یادواره شهیدان فدایی

رفیق سید قربان حسینی

گردآوری و تنظیم: امیر ابراهیمی

 

به گلگشت جوانان یاد ما را زنده دارید ای رفیقان که ما در ظلمت شب، زیر بال وحشی خفاش خون آشامنشاندیم این نگین صبح روشن را
و خون ما به سرخی گل لالهبه پاکیِ تن بی رنگ ژاله....

 

فدایی شهید، رفیق سید قربان حسینی از طایفه دراویش یارسان بود. او متولد شهرستان گهواره در استان کرمانشاه، فرزند اول خانواده، مجرد، دیپلم ریاضی، آموزگار و از هواداران سازمان چریک‌های فدایی خلق بود.

تنبور نوازی و آواز خوانی در میان این طایفه عمومی و موروثی است و رفیق سید قربان ترانه "سی قربان" را به زبان محلی زمزمه می کرد.

رفیق قربان بخش اعظم دوران آموزگاری خود را در استان ایلام سپری کرد و در اواخر دهه پنجاه در کرمانشاه شروع به کار کرد. در سال ١٣۵۶ به همراه عده ای از همکارانش از جمله زنده یاد رفیق هرمز گرجی ‌بیانی "کانون صنفی معلمان کرمانشاه" را تاسیس کرد.

فعالیتهای سیاسی و اجتماعی رفیق قربان از بهار سال ١٣۵٨ آغاز شد. وی پس از اخراج از آموزش و پرورش در سال ١٣۵٩، به روستای گهواره بازگشت و به کار کشاوری مشغول شد.

در صبح روز قبل از مراسم ازدواجش در تابستان سال ۱٣۶۱، پاسداران با تمام قوا به صورت مسلحانه به خانه اش حمله کرده و همه نوارهای موسیقی و نوارهایی که از نواختن تنبور پدر خانواده و سایر اساتید تنبور ضبط شده بود و همه کتابهای قدیمی شعر و ادب فارسی و کوردی و کتب مذهبی یارسانی را غارت کردند.

پدر و مادر رفیق قربان هر روز از صبح تا شب مقابل زندان و بیدادگاه رژیم می رفتند تا خبری از فرزند خود به دست آورند. سرانجام در روز یکشنبه ۱۹ دی ماه ۱۳۶۱ خبر تیرباران رفیق سید قربان حسینی را به خانواده اش اطلاع دادند.

پیکر این فدایی شهید روز دوشنبه ۲۰ دی بر دوش هزاران نفر مردم قرار گرفت و با نواختن ساز تنبور و خواندن سرودهای دینی مردم یارسان، در یکی از زیباترین کوهپایه های روستای "توت شامی" از توابع گهواره گوران به خاک سپرده شد.

 

(در تهیه این مطلب از سایتهای سرخط و بنیاد برومند استفاده شده است.)

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۳۲، دوشنبه ۱ دی ۱۳۹۹ ـ ۲۱ دسامبر ۲۰۲۰

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول