جنبش رنگین کمان بیشماران (دی ۹۹)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

 

در ماه دی حرکتهای اعتراضی زیادی صورت گرفت. حقوقهای معوقه، اخراج، خصوصی سازی یا خودمانی کردن، نپرداختن سهم کارفرما از بیمه، ناکافی بودن حقوق در مقایسه با تامین حداقل زندگی، بیکاری و بی آبی، تهدید زندگی بازنشستگان و تعرض حکومت به طبیعت و معیشت مردم و ... از جمله مواردی است که موجب اعتراض به اشکال گوناگون شد. در این میان حرکتهای جوانان برای دستیابی به کار، جنبش طرفداران محیط زیست، حرکتهای گشترده و سراسری بازنشستگان، معلمان، پرستاران، دانشجویان و کشاورزان قابل توجه بود. پیرامون بیکاری روزنامه حکومتی کار و کارگر در روز دوشنبه ۲۲ دی امسال نوشت: «طبق گزارش مرکز آمار در پاییز امسال ۶۲ میلیون و ۴۴۰ هزار نفر جمعیت از ۱۵ سال بیشتر در کشور داشتیم که ۲۳ میلیون و ۴۱۳ هزار نفر فعال و ۳۶ میلیون و ۵۹۱ هزار نفر غیرفعال بودند.» این جمعیت کلان بیکاران جامعه و به خصوص جوانان را با مشکلات زیادی روبرو کرده است. حکومت بی توجه به جوانان ایران همچنان درآمدهای کشور را برای سرکوب و آشوبگری در کشورهای دیگر هزینه می کند. در مقابل این بیدادگری رژیم، جوانان کشور به شیوه های مختلف و در زمینه های متنوع دست به اعتراض می زنند. برای مثال در این ماه جوانان جویای کار روستای شهرویی از توابع بهبهان بارها دست به تجمع و اعتراض زدند و نیز تجمع جوانان جویای کار شهرستان هویزه که خبر آن را در همین مجموعه خواهید خواند.

دوبار تجمع سراسری بازنشستگان نیز در دی ماه و شعارهای ضد حکومتی آن نشان داد که جامعه، با وجود همه گیری ویروس کرونا، تسلیم تبهکاریهای رژیم نمی شود.  

در ماه دی، آلودگی هوا، آتش سوزی در «دره شمالی» پارک ملی گلستان، ۳۰ فقره آتش ‌سوزی در جنگلهای حوزه منابع طبیعی مازندران، خشک شدن ۹۶ درصد از تالاب بین‌المللی گاو خونی در استان اصفهان، آتش سوزی در ۳۰ هکتار از منابع طبیعی استان گیلان طی دو روز در ۵۵ نقطه، طرحهای ضد مردمی در مورد آب و ... بخشی از دستاوردهای جمهوری اسلامی در مورد طبیعت و محیط زیست فقط در یک ماه است.

در این رابطه نیز مدافعان زندگی انسانی، بارها به سیاستهای رژیم اعتراض کرده اند که خبرهای مربوط به آن در ماه دی را در این مجموعه مطالعه خواهید کرد.

همچنین نیروهای کار در واکنش به شرایط فلاکتبار زندگی و معاش خود به طور روزانه دست به اعتراض می زنند. در مجموعه زیر خلاصه دستکم ۲۸۲ حرکت اعتراضی از جانب کارگران و مزدبگیران در ماه دی ۹۹ را خواهید خواند. اخبار حرکتهای اعتراضی معلمان، دانشجویان و پرستاران در این ماه به طور جداگانه در ماهنامه نبردخلق منتشر می شود.

 

دوشنبه ۱ دی

*روز دوشنبه ۱ دی، جمعی از کارگران زن شاغل در کارخانه پسماند صُفیره برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی مقابل شهرداری اهواز تجمع کردند. به گزارش ایلنا، سایت پسماند صُفیره با ۱۲۰ کارگر، وظیفه تفکیک زباله‌ های شهری و بیمارستانی را بر عهده دارد که از ابتدای سال جاری به بهانه‌ های مختلف چندین بار تعطیل و مجدداً آغاز به کار کرد تا در نهایت به ‌طور رسمی تعطیل شد. کارگران معترض در صحبتهای خود در مورد حساسیت و سختی این شغل گفتند، که هرکسی حاضر به پذیرش و انجام این کار نخواهد بود و کسب روزی و امرار معاش برای مخارج زندگی، آنها را وادار به انجام این کار کرده است. چرا مسئولان توجه ای به این موضوع ندارند!؟

*کارگران پسماند شهرداری بوشهر برای اعتراض به کاهش حقوق و عدم پرداخت به موقع آن و حق بیمه دست از کارکشیدند و در پارک ژنرال تجمع کردند. به گزارش فارس، یکی از کارگران پسماند شهرداری بوشهر گفت: قرارداد کارگران شهرداری به ‌صورت ماهانه تنظیم می ‌شود و حقوق پرداختی این ماه نسبت به ماههای گذشته نیز کاهشی بوده و با پیگیری این موضوع از مسئولان، پرداخت بیمه را علت این کاهش دانسته ‌اند.

*برای دومین روز متوالی کارکنان سازمان منطقه ویژه‌ اقتصادی پتروشیمی برای اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل دست از کارکشیدند و در ساختمان این سازمان واقع در بخش بندر امام شهرستان ماهشهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان به عملکرد مدیرعامل این سازمان اعتراض کرده و با سردادن شعارهای «مدیر‌ بی لیاقت‌، نمی خوایم» و «شهیدی ‌نیا‌ حیا‌ کن حق‌ ما را ادا کن» خشم خود را نشان دادند.

*به گزارش کبنا، کارگران پتروشیمی دهدشت جهت رسیدگی به مطالبات شان مقابل این شرکت دست به تجمع زدند.

 

سه شنبه ۲ دی

*جمعی از  مهندسان ساختمان استان البرز برای اعتراض به عدم آزادسازی حق ‌الزحمه‌ مهندسان ناظر و تجمیع دستمزدها در حسابهای غیرشفاف نظام‌ مهندسی دست به تجمع مقابل ساختمان مرکزی سازمان نظام مهندسی استان البرز واقع در میدان طالقانی کلانشهر کرج زدند. به گزارش ایسنا، مهندسان ساختمان استان البرز پیش از این در نامه ‌ای به وزیر راه و شهرسازی به نحوه‌ پرداخت حق ‌الزحمه‌ مهندسان ناظر و تقسیط آن بدون توجه به شرایط بهداشتی جامعه، تورم فزاینده و کاهش ارزش پول ملی و پایین بودن دستوری هزینه‌ ساخت و در نهایت ناچیز بودن تعرفه‌ ناظران اعتراض کردند.

*شماری از شهروندان در اعتراض به قوانین خانواده و مهریه، مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند. به گزارش هرانا، در این تجمع حاضران شعارهایی از جمله «حقوقمون ریال سکه هامون دلار» و «دغدغه زندگی، مهریه میلیاردی» سر دادند.

 

چهارشنبه ۳ دی

*گروهی از غارت شدگان موسسات اعتباری، در اعتراض به عدم رسیدگی و تعیین تکلیف برای اموال از دست رفته شان، مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش ایسنا، سپرده گذاران موسسات اعتباری کاسپین و ثامن الحجج با نوشته ها و پلاکاردهای شان و با سر دادن شعارهایی خواستار تعیین تکلیف هرچه زودتر اموال از دست رفته خود شدند.

*جمعی از آسیب دیدگان و قربانیان جنگ هشت ساله ایران و عراق، برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت خود، مقابل مجلس دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، بر اساس قانون، خانواده این افراد در دستگاههای دولتی باید به رسمی تبدیل وضعیت شوند. در قانون به صراحت از نیروهای شرکتی نام برده شده و رئیس بنیاد موسوم به شهید و امور ایثارگران و رییس کمیسیون‌ برنامه و بودجه مجلس نیز کارکنان شرکتی را مشمول این طرح دانسته ‌اند، اما بعد از ابلاغ بخشنامه‌ توسط سازمان اداری و استخدامی کشور، نیروهای شرکتی از این قانون حذف شده و تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی به رسمی دائم فقط در دستور کار قرار گرفته است.

*کارگران کارخانه سیمان خوزستان واقع در کيلومتر ۲۲جاده رامهرمز- هفتکل، برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی درپی قطع گاز این واحد تولیدی از طرف شرکت گاز استان خوزستان دست به تجمع مقابل فرمانداری شهرستان هفتکل زدند. به گزارش عصر جنوب، مدیرعامل شرکت گاز خوزستان گفت: به مدیرعامل این کارخانه سیمانی از مهرماه نسبت به قطع گاز در دی ‌ماه اطلاع ‌رسانی شده و شرکت پخش فرآورده ‌های نفتی می‌ گوید آمادگی تامین سوخت مازوت‌ با همان قیمت گاز‌ را برای این کارخانه داشته است.

 

پنجشنبه ۴ دی

*برای سومین روز متوالی، جمعی از کارگران تعدیلی سایت الفین پتروشیمی ایلام در اعتراض به عدم به کارگیری مجدد نیروها باوجود داشتن چندین سال سابقه کاری و بومی، مقابل ساختمان پتروشیمی ایلام تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: حدود سی کارگر هستیم که با شروع بهره‌برداری سایت الفین، به دلیل عدم نیاز بیکار شده ‌ایم؛ این در حالی است که ما نیروهای بومی هستیم و کار در پالایشگاه حق ما است.

 

شنبه ۶ دی

*برای دومین روز متوالی شماری از رانندگان اتوبوس رباط کریم و پرند برای اعتراض به عوارض نجومی آزاد راه تهران – ساوه دست از کار کشیدند و با توقف حدود ۸۰ دستگاه اتوبوس در کنار این اتوبان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از رانندگان معترض گفت: این تجمع مسالمت آمیز را برگزار کردیم، تا شاید مسئولان که بارها وعده حل معضل عوارض آزادراه تهران- ساوه برای شهروندان رباط کریم و بهارستان را داده ‌اند، صدای ما را بشنوند.

*یرای هفتمین روز، کارگران معدن سنگ آهن آریا جنوب زرند در استان کرمان برای اعتراض به سطح نازل حقوق و ساعت کار زیاد، به اعتصاب و تجمع در محل کارشان ادامه دادند. به گزارش صدای زرند یکی از کارگران معترض گفت: اکنون یک هفته است که ما تجمع کرده ‌ایم، بابت ساعت کار بالا و حقوق کم. هرچه به ریاست کارخانه می ‌گوییم یا ساعت کار را کم کنید یا حقوق را افزایش دهید، اصلا توجهی به ما نمی ‌کند؛ فقط می ‌گویند کارخانه را تعطیل می‌کنیم! فرماندار زرند در باره اعتصاب این کارگران نیزگفت: دنبال حل کدخدامنشی مشکل این کارگران هستیم.

 

دوشنبه ۸ دی

*جمعی از جوانان جویای کار از روستای قلعه چنعان خوزستان، مقابل درب ورودی شرکت فولاد خوزستان دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش عصرما خوزستان، جوانان معترض، خواهان اجرای مفاد قانون پنج ساله توسعه ششم و به کارگیری جوانان بومی شدند.

*گروهی از اهالی روستای فراغه شهرستان ابرکوه واقع در استان یزد، در اعتراض به احداث کارخانه کاشی سازی، در محل احداث آن تجمع کردند. به گزارش الان نیوز، تصاویری از تجمع و اعتراض مردم فراغه در اعتراض به هجوم صنعت به کشاورزی منتشر شده است. مردم معترض فراغه با احداث کارخانه کاشی در دهستان فراغه که خود با مشکل آب روبه رو است مخالف هستند و آن را تهدیدی زیست محیطی برای سه هزار هکتار باغها و زمینهای کشاورزی این منطقه است

*مالکان زمینهای شهرک عظیمیه قزوین با برپایی تجمع مقابل شهرداری منطقه ۳ و استانداری قزوین به بلاتکلیفی ۳۰ ساله، عدم صدور مجوز ساخت ‌و ساز در شهرک و مشکلات نبود آب اعتراض کردند. به گزارش تسنیم، قسمتی از عظیمیه چندین سال پیش توسط تعاونی ارگانهای مختلف استان به مردم فروخته شده و حال پس از گذشت بیش از ۳۰ سال و افزایش افسار گسیخته تورم تنها یک قطعه زمین بدون هیچگونه امکانات و زیرساختهای لازم دارایی مردم شده است.

*تعداد زیادی فعالان محیط زیست از اقشار مختلف مردم کرمان در جازموریان برای اعتراض به طرح انتقال آب هلیل رود برای سومین هفته متوالی دست به تجمع و تشکیل زنجیره انسانی زدند. طرح غیرکارشناسانه انتقال آب هلیل رود به شمال کرمان زندگی ساکنان جازموریان را تهدید می کند. به گزارش رسانک، این طرح با عدم برنامه ریزی مناسب و در نظر گرفتن عواقب سرانجامِ آن باعث خشک شدن کامل منطقه جازموریان و از بین رفتن کشاورزی خواهد شد. کارگزاران رژیم در استان کرمان می خواهند با اجرای آن، آب مورد نظر را برای مصارف صنعتی در شمال استان کرمان استفاده کنند. به گفته فعالان محیط زیست، خشک شدن تالاب جازموریان می ‌تواند در بارور شدن ابرها اختلال ایجاد کند و چرخه بارندگی در این استان را کاهش دهد.

 

سه شنبه ۹ دی

*شماری ازکارگران فضای سبز شهرداری آبادان برای اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق و حق بیمه دست از کارکشیدند و در محوطه ساختمان شهرداری مرکزی آبادان تجمع کردند. به گزارش ایرنا، کارگران معترض گفتند: چندین سال است مطالبات مزدی و بیمه ‌ای معوقه داریم. در حال حاضر نیز جدا از دستمزد، بیمه ما کارگران به صورت کامل به تامین اجتماعی پرداخت نمی‌شود. کارگران شهرداری آبادان با بیان اینکه با وضعیت موجود، نگران افزایش مطالباتمان در ماههای آینده هستیم، اضافه کردند: مدیریت شهری آبادان هنوز تمهیدات قابل قبولی برای پرداخت مطالبات کارگران انجام نداده و بهانه وی کمبود منابع مالی در شهرداری است.

*برای باری دیگر، کارگران کارخانه رنگین نخ سمنان دست به تجمع مقابل استانداری زدند تا به عدم پرداخت مطالبات شان پس از هفت سال بیکارشدن اعتراض کنند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند: از سال ۹۲ که کارخانه تعطیل شده، بابت دریافت معوقات مزدی خود بلاتکلیفیم. حدود ۵۰ کارگر هستیم که سنوات پایان خدمت و سایر معوقات مزدی ما، هفت سال بعد از تعطیلی کارخانه پرداخت نشده است.

*جمعی از شهروندان در اعتراض به بحران وضعیت معیشتی خود، مقابل ساختمان پلی کلینیک شماره یک سازمان تامین اجتماعی تهران تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش هرانا، معترضان ضمن رو نمایی از نوشته ها و سر دادن شعارهایی از قبیل «غذا نیست، ترس نیست» و «باز یا بسته، ما گرسنه‌ایم»، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

 

چهارشنبه ۱۰ دی

*کارگران بخش تجهیزات مکانیکی کشت و صنعت نیشکرهفت تپه در اعتراض به عدم پرداخت بخشی از مطالبات ۴ همکار حق طلب شان برای یک ساعت دست از کار کشیدند و مقابل ساختمان مدیریت تجهیزات تجمع کردند. به گزارش هرانا، این اعتصاب در اعتراض به فیش حقوقی صادر شده برای ۴ نفر از همکاران زندانی در برج ۸ بود که برای آنها غیبت رد کردند.

 

پنجشنبه ۱۱ دی

*شماری از فعالان محیط زیست، انجمنهای زیست محیطی و هنرمندان خوزستانی در اعتراض به تصویب بودجه انتقال آب رودخانه کارون،‌ بر روی پل هلالی (پل سفید) اهواز تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش عصر ایران، تجمع کنندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی از جمله «نه به انتقال آب کارون»، «انتقال آب بهشت آباد، مرگ کارون»، «حقآبه زیست محیطی کارون کجاست» و «مرگ کارون=مرگ خوزستان=مرگ ایران»، خواستار توقف طرحهای انتقال آب از سرشاخه ‌های این رودخانه شدند.

*جمعی از سهامداران بانک دی در شهرهای تهران و مشهد با برگزاری تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان این بانک خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش روزنامه قانون، سهامداران بانک دی در تهران روز گذشته نیز تجمع اعتراضی برگزار کردند. تجمع کنندگان نسبت به تاخیر در اعلام افزایش سرمایه اعتراض کرده و خواستار برخورد با تخلفات رانت و تخریب سهم شدند.

*کارگران اداره آب و فاضلاب شهرستان اندیکا در استان خوزستان برای اعتراض به عدم پرداخت یک سال حقوق،۳۰ ماه حق بیمه و ۵ سال سنوات و عیدی دست به تجمع زدند. به گزارش رویش زاگرس، یکی از حاضران در تجمع گفت: متاسفانه همه مسئولان شهرستان از این وضعیت مطلع اما تاکنون هیچ چاره ای برای حل این مشکل اندیشیده نشده است. وی افزود: در سفری که قالیباف به شهرستان اندیکا داشت مشکلات را به ایشان منتقل و وی نیز قول داده بود در اسرع وقت به این وضعیت رسیدگی کند اما متاسفانه همه چیز فراموش و تا این لحظه هیچ اقدامی برای حل این مشکل نشده است.

*جمعی از اهالی لنده برای اعتراض به ایجاد سد آبریز (مارون۲) مقابل فرمانداری این شهرستان در استان کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند و خواهان توقف این پروژه شدند. به گزارش کبنا نیوز، معترضان با بیان اینکه مخالف توسعه و عمران هیچ منطقه ای نخواهند بود به گفتند: ایجاد سد آبریز (مارون ۲) باعث نادیده گرفتن حقوق ساکنان اصلی  رودخانه مارون شامل شهرستانهای لنده ،بهمئی، بخشهای چاروسا، دیشموک، سوق و دشمن زیاری خواهد بود و از جهتی تخریب محیط زیست را در پی دارد.

 

آدینه ۱۲ دی

*جمعی از غارت شدگان صندوق خیریه امام رضا در شهرستان قرچک برای اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان دادگستری این شهر تجمع کردند.به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، معترضان خواستار رسیدگی سریعتر به تخلفات این خیریه هستند.

همزمان گروهی از اهالی شهر شمشک در شهرستان شمیرانات استان تهران مقابل ساختمان شورای این شهر دست به تجمع اعتراضی زدند. با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا، این شهروندان به بازگشایی پیست اسکی شمشک، معترض هستند.

 

شنبه ۱۳ دی

*گروهی از کشاورزان مبارک شهر شهرستان ملکان واقع در آذربایجان شرقی، در اعتراض به تصرف اراضی کشاورزی خود برای توسعه شهرک صنعتی، در این شهرک دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش هرانا، این کشاورزان با در دست داشتن شعار نوشته هایی خواستار بازپسگیری اراضی کشاورزی خود شدند. مسئولان با مشاهده این اعتراضات اقدام به کلنگ زنی نکرده و با نیمه تمام گذاشتن این طرح محل را ترک کردند.

*شماری از دستفروشان اهواز که به گفته منابع محلی طی روزهای گذشته اموال شان توسط واحد اجرائیات شهرداری این شهر تخریب شده است، مقابل ساختمان شورای فرمایشی شهر دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش هرانا، ویدیویی به تازگی در شبکه های اجتماعی منتشر شده که از تخریب بازار دستفروشان میوه و تره‌بار در اهواز، حکایت دارد. در این ویدیو یکی از دستفروشان می ‌گوید: ساعت ۳ نصف شب افرادی که نقاب به صورت داشتند با بولدوزر بساط میوه ۱۵۰ دستفروش را تخریب کردند و چند نگهبان را با شوکر برقی مورد ضرب و شتم قرار دادند. به گفته منابع محلی، عامل تخریب اموال این دستفروشان اجرائیات شهرداری اهواز است.

*شماری از مغازه داران و بازاریان شهرستان ساری با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل فرمانداری این شهرستان خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش پانا، یکی از تجمع کنندگان عنوان کرد: ۱۰۰ روز کاسبی ‌مان را تعطیل کردند. چه فایده ای دارد این تعطیلیها؟ توی شهر پر است از ماشینهای با پلاک غیر ساری. چرا جلوی آنها را نمی ‌گیرند.

*جمعی از فعالان محیط زیست خوزستان در اعتراض به قطع ۲ هزار اصله درخت در پارک ملی کرخه برای ایجاد سیل ‌بند در مراتع کرخه تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایران اینترنشنال، برای احداث این سیل ‌بند قرار است ۳ هزار اصله درخت دیگر هم قطع شود. جنگلهای کرخه زیستگاه اصلی گوزن زرد ایرانی است.

*آتش ‌نشانان اصفهان برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت، سطح نازل حقوق و مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور نشدن دست به تجمع مقابل ساختمان مرکزی شهرداری کلانشهر اصفهان زدند. به گزارش برنا، این چهارمین تجمع اعتراضی آتش ‌نشانان اصفهان درنیمه دوم سال جاری است. یکی از آتش نشانان حاضر در تجمع گفت: علت تجمع ما مقابل ساختمان شهرداری مشخص نبودن تبدیل وضعیت و اختلاف در پرداختیها است که تاکنون به این مشکل آتش نشانان پرداخته نشده است.

 

تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی دستکم در ۲۵ شهر

روز یکشنبه ۱۴ دی، شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی دستکم در ۲۴ شهر از جمله اراک، شیراز، اردبیل، خرم آباد، تبریز، کرمانشاه، اهواز، قزوین، قم، کرج، مشهد، تهران، اصفهان، بجنورد، یزد، شوش دانیال و هفت تپه، سنندج، نیشابور، گرمه جاجرم، شوشتر، زنجان، همدان و رشت، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان در مقابل سازمان تامین اجتماعی شهرهای خود، دست به تجمع اعتراضی زدند. بازنشستگان معترض برخی از مطالبات خود را اجرای قانون همسان سازی حقوق، رفع مشکلات بیمه تکمیلی، پرداخت پاداش آخر سال، محاسبه سوابق مشاغل سخت و زیان آور در محاسبات متناسب سازی، عنوان کردند. به گزارش کانال رسمی سندیکای کارگران فلزکار مکانیک ایران، معترضان پلاکارها و دست نوشته هایی با خود حمل می کردند که بیانگر خواسته های آنان بود. برخی از شعارها بشرح ذیل بود:

خواسته اصلی ما، حق طبق تورم/ تنها کف خیابون به دس میاد حقمون/ خواسته ما این زمان، معیشت است و درمان/ خواسته ما همینه، زندگی بهینه/ گرانی، تورم بلای جان مردم/ خط فقر ده میلیون حقوق ما سه میلیون/ هزینه ها دلاریه، حقوق ما ریالیه/ تا حق خود نگیریم از پا نمی نشینیم/ این همه بی عدالتی هرگز ندیده ملتی/ صندوق بازنشسته چرا به گِل نشسته/ بدهی سازمان پرداخت باید گردد/ بازنشسته بیدار است از تبعیض بیزار است.

 

یکشنبه ۱۴ دی

*شماری از کارگران آبدار آبفای استان کهگیلویه و بویراحمد در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و عدم پرداخت مطالبات مزدی چندین ماهه خود، مقابل ساختمان آب و فاضلاب این استان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، معترضان اظهار داشتند: تحت مسئولیت مستقیم اداره آب و فاضلاب این استان در بخشها و شهرستانهای دیشموک، بهمئی، گچساران باشت، پاتاوه و یاسوج فعالیت داریم و دستکم پرداخت ۶ ماه دستمزد و بیمه ما به تاخیر افتاده است.

*تعدادی از کارگران کشت و صنعت لرستان، در این شرکت تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش مهر، معترضان دلیل تجمع شان را اعتراض به عدم پرداخت بیمه، مشکل قراردادهای کاری و دیگر مطالبات صنفی خود عنوان کردند.

*شماری از دست اندرکاران تئاتر، مقابل ساختمان مجلس دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش برنا، این افراد که به دلیل تعطیلی نمایشهای تئاتر و تماشاخانه ‌ها در بحران کرونا، با مشکلات معیشتی مواجه هستند، مطالبات خود را دریافت حقوق بیکاری و تسهیلاتِ بیمه و درمان و دارو، رفع خسارتهای ناشی از کرونا، تخصیص کمکهای مالی بلاعوض و وامهای با سود کم، تخصیص بودجه حمایتی برای جلوگیری از تعطیلی روزافزون تئاترهای خصوصی و تعیین مستمری برای سرپرست خانوارهای کم ‌بضاعت و پرداخت اجاره ‌‌های معوقه‌ مسکن آنان عنوان کردند.

*عده ای از اهالی قره ورن میاندوآب برای جلوگیری از تخریب رودخانه زرینه رود، در اطراف این رود تجمع کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این شهروندان با اجتماع خود مانع برداشت شن و ماسه از بستر زرینه رود شدند. اهالی محلی معتقدند این کار موجب تخریب محیط زیست خواهد شد و به طبیعت این منطقه آسیب خواهد زد.

 

پایان اعتصاب رانندگان خودمالک سازمان اتوبوسرانی ارومیه پس از ۲ هفته

*رانندگان خودمالک سازمان اتوبوسرانی ارومیه به اعتصاب و تجمع شان برای اعتراض به کاهش درآمد، عدم پرداخت حق بیمه و تسهیلات ادامه دادند. به گزارش تسنیم، رانندگان معترض بخش خصوصی اتوبوسرانی ارومیه گفتند: تا زمانی که شهرداری ارومیه به مطالبات آنها توجه نکرده و مشکلات مالی آنها را برطرف نکند به تجمع ادامه خواهند داد. توقف طولانی مردم در ایستگاههای اتوبوس داخل شهری و شلوغی و ازدحام در بخشهای مختلف شهر به دلیل نبود وسیله کافی، باعث شد تا جابجایی مسافر در ارومیه به سختی انجام شود.

یکی از رانندگان فعال در اتوبوسرانی شهر به ایسنا گفت: همکاران از شرایط موجود گلایه دارند چرا که با وجود کرونا تعداد مسافر کم شده و درآمد ما هم بسیار کم شده است.

به گزارش فارس، روز دوشنبه ۸ دی، رانندگان خودمالک سازمان اتوبوسرانی ارومیه در ادامه اعتصاب و تجمع شان که از روز شنبه ۲۹ آذر شروع شد، این بار خود را به پایتخت رساندند و مقابل مجلس تجمع کردند.

به کردپرس، روز سه شنبه ۹ دی، اعتصاب و تجمع رانندگان بخش خصوصی درون شهری ارومیه، یازدهمین روز خود را پشت سرگذاشت.

روز یکشنبه ۱۴ دی، رانندگان خودمالک سازمان اتوبوسرانی ارومیه به دنبال واریز اولین مرحله پرداخت مطالبات به حساب شان به اعتصاب شان پس از ۲ هفته خاتمه دادند.

 

دوشنبه ۱۵ دی

*برای دومین روز متوالی شماری از نیروهای شرکت نفت گچساران در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود، مقابل دفتر مرکزی این شرکت تجمع کردند. به گزارش عصرجنوب، معترضان با پهن کردن سفره خالی، درخواست وصول مطالبات خود را دارند. این کارگران که تعداد آنان به ۳۸۰ نفر می ‌رسد، گفتند: هیچ کدام از مزایای شغلی به آنان تعلق نمی ‌گیرد و حتی لباس کار مناسب به آنها داده نشده است.

*تعدادی از خریداران ثبت نامی خودروی نیسان وانت مقابل شرکت زامیاد واقع در کیلومتر ۱۵ بزرگراه فتح تهران-کرج، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش هرانا، معترضان گفتند؛ طبق قرار داد باید خودرو مدل سال ۱۴۰۰ تحویل بگیرند اما شرکت زامیاد در صدد تحویل خودروهای مدل سال ۹۸ به آنها است.

*گروهی از خریداران ثبت نامی خودروی هایما، در اعتراض به گرانی قیمتهای اعلام شده، عدم تحویل خودرو و برآورده ‌نشدن مطالبات ‌شان، مقابل ساختمان قوه قضائیه واقع در بلوار کشاورز تهران تجمع کردند. به گزارش فارس، در اوایل مهر ۹۹ ایران خودرو اعلام کرد که این خودرو را تحویل خواهد داد و تا آخر سال در صورت تأمین قطعات، حدود ۲۰ هزار دستگاه تولید خواهد شد. اما اخیراً در خبرگزاریها و برخی نمایندگیهای این شرکت اعلام شد که تولید هایما متوقف شده و مردم به صورت اجباری باید طرح تبدیل فوق را قبول کنند.

*کارگران کارخانه هپکو اراک برای اعتراض به نداشتن امنیت شغلی و معیشتی در این واحد تولیدی تجمع کردند. به گزارش ماین نیوز، تجمع کنندگان با برافراشتن پلاکاردی با سوال مقصر بدهی ۱۰۰۰ میلیاردی هپکو، رفت و آمد مدیران نجومی بگیر، اعتراضات به حق کارگری، واگذاری به تأمین اجتماعی، عدم تهاتر بدهیهای این شرکت، عدم صدور کارت بازرگانی، نبود توانایی ارائه ضمانت نامه بانکی، سالنهای خالی از تولید و حقوق معوقه کارگران و بحران، کیست؟ به نداشتن امنیت شغلی و معیشتی اعتراض کردند.

*برای دومین روز متوالی، کارگران کارخانه پارس پولاد یاران واقع در نائین برای اعتراض به بیکارشدن با حقوق معوقه دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان در استان اصفهان زدند. به گزارش معدن ۲۴، شرکت پارس پولاد یاران نخستین شرکت تخصصی و خصوصی تولید بریکت سرد در ایران و دارای ظرفیت اسمی سالیانه ۳۰۰ هزار تن است. این شرکت در سال ۹۳ جواز تاسیس دریافت کرده و در سال ۹۷ به طور رسمی به بهره برداری رسیده است، اما در بهترین حالت در سالهای گذشته به تولید ۱۸۰ هزار تنی رسیده و فقط با ۶۰ درصد ظرفیت خود کار کرده است. مشکل اصلی این شرکت تامین ماده اولیه آهن اسفنجی است که پیگیریهای مسئولان آن از وزارت صمت و انجمن تولیدکنندگان فولاد برای کسب سهمیه تاکنون موفقیت آمیز نبوده است.

*جمعی از اعضای تعاونی مسکن عظیمیه  قزوین برای اعتراض به بلاتکلیفی ۳۰ ساله و وعده های توخالی مسئولان دست به تجمع مقابل استانداری قزوین زدند. به گزارش صبح قزوین، اعضای تعاونی عظیمیه گفتند: بعد از گذشت تقریبا ۳۰ سال از زمان خرید زمینها، مشکلات این شهرک همچنان باقی است، مسئولان وعده می ‌دهند اما وعده ‌های شان را عملی نمی‌کنند.

 

سه شنبه ۱۶ دی

*کارگران کارخانه رنگ‌ سازی پارس پامچال واقع در شهرک صنعتی قزوین برای اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه دستمزد و ۸ ماه حق بیمه خود در محوطه این کارخانه اقدام به برگزار تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: عدم پرداخت منظم دستمزد و بیمه در کارخانه پارس پامچال، مشکلات خانوادگی و معیشتی زیادی برای کارگران به وجود آورده است.

 

سه شنبه ۱۶ دی

*دستفروشان سنندج، برای چهارمین روز متوالی در خیابان فردوسی و میدان آزادی این شهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، معترضان دلیل اجتماع شان را جلوگیری از ادامه فعالیت شغلی خود در خیابان فردوسی سنندج ذکر کردند. تعداد زیادی از کارگران بیکار سنندج از طریق دستفروشی در خیابان فردوسی امرار معاش می‌ کنند و این گروه معتقدند که در نقاط دیگر شهر نمی ‌توان درآمد کافی به دست آورد.

*شماری از دامداران شهرستان گلپایگان در خیابان فرمانداری این شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش رکنا، دامداران دلیل تجمع خود را اعتراض به کمبود نهاده های دامی و نحوه نامناسب توزیع آن عنوان کردند.

 

چهارشنبه ۱۷ دی

*تعدادی از سهامداران بانک مهر اقتصاد، در اعتراض به قیمت‌ گذاری سهام این بانک، مقابل ساختمان قوه قضائیه دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش فارس، یکی از حاضران در این تجمع گفت: سهامداران به جریان ادغام و ارزش‌ گذاری اموال بانک اعتراض دارند چون معتقدند قیمت تعیین شده از ارزش واقعی آن بسیار کمتر است.

*به گزارش فرا رویداد، جمعی از اعضای شرکت تعاونی تولیدی توزیعی کارکنان فولاد خوزستان برای اعتراض به اطاله دادرسی پرونده این تعاونی در دادگاه (مربوط به تخلف در خرید سهام غیرقانونی این تعاونی توسط مدیران سابق آن) در منطقه ۳۰۰ دستگاه فولاد خوزستان در کلانشهر اهواز تجمع  کردند.

 

شنبه ۲۰ دی

*برای دومین روز، جمعی از کارگران کشت و صنعت نیشکر هفت تپه برای اعتراض به اذیت وآزار همکاران حق طلب شان دست به تجمع مقابل ساختمان مدیریت زدند و با ایراد سخنرانی همبستگی خود را با همکاران شان منجمله ابراهیم عباسی منجزی نشان دادند. به گزارش کانال تلگرام شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه، یوسف بهمنی، یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت که فعالان کارگری هفت تپه توسط مدیران این شرکت، تحت فشار قرار دارند و این تجمع در حمایت از آنها برگزار شده است.

*جمعی از سهامداران بازار بورس با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل ساختمان سازمان بورس و اوراق بهادار، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش دانشجو، تجمع سهامداران در اعتراض به خسارتهای تحمیل شده به آنها به دنبال کاهش شاخص کل بورس طی مدت اخیر صورت گرفته است.

*تعدادی از تالارداران با برگزاری تجمع اعتراضی در اتحادیه این صنف، خواستار دریافت مجوز برای بازگشایی تالارهای پذیرایی شدند. به گزارش فارس، خسرو ابراهیم نیا، رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی تهران در این خصوص گفت: علیرغم این که هفته گذشته اخباری از احتمال بازگشایی تالارهای پذیرایی در شهرهای زرد کرونایی شنیده شده، اما تا این لحظه اتحادیه هیچ مجوز و ابلاغیه‌ای برای بازگشایی تالارهای پذیرایی دریافت نکرده است.

*شماری از کامیون داران و رانندگان شهرستان قصرقند در مقابل فرمانداری این شهر در استان سیستان و بلوچستان تجمع کردند. به گزارش رسانک، دلیل تجمع آنها اعتراض به قطع سهمیه سوخت سیصد کامیون توسط شرکت نفت چابهار عنوان شده است. با قطع سهمیه سوخت این کامیون ها صدها نفر بیکار خواهند شد.

*جمعی از مهندسان برق مشهد برای اعتراض به تعرفه حقوق شان دست به تجمع مقابل ساختمان سازمان نظام مهندسی استان خراسان رضوی در کلانشهر مشهد زدند. به گزارش مشهد فوری، یکی از مهندسان برق حاضر درتجمع گفت: با وجود اینکه تمام اقشار جامعه بر اساس تعرفه سال ۹۹ کار می ‌کنند متاسفانه پس از گذشت ۱۰ ماه هنوز تعرفه سال جدید برای جامعه مهندسان برق اعلام نشده است و کماکان با تعرفه سال ۹۸ کار می‌ کنیم.

 

تجمع سراسری  بازنشستگان تامین اجتماعی دستکم در ۲۴ شهر

*روز یکشنبه ۲۱ دی، شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی دستکم در ۲۴ شهر از جمله تهران، کرمان، اردبیل، بجنورد، رشت، اهواز، اصفهان، ایلام، تبریز، شوش، کرمانشاه، اسفراین، خرم آباد، کرج، اراک، مشهد، همدان، بروجرد، یزد، شیراز، قزوین، نیشابور، رامسر، تاکستان و ... در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان استانداری، فرمانداری و تامین اجتماعی شهر خود، دست به تجمع اعتراضی زدند.

به گزارش هرانا و کانال تلگرام شورای بازنشستگان ایران، برخی از شعارهای معترضان چنین بود:

بازنشسته بیدار است از تبعیض بیزار است/ معیشت منزلت سلامت حق مسلم ماست/ هم مجلس، هم دولت بس است فریب ملت/ گرانی، تورم بلای جان مردم/ وزیر بی‌لیاقت استعفا استعفا/ فریاد فریاد از این همه بیداد/ فقط کف خیابون بدست میاد حقمون/ درمان رایگان حق مسلم ماست/ همسان سازی حق مسلم ماست.

 

یکشنبه ۲۱ دی

*شماری از کارگران هپکو اراک در اعتراض به شرایط تولید و عدم تهاتر بدهیهای شرکت، مقابل درب خروجی محل کارشان دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگران این واحد صنعتی، علت این اعتراض را مطالبه از مسئولان در خصوص تهاتر بدهیهای شرکت و حمایت دولت از تولید در هپکو عنوان کردند.

*شماری از سهامداران در اعتراض به ریزشهای اخیر بورس، مقابل ساختمان مجلس دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش رکنا، سهامداران حاضر در این تجمع خواستار استیضاح وزیر اقتصاد و محاکمه مدیران متخلف بورس شدند.

*جمعی از کارگران نیشکر هفت تپه، در حمایت از همکاران و فعالان کارگری این مجتمع، در محوطه این شرکت دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، کارگران معترض معتقدند که فعالان کارگری هفت تپه توسط مدیران این شرکت، تحت فشار قرار دارند و برگزاری این تجمع، در حمایت از این کارگران صورت گرفته است.

*به گزارش ایران اینترنشنال، گروهی از حواله داران شرکت صنعت خودرو آذربایجان (آذویکو)، در اعتراض به عدم تحویل خودروهای پیش خرید شده به مشتریان، مقابل این شرکت در تبریز، دست به تجمع اعتراضی زدند.

*جمعی از سرایداران و خدمتگزاران مدارس در اعتراض به وضعیت بد معیشتی خود مقابل مجلس دست به تجمع زدند. به گزارش روزنامه قانون، سرایداران معترض ضمن رونمایی از نوشته های شان شعار هایی از قبیل «خط فقر ۱۰ میلیون، حقوق ما ۲ میلیون» سر دادند.

*به گزارش تبریز بیدار، شماری از نگهبانان شهرداری تبریز، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، در ساختمان شورای فرمایشی شهر دست به تجمع اعتراضی زدند.

*گروهی از سهامداران موسسه کوثر در اعتراض به عدم رسیدگی به خواسته های شان، در مقابل ساختمان بانک سپه واقع در میدان آزادی کرمانشاه دست به تجمع زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، موسسه کوثر قبل ادغام در بانک سپه زیر مجموع وزارت دفاع بود و سهامداران آن از اعضای شاغل و بازنشسته نیروهای مسلح هستند. سهامداران قوامین، کوثر، مهر اقتصاد، انصار، حکمت ایرانیان که در بانک سپه ادغام شدند، به محاسبه قیمت سهام توسط هیات مدیره قبلی معترض هستند

*جمعی از رانندگان و حواله داران سایپا در اعتراض به تحویل نگرفتن خودروهای ثبت نامی خود، مقابل ساختمان این شرکت دست به تجمع زدند. به گزارش ایران اینترنشنال، معترضان حاضر در این تجمع، شعار هایی از قبیل «دزدهای کت و شلواری، حق ماها رو خوردن، ماشینامون رو بردن» و «سایپا خیانت می کنه وزیر حمایت می کنه» را سر دادند.

 

یکشنبه ۲۱ دی

*کارگران کارخانه پارس پامچال قزوین برای چندمین روز متوالی در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود در محل کارخانه دست به تجمع زدند. به گزارش پیام، کارگران معترض از چند روز پیش تاکنون با برپایی تجمعاتی در مقابل نهادهای مختلف رژیم خواستار پرداخت ۴ ماه دستمزد معوقه و همچنین پرداخت ۸ ماه حق بیمه خود به سازمان تامین اجتماعی می باشند. معوقات کارگران کارخانه پارس پامچال درحالی پرداخت نشده که یکی از نمایندگان کارگران؛ عمده ‌ترین مشکل این واحد تولیدی را علاوه بر مطالبات مزدی، مشکلاتی می ‌داند  که از یک سال پیش برخی نهاد‌ها برای این واحد به وجود آورده‌ و فعالیت کارخانه در زمینه صادرات را مسدود کرده‌ اند.

*کارگران اخراجی مجتمع پتروشیمی ایلام (شرکت آرین گستر مانا) در ادامه اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی دست به تجمع مقابل استانداری ایلام زدند. به گزارش فارس، پس از تاسیس واحد شیرین سازی در پتروشیمی ایلام در تاریخ ۲۶ آذر سال جاری به طور ناگهانی شرکت آرین گستر مانا تعطیل و ۶۱ کارگران آن از بیکار شدند این در حالی است که مسوولان پاسخی برای بیان علت ندارند و سکوت اختیار کرده‌اند.

*جمعی از ثبت نام کنندگان خودروهای سنگین سایپا دیزل برای اعتراض به عدم دریافت خودروهای خود، مقابل این شرکت تجمع کردند. به گزارش تین نیوز، این تجمع از سوی تعدادی از حواله داران سایپا دیزل برگزار شده که هنوز موفق به دریافت خودروهای ثبت نامی خود نشده اند. تجمع کنندگان شعار«سایپا خیانت می کنه، وزیر حمایت می کنه» سر دادند.

 

دوشنبه ۲۲ دی

*جمعی از کارگران واحد پسماند شهرداری یاسوج برای اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق شان دست به تجمع زدند. به گزارش تسنیم، یکی از کارگران واحد پسماند که به عدم پرداخت حقوق ۴ ماه خود معترض بود، گفت: حدود ۴ ماه است که پیمانکار هیچ حقوقی به ما پرداخت نکرده و هر بار برای مطالبه حقوق خود مراجعه کرده‌ ایم با وعده امروز و فردا ما را معطل نگه داشته‌ اند. طی چند روز گذشته تجمع کارگران واحد پسماند شهرداری یاسوج برای مطلبه حقوق عقب مانده ‌شان با حواشی عجیبی روبرو شده ‌است و برخی از کارگران معترض پس از اعتراض به عدم پرداخت حقوق عقب افتاده ۴ ماهه خود از کار اخراج شدند.

*به گزارش رکنا، اعضای تعاونی مسکن جماران تبریز برای اعتراض به بلاتکلیفی ۲۰ ساله دست به تجمع مقابل شهرداری این کلانشهر در استان آذربایجان شرقی زدند.

*جمعی از مشتریان ریگان خودرو و شهر خودرو برای اعتراض به سرویس نامناسب پس از فروش مقابل درب این شرکت تجمع کردند و با پارک خودروهای شخصی خود مقابل درب اصلی ورودی مانع تردد کارکنان شدند. به گزارش خودرو کار، به گفته برخی از مشتریان این شرکت نتوانسته در‌ حوزه فروش و خدمات پس از فروش عملکرد مناسبی را ارائه دهد و این مشتریان از بدعهدی شرکت ریگان خودرو و شهر‌خودرو شکایت دارند.

*جمعی از ثبت نام کنندگان خودروهای سنگین سایپا دیزل برای اعتراض به عدم دریافت خودروهای خود، مقابل این شرکت تجمع کردند. به گزارش تین نیوز، این تجمع از سوی تعدادی از حواله داران سایپا دیزل برگزار شده که هنوز موفق به دریافت خودروهای ثبت نامی خود نشده اند. تجمع کنندگان شعار«سایپا خیانت می کنه، وزیر حمایت می کنه» سر دادند.

 

سه شنبه ۲۳ دی

*شماری از خانواده‌های قربانیان و آسیب دید‌گان جنگ ایران و عراق مقابل مجلس تجمع کرده و به بخشنامه سازمان امور استخدامی در مورد تبدیل وضعیت اعتراض کردند. به گزارش ایسنا، معترضان خواستار رسیدگی به موضوع حذف نیروهای شرکتی و قراردادی خانواده ‌های جانباختگان و آسیب دیدگان جنگ ایران و عراق از قانون مصوب مجلس توسط سازمان امور استخدامی شدند.

*گروهی از جوانان جویای کار شهرستان هویزه مقابل اداره کار و ساختمان فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش عصر ما خوزستان، تجمع این شهروندان در اعتراض به به کارگیری نیروی کار غیربومی در شرکتهای نفتی فعال در منطقه صورت گرفت.

*طی چند روز گذشته، کارگران فضای سبز شهرداری منطقه 2 خرم آباد برای اعتراض به عدم پرداخت ۸ ماه حقوق و حق بیمه چند تجمع  مقابل ساختمان این شهرداری در استان لرستان برپا کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران معترض این شهرداری گفت: حدود ۵۰ نفر هستیم که در بخش فضای سبز شهرداری منطقه دو تحت مسئولیت یک شرکت پیمانکاری مشغول به کار هستیم و دستکم ۸ ماه مطالبات مزدی‌ مان به تاخیر افتاده است.

 

چهارشنبه ۲۴ دی

*طی روزهای گذشته، مرغ فروشان بوشهر برای اعتراض به تصمیمات نهادهای دولتی دست به تجمع مقابل اتاق اصناف این شهر زدند. به گزارش خلیج فارس، تجمع کنندگان گفتند: طبق مقررات و دستورالعمل سازمان حمایت، سود خرده ‌فروشی مرغ باید ۱۰ درصد باشد و اگر مرغ‌ فروشان این سود را برای مرغ گرم لحاظ کنند مورد مواخذه قرار گرفته و ازسوی بازرسان سازمان صنعت معدن و تجارت با تشکیل پرونده گرانفروشی راهی تعزیرات حکومتی و در آنجا بدون توجه به مقررات، محاکمه و جریمه می‌شوند!

*حواله‌داران خودرو شاهین برای اعتراض به وعده های پوچ مقابل ساختمان سازمان بازرسی کل کشور تجمع کردند. به گزارش تجارت ‌نیوز، حواله‌داران خودرو شاهین که چند روزیست به تجمع مقابل برخی نهادها متوسل شده ‌اند، ‌گفتند: شرکت خودروسازی به وعده ‌هایش عمل نکرده است. قرار بوده قیمت شاهین برای ثبت ‌نام‌کنندگان ۱۶۰ میلیون تومان تمام شود؛ این در حالی است که در قرارداد آنها قیمت قطعی شاهین قید نشده است.

*تعدادی از هواداران تیم فوتبال پرسپولیس در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان این باشگاه دست به تجمع زدند. به گزارش خبرآنلاین، در جریان این تجمع، حضور عوامل نیروی انتظامی با دستگیری یکی از هواداران این تیم همراه شد.

*گروهی از پیمانکاران مناطق چهارگانه شهرداری زنجان به دلیل عدم دریافت مطالبات خود، مقابل ساختمان شورای فرمایشی شهر زنجان تجمع کردند. به گزارش تسنیم، تاخیر در پرداخت مطالبات کارگران شهرداری و به تبع آن کارگران فصلی به یک رویه تبدیل شده و این قشر بار‌ها در جهت دستیابی به حقوق خود مقابل استانداری تجمع کرده‌ که متاسفانه تا حال حاضر هیچ گشایشی در راستای رفع مشکل شان انجام نگرفته است.

*کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز در اعتراض به حضور مدیران فاسد، عدم پرداخت حق بدی آب و هوا و اضافه کار ایام کرونا با متوقف کردن تولید در بخشهای لوله سازی، کوثر و تیرآهن خواستار رسیدگی فوری مدیریت شرکت به مطالبات خود شدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، به دنبال این حرکت اعتراضی مدیران اداره حراست و دایره حقوقی وعده دادند روز شنبه ۲۷ دی پاسخ مطالبات مطرح شده را به کارگران خواهند داد.

 

پنجشنبه ۲۵ دی

*برای سومین روز متوالی، کارگران معدن روی گوجهر راور در استان کرمان به اعتصاب شان در اعتراض به سطح پایین حقوق و نداشتن امنیت شغلی ادامه دادند. یکی از کارگران اعتصابی به خبرنگار صدای زرند گفت: با ۲ فرزند، ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان حقوق می‌گیرد. او از مخارج سنگین زندگی و این حقوق کم گله دارد. امنیت شغلی هم که مثل همیشه پازل گمشده زندگی کارگران است.

*گروهی از پیمانکاران شهرداری زنجان برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مقابل ساختمان محل برگزاری جلسات شورای فرمالشی این شهراجتماع کردند. به گزارش ایمنا، معترضان به دلیل پرداخت نشدن مطالبات امسال و سال گذشته خود، خواستار رسیدگی اعضای این شورا به وضعیت شان شدند، هرچند که این قبیل تجمعها در گذشته مقابل استانداری نیز رخ داده بود که برای پیمانکاران زنجانی نتیجه ‌ای نداشت.

*مطالبه‌ گری مردم شهرستان دیّر با هدف نجات جنگل حرّا فصل تاریخی دیگری را در تقویم جنوب کشور رقم زد. اتحاد و همبستگی سبزاندیشانی که با همراهی و همدلی سرسبزی و بقای جنگلها را خواستار شدند. به گزارش ایسنا، امروز مردم صدای مظلومیت جنگل‌های حرّا و محیط زیست بودند تا تضمینی بر بقای محیط زیست و اکوسیستم برای نسل آینده باشد. مردم در مسیر پویش نجات تالاب دیّر بردستان و جنگل حرّا مصمم و استوار ایستادند تا نشان دهند که در تحقق هدف خود پایدار و خلل‌ناپذیر هستند.

 

شنبه ۲۷ دی

*شماری از کامیونداران شهرستان سراوان به دلیل قطعی سوخت خودروهای سنگین، مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش کمپین فعالان بلوچ، این شهروندان خواستار رسیدگی و جویا شدن از دلیل ابطال کارتهای سوخت توسط مسئولان شدند.

*جمعی از معلولان شهرستان جلفا در استان آذربایجان شرقی برای اعتراض به بی توجهی اداره بهزیستی به مشکلات شان دست به تجمع مقابل این نهاد زدند. به گزارش کانال حامیان جامعه معلولان شهرستان جلفا، در این تجمع معلولان ضمن انتقاد از سیاستهای اداره بهزیستی شهرستان در حمایت از این قشر، خواستار شفاف سازی هزینه مشارکتهای مردمی و به ویژه سازمان منطقه آزاد ارس، اطلاع رسانی دقیق و به موقع بخشنامه ها و طرحهای ابلاغی شدند.

 

تجمعهای جوانان جویای کار روستای شهرویی

جمعی از جوانان جویای کار روستای شهرویی از توابع بهبهان در ماه دی برای چندین بار، در اعتراض به بیکاری و نبود شغل، مقابل درب اصلی پالایشگاه بیدبلند ۲ این شهرستان تجمع کردند. روز دوشنبه اول دی، تجمع این جوانان در حالی از ساعت ۵ و ۴۰ دقیقه صبح تا ۱۲ ظهر ادامه داشت که شماری از نیروهای انتظامی به جهت جلوگیری از ادامه تجمع آنها مقابل درب اصلی پالایشگاه حضور داشتند. جوانان روستای شهرویی در این ماه دستکم ۷ بار تجمع اعتراضی برپا کردند که آخرین آن روز شنبه ۲۷ دی بود.

به گزارش روز سه شنبه ۲۳ دی هرانا، تجمع این افراد در حالی صورت گرفت که بعد از گذشت قریب به یک سال و نیم انتظار این جوانان جهت به کارگیری و اشتغال زایی، فرمانده انتظامی بهبهان در تجمعهای پیشین وعده کار را مشروط بر پایان دادن به تجمع داده بود.

 

دوشنبه ۲۹ دی

*جمعی از کارگران و بازنشستگان صنعت نفت جنوب عضو پروژه ۲ هزار واحدی مسکن مهر مقابل اداره کل راه و شهرسازی خوزستان تجمع کردند. به گزارش عصر جنوب، با گذشت ۱۰ سال از آغاز پروژه هنوز ۷۰۰ واحد تحویل کارکنان نشده است و پروژه چندین سال است که تعطیل است. این در حالی است که اعضا سهم آورده خود را در زمان دلار ۳ هزارتومانی کاملا پرداخت کرده اند و مسئولان راه و شهرسازی خوزستان هیچگونه پاسخی به اعضا در خصوص آغاز به کار مجدد پروژه و تکمیل و تحویل مابقی واحدها نمی ‌دهند.

*گروهی از آبداران شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد، مقابل ساختمان مجلس تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش تسنیم، معترضان علت اجتماع خود را اعتراض به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق، بیمه و نداشتن قرارداد همکاری، عنوان کردند.

*تعدادی از سهامداران بانک مهر اقتصاد، مقابل ساختمان قوه قضائیه واقع در تهران، دست به تجمع زدند. به گزارش فارس، معترضان علت اجتماع خود را اعتراض به قیمت‌ گذاری غیر منصفانه سهام بانک مهر اقتصاد عنوان کردند.

*شماری از متقاضیان مسکن مهر، مقابل ساختمان اداره راه و شهرسازی خرمشهر تجمع کردند. به گزارش عصرما خوزستان، اعتراض آنها نسبت به کامل نشدن واحدهای خود و تاخیر چندین ساله در واگذاری آن است.

*گروهى از صیادان ساکن منطقه قصبه واقع در شهرستان آبادان، برای دومین بار درهفته جاری، با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل بخشداری این منطقه، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش ایلنا، یکی از صیادان منطقه گفت: متاسفانه اداره شیلات اروندکنار پس از گذشت سالها هنوز نتوانسته مشکلات صیادان را در زمینه مختلف برطرف کند. وی در خصوص مشکلات صیادان عنون کرد: مهمترین مطالبات صیادان اروند کنار؛ برخورداری جامعه صیادی (ملوانان و خدمه شناورهای صیادی) از مزایای مشاغل سخت و زیان ‌آور، اختصاص منابع مالی برای پرداخت حق بیمه و صدور کارت صیادی برای ملوانان جوان بالای ۲۳ سال است.

*شماری از جوانان روستای چرگلی شهرستان بهبهان مقابل فرمانداری این شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش هرانا، آنها دلیل تجمع خود را اعتراض به استخدامهای غیر قانونی در نیروگاه سیکل ترکیبی بهبهان عنوان کردند.

 

دوشنبه های اعتراضی کشاورزان شرق اصفهان

روز دوشنبه ۸ دی، جمعی از کشاورزان شرق اصفهان دست به تجمع مقابل شرکت آب منطقه ای اصفهان زدند. تجمع کنندگان گفتند تا دست یابی به مطالبات شان هر دوشنبه در مقابل یک ارگان و سازمان ذیربط برای بیان اعتراض تجمع می‌ کنیم.

روز سه شنبه ۹ دی، یکی از کشاورزان حاضر در تجمع با بیان اینکه کشاورزان برای بازگشایی آب زاینده رود و تصفیه فاضلاب تجمع کرده‌اند، به خبرنگار ایمنا گفت: کشاورزان اصفهان خواهان تعیین مقدار حقآبه پایین دست و بالادست، ساماندهی بالادست رودخانه و بستن قرارداد مناسب و تعیین دقیق آب ‌بندهای بین رودخانه هستند.

روز پنج شنبه ۱۱ دی، جمعی از باغداران شرق اصفهان در ادامه اعتراضات شان نسبت به صدور دستور تخریب خانه باغهای ساخته شده در اراضی کشاورزی دست به تجمع مقابل دفتر نمایندگان مجلس استان زدند.

روز دوشنبه ۱۵ دی، کشاورزان اصفهان در ادامه دوشنبه های اعتراضی شان، در محل اجرای طرح انتقال آب بن - بروجن و تونل گلاب درکنار زاینده رود تجمع کردند. کشاورزان اعلام کردند؛ کسی به زاینده روز تعرض نکند هر قطره آبی بردارید یک قطره خون پاش می ریزیم ما پاش ایستادیم و دیگر نمی گذاریم آب زاینده رود را بردارید.

روز دوشنبه ۲۲ دی، کشاورزان معترض با تجمع مقابل صدا و سیمای مرکز اصفهان خواستار لغو هرگونه بارگذاری جدید در حوضه زاینده رود شدند.

روز شنبه ۲۷ دی، تعدادی از کشاورزان شرق و غرب اصفهان با برگزاری تجمع اعتراضی در میدان خوراسگان این شهر، خواستار اجرای مصوبات ۹ ماده‌ ای شورای عالی آب و توقف طرحهای انتقال آب از حوضه زاینده رود شدند.

روز دوشنبه ۲۹ دی، کشاورزان شرق اصفهان همراه با خانواده ‌های شان جلوی فرمانداری تجمع اعتراضی برگزار کردند. این آخرین تجمع کشاورزان در دی ماه بود. آنها در پلاکاردهایی که در دست داشتند نوشته بودند: «این غم رسد به پایان ای مردم مسلمان دست مرا بگیرید شهرم شود گلستان/ تالالب زاینده رود از بی ‌کسی مرده بود از خدمت بزرگان بیمار و افسرده بود. بخشی از حرکت اعتراضی کشاورزان شرق اصفهان را در گزارش ویدئویی زیر ببینید.

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=Ui16xCBSFN4

 

سه شنبه ۳۰ دی

*بیش از ۲۰۰ کارگر شرکت آب تابان زیر مجموعه قرارگاه خاتم در منطقه جفیر هویزه از استان خوزستان دست به اعتصاب زدند. به گزارش خبرنگار پیام سندیکا، اعتراض آنان به عدم پرداخت حقوق ۲ ماه خود بوده است. شرکت آب تابان با اخراج پیمانکار این کارگران سرگردانی را برای آنان بوجود آورده است. در حال حاضر کارگران نمی دانند حقوق خود را از چه کسی باید مطالبه کنند، قراردادهای شان با چه ارگانی اعتبار خواهد یافت و هیچکسی هم در این پروژه جوابگوی کارگران نیست.

*خانواده قربانیان فاجعه انفجار کلینیک سینا اطهر تهران با تجمع مقابل ساختمان نظام پزشکی درتهران به حکم این سازمان در باره مقصران حادثه اعتراض کردند. به گزارش رکنا، این در حالی بود که رسیدگی قضائی به پرونده با شکایت خانواده قربانیان آغاز شد.خانواده قربانیان آتش سوزی کلینیک سینا اطهر خواستار رسیدگی سریع به پرونده هستند.

خانواده قربانیان چندی قبل با حضور در محل حادثه خواستار رسیدگی به عادلانه به این پرونده شدند و این در حالی بود که آنها از ارتقا شغلی یکی از مقصران حادثه شکایت داشتند.

*شماری از اعضای مسکن مهر شهرستان مسجد سلیمان (پروژه مینا)، در اعتراض به عملکرد مسکن و شهرسازی و عدم تحویل منازل، مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. به گزارش عصر جنوب، معترضان در این خصوص گفتند: سالهاست به عنوان مالک واحدها مبالغی را پرداخت کرده اند و تاکنون ملکی به آنها تحویل نشده است.

*شماری از سهامداران زیان دیده بازار بورس، در اعتراض به افت‌ شاخصها، برای دومین روز متوالی مقابل سازمان بورس و اوراق بهادار واقع در تهران، سعادت آباد، خیابان شهرداری تجمع کردند. به گزارش اعتماد، زیانهای وارده و تقلیل سرمایه‌ سهامداران بورس در حالی اتفاق می‌ افتد که چندی پیش خامنه‌ ای با بیان این که «بهترین مکان برای سرمایه‌ گذاری بازار سرمایه است» رغبت زیادی را در بین شهروندان برای یک سرمایه گذاری ایمن و مطمئن در بازار سهام و بورس به وجود آورد. تجمع کنندگان فریاد می‌زدند «مرگ بر این دولت مردم فریب»، «روحانی دروغگو کجایی؟ کجایی؟» و «مرگ بر مفسد اقتصادی».

 

اعتصاب دامنه دار کارگران شهرداری کوت عبدالله

*کارگران بخش نظافت شهری شهرداری کوت عبدالله ۲۰ روز و کارگران اجراییات این شهرداری دراستان خوزستان ۲۸ روز است که در اعتصاب به سر می‌ برند و در همین رابطه زباله ها از سطح شهرجمع آوری نشده است. به گزارش ایمنا، دلیل اعتصاب کارگران اختلاف با پیمانکار جدید است. شهردار کوت عبداله تعداد کارگران نظافت را ۳۶۰ نفر بیان کرد و ادامه داد: این کارگران حقوق سه ماه مهر، آبان و آذر، و ۲۰ درصد از حقوق شهریور را طلبکار هستند.

*به گزارش بافق فردا، برای سومین روز متوالی، کارگران معدن آنومالی شمالی بافق (شرکت شهداب) واقع در بیست کیلومتری شهرستان بافق برای اعتراض به سطح پایین حقوق از رفن برسرکارشان در این واحد استخراج سنگ آهن در استان یزد خودداری کردند.

 

اخبار کوتاه منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

دوشنبه ۱ دی: تجمع جمعی از ساکنان بیکار در روستای قلعه چنعان واقع در جنوب شرق اهواز مقابل درب شماره یک مجتمع صنایع فولاد و استانداری خوزستان.

سه شنبه ۲ دی: تجمع جمعی از حواله داران نیسان وانت در اعتراض به دریافت نکردن خودروهای خود مقابل شرکت زامیاد./ تجمع حواله داران خودروی شاهین مقابل دفتر شورای رقابت در تهرانک./ گروهی از خریداران خودرو از شرکت ریگان خودرو، مقابل سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده در تهران دست به تجمع زدند.

چهارشنبه ۳ دی: تجمع مالکان پاساژ تخت جمشید اندیمشک برای اعتراض به سودجویی فروشنده املاک مجتمع تجاری و سواستفاده از سند اصلی ملک، مقابل فرمانداری این شهرستان در استان خوزستان.

پنجشنبه ۴ دی: تجمع جمعی از ورزشکاران و پیش کسوتان در ورزشگاه قیطریه واقع در شمیرانات تهران برای   اعتراض به تخریب این واحد ورزشی.

شنبه ۶ دی: تجمع شماری از کامیونداران استان یزد در پایانه بار کلانشهر یزد برای اعتراض به نحوه توزیع لاستیک یارانه ‌ای./ تجمع جمعی از ثبت نام کنندگان نیسان وانت زامیاد برای اعتراض به عدم تحویل خودروهای شان، مقابل این شرکت./ تجمع تعدادی از حواله داران خودروی شاهین مقابل ساختمان مرکز ملی رقابت در اعتراض به عدم تحویل خودرو و افزایش قیمت آن./ تجمع کارگران مترو تهران در اعتراض به عدم دریافت مطالبات معوقه خود و شرایط سخت کاری.

یکشنبه ۷ دی: دومین روز تجمع جمعی از رانندگان وسایل حمل و نقل عمومی بین شهری قم برای اعتراض به صادر نشدن برگ تردد‌ به شهرهای با وضعیت نارنجی، مقابل استانداری.

سه شنبه ۹ دی: جوانان بیکار روستای قلعه چنعان خوزستان در تداوم تجمعهای دو ماه اخیر خود بار دیگر مقابل درب ورودی مجتمع فولاد اهواز تجمع کردند و خواستار استخدام نیروهای بومی شدند./ تجمع جمعی از حواله داران خودروی شاهین در اعتراض به قیمت اعلام شده برای این خودرو مقابل سازمان حمایت از مصرف کنندگان دست./ تجمع گروهی از مالکان زمینهای روبروی پارک کوهستان یزد، مقابل بیدادگستری این شهر

پنجشنبه ۱۱ دی: تجمع مردم ارومیه برای بازگشایی میدان خشکبار./ شماری از مردم کرمان (ترمینال جدید، شهرک ۱۴ معصوم) در اعتراض به قطعی ۵ روزه آب و برق جاده را بستند و مانع عبور ماشینها شدند.

شنبه ۱۳ دی: برای دومین بار، جمعی از کشاورزان سی ‌سخت برای اعتراض به واگذاری بخشی از اراضی دشتک سی ‌سخت بر روی زمین واگذار شده در استان کهگیلویه و بویراحمد اجتماع کردند./ تجمع کارگران شاغل در کارخانه حریر خوزستان در اعتراض به عدم تحقق وعده های مسئولان در خصوص رسیدگی به مشکلات این کارخانه و عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، در محل کارشان.

یکشنبه ۱۴ دی: تجمع جمعی از اعضای تعاونی مسکن جماران تبریز در ساختمان مرکزی شهرداری این شهرستان برای اعتراض به بی توجهی شهرداری در صدور مجوز ساخت و عدم توجه این سازمان به سایر مطالبات آنها.

دوشنبه ۱۵ دی: گروهی از کارکنان شرکت نوید زر شیمی ماهشهر مقابل ساختمان این شرکت دست به تجمع زدند. تجمع کنندگان به عدم پرداخت مطالبات مزدی شان معترض بودند و اجازه نمی دادند که مدیرعامل از دفترش خارج شود چون به آنها حقوق نمی دهند./ کارگران معدن فاریاب کرمان در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و عدم اجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل، برای سومین روز  متوالی دست از کار کشیدند.

سه شنبه ۱۶ دی: شماری از حواله داران خودروی شاهین با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل سازمان بازرسی کل کشور خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. تجمع این شهروندان در اعتراض به قیمت اعلام شده برای این خودرو  و متضرر شدن حواله داران صورت گرفته است./ شماری از غارت شدگان سامانه نیما با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل ساختمان بانک مرکزی در تهران خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند./ تجمع کارگران معدن کرومیت «آسمینون» در اعتراض به وضعیت معیشتی خود. این تجمع در حالی برگزار شد که طی ماههای اخیر حوادث و ریزش تونل این معدن باعث جان باختن سه نفر از کارگران شده است./ کارگران اخراجی سد مخزنی بیجار ـ فومن با خواست بازگشت به کار و پرداخت معوقات مزدی شان تجمع اعتراضی برپا کردند.

چهارشنبه ۱۷ دی: شماری از خانواده های کارگران و کارگران بازنشسته شهرستان شادگان، در اعتراض به وضعیت بد معیشتی خود، با در دست داشتن شعار نوشته هایی دست به تجمع اعتراضی زدند./ گروهی از اهالی کردآباد یزد، در اعتراض به فعالیتهای معدنی مخرب محیط زیست، مقابل ساختمان استانداری یزد تجمع اعتراضی برپا کردند.

پنجشنبه ۱۸ دی: تجمع جمعی از اعضای تعاونی مسکن استان فارس در مقابل این تعاونی. تعاونی مسکن اداره کل زندانها ۱۵ سال پیش جهت تکمیل پروژه و تحویل مسکن به اعضای این تعاونی مبلغی را دریافت کرده ولی اکنون تکمیل پروژه ها متوقف شده است./ شماری از سردفترداران اسناد رسمی شیراز موسوم به دفاتر ماده ۳۳، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان تجمع کردند. معترضان علت اجتماع خود را اعتراض به مصوبه شورای پنجم که به بیکاری این افراد منجر می شود، عنوان کردند./ همزمان با سفر رئیسی جلاد به استان کرمانشاه، خانواده آسیه پناهی جان باخته به دست ماموران اجرائیات منطقه ۳ شهرداری کرمانشاه در جریان تخریب آلونکش، مقابل استانداری اجتماع کردند.

شنبه ۲۰ دی: کامیون داران قصرقند برای اعتراض به قطع شدن سهمیه سوخت مقابل فرمانداری این شهرستان در استان سیستان و بلوچستان تجمع کردند.

یکشنبه ۲۱ دی: شماری از غرفه داران میدان میوه و تره بار اهواز در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان در مقابل ساختمان شورای شهر تجمع کردند.

دوشنبه ۲۲ دی: شماری از سهامداران زیان دیده مقابل سازمان بورس و اوراق بهادار واقع در تهران دست به تجمع اعتراضی زدند./ تعدادی از مالباختگان تعاونی مسکن دانشگاه تهران مقابل ساختمان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تجمع اعتراضی برپا کردند./ گروهی از حواله‌داران خودرو «‌کوپا» در اعتراض به گرانی قیمتهای اعلام شده، عدم تحویل خودرو و برآورده ‌نشدن مطالبات ‌شان، مقابل شرکت شهر خودرو دست به تجمع زدند.

سه شنبه ۲۳ دی: جمعی از کارگران طرح آبرسانی به دشت سیستان (شکت پیمانکاری جهاد نصر کرمانشاه) برای اعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق، در محل کارشان تجمع کردند.

چهارشنبه ۲۴ دی‌: تجمع چند باره شماری از سهامداران غارت شده بازار بورس مقابل مجلس

پنجشنبه ۲۵ دی: جمعی از کسبه خیابان بازار بابلسر با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل فرمانداری این شهرستان خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند./ متقاضیان طرح اقدام ملی مسکن شهر زارچ برای اعتراض به بلاتکلیفی و عدم واگذاری زمین برای ساخت مسکن دست به تجمع مقابل بنیاد مسکن این شهر دراستان یزد زدند./ شماری از مالکان اراضی کوه سفید رباط کریم، با تجمع در اراضی خود خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند.

سه شنبه ۳۰ دی: گروهی از دامداران بجستان برای اعتراض به نبود برق و آب مورد نیاز دام مقابل فرمانداری این شهرستان در خراسان رضوی./ جمعی از حواله داران شرکت آذویکو در اعتراض به عدم دریافت خودروهای ثبت نامی خود، مقابل ساختمان وزارت صنعت و معدن دست به تجمع اعتراضی زدند.

 

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۳۳، چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۹ ـ ۲۰ ژانویه ۲۰۲۱

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول