چالشهای معلمان (آبان ۹۹)

فرنگیس بایقره

 

تجمع مربیان پیش دبستانی یاسوج

 

جمعی از مربیان پیش دبستانی شهر یاسوج روز پنجشنبه اول آبان برای دومین روز متوالی مقابل ساختمان پردیس دانشگاه فرهنگیان تجمع اعتراضی برگزار کردند.

یکی از مربیان پیش دبستانی حاضر در این تجمع گفت: “بیشتر مربیان پیش دبستانی استان از سال ۸۲ تا ۸۵ بدون هیچ کد پرسنلی، بیمه و حمایتی از سوی آموزش و پرورش مشغول به کار بوده اند و به عنوان نیروی آزاد از ما استفاده می کنند."

وی افزود: “در بیشتر استانهای کشور مربیان پیش دبستانی استخدام آموزش و پرورش شدند اما در استان کهگیلویه و بویراحمد به بهانه نداشتن کد هیچ حمایتی در این زمینه از ما نشده است." این مربی پیش دبستانی ادامه داد: “سال ۹۵ فراخوان زده شد و مربیان پیش دبستانی استخدام شوند در این استان به این بهانه که نیروی پیش دبستانی دولتی نداریم این موضوع را پیگیری نکردند بلکه کتمان کردند. از مسئولان استانی بخصوص مدیرکل آموزش و پرورش انتظار داریم که این موضوع را پیگیری کنند تا ما به حق خودمان برسیم."

 

تجمع معلمان طرح خرید خدمات آموزشی و حمایتی یزد

روز شنبه ۳ آبان، تعدادی از معلمان طرح خرید خدمات آموزشی و حمایتی یزد برای دومین روز متوالی مقابل استانداری این استان، تجمع کرده و خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

از جمله دلایل تجمع این معلمان نداشتن امنیت شغلی، مشکل بیمه، عدم تبدیل وضعیت و پرداخت نشدن معوقات آنها عنوان شده است.

 

تجمع مربیان پیش‌دبستانی خوزستان

جمعی از مربیان پیش ‌دبستانی در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان در روز دوشنبه 5 آبان مقابل ساختمان اداره کل آموزش و پرورش و استانداری خوزستان دست به تجمع زدند.

یکی از این مربیان گفت: پرداخت حق بیمه و افزایش آن در کنار بی تکلیفی محض، اساس خانواده ‌های ما را نشانه گرفته است. دیگر خسته شده ‌ایم. چرا هیچ‌ کس صدای ما را نمی‌شنود؟

یکی دیگر از این مربیان گفت: هیچ‌کس حاضر نیست یک جواب درست به ما بدهد. اگر در این رفت‌ و آمدهای اعتراضی در جاده‌ های خطرناک ایذه به اهواز کشته شویم تکلیف خانواده ‌های ما چه می‌شود؟

 

تجمع مربیان پیش دبستانی استان گلستان

شماری از مربیان پیش دبستانی از شهرهای مختلف استان گلستان در روز دوشنبه ۵ آبان مقابل آموزش و پرورش این استان، دست به تجمع زده و خواستار رسیدگی به استخدام شان در این نهاد شدند.

این مربیان که از شهرستانهای کلاله، گنبد، علی آباد کتول، مینودشت و آق قلا در این تجمع حضور داشتند همکاری بیشتر اداره کل آموزش و پرورش برای حضورشان در مدارس شدند چرا که اغلب بیش از ۷ سال در مدارس دولتی اشتغال داشته اند.

 

تجمع مربیان پیش دبستانی آذربایجان غربی

تعدادی از مربیان پیش دبستانی آذربایجان غربی در روز سه‌ شنبه ۶ آبان برای دومین روز متوالی مقابل اداره کل آموزش و پرورش این استان در ارومیه تجمع کردند.

رییس امور اداری اداره‌ کل آموزش و پرورش آذربایجان‌ غربی در خصوص تجمع این شهروندان گفت: مربیان پیش دبستانی هیچ قراردادی با آموزش و پرورش استان ندارند و براساس قراردادی که بین موسس و این افراد وجود دارد، مشغول به کار می‌شوند.

 

تجمع معلمان موقت در یزد و دزفول

روز سه شنبه ۶ آبان گروهی از معلمان خرید خدمت به نمایندگی از سوی ۸۰۰ معلم دارای قرارداد موقت یزد مقابل استانداری تجمع کردند. در همین روز معلمان نهضت سواد آموزی دزفول مقابل دفتر نماینده این شهر تجمع کردند.

معلمان موقت با مشکلاتی از قبیل حقوق معوقه و نداشتن بیمه رو به‌ رو هستند، اما مهم ‌ترین خواست آنها استخدام در آموزش و پرورش است و بارها در تهران و مراکز استانها تجمع کرده اند. آموزش و پرورش با کمبود حدود ۲۰۰ هزار معلم روبه‌روست، در حالی که حدود ۶۰ هزار معلم به صورت قراردادی کار می‌کنند و آموزش و پرورش از استخدام آن‌ها خودداری کرده است.

 

تجمع آموزش دهندگان سوادآموزی کشور روبروی مجلس

شماری از آموزش دهندگان سوادآموزی و مربیان پیش دبستانی در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان روز یکشنبه ۱۱ آبان، مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. معترضان خواستار تعیین تکلیف وضعیت استخدامی خود با توجه به سوابق کاری شان هستند.

روز یکشنبه ۱۱ آبان روبروی مجلس دست به اعتراض زدند. آموزش دهندگان سوادآموزی به عدم "تعیین تکلیف استخدامی" و بی عدالتی روا داشته شده در حق شان اعتراض کردند.

نادیده گرفته شدن حقوق و تلاشهای آموزش دهندگان، برای سوادآموزی انسانهایی که در مناطق بسیار دورافتاده و راههای سخت و دشوار زندگی می کنند با وجود امکانات ابتدایی، جای تاسف بسیار دارد.

 

تجمع مربیان پیش ‌دبستانی استان مرکزی

مربیان پیش ‌دبستانی استان مرکزی برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت در روز دوشنبه ۱۲ آبان، برای سومین روز متوالی در شهر اراک تجمع کردند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی در این رابطه گفت: دوره پیش دبستانی دوره ‌ای رسمی و پذیرفته‌ شده بوده ولی اجباری نیست و با مدرسه متفاوت است چرا که والدین حتی در زمانی که مدارس حضوری برگزار می ‌شد تمایل کمتری به فرستادن نوآموزان خود به دوره پیش‌ دبستانی داشتند. وی با اشاره به اعتراضات مربیان پیش دبستانی افزود: آموزش و پرورش هیچ رابطه استخدامی با مربیان پیش دبستانی ندارد زیرا مؤسس یک مرکز آموزشی غیردولتی بوده و این افراد مربی مدارس غیرانتفاعی هستند.

 

تجمع مربیان پیش دبستانی داراب

جمعی از مربیان پیش دبستانی قبل از سال ۹۱ شهرستان داراب در اعتراض به عدم استخدام خود در آموزش و پرورش در روز یکشنبه ۱۸آبان،برای سومین روز متوالی مقابل فرمانداری، دفتر امام جمعه و دفتر بهارستان نشین شهرستانهای داراب و زرین ‌دشت دست به تجمع زدند.

در سال ۹۴ ، بخشنامه‌ای جهت جذب مربیان پیش‌دبستانی که پیش از سال ۹۱ در مراکز آموزشی مشغول به کار بوده به ادارات‌کل آموزش و پرورش سراسر کشور ابلاغ شد و به موجب آن آموزش و پرورش هر شهرستان می ‌توانست بدون محدودیت کمی، مربیانی را در قالب حق‌التدریس به کار گیرد. آموزش و پرورش فارس نیز این بخشنامه را به شهرستانها ابلاغ نمود و از قرار معلوم در شهرستان داراب تعداد اندکی معرفی شده و مربیان دیگر با وجود تجربه و سنوات کاری، از این موقعیت محروم ماندند.

 

آزادی محمد حبیبی، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان

روز سه شنبه ۲۰ آبان، محمد حبیبی عضو هیئت مدیره کانون صنفی معلمان ایران پس از تحمل ۳۰ ماه حبس از زندان فشافویه تهران به طور موقت آزاد شد و مورد استقبال اعضای خانواده و جمعی از دوستان وهمکارانش قرار گرفت.

آقای محمد حبیبی در ۲۰ اردیبهشت ‌ماه سال ۹۷، به همراه تعدادی دیگر از فعالان صنفی و شرکت کنندگان در جریان تجمع اعتراضی معلمان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان تهران بزرگ منتقل شد.

وی مدتی بعد توسط شعبه ۲۶ بیدادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی احمدزاده به اتهام اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت ملی به ۷ سال و نیم حبس تعزیری، از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به ۱۸ ماه حبس و به اتهام اخلال در نظم عمومی به ۱۸ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق و ۲ سال ممنوعیت از فعالیت در احزاب، گروهها و دسته ‌های سیاسی و اجتماعی و ممنوعیت خروج از کشور به عنوان مجازات تکمیلی محکوم شد. این حکم نهایتا در دی ماه ۹۷ توسط شعبه ۳۶ بیدادگاه تجدید نظر استان تهران به ریاست قاضی احمد زرگر عینا تائید شد. از این میزان با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۷ سال و نیم زندان در خصوص او قابل اجرا بود.

 

تجمع معلمان حق التدریس فنی و حرفه ای

دوشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۹ ـ ۱۶ نوامبر ۲۰۲۰

جمعی از معلمان حق التدریس فنی و حرفه ای، در روز دوشنبه ۲۶ آبان مقابل ساختمان مجلس در تهران، تجمع کردند. معترضان دلیل اجتماع خود را اعتراض به عدم تبدیل وضعیت استخدامی و وضعیت معیشتی خود، عنوان کردند.

 

تجمع آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی خوزستان

بار دیگر،جمعی از آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی خوزستان برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت در روز سه شنبه ۲۷ آبان، مقابل استانداری تجمع کردند.

یکی از تجمع کنندگان گفت: ما از سال ۹۲ مشغول به کار شده ایم و اغلب هم حقوق و مزایای عقب افتاده داریم ولی خواسته اصلی ما تبدیل وضعیت خود به حق التدریسی است.

وی ادامه داد: متاسفانه معاون پارلمانی وزارت آموزش و پرورش در آخرین اظهارات خود بیان کرد که آموزش دهندگان مشغول به کار از سال۹۲ به بعد ، استخدام نخواهند شد.

وی افزود: همکاران ما  که قبل از سال ۹۲ مشغول به کار شدند در یکسال گذشته تبدیل وضعیت شدند اما با تبدیل وضعیت ما موافقت نمی کنند و اعلام کردند که باید در قالب ماده 28جذب شویم که نسبت به این تصمیم اعتراض داریم.

 

تجمع معلمان قرآن جذب ‌شده در آموزش و پرورش

روز سه شنبه ۲۷ آبان برای دومین بار درسال جاری، معلمان قرآن جذب ‌شده در آموزش و پرورش، از استان‌های البرز، آذربایجان غربی، گیلان، گلستان، قم، سمنان، مرکزی و ... در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت دست به تجمع مقابل مجلس زدند.

از پنج هزار مربی حدود چهار هزار و ۷۰۰ نفر از استانهای مختلف تبدیل وضعیت شدند، اما هنوز معلمانی پس از هشت سال در وضعیت قراردادی به سر می‌ برند.

یکی دیگر از معلمان شرکت‌کننده در این تجمع گفت: پنج هزار نیروی قرآنی در سال ۹۱ به صورت قرارداد کار معین جذب شدند. در همان ابتدا نامه تبدیل وضعیت به پیمانی آمد و از این تعداد چهار هزار و ۵۰۰ معلم در زمان واحد تبدیل وضعیت شدند، اما بعضی از استانها سهل‌انگاری کردند و اسامی ۵۰۰ نفر باقی ماند.

 

فصل جنوب، هرانا، کانون صنفی معلمان ایران، ایلنا، ایرنا، ایکنا، گلستان‌ ما، رادیو زمانه، آذرباخیش

منبع: نبرد خلق شماره ۴۳۱، شنبه اول آذر ۱۳۹۹ ـ ۲۱ نوامبر ۲۰۲۰

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول