زنان در مسیر رهایی (دی ۹۹)

اسد طاهری

 

اشرف سادات حسینی تکه تکه شد اما زنده ماند!

اشرف سادات حسینی ۵۶ ساله که این روزها روی تخت با صورتی پر از بخیه و خط خطی، با چشمی کور شده، انگشتان و کف یک دست قطع شده، یک دست بدون حرکت و در حالی که روی سرش ضربات زیاد چاقو و قمه خورده است به سختی حرف می زند و از روز وحشت می گوید، از روزی که فقط درد می کشید و ناله می کرد و می دید دستانش ساطوری می شوند و انگشتان دستش قطع شده در گوشه ای افتاده اند، از آن روز پر از کابوس! صدای شکستن شیشه هنوز در گوشهایش است هیچ کس نبود نجاتش دهد تا اینکه باتصور مرگ چشمهایش را برای همیشه بست و ....

زنده ماندنش یک معجزه بود و حالا زنده مانده اما شاید سرنوشت پیش رویش بدتر از مرگ نیاشد خودش کار می کرد و حالا حتی نمی تواند کارهای شخصی اش را انجام دهد از خانه خودش وحشت دارد و دیگر نمی خواهد پایش به آن خانه برسد.

این زن در ابتدای حرفهایش می گوید ترس از شوهرم باعث شده که هر لحظه چشم به پنجره بیندازم و می ترسم شوهرم پنجره را بشکند و با قمه به سراغم آید.

 

اعتراض به رد مصوبه سهم ۳۰ درصدی مدیریتی زنان

بامداد روز چهارشنبه ۳ دی، جمعی از فعالان مدنی و سیاسی مقابل حوزه ریاست دبیرخانه قوه قضاییه تجمع کردند که با ممانعت نیروهای امنیتی روبرو شدند. فائزه هاشمی به نمایندگی از شرکت کنندگان در تجمع نامه اعتراضی را به ثبت رساند.

آنها در بخشی از این نامه، ضمن اشاره به تواناییها و پتانسیلهای موجود در میان زنان، ابطال مصوبه اخیر به واسطه رأی دیوان عدالت را انسداد مسیر توسعه همه‌ جانبه و مخدوش‌ شدن اعتدال در جامعه خواندند.

چندی ‌پیش دولت در راستای بهبود جایگاه زنان، مصوبه "اولویت انتصاب زنان و جوانان در پستهای مدیریتی" مبنی بر سهم ۳۰درصدی آنها از مدیریت به تصویب رساند. با این حال چند هفته پیش این مصوبه با رأی قطعی دیوان عدالت اداری باطل شد.

 

اسیدپاشی بر روی صورت زن جوان در تهران

 

زن جوانی که دانشجوی دکترای مدیریت است پس از خروج از دادگاه خانواده تهران، هدف اسیدپاشی قرار گرفت و مصدوم شد. دو‌موتور سوار جلوی دادگاه بر روی این زن جوان اسید پاشیدند.

زن جوان می گوید با همسرش اختلاف دارد و به او مشکوک است و او روز حادثه برای پیگیری طلاقش به دادگاه رفته بود.

 

نانسی پلوسی بار دیگر به عنوان رئیس مجلس نمایندگان آمریکا انتخاب شد

نانسی پلوسی، قانونگذار ۸۰ ساله آمریکا روز یکشنبه 15 دی، برای دومین دور پیاپی و چهارمین دور غیرپیاپی از سوی قانونگذاران این کشور به عنوان رئیس مجلس نمایندگان ایالات متحده انتخاب شد.

خانم پلوسی که نزدیک به ۵۰ سال است در عرصه سیاسی و قانونگذاری آمریکا فعال است، پیش از این طی سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۱میلادی رئیس مجلس نمایندگان بود و از ژانویه ۲۰۱۹ نیز بار دیگر برای این سمت انتخاب شد.

او اولین زنی است که در این کشور به مقام ریاست بر مجلس نمایندگان رسیده است.

 

حمله افراد مسلح به قضات زن در کابل

بامداد روز یکشنبه ۲۸دی، افراد مسلح به ماشین چند قاضی زن که کارمند دادگاه عالی افغانستان بودند، حمله کردند و دو قاضی را به ضرب گلوله کشتند. این حملات در ادامه موج کشتار زنجیره ‌ای فعالان مدنی و مقامهای دولتی انجام شده است.

احمد فهیم قائم، سخنگوی دادگاه عالی گفته است که این حمله زمانی انجام شد که قضات زن سوار بر خودرو در راه دفتر کار بودند. بسیاری از قتلهای هدفمند دیگر نیز با همین شیوه انجام شده است و قاتلان توانسته ‌اند از محل حادثه فرار کنند.

در افغانستان بیش از ۲۰۰ قاضی زن در دادگاههای این کشور فعالیت می‌کنند. گروههای اسلامگرا اشتغال زنان قاضی در دادگاه را باآموزه ‌های دینی خود در تضاد می ‌بینند.

حکومت ضد زن افغانستان در شرایطی پای میز مذاکره برای تقسیم قدرت سیاسی با طالبان نشسته است که زیر چتر حمایت آمریکا، طالبان حتی همین حالا که هنوز رسما قدرت سیاسی را در دست ندارد، کنترل زندگی و مرگ زنان را با سرکوب وحشیانه آنان در بسیاری از مناطق افغانستان در دست دارد.

 

ارجاع پرونده فعالان حقوق زنان به دادگاه تجدیدنظر

پرونده نجمه واحدی و هدی عمید، فعالان حقوق زنان، به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران ارجاع داده شد.

پیش تر شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی از بابت اتهام “همکاری با دولت متخاصم آمریکا علیه جمهوری اسلامی در موضوع زنان و خانواده” هدی عمید را به ۸ سال حبس، ۲ سال محرومیت از برخی حقوق اجتماعی و ۲ سال محرومیت ازاشتغال به وکالت دادگستری و نجمه واحدی را به ۷ سال حبس و ۲ سال محرومیت از برخی حقوق اجتماعی محکوم کرده بود.

 

زنان مسکو دوباره راننده مترو شدند

مترو مسکو، پایتخت روسیه، اعلام کرد که از روز جمعه 12 دی، دوباره زنان راننده مترو وارد خطوط این سیستم حمل و نقل شهری شدند.

مترو مسکو از دهه ۸۰ میلادی استخدام رانندگان زن را متوقف کرده بود چرا که بنابر قانون مناقشه برانگیزی که در آن زمان جاری شده بود رانندگی مترو جزو مشاغل سخت و خطرناک برای زنان طبقه بندی شده بود.

آخرین زن راننده قطار، در سال ۲۰۱۴ دوره کاری خود در مترو مسکو را به پایان برده بود.

 

نخست وزیر یونان از ورزشکار زن به خاطر افشای آزار جنسی تقدیر کرد

مقامهای رسمی دولت یونان از سوفیا بکاتورو، قهرمان المپیک و یکی سرشناس ‌ترین ورزشکاران این کشور به دلیل افشاگری درباره آزار جنسی تجلیل کردند.

سوفیا بکاتورو که تا کنون موفق به کسب چندین مدال طلا در بازیهای المپیک و مسابقات جهانی قایقرانی بادبانی کلاس ۴۷۰ شده، روز پنجشنبه اعلام کرد كه اندکی پس از شركت در تست برای شرکت در بازیهای المپیک ۲۰۰۰ سیدنی، به دست یك مقام فدراسیون قایقرانی یونان مورد آزار جنسی قرار گرفته است.

یریاکوس میتسوتاکیس، نخست وزیر یونان روز شنبه 27 دی، در یک پست فیس بوکی از حرکت این ورزشکار کشورش که اکنون ۴۳ ساله است، «حمایت» کرد. او از سایر قربانیان خشونت و آزار جنسی نیز خواست تا درباره مشکلی که برایشان پیش آمده حرف بزنند.

 

دادگاهی در پاکستان "آزمایش بکارت" را غیرقانونی اعلام کرد

ممنوعیت انجام آزمایش بکارت موسوم به "آزمایش دو انگشتی" در پرونده ‌های تجاوز جنسی در دادگاهی در پاکستان تصویب شد. فعالان مدافع حقوق زنان از تصمیم این دادگاه منطقه ‌ای پاکستان استقبال کرده ‌اند. این در حالی است که تنها چند ماه از تصویب قانون مشابهی در کشور همسایه یعنی افغانستان می گذرد که اهمیت این موضوع را مضاعف می کند.

تصویب این قانون در پاکستان که تحت کنترل اسلامگرایان بنیادگرا است، نشانه تاثیر اعتراضات موجود و مبارزات زنان و فعالان حقوق زنان، روی حکومت این کشور است.

موفقیت زنان در هر گوشه از جهان، گامی است در جهت توانمند ساختن جنبش جهانی زنان. 

 مرتجعان ضد زن حاکم در منطقه، از تمامی امکانات مالی، فرهنگی و نظامی، که در دست دارند برای سرکوب زنان و نهادینه کردن زن ستیزی استفاده می کنند. زنان نیز باید با سلاح آگاهی و تشکل با تمام قوا به مقابله برخواسته، یورش ارتجاع را به عقب رانده و راه خود را به سوی جامعه ای عاری از ستم بگشایند.

 

پناهجوی ایرانی دوست دختر سابقش را خفه کرد

شامگاه شنبه ۲۰ دی در محله "یونس امره" شهر دنیزلی در ترکیه، پیکر بی ‌جان یک زن ۲۲ ساله به نام "آلینا یورتکوله ‌سی" که دانشجوی رشته تاریخ در دانشکده فن و ادبیات دانشگاه «پاموک کاله» بود و در آپارتمان خود به تنهایی زندگی می‌کرد، پیدا شد.

در همین رابطه، شایان ۲۵ ساله و یکی از ایرانیان پناهجو در شهر دنیزلی ترکیه، بلافاصله بازداشت و در ساعات اولیه بازجویی اعتراف کرد که پیش از این برای مدتی با آلینا ارتباطی عاشقانه داشته اما چندی پیش بین آنها قهر و درگیری به ‌وجود آمده است.

روز حادثه این مرد جوان با پیشنهاد اینکه دوباره با آلینا به رابطه برگردند، به ملاقات او رفت؛ اما با مخالفت آلینا مواجه شده و دوباره مشاجره میان آنها بالا گرفت.

آن ‌گونه که در اعترافات این مرد جوان آمده او در حین عصبانیت گلوی آلینا را برای زمانی طولانی فشار داد و او را به قتل رساند.

در جهانی که "زن" را کالایی در تملک مرد می داند، شنیدن پاسخ "نه" از طرف زن، جسارتی نا بخشودنی محسوب شده و در خور نابودی شمرده می شود.

 

یک زن جوان به دست اعضای خانواده خودش به قتل رسید

روز پنجشنبه ۲۵ دی، یک زن اهل شهرستان سردشت به نام "سونیا دهقان" ۲۵ ساله به دست برادر و پسرعموی خود به قتل رسید.

بنا به گفته یکی از نزدیکان سونیا، او همراه با فرزند شش ساله ‌اش نزد مادر بزرگش زندگی می‌کرد. سونیا  قصد داشت که با فرد دیگری ازدواج کند و به دلیل رابطه با وی و با دستور پدرش به قتل رسیده است. پدر سونیا با هویت کیوان دهقان سالهاست که به اتهام جرایم مرتبط با مواد مخدر در زندان مرکزی ارومیه محبوس است. سونیا در سن ۱۶ سالگی ازدواج کرد و پس از شش سال از همسرش جدا شده بود.

مالکیت بر بدن، فکر و زندگی زنان در جامعه مردسالار ایران، تحت حمایت قانون و فرهنگ زن ستیز جمهوری اسلامی، توسط مردانِ خانواده آنان مصادره شده است. برای گرفتن این حق، زنان نیاز به حمایت از یکدیگر، تشکل و آگاهی انقلابی دارند.

 

(منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: دویچه وله، هرانا، بی بی سی، یورونیوز، نیویویورک تایمز، خبرگزاری مهر، ایران، اصناف نیوز)

 

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۳۳، چهارشنبه ۱ بهمن ۱۳۹۹ ـ ۲۰ ژانویه ۲۰۲۱

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول