان برای آنها امکان پذیر نیست.

کارگروه آموزش دیدبان شفافیت و عدالت، یک سال به دنبال این موضوع بود و در رابطه با این موضوع بارییس دانشگاه فرهنگیان، معاونانش، اعضای شورای عالی آموزش پرورش، جلسات متعددی تشکیل داد و آنها را توجیه کرد که این یک مطالبه از طرف شرکت کنندگان کنکور است و با این روش معضل کمبود معلمان در کشور به دلیل سیر نزولی پذیرش در دانشگاه فرهنگیان در سالهای اخیر جبران شود.

جلواتی در پایان تصریح کرد: در شورای معاونین وزارتخانه موضوع مطرح و تصویب شد که این سن از ۲۲ سال به ۲۴ سال برسد و به دلیل سرعت پیگیری ما در کارگروه آموزش، باعث شد که در کنکور امسال پذیرش براساس ۲۴ سال باشد وعینا این عبارت ۲۴ سال درشرایط پذیرش دانشگاه فرهنگیان در دفترچه کنکور امسال اعلام شد. این موضوع هم یک موفقیت برای حل مشکل دوستان و هم یک هم افزایی بین سازمان‌های مردم نهاد، مجلس وبرخی از مدیران دلسوز وزارت آموزش پرورش بود.

 

(منابع: خبرنامه دانشجویان ایران، آنا، دانشجو، مهر، ایسنا، هرانا، ایرنا)

 

منبع: نبرد خلق ۴۳۰، پنجشنبه اول آبان ۱۳۹۹ ـ ۲۲ اکتبر ۲۰۲۰

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول