جنبش رنگین کمان بیشماران (آذر ۹۹)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

در ماه گذشته حرکتهای اعتراضی چندی، برای مثال تجمع کارگران روزمزد در مشهد، با شعار «ما گرسنه ایم» صورت گرفت. فعالان سیاسی اجتماعی و برخی از کارشناسان حکومتی از «انقلاب گرسنگان» که در راه است تفسیر، تحلیل و خبر منتشر کردند. شرایط فاجعه بار زندگی اکثریت قاطع مردم ایران این واقعیت را برجسته می کند که «شکاف طبقاتی به گسل طبقاتی» تبدیل شده است.  معاون صنایع حمل‌ و نقل وزارت صمت در یک اظهار نظر کفت: «بیش از ١٠ هزار (نزدیک به ١١ هزار) نفر تا به حال شناسایی شده‌ اند که ثروت چند هزار میلیاردی دارند!». اقتصاد ایران که در شرایط رکود تورمی است بیشترین آسیب را به طبقات فرودست زده است و این در حالی است که کلان سرمایه داران در سایه امن رژیم و در شراکت با کارگزاران نظام و آقازاده های آنان به چپاول و غارت مشغول و حتی ریالی هم به دولت خودشان مالیات نمی دهند.

روزنامه جهان صنعت در روز سه‌شنبه ۲۵ آذر نوشت: فقط ۳ دهک جامعه بالای خط فقر هستند! این روزنامه در ادامه به وضعیت نزار اقتصاد قبل و بعد از همه گیری کرونا اشاره کرد و نوشت: پیش از همه گیری کرونا حال اقتصاد خوب نبود، البته او سالهاست دچار ذات‌الریه حاد شده است و با گسترش کووید۱۹ هم حالش وخیم‌ تر شد و در حال حاضر در بخش آی‌ سی ‌یو بیمارستان بستری شده است. در پی بستری شدن آن سفره و جیبهای مردم هم روز به ‌روز خالی ‌تر از قبل شده است. اگر چه به عقیده کارشناسان طبقه متوسط جامعه در شرف نابودی است. هم‌چنین بر اساس گزارشها خط فقر به ۱۰میلیون تومان رسیده است. با این اوصاف بیش از نیمی از جامعه زیر خط فقر قرار دارند.

روز پنجشنبه ۶ آذر، همشهری آنلاین از قول زهرا کریمی، مدرس دانشگاه و عضو هیات علمی دانشگاه مازندران نوشت: «در سال ۹۹ بسیاری از پژوهشها نشان داده که خط فقر در تهران به ۱۰ میلیون تومان رسیده است.» به ‌گفته کریمی، این در حالی است که حداقل حقوق کارگری حتی در سال ۹۹ هم زیر دو میلیون تومان است و بسیاری از افراد شاغل در شهرستانها عملاً با دریافت حداقل حقوق کارگری در زیر خط فقر زندگی می‌کنند.

 

نیروهای کار در واکنش به شرایط فلاکتبار زندگی و معاش خود به طور روزانه دست به اعتراض می زنند. در مجموعه زیر خلاصه 202 حرکت اعتراضی از جانب کارگران و مزدبگیران در ماه آذر ۹۹ را خواهید خواند. اخبار حرکتهای اعتراضی معلمان، دانشجویان و پرستاران در این ماه به طور جداگانه در ماهنامه نبردخلق منتشر می شود.

 

شنبه اول آذر

*شماری از کسبه شهرستان سلماس مقابل اتاق اصناف این شهرستان تجمع کردند. به گزارش آذرباخیش، دلیل این تجمع اعتراض به محرومیت از حق حمایتهای صنفی در پی تعطیلی و اعمال محدودیتها در دوره همه گیری ویروس کرونا، عنوان شده است.

 

یکشنبه ۲ آذر

*جمعی از غرفه‌داران میدان میوه و تره‌ بار بجنورد در اعتراض به مخالفت با جابجایی میدان تره بار این شهر، مقابل ساختمان استانداری خراسان شمالی تجمع کردند. به گزارش تسنیم، میدان ‌میوه و تره‌ بار بجنورد که از سالهای بسیار دور تامین کننده بخش اصلی میوه و صیفی جات مرکز استان است، این روزها در مکانی شلوغ و پر تردد قرار گرفته و این موضوع به یک چالش ترافیکی تبدیل شده است.

جمعی از غرفه ‌داران این میدان در اقدامی هماهنگ نسبت به خرید زمینی در مکان دیگر و جابجا کردن مکان میدان میوه و تره ‌بار به وسعت ۸ هکتار اقدام کرده ‌اند.معاونت عمرانی استانداری به دلایلی نامعلوم با در اختیار قرار دادن و تغییر کاربری این زمین مخالفت می ‌کند.

*مردم رشت در اعتراض به و ضعیت گرانی و بیکاری تجمع برگزار کردند . به گزارش كانون مدافعان حقوق كارگر، در این تحمع مردم با ندای «دیگه پول نداریم» به شرائط اقتصادی و فشارهای وارده در دوران قرنطینه و هم چنین بیکاری و بالا رفتن روز افزون قیمت ها اعتراض کردند.

 

دوشنبه ۳ آذر

*جمعی از بازنشستگان اهواز در اعتراض به عدم همسان سازی دستمزدها، با فراخوان قبلی مقابل ساختمان تامین اجتماعی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، معترضان خواستار برآورده شدن مطالبات خود شدند. در راس این مطالبات، تامین معیشت بازنشستگان کارگری به ‌طور شایسته و قانونی قرار دارد. در این تجمع نماینده بازنشستگان اهوازی گفت: علاوه بر لزوم ترمیم قانونی مزد و مستمری، باید همسان‌ سازی برای بازنشستگان کارگری مانند سایر بازنشستگان به گونه ‌ای انجام شود که کف مستمریها لااقل به حدود ۴ میلیون تومان برسد.

*شماری از کارگران خطوط ابنیه فنی راه ‌آهن جنوب شرق در محل کار خود تجمع کردند. به گزارش کانال رسمی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهنمعترضان گفتند، در شرایط افزایش آمار مبتلایان به کرونا با فشار کارفرما هر روز مجبور به حضور در محل کار خود هستند و این درحالی است که مسئولان شرکت، یک روز درمیان سر کار حاضر می ‌شوند.

*رانندگان توزیع کننده روزنامه دنیای اقتصاد در شهرستانها برای اعتراض به جریمه محدودیت تردد کرونایی دست به اعتصاب زدند و این اعتراض موجب اختلال در توزیع و ارسال روزنامه به شهرستانها شد. درهمین رابطه،مسئول توزیع این روزنامه  گفت: لیست ماشینهای توزیع کننده روزنامه را به وزارت ارشاد فرستادیم ولی جریمه شدند و همین مساله سبب اعتصاب آنها در شب گذشته و اختلال در توزیع و ارسال روزنامه به شهرستانها شد.

*جمعی از کارگران یک شرکت پیمانکاری تخلیه و بارگیری بندر امام برای اعتراض به سطح نازل حقوق از جمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، پرداخت نشدن کامل مطالبات و شرایط سخت کاری و رعایت نشدن پروتکلهای بهداشتی دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران معترض گفـت: ماهیت شرکتی که در آن کار می‌ کنم، تخلیه و بارگیری کالاست. ماهیت کاری شرکت عملیاتی است، پس در این شرایط بیشتر کارگران شرکت، نیروی کار عملیاتی هستند. او در ادامه گفت: تمام پرسنل شرکت خواهان حقوق و مزایایی مثل حق بدی آب و هوا و شرایط خاص اقلیمی هستند.

 

سه شنبه ۴ آذر

*تعدادی از اعضای کانون وکلای دادگستری خوزستان، با تجمع مقابل ساختمان این کانون در محله امانیه اهواز، نسبت به مصوبه اخیر مجلس اعتراض کردند. به گزارش ایرنا، نماینده وکلای معترض در این تجمع گفت: این تجمع در اعتراض به تصمیم مجلس در خصوص طرح اصلاح قانون اجرایی سیاستهای اصل کلی ۴۴ صورت گرفته که طبق آن کانون وکلای دادگستری را جزو کسب و کارها و به نوعی کاسبی تلقی کرده‌اند.

*کارگران فضای سبز شهرداری منطقه دو خرم آباد دستکم چهارماه دستمزد پرداخت نشده، دارند. این کارگران در روزهای گذشته مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران گفت: حدود ۱۰۰نفر در بخش فضای سبز شهرداری منطقه دو تحت مسئولیت یک شرکت پیمانکاری مشغول به کار هستیم که دستکم چهارماه مطالبات مزدی‌ ما به تاخیر افتاده است.

*کارگران زغال سنگ کرمان در اعتراض به بی ‌تدبیریهای پی در پی مدیرعامل این شرکت، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش اشکان نیوز، کارگران معترض که نسبت به واگذاری سهام این شرکت در بورس  و خصوصی سازی آن اعتراض دارند خواستار جلوگیری از عرضه سهام این شرکت در بورس و بازگشت آن به صندوق بازنشستگان فولاد هستند. شرکت زغال سنگ کرمان زیر مجموعه صندوق بازنشستگی فولاد است و این صندوق قصد دارد این شرکت را به شرکتی دیگر واگذار و سهام آن را در بازار بورس عرضه کند.

اجرای طبقه‌بندی مشاغل و استخدام تمامی کارکنان شرکت زغال‌ سنگ کرمان از سوی صندوق بازنشستگان فولاد از دیگر خواسته‌های کارگران است.

 

چهارشنبه ۵ آذر

*به گزارش هرانا، دهها نفر از وکلای دادگستری کرمانشاه در اعتراض به مصوبه اخیر مجلس در خصوص طرح تلقی وکالت به عنوان کسب و کار، در حیاط ساختمان کانون وکلا واقع در میدان مرکزی شهرستان کرمانشاه دست به تجمع اعتراضی زدند.

*کارگران شرکت اکسیر صنعت در فاز ۱۳ پارس جنوبی واقع در خلیج فارس، برای اعتراض به عدم دریافت مطالبات مزدی شان دست به تجمع زدند. به گزارش هرانا، به گفته یکی از کارگران حاضر در تجمع، کارگران شرکت اکسیر صنعت که تعدادشان به بیش از ۵۰۰ نفر است، سه ماه حقوق پرداخت نشده دارند که در خصوص پرداخت این معوقات تاکنون از سوی شرکت اقدامی صورت نگرفته است.

*برای دومین روز متوالی، رانندگان آژانسهای تاکسیرانی شهر زرند در اعتراض به نرخ غیر کارشناسی کرایه، اعتصاب کرده و از سرویس دهی خودداری کردند. به گزارش صدای زرند رانندگان معترض گفتند: با توجه به افزایش قیمتها در بخشهای مختلف زندگی و افزایش هزینه ‌های استهلاک خودرو، نرخ کرایه تاکسی در زرند کارشناسی نبوده و لازم است این نرخ با درنظر گرفتن تورم و با بررسیهای دقیق و بر اساس کیلومتر و مسافت طی شده محاسبه شود.

 

شنبه ۸ آذر

*کارگران شاغل در پروژه ساخت سد مخزنی شهر بیجار واقع در استان گیلان، برای اعتراض به عدم پرداخت ١۴ ماه دستمزد معوقه خود و اخراج شماری از همکاران شان دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، به گفته کارگران، آنها در منطقه روستایی شهر بیجار روی رودخانه «زیلکی» مشغول کارند. شرکت پیمانکار علاوه بر تاخیر در پرداخت مطالبه مزدی کارگران، در پایان آبان ماه، ۴ تا ۵ نفر از همکاران شان را به بهانه عدم نیاز با اتمام قرارداد کار از کار بیکار کرده است.

*کارکنان سازمان صدا و سیما ساکن سه مجتمع مسکونی مهستان در منطقه ۲۲ تهران برای اعتراض به عملکرد اعضای هیات مدیره تعاونی مسکن و پیمانکار پروژه تجمعات اعتراضی برپاکردند. به گزارش ایلنا، حدود هزار و ۳۵۰ نفر از خانواده ‌های کارکنان سازمان صدا و سیما که در سه مجتمع ۱۱۰ واحدی منطقه ۲۲ تهران ساکن هستند، گفتند: از حدود ۱۲سال پیش (سال ۸۸) عملیات ساخت و ساز سه مجتمع ۱۱۰ واحدی (۳۳۰ واحد) تعاونی مسکن کارکنان صدا و سیما در یک قطعه زمین ۱۲ هزار متری در منطقه ۲۲ تهران آغاز شد و در حال حاضر حدود سه سال است که خانوارهای کارکنان بدون داشتن امکانات رفاهی در حالی به زندگی در اینجا ادامه می‌ دهند که هر روز با مشکلات جدید روبرو می‌ شوند.

*کارگران سد معبر شهرداری فردیس برای چهارمین روز متوالی در اعتراض به تبدیل وضعیت به پیمانی و برای حذف شرکت پیمانکاری مقابل ساختمان شهرداری و دفتر پیمانکار این شهر در استان البرز تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: چندمین بار در یک الی دو ماه گذشته در انتقاد به تبدیل وضعیت قراردادهای کاری خود به پیمانی و برای حذف شرکت پیمانکاری مقابل ساختمان شهرداری و دفتر پیمانکار تجمع کردیم که نتیجه‌ای نصیب ‌مان نشد.

 

سه شنبه ۱۱ آذر

*کارگران فضای سبز شهرداری بندرلنگه برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان مقابل دفتر امام جمعه این شهرستان در استان هرمزگان تجمع کردند. به گزارش فارس، بیش از ۴ ماه از حقوق سال گذشته کارگران فضای سبز شهرداری بندرلنگه پرداخت نشده است.

*کارگران مجتمع تجاری اروند (کنزالمال خرمشهر) برای هفتمین روز متوالی در اعتراض به‌ عدم پرداخت مطالبات مزدی ‌شان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران این مجتمع تجاری گفت: حدود ۴۰ کارگر هستیم که در بخش نگهبانی، تاسیسات، خدمات و فضای سبز مجتمع تجاری کنز المال یا به عبارتی اروند مال خرمشهر با سوابق ۶ تا ۸ سال مشغول کاریم. در حال حاضر سه ماه حقوق ماههای شهریور، مهر و آبان ما کارگران پرداخت نشده است.

*کارگران کارخانه ماشین سازی تبریز برای سومین روز متوالی در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی اقدام به برگزاری تجمع کردند. اعتراض این کارگران همزمان با معرفی مدیرعامل جدید شرکت ریخته گری ماشین سازی تبریز، شروع شد. به گزارش تبریز بیدار، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان گفت: امروز برای کارخانه ریخته گری ماشین سازی سر پرست جدید معرفی شده و برخی از کارگران نگران آینده شغلی خود بودند، چون اولین بار است که شرکت گسترش صنایع ایران این کارخانه را تحویل می گیرد.

 

چهارشنبه ۱۲ آذر

شماری از کارگران روزمزد مشهد در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان تامین اجتماعی این شهرستان دست به تجمع اعتراضی زدند./ جمعی از دکه داران شهریار برای اعتراض به افزایش اجاره ماهیانه دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان در استان تهران زدند.

 

چهارشنبه ۱۲ آذر

*کسبه بجنورد برای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی و عدم حمایت دولت در پی محدودیت کرونایی مبنی بر بستن مغازه ها دست به تجمع مقابل اتاق اصناف واقع در خیابان طالقانی این شهرستان در استان خراسان شمالی زدند. به گزارش ایران کارگر، این تجمع اعتراضی که از ساعت ۹ صبح آغاز شده بود تا ظهر بدرازا کشید و ازدیاد شرکت کنندگان به طور خودبخودی موجب بسته شدن خیابان طالقانی از خیابانهای اصلی این شهرستان شد. پلیس یگان امداد برای متفرق کردن تجمع کنندگان درخیابان تلاش کرد اما موفق نشد.

 

پنجشنبه ۱۳ آذر

*همزمان با روز جهانی معلولان، جمعی از افراد دارای معلولیت برای اعتراض به وضعیت معیشتی و عدم اجرای قانون معلولان برای دومین روز متوالی مقابل نهاد ریاست جمهوری اجتماع کردند. به گزارش ایلنا و کانال کمپین پیگیری حقوق افراد دارای معلولیت، تجمع کنندگان با سردادن شعارهایی از جمله «معیشت شایسته حق مسلم ماست» و «معلولان بیدارن از تبعیض بیزارن» به اعتراض شان ادامه دادند.

روز بین المللی افراد «توان ‌یاب» از سال ۱۹۹۲ از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد اعلام شد و هر ساله در ۱۲ آذر یا ۳ دسامبر برگزار می ‌شود. هدف از گرامیداشت این روز بالا بردن فهم درباره مسائل مربوط به ناتوانیهای جسمی و بسیج کردن حمایت مردمی برای بالا بردن جایگاه، حقوق و بهبود وضعیت افراد ناتوان است.

*به گزارش فرارو، برای پنجمین روز متوالی، ‌موتورسواران صورتی ‌اسنپ ‌فود برای افزایش کرایه پایه از ۸ به ۱۰ هزار تومان و عدم ارسال دیگر سفارشهای اپلیکیشن اسنپ ‌فود به اسنپ‌ باکس و تاکسی اسنپ اعتصاب شان ادامه دادند و از جابجایی بسته های مواد غذایی در پایتخت از سعادت ‌آباد تا مرزداران، جردن تا ونک و نیاوران خودداری کردند.

به گزارش میدان، رانندگان اسنپ ‌فود با تحقق بخشی از خواسته‌ های شان پس از ۵ روز به اعتصاب خود پایان دادند.

*کارگران فضای سبز شهرداری بندر لنگه برای پیگیری مطالبات معوقه مزدی و بیمه ‌ای خود تجمع کردند. به گزارش ایلنا، دلیل تجمع این کارگران پرداخت نشدن دست‌کم ۴ ماه از معوقات مزدی عنوان شده است. در عین حال چندین ماه حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است. این کارگران بخشی از نیروهایی هستند که از طریق شرکتهای پیمانکاری در شهرداری بندر لنگه مشغول کارند و مجموع کارگران پیمانکاری شاغل در مجموعه شهرداری بندر لنگه سالهاست که با عدم دریافت به موقع معوقات مزدی روبرو هستند.

 

شنبه ۱۵ آذر

*برای دومین بار کارگران شهرداری صیدون برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و یک سال حق بیمه دست از کار کشیدند و مقابل شهرداری این شهر دراستان خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران این شهرداری گفت: از ابتدای سال جاری ۸ ماه حقوق و یک سال بیمه کارگران پرداخت نشده است و هزینه ‌های درمان را به‌ صورت آزاد پرداخت می‌کنیم. وی افزود: در اعتصابی که هفته گذشته داشتیم، شهردار صیدون قول برطرف شدن مشکلات را در سریع ‌ترین زمان ممکن داد اما تا امروز هیچ اتفاقی صورت نگرفته است.

*گروهی از شهروندان ساکن سربندر واقع در استان خوزستان، طی دو روز متوالی در اعتراض به سو مدیریت و عدم رسیدگی به آبگرفتگیهای پس از بارندگیهای اخیر، در خیابان مرکزی سربندر تجمع کردند. به گزارش عصر جنوب، طی روزهای اخیر در سایه بی توجهی مسئولان و فقدان مدیریت کارامد شهری، به دنبال بارندگی، خیابانها و منازل سربندر دچار آبگرفتگی شده و زندگی را برای ساکنان این مناطق دشوارتر کرده است. مردم سربندر در جریان این تجمع که در منطقه بلوکیها، منطقه‌ای که با گذشت پنج روز از بارندگیها همچنان در گیر آبگرفتکی معابر و خانه ‌هاست، شعارهایی علیه شهردار و شورای شهر و نماینده شهر در مجلس سر دادند.

«شورای شهر حیا کن، سربندر را رها کن» و «شهردار باید گم بشه» از جمله شعارهای معترضان در جریان تجمع شامگاه مردم سربندر بود.

 

یکشنبه ۱۶ آذر

*تعدادی از غارت شدگان سامانه نیما مقابل ساختمان بانک مرکزی تجمع کرده و خواهان رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش بهار نیوز، شهروندان معترض در این تجمع خواستار استعفای عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی شدند.

*مهندسان ساختمان در مقابل ساختمان مرکزی سازمان نظام مهندسی در تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایلنا، یکی از حاضران در تشریح دلایل برگزاری این تجمع گفت: «تجمع امروز به این دلیل است که تعرفه طراحی تعریف و ابلاغ شده از سوی هیات مدیره هم ‌اکنون با نرخهایی عجیب و به صورت دلالی به خرید و فروش می‌رسد؛ یعنی مسئولیت یک ساختمان که با طراحی آن آغاز می ‌شود با این رقم خرید و فروش می ‌شود.»

*کارگران بازنشسته شهرداری آبادان برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات و وعده های توخالی مسئولان دست به تجمع مقابل ساختمان مرکزی شهرداری این شهر در استان خوزستان زدند. تجمع کنندگان به خبرنگار ایرنا گفتند: شهرداری آبادان با وجود وعده داده شده در خصوص پرداخت مطالبات بازنشستگان، تاکنون فقط ۲۵ درصد از مطالبات و حق سنوات ۴۰۰ نفر از بازنشستگان را پرداخت کرده است.

 

دوشنبه ۱۷ آذر

*جمعی از مینی ‌بوس ‌داران بندرعباس با تجمع مقابل استانداری هرمزگان به کمبود گازوئیل در جایگاههای سوخت بندرعباس اعتراض گردند. یکی از رانندگان معترض به خبرنگار تسنیم گفت: اغلب اوقات به دلیل نبود سوخت مورد نیاز و قرار داشتن در صفهای طولانی با تاخیر به سرویسهای شرکتی که با آنها قرارداد جهت جابه جایی کارکنان داریم، خدمات ارائه می‌ کنیم.

 

سه شنبه ۱۸ آذر

*جمعی از کارگزاران مخابرات روستایی کشور در اعتراض عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل  مقابل شرکت مخابرات استان تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، با توجه به صورت جلسه ۱۷ شهریور که در کمیسیون صنایع و معادن مجلس رژیم به امضا رسیده، توافق شده است که طرح طبقه‌بندی مشاغل کارگزاران مخابرات مورد ارزیابی مجدد قرار گیرد و ظرف یک ماه این امر به پایان برسد. ولی اکنون علیرغم گذشت بیش از دوم ماه چیزی که تا به امروز صورت پذیرفته فقط تعیین گروه کارگزاران در جلسات سه ‌جانبه کارشناسان شرکت مخابرات، وزارت کار و کارگزاران بوده است.

 

چهارشنبه ۱۹ آذر

*جمعی از خریداران خودروهای ثبت نامی از شرکت صنعت خودرو آذربایجان (آذویکو) مقابل ساختمان تعزیرات تبریز دست به تجمع زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، شهروندان معترض دلیل اجتماع خود را اعتراض به گرانی قیمتهای اعلام شده، عدم تحویل خودرو و برآورده ‌نشدن مطالبات ‌شان، عنوان کردند.

*کارگران پیمانی اتوبوسرانی شهرداری آبادان برای اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق زیرسایه سکوت مسئولان دست به تجمع مقابل ساختمان سازمان اتوبوسرانی این شهر در استان خوستان زدند. به گزارش ایلنا، این کارگران پیمانی که به عنوان راننده، کارگر تعمیرات موتوری و ستادی در مجموعه واحد اتوبوسرانی در شهرداری آبادان مشغول کارند، خواهان پاسخگویی مسئولان ذیربط شدند.

*به گزارش عصرجنوب، شماری از جوانان جویای کار و اهالی شهر سرداران از توابع شهرستان شوشتر در استان خوزستان با بستن جاده بروی کارگران شرکت کشت و صنعت خمینی واقع در دهستان شعيبيه از توابع شهرستان شوشتر به بیکاری و روند پارتی بازی در استخدامهای این شرکت اعتراض کردند.

*تعدادی از دامداران استان سمنان برای اعتراض به کمبود و گرانی نهاده‌ های دامی دست به تجمع مقابل استانداری سمنان زدند. به گزارش تسنیم، تجمع کنندگان گفتند: هم اکنون در این استان جو بسیار کمیاب و به صورت دولتی پیدا نمی شود و میزانی که توزیع می شود نیز بسیار گران است.

*جمعی از کارگران سامانی کاشی بروجرد برای چندمین بار مقابل فرمانداری تجمع کردند و خواستار پرداخت مطالبات خود شدند. به گزارش سفیرافلاک، نبود بازار فروش و نبود سرمایه در گردش سبب شد تا واحدهای تولیدی در شهرستان بروجرد یکی پس از دیگری در رکود و تعطیلی غوطه ور شوند. در پس همه این مشکلات، کارگران زیادی با سابقه های مختلف از کار بیکار شدند و عده ای هم رو به دستفروشی آوردند البته همه این موارد در حالیست که برخی از واحدهای تولیدی همچنان گرفتار مشکلات و کلاف سر در گم مطالبات و معوقات هستند.

*کارگران پیمانکاری واحد اتوبوسرانی شهرداری آبادان برای دومین بار در اعتراض به عدم پرداخت چند ماه از معوقات مزدی خود مقابل ساختمان سازمان اتوبوسرانی این شهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، دلیل تجمع این کارگران بی‌ توجهی مسئولان شهری به پرداخت چندین ماه معوقات مزدی عنوان شده است.

 

شنبه ۲۲ آذر

*کارگران بازنشسته خوزستان در اعتراض به نحوه عملکرد کانونها، با حضور در دفتر کانون این استان، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش ایلنا، یکی از بازنشستگان در ارتباط با مطالبات خود و همکارانش عنوان کرد: از نحوه عملکرد کانون در پیگیری مطالبات بازنشستگان رضایت نداریم؛ ماهها منتظر اجرای همسان ‌سازی و سپس اصلاح آن برای بازنشستگان سخت و زیان ‌آور بودیم اما نتیجه‌ِ کار به هیچ ‌وجه رضایت بخش نیست.

*شماری از رانندگان بخش خصوصی شرکت واحد تهران، با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل فرمانداری این شهر خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، با وجود گرانی لوازم یدکی و هزینه سرسام آور نگهداری اتوبوسها نه تنها هیچگونه کمکی ازسوی شهرداری و شرکت واحد به این رانندگان نمی شود بلکه درآمد آنها که به کارت خوانهای شرکت واحد واریز می شود تا مدتها در حساب شرکت واحد می ماند و دربعضی موارد تا ۵ ماه پرداخت نمی شود.

*جمعی از مرغداران استان فارس مقابل ساختمان استانداری این استان دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش شیراز ۱۴۰۰، تجمع کنندگان دلیل این تجمع را اعتراض به نرخ مصوب مرغ عنوان کردند. مرغداران معترض شعار می دادند: "مرغدار ورشکسته  استاندار کجایی کجایی"، "مرغدار ورشکسته  استاندار چرا نشسته"، "مدافعان تولید ما هستیم ما  هستیم"، "هیهات هیهات من الذله"، "مدیر بی کفایت استعفا  مدیر بی کفایت استعفا"

*کارگران پسماند بجنورد برای دومین روز متوالی با خواست تامین امنیت شغلی اقدام به برگزاری تجمع کردند. به گزارش ایران کارگر، کارگران سازمان پسماند شهرداری بجنورد، ابتدا در زمستان سال ۹۸ با تجمع مقابل دفتر مدیرعامل پسماند و شهرداری این شهر درخواست خود مبنی بر بستن قراردادهای حداقل پنج ساله برای تمام پرسنل پسماند بجنورد را مطرح کردند. اما هر بار با وعده و وعیدهای مسئولان شهرداری و مدیرعامل پسماند، حل مساله را به مدیران سپردند.

*کارگران کارخانه سامان کاشی بروجرد در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات معوقه و بلاتکلیفی شغلی خود دست به تجمع زدند. به گزارش سفیر افلاک، طی هفته گذشته، تجمعات اعتراضی کارگران کارخانه سامان کاشی بروجرد چندین بار در مقابل فرمانداری این شهرستان در استان لرستان، نسبت به پرداخت نشدن مطالبات و بلاتکلیفی شغلی برگزار شد. ولی تاکنون هیچ مقام مسئولی پاسخگوی آنها نبوده است.

کارگران معترض می گویند؛ بخشی از مطالبات سالهای گذشته شان با فروش یکی از زمینهای توقیف شده از مالک کارخانه سامان کاشی بروجرد پرداخت شده است. اما اکنون با وجود گذشت بیش از ۸ ماه از سال تاکنون موفق به دریافت مطالبات سالجاری خود نشده اند.

*تعدادی از کارگران شاغل در بخشهای مختلف قطار شهری اهواز (شرکت کیسون) در اعتراض به عدم دریافت ۲۰ ماه مطالبات معوقه خود تجمع کردند. به گزارش پیام، حدود ۲۰۰ کارگر در بخش حراست، انبار و تاسیسات مجموعه قطار شهری اهواز باقی مانده ‌اند که در مجموع ۱۵ تا ۱۷ ماه از مطالبات خود را تاکنون دریافت نکرده اند.

*کارگران بیکار شده گیتهای اخذ عوارض آزاد راه قزوین در اعتراض به وضعیت استخدام خود در مقابل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور تجمع کردند به گزارش صبح قزوین، یکی از معترضان گفت: اخیرا پیامکی به ۵۱ نفر دیگر از کارکنان عوارضیهای قزوین ارسال شده و از آنها خواسته اند که خود را به بیمه بیکاری معرفی کنند، در صورتی که سال گذشته به آنها وعده استخدام داده بودند.

*تاکسی ‌رانان جزیره کیش در اعتراض به حضور اسنپ در این جزیره، برای روزهای متوالی مقابل مرکز تجاری کیش تجمع کردند و صف طویلی از تاکسیها مقابل این مرکز شکل گرفت. به گزارش ایرنا، رانندگان معترض سپس خود را به سازمان منطقه آزاد رساندند و با حضور در آنجا خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.شرکت عمران، آب و خدمات کیش در چارچوب اعتصاب شکنی از تمامی همکاران این شرکت خواست با وسایل نقلیه و خودروهای شخصی ساکنان و گردشگران کیش را در سطح شهر جا به جا کنند.

به گزارش کیشوند نیوز، رانندگان معترض تاکسی جزیره کیش بر طبق توافق به اعتصاب خود پایان دادند و گفتند: با ورود تاکسی اینترنتی مخالف نیستند اما ورود رانندگان شخصی را به ناوگان حمل و نقل عمومی نمی پذیرند چرا که درآمد آنان کم می شود و بی نظمی و معضلات اجتماعی در کیش پدید می آید .

 

یکشنبه ۲۳ آذر

*تعداد پرشماری از بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای تهران، تبریز، اراک، خرم آباد، ایلام، مشهد، شهرکرد، اصفهان، کرج، بجنورد، ملایر، یزد، رودسر، ابهر، نیشابور، رشت و اهواز، در مقابل ساختمان‌های اداری این نهاد و در تهران در مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش هرانا، بازنشستگان معترض برخی از مطالبات خود را اجرای قانون همسان سازی حقوق، رفع مشکلات بیمه تکمیلی، پرداخت پاداش آخر سال، محاسبه سوابق مشاغل سخت و زیان آور در محاسبات متناسب سازی، عنوان کردند.

برخی از شعارها و دست نوشته ها و بنرهای بازنشستگان چنین بود: ما کارگران همه گرسنه‌ ایم / معیشت، منزلت، حق مسلم ماست/ حقوق ما ریالیه  هزینه دلاریه/ بازنشسته‌ تامین اجتماعی از خط فقر به خط مرگ رسیده/ دولت باید اموال به غارت رفته بازنشستگان را جبران کند/ حقوق مکفی و تامین رفاه برای بازنشستگان.

*کارگران شهرداری ایلام برای اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق دست به تجمع مقابل دادگستری زدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران معترض این شهرداری گفت: مدت 4 ماه است که شهرداری ایلام ریالی حقوق به ما پرداخت نکرده است و هر زمان که به شهرداری مراجعه می‌ کنیم با این پاسخ رو به‌ رو می ‌شویم که «نداریم»، «از ادارات طلب داریم» و «ادارات طلب شهرداری را نمی ‌دهند» و یا اینکه عنوان می ‌کنند «حسابهای شهرداری توسط مرجع قضایی مسدود شده است.».

*کارگران بام خرم ‌آباد در استان لرستان برای اعتراض به کاهش 80 درصدی حقوق خود و تأخیر 4 ماهه در پرداخت آن بارها دست به تجمع مقابل استانداری لرستان زده اند. به گزارش بازار، یکی از کارگران بام خرم‌آباد گفت: پیمانکار بام در طول چهار ماه گذشته فقط یک میلیون تومان به ما پرداخت کرده که در این شرایط اقتصادی با این حقوق ناچیز نمی‌توان زندگی کرد کمااینکه بسیاری از کارگران اجاره‌نشین هستند و چندین فرزند دارند که باید هزینه‌های آنها را تأمین کنند.

*کارگران شرکتی شهرداری اصفهان برای اعتراض به نداشتن امنیت شغلی دست به تجمع مقابل کتابخانه مرکزی شهرداری این کلانشهر واقع در خیابان باغ گلدسته زدند. به گزارش نصف جهان، معاون برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان ضمن تایید این تجمع اعتراضی گفت: به طور قطع به خواسته های آنان توجه می شود.

*جمعی از کارگران شرکت ساپیک که پیمانکار یکی از پروژه های پتروشیمی مروارید عسلویه است، در اعتراض به عدم دریافت مطالبات مزدی شان، دست به اعتصاب زده و در محوطه محل کار خود تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران از مسئولان مربوطه شهرستان و اداره کار منطقه ویژه پارس جنوبی خواستار ورود به این موضوع و حل مشکلات شان شدند.

*کارگران شرکت آتیه سازان پرشیا در کنگان و در فازهای 13 و 19برای اعتراض به کاهش حقوق شان دست از کارکشیدند و همگی تسویه حساب کردند. به گزارش کانال رسمی سندیکای کارگران فلزکارمکانیک ایران، این شرکت و پیمانکار نابکارش که در کنگان و در فازهای 13 و 19 فعالیت دارند با پایین آوردن حقوق جوشکاران کمکی، فیتر، سنگ زن، داربست بند باعث این اعتراض گشته اند. اعتصاب کارگران شرکت آتیه سازان پرشیا در کنگان در اعتراض به کاهش دستمزدهای شان برای پنجمین روز متوالی ادامه داشت.

 

دوشنبه 24 آذر

*جمعی از کامیونداران سرپل ذهاب برای اعتراض به کلاهبرداری مقابل قوه فاسد قضاییه در تهران تجمع کردند و خواهان تسریع در رسیدگی به پرونده شان شدند. به گزارش پانا، رانندگان و کامیونداران که عمدتاً از مناطق زلزله‌ زدگان سرپل ذهاب استان کرمانشاه بودند، کامیونهای قبلی خود را به نمایندگی «ماموت دیزل» در شهرک کامیونداران واقع در شهرستان اسلامشهر فروخته بودند تا کامیونهای جدید را از آن نمایندگی تحویل بگیرند. فردی که خود را دارای نمایندگی از «ماموت دیزل» معرفی کرده بود، وعده تحویل کامیونهای جدید تا پنج ماه بعد را اعلام کرده بود اما با گذشت بیش از دو سال این وعده متحقق نشد.

*جمعی‌ از اهالی کوی ولیعصر شهر خمام در استان گیلان برای اعتراض به عدم برخورداری از آسفالت مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند. به گزارش خمام نیوز، این افراد که کاغذ نوشته‌ هایی در گلایه از شهرداری و شورای شهر به‌ همراه داشتند، علت تجمع را عدم برخورداری از آسفالت، گرد و خاک در بهار و تابستان، آبگرفتگی معابر و منازل در بارندگیهای پاییز و زمستان، و البته اجرا نشدن طرح فاضلاب شهری عنوان نمودند.

*کارگران خدمات شهری و فضای سبز خرمشهر، در اعتراض به تعویق سه ماهه در پرداخت حقوق و دستمزد خود، در مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، کارگران گفتند: در وضعیت کنونی گرانی بازار و وضعیت کرونایی، بدون حقوق و نداشتن بیمه برای درمان خانواده خود با مشکل روبه رو هستیم.

*به گزارش عصرما خوزستان، گروهی از کارگران اداره آب و فاضلاب شادگان در اعتراض به عدم دریافت مطالبات مزدی خود، مقابل درب ورودی اداره آبفا این شهرستان تجمع کردند.

*به گزارش عصر ما خوزستان، شماری از جوانان جویای کار ساکن روستای قلعه چنعان از توابع شهر کوت عبدالله در مقابل درب ورودی شرکت فولاد خوزستان تجمع کردند. به گزارش عصر ما خوزستان، شهروندان معترض در این تجمع خواهان بکارگیری نیروی بومی و اجتناب از استخدام نیروی کار غیربومی شدند.

 

سه شنبه ۲۵ آذر

*در حالی تنها چند روز به سالگرد انهدام هواپیمای اوکراینی توسط سپاه پاسداران باقی ‌مانده، برخی از خانواده ‌های جانباختگان این جنایت برای دادخواهی مقابل دادسرای نظامی تهران دست به تجمعی اعتراضی زدند. به گزارش اعتماد، ویدیوهای منتشر شده در فضای مجازی نشان از آن دارد که تجمع تنها به خیابان مجاور دادسرای نظامی ختم نشده و خانواده ‌های این جانباختگان در ساختمان دادسرای نظامی نیز اعتراض خود را مطرح کردند.

پدر مریم ملک، یکی از جانباختگان این حادثه به عنوان نماینده خانواده‌ های حاضر در تجمع، با اعتراض نسبت به روند رسیدگی به این پرونده، از مسئولان ‌پرسید: «چرا قائل نیستید که ما به عنوان اولیای دم، به عنوان جگرسوخته ‌ها، به عنوان کسانی که عملا مرده‌ های متحرک هستیم، در تحقیق و روشن شدن حقایق مشارکت کنیم؟!» او در ویدیوی حدودا ۴ دقیقه ‌ای که از جلسه اخیر با برخی مسئولان دادسرای نظامی منتشر شده، پس از اینکه می ‌گوید: «بعد از بچه ‌ام، زندگی نمی‌ خواهم، هیچ‌ چیز نمی‌خواهم»، به دیگر حاضران جلسه اشاره کرده و ادامه می‌ دهد: «ما از جان گذشته هستیم؛ هیچ‌ کدام از ما زندگی نمی ‌خواهیم.»

*کارگران کارخانه شیشه کاوه در ساوه در اعتراض به اخراج شان توسط کارفرما مقابل فرمانداری در شهرستان ساوه تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش ایران آزادی، کارگران معترض با در دست داشتن بنرهایی اعلام کردند که مقامات کارخانه چندین نفر از کارگران این کارخانه را که زمان بازنشستگی آنها فرا رسیده بود از کار اخراج کردند.  آنها در بنرهایی که در دست داشتند نوشته شده بود: ما با داشتن بیش از ۲۰سال سابقه به جای بازنشستگی از کار اخراج شده ‌ایم و فریاد دادخواهی ما شنیده نمی‌ شود.

*شماری از کارکنان شرکتی مخابرات تبریز (شرکت خدمات اول پیمانکار تامین نیروی انسانی مخابرات) به دلیل عدم تمدید قراردادشان تجمع کردند. به گزارش تبریز بیدار، این کارگران به دلیل اجرا نشدن طرح طبقه ‌بندی مشاغل در شرکت خدمات اول به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی شکایت کرده بودند و اداره یادشده به نفع شاکیان حکمی را صادر کرده بود. شرکت خدمات اول نیز در واکنش به محکومیتش در آذربایجان شرقی از تحویل برگه‌ های قرارداد جدید برای امضا و تمدید قرارداد کاری شاکیان خودداری کرده است و از آنان خواسته تا شکایت خود را پس بگیرند.

*خانواده‌ های قربانبان انفجار در کلینیک سینا اطهر با برپایی تجمع در محل واقعه خواهان روشن شدن هرچه سریعتر علل حادثه و برخورد با مقصرانش شدند. به گزارش جوان آنلاین، حادثه دردناک انفجار و آتش سوزی کلینیک سینا اطهر  روز سه شنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۹ منجر به مرگ ۱۹ نفر و زخمی شدن ۱۱ تن دیگر شد و با گذشت ۶ ماه همچنان تکلیف آن روشن نشده است.

*اهالی شهرک اندیشه قزوین برای اعتراض به سلب حق مالکیت زمین شان و عدم پاسخگویی مسئولان دست به تجمع مقابل دادگستری قزوین زدند. به گزارش صبح قزوین، یکی ازتجمع کنندگان گفت: شهرک اندیشه در پنج کیلومتری قزوین واقع شده و شامل یک ‌هزار قطعه است؛ تقریبا بخش قابل توجه و نیمی از این شهرک فاقد مشکل قانونی است، در حالی که مسئولان قضایی استان عنوان می‌کنند برخی از اراضی این شهرک دارای مشکل است.

*برخی از صاحبان شغلهای مرتبط با تالار های پذیرایی تهران، کرج و شمیرانات برای اعتراض به برگزاری مراسم عقد توسط دفاتر اسناد رسمی مقابل اتاق اصناف تهران اجتماع کردند. به گزارش رکنا، رئیس اتحادیه تالارداران پذیرایی گفت: اعتراض ‌کنندگان ادعا دارند دفاتر اسناد رسمی؛ همه سفره‌ عقد گذاشته ‌اند، مراسم برگزار می ‌کنند و حتی شام می ‌دهند‌ اما تالارهای پذیرایی که متخصص برگزاری مراسم هستند و می‌ توانند پروتکلها را رعایت کنند، تعطیل شده‌ اند.

 

چهارشنبه ۲۶ آذر

*جمعی از جوانان جویای کار روستای شهرویی از توابع بهبهان، برای چهارمین بار در ماه آذر مقابل درب ورودی پالایشگاه بیدبلند2 این شهرستان، تجمع کردند.

در سومین بار تجمع این جوانان، شماری از نیروهای سرکوبگر انتظامی برای جلوگیری از ادامه تجمع مقابل درب اصلی پالایشگاه حضور یافتند.

به گزارش هرانا، جوانان جویای کار روستای شهرویی، در چهار ماه اخیر بارها در مقابل درب پالایشگاه، فرمانداری و دفتر نماینده بهبهان تجمع کرده اند تا در پالایشگاه بید بلند2 صاحب شغل شوند.

*کارگران شهرداری حسینیه برای اعتراض به عدم پرداخت ۹ ماه حقوق دست به تجمع مقابل شهرداری این شهر زدند. به گزارش شبکه خبری خوزستان، شهردار حسینیه در رابطه اعتراض کارگران گفت: شهرداری حسینیه ۲۹ نیرو دارد که ۹ ماه است که حقوق آنها پرداخت نشده است.

*رانندگان پایانه سلطانی کرج برای اعتراض به پرداخت عوارض روزانه ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان به شهرداری کرج تجمع کردند. به گزارش فارس، رئیس سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری کرج در رابطه با اعتراض رانندگان پایانه سلطانی مبنی بر پرداخت روزانه ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان به این پایانه، گفت: این مبلغ برای کمک هزینه نگهبانی، ابنیه، تأسیسات و امکانات مورد استفاده مصرف می‌شود.

*برای باری دیگر، خانواده بیماران «سی ‌اف» برای اعتراض به نبود دارو و وعده های توخالی مسئولان مقابل وزارت بهداشت تجمع کردند. به گزارش فارس، مادر «محمد رضا» (بیمار ۷ ساله سی ‌اف)، یکی از نمایندگان استان تهران نوشته ‌ای که در دست دارد را کمی پایین می ‌آورد و می‌ گوید: «حدود یک سال است داروی کرئون، اصلی ‌ترین داروی بچه‌ های سی ‌اف وارد نمی ‌شود. چند ماه قبل، یک‌ بار همین ‌جا مقابل وزارت بهداشت و یک ‌بار هم مقابل سازمان غذا و دارو تجمع کردیم. بعد از آن برای آرام کردن ما، یک نوبت کرئون – آن هم به تعداد محدود – وارد شد. اعلام کردند آبان ماه دوباره وارد می ‌شود، اما نشد. قرار شد آذرماه وارد شود اما آذر هم رو به پایان است و خبری نشده است.

*خانواده خدیجه دهانی با همراهی جمعی از اهالی روستای نظرآباد با تجمع مقابل فرمانداری شهرستان راسک در استان سیستان و بلوچستان خواستار رسیدگی، دستگیری و محاکمه ماموران هنگ مرزی شدند. به گزارش رصد بلوچستان، روز شنبه ۲۲ آذر، خانواده دهانی پس از شرکت در یک مراسم عروسی در روستای میردوک در حال بازگشت به منزل خود بودند که در مسیر راه با نیروهای هنگ مرزی و اطلاعات لباس شخصی که چندین خودروی سوخت بر را توقیف کرده روبرو می شوند. یکی از خودروهای توقیف شده دچار نقص فنی بوده که ماموران امنیتی در آن محل حضور داشته و با مشاهده خودروی دهانی توسط آنها، ماموران هنگ مرزی به سمت آنها تیراندازی کردند.

با پیاده شدن سرنشینان خودروی دهانی، ماموران هنگ مرزی با خودرو به سمت آنها حرکت کرده که خانم خدیجه دهانی توسط ماموران هنگ مرزی و مقابل چشمان فرزندانش زیر گرفته شده و جانباخت.

*تعدادی از رانندگان تاکسیهای فرودگاهی برای اعتراض به توقف خودروهای شان به دلیل عدم پرداخت جریمه دست به تجمع زدند. به گزارش تین نیوز، ، تجمع کنندگان جریمه های صورت گرفته در آزادراهها را نامتعارف دانسته و به توقف خودروهای خود به دلیل عدم پرداخت این جریمه ها معترض بودند.

 

پنجشنبه ۲۷ آذر

*شماری از کارگران خدمات شهرداری امیدیه برای دومین روز متوالی در اعتراض به عدم پرداخت بیش از هشت ماه حقوق و مزایا، مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش عصر جنوب، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: این شهرداری از ابتدای سال تاکنون تنها یک ماه حقوق کارگران را پرداخت کرده و همچنین در خصوص پرداخت عیدی و سنوات سال گذشته نیز اقدامی صورت نگرفته است

*جمعی از کارکنان پیمانکاری مخابرات تبریز برای چندمین روز متوالی در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی خود مقابل مخابرات استان آذربایجان شرقی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، اعتراض این کارکنان از ظهر روز سه ‌شنبه ۲۵ آذر آغاز شد. کارکنان پیمانکـاری مخابرات تبریز در این تجمع اعتراضی، امنیت شغلی خود و اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل را خواستار شدند.

 

آدینه ۲۸ آذر

*جمعی از اهالی روستای چنار محمودی از توابع شهرستان لردگان، در اعتراض به عدم رسیدگی به موضوع آلوده شدن برخی از اهالی این روستا به ویروس HIV، دست به تجمع زدند. به گزارش ایران اینترنشنال، در مهرماه سال ۹۸ شماری از اهالی روزتای چنار محمودی به ویروس ایدز مبتلا شدند و معاون بهداشتی وزیر بهداشت آمار مبتلایان به ویروس ایدز در این منطقه را نزدیک به ۷۰ تن اعلام کرد. با گذشت بیش از یک سال از اعتراضهای مردم روستای چنار محمودی به همه گیری ایدز در این منطقه به دلیل «سرنگهای آلوده»، بار دیگر گروهی از معترضان با برپایی تجمعی خیابانی از بی‌ توجهی مقامهای حکومت در رسیدگی به وضعیت شان پس از همه گیری گسترده ایدز میان ساکنان این منطقه انتقاد کردند.

 

شنبه ۲۹ آذر

*کارگران آب و فاضلاب روستایی استان خوزستان در اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق و حق بیمه و وضعیت استخدامی ناروشن دست از کارکشیدند مقابل ساختمان شرکت در کلانشهر اهواز تجمع کردند. به گزارش عصر جنوب، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: این کارگران مربوط به شرکت آب و فاضلاب روستایی هستند که در خصوص مطالبات معوق خود شاکی هستند. وی افزود: منابع مالی باید محقق شود تا بتوان مطالبات این کارگران را پرداخت کرد اما به دلیل نداشتن منابع مالی کافی قرار شد زمینی را که در کوی گلستان اهواز برای امکانات رفاهی کارکنان درنظر گرفته شده بود برای تامین مطالبات کارگران بفروشیم.

*جمعی از کارگران بخش تنظیف و فضای سبز شهرداری بندرعباس مقابل استانداری هرمزگان تجمع کردند. به گزارش صبح ساحل، تاخیر در پرداخت حقوق، بیمه، سنوات و تامین امکانات ضروری از جمله لباس و ماسک از دلایل اعتراض و تجمع آنها بوده است.

*برای سومین بار در ماه جاری، کارگران شهرداری صیدون از توابع شهرستان باغملک برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق دست از کارکشیدند مقابل ساختمان شهرداری دراستان خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: دستمزد ما در ۸ ماه گذشته پرداخت نشده و در شرایط فعلی که در آستانه شب یلدا قرار داریم، نگران تامین هزینه‌ های زندگی خود هستیم.

*جمعی از دستفروشان سنندج برای اعتراض به تصمیمات اخیر مسئولان مبنی بر جلوگیری از ادامه فعالیت آنان «در پیاده ‌راه خیابان فردوسی» دست به تجمع مقابل شورای شهر سنندج زدند. به گزارش تسنیم، دستفروشان حاضر در این تجمع گفتند که انتظار داریم مسئولان وضعیت معیشتی زندگی ما را در این شرایط بد اقتصادی در نظر بگیرند. برخی از دستفروشان اعلام می ‌کردند که مدارک لیسانس و حتی فوق‌ لیسانس دارند و از بیکاری و ناچاری به این کار روی آورده ‌اند. آنان می‌گفتند با همه گیری ویروس کرونا بازارمان کساد شده و بد نیست که مسئولان نگاهی به وضعیت زندگی و نیازهای خانواده ‌های ما هم داشته باشند.

 

یکشنبه ۳۰ آذر

*جمعی از رانندگان خودمالک سازمان اتوبوسرانی ارومیه برای اعتراض به کاهش درآمد،عدم پرداخت حق بیمه و تسهیلات، برای دومین روز متوالی دست از کارکشیدند و مقابل شهرداری مرکز استان آذربایجان غربی اجتماع کردند. به گزارش ایرنا، یکی از رانندگان اتوبوس معترض گفت: از وعده وعیدهای مسئولان سازمان به ستوه آمده‌ ایم چون قرار بود بیمه تکمیلی و سخت و زیان‌آور رانندگان و روغن، لاستیک و سایر تسهیلات تا آخر آبان ماه حل و فصل شود اما نه تنها این اتفاق نیفتاده بلکه در مراجعه به مسئولان اتوبوسرانی با رانندگان آمرانه سخن می‌گویند.

*کارکنان شرکتی مخابرات آذربایجان ‌شرقی، مقابل ساختمان استانداری واقع در تبریز، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش مخابرات ما، آنها نسبت به عدم تمدید قراردادشان معترض و خواهان تضمین امنیت شغلی خود شدند.

*کارکنان شرکت آب و فاضلاب خوزستان مقابل ساختمان مرکزی این شرکت در اهواز تجمع کردند. به گزارش عصرما خوزستان، این کارکنان دلیل تجمع خود را اعتراض به ادغام سه شرکت حوزه آبفا، عدم پرداخت معوقات مزدی و بیش از ۲۰ ماه حق بیمه تأمین اجتماعی خود عنوان کردند.

*برای دومین بار، کارگران سالن مونتاژ ایران خودرو خراسان رضوی واقع در شهرک صنعتی بین آلود برای اعتراض به اضافه کاری اجباری دست از کار کشیدند. به گزارش ایلنا، کارگران ایران خودرو خراسان رضوی با اشاره به بی ‌توجهی کارفرما در افزایش ساعت کاری خود گفتند: کارفرما برای بالا بردن تولید محصولات کارخانه برای کارگرانی که در مشاغل سخت و زیان ‌آور هستند هر سه نوبت کاری؛ دو ساعت اضافه ‌کاری تعریف کرده است.

 

دوشنبه های اعتراضی کشاورز شرق اصفهان

کشاورز شرق اصفهان اعلام کردند که هر دوشنبه در مقابل یک ارگان و سازمان ذیربط برای بیان اعتراض تجمع می ‌کنیم تا مشکلاتمان را حل کنند.

روز دوشنبه ۲۴ آذر، برای چهارمین بار در این ماه صدها کشاورزشرق اصفهان برای بازگشایی زاینده رود و تخصیص‌ حقابه‌ دست به تجمع در میدان پُزوه خوراسگان در منطقه ۱۵ کلانشهر اصفهان زدند.

 

حرکتهای اعتراضی کارگران هفت تپه

به گزارش سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، روز دوشنبه ۳ آذر، جمعی از کارگران فصلی کشت وصنعت نیشکر هفت تپه به دنبال اخراج از کار تحت لوای اتمام قرارداد کار دست به تجمع مقابل ساختمان مدیریت شرکت زدند و خواستار بازگشت به کار شدند.

روز سه شنبه ۴ آذر، کارگران بخشهای مختلف شرکت هفت‌تپه در محوطه این شرکت دست به تجمع زدند.

روز سه ۲۵ آذر برای پنجمین روز متوالی، کارگران بخش خدمات کشت وصنعت نیشکر هفت تپه برای اعتراض به جابجایی شغلی به اعتصاب شان ادامه دادند و در این مجتمع تجمع کردند.

 

اخبار کوتاه منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

دوشنبه ۳ آذر: مشاوران املاک جزیره کیش برای اعتراض به کاهش نرخ کمیسیون دفاتر املاک دست به تجمع مقابل ساختمان سازمان منطقه آزاد کیش زدند./ جمعی از کارگران مناطق آزاد ماهشهر در اعتراض به سو استفاده کارفرمایان مناطق از شرایط کرونا و اخراج کارگران دست به تجمع زدند./ شماری از کارگران کارخانه بازیافت زباله اهر با اقدام به تجمع خواستار از سرگیری فعالیت کارخانه و بازگشت به کار خود شدند.

سه شنبه ۴ آذر: کارگران پیمانی صنعت نفت در اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و دیگر وعده های مقامات نفت، مقابل وزارت نفت در تهران تجمع کردند./ شماری از کارگران کارخانه کیوان همدان برای دومین روز متوالی در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی مقابل ساختمان شرکت اقدام به برگزاری تجمع کردند./ جمعی از کارگران اخراجی شهرداری زنجان با خواست بازگشت به کار مقابل شهرداری این شهر تجمع کردند.

پنجشنبه ۶ آذر: تجمع گروهی از فارغ التحصیلان رشته مهندسی نفت، در میدان نفتی دشت آزادگان جنوبی. اعتراض تجمع کنندگان به عدم به کارگیری آنها در پروژه های میادین نفتی آزادگان جنوبی است./ کارگران مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بندر خمینی در اعتراض به نداشتن امنیت جانی، معیشتی و شغلی خود دست به تجمع زدند./ تجمع شماری از کارگران پیمانی صنعت نفت مقابل وزارت نفت. کارگران به عدم اجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل اعتراض کردند.

شنبه ۸ آذر: بار دیگر گروهی از فارغ التحصیلان رشته مهندسی نفت با برپایی تجمع در میدان نفتی دشت آزادگان جنوبی خواستار استخدام در این شرکت شدند./ کشاورزان اصفهان و خوزستان به طور همزمان با برپایی تجمع نسبت به طرح مصوبه دولت در زمنیه معافیت مالیاتی بخش کشاورزی اعتراض کردند.

یکشنبه ۹ آذر: جمعی از اعضای تعاونی کارگران امیرالمومنین پاکدشت، مقابل فرمانداری این شهرستان دست به تجمع اعتراضی زدند.

سه شنبه ۱۱ آذر: رانندگان تانکرهای سوخت‌ رسان در شهرستان چومان در اعتراض به پائین بودن کرایه حمل سوخت برای تحویل در جایگاهای سوخت اعتراض دارند و خواستار افزایش کرایه خود هستند./ جمعی از کارگران اخراجی پارس جنوبی به دنبال عدم تحقق وعده های مسئولان در خصوص بازگشت به کار، دست به تجمع زدند.

پنجشنبه ۱۳ آذر: کارگران کارخانه بهمن موتور واقع در کیلومتر ۱۶ جاده قدیم تهران کرج باخواست افزایش دستمزدها دست از کار کشیده و در محوطه کارخانه  اقدام به برگزاری تجمع کردند.

شنبه ۱۵ آذر: اعتصاب تانکرداران حامل سوخت در کرمانشاه به دلیل  پایین بودن کرایه ها./ تجمع شماری از شهروندان ماهشهر در اعتراض به استخدام کارگران غیربومی در شرکت پتروشیمی کارون، مقابل این شرکت./ کارگران مجموعه صنعتی گروه گلرنگ در اعتراض به عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی مقابله با کرونا در این شرکت، اقدام به برگزاری تجمع کردند./ تجمع شماری از کشاورزان و مالباختگان منطقه چغامیش در شهرستان دزفول در اعتراض به کلاهبرداری صورت گرفته از آنها./ تجمع کارگران راه آهن خراسان (شرکت تراورس) مقابل ساختمان مدیریت و ایستگاه راه آهن.

یکشنبه ۱۶ آذر: کارکنان ذوب آهن اصفهان در اعتراض به کم بودن دستمزد، تورم بیش از حد و بی کفایتی مسئولان در محل کار خود تجمع کردند./ گروهی از جوانان حامی محیط ‌زیست در مریوان، در محل بلوطهای قطع ‌شده‌ِ زاگرس، بذر بلوط کاشتند و با شعار یک انسان = یک درخت، به قطع درختانْ توسط نابودگرانِ زاگرس، به شیوه‌ ای هنرمندانه اعتراض کردند.

دوشنبه ۱۷ آذر: تجمع شماری از دامداران شهرکرد در اعتراض به نبود نهاد دامی مقابل جهاد کشاورزی این شهر./ تجمع آبداران شهرستان ایذه واقع در استان خوزستان در اعتراض به بی توجهی مسئولان اداره آب و فاضلاب و پرداخت نشدن مطالبات مزدی و معوقه آنها مقابل دفتر این شرکت./ تجمع گروهی از بازنشستگان هواپیمای ملی ایران (هما)، مقابل ساختمان مرکزی این شرکت. معترضان علت اجتماع خود را اعتراض به عدم اجرای قانون همسان سازی حقوق، عنوان کردند.

چهارشنبه ۱۹ آذر: برای دومین روز متوالی، تعدادی از فروشگاههای توزیع مرغ استان آذربایجان شرقی در اعتراض به قیمت مصوبه دولتی مبنی بر۲۰ هزار و۴۰۰ تومان اقدام به بستن یا عدم فروش مرغ کردند./ جمعی از کارگران شاغل در پایانه خورموسی (سربندر) در اعتراض به بی توجهی مسئولان به مطالبات شان در این پایانه تجمع اعتراضی برگزار کردند./ عشایر سنگسر در اعتراض به کمبود خوراک برای دامهای شان تجمع کردند.

پنجشنبه ۲۰ آذر: شماری از کارگران نیروگاه برق رامین در محوطه این نیروگاه تجمع کردند. این کارگران به عدم پرداخت معوقات مزدی و کمکهای رفاهی، عدم رسیدگی به مشکلات بیمه و بلاتکلیفی وضعیت وامهای خود اعتراض کردند./ تجمع شهروندان ساکن شهرستان انگوت از توابع استان اردبیل مقابل شهرداری این شهرستان. معترضان گفتند: ما تا کی باید با این مشکلات دست و پنجه نرم کنیم./ تداوم یک هفته ای اعتصاب رانندگان اتوبوس فلاورجان، به خاطر وضعیت کرایه ها. این اتوبوسها روزانه بیش از ۴ هزار مسافر در هشت شهر و سه بخش شهرستان جا به جا می کنند.

شنبه ۲۲ آذر: پیمانکاران فضای سبز شهرداری تبریز مقابل شهرداری این شهر تجمع کردند./ پرسنل قراردادی و پیمانکاری اداره آبفا بندر خمینی، در محوطه این اداره دست به تجمع اعتراضی زدند./ کارگران شرکت آب و فاضلاب خلخال در استان اردبیل برای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی و شغلی تجمع کردند.

دوشنبه ۲۴ آذر: تعدادی از تالارداران تهران در اعتراض به ادامه تعطیلی این مراکز به دلیل کرونا و مشکلات اقتصادی پیش آمده برای این صنف، مقابل وزارت بهداشت تجمع کردند.

چهارشنبه ۲۶ آذر: کارگران کارخانه قند یاسوج در اعتراض به عدم بازگشایی کارخانه و بازگشت به کار خود مقابل درب کارخانه دست به تجمع زدند

شنبه ۲۹ آذر: کارگران شهرداری بندرعباس برای اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق معوقه خود مقابل ساختمان شهرداری این شهرستان تجمع کردند./ تجمع باغداران شرق اصفهان در اعتراض به تخریب باغها، جلوی استانداری اصفهان.

یکشنبه ۳۰ آذر: شماری از مالباختگان سامانه نیما، بار دیگر در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان بانک مرکزی واقع در تهران، تجمع کردند.

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۳۲، دوشنبه ۱ دی ۱۳۹۹ ـ ۲۱ دسامبر ۲۰۲۰

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول