جنبش رنگین کمان بیشماران (آبان ۹۹)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

 

در ماه آبان نیروهای کار در حالی که باید با بیداد کرونا مبارزه می کردند، از جانب رژیم مورد تعرض و ستم همه جانبه قرار داشتند. تورم، گرانی، فقر و بیکاری کارگران و مزدبگیران را به فلاکت بیشتر سوق داد. حاکمیت برای جبران کسر بودجه به جای استفاده از ثروتهایی که از غارت مردم انباشت کرده به وسیله کلاهبرداری از بازار بورس و چاپ پول بحران اقتصادی را عمیق تر کرد.

دکتر پیمان مولوی، دبیرکل انجمن اقتصاددانان ایران، روز چهارشنبه ۲۸ آبان در گفتگو با «نود اقتصادی» گفت: «رقم نقدینگی به چیزی حدود ۲۹۵۹ هزار میلیارد تومان رسیده است، یعنی نسبت به مهر سال پیش ، ۸۰۲ هزار میلیارد تومان نقدینگی اضافه شده است... متوسط رشد اقتصادی کشور در ۱۰ سال اخیر صفر بوده و درآمد سرانه ایرانیان نصف شده است.....برای بازگشت به سال ۹۱ باید ۶ سال پیاپی رشد اقتصادی ۸ درصدی داشته باشیم.»

این میزان از رشد نقدینگی و به تبع آن رشد تورم همراه با رشد اقتصادی صفر، فشار سهمگینی را بر بیش از ۸۰ درصد مردم ایران وارد کرده است.از طرف دیگر واردات انبوه ساده ترین کالاها، تولید داخلی را روز به روز بیشتر نابود می کند.

علی جدی،‌ نایب رئیس کمیسیون صنایع مجلس رژیم، میزان واردات پارچه چادری به ایران را بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون دلار اعلام کرد. به گفته او از حدود ۹۰ میلیون متر مربع مصرف پارچه چادری در کشور ده میلیون مترمربع در داخل تولید می‌شود و ۸۰ میلیون متر مربع وارداتی است. (ایلنا، ۲۸ آبان ۹۹)

جکومت به جای رسسیدگی به زندگی و معیشت مردم، همچنان به صدور ترور و جنگهای نیابتی ادامه می دهد.

 

در چنین شرایط بحرانی، کارگران و مزدبگیران تسلیم وضع موجود نشده و با وجود پیکردهای ظالمانه، از هر طریق ممکن دست به اعتراض می زنند.  

همچنین در ابتدای این ماه مراسم چهلمین روز شهادت زنده یاد نوید افکاری با حضور خانواده و نزدیکان و جمع کثیری از مردم به ویژه زنان بر سر مزارش در روستای سنگر شیراز برگزار شد.

و در نیمه سومین دهه ماه گذشته، در اولین سالگرد قیام پرشکوه مردم ایران، سالگرد شهادت برخی از قیام آفرینان آبان ۹۸ در گوشه و کنار ایران برگزار شد.

در مجموعه زیر خلاصه ۱۹۲ حرکت اعتراضی از جانب کارگران و مزدبگیران در ماه آبان ۹۹ را خواهید خواند. اخبار حرکتهای اعتراضی معلمان، دانشجویان و پرستاران در این ماه به طور جداگانه در ماهنامه نبردخلق منتشر می شود.

 

آدینه ۲ آبان

 

*جمعی از شهروندان ساکن اردکان در اعتراض به صدور مجوز‌های جدید برای واحد‌های فولادی، در مقابل دفتر نماینده مجلس این شهر، دست به تجمع زدند. به گزارش صدا و سیما، معترضان با در دست داشتن پلاکارد‌هایی خواستار لغو مجوزهای صادره، کاهش آلودگی و نظارت بیشتر بر واحد‌های تولیدی موجود و تامین آب شرب مناسب برای شهر اردکان شدند.

*کشاورزان زعفرانکار شهر کدکن از توابع تربت حیدریه در استان خراسان رضوی در پی کاهش شدید قیمت گل زعفران و عدم خرید این محصول به قیمت مناسب مقابل بازار گل این شهر تجمع کردند. به گزارش جوانه ها، بسیاری از کشاورزان بر این باورند که سودجویان، زعفران این منطقه را در روزهای اوج برداشت به قیمتهای پایین خریداری کرده و زحمات یک ساله قشر زحمتکش زعفرانکار را نادیده گرفته اند.

شنبه ۳ آبان

*بیش از یک هفته است که کارگران پایپینگ و جوشکاری نفت در شرکتهای پتروپالایش فازهای۱۳ و ۱۴ و بندر صادراتی تمبک و بندر صادراتی تمبک دست به اعتصاب زده و محل کارشان را ترک کرده اند. به گزارش پیام، اعتراض این کارگران به سطح پایین دستمزدها، عملی نشدن وعده های داده شده و عدم اجرای پروتکلهای سازمان بهداشت جهانی کار در مقابله به بیماری خطرناک کرونا است.

*جمعی ازقبول شدگان آزمون عملی آتش نشانی بجنورد برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی به دلیل ابطال آزمون عملی برگزار شده و بی توجهی مسئولان طراز اول استان دست به تجمع مقابل استانداری خراسان شمالی دراین شهرستان زدند و خواستار تعیین تکلیف تاریخ برگزاری آزمون عملی جدید شدند. به گزارش عصر اترک، تجمع کنندگان گفتند: امسال گفته شد که آزمون عملی جدید برگزار خواهد شد تا قبول شدگان نهایی در سازمان آتش نشانی بجنورد جذب شوند، متاسفانه تاکنون استانداری خراسان شمالی درباره تاریخ آزمون عملی جدید هیچ زمانی را اعلام نکرده است و ما در بلاتکلیفی به سر می بریم.

*دامداران کلات برای اعتراض به کمبود و گرانی نهاده‌ های دامی مقابل اداره جهاد کشاورزی این شهرستان در استان خراسان رضوی تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از دامداران حاضر در تجمع گفت: در حال حاضر در این شهرستان جو بسیار کمیاب است و میزانی که توزیع می شود نیز بسیار گران است. وی افزود: هم اکنون فروشندگان در این شهرستان خوراک جو دام را با نرخ دلخواه و کیفیت نامناسب عرضه می‌کنند که دلیل آن نیز عدم توزیع این نهاده توسط جهاد کشاورزی است.

*جمعی از کارگران پیمانکاری شهرداری «جهرم» در جنوب استان فارس در اعتراض به عدم پرداخت سه ماه مطالبات مزدی خود دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، این کارگران که زیر نظر پیمانکاری شهرداری جهرم، در جنوب استان فارس مشغول به کار هستند، سه ماه مرداد، شهریور و مهر ماه ۹۹ و همچنین بیمه چندین ماه را دریافت نکرده ‌اند. کارگران معترض شهرداری جهرم گفتند: «بارها از شهردار و شورای شهر درخواست کرده ‌ایم تا حقوق عقب‌ افتاده ما را پرداخت نمایند، اما مسئولان تنها وعده می‌دهند و در عمل اقدامی صورت نمی‌گیرد.»

دوشنبه ۵ آبان

*کارگران اخراجی کارخانه برفاب برای چندمین روز متوالی با خواست بازگشت به کار مقابل این کارخانه دست به تجمع زدند. به گزارش پیام، اعتراض یکهزار تن از کارگر اخراجی کارخانه برفاب شهر کرد، به ادامه بلاتکلیفی شغلی و معیشتی، از روز پنجشنبه اول آبان ماه آغاز شده است.

*کارگران اخراجی فضای سبز شهرداری منطقه ۲ اهواز برای اعتراض به اخراج از کار و پرداخت نشدن مطالبات شان راهی پایتخت شدند و مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران معترض گفت: برای پیگیری وضعیت شغلی‌ مان و پرداخت مطالبات مان به تهران آمده ‌ایم و با قول شهردار اهواز همگی راهی محل سکونت و کار خود در اهواز شدیم.

*کارگران قراردادی و شرکتی حوزه بهداشت و سلامت کشور با برگزاری تجمع مقابل مجلس خواهان پایان دادن به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی شان شدند. به گزارش خبربان، معترضان خواستار حمایت دولت و مجلس از خود شدند؛‌ این عده با همراه داشتن بنری بزرگ اعلام کردند که منتظر اجرای عدالت در مورد مدافعان سلامت کشور که در ایام شیوع کرونا خوش درخشیدند، هستند.

*جمعی از صیادان و سرمایه ‌گذاران در بخش صید برای اعتراض به بیکاری مقابل مجلس اجتماع کردند. به گزارش الف، تجمع کنندگان بنرها و پلاکاردهایی با مضامین مختلف در این زمینه در دست داشتند که می‌توان به این موارد اشاره کرد: «بیکاری سه هزار نفر در سال جهش تولید»، «بدهی بانکی صیادان و مالکین را چه کسی می‌ پردازد»، «انتظار نداشتیم سه هزار ملوان را بدون مصوبه بیکار کنند».

*به گزارش رویداد ۲۴، جمعی از خرده سهامداران بورس با در دست داشتن پلاکاردهایی با مضامین «دولت به مردم دروغ گفت و از پس‌اندازهای خرد صیانت نکرد»، «مجلس خلف وعده کرد و از بورس صیانت نکرد» و «رئیس‌جمهور با دعوت  به بورس مردم را فریب داد» مقابل مجلس اجتماع کردند.

*به گزارش الف، در آستانه برگزاری مسابقه فینال جام باشگاههای آسیا، جمعی از هواداران باشگاه پرسپولیس با تجمع مقابل مجلس خواهان تعین هیأت مدیره و مدیرعامل باشگاه و پایان دادن به حواشی ایجاد شده در باشگاه پرسپولیس و مانع جوسازی برای این نماینده در آسیا شدند.

*برای چهارمین بار در سال جاری، ایثارگران ازکارافتاده شاغل در وزارت نفت  برای اعتراض به پایمالی حقوق شان دست به تجمع مقابل وزارت نفت زدند. به گزارش تسنیم، در جریان این تجمع نیروهای امنیتی با بازنشستگان معترض درگیر شده و آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادند.

*به گزارش عصر جنوب، جمعی از ساکنان روستای سر جولکی‌ مقابل فرمانداری شهرستان آغاجاری در استان خوزستان دست به تجمع زدند. تجمع این شهروندان در اعتراض به ساخت کارخانه آسفالت در زمینهای کشاورزی صورت گرفته است.

*آبداران کهگیلویه و بویراحمد برای اعتراض به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق و نداشتن قرارداد کاری و بیمه دست به تجمع مقابل استانداری در یاسوج مرکز استان زدند. به گزارش کبنا، یکی از آبداران حاضر در این تجمع گفت: ۲۵۰ آبدار هستیم که قراردادهای ما بی تکلیف مانده است و هر چه مراجعه می‌ کنیم، مسئولان پاسخ درست به ما نمی‌دهند. وی افزود: بیش از ۶ ماه است که حقوق در این شرایط اقتصادی و گرانی اجناس دریافت نکرده ‌ایم و مسئولان شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد متأسفانه نسبت به تعیین تکلیف وضعیت قرارداد آبداران هیچ گونه اقدامی تاکنون نکرده‌ اند.

*تعدادی از دامداران شهرستان فردوس در استان خراسان جنوبی به دلیل کمبود و گرانی نهاده ‌های دامی، عدم ‌دریافت بسته‌ های حمایتی دولت و عدم ‌تناسب قیمت نهاده با قیمت گوشت و شیر، دست به تجمع زدند. به گزارش خاورستان، به گفته این شهروندان: «در شرایط کنونی که باید نهاده‌ های دامی ارزان‌ تر به دست دامدار برسد اما اصلا نهاده ‌های یارانه ‌ای دامی به دامداران واقعی نمی ‌رسد

 

سه شنبه ۶ آبان

*تعدادی از کارکنان دروازه های ورودی منطقه آزاد اروند در استان خوزستان به دلیل پرداخت نشدن حقوق و مطالبات خود دست به تجمع زدند. به گزارش خبرنگاران جوان، معاون توسعه و سرمایه‌ گذاری منطقه آزاد اروند در خصوص تجمع این شهروندان گفت: طبق قانون کار باید تمام حقوق و مزایای کارکنان توسط پیمانکار پرداخت شود و در صورتی که تخلفی صورت گرفته باشد با پیمانکار برخورد قانونی خواهیم کرد.

*جمعی از کارگران و رانندگان سازمان خدمات موتوری شهرداری اهواز، به دلیل عدم پرداخت مطالبات مزدی و حق بیمه، مقابل ساختمان شهرداری این شهر دست به تجمع زدند. به گزارش عصرما خوزستان، برخی از این کارگران حدود ۱۰ سال هیچ گونه سابقه بیمه در شرکت ندارند.

*جمعی از غارت شدگان شرکت صنعت خودرو آذربایجان مقابل اداره کل تعزیرات حکومتی استان تهران در خیابان مطهری تجمع کردند. به گزارش خبرنگاران جوان، یکی از مالباختگان در این تجمع گفت: در سال ۹۸ خودرو ام جی را با قیمت ۳۶۰ میلیون تومان در شرکت صنعت خودرو آذربایجان به صورت قطعی ثبت نام کردیم اما این شرکت از تحویل خودرو امتناع می کند و تا به امروز هیچ فردی به مشکل ما رسیدگی نکرده است.

 

چهارشنبه ۷ آبان

*حدود ۲۰۰ تن از کارگران پتروشیمی غدیر در اعتراض به حقوق و مزایای حداقلی در مقایسه با دیگر پتروشیمیها و عملکرد آنها، مقابل دفتر مرکزی این مجموعه در تهران دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایپنا، اعتراض این کارگران که از ساعت ۸ صبح تا ۱۸ بعدظهر مقابل دفتر مرکزی این مجموعه به طول انجامید، در خصوص میزان حقوق کمتر نسبت به سایر پتروشیمیهای منطقه و عملکرد مثبت و سودآوری پتروشیمی غدیر بوده است.

*جمعی از جوانان جویای کار قلعه چنعان در اعتراض به بیکاری و عدم ایجاد فرصتهای شغلی در مقابل درب شماره یک شرکت صنایع فولاد خوزستان دست به تجمع زدند. به گزارش عصر ما خوزستان، این شهروندان خواهان بکارگیری و ایجاد ظرفیت برای استخدام جوانان این روستا در بخش های مورد نیاز شرکت مذکور شدند.

*جمعی از تانکرداران بین المللی در اعتراض به بلاتکلیفی در خصوص وضعیت خروج، حق توقف و تخلیه تانکرهای شان در مقابل اداره‌ راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان کرمانشاه دست به تجمع زدند. به گزارش اتحاد، از اوایل شهریور سال جاری، بیش از ۱۲۰۰ تانکر حمل سوخت در مرزهای باشماق و پرویز خان معطل هستند. رانندگان حامل این بارها نه می توانند وارد خاک عراق شوند و نه می توانند بار خود را به شرکت ایرانی بازگردانند.

*جمعی از دامداران استان خراسان شمالی در اعتراض به گرانی نهاده های دامی و عدم توزیع درست آن از طرف نهادهای دولتی دست به تجمع مقابل استانداری خراسان شمالی در شهرستان بجنورد زدند. زیکی از مرغداران استان خراسان شمالی در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: گرانی و کمبود نهاده های دامی، ناتوانی و مشکلات دامداران برای تامین نهاده‌ها از جمله موضوعاتی است که نه تنها در خراسان شمالی بلکه در تمام کشور امان مرغداران را بریده است.

یکی دیگر از دامداران معترض گفت: گندم و جو را کیلویی ۲۷۰۰ تومان فروختیم اما الان داریم همان گندم را به کیلویی ۵۰۰۰ تومان از بازار خرید می کنیم. این چه مدل برنامه ریزی است؟

همزمان با این تجمع، دامداران شهرستان فردوس مقابل فرمانداری این شهرستان در استان خراسان جنوبی تجمع کردند. یک دامدار معترض گفت: دولت پا گذاشته است روی گلوی ما و نه برش می دارد ونه خفه مان می کند.

*برای دومین روز متوالی کارگران پتروشیمی نوید زر شیمی در اعتراض به سطح نازل دستمزدهای خود دست از کار کشیده و اقدام به برگزاری تجمع کردند. به گزارش پیام، دستمزدهای این کارگران از چند سال گذشته تاکنون هیچ گونه افزایشی نداشته  و کارگران با همان دستمزدهای چند سال قبل و بدون هیچ مزایایی مشغول به کارند.

 

آدینه ۹ آیان

 

*جمعی از زنان محله گلشهر در چابهار برای اعتراض به تخریب منازل مسکونی شان توسط بنیاد مسکن و شهرداری با همکاری نیروهای امنیتی، دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان در استان سیستان و بلوچستان زدند. به گزارش کولبر نیوز، ،بنیاد مسکن و شهرداری با همکاری نیروهای امنیتی ساعت ۲ بامداد بدون حکم قضایی به منازل مسکونی محله گلشهر چابهار یورش برده و حدود ۱۰ منزل مسکونی که مردم در آن سکونت داشتند را به همراه اسباب و اثاثیه تخریب کردند. ماموران با استفاده از شوکر برقی، اسپری فلفل و باتوم به اهالی منازل حمله کرده و زنان و کودکان را مورد ضرب و شتم قرار دادند.

 

شنبه ۱۰ آبان

*کارگران دروازه های ورودی منطقه آزاد اروند درادامه اعتراض به سطح نازل حقوق و عدم پرداخت به موقع آن و عدم تبدیل وضعیت از پیمانی به قرارداد مستقیم دست به تجمع مقابل سازمان منطقه آزاد اروند زدند. به گزارش صدا و سیما، تجمع کنندگان گفتند: خارج سازی وضعیت شغلی از زیر نظر پیمانکار و عقد قرارداد جدید زیر نظر سازمان تجاری صنعتی منطقه آزاد اروند و رسیدگی مسئولان به وضعیت مالی از خواسته ‌هایی است که از مسئولان می خواهیم به آنها رسیدگی کنند.

*کارگران شاغل در آبفای اهواز پس از حصور در تهران مقابل ساختمان مجلس تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: تبدیل وضعیت استخدامی از کارگر پیمانکاری به قرارداد مستقیم مطالبه ‌ای است که سالهاست آن ‌را دنبال می‌ کنیم. تا اینکه سال جاری باوجود صدور بخشنامه از سوی سازمان مهندسی آبفای کشور مبنی بر تبدیل وضعیت کارگران پیمانکاری به قرارداد مستقیم، متاسفانه مدیریت آبفای اهواز این تکلیف قانونی را اجرا نمی ‌کند.

*جمعی از بازاریان شهرکرد مقابل استانداری چهارمحال و بختیاری تجمع کردند و به مصوبه ستاد کرونای استان مبنی بر تعطیلی دو هفته ای بازار اعتراض کردند. به گزارش جهانبین نیوز، تجمع کنندگان که بیشترشان بازاریان مجتمع تجاری میلاد شهرکرد هستند به دلیل تعطیلی بازار وامهای شان تسویه نشده که موجب جریمه دیرکرد پرداخت وام و در نهایت ورشکستگی آنها شده است.

*شماری از کارگران معدن زغال سنگ البرز غربی (سنگرود) با برپایی تجمع در مقابل این معدن خواستار رفع مشکلات و احیای این واحد معدنی شدند. به گزارش ایلنا، این کارگران به نمایندگی از طرف حدود ۲۰ هزار نفر از اهالی شهر و روستاهای همجوار این واحد معدنی، خواستار حل مشکلات و رفعِ موانع راه ‌اندازی این واحد تولیدی برای اشتغال جوانان بیکار منطقه شدند. یکی از کارگران سابق معدن زغالسنگ سنگرود گفت: بزرگترین واحد معدنی تولید ذغال سنگ استان گیلان در ارتفاعات شهرستان رودبار حدفاصل کیلومتر ۲۰ محور جاده لوشان به جیرنده قرار دارد که سالهاست فعالیت این واحد معدنی که به نام «معدن زغال سنگ سنگرود»شهرت دارد به بهانه غیراقتصادی بودن، متوقف شده است.

 

یکشنبه ۱۱ آبان

*کارکنان اخراج شده شرکت مپنا که یکی از پیمانکاران پالایشگاه بید بلند ۲ است مقابل درب فرمانداری بهبهان و سپس مقابل این پالایشگاه دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش هرانا، معترضان می گویند که از اعتراض آنها به اخراج سه ماه می‌گذرد و در طی این مدت مسئولان هیچ اقدامی در خصوص احقاق مطالبات آنها انجام نداده اند.

*کارگران کشت و صنعت مغان برای چندمین روز متوالی مقابل اداره مرکزی شرکت تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری دانشجو، در نیمه مهر امسال هیات داوری سازمان خصوصی سازی، واگذاری شرکت کشت و صنعت مغان به یونس ژائله را ابطال کرد. پس از آن گزارشهایی از تخلیه انبار‌های این شرکت از سوی مالک پیشین آن گزارش شد که در نهایت، دادگستری استان اردبیل اعلام کرد که خروج هر گونه اموالی از شرکت غیرقانونی است و انبار‌های آن را پلمب کرد.

*کارگران واحدهای تعمیراتی شرکت پتروشیمی فناوران برای اعتراض به تبعیض در پرداخت حقوق و سطح نازل آن برای دومین روز متوالی دست از کار کشیدند و در این واحد تولیدی واقع در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر تجمع کردند. به گزارش عصر جنوب، یکی از کارگران اعتصابی گفت: تجمع کنندگان در محوطه شرکت از مدیران این پتروشیمی خواستار توجه به وضعیت نابسامان خود و رفع تبعیض‌ در خدمات شغلی و ردیفهای استخدامی شدند.

*جمعی از دانشجویان و مردم در اعتراض به حواشی پیش آمده پیرامون اراضی ده ونک، در مقابل قوه قضائیه تجمع کردند. به گزارش تسنیم، دانشجویان و مردم با اشاره به اینکه دانشگاه الزهرا وقیح شده و دیوار خانه مردم را خراب می کند، گفتند که ما از همه خواسته ایم به فریادمان برسند.

 

دوشنبه ۱۲ آبان

*تعدادی از اهالی سقز راهی سنندج شدند تا با تجمع مقابل استانداری کردستان به عدم تعیین تکلیف زمینهای شان در محله باغ خان اعتراض کنند. به گزارش کرد تودی، یکی از حاضران در این تجمع گفت: حدود ۱۰ سال است که ۷۵ خانوار سقزی اقدام به خرید زمین در منطقه ۱۱ گولان این شهر در محله ای به نام "باغ خان" نموده اند و از همان اوایل با سنگ اندازی شهرداری مواجه شدند، در حالی که تمامی اسناد و مدارک در خصوص واگذاری جواز ساختمانی و مجوزهای لازم از شهرداری سقز و کمیسیون ماده ۱۲ موجود است.

*همزمان با افتتاح مجتمع  تجاری خیری تدبیر ماندگار فرهنگیان باشت، تعدادی از کسبه این شهرستان در استان کهگیلویه و بویراحمد که اکثریت شان جوان بودند به کرایه های نجومی مغازه ها این مجتمع اعتراض کردند. به گزارش صبح زاگرس، یکی از جوانان معترض گفت: بنده در حال حاضر حدود ۶۰۰ هزار تومان کرایه مغازه می دهم که با توجه به شرایط بد اقتصادی و قدرت خرید مردم به سختی این کرایه را پرداخت می کنم، حال آموزش و پرورش با افزایش قیمت مغازه ها موجب می شود که دهها جوان مغازه های شان راتعطیل کنند، چون در پرداخت کرایه آن هم سه برابر عاجز خواهند ماند.

 

چهارشنبه ۱۴ آبان

*شماری از روستاییان اطراف محل احداث سد فینسک از جمله روستاهای تلاجیم و ملاده در محدوده پروژه احداث این سد، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این روستاییان معتقدند: وزارت نیرو برای ساخت سد فینسک می‌ خواهد سه روستا را به اجبار به زیر آب ببرد. به گفته این روستاییان؛ هیچ مکان جدیدی هم برای سکونت آنها در نظر گرفته نشده است.

 

شنبه ۱۷ آبان

*شماری از کارگران دروازه ‌های گمرک منطقه آزاد اروند با تجمع مقابل ساختمان مرکزی منطقه آزاد اروند خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش خبرنگاران جوان، این کارگران به پرداخت نشدن سه ماه حقوق و مطالبات، پایین بودن حقوق و مزایای، پرداخت نشدن به موقع حقوق و تعهدات مالی و رسیدگی نکردن به وضعیت شغلی خود توسط مسئولان سازمان منطقه آزاد اروند اعتراض کردند.

 

 

 

*جمعی از شهروندان چهارمحال‌ و بختیاری با تشکیل زنجیره انسانی در کنار جاده شهرکرد-اصفهان حد فاصل پلیس ‌راه فرخشهر تا دهانه تونل رخ، به اجرای طرح انتقال آب با عنوان «طرح بهشت‌ آباد» اعتراض کردند. به گزارش ایسنا، تجمع کنندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی خواستار توقف این پروژه شدند. طرح بهشت‌ آباد عنوانی است که برای انتقال آب از چهارمحال و بختیاری به فلات مرکزی ایران به کار برده می‌ شود.

*کارگران پروژه احداث شرکت نمک ‌زدایی نفت هفتکل در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدها معوقه خود و همچنین عدم بازگشت به کار شماری  از همکاران شان دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، حدود ۴ سال از بیکاری کارگران پروژه احداث شرکت نمک‌زدایی نفت هفتکل می‌گذرد و این کارگران همچنان پیگیر بازگشت به شغل سابق خود هستند. کارگران معترض چندین سال است که خواستار بازگشت به محل کار سابق خود هستند و از ابتدای آبان ماه، چندین بار در برابر نهادهای دولتی از جمله فرمانداری هفتکل دست به تجمع اعتراضی زدند.

*کارگران و پرسنل طرح آبرسانی به دشت سیستان در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای معوقه خود مقابل جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان تجمع کردند. به گزارش دانشجو، پس از ماهها اعتراض و تجمع کارگران و پرسنل جهاد نصر همدان، از شرکتهای وابسته به طرح ۴۶ هزار هکتاری آبرسانی به دشت_سیستان، جهاد کشاورزی بلوچستان تنها نیمی از حقوق ٩ ماهه این کارگران را پرداخت کرد و از پرداخت باقی حقوق امتناع می کند.

*شماری از کارگران و اهالی بیدخون در شهرستان عسلویه برای چندمین بار در اعتراض به گسترش آلودگی محیط زیست و بی تفاوتی مسئولان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، از روزهای گذشته مردم شهر بیدخون شهرستان عسلویه شاهد آلودگی هوای شهر خود به همراه دود عظیم زرد رنگی در آسمان شهر بودند.

در جریان پیگیری این موضوع مشخص شد که پیمانکار فضای سبز منطقه ویژه برای چندمین بار ضایعات و نخاله ‌های درختی و غیره را در پایین شهر آتش زده است. معترضان خواستار پایان دادن به این کار که سلامت عمومی و زیست محیطی شهر را به خطر انداخته، شدند.

 

یکشنبه ۱۸ آبان

*کارگران کارخانه شیر «وارنا» در ورامین برای دومین روز متوالی در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی خود اقدام به برگزاری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران در این خصوص گفت: تاکنون چندین بار به امید بازگشایی کارخانه به نهادهای صنفی و دولتی شهرستان ورامین و استان تهران مراجعه کرده اما درمورد بازگشایی کارخانه هنوز پاسخی نگرفته‌ ایم.

*کارگران کارخانه تعطیل شده قند ورامین در اعتراض به ادامه بیکاری خود پس از ۲۰ سال سابقه کار دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران کارخانه قند ورامین گفت: کارخانه قند ورامین که در استان تهران فعالیت می ‌کرد، پس از واگذاری به بخش خصوصی و بروز مشکلات در زمینه تامین مواد اولیه شکر خام و زرد در سال ۹۷ با بحران مواجه شد که سرانجام این بحران، ثمره‌ ای جز تعطیلی کارخانه و بیکاری کارگران نداشت.

*آبداران استان کهگیلویه و بویراحمد برای چندمین روز متوالی، در اعتراض به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق و نداشتن قرارداد کاری مقابل استانداری، دادگستری و صدا و سیما در یاسوج تجمع کردند. به گزارش ایسنا، یکی از آبداران حاضر در تجمع گفت: چند ماه پیش جلو استانداری تجمع کردیم وقتی موضوع رسانه‌ ای شد بخشی از مطالبات ما را پرداخت کردند اما از آن روز تاکنون دیگر کاری صورت نگرفت.

*جمعی از کارگران شرکت ایران خودرو در اعترض به بی توجهی به رعایت پروتکلهای بهداشتی در چارچوب مقابله با شیوع بیماری کووید ۱۹ دست به تجمع زدند. به گزارش جوانه ها، به گفته کارگران معترض، با آنکه ستاد ملی کرونا پنجشنبه ها را در تهران و کرج تعطیل اعلام کرده اما مدیریت ایران خودرو همچنان پنجشنبه و جمعه را برای کارگران کار و اضافه کاری اعلام می کند.  آنها می گویند در این کارخانه برخی از کارگران ۶۰ ساعت اضافه کاری می کنند و گاها تا بیش از ۸۰ ساعت هم رسیده است.

*برای دومین روز متوالی، کارگران شرکت پارس سوئیچ زنجان در اعتراض به واگذاری و به خطر افتادن امنیت شغلی شان دست از کار کشیدند و در این واحد تولیدی واقع در شهرک صنعتی اشراق زنجان اجتماع کردند. به گزارش "نه وار نیوز"، کارگران شرکت پارس سوئیچ زنجان، به دنبال وعده رسیدگی به خواسته های شان، پس از دو روز به اعتصاب شان خاتمه دادند.

 

دوشنبه ۱۹ آبان

*جمعی از دستفروشان پایتخت برای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی و ازدست دادن ممر درآمدشان در پی شیوع بیماری کووید ۱۹ و عدم حمایت دولت، اقدام به تجمع مقابل ساختمان شورای شهر تهران زدند. به گزارش ایرنا، یکی از دستفروشان معترض حاضر در تجمع گفت: تعدادی از نمایندگان دستفروشان مترو و دستفروشان در سطح شهر به دلیل اینکه شهرداری تهران از فعالیت آنان جلوگیری می کند، مقابل ساختمان شورای شهر تجمع کردند.

*صدها تن از کشاورزان شرق اصفهان در اعتراض به عدم تامین حقآبه در روستای وجاره شمالی تجمع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از حاضران در تجمع گفت: علت این اعتراض عمل نکردن مسئولان به وعده‌ های شان است. وی افزود: این کشاورزان طی سالهای متمادی به دنبال حقآبه ‌شان بوده ‌اند. دولت هر بار به آنها وعده هایی داده است که مدتی به صورت مسکن این سر و صداها را خوابانده است اما تاکنون اقدام جدی برای رفع مشکل این کشاورزان از سوی مسئولان انجام نشده است.

*شماری از فارغ التحصیلان قبول شده در آزمون استخدامی پالایشگاه بیدبلند ۲ بهبهان، در اعتراض به عدم استخدام در این پالایشگاه، مقابل فرمانداری بهبهان دست به تجمع زدند. به گزارش هرانا، معترضان دلیل این امر را «رانت و لابی میان مسئولان در مراحل استخدامی» می دانند.

*جمعی از کارگران پیمانکاری عسلویه در اعتراض به شرایط نامناسب شغلی خود تجمع کردند. به گزارش پیام، معترضان گفتند، در اعتراضات سراسری مرداد ماه، طبق مصوبات کمپین پروژه ‌ای که به همه کارفرمایان ابلاغ گردید، کارگران بایستی یک نسخه از قرارداد را از کارفرما تحویل گرفته و به همراه داشته باشند. اکنون پس از گذشت سه ماه از کمپین اعتراضات سراسری کارگران پایپینگ و پروژه ‌ای در شرکتهای نفت، پتروشیمی و نیروگاه‌های برق، کارگران عسلویه بدون قرارداد مشغول به کار هستند و برخلاف آنچه در کمپین پنجم به تصویب رسید، کارفرمایان در آخرین ماه قرارداد، کارگران را وادار به امضا آن می ‌کنند.

*ماموران و پیمانکار شرکت آبفا برای قطع انشعابات آب وارد کوی گلدشت اهواز شدند که

با مقاومت اهالی خشمگینی که چند سالی است با مشکل قطع مکرر آب آشامیدنی و شبکه فاضلاب نامناسب دست به گریبان هستند، روبرو شدند. به گزارش ایرنا، به دنبال این تجمع اعتراضی روز سه شنبه ۲۰ آبان، نشست بررسی مشکلات آب آشامیدنی کوی گلدشت در فرمانداری اهواز برگزار شد. کوی گلدشت یکی از مناطق حاشیه ای در غرب اهواز است که در ۵ کیلومتری جاده اهواز –خرمشهر قرار دارد.

 

سه شنبه ۲۰ آبان

*برای دومین بار درسال جاری، کارگران تلمبه خانه غرب کارون (شرکت رامپکو "نفت و گاز اروندان") برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق، حق بیمه و مطالبات دیگر و نداشتن قرارداد کاری دست به تجمع مقابل استانداری خوزستان در کلانشهر اهواز زدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: حقوق کارکنان تا خرداد ماه پرداخت شده و بعد از آن هیچ‌ گونه دریافتی نداشتیم.

*جمعی از کارگران حجمی عسلویه، در اعتراض به نداشتن امنیت جانی و شغلی، اقدام به برگزاری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض از زیاد بودن تعداد روزهای کار خود انتقاد کردند. این کارگران گفتند: برخلاف بخشنامه‌ های اخیر که مقرر شده همه کارگران ازجمله پیمانکاریها، سیستم ۱۴-۱۴ کار کنند، ما به دلیل «حجمی بودن قراردادها» همچنان ۲۰-۱۰ کار می ‌کنیم؛ یعنی ۲۰ روز در منطقه و سر کار هستیم و فقط ده روز به استراحت می ‌رویم.

*کارگران شرکت شهداب یزد به همراه شماری از خانواده های شان در اعتراض به بازی کردن سهامداران شرکت با جان کارگران معدن سنگ آهن بافق تجمع کردند. به گزارش بافق فردا، یکی از حاضران در تجمع گفت: سهامداران شرکت شهداب با رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی در چارچوب مقابله با کووید ۱۹، جان کارگران معدن سنگ آهن بافق و خانواده های شان را به بازی گرفته اند.

*کارگران پیمانکاری مجتمع کشت و صنعت کارون در محوطه این مجتمع دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، کارگران خواستار تبدیل وضعیت خود از «تامین نیرو با پیمانکار» به «قرارداد مستقیم با شرکت» شدند. کارگران گفتند: «چرا در یک مجموعه، باید بین کارگران تبعیض وجود داشته باشد؛ تعدادی رسمی باشند و دستمزدهای بالاتر بگیرند و عده ‌ای نیز مثل ما پیمانکاری باشند و طرف حساب شرکتهای پیمانکار؟! ما نه امنیت شغلی داریم و نه دستمزدمان به اندازه کارگران رسمی است

 

چهارشنبه ۲۱ آبان

*کارگران راه آهن کشور در نواحی خراسان، زاگرس، ورامین، کرج، شمال شرق و خط ۵ متروی تهران برای اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق و حق بیمه و نداشتن امنیت شغلی منجمله اجرایی نشدن طرح تجمیع قرار دادها و زدوبند قوه قضائیه با مدیران شرکت دست از کارکشیدند و تجمع کردند. به گزارش کانال رسمی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن، کارگران اعتصابی اعلام کردند: رای صادره که از سوی هیات داوری ابلاغ شد فقط بیشتر بحث حساب و کتابهای دفتری بین سازمان خصوصی سازی و گروه بوده. در صورتی که مشکل اصلی وضعیت بد معیشتی و موقعیت بی سرو سامان پرسنل است که ابدا مورد توجه در رای صادر شده قرار نگرفته است.

 

*جمعی از اهالی روستای بکه شهرستان شهریار در استان تهران برای اعتراض به تملک اراضی شان توسط جهاد کشاورزی مقابل ساختمان قوه قضائیه در خیابان ولیعصر روبروی خیابان جامی تجمع کردند. به گزارش اقتصاد آنلاین، جهاد کشاورزی استان تهران خود را مالک یک ‌سوم زمینهای روستای بکه در شهریار می‌داند و این اراضی را بر اساس قانون کشت موقت، به کشاورزان دیگری واگذار کرده است. کشاورزانی که به گفته معترضان مقابل قوه قضائیه، یا سن شان به زمان تصویب قانون کشت موقت نمی‌خورد، یا روی هیچ زمینی کار نکرده ‌اند که مشمول این قانون شوند یا بازنشستگان دستگاههای دولتی هستند.

*اهالی روستای خیرآباد از توابع بخش سلفچگان شهرستان قم برای اعتراض به قطعی برق مقابل ساختمان استانداری اجتماع کردند. به گزارش خبرنگار شفقنا، تجمع کنندگان با سردادن شعار «آقای سرمست، حمایت، حمایت» خواستار توجه استاندار به اهالی این روستا شدند.

 

اتحاد و همبستگی مارگران هفت تپه

*روز پنجشنبه ۸ آبان، شماری از کارگران از بخشهای مختلف صنعتی شرکت هفت تپه در محوطه شرکت تجمع کردند. به گزارش سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، این تجمع با دخالت نیروی انتظامی و همچنین یگان امداد نیروهای ویژه انتظامی همراه بود. پس از این تجمع چهار تن از فعالان کارگری هفت‌ تپه به نامهای یوسف بهمنی، حمید ممبینی، ابراهیم عباسی منجزی و مسعود حیوری بازداشت شدند. معترضان اهم مطالبات خود را پرداخت معوقات مزدی، رسیدگی به وضعیت شغلی، تعیین تکلیف شرکت، بازگشت به کار همکاران اخراج شده، ابطال واگذاری شرکت به بخش خصوصی و همچنین تمدید مهلت دفترچه‌های درمانی عنوان کرده ‌اند.

روز آدینه ۱۶ آبان، شماری از کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه، در اعتراض به حضور نیروی انتظامی و اخراج ۱۵ نفر از کارگران، مقابل درب ورودی این شرکت دست به تجمع اعتراضی زدند۔ به گزارش سندیکای کارگران هفت تپه، معترضان علت تجمع خود را اعتراض به حضور نیروی انتظامی در جلوگیری از ورود ۱۵ نفر از کارگران به این شرکت، عنوان کردند۔ یوسف بهمنی، یکی از کارگران معترض در جریان این تجمع گفت: ما کارگران قرار بود که امروز در کارخانه به کار مشغول شویم اما با حضور نیروهای امنیتی و درب بسته مجتمع مواجه شدیم. هم اکنون نیروهای امنیتی در داخل و کارگران در خارج از مجتمع حضور دارند. این مسئله به این معناست که نمی خواهند ما کارگران سر کارمان حاضر شویم.

پس از گذشت نزدیک به بیست روز ممانعت از ورود ۱۵ کارگر نیشکر هفت تپه، این عزیزان درمحل کار خود حاظر شدن که با استقبال گرم دیگر همکاران روبرو شدند.

کارگران هفت تپه با اتحاد و همبستگی و مبارزه ای پیگیر و ستودنی، همکاران اخراج شده را به محل کار باز گرداندند.

 

پنجشنبه ۲۲ آبان

*گروهی از کارکنان میدان نفتی آزادگان شمالی واقع در شهرستان اهواز، با برگزاری تجمع اعتراضی در محوطه محل کار خود خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

به گزارش رادیو زمانه، میدان نفتی آزادگان شمالی که در جنوب غربی اهواز و در منطقه‌ مرزی ایران با عراق واقع شده توسط شرکت ملی نفت چین (CNPCI) توسعه یافته و بهره‌براداری از آن از سال ۹۵ آغاز شده است. بنا بر اطلاعات مندرج در پایگاه خبری نفت و گاز آزادگان، از ۵۹ حلقه چاه موجود در این میدان روزانه ۷۵ هزار بشکه نفت تولید می‌شود. کارگران اعتصابی در واحدهای بهره‌ب رداری، چاه، تعمیرات و ایمنی، آتش ‌نشانی، خدمات و پشتیبانی این مرکز به کار اشتغال دارند.

*کارگران کارخانه تولید مواد شوینده  اهواز برای هشتمین روز در اعتراض به اخراج از کار تجمعات اعتراضی مقابل محل کارشان، فرمانداری اهواز، اداره کل کار واستانداری خوزستان برپا کردند. به گزارش مهر، کارگران معترض گفتند: به آنها اعلام شده است که از کار اخراج شده‌ و اکنون در این شرایط بد اقتصادی این کارگران نگران آینده خود هستند و این در حالی است که برخی از آنها سابقه بالای ۲۰ سال اشتغال در این شرکت را دارند.

*نمایندگان کارگران مال باخته مجتمع فولاد ویان واقع در کیلومتر ۴۲ جاده همدان - تهران، برای اعتراض به کلاهبرداری مبنی برعدم تحویل خودروها پس از یک سال خریداری، دست به تجمع مقابل دادگستری همدان زدند. به گزارش ایلنا، کارگران شرکت فولاد ویان همدان گفتند: یک نفر از همکاران شان با همدستی فردی دیگر، آنها را برای ثبت ‌نام در طرح خرید خودروی لیزنیگی متقاعد کرده بود.

 

شنبه ۲۴ آبان

*کارگران شهرداری سی سخت برای اعتراضی به عدم پرداخت ماه حقوق و وعده های توخالی شهردار و اعضای شورای شهر، مقابل ساختمان شهرداری و شورای فرمایشی این شهر در استان کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران شهرداری سی سخت از فروردین ماه به بعد حقوق خود را طلبکارند، این را یکی از کارگران این شهرداری گفته و اضافه کرد: آخرین حقوقی که دریافت کرده‌ایم حقوق اسفند ۹۸ بود که شهردار حدود ۵ روز پیش به حساب کارگران واریز کرد.

*جمعی از کارگران مجتمع پتروشیمی جم در اعتراض به سطح نازل حقوق و شرایط کاری نامناسب خود دست به تجمع زدند. به گزارش پیام، این کارگران از یک هفته پیش تاکنون، با برپایی تجمعات مختلف خواستار افزایش دستمزدها، بهبود شرایط کاری و کوتاه شدن دست پیمانکاران از این مجتمع هستند. گفته می شود در جریان تجمع روز جمعه، نیروهای حراست با کارگران درگیر شدند.

*کارگران پیمانی کشت و صنعت کارون روز سه شنبه ۲۰ آبان، برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت دست به تجمع مقابل ورودی شرکت واقع در کیلومتر ۱۷ جاده شوشتر دزفول زدند.

کارگران پیمانکاری مجتمع کشت و صنعت کارون پس از وعده کارفرما مبنی بر پرداخت بخشی از مطالبات صنفی ‌‌شان به تجمع شش روزه خود موقتاً خاتمه دادند. به گزارش ایلنا، تعدادی از این کارگران که شمار آنها به حدود هشتصد نفر می ‌رسد، اظهار داشتند: چندین سال است پیگیر تبدیل وضعیت و اجرای درست طرح طبقه ‌بندی مشاغل همانند کارگران رسمی شرکت هستیم که انجام نمی‌شود.

 

یکشنبه ۲۵ آبان

*جمعی از سهامداران حقیقی و خرد زیان دیده بورس برای اعتراض به سیاستهای دولت در دوران ریزش شاخص و عدم اجرای وعده‌ های حمایتی برای پنجمین بار در ماه آبان دست به تجمع مقابل سازمان بورس و اوراق بهادار در حوالی میدان ونک  تهران اول خیابان ملاصدرا زدند. به گزارش مهر، تجمع کنندگان با سر دادن شعار «استعفا استعفا» خواهان استعفای وزیر اقتصاد شدند. یکی از شعارهای تجمع کنندگان «دولت خیانت می‌ کنه، مجلس حمایت می‌کنه» بود. به گزارش انصاف نیوز، معترضان در تجمع مقابل مجلس پلاکاردهایی با مضامین «ما با اعتماد به دولت در بورس سرمایه ‌گذاری کردیم»، «دولت تابلوی بورس را دستکاری می‌کند.»، «عرضه‌ اولیه ‌ای که نه تنها سود نداد بلکه ضرر هم کرد» و… را روی نرده ‌های مجلس نصب کردند.

*کارگران و کارکنان میدان نفتی آزادگان شمالی در اعتراض به سطح نازل دستمزدها و همچنین عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل دست به تجمع زدند. به گزارش پیام، کارگران و کارکنان واحدهای بهره ‌برداری پالایشگاه، چاه، تعمیرات و ایمنی، آتش‌ نشانی، خدمات و پشتیبانی با برپایی این اعتصاب علاوه بر اعتراض نسبت به پایین بودن حقوق دریافتی و عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، نسبت به تخصیص ندادن اندک حقوق رفاهی و درمانی پس از ماهها وعده‌ های دروغین مقامات این پالایشگاه، نیز اعتراض  کردند.

 

دوشنبه ۲۶ آبان

*جمعی از دستفروشان خرمشهری در اعتراض به عدم تحویل دادن بازار «امام علی» و بلاتکلیفی خود، در محل احداث این بازار تجمع کردند. به گزارش فارس، شهردار خرمشهر در این رابطه اظهار کرد: پرونده بازار امام علی در جریان است و منتظر توافق نهایی با پیمانکار بازار هستیم.  پیمانکار مربوطه در حال حاضر به ویروس کرونا مبتلا شده و در انتظار بهبود وی هستیم تا در نشستی چگونگی رفع موانع واگذاری این بازار بررسی شود.

 

سه شنبه ۲۷ آبان

*به گزارش عصر ما خوزستان، کارگران آب و فاضلاب روستایی خوزستان برای  اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و عدم پرداخت ماهها حقوق،دست به تجمع مقابل ساختمان شرکت در کلانشهر اهواز زدند.

*كارگران شرکتی کارخانه قند اسلام آباد غرب از صنایع وابسته به سازمان تعاونی مصرف کادر نیرو‌های مسلح (اتکا)، در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و پرداخت حداقل حقوق به ازای ۱۲ ساعت کار روزانه به جای ۸ ساعت دست به تجمع زدند. به گزارش خبرنگاران جوان، یکی از کارگران معترض گفت: ساعت کاری بیشتر نیرو‌ها به صورت ۱۲ ساعتی است؛ یعنی ماهیانه حدود ۱۶۰ ساعت اضافه کار، مازاد بر کار قانونی خود مشغول به کار هستیم که ۱۵روز آن روزکاری و ۱۵ روز دیگر شیفت شب است

 

چهارشنبه ۲۸ آبان

*ده روز است که کارگران شهرداری سوسنگرد برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و بازی کردن با جان شان به علت اجرانشدن پروتکلهای و نبود امکانات بهداشتی در اعتصاب بسرمی برند و تجمعاتی را مقابل ساختمان شهرداری این شهر در استان خوزستان برپا می کنند. به گزارش تسنیم، کارگران معترض اعلام کردند،اگر حق بیمه و حقوق معوقه پرداخت نشود همچنان به اعتصاب ادامه خواهند داد.

*برای دومین روز متوالی جمعی از کارگران کشت و صنعت کارون (میرآب) برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت دست به تجمع مقابل درب ورودی شرکت واقع در شوشتر- کیلومتر ۱۷ جاده دزفول زدند. به گزارش ایرنا، یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: بیش از ۱۰۰ نفر هستیم که از سال ۹۴در قالب تامین نیرو به کارگیری شدیم. این کارگر معترض افزود : با گذشت حدود پنج سال هنوز برای تبدیل وضعیت ما، از تامین نیروی فصلی به تامین نیروی دایم اقدامی نشده است.

*جمعی از کارگران فضای سبز منطقه ۲ و یکی از نواحی شهرداری منطقه ۳ شهرداری خرم آباد برای اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق دست از کارکشیده و  تجمع کردند. به گزارش فارس، بر اساس پیگیریها پیمانکار این مناطق یک نفر بوده و این فرد به علت عمل نکردن به تعهداتی که در قرارداد با شهرداری به انجام آنان موظف شده، باعث ایجاد این مشکل برای کارگران شده است.

 

*جمعی از کارگران اخراجی آب معدنی داماش در استان گیلان روز سه شنبه ۶ آبان برای چندمین روز متوالی با خواست بازگشت به کار و پرداخت مطالبات معوقه شان دست به تجمع زدند. کارگران اخراجی کارخانه آب معدنی داماش روز سه شنبه ۲۷ آبان، برای چندمین بار مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردند. یکی از کارگران معترض درباره مطالبات معوقه مزدی خود و همکارانش گفت: مطالبات مزدی کارگران شاغل و اخراج شده در کارخانه آب معدنی داماش شامل ۴ ماه حقوق تیر، مرداد، شهریور و مهر ماه سال جاری می ‌شود. وی افزود، آخرین حقوقی که دریافت کرده‌ حدود ۲۰ درصد از حقوق تیرماه بود که به صورت علی ‌الحساب پرداخت شد و بعد از آن هیچ دریافتی نداشته‌ ایم.

براساس گزارش ایلنا، در این روز جلسه بانک ملی برای رفع مشکلات آب معدنی داماش بدون هیچ نتیجه‌ مشخصی پایان یافت. مدیران بانک ملی که به موقع حقوق و مزایای بسیار خود را دریافت می‌ کنند و دغدغه معیشت هم ندارند، گوشی برای شنیدن مشکلات کارگران ندارند و به مشکلات و نابسامانیهای زندگی معشیتی آنها بی‌توجهند.

*شماری از کارگران بازنشسته برای اعتراض به سطح نازل مستمری و همسان سازی سَرودُم بریده اش، رایگان نبودن خدمات درمانی، اجرا نشدن اساسنامه صندوقهای تامین اجتماعی و عدم پاسخگویی مسئولان سازمان تامین اجتماعی دست به تجمع مقابل مجلس زدند. به گزارش کانال رسمی سندیکای کارگران فلزکار مکانیک ایران، بخشی از شعارها این تجمع چنین بود.

اختلاس ها قطع بشه، مشکل ما حل می شه/شعار ما این زمان، معیشت است و درمان/منزلت، معیشت ، سلامت، حق مسلم ماست/ تورم، گرانی، بلای جان مردم/ حقوق ما دو میلیون، خط فقر ده میلیون.

پس از تجمع تراکتهای دستی از طرف بازنشستگان فلزکار مکانیک توزیع شد. هم چنین نشریه امید، نشریه بازنشستگان فلزکار مکانیک میان بازنشستگان معترض توزیع شد که جمعیت مشتاقانه آنها را گرفتند و برعکس دفعات قبل آن را در کیف خود پنهان نکردند و علنی در دست داشتند.

*جمعی از اهالی روستای دهگرجی شهرستان اشنویه در اعتراض به انتقال زباله شهر اشنویه و توابع آن به این روستا، در محل دفن زباله ها تجمع کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، اگر محل انباشت زباله ها فاقد امکانات پیشرفته تجمیع، تفکیک و بازیافت باشد، به طور قطع مضرات زیست محیطی آن به مراتب فاجعه بار است و  بوی نامطبوع از مکان دفن پسماندها و هجوم بی شمار حشرات و مگسها در همجواری مناطق مسکونی، یقینا مشقتهایی را برای ساکنان منطقه فراهم می آورد.

 

پنجشنبه ۲۹ آبان

*جمعی از وکلای استان فارس برای اعتراض به کسب ‌و کار تلقی شدن وکالت دست به تجمع مقابل ساختمان دفتر کانون وکلا در کلانشهر شیراز زدند. به گزارش ایسنا، یکی از وکلای حاضر در این تجمع گفت: اساساً تشریفات نائل شدن به حرفه وکالت و نوع خدمات ارائه شده توسط کانون وکلا هیچ سنخیتی با تعاریف ارائه شده از کسب‌ و کار ندارد. وی افزود: کسب و کار تابع قواعد بازار و مبتنی بر کسب سود کاسب است در حالی که در حرفه وکالت وکیل به دنبال سود و احقاق حق موکل است.

 

آدینه ۳۰ آبان

*جمعی ازصیادان استانهای بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان برای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی به دنبال لغو صید ترال دست به تجمع مقابل استانداری هرمزگان در بندرعباس زدند. به گزارش موج، یکی از صیادان معترض گفت: ما در آبهای خارج از دوازده مایلی صید می ‌کنیم و فعالیت ما تهدیدی برای ذخایر ماهیان نیست. وی‌ افزود: در تهران به ما وعده هایی مبنی بر لغو این طرح داده شد اما تا کنون عملی نشده است.

 

اخبار کوتاه منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

پنجشنبه اول آبان: تجمع کارگران شهرداری سورشجانی، واقع در استان چهار محال و بختیاری، برای چندمین روز متوالی/ تجمع کارگران اخراجی راهداری و حمل و  نقل جاده ای قزوین/ تجمع کارگران اخراجی کارخانه برفاب در استان چهار محال و بختیاری

دوشبنه ۵ آبان: تجمع جمعی از کارگران شرکت ملی حفاری ایران در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدها و حق بیمه خود/ تجمع هواداران تیم فوتبال سپیدور برای اعتراض به وضعیت اسفبار این تیم مقابل ساختمان اداره کل ورزش و جوانان استان گیلان

سه شنبه ۶ آبان: اعتصاب کارگران پتروشیمی نوید زر شیمی در اعتراض به افزایش ندادن حقوق طبق قانون شرکت نفت.

چهارشنبه ۷ آبان: تجمع شاکیان شرکت رامک خودرو مقابل مجتمع قضایی مفتح در تهران/ تجمع تعدادی از کارگران اخراجی کمربند سبز اهواز مقابل ساختمان شهرداری.

شنبه ۱۰ آبان: تجمع کارکنان اداری دانشگاه دولتی چمران در اهواز مقابل ساختمان مرکزی این‌ دانشگاه./ تجمع کارگران اخراجی راهداری و حمل و نقل جاده ای قزوین در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی.

یکشنبه ۱۱ آبان: تجمع کارگران روز مزد در یکی از روستاهای اطراف آبادان. کارگران زحمتکش با دست گرفتن بنر فریاد_کارگران_گرسنه به عدم امنیت شغلی خود اعتراض کردند./ اعتصاب یک هفته ای رانندگان بخش توزیع شرکت پرسی ایران گاز استان هرمزگان در اعتراض به نرخ کرایه بار./ تجمع چند روزه سرمایه گذاران فانوس ماهیان به صورت جداگانه مقابل مجلس و موسسه تحقیقاتی علوم شیلات./ تجمع سهامداران بانک شهر مقابل این بانک در اعتراض به کاهش ارزش سهام این بانک در بازار بورس.

چهارشنبه ۱۴ آبان: کارگران بیکار شده شرکت زرین پودر در اعتراض به اخراج و بیکاری و عدم پرداخت حقوق شان مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند

پنجشنبه ۱۵ آبان: جمعی از کارگران شرکت آزاد راه کاریز در شهر رودبار در اعتراض به عدم پرداخت چندین ماه دستمزد معوقه خود دست از کار کشیده و تجمع کردند./ شماری از شهروندان استان کهگیلویه و بویر احمد در اعتراض به انحصار در فروش سیمان مارگون و افزایش قیمت آن دست به تجمع زدند.

شنبه ۱۷ آبان: تجمع شماری از اعضای تعاونی مسکن شهرک امیرالمومنین پاکدشت در میدان مادر این شهرستان.

یکشنبه ۱۸ آبان: تجمع شماری از اهالی روستای توگبری مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان چرام در استان کهگیلویه و بویراحمد./ تجمع مغازه ‌داران نقده در اعتراض به پلمپ مغازه ‌های شان./ تجمع نمایندگان ملوانان «صید فانوس ماهیان» مقابل فرمانداری چابهار/ تجمع عشایر جرقویه اصفهان در پی عدم تامین جو یارانه ای مورد نیاز برای دامهای خود./ تجمع جمعی از کارگران کارخانه چینی تقدیس واقع در شهرک صنعتی گناباد در استان خراسان رضوی برای اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه دستمزد معوقه خود./ تجمع کارگران شهرداری نیک شهر در استان سیستان و بلوچستان برای اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه دستمزد معوقه خود./ تجمع کارگران فصلی معدن طلای آق دره برای اعتراض به نبود امنیت شغلی و زمزمه های اخراج شماری از همکاران شان./ تجمع کارگران اخراجی راهداری قزوین در اعتراض به عدم تحقق وعده های مقامات در خصوص بازگشت به کارشان./ تجمع کارگران کارخانه غذایی و دارویی مازندران با خواست بازگشایی کارخانه ها و بازگشت به کار کارگران.

دوشنبه ۱۹ آبان: شماری از کارگران شرکت راه آهن تراورس به نمایندگی از سایر همکاران خود در شهرهای مختلف به تهران رفته و در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و معیشتی خود، مقابل قوه قضائیه رژیم تجمع کردند./ مردم اهواز در کوی گلدشت در اعتراض به نبود آب شرب سالم و وجود شبکه فرسوده فاضلاب جاده اهواز- خرمشهر را بستند که با هجوم نیروهای انتظامی روبرو شدند./جمعی از معلولان آبادان برای اعتراض به عدم مناسب سازی معابر شهر و عدم پاسخگویی مسئولان، مقابل شهرداری این شهرستان در استان خوزستان تجمع کردند.

شنبه ۲۴ آبان: گروهی از کارکنان میدان نفتی آزادگان شمالی واقع در شهرستان اهواز، با برگزاری تجمع اعتراضی در محوطه محل کار خود خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

یکشنبه ۲۵ آبان: کارگران کارخانه سیمان خاکستری نی ریز در اعتراض به تعطیلی کارخانه و بیکاری خود مقابل درب ورودی کارخانه اقدام به برگزاری تجمع کردند.

دوشنبه ۲۶ آبان: کارگران قرارداد موقت مناطق عملیاتی صنعت نفت خوزستان در اعتراض  به عدم پرداخت مطالبات معوقه شان دست به تجمع زدند./ کارگران کارخانه کیان تایر در اعتراض به تداوم بلاتکلیفی شغلی و معیشتی خود مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردند./تجمع رانندگان تاكسى كيش مقابل معاونت اجتماعى این شھر./ کارگران کارخانه برفاب در استان چهارمحال و بختیاری با خواست بازگشت به کار و پرداخت کلیه مطالبات شان دست به تجمع زدند.

سه شنبه ۲۷ آبان: کارگران نیروگاه رامین برای اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق دست از کار کشیدند و دراین نیروگاه اجتماع کردند./ مالباختگان شرکت آذویکو در اعتراض بە عدم در یافت ۶ هزار خودرو پیش خرید شدە پس از ٢ سال مقابل بیدادگاە ویژە مفاسد اقتصادی دست به تجمع زدند.

پنجشنبه ۲۹ آبان: کارگران صنایع غذایی «رُزبشار» واقع در یاسوج در اعتراض به تعطیلی کارخانه و بیکاری خود دست به تجمع زدند./ تجمع جمعی از دستفروشان، کسبه و بازاریان کرمانشاه در اعتراض به اقدام اخیر شهرداری در خصوص محدود کردن ساعات کاری آنان.

آدینه ۳۰ آبان: به دنبال تجمعهای اعتراضی اهالی کردباد از توابع شهرستان تفت در استان یزد نسبت به عوارض زیست محیطی، معدن سنگ تراورتن تعطیل و ۵۰ کارگرش بیکار شدند.

 

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۳۱، شنبه اول آذر ۱۳۹۹ ـ ۲۱ نوامبر ۲۰۲۰

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول