جنبش رنگین کمان بیشماران (مهر ۹۹)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

 

در حالی که کارگران و تهیدستان با بدترین شرایط زیست و معیشت درگیر هستند، حسن روحانی در یک اظهار نظر بی شرمانه گفت؛ «وضعیت اقتصادی ایران نه تنها بد نیست که به نسبت کشوری مانند آلمان بهتر هم هست.» این ادعای سخیف در حالی است که فرامرز توفیقی، رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شورای کار، با بیان اینکه دستمزد تنها ۳۸ درصد سبد معیشت را پوشش می‌دهد نوشت: «کارگران برای جبران ۶۲ درصدی هزینه ‌های خود باید کارهای کاذب کنند.» (تسنیم، شنبه ۱۲ مهر ۹۹)

ایلنا در روز یکشنبه ۱۳ مهر، با توجه به حرفهای رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شورای کار، اعلام کرد که هیچ معیاری معتبرتر از «سبد معیشت خانوار» نیست؛ دولتیها در بهمن ماه سال قبل سبد معیشت ۴ میلیون و ۹۴۰ هزار تومانی را به رسمیت شناختند اما پای مذاکرات مزدی که رسید بازهم بد بودن اوضاع اقتصادی، کرونا، کسادی بازار و هزار و یک چیز دیگر را بهانه کردند تا از زیر بار اجرای قانون فرار کنند.

جهان صنعت روز یکشنبه ۱۳ مهر پیرامون ادعای حسن روحانی با طعنه نوشت: « وقع مردم حتی خیلی کمتر از این‌ حرفهاست. مثلا همین قدر که آقای رئیس‌ جمهور کمتر سخن گفته و با اظهارات عجیب و غریبش به شعور آنان توهین کند، کافی است

روزنامه آفتاب یزد در بررسی وضعیت اقتصادی آلمان با مرور برخی شاخصها نوشت: «از ۵۰۰ شرکت بزرگ سراسر جهان ۳۷ شرکت آلمانی هستند و اقتصاد آلمان پس از آمریکا، چین و ژاپن چهارمین اقتصاد قدرتمند جهان با تولید ناخالص داخلی چهار تریلیون دلار است.»

ایلنا بر اساس گزارش اشتغال تابستان امسال اعلام کرد که «جمعیت شاغلان ١٥ ساله و بیشتر در این فصل ٢٣ میلیون و ٥٤٢ هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل تقریبا یک میلیون و دویست و ده هزار نفر کاهش داشته است.»

روز یکشنبه ۲۷ مهر، حسین راغفر، استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا گفت: «در یک سال گذشته به ‌خاطر افزایش قیمت ارز، دولت ۶۰۰ هزار میلیارد تومان درآمد یعنی رانت به جیب بنگاههای خصولتی، پتروشیمیها، خودروسازان، فولادیها و معدنکاران وارد کرد که ظلم در حق مردمی است که تورم ناشی از افزایش قیمتها را تحمل می ‌کنند و سود حاصل از افزایش قیمت ارز را گروه قلیلی کسب می ‌کنند.» (نود اقتصادی)

در چنین وضعیت فلاکتبار و با وجود همه گیری ویروس کرونا، کارگران و مزدبگیران تسلیم شرایط نشده و با وجود سرکوبها و بگیر و ببندهاُ به اشکال گوناگون دست به اعتراض می زنند. در مجموعه زیر خلاصه ۱۵۱ حرکت اعتراضی از جانب کارگران و مزدبگیران در ماه مهر ۹۹ را خواهید خواند. اخبار حرکتهای اعتراضی معلمان، دانشجویان و پرستاران در این ماه به طور جداگانه در ماهنامه نبردخلق منتشر می شود.

 

سه شنبه اول مهر

*کشاورزان روستای صالح داوود در بخش فتح المبین شوش در اعتراض به شیوه عقد قرارداد چغندر قند توسط شرکت بیستون و اسلام آباد کرمانشاه، مقابل بخشداری فتح المبین تجمع کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، امسال نمایندگان این شرکتها گزینشی و فقط با افراد دارای سطوح کشت با وسعت بالا قرارداد می بندند.

 

چهارشنبه ۲ مهر

*جمعی از خریداران خودروهای ثبت نامی از شرکت صنعت خودرو آذربایجان (آذویکو)، مقابل ساختمان استانداری آذربایجان شرقی در تبریز دست به تجمع زدند. به گزارش هرانا، معترضان دلیل اجتماع خود را اعتراض به گرانی قیمتهای اعلام شده، عدم تحویل خودرو و برآورده ‌نشدن مطالبات ‌شان، عنوان کردند.

*جمعی از ناشنوایان و فعالان حقوق معلولان، مقابل سازمان مرکزی صدا و سیما تجمع کردند. به گزارش ایلنا، معترضان در تشریح دلیل این تجمع یادآور شدند: «باتوجه به اینکه از سالها پیش به اجرا نشدن ماده ۲۱ در قالب نامه نگاری اعتراض کرده ‌ایم و می ‌بینیم که سازمان مکاتبات را بدون پاسخ گذاشته است، با هماهنگی کمپین حمایت از معلولان، مقابل صدا و سیما جمع شدیم

فعالان حقوق معلولان با اشاره به الزامات ماده ۲۱ قانون حمایت از حقوق معلولان، گفتند: «بر مبنای این ماده قانونی، صدا و سیما مکلف است که حداقل ۵ ساعت از برنامه‌ های خود را در هفته به صورت رایگان به منظور آشنایی با حقوق معلولان اختصاص دهد و نسبت به زیرنویس کردن فیلمها و برنامه ‌های شبکه ‌های مختلف، استفاده از رابط ناشنوایان و نیز بخش توصیف شنیداری فیلمها جهت افراد ناشنوا اقدام کند

*کارگران فضای سبز شهرداری زنجان برای اعتراض به اخراج از کار دست به تجمع مقابل استانداری زنجان زدند. به گزارش تسنیم، استاندار زنجان در حالی که شاهد تجمع این کارگران بود بدون توجه به آنان وارد ساختمان استانداری شد. کارگران تجمع کننده گفتند: سابقه بعضی از ما به ۱۸ سال نیز می ‌رسد و ما حرفه دیگری بلد نیستیم تا جای دیگر مشغول کار شویم.

*به گزارش کرج رسا، جمعی از کامیونداران کرج برای اعتراض به پایین بودن نرخ کرایه در جاده شهریار دست از کار کشیدند و با پارک کردن کامیونهای شان اجتماع کردند.

 

پنجشنبه ۳ مهر

*به گزارش اتحادیه آزاد کارگران، شماری از شهروندان اهواز در اعتراض به سمیه بندی گاز مقابل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران واقع در این شهرستان، دست به تجمع اعتراضی زدند.

 

شنبه ۵ مهر

*کارگران شهرداری خرمشهر برای اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق و ۶ ماه حق بیمه دست از کار کشیدند و مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان خوزستان تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، در حال حاضر خرمشهر شهردار ندارد و از طریق سرپرستی اداره می ‌شود. در هر دوره؛ بعد از انتخابات شورای شهر که شهردار تغییر می ‌کند؛ وعده پرداخت مطالبات داده می ‌شود اما بازهم کارگران با مشکلات معیشتی ناشی از عدم دریافت مزد روبرو هستند.

*کارکنان نفت، عضو پروژه ۲ هزار واحدی مسکن مهر اهواز، در اعتراض به بلاتکلیفی ۱۰ ساله در تحویل مسکنهای شان دست به تجمع زدند و خواهان به سرانجام رساندن بیش از ۷۰۰ واحد به حال خود رها گردیده، شدند. به گزارش ایلنا، صاحبان این واحدهای بلاتکلیف تاکنون بارها به مقامات و مسئولان مراجعه کرده‌ و خواستار تکمیل واحدها بعد از ده سال شدند. آنها می‌ گویند ارزش آورده ‌های مالی ما برای پروژه در طول این ده سال کم شده اما خبری از تکمیل خانه و تحویل آپارتمان نیست.

 

یکشنبه ۶ مهر

*مینی بوس داران سمنان برای اعتراض به سطح پایین درآمد به دنبال بالا رفتن هزینه‌ های تعمیرات و نگهداری و عدم حمایت دولت با کم کردن سهمیه سوخت و توزیع نکردن لاستیک دولتی و همچنین رسیدگی نکردن سازمان تامین اجتماعی به خواسته های شان دست از کارکشیده و مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش مرآت، معترضان عنوان کردند: «سهمیه سوختمان کم شده و زیر نظر هیچ ارگانی نیستیم. اتوبوسهای درون شهری شهرداری سرویسهای خارج از شهر شهرک صنعتی را با قیمت کمتر قبول می‌ کنند، هزینه‌ های تعمیرات و نگهداری مینی ‌بوس چندبرابر شده و قیمت لوازم یدکی افزایش یافته است

*به گزارش سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، جمعی از کارگران بخش دفع آفات کشاورزی مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی، دست از کار کشیده و در محل کار خود تجمع کردند. کارگران در این تجمع خواستار تبدیل وضعیت شغلی خود از پیمانی به قراردادی شدند. این اعتراض با دخالت نیروهای انتظامی مستقر در محوطه هفت تپه روبرو شد.

 

دوشنبه ۷ مهر

*همزمان با روز ایمنی و آتش نشانی، جمعی از آتش نشانان شهرهای مختلف استان اصفهان در اعتراض به سطح نازل حقوق، مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آورنشدن و عدم تبدیل وضعیت دست به تجمع مقابل استانداری در این کلان شهر زدند. به گزارش ایرنا، یکی از آتش نشانان حاضر در تجمع گفت: طبق ماده ۶ قانون تامین اجتماعی، شغل آتش نشانان مشمول مشاغل سخت و زیان‌آور است که مزایای آن به آتش ‌نشانان اصفهان تعلق نگرفته و درخواست ما آن است که این مزایا به ما تعلق گیرد.

*به گزارش قلم، کارگران جهاد نصر کرمانشاه در اعتراض به عدم پرداخت ۱۰ ماه حقوق با برپایی تجمع مقابل این استانداری به عدم پرداخت ۱۰ ماه حقوق اعتراض کردند.

*به گزارش قلم، جمعی از مدیران مهد کودکهای کرمانشاه برای اعتراض به عدم حمایت دولت در پی تعطیلی چند ماهه به دنبال گسترش شییوع بیماری کووید ۱۹دست به تجمع مقابل استانداری زدند.

*جمعی از خانواده ‌های کارگران بازنشسته مشمول حالت اشتغال فولاد برای اعتراض به عدم پرداخت کامل حقوق و عملکرد مسئولان ذوب آهن، صندوق فولاد و بنیاد شهید مقابل وزارت کار تجمع کردند. به گزارش ایلنا، مهم‌ ترین خواسته‌ این خانواده‌ ها، اجرای تبصره یک ماده ۴۰ مصوبه سوم دی ماه سال ۹۱ است. آنها می‌ گویند: حدود ۲۸۰ نفر از خانواده ‌های کارگران فولاد هستیم که سالهاست مطابق با مصوبه سوم دی ماه ۹۱ مجلس حقوق دریافت نمی ‌کنیم.

 

سه شنبه ۸ مهر

*کارگران بخشهای مختلف شرکت برق ویس با تجمع مقابل ساختمان شرکت برق در اهواز خواهان رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش رادیو زمانه، در این تجمع که در محوطه بیرونی شرکت برق در مسیر اهواز ملاثانی انجام شد، کارگران خواستار پرداخت حقوق و مزایای معوقه خود شدند.

 

چهارشنبه ۹ مهر

*کارگران نیروگاه سیکل ترکیبی آبادان برای اعتراض به عدم پرداخت کامل و به موقع حقوق دست از کارکشیده و مقابل ورودی نیروگاه واقع در کیلومتر ۹جاده آبادان – ماهشهر دست به تجمع زدند. به گزارش عصر جنوب، کارگران معترض گفتند: برخی از کارگران شرکت نیروگاه گازی از اسفند ماه سال گذشته تاکنون سنوات خود را دریافت نکرده ‌و این در حالی است که پیمانکار هر روز وعده پرداخت آن را می ‌دهد.

نیروگاه ۸۰۰ مگاواتی سیکل ترکیبی آبادان در پایان سال ۱۳۸۸ و در چارچوب خصوصی سازی توسط توانیر و وزارت نیرو به شرکت تولید برق آبادان از زیر مجموعه های هلدینگ توسعه انرژی تدبیر واگذار شد. سپس از آبان ۹۷ شرکت توبا طی اقدامی شرکت مدیریت تولید برق جنوب غرب که دارای پروانه بهره‌برداری از نیروگاه و یکی از شرکتهای شاخص در این زمینه بود را منحل کرده و در یک مناقصه بهره‌برداری نیروگاه را به شرکت تعمیرات و نگهداری مپنا واگذار کرد.

*کارگران بخش خدمات پتروشیمی اروند واقع در سایت ۳ منطقه ویژه اقتصادی بندر خمینی در اعتراض به تغییر قرارداد کار توسط پیمانکار تجمع کردند. به گزارش ایلنا، پیمانکار قراردادهای جدید کارگران را به قرارداد حجمی تبدیل کرده که کارگران در صورت امضای آن به جای دریافت حقوق به ازای ساعت کار، به ازای حجم کار انجام شده مزد دریافت خواهند کرد.

یک روز قبل نیز در این شرکت تجمعی در اعتراض به دخالت مدیریت در تعیین «نمایندگان کارگری» برگزار شد.

به گزارش رادیو زمانه، کارگران نفت، پتروشیمی و نیروگاه‌های برق در مرداد سال جاری اعتصاب گسترده ‌ای را با خواست افزایش دستمزدها، امنیت شغلی، بهبود شرایط کار و کوتاه کردن دست پیمانکاران سازمان دادند که بیش از یک ماه ادامه یافت و حدود ۵۰ مرکز در بیش از ۱۰ استان کشور فرا گرفت.

 

شنبه ۱۲ مهر

*کارگران شرکتی مخابرات کشور در اعتراض به قراردادهای موقت و سطح نازل حقوق، با وجود انجام کارهای تخصصی، مقابل وزارت ارتباطات تحمع کردند. به گزارش مخابرات فردا، تجمع کنندگان شعار می دادند:«مخابرات حیا کن  حق مارا اداکن»

*کارگران بیکار شده شهرداری منطقه دو اهواز که به دنبال بازگشت به کار خود هستند، مقابل ساختمان شهرداری مرکزی این شهر دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، قرارداد شغلی همه این کارگران از پایان خرداد ماه سال جاری با سوابق تا ۸ سال کار، همزمان با شروع فصل تابستان، فسخ شده است. این کارگران که دو ماه مزد و ۴ ماه حق بیمه آنها پرداخت نشده است، گفتند: پیش از این نیز در روز چهارشنبه ۹ مهر مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع اعتراضی بر پا کرده بودیم.

==۲==

یکشنبه ۱۳ مهر

*جمعی از صاحبان نمایندگیهای  LPGکرج برای اعتراض به کمبود گاز مایع دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان زدند. به گزارش تیتریک، تجمع کنندگان گفتند: گاز مایع در استان البرز کمیاب شده است و نمایندگیهایی که گاز مایع را بین مردم توزیع می کردند با مشکل مواجه شده اند. شرکت گاز می گوید مردمی که گاز ندارند از شرکت نفت سهمیه بگیرند اما مردم پس از دریافت سهمیه از شرکت نفت مجددا به شرکت گاز مراجعه می کنند و گاز مایع به آنها داده نمی شود.

*جمعی از سپرده گذاران صندوقهای پول خانگی شهرستان باغملک مقابل بیدادگستری این شهرستان در استان خوزستان تجمع کردند. به گزارش فارس، تجمع کنندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی، خواستاررسیدگی جدی به پرونده وامها خانگی و روشن شدن سرنوشت پولهایی شدند که به عنوان پیش ‌پرداخت به حساب صندوقداران واریز کرده اند.

*شماری از اهالی شهرستان مریوان مقابل فرمانداری این شهرستان دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش اتحاد، این شهروندان دلیل تجمع خود را اعتراض به تردد تانکرهای حامل سوخت کشور عراق عنوان کردند. بر اساس این گزارش، هفته گذشته بر اثر واژگونی یک تانکر حامل سوخت کشور عراق و ایجاد حریق در مسیر مریوان ـ سنندج، ۵ خودرو دچار آتش سوزی شد. بر اثر این حادثه ۶ تن مصدوم شدند و یک تن نیز جان خود را از دست داد.

 

دوشنبه ۱۴ مهر

*برای پنجمین روز متوالی، کارگران راه آهن شرکت «گسترش آهن راه (گار)» در آذربایجان برای اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق و ندادن بُنهای رمضان و عیدی به اعتصاب شان ادامه دادند. به گزارش کانال تلگرام کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن،

فعاليتهای شرکت گسترش آهن راه (گار)، در راستای طراحی و اجرای زيرسازی مسير راه آهنها و ايستگاههای مربوطه، طراحی و اجرای سيستمهای علائم و ارتباطات و برقی کردن خطوط راه آهن، تعميرات و نگهداری خطوط راه آهن و بهره برداری و راهبری راه آهن است.

*کارگران اخراجی شهرداری منطقه ۲ اهواز، بخش فضای سبز، بار دیگر مقابل اداره کل کار خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند: مشکلات و خواسته های ما را هم به صورت کتبی و هم شفاهی به همه مسئولان اداره کل کار استان خوزستان منتقل کردیم.

*برای چهاردهمین روز متوالی، رانندگان خودروهای استیجاری شرکت نفت و گاز گچساران برای اعتراض به پایین بودن دستمزد و کسر مزایای شغلی‌ به اعتصاب شان ادامه دادند و با پارک کردن خودروهایشان تجمع کردند. به گزارش نفت ساران، عنایت سلیمانی نماینده مالکان خودروهای استیجاری شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران اعلام کرد: «ضمن مکاتبات و مذاکرات حضوری با مدیران ذی صلاح در این شرکت تابعه، شرح مطالبات برحق خود را از کانالهای قانونی ارائه کردیم ولی متاسفانه تا امروز هیچگونه ترتیب اثر ملموسی را شاهد نبوده ایم.»

 

سه شنبه ۱۵ مهر

*شماری از سپرده گذاران غارت شده سامانه نیما با تجمع مقابل ساختمان بانک مرکزی خواهان رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش هرانا، تجمع این شهروندان با دخالت نیروی انتظامی و ضرب و شتم برخی از معترضان همراه بود. به ادعای دولت، سامانه نیما با هدف شفاف ‌سازی فرآیند واردات و صادرات راه‌اندازی شده و نرخ‌گذاری ارز از کارکردهای اصلی این سامانه عنوان شده است.

*کارکنان اخراج شده شرکت مپنا در پالایشگاه بید بلند ۲ بهبهان برای سومین روز متوالی مقابل این پالایشگاه تجمع کردند. به گزارش هرانا، این کارکنان اخراج که در پی بازگشت به کار خود هستند، بر روی بنرهایی به صورت کنایه آمیز نوشته شده اند: «اخراج شده به دلیل بومی بودن، سوابق کاری مرتبط و تجربه تعمیرات و اورهال پالایشگاه

*برای دومین روز متوالی، شماری از کارگران خطوط ابنیه فنی در نواحی ریلی آذربایجان، سرخس، ورامین، لرستان و زاگرس در تجمعاتی جداگانه در محوطه محل کار خود خواستار رسیدگی به مطالبات مزدی خود شدند. به گزارش ایلنا، ، کارگران معترض که دستکم دو ماه و نیم معوقات مزدی به همراه چندین سال سنوات از کارفرما طلبکارند، گفتند: کارفرما مدعی است دولت برای پرداخت بدهیهای مالی شرکتهای پیمانکار که بخشی از آن حقوق کارگران است، اوراق مشارکت واگذار می ‌کند و شرکت برای فروش این اوراق در وضعیت فعلی اقتصادی کشور دچار مشکل است و خریدار ندارد.

*جمعی از اهالی ماهشهربرای اعتراض به کمبود گاز ال‌ پی‌جی و سهمیه ‌بندیش دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان در استان خوزستان زدند. به گزارش فارس، این تجمع به دنبال‌ انتشار فراخوان شب گذشته در شبکه ‌های اجتماعی برگزار شد.

 

چهارشنبه ۱۶ مهر

*کارگران فضای سبز شهرداری امیدیه برای اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق، عیدی و مطالبات دیگر دست از کارکشیده و مقابل ساختمان شهرداری این شهرستان در استان خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند: کارگران شهرداری امیدیه تحت مسئولیت چند پیمانکار در شهرداری مشغول کارند. اما باوجود اینکه سه ماه حقوق و عیدی سال ۹۸ کارگران پرداخت نشده، مابه ‌التفاوت حقوق فروردین ماه سال جاری به همراه دو ماه حقوق در سال ۹۷ و مابه ‌التفاوت طرح طبقه ‌بندی سال ۹۸ نیز به آنها پرداخت نشده است.

 

شنبه ۱۹ مهر

*کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه در واکنش به عملی نشدن وعده پرداخت مزایای حقوق تیر ماه خود، در محوطه کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در آخرین تجمع کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه که حدود یک ماه پیش برگزار شد، کارفرما وعده پرداخت مطالبات کارگران را داده بود، اما در نهایت روز شنبه ۲۲ شهریور ماه حقوق تیر ماه کارگران بدون مزایای اضافه کاری واریز شد. به گفته کارگران؛ با وجود اتمام مهلت هنوز اتفاق خاصی نیفتاده و کارفرما نسبت به پرداخت مابقی مطالبات آنان بی ‌توجهی نشان می ‌دهد.

*کارگران ایران خودرو تبریز برای چند ساعت اعتصاب و تجمع و بخشهای مختلف تولید را متوقف کردند. به گزارش ایلنا، کارگران این کارخانه به‌ عدم پرداخت دستمزد شهریور ماه اعتراض کردند. آنها با اشاره به بی‌ توجهی کارفرما در پرداخت مطالبات کارگران این کارخانه گفتند: پایان هفته گذشته آخرین فرصت کارگران به مدیریت این مجموعه برای پرداخت دستمزد بود. یکی از کارگران معترض با بیان اینکه در این واحد تولیدی حدود یک هزار و ۴۳۰ کارگر مشغول کار هستند، افزود: بهانه مدیریت ایران خودرو واریز نشدن طلبهای کارخانه از شرکت اصلی است.

*جمعی از کارگران شهرداری دهدشت با تجمع جلوی اداره کار خواستار رسیدگی به مساله حذف حق فنی از مزد (حقوق) خود شدند. به گزارش ندای کهگیلویه و بویراحمد، این کارگران معتقدند حق فنی در بخشی از حکم حقوقی آنها آمده و ۲۱ سال دریافت کرده ‌اند اما با دستور شهردار اسبق (تخشا) این سهم حذف شده است. کارگران شهرداری دهدشت می‌گویند حق ۱۵ درصدی فنی در کمیته کارگری شهرستان هم مصوب شده بود اما شهرداری زیر بار نرفته است.

*به گزارش هرانا، جمعی از رانندگان خودروهای گاز سوز ال پی جی و اهالی شهر اهواز در مقابل فرماندارى این شهرستان دست به تجمع اعتراضی زدند. تجمع کنندگان دلیل اعتراض خود را به نبود گاز مصرف خانگی، عنوان کردند.

*کارگران شرکت جهاد نصر همدان که یکی از شرکتهای پیمانکار فاز دوم پروژه آبیاری دشت سیستان است به دلیل عدم دریافت ۸ ماهه حقوق خود از بهمن ماه سال گذشته تا کنون در مقابل ساختمان جهاد کشاورزی شهرستان زابل تجمع کردند. به گزارش دانشجو، تجمع کنندگان از وضعیت بد معیشتی و سفره ‌های خالی شان اعتراض زیادی داشتند. حتی گروهی نیز از عدم حضورشان در جمع خانواده به دلیل شرمندگی و شرمساری خود گفتند.

*صاحبان شناور‌های مسافری مسیرهای قشم به بندرعباس و بالعکس، قشم به هرمز و بالعکس از جمله در اسکله های حقانی و ذاکری برای اعتراض به افزایش هزینه ها،سطح پایین درآمد و بی توجهی مسئولان برای چند ساعتی دست از کارکشیدند و در نتیجه تردد در مسیرهای دریایی منطقه با اختلال روبرو شد. به گزارش مهر، صاحبان شناورهای مسافری گفتند: با شیوع بیماری کرونا و کاهش تردد مسافر و ابلاغ دستورالعملهای فاصله گذاری اجتماعی و افزایش بی رویه برابری ارز، فرآیند جابجایی مسافر در مسیرهای دریایی را غیراقتصادی و زیان ده است.

*برای دومین روز متوالی، اهالی روستای بَنان زرند دراستان کرمان برای اعتراض به خشک شدن قنات این روستا به دلیل به فعالیت معدن زغال سنگ خمرود دست به تجمع  مقابل این معدن زدند. به گزارش صدای زرند، روستای بنان یک روستا از توابع دهستان دشت خاک زرند است که طبق اعلام یکی از اهالی، این روستا دارای ۴۰ تا ۴۵ خانه است که حدود ۲۰ خانوار به صورت دائم در آن زندگی می‌ کنند و بقیه اهالی به دلیل مشکلات قطعی زیاد برق و نبود گاز در دشت خاک و زرند ساکن هستند.

*جمعی از کسبه محله استاد سرای رشت دراستان گیلان برای اعتراض به کندی پروژه جمع آوری آبهای سطحی دست به تجمع زدند. به گزارش گیل خبر، یکی از معترضان گفت: ما حدود سه الی چهار ماه با این پروژه درگیر هستیم و کار به کندی پیش می رود. اکنون هم شهرداری بعد از ۸ روز توقف با یک دستگاه بیل قصد کار کردن داشت که راهنمایی رانندگی  صبح آمد و به دلیل نداشتن مجوز کار را خواباند و رفت.

*کارگران بیکارشده پتروشیمی دهلران با ۴ ماه حقوق معوقه مقابل این مجتمع واقع در استان ایلام - ۲۲  کیلومتری جاده د هلران - اندیمشک تجمع کرده و خواستار بازگشت به کار و پرداخت مطالبات شان شدند. به گزارش تابناک، هفته گذشته یکی از شرکتهای فعال در پتروشیمی دهلران به خاطر مشکلات مالی فعالیت خود را تعطیل و ۱۲۰ نفر از کارگران این شرکت از کار بیکار شدند. بنا به همین گزارش، چند شرکت فعال در پتروشمی دهلران هم با مشکلات مالی مواجه هستند که چندین ماه حقوق کارگران خود را پرداخت نکرده اند.

 

یکشنبه ۲۰ مهر

*کارگران راه آهن ناحیه لرستان (شرکت تراورس) برای اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق و حق بیمه دست از کار کشیدند و مقابل اداره کل راه آهن لرستان در شهرستان دورود تجمع کردند. به گزارش کانال رسمی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن، معترضان علت اجتماع خود را اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی و بیمه ای خود، عنوان کردند.

*کارگران کارخانه خودروسازی مدیران خودرو، از توقف کار کارگران کارخانه خودروسازی مدیران خودرو در روز‌های گذشته خبر دادند. به گزارش ایلنا، آنها اظهار داشتند که در اعتراض به اختلاف نظری که با کارفرما بر سر محاسبه حقوق کارگران در شهریور ماه دارند، دست از کار کشیدند. کارگران معترض با بیان اینکه در ماه گذشته این شرکت خودروساز به دلیل تامین نشدن قطعات تولیدی و نوسانات نرخ ارز دچار مشکل شده و به صورت نیمه تعطیل (۱۵ روز) فعالیت کرده است.

*به گزارش فارس، جمعی از کارکنان سازمان تامین اجتماعی با برپایی تجمع مقابل مجلس خواهان استفساریه قوانین بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور توسط مجلس شدند.

*گروهی از کارگران فضای سبز شهرداری اروند کنار، در اعتراض به چند ماه معوقات مزدی خود دست از کار کشیده و در محدوده ساختمان شهرداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران که در پنج ماه گذشته دستمزد و حق بیمه آنها کامل پرداخت نشده گفتند: چندین سال است مطالبات مزدی و بیمه ‌ای معوقه داریم. در حال حاضر نیز جدا از دستمزد اردیبهشت که به صورت کامل پرداخت شده، هر ماه مبالغی را به صورت علی ‌الحساب دریافت کرده ‌ایم. حق بیمه‌ ها نیز چند ماه به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.

 

دوشنبه ۲۱ مهر

*برای ششمین بار، کارگران شهرداری سریش آباد در شهرستان قروه از استان کردستان دست از کار کشیده و با برپایی تجمع به عدم پرداخت حقوق اعتراض کردند. به گزارش کرد پرس، ۷ مرداد ماه سال جاری اعتصاب چند روزه در شهرداری سریش آباد صورت گرفت و در نهایت با وعده های مختلف و تنها پرداخت یک ماه حقوق عقب افتاده، آن هم بنا به گفته های کارگران نه به صورت کامل، این اعتصاب پایان یافت.

حال بعد از گذشت دو ماه و نیم از آن اعتصاب، خبر رسید که هیچ کدام از وعده های داده شده تحقق نیافته و وضعیت اقتصادی کارگران روز به روز در حال وخیم تر شدن است.

 

سه شنبه ۲۲ مهر

*آتش نشانان آبادان برای اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق، حق بیمه و مطالبت دیگر دست از کارکشیدند و مقابل ساختمان مرکزی شهرداری آبادان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از آتش نشانان حاضر در این تجمع گفت: بیش از ۲ ماه مطالبات و سه ماه اضافه کاری کارکنان آتش نشانی آبادان پرداخت نشده و در این مدت وعده‌ های شهرداری در خصوص پرداخت حقوق‌ معوقه عملی نشده است.

*برای چندمین بار، کارگران فضای سبز شهرداری یاسوج در اعتراض به عدم پرداخت ۸ ماه حقوق مقابل ساختمان شورای فرمایشی شهر تجمع کردند. به گزارش خبر دنا، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: از کل مغازه ‌های محل زندگی ‌ام قرض کرده ‌ام و دیگر هیچ مغازه ‌ای حاضر نیست جنس نسیه به من بدهد، مجبور شدم، تلویزیونم را بفروشم. کارگر دیگری که سنش بالای ۵۰ سال است،گفت: مستاجرم و چهارماه است که کرایه خانه پرداخت نکرده‌ام و همین امروز فرداست که صاحبخانه بساطم را بیرون بریزد.

*کارگران آب و فاضلاب بندر امام برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه دست از کار کشیدند و مقابل ساختمان شرکت اجتماع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: ۵ ماه حقوق عقب افتاده داریم که پرداخت نشده است. علاوه بر عدم دریافت حقوق خود در این ماههای سخت، بیمه‌ ما نیز پرداخت نشده است.

 

چهارشنبه ۲۳ مهر

*کارگران پتروشیمی رازی واقع در سایت پنج منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر در اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و پرداخت نشدن مطالبات خود اعتصاب مرده و با تجمع مقابل ساختمان اداری این شرکت مانع  از ورود و خروج کارگران این مجتمع شدند. به گزارش عصر جنوب، کارگران پتروشیمی رازی گفتند: از احمدی دشتی مدیرعامل پتروشیمی رازی به صورت حقوقی شکایت کرده اند.

پتروشیمی رازی که اغلب تولیدات آن کودهای ازته، فسفاته و مواد شیمیایی است، در سال ۱۳۴۹ تاسیس شده و از نیمه دهه ۱۳۸۰شمسی در مالکیت یک شرکت ترکیه ای اشت.

*کارگران بخش کشت مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت تپه برای اعتراض به عدم پرداخت به موقع مطالبات خود در محوطه مزارع این شرکت تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران حاضر در این تجمع اعتراضی گفت: مطالبات ما به ۱۵ روز نیمه دوم شهریور و ۱۵ روز نیمه اول مهر سال جاری بازمی ‌گردد که بابت آن طلبکاریم.

 

پنجشنبه ۲۴ مهر

*کارگران کوره های آجر پزی شهرستان سیب و سوران در استان سیستان و بلوچستان برای چندمین روز متوالی جهت افزیش دستمزد در اعتصاب بسر می برند. به گزارش شستون، این

اعتصاب موجب تعطیلی کوره های آجرپزی سیب و سوران و کمیاب شدن آجر در شهرستان سراوان شد.

*کارکنان شرکت بلند پایه، پیمانکار پروژه بزرگراه اهر- مشگین‌شهر، به جهت عدم دریافت حقوق چندین ماهه خود برای دو روز دست از کار کشیدند. به گزارش مهر، تجمع کارکنان این شرکت با پادرمیانی اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان اهر و ضرب ‌الاجل این اداره به شرکت پیمانکاری، خاتمه یافت و کارکنان به کار خود بازگشتند.

 

آدینه ۲۵ مهر

*اهالی شهر سیریک در استان هرمزگان با برپایی تجمع و بستن جاده میناب – جاسک در دو راهی گروگ با آتش زدن لاستیکهای خودرو به کشته و زخمی شدن دو سوخت بر براثر شلیک ماموران دریابانی اعتراض کردند. به گزارش کمپین فعالان بلوچ، دو نفر از اهالی بلوچستان به نامهای محمد رستم زاده و علی عاشوری نیا به دلیل نبود شغل مناسب مشغول برای تامین معیشت به کار سوخت بری با قایقهای خود بودند که  قایقهای شان توسط نیروهای دریابانی سیریک توقیف می شود که محمد و علی برای مانع شدن از مصادره سوختها توسط ماموران با برخوردی آرام به سمت آنها رفته که مورد هدف تیراندازی ماموران دریابانی قرار می گیرند.

بر اثر تیراندازی ماموران دریابانی، محمد از ناحیه شکم و علی از ناحیه پا به شدت زخمی شده که محمد بر اثر خونریزی شدید و عدم اعزام به موقع، در بیمارستان ابوالفضل میناب جان خود را از دست داد.

 

یکشنبه ۲۷ مهر

*کارگران نانواییهای یزد با خواست افزایش دستمزد دست به تجمع مقابل استانداری زدند. به گزارش ایسنا، در همین رابطه،رئیس اتحادیه نانوایان یزد مطالبه‌ کارگران نانوایی‌ این شهر را افزایش دستمزد خواند و گفت: این افزایش نرخ باید به گونه‌ ای باشد که بر قیمت نان اثر نگذارد و فشار بیشتری به مردم تحمیل نشود.

*برای پنچمین روز متوالی، كارگران شهر حميديه به اعتصاب شان در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق ادامه دادند و از جمع آوری زباله ها درسطح شهر خودداری کردند. به گزارش عصرما خوزستان، این کارگران دراین ۵ روز تجمعات اعتراضی مقابل ساختمان شهرداری و فرمانداری این شهرستان در استان خوزستان برپاکردند. کارگران در اعتراض به بازداشت یکی از همکاران شان دست به تجمع مقابل بیدادگستری و راهپیمایی در سطح شهر زدند.

*کارگران هتل لاله بیستون زیر مجموعه شرکت توسعه گردشگری در اعتراض به عدم پرداخت ۹ ماه حقوق و ۱۴ ماه حق بیمه، دست به اعتصاب زدند. به گزارش روزنامه باختر، هتل لاله بیستون باوجود شرایط کرونایی جامعه، هیچ مشکلی در جذب مسافر نداشته و بر اساس اطلاعات موثق، از ابتدای سال ‌جاری تاکنون بیش از یک میلیارد و ۸۳۴ میلیون تومان فروش خدمات داشته است.

*همانند سالیان گذشته و همزمان با فرا رسیدن فصل برداشت محصولات زراعی، کشاورزان کردستان به دلیل عدم واریز پول دست به تجمع زدند. به گزارش کردستان مدیا، چغندکاران شهرستان "نقده" اعلام کردند که مسئولان کارخانه قند به وعده ‌های خود جامه عمل نپوشانده و بعد از گذشت ٤٨ ساعت از تحویل محصول، هنوز هیچ پرداختی از سوی کارخانه به آنان صورت نگرفته است.

*تعدادی از کارگران بیکار شده «کمربند سبز» شهرداری منطقه دو اهواز، بار دیگر مقابل ساختمان شهرداری مرکزی اهواز دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، از تیرماه تاکنون کارگران بیکار شده، پیگیر مطالبات معوقه و بازگشت به کار خود شده ‌اند اما بلاتکلیفی آنها هنوز ادامه دارد.

*کارگران بخش مستغلات شهرک پردیس جم وابسته به شرکت عملیات غیر صنعتی پازارگاد برای اعتراض به تبعیضهای حقوقی حاکم در این شرکت تجمع کردند. به گزارش آوای جم، شهرک پردیس جم وابسته به شرکت عملیات غیرصنعتی پازارگاد، محل اسکان کارکنان و خانواده های پتروشیمی های ۱۲ گانه مستقر در عسلویه است. این شهرک به مرور با راه اندازی اماکن آموزشی، فرهنگی و رفاهی، ورزشی و مستغلاتی فرصتهای شغلی زیادی را فراهم خواهد نمود.

*جمعی از کارکنان آتش نشانی دهدشت در استان کهگیلویه و بویراحمد برای اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق و سالها حق اضافه کاری و حق فنی دست به تجمع مقابل ساختمان محل کارشان زدند. به گزارش ندای کهگیلویه و بویراحمد، تجمع کنندگان گفتند: سه ماه از مطالبات حقوقی در این وضعیت نابسامان طلبکار هستند.

 

دوشنبه ۲۸ مهر

*به گزارش تبریز بیدار، گروهی از حواله ‌داران شرکت صنعت خودرو آذربایجان در مقابل اداره صنعت، معدن و تجارت آذربایجان ‌شرقی واقع در بلوار ۲۹ بهمن، تجمع کردند. تجمع کنندگان دلیل تجمع خود را عدم تحویل خودروهای خود از سوی این شرکت پس از گذشت ۳ سال، عنوان کردند.

*کارگران پالایشگاه گاز پارسیان برای سومین روز متوالی از خوابگاههای خود به نشانه اعتراض بیرون نیامده و اعتصاب را ادامه دادند. به گزارش کانال رسمی سندیکای کارگران فلزکار مکانیک ایران، این کارگران با موافقت کارفرما از افزایش حقوقهای مصوب کمپین اعلامی از سوی سندیکای کارگران فلزکارمکانیک ایران و گروه پایپینگ و اکیپ پروژه ایها حمایت نموده بود و سرکار برگشته بودند. در مردادماه کارفرما قول داد دیگر هیچ حقوقی عقب نخواهد افتاد و برای نشان دادن حسن نیت خود حقوقها را تا آخر تیرماه با کارگران اعتصابی تسویه کرد. در حال حاضر حقوق مرداد و شهریور کارگران را تسویه نکرده و حتا افزایش حقوقها را هم اعمال ننموده است.

*کارگران شهرداری سریش آباد در شهرستان قروه از استان کردستان در آغاز هفته دوم اعتراض شان، دست از کار کشیده و با برپایی تجمع به عدم پرداخت حقوق اعتراض کردند. به گزارش کرد پرس، ۷ مرداد ماه سال جاری اعتصاب چند روزه در شهرداری سریش آباد صورت گرفت و در نهایت با وعده های مختلف و تنها پرداخت یک ماه حقوق عقب افتاده، آن هم بنا به گفته های کارگران نه به صورت کامل، این اعتصاب پایان یافت.

حال بعد از گذشت دو ماه و نیم از آن اعتصاب، خبر رسید که هیچ کدام از وعده های داده شده تحقق نیافته و وضعیت اقتصادی کارگران روز به روز در حال وخیم تر شدن است.

*به گزارش نفت آنلاین، بازنشستگان صنعت نفت برای اعتراض به سطح نازل حقوق، عدم همسان سازی حقوق با شاغلان، پرداخت نشدن مطالبات و عملکرد صندوق دست به تجمع مقابل ساختمان صندوقهای بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت اهواز واقع در منطقه امانیه این کلان شهر زدند.

*جمعی از اعضای صنف تالارهای پذیرایی و صنوف وابسته تهران، کرج، ‌اسلامشهر و ... از جمله اعضای صنف عکاسان (فیلمبردان)، فروشندگان پوشاک و قنادان برای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی ۸ ماهه درپی تعطیلی تالارها در چارچوب مقابله با بیماری کووید۱۹ و عدم حمایت دولت دست به تجمع مقابل ساختمان اتاق اصناف تهران واقع در خیابان شریعتی زدند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند:با توجه به تعطیلی چند ماهه  تالارهای پذیرایی به دلیل شیوع ویروس کرونا در حال حاضر برخی از صنوف دیگر مانند رستورانها، کارواشها و حتی دفاتر اسناد رسمی اقدام به برگزاری جشن و مراسم می ‌کنند. تجمع کنندگان افزودند: اگر هدف از تعطیلی تالارهای پذیرایی کنترل شیوع ویروس کرونا است چرا با برگزاری غیرمجاز مراسم عروسی و ... در دفاتر اسناد رسمی، کارواشها و رستورانها برخورد نمی شود.

*جمعی از کشاورزان سیلزده فروردین ۹۸ خوزستان برای اعتراض به عدم پرداخت غرامت خسارت‌ وارده به زمینهای کشاورزی شان از طرف سازمان جهاد کشاورزی دست به تجمع مقابل استانداری زدند. به گزارش ایرنا، این کشاورزان که بخش‌ زیادی از مزارع آنان در جریان سیل سال گذشته دچار آبگرفتگی شد خواستار تعیین تکلیف پرداخت خسارت و دریافت غرامت با توجه به پرونده های تشکیل شده در سازمان جهاد کشاورزی خوزستان شدند.

 

سه شنبه ۲۹ مهر

*کارگران کشت و صنعت نیشکر هفت تپه برای اعتراض به عدم پرداخت حق‌ اضافه کاری تیر ماه و حقوق مرداد ماه دست به تجمع مقابل ساختمان مدیریت شرکت زدند. به گزارش سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، حقوق مرداد ماه کارگران هفت تپه پرداخت شد و با صدور فیش حق اضافه کاری ماههای تیر و مرداد وعده پرداختش تا روز پنج شنبه هفته جاری داده شد.

*کشاورزان گتوند به علت پرداخت نشدن مطالبات فروش محصول خود که حدود ۴ ماه پیش اقدام به برداشت و فروش محصول (گوجه ) کرده بودند مقابل فرمانداری گتوند تجمع نمودند. به گزارش خورنا، کشاورزان گتوند از بی اعتنایی مسئولان گتوند و استان که حدود چند ماهی است به آنها مراجعه می کنند جهت حل مشکل خود گلایه مند بودند که همین بی توجهی مسئولان به حال و روزشان باعث تجمع آنها مقابل فرمانداری شد.

*به گزارش هرانا، جمعی از خانواده ‌های جانباختگان پرواز هواپیمای اوکراینی مقابل مرکز مطالعات سیاسی و بین ‌المللی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، محل ملاقات هیات اوکراینی و مقامات رژیم تجمع کردند.

*کارگران خدماتی و فضای سبز شهرداری لوشان در استان گیلان در اعتراض به عدم پرداخت چندین ماه دستمزد معوقه مقابل ساختمان شهرداری دست به تجمع زدند. به گزارش پیام، این کارگران گفتند: مطالبات مربوط به شش ماه معوقات مزدی سال جاری است. آنها نسبت به تاخیر مکرر مطالبات خود اعتراض کرده و اظهار داشتند: از مهر ماه سال گذشته بعد از بازداشت شهردار سابق و تعدادی از اعضای شورای شهر لوشان قراربود دهم هر ماه، یک ماه از معوقات مزدی کارگران پرداخت شود اما در حال حاضر که به پایان مهر ماه سال جاری نزدیک می ‌شویم، علیرغم اینکه منابع مالی کافی در حساب شهرداری وجود دارد هنوز حقوق اردیبهشت ماه کارگران پرداخت نشده است.

*کارگران پیمانی آب و فاضلاب اهواز برای اعتراض به اجرایی نشدن بخشنامه تبدیل وضعیت دست به تجمع مقابل ساختمان شرکت دراین کلانشهر زدند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض که به عنوان موتورچی و پمپ‌ چی آب در سطح شهر اهواز فعالیت می ‌کنند، گفتند: در این اعتراض همکاران واحد حراست، شبکه و انشعابات و اپراتورهای سبتیک در اداره آب و فاضلاب اهواز نیز حضور داشتند.

 

چهارشنبه ۳۰ مهر

*کارگران قرارداد موقت صنعت نفت در ادامه اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و همسان سازی نشدن حقوق و تبعیض در پرداختش برای چندمین روز متوالی دست به تجمع مقابل مجلس زدند. به گزارش نفت آنلاین، تجمع کنندگان خواستار پاسخگویی روشن به مطالبات ۳۴ هزار کارگر قرارداد موقت صنعت نفت در سراسر کشور مبنی برحذف مدت موقت و تبدیل وضعیت، پرداخت آیتمهای کارمندان وزارت نفت (مطابق ابلاغیه وزیر نفت)، همسان سازی حقوق (مطابق تبصره ۳ ماده ۲۹ برنامه ششم) و اجرای بند ۴ سیاستهای کلی نظام اداری شدند

*کارگران پالایشگاه گاز پارسیان (سومین پالایشگاه گاز) واقع در کناره بزرگراه لامرد - مهر- عسلویه در ۳۰ کیلومتری شمال غربی لامرد و ۱۲ کیلومتری جنوب شرقی مُهر در استان فارس برای اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق دست از کار کشیدند و در این دومین پالایشگاه گاز کشور برای پنجمین روز متوالی تجمع کردند. به گزارش آفتاب نیوز، کارگران معترض دلیل اجتماع شان را اعتراض به دستمزد معوقه خود، عنوان کردند.

*برای دومین بار طی یک هفته، کارکنان مرکز اطلاعات تلفن ۱۱۸ مخابرات شیراز برای اعتراض  به نداشتن امنیت شغلی، شیوه جدید عقد قراردادها و شرایط کاری نامناسب دست از کارکشیده و مقابل استانداری فارس تجمع کردند. به گزارش پیام خبر، اعتصاب ۳۱۴ نفر کارکنان مرکز اطلاعات تلفن ۱۱۸ مخابرات شیراز موجب اشغال ماندن خط ۱۱۸ در شیراز شد و به تماسها پاسخی داده نشد.

*جمعی از اهالی ملارد در ادامه اعتراض به تملک اراضی معروف به اراضی پلاک ۴۳ توسط سازمان اموال و املاک کوثر، زیر مجموعه بنیاد شهید، دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان تهران زدند و خواستار توقف اقدامات سازمان اموال و املاک کوثر و صدور اسناد مالکیتی برای مالکانش شدند. به گزارش فارس، تجمع کنندگان گفتند:سند اراضی پلاک ۴۳ ملارد در پیش از انقلاب با توجه به نفوذ شخصی به نام بهاالدین کهبد باوجود مالکیت  اهالی به نام وی صادر شد و پس از انقلاب در سال ۶۸ با رأی دادگاه انقلاب باقیمانده اموال و املاک کهبد به سازمان تأمین اجتماعی و بنیاد شهید رسید.

*جمعی از مالکان "باغ شهرهای" شیراز برای جلوگیری از عملیات تخریب این باغ شهرها مقابل جهاد کشاورزی استان و استانداری فارس تجمع کردند. به گزارش اول فارس، تجمع کنندگان گفتند: اخطار به تخریب و همچنین تخریبهای سال گذشته که حوالی مهرماه ۹۸ انجام شد بدون درنظر گرفتن منافع مالکینی بوده که در زمان خرید زمینها به آنها اعلام شده بوده که با صدور مجوزهای لازم این اقدام صورت گرفته است.

 

اخبار کوتاه منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

سه شنبه اول مهر: تجمع جمعی از کارگران شرکت کیمیا طرح اسپادان یزد در محل این شرکت./ اعتصاب و تجمع جمعی از کارگران هفت تپه در داخل شرکت و در محوطه صنعتی این شرکت./ اعتصاب کارگران شرکت صنعتی- معدنی کارکاوان جلیلی سوادکوه برای سومین روز متوالی در اعتراض به اجرای ناقص طرح طبقه بندی مشاغل، فقدان بهداشت محیط و نبود تجهیزات ایمنی در معدن.

چهارشنبه ۲ مهر: تجمع کارگران کارگاههای تیرچه و بلوک مقابل فرمانداری رامهرمز. عدم وجود جاده دسترسی به معادن جوبجی و تعطیلی سنگ شکنها و نبود شن و ماسه ، منجر به تعطیلی کارگاههای بلوک زنی و تیرچه بتن ساختمان شهرستان رامهرمز شده است./ اعتصاب رانندگان خودروهای استیجاری شرکت نفت و گاز گچساران به دلیل چندین ماه حقوق معوقه.

آٔدینه ۴ مهر: سومین روز اعتصاب کارگران کارخانه فرش آستان قدس رضوی در کاشمر برای اعتراض به سطح نازل حقوق. (این خبر پس از انتشار در وبسایت ایلنا، از این رسانه حذف شد.)

یکشنبه ۶ مهر: تجمع سپرده گذاران سامانه نیما مقابل بانک مرکزی

دوشنبه ۷ مهر: تجمع مرغداران و گوشت‌ داران برای اعتراض به  افزایش قیمت نهاده ‌های دامی و افزایش صادرات مقابل وزارت صنعت./ تجمع کارگران واحد مدیریت پسماند شهرداری اهواز برای اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی خود، مقابل ساختمان مدیریت پسماند شهری شهرداری.

سه شنبه ۸ مهر: تجمع فعالان زیست محیطی و اهالی روستای نیواننار در شهرستان گلپایگان. تجمع کنندگان خواستار توقف احداث گاوداری صنعتی در ۵ کیلومتری این روستا شدند./تجمع کارگران کارخانه قند مهاباد در محل این کارخانه

شنبه ۱۲ مهر: کارگران خط شماره ۵ مترو در تهران نسبت به عدم پرداخت حقوق، حق بیمه و تمدید نشدن دفترچه‌ های بیمه دست به تجمع اعتراضی زدند./ تجمع هواداران تیم فوتبال استقلال مقابل مجلس. تجمع کنندگان از عدم مشخص شدن وضعیت سرمربی و بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی ابراز ناراحتی کرده و علیه مسعود سلطانی‌ فر وزیر ورزش شعار دادند و خواهان استضیاح وی شدند.

شنبه ۱۶ مهر: اهالی روستای دُر از توابع گلپایگان در اعتراض به ایجاد کارخانه کود مرغی در نزدیکی روستای شان تجمع کردند.

پنجشنبه ۱۷ مهر: برای چندمین روز متوالی و درسکوت مطلق رسانه ها، کارگران خدمات شهری شهرداری اهواز به اعتصاب شان ادامه دادند و ازجمع آوری زباله ها خودداری کردند./ صدها نفر از تجمع کنندگان مقابل بیمارستان جم برای اعتراض به ممنوع التصویری زنده یاد محمد رضا شجریان شعار « ننگ ما صدا و سیمای ما» سردادند.

دوشنبه ۲۱ مهر: شماری از بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی اراک در مقابل کانون بازنشستگان این شهر تجمع کردند. تجمع کنندگان دلیل تجمع خود را اعتراض به نحوه همسان سازی حقوق خود عنوان کردند.

چهار شنبه ۲۳ مهر: مهندسان سازمان مهندسی تهران در اعتراض به مبلغ تعرفه پایین سال ۹۹، مقابل ساختمان نظام مهندسی سازه تجمع اعتراضی برگزار کردند./ شماری از کارمندان بازنشسته وزارت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گیلان در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان در مقابل دفتر رئیس دانشگاه تجمع کردند.

پنجشنبه ۲۴ مهر: کارگران کارخانه زمزم تبریز در اعتراض به اخراج شماری از همکاران خود دست به تجمع زدند./ کارگران سازمان پسماند شهرداری بجنورد برای اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و عدم تبدیل وضعیت دست به تجمع خانوادگی مقابل شهرداری شهرستان و استانداری خراسان شمالی زدند.

شنبه ۲۶ مهر: جمعی از دستفروشان سنندج برای اعتراض به عملکرد ماموران شهرداری دست به تجمع در یکی از میدانهای این شهرستان در استان کردستان زدند و خواهان راه اندازی بازار روز شدند.

سه شنبه ۲۹ مهر: تجمع کارگران شهرداری حمیدیه در اعتراض به عدم پرداخت ۱۵ ماه دستمزد معوقه خود مقابل ساختمان شهرداری.

چهارشنبه ۳۰ مهر: مالکان اراضی مجتمع عرفان رباط کریم در اعتراض به موانع قانونی احداث و کسب و کار در این مجتمع، در دفتر شهرداری این شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند./ کارگران شهرداری سورشجانی در استان چهار محال و بختیاری برای چندمین روز متوالی در اعتراض به سطح نازل حقوق، عدم پرداخت به موقع آن و همچنین شرایط کاری نامناسب تجمع کردند./ کارگران کارخانه کیان تایر در اعتراض به نبود امنیت شغلی خود در محوطه کارخانه دست به تجمع زدند.

 

منبع: نبرد خلق ۴۳۰، پنجشنبه اول آبان ۱۳۹۹ ـ ۲۲ اکتبر ۲۰۲۰

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول