چالشهای معلمان (بهمن ۹۹)

فرنگیس بایقره

 

آتش سوزی مدرسه کانکسی در دزفول

حادثه آتش سوزی در یک مدرسه کانکسی در بخش سردشت شهرستان دزفول منجر به سوختگی تعدادی از معلمان و دانش آموزان شد.

بخشدار سردشت دزفول از فوت یکی از مصدومان حادثه آتش سوزی مدرسه کانکسی این شهر خبر داد. به گفته وی مصدومان دیگر این حادثه نیز، که بین ۵۰ تا ۸۰ درصد دچار سوختگی شده ‌اند، وضعیت جسمی خوبی ندارند.

نیما همتی چالگرد یکی از اهالی کنگرستان از توابع سردشت دزفول با حدود ۱۵ سال سن که در حادثه آتش سوزی مدرسه کانکسی سردشت دزفول دچار سوختگی ۵۰ درصد شده بود در بیمارستان طالقانی اهواز جان باخت.

 

اخراج یک معلم اهل سنت در سنندج

محمد منصوری، معلم اهل سنت شاغل در یکی از هنرستانهای شهرستان سنندج، با حکم هیات مرکزی گزینش استان کردستان از محل کار خود اخراج شد. حکم صادره در دیوان عدالت اداری نیز تایید شده است. شورای مدیریت مکتب قرآن، ضمن محکوم کردن این برخوردها که صرفا عقیدتی است، بارها موضع شفاف خود مبنی بر تزکیه و دعوت و هدایت دیگران بدون فعالیتهای سیاسی را سرلوحه‌ کار خود قرار داده و قضاوت و عدالت خواهی را به خالق مدبّر الامر می‌سپارد.

محمد منصوری، از اعضای مکتب قرآن سنندج است که ۶ سال سابقه‌ کار به عنوان دبیر هنرستان صنعتگران نایسر سنندج داشته است.

 

قانون رتبه بندی معلمان از حرف تا عمل

یکی از نمایندگان استان ایلام در مجلس گفت: باتوجه به اینکه معلمان در بحث آموزش و تربیت نقش بسیار مهم و موثری دارند لذا اجرای قانون رتبه بندی معلمان بسیار مهم است. وی روز چهارشنبه ۸ بهمن در دیدار با وزیر آموزش وپرورش گفت استان ایلام یکی از استانهای محروم و مرزی است و مطالبات فرهنگیان شاغل و بازنشسته استان بابت کمک هزینه ازدواج و مهد کودکها و پرسنلی و غیرپرسنلی، اضافه کاری اداری و تدریس، بدهی ناشی از احکام صادره دیوان عدالت و سایر احکام قضائی، پاداش پایان خدمت بازنشستگان سال ۹۸ و مطالبات و معلمان اعزام به خارج از مهترین مشکلات در استان ایلام است

روز پنجشنبه ۳۰ بهمن، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش ضمن اعلام آخرین وضعیت تصویب لایحه رتبه بندی معلمان گفت: جذب ۸۸ هزار معلم حق التدریس، مربیان پیش دبستانی، نهضتی و خرید خدماتی را از طریق تبصره ۱۰ ماده ۱۷ هماهنگ کردیم که برای ۵۵ هزار و ۴۹۷ نفر از سازمان استخدامی مجوز گرفتیم. تاکنون وضعیت ۲۴ هزار و ۵۹۷ نفر مشخص شده و مابقی تا هفته آینده مشخص خواهد شد و به زودی راهی دانشگاه فرهنگیان شده و دوره یکساله را طی می کنند.

وی درباره رتبه بندی معلمان گفت: بر اساس ماده ۶۳ برنامه ششم توسعه مجلس اعلام کرد که باید نظام رتبه بندی را اجرا کنیم. در ادوار گذشته مبالغی به حقوق معلمان اضافه شد که در اصل رتبه بندی نبود. اخیرا اقدامات خوبی برای لایحه رتبه بندی در حال انجام است. چون وزیر آموزش و پرورش بیش از شش سال دبیر هیات دولت بود از ابزارهای ارتباطاتش با دولت به خوبی استفاده کرد. اگر قرار بود لایحه ای را عادی به صحن دولت ببریم یک سال طول می کشید چون باید در کمیسیون های مختلف در دستورکار قرار می گرفت. اما اکنون همه مسیر را طی کرده ایم و وزیر نشست هایی نیز با عناصر تاثیر گذار دولت از جمله معاون اول، رئیس سازمان برنامه و رئیس سازمان اموری اداری استخدامی داشته و هماهنگی های لازم انجام شده است.

وی ادامه داد: امید است لایحه ظرف هفته پیش رو یا هفته آینده در دولت به نتیجه برسد و راهی مجلس بشود. هرچند مجلس در کوران تصویب بودجه است؛ اما اکنون بهترین زمان ارائه است چون رتبه بندی باید در بودجه سنواتی لحاظ شود.

با این سخنان بازهم مساله رتبه بندی معلمان پشت در بوروکراسی دولت، مجلس و شورای نگهبان تا مدتی نامعلوم معطل خواهد ماند.

 

حرکتهای اعتراضی معلمان

 

تجمع معلمان نهضت سواد آموزی و پیش دبستانی در یازدهمین روز

گروهی از معلمان نهضت سواد آموزی و پیش دبستانی که از شهرستانهای مختلف کشور به تهران آمده بودند، برای یازدهمین روز اعتراض پیرامون تعیین تکلیف وضعیت استخدامی خود، روز چهارشنبه ۱ بهمن، مقابل ساختمان مجلس تجمع اعتراضی برگزار کردند. گفته می شود این معلمان معترض، که بسیاری از آنها به همراه خانواده های شان در این تجمعات حضور داشتند، در آن روزهای سرد زمستانی شبها را در پارک مقابل مجلس شورای اسلامی سپری می کردند.

 

تجمع مربیان پیش ‌دبستانی خوزستان

روز پنج شنبه 2 بهمن همزمان با سفر وزیر آموزش وپرورش به شادگان برای افتتاح طرحهای آموزشی،جمعی از آموزشیاران نهضت سواد آموزی و مربیان پیش دبستانی شهرهای خوزستان ازجمله خرمشهر، ماهشهر و شادگان برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت دست به تجمع در این شهرستان زدند.

همچنین جمعی از مربیان پیش دبستانی خوزستان ازجمله شهرستان ایذه برای اعتراض به اخراج از آموزش و پرورش مقابل ساختمان این استانداری تجمع کرند.

تجمع کنندگان  مقابل استانداری گفتند: استاندار خوزستان، وزیر را از درب‌ دیگری خارج کرده و مربیان معترض اخراج شده بیش از 4 ساعت در سرما و در انتظار خروج وزیر ماندند!

 

تجمع معلمان و مربیان سیرجان و الشتر

شماری از معلمان حق التدریسی و مربیان نهضت سواد آموزی شهرستانهای سیرجان و الشتر روز یکشنبه ۵ بهمن در محوطه آموزش و پرورش این شهرستانها تجمع اعتراضی برگزار کردند.

آنها دلیل تجمع خود را عدم استخدام علیرغم سابقه شان و آنچه که تعیین تکلیف امور استخدامی و برگزاری دوره‌های تابستانی خوانده شده، اعلام کردند.

 

تجمع مربیان‌ پیش‌دبستانی باغملک

روز دوشنبه ۶ بهمن، شماری از مربیان‌ پیش ‌دبستانی اخراج شده‌ در شهرستان باغملک استان خوزستان، با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل فرمانداری این شهر خواستار بازگشت به کار و امنیت شغلی شدند.

 

تجمع معلمان حق التدریس آبادان

جمعی از معلمان حق التدریس شهرستان آّبادان روز دوشنبه ۶ بهمن، مقابل ساختمان مقابل آموزش وپرورش این شهر تجمع کردند. آنان به قرار نگرفتن اسامی خود در لیست و سهمیه استخدام وزارت آموزش و پرورش اعتراض دارند.

معترضان گفتند؛ اصلی‌ ترین خواسته صنفی معلمان خرید خدمت، تبدیل وضعیت استخدامی است. سالهاست که نمایندگان مجلس در این مورد وعده می ‌دهند؛ اما تاکنون موفق نشده‌ اند که مسئولان وزارت آمورش و پرورش را برای استخدامی پیمانی معلمان خرید خدمت قانع کنند و این وزارتخانه هم ما را به رسمیت نمی‌شناسد.

 

تجمع معلمان خرید خدمات یزد

جمعی از معلمان خرید خدمات یزد روز شنبه ۱۱ بهمن، مقابل ساختمان اداره آموزش و پرورش این شهر تجمع کردند. این معلمان دلیل تجمع خود را اعتراض به تعویق در پرداخت مطالبات شان و نیز بلاتکلیفی وضعیت شغلی خود عنوان کردند.

 

تجمع آموزشیاران نهضت سواد آموزی مقابل مجلس

جمعی از معلمان تازه استخدامی و گروهی از آموزشیاران نهضت سوادآموزی به صورت جداگانه در روز یکشنبه ۱۲ بهمن، مقابل مجلس تجمع کردند و خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند.

یکی از این آموزشیاران با ناعادلانه خواندن آزمون آموزشیاران نهضت سوادآموزی و مقایسه با نیروهای حق ‌التدریس پیش دبستانی و سرباز معلمان، گفت: بعد از تجمعات مختلف مقابل ساختمان مجلس و پیگیری اعضای کمیسیون آموزش متاسفانه تا به امروز نتیجه‌ای از عملکرد نمایندگان مجلس نگرفته‌ایم.

شش هزار نفر از مجموع حدود ۲۴ هزار آموزشیار نهضت سوادآموزی موفق نشدند با کسب حد نصاب نمره در آزمون استخدامی قبول شوند. بنابراین شماری از این افراد که اکثرا زنان سرپرست خانوار هستند، در اعتراض به آنچه بلاتکلیفی در وضعیت شغلی خود بعد از ۱۰ تا ۱۵ سال خدمت در مناطق محروم عنوان می‌ کنند طی یک سال گذشته چندین بار مقابل ساختمان مجلس تجمع صنفی برگزار کردند.

 

تجمع معلمان قراردادی در تهران

روز سه شنبه ۱۴ بهمن، گروهی از معلمان قراردادی در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان مجلس دست به تجمع اعتراضی زدند. معلمان معترض که دارای کارنامه قبولی در آزمون استخدامی هستند، با در دست داشتن پلاکارد هایی، خواستار تعیین تکلیف وضعیت تبدیل قرارداد خود شدند.

 

تجمع دوباره آموزش دهندگان نهضت سواد آموزی

جمعی از آموزش دهندگان قبل از سال ۹۲ نهضت سواد آموزی که در حال حاضر هم فعالیت دارند در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و بلاتکلیفی شغلی خود، روز یکشنبه ۱۹ بهمن‌، مقابل مجلس تجمع کردند.

یکی از معلمان شرکت کننده در این تجمع گفت: ده سال است که به طور مداوم مشغول به کار هستم اما چون یک شاگرد کمتر از اصلاحیه سال ۹۲ دارم نمی ‌توانم استخدام شوم و این واقعا برای ما ظلم است که در بعضی از موارد که برای تدریس می ‌رویم با جان خودمان بازی می‌کنیم. وی ادامه داد: فرق کسی که یک شاگرد دارد با کسی که دو شاگرد و تنها بخشهای از سال را سر کار است با ما که به طور مستمر و مداوم سرکار خود حاضر می ‌شویم چیست؟

 

تجمع مربیان سازمان فنی و حرفه ‌ای

روز یکشنبه ۱۹ بهمن، جمعی از مربیان سازمان فنی و حرفه ‌ای مقابل ساختمان مجلس دست به تجمع زدند. مربیان معترض خواستار تبدیل وضعیت خود و توجه به این موضوع از سوی نمایندگان مجلس شدند.

 

تجمع مربیان پیش دبستانی گیلان مقابل استانداری

جمعی از بانوان مربی پیش دبستانی بامداد روز سه شنبه 21 بهمن، مقابل استانداری گیلان تجمع کردند.

معترضان عنوان کردند: انتظار شان آن است تا پس از سالها کارکردن به عنوان مربی پیش دبستانی جذب آموزش و پرورش شوند، آموزش و پرورش نیز باید قوانین مصوبات مجلس را رعایت کرده و آنها را با شرایط و مرحله به مرحله جذب کند.

بر اساس مصوبه مجلس نیروهای مربی پیش دبستانی دارای سابقه و مدارک فعالیت، با گزینش و احراز صلاحیت آموزش و پرورش مشغول به فعالیت می شوند.

بر اساس آمارهای آموزش و پرورش بیش از هزار مربی پیش دبستانی در استان گیلان چنین شرایطی دارند.

استان گیلان دارای حدود ۳۶۸ هزار دانش آموز است.

 

تجمع معلمان مدارس غیرانتفاعی مقابل مجلس

روز یکشنبه ۲۶ بهمن، جمعی از معلمان مدارس غیرانتفاعی از سراسر کشور با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل مجلس خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. معلمان معترض خواستار برخورداری از سهمیه استخدام در آموزش و پرورش، بیمه حمایتی دولتی و امنیت شغلی هستند.

این معلمان همچنین از نمایندگان درخواست کردند که از بیمه حمایتی دولت استفاده کرده و بیمه‌های آنها به سال‌های قبل برگردد. همچنین علاوه بر داشتن سهمیه استخدام در آموزش و پرورش، امنیت شغلی نیز داشته باشند.

 

تجمع مربیان پیش‌دبستانی شهرستان ایذه

روز سه شنبه ۲۸ بهمن، شماری از خانواده‌های مربیان پیش‌دبستانی شهرستان ایذه به همراه فرزندان خود، با برگزاری تجمع اعتراضی در محل اداره آموزش ‌و پرورش این شهرستان، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

این مربیان خواستار روشن شدن وضعیت استخدامی خود هستند.

 

تجمع معلمان فارس، اصفهان و تهران

روز سه شنبه ۲۸ بهمن، شماری از معلمان شاغل مقابل اداره آموزش و پرورش استان فارس تجمع اعتراضی برگزار کردند. معلمان معترض دلیل تجمع خود را عدم پرداخت حقوق اضافه تدریس عنوان کردند.

در همین روز شماری از معلمان حق التدریس اصفهان و تهران با برگزاری تجمع اعتراضی در مقابل اداره کل آموزش و پرورش خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. این معلمان خواستار اجرای مصوبات و طرحهای مربوطه به خودشان از سوی مسئولان این نهاد هستند.

 

 (منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: ایلنا، ایسنا، مهر، عصر جنوب، هرانا، همشهری، ایرنا، اتحادیه آزاد کارگران ایران، مکتب قرآن، پشتیبان)

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۳۵، آدینه اول اسفند ۱۳۹۹ ـ ۱۹ فوریه ۲۰۲۱

 

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول