چالشهای معلمان (دی ۹۹)

فرنگیس بایقره

 

دروغهای وزیر آموزش و پرورش

روز سه شنبه 2 دی، محمد حسن آصفری در صحن علنی مجلس از وزیر آموزش و پرورش درباره علت تأخیر در پرداخت حقوق معلمان حق التدریس، رسمی، پیمانی و همچنین فرهنگیان بازنشسته سوال مطرح کرد.

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: ما دو نوع معلم در سراسر کشور داریم که یک نوع معلمانی هستند که از ما حقوق دریافت می ‌کنند و نوع دیگر معلمانی هستند که علاوه بر حقوق خود، بابت کار اضافه ای که انجام می ‌دهند، اضافه کار دریافت می ‌کنند.

وی تأکید کرد: حقوق هیچ معلمی در سراسر کشور با تأخیر پرداخت نمی ‌شود و همه معلمان آموزش و پرورش حقوق شان را سرموعد دریافت می ‌کنند و آن میزانی که با تأخیر مواجه می ‌شود، اضافه کار معلمان است.

حاجی میرزایی اظهارداشت: از نظر عُرف سازمان برنامه و بودجه، اضافه کار حقوق تلقی نمی‌ شود. متأسفانه در کشور محدودیت منابع وجود دارد و سازمان برنامه و بودجه پرداخت اضافه کار این افراد را موکول به پرداخت حقوق کارکنان رسمی کرده است و البته به ما وعده داده ‌اند که نسبت به پرداخت این مطالبات اقدام می ‌کنند و ما هم پیگیر هستیم.

 

وعده سَر خَرمن به معلمان به امید «خدا»

محسن حاجی ‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش روز آدینه 12 دی، در نشست اعضای شورای معاونان اداره‌ کل استان کرمان و ارتباط مجازی با اعضای شورای معاونان آموزش و پرورش شهرستانها و مناطق این استان، با اشاره به ویژگیهای یک مدیر موفق گفت: یکی از مهم‌ ترین شاخصهای یک مدیر موفق "تحقق هدف" است. این کارگزار حکومتی درخصوص طرح رتبه بندی معلمان گفت: لایحه این طرح تنظیم و تقدیم دولت شده و امیدواریم در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد؛ بودجه ‌اش را هم پیش بینی کرده ایم، به امید خدا سال آینده شرایط فرهنگیان بهتر از امسال است.

 

سی درصد دانش آموزان وسیله ارتباطی برای اتصال به شاد ندارند

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه شبکه شاد بزرگ ‌ترین پلتفرم آموزشی کشور است که بیش از ۱۰میلیون و ۵۰۰ هزار دانش‌آموز در این شبکه عضو هستند و از آموزشها استفاده می ‌کنند گفت: ۳۰درصد دانش ‌آموزان هیچ‌ گونه وسیله ارتباطی جهت اتصال به شبکه شاد ندارند و این امر موجب نابرابری دیجیتالی آموزشی شده است.

وی با بیان اینکه در زیست‌ بوم کرونا همه ابعاد زندگی دچار تغییر شده و آموزش هم از این امر مستثنی نیست، اظهار کرد: در این ایام مدارس فیزیکی تعطیل شد اما آموزش تعطیل نشد و تلویزیون و شبکه شاد به کمک تعلیم ‌و تربیت آمدند.

 

حرکتهای اعتراضی معلمان

 

تجمع معلمان خرید خدمت استان گلستان

روز دوشنبه اول دی، تعدادی از نیروهای شرکتی طرف قرارداد آموزش و پرورش گلستان با تجمع مقابل ساختمان مرکزی استانداری در شهر گرگان درخواست استخدام خود را داشتند.

در ادامه این تجمع سه نفر به نمایندگی از جانب معلمان به داخل استانداری رفتند و در ادامه نیز دو مسئول از آموزش و پرورش گلستان برای مذاکره به میان تجمع کنندگان آمدند.

مسئولان آموزش و پرورش گلستان هم همواره در پاسخ به این معلمان می گویند تا قانون از سوی مجلس بازبینی نشود نمی توانند نسبت به استخدام آنان اقدام کنند.

یکی از معلمان اهل گنبدکاووس حاضر در تجمع گفت: ما نیروی خرید خدمات از سال 93 از طرف وزارت اموزش و پرورش به کار گرفته شدیم، اوایل بیمه های ما روز 15 روز رد می کردند و حقوق ما هم مطابق حقوق اداره کار نبود.

وی افزود: مگر نمی گویند در سال ۱۴۰۰ با سونامی کمبود معلم روبرو هستند پس چرا با ما که سالهاست داریم کار می کنیم اینگونه برخورد می کنند و دنبال تبدیل وضعیت ما نیستند، ما حدود ۸۵۰ نفر در استان هستیم که امنیت شغلی نداریم و با هر بهانه ای ما را بیرون می کنند.

 

تجمع دانش آموزان دبیرستانهای ایذه

شماری از دانش آموزان دبیرستانهای دخترانه و پسرانه‌ ایذه، روز چهارشنبه ۳ دی، در اعتراض به شرایط برگزاری امتحانات به شیوه‌ حضوری باوجود راه ‌اندازی کمپینهایی در فضای مجازی، در ساختمان اداره آموزش و پرورش این شهر دست به تجمع اعتراضی زدند.

دانش آموزان معترض گفتند: "اگر قرار بر برگزاری امتحانات به شکل حضوری بود، باید از اول مهر دانش آموزان پایه دوازدهم سر کلاس می ‌رفتند. این درست نیست که آنها در شرایط ناعادلانه با روش شاد درس بخوانند و در شرایط حضوری سر جلسه امتحان بنشینند."

 

هفتمین روز اعتصاب و تجمع معلمان حمایتی استان یزد

جمعی از معلمان حمایتی استان یزد، روز شنبه ۶ دی برای پنجمین روز متوالی، در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی خود، آموزش آنلاین دانش آموزان را تعطیل کرده و مقابل ساختمان استانداری یزد تجمع اعتراضی برگزار کردند.

این معلمان که تعداد آنها حدود 800 نفر است، از عدم دریافت معوقات مزدی خود انتقاد کرده و گفتند: "تا سقف چهارماه مطالبات مزدی پرداخت نشده داریم؛ این درحالی است که در تمام این مدت مشغول تدریس مجازی به دانش‌آموزان بوده ‌ایم و لحظه ‌ای از کار خود غفلت نکرده‌ایم."

یکی دیگر از خواسته‌ های این معلمان، رفع تبعیض در نظام آموزش و پرورش و یکسان ‌سازی شرایط شغلی است.

جمعی از این معلمان برای اعتراض راهی تهران شدند و روز یکشنبه 7 دی تجمعی مقابل مجلس برپاکردند.

 

تجمع معلمان نهضت سواد آموزی و معلمان خرید خدمات آموزشی کشور

روز یکشنبه ۷ دی، گروهی از معلمان نهضت سواد آموزی و معلمان خرید خدمات آموزشی از شهرهای مختلف، در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و تامین امنیت شغلی خود، مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع اعتراضی برپا کردند.

معلمان حاضر در تجمع ضمن در دست داشتن پلاکاردها و نوشته هایی، خواستار تعیین تکلیف وضعیت استخدامی خود و تامین امنیت شغلی شدند.

 

تجمع معلمان خرید خدمات شهرستان ریگان

تعدادی از نیروهای خرید خدمات (مشارکتی) شهرستان ریگان روز پنجشنبه ۱۱ دی، مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان تجمع کردند.

آنها دلیل اجتماع خود را اعتراض به اخراج همکاران خود و عدم رسیدگی به مطالبات شان، عنوان کردند. معلمان معترض با در دست داشتن پلاکاردهایی از جمله "عدالت"، "عدالت رفع تبعیض بین نیروها" و "ما خواهان بازگشت به مدارس هستیم"، خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند.

 

دو روز تجمع معلمان خرید خدمت یزد

روز شنبه ۱۳ دی، شماری از معلمان خرید خدمت یزد مقابل ساختمان استانداری یزد دست به تجمع اعتراضی زدند.

آنها در این تجمع خواستار تبدیل وضعیت استخدامی و پرداخت مطالبات مزدی خود شدند.

روز یکشنبه ۱۴ دی، بازهم معلمان خرید خدمت جلوی استانداری یزد تجمع و نسبت به وضعیت موجود اعتراض خود را اعلام کردند.

 

تجمع آموزش دهندگان نهضت سواد آموزی در خوزستان

شماری از آموزش دهندگان نهضت سواد آموزی استان خوزستان، روز چهارشنبه ۱۷ دی،

برای اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان آموزش و پرورش کل این استان تجمع اعتراضی برپا کردند.

آموزش دهندگان سال ۹۲ به بعد نهضت سواد آموزی، در خصوص وضعیت شغلی خود کماکان در بلاتکلیفی به سر می برند. معترضان حاضر در این تجمع ضمن سر دادن شعار هایی از قبیل "نیروی بازنشسته، به جای ما نشسته" و "عمرمون رو گذاشتیم، بذر سواد رو کاشتیم"، خواهان تبدیل وضعیت و تعیین تکلیف شغلی خود شدند.

 

دومین روز تجمع مربیان پیش دبستانی شهرستان ایذه

روز پنجشنبه ۱۸ دی، گروهی از مربیان پیش دبستانی شهرستان ایذه برای دومین روز متوالی مقابل استانداری خوزستان، تجمع کرده و خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند.

آنها در این تجمع ضمن اعتراض به عدم پرداخت حق بیمه خود خواستار تعیین وضعیت شغلی خود شدند.

 

تجمع نیروهای پیش دبستانی شهرستان باغملک

روز سه‌شنبه ۲۳ دی، جمعی از نیروهای پیش دبستانی شهرستان باغملک مقابل ساختمان اداره آموزش و پرورش این شهرستان دست به تجمع اعتراضی زدند.

مهم ترین خواست معترشان لغو بخشنامه اخراج از چرخه آموزش و پرورش و استخدام شان است.

 

ده روز تجمع آموزش یاران نهضت سواد آموزی در تهران

جمعی از آموزشیاران نهضت سوادآموزی، برای اعتراض به عدم رسیدگی به وضعیت شغلی خود، در روز یکشنبه ۲۱ دی، مقابل ساختمان مجلس دست به تجمع زدند.

معترضان که از نقاط مختلف کشور برای پیگیری وضعیت شغلی خود به تهران آمده بودند، گفتند: "حدود ۶ هزار نفر هستیم که پس از ۱۰ تا ۱۵ سال فعالیت شغلی در نقاط محروم کشور به عنوان آموزشیار و آموزش دهنده نهضت سوادآموزی، بعد از پذیرش نشدن در آزمون استخدامی ۲۰ تیر ماه شغلمان را از دست داده ‌ایم و در عین حال سازمان آموزش و پرورش به عنوان متولی نهضتیها ملاک ادامه فعالیت ما را قبولی در آزمون اعلام کرده است."

روز سه‌شنبه ۲۳ دی، بار دیگر آموزشیاران نهضت سوادآموزی جهت رسیدگی به مطالبات خود، مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند.

یکی از آموزشیاران نهضت سوادآموزی گفت: "با وجود اینکه دو شب گذشته را با سرمای زمستانی به سختی در پارکها و اماکن شهر تهران به صبح رسانده ‌ایم اما اگر مشکلات مان بی ‌پاسخ بماند، همچنان به تجمع خود ادامه می‌دهیم."

به گفته وی، اعتراضات آموزشیاران به ایجاد تبعیض در آزمون ورودی دانشگاه فرهنگیان است.

روز سه شنبه ۳۰ دی، معلمان معترض جهت تعیین تکلیف وضعیت استخدامی خود، برای دهمین روز مقابل مجلس تجمع اعتراضی برگزار کردند.

این معلمان معترض، که بسیاری از آنها به همراه خانواده های شان در این تجمعها حضور به عمل آورده اند، در این روزهای سرد زمستانی شبها را در پارک مقابل مجلس سپری می کنند.

 

(منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: هرانا، ایلنا، ایسنا، ایرنا، مهر، فارس، اتحادیه آزاد کارگران ایران، میدان، عصر جنوب، عصر ایذه)

 منبع: نبرد خلق شماره ۴۳۳، چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۹ ـ ۲۰ ژانویه ۲۰۲۱

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول