جنبش رنگین کمان بیشماران (اسفند ۹۹)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

در آخرین ماه سال ۱۳۹۹ همچون تمام ماههای این سال همه گیری ویروس کرونا زندگی و معیشت کارگران، مزدبگیران و تهیدستان را بیش از پیش تهدید می کرد. در حالی که واکسینه کردن در کشورهای هم طراز ایران به پیش می رود، رژیم ایران با دستور ولی فقیه از واکسن معتبر خریداری نمی کند و تازه صحبت از خصوصی کردن توزیع واکسن شنیده می شود. همزمان با تهدید کرونا، فقر و فلاکت و گرانی سراسر جامعه را فراگرفته و اکثریت جامعه در آستانه نوروز قادر به تدارک حداقلها برای نوروز خود نیستند. این خبر تاسف آور پوشش وسیعی پیدا کرد که سفره هفت سین و پسته اجاره ای به بازار آمده است. اما با وجود این شرایط فلاکتبار، کارگران و تهیدستان در ماه اسفند به صورتهای گوناگون دست به اعتراض زدند. جنبش اعتراضی بازنشستگان در ماه اسفند گسترش کم سابقه ای پیدا کرد و طی این ماه ۱۲۳ حرکت اعتراضی از جانب آنان صورت گرفت.

در مجموعه خبرهای این شماره نبرد خلق، خلاصه دستکم ۳۱۲ حرکت از جانب کارگران و مزدبگیران را خواهید خواند. اخبار حرکتهای اعتراضی معلمان، دانشجویان و پرستاران در این ماه به طور جداگانه در ماهنامه نبردخلق منتشر می شود.

 

شورش مردم سراوان

روز دوشنبه ۴ اسفند، تعدادی از سوختبران با تجمع مقابل پایگاه مرزی سپاه خواستار بازگشایی مرز و اجازه تردد به سوختبران شدند. سپاه سرکوبگر پاسداران با تیراندازی مستقیم به سمت سوختبران در نقطه صفر مرزی «آسکان» تعدادی را کشته و دهها تن زخمی شدند. به دنبال آن خانواده های سوختبران نسبت به کشته و زخمی شدن فرزندان شان مقابل فرماندهی سپاه پاسداران سراوان تجمع کردند.

روز سه شنبه ۵ اسفند، جمعی از اهالی خشمگین سراوان برای اعتراض به کشته و زخمی شدن تعدادی از سوختبران مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان تجمع کردند که نیروهای سرکوبگر سپاه با شلیک گلوله به سمت مردم معترض تیراندازی کردند. مردم در واکنش به این اقدام سرکوبگرانه، ساختمان فرمانداری سراوان را تسخیر کردند که موجب درگیری بین مردم و نیروهای سرکوبگر در خیابانهای سراوان شد و مردم شورشی خودروهای نیروهای سرکوبگر را به آتش کشیدند.

دویچه وله فارسی خبر تسخیر فرمانداری شهر سراوان را با بازپخش خبرها و ویدیوهای منتشر شده در فضای مجازی به نقل از فعالان بلوچ اعلام کرد که «دستکم ۱۰ سوخت بر در سراوان توسط سپاه پاسداران کشته و پنج نفر زخمی شده ‌اند.»

روز دوشنبه ۴ اسفند هرانا نوشت: نیروهای سپاه پاسداران با بستن و حفر چاله در نقاط صفر مرزی از تردد سوختبران ممانعت کردند. این اقدام خشم سوخت‌بران را برانگیخته و شماری از آنها با حضور در مقابل پایگاه سپاه خواستار بازگشایی مرز شده‌اند که هدف تیراندازی نیروهای سپاه پاسداران قرار گرفتند.

روز پنجشنبه ۷ اسفند ، تعدادی از شهروندان در شهرستان سوران واقع در استان سیستان و بلوچستان، اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. به گزارش رسانک، این تجمع در اعتراض به کشته شدن تعدادی از سوختبران صورت گرفته است.

تلگرام رصد بلوچستان در روز ۷ اسفند گزارش داد که؛ سپاه پاسداران با عدم توان در سرکوب مردم معترض در شهر دزاپ، اقدام به تیراندازی به منازل مسکونی مردم کرده که دهها تن از زنان و کودکان بلوچ زخمی شدند. بنا به همین گزارش؛ سپاه پاسداران با ناتوانی در سرکوب معترضان، با پرواز بالگردها در حال تیراندازی و ایجاد رعب و وحشت در بین مردم بلوچ در زاهدان است. دهها تن از مردم بلوچ در شهرستان خاش و زاهدان توسط نیروهای خامنه ‌ای به خاک و خون کشیده شدند.

 

جنبش گسترده بازنشستگان در ماه اسفند (۱۲۳ حرکت)

در ماه آخر سال ۱۳۹۹، بازنشستگان در سراسر ایران به شکل سازمانیافته و با فراخوانهای از پیش اعلام شده دست به تجمع و اعتراض زدند. فوری ترین و عمومی ترین خواست بازنشستگان چنین است:

۱ - افزایش مستمریها مطابق هزینه های کارشناسی خانوار (سبد معیشت)

۲ – تامین سیستم درمانی کارآمد و رایگان

۳ – پرداخت کلیه دیونِ به روز محاسبه شده دولت به صندوقها قبل ازپایان عمر دولت فعلی

۴ – نظارت و کنترل بر عملکرد صندوقها توسط نمایندگان مستقل و منتخب

۵ – تعیین و تامین بودجه کارشناسی شده برای اجرای همسان سازی

۶ – انحلال کانونهای بازنشستگی فعلی و ایجاد تشکلات نوین و مستقل بازنشستگان

 

*روز آدینه ۱ اسفند، شماری از بازنشستگان کارگری در استان زنجان، مقابل استانداری این شهر، تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران بازنشسته نسبت به عدم اجرای صحیح قانون کار، پایین بودن سطح دستمزد کارگران و مستمری بازنشستگان معترض بودند.

*روز یکشنبه ۳ اسفند، شماری از بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی دستکم در ۲۲ شهر از جمله نیشابور، ایلام، قزوین، خرم آباد، اهواز، تبریز، یزد، اصفهان، دزفول، کرج، شوشتر، بجنورد، ساری، کرمانشاه، اراک، اردبیل، مشهد، شوش، دزفول، شوشتر، رشت و تهران، در مقابل اداره تامین اجتماعی شهرهای خود، تجمعات اعتراضی برپا کردند.

بازنشستگان معترض، ضمن رونمایی از بنر های اعتراضی، شعار هایی از قبیل «تورم و گرانی، عامل هر ویرانی»، «همش شده کار مون، شعار کفِ خیابون» و «بازنشسته بیدار است، از تبعیض بیزار است» را سر دادند.

*در همین روز جمعی از بازنشستگان صندوق فولاد مقابل مجلس و برخی از کارگران بازنشسته ذوب آهن اصفهان مقابل سازمان مدیریت و برنامه ریزی تجمع کردند.

*روز شنبه ۹ اسفند، در پی فراخوان از پیش تعیین شده، شماری از بازنشستگان و مستمری ‌بگیران دستکم در ۲۹ شهر از جمله، تهران، کرج، شاهرود، شیراز، ایلام، مشهد، خرم آباد، اراک، اهواز، اردبیل، شوشتر، تبریز، سنندج، کرمانشاه، زنجان، کرمان، دزفول، اصفهان، شوش و هفت تپه، شاهرود، آبادان، خرمشهر، بجنورد، قزوین، یزد، نیشابور، ساری، رشت مقابل اداره کل تامین اجتماعی و در تهران در مقابل وزارت کار دست به تجمع اعتراضی زدند.

*همزمان با تجمع اعتراضی  سراسری کارگران بازنشسته و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی،کارگران بازنشسته صنعت فولاد استان اصفهان مقابل استانداری اجتماع کردند.

*روز دوشنبه ۱۱ اسفند، کارگران بازنشسته سازمان تامین اجتماعی استان زنجان مقابل ساختمان این اداره در شهر زنجان تجمع کردند.

*روز سه شنبه ۱۲ اسفند، جمعی از کارگران بازنشسته مجموعه هتل لاله تهران، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان این هتل واقع در خیابان دکتر فاطمی تهران، تجمع اعتراضی برپا کردند.

*روز چهارشنبه ۱۳ اسفند، جمعی از بازنشستگان فولاد اصفهان و اهواز، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان استانداری در شهرهای خود، تجمع اعتراضی برپا کردند.

*روز شنبه ۱۶ اسفند، جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی و شماری از بازنشستگان صنعت فولاد، مقابل ساختمان مجلس در تهران تجمع کردند.

*روز یکشنبه ۱۷ اسفند، بازنشستگان و مستمری ‌بگیران تامین اجتماعی برای هفتمین هفته متوالی در تهران، تبریز، اصفهان، یزد، قزوین، کرج، خرم آباد، اهواز، رشت، ارومیه ، شیراز، کرمانشاه، اردبیل، ایلام، ساری، اراک، مشهد، سنندج، كرمان، بجنورد، آبادان، شاهرود، شوش، بهشهر، نیشابور، شوشتر، دزفول و هفت‌تپه در مقابل سازمان تامین اجتماعی و یا دفاتر استانداری تجمع اعتراضی برگزار کردند. براساس گزارشهای منتشر شده، در تهران دستکم چهار تن از شرکت ‌کنندگان در این تجمع به وسیله نیروهای سرکوبگر انتظامی و امنیتی بازداشت شدند.

*روز دوشنبه ۱۸ اسفند، کارگران بازنشسته هواپیمایی (هما) مقابل مجلس و سازمان برنامه و بودجه تجمع کردند.

*روز سه شنبه ۱۹ اسفند، شماری از کارگران بازنشسته مجموعه هتل لاله تهران در محوطه پارکینگ این هتل دست به تجمع زدند.

*روز چهارشنبه ۲۰  اسفند، شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی استان اردبیل مقابل کانون بازنشستگان تجمع کردند.

روز یکشنبه ۲۴ اسفند، بازنشستگان و مستمری‌ بگیران تامین اجتماعی برای هشتمین هفته متوالی در تهران، خرم‌ آباد، كرج، يزد، اهواز، تبريز، اراك، اصفهان، رشت، مشهد، اردبيل، كرمانشاه، سنندج، شوشتر، ايلام، كرمان، ابهر، بجنورد، شوش و هفت‌تپه، آبادان و دزفول مقابل اداره کل تامین اجتماعی تجمع اعتراضی برگزار کردند.

*روز دوشنبه ۲۵ اسفند، تعدادی از بازنشستگان صنعت نفت با تجمع مقابل دفتر نمایندگی صندوقهای بازنشستگی اهواز، خواهان رسیدگی به مطالبات خود شدند.

*روز پنجشنبه ۲۸ اسفند، شماری از بازنشستگان و مستمری بگیران در تهران، اراک، کرمان، اردبیل، خرم آباد، اهواز، شهرکرد و ... مقابل اداره تامین اجتماعی شهرهای خود، تجمع اعتراضی برپا کردند.

 

برخی از شعارهای بازنشستکان

منبع:کانال تلگرام شورای بازنشستگان ایران

فقط کف خیابون به دست میاد حقمون

نه تهدید نه سرکوب  دیگر اثر ندارد

تا حق خود نگیریم، از پا نمی نشینیم

اگر اصلح نبودیم، سر کلاس نبودیم!

فریاد فریاد از اینهمه بیداد

این همه بی ‌عدالتی هرگز ندیده ملتی

وعده و عید کافیه، سفره ما خالیه

صندوق بازنشسته، سرقت دزدان گشته

ظلم و ستم کافیه، سفره ی ما خالیه!

فقط کف خیابون، به دست میاد حقمون

بازنشسته بیدارست، از تبعیض بیزارست

گرانی تورم، بلای جان مردم

حقوق ما ریالیه، هزینه ها دلاریه

حقوق های نجومی، فلاکت عمومی

دستهای ما خالیه، وضع شما عالیه

نابود شد این شستا، به دست این مافیا

بیمه های تکمیلی دزد سر گردنه

خواسته بازنشسته، حقوق طبق تورم

همسان سازی کجابود، دروغ فریب ریا بود

هم مجلس هم دولت، بس ست فریب ملت

اختلاسگر ارزی میلیاردی داریم، قرنطینه نداریم

مجلس، دولت، نیستند به فکر ملت

دولت جنایت می کند، مجلس حمایت می کند

کشور ما رو گنجه، بازنشسته در رنجه

کشتی بازنشسته، چرا به گِل نشسته؟

صندوق بازنشسته، اسیر دزدا گشته

زندانی کارگر آزاد باید گردد

 

شنبه ۲ اسفند

*شماری از اعضای انجمن فرهنگی «نوژین» مقابل دادگستری سنندج دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش هرانا، این تجمع در اعتراض به تأیید حکم ۵ سال حبس تعزیری برای زهرا محمدی از اعضای این انجمن صورت گرفت.

*تعدادی از مردم روستای چولاب کوچصفهان، از توابع شهرستان رشت در حاشیه این روستا تجمع کردند. به گزارش گیلان صدر، این تجمع در اعتراض به صدور مجوز برداشت شن از محل جزیره گردشگری این روستا صورت گرفت.

بنا بر گفته اهالی این روستا، آنها برای احداث محل تفریح و ورزش برای خانواده ‌های شان هزینه کرده ‌اند و اجازه نمی‌ دهند این محل با برداشتهای غیراصولی تخریب شود.

*گروهی از مردم سنندج مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند.

به گزارش تسنیم، این تجمع همزمان با سفر معاون اول ریاست جمهوری به این شهرستان

و در اعتراض به مشکلات مالی و بی ‌توجهی مسئولان به خواسته ‌های شان، صورت گرفت. 

*شماری از مردم مناطق کچو، گورانکش و پلانی از توابع شهرستان چابهار در اعتراض به احداث مجتمع فولاد در این مناطق، تجمع کردند. به گزارش کمپین فعالان بلوچ، معترضان گفتند؛ این زمینها متعلق به آنهاست و دولت زمین آنها را مصادره کرده و قصد دارد مجتمع فولاد را در آن مکان احداث کند.

 

یکشنبه ۳ اسفند

*تعدادی از بازاریان شهرستان آبادان در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان فرمانداری ویژه این شهر دست به تجمع اعتراضی زدند.به گزارش صدا و سیما، بازاریان حاضر در این تجمع، نسبت به تعطیلی کسب و کار خود در پی شیوع ویروس کرونا و اعمال محدودیتها اعتراض کردند.

*کارگران هپکو اراک در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، در نزدیکی ساختمان تامین اجتماعی این شهر دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، کارگران هپکو اراک در این حرکت اعتراضی تابوت این شرکت را به صورت نمادین در خیابانهای اراک حمل کردند.

*برای دومین روز متوالی، صدها کارگر پروژه ای پالایشگاه آبادان (شرکتهای پیمانکاری اکسیر صنعت، سکاف و آباد راهان) در اعتراض به عدم پرداخت حقوق شان، از رفتن برسرکار خودداری کرده و درمجوطه این پالایشگاه تجمع کردند. به گزارش کانال رسمی سندیکای کارگران فلزکار مکانیک ایران،۴۰۰ کارگر پروژه ای شرکتهای اکسیر صنعت، سکاف، آبادراهان برای دریافت عیدی و مزایا و همچنین حقوق دی و بهمن ماه دست به اعتصاب زدند و در محوطه پالایشگاه تجمع کردند.

*شماری از خانواده ‌های بیماران SMA مقابل ساختمان وزارت بهداشت دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، معترضان با در دست داشت بنر نوشته هایی مبنی بر اینکه؛ در سه سال اخیر به خاطر عدم ورود دارو به کشور، بیش از ۱۰۰ بیمار SMA فوت کرده و چند صدتن بیمار دیگر ناتوان تر شده اند و چه کسی مسئول فوت این کودکان مظلوم است؟ خواهان ورود داروی بیماران SMA شدند.

*بنا بر گزارشهای ویدئویی منتشر شده در شبکه های اجتماعی، کشاورزان شرق اصفهان برای جلوگیری از گرفتن حریم رودخانه برای تغییر مسیر آن، همراه با لودر در محل رودخانه تجمع کردند و اعلام کردند که مانع از این کار شده و حریم و مسیر رودخانه را به حالت اول برمی گردانند و اعلام کردند که از زاینده رود و از مردم دفاع می کنند.

همزمان گروه دیگری از کشاورزان مقابل ساختمان مدیریت بحران در خیابان مشتاق سوم تجمع  اعتراضی برگزار کردند.

 

دوشنبه ۴ اسفند

*جمعی از کارکنان اداره بنادر و دریانوردی بندرلنگه، در اعتراض به نحوه صدور قرار دادها و عدم پرداخت ما به التفاوت مصوب سالانه خود، مقابل درب ورودی ساختمان اداری مدیریت اداره بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان، تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش فارس، کارکنان معترض در نامه ‌ای خطاب به قاسم عسکری نسب، نسبت به نحوه قراردادها و حکمهای بسته نشده سال گذشته، اعتراض کردند.

 

سه شنبه ۵ اسفند

*کارگران آب و فاضلاب روستایی خوزستان برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه، بلاتکلیفی قرارداد کاری و وعده های توخالی مسئولان دست به تجمع مقابل استانداری این استان در کلانشهر اهواز زدند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض که ۵ ماه حقوق شان پرداخت نشده است گفتند:۲۰ ماه حق بیمه برای ما پرداخت نشده و ۹ ماه بدون هیچ‌ گونه دفترچه خدمات درمانی هستیم.

*جمعی از کارکنان قطار شهری اهواز، مقابل درب ورودی ساختمان شهرداری این شهر، تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش عصر ما خوزستان، معترضان علت اجتماع خود را اعتراض به مطالبه ۱۰۰ روز حق بیمه پرداخت نشده خود عنوان کردند.


چهارشنبه ۶ اسفند

*کارگران فضای سبز شهرداری منطقه ۳ خرم ‌آباد برای اعتراض به نداشتن امنیت شغلی به دلیل بکارگیری زندانیان و خطر اخراج از کار و پرداخت نشدن ۸ ماه حقوق دست به اعتصاب ۳ روزه زدند و مقابل استانداری و شهرداری و شورای شهر تجمع کردند. به گزارش فارس، یکی از کارگران فضای سبز شهرداری منطقه ۳ خرم ‌آباد گفت: اخیراً شهرداری کار بخش فضای سبز منطقه ۳ را به سازمان زندانها تحویل داده و بناست همه کارگرانی که در این بخش کار می ‌کردند اخراج و افراد زندانی جایگزین آنها شوند.

*کارگران پالایشگاە نفت سنگین قشم (شرکت پیمانکاری آویژە) در اعتراض به عدم پرداخت حقوق، برای ششمین روز متوالی از رفتن برسرکارشان خودداری کردند و در محل کارشان تجمع کردند. به گزارش کانال رسمی سندیکای کارگران فلزکار مکانیک ایران، کارگران معترض خواستار تسویه حقوق و مزایا خود تا اول اسفند ۱۳۹۹ شدند.

*مهندسان ناظر مشهد برای اعتراض به در انحصار بودن واگذاری پروژه‌های بزرگ به برخی چهره ‌های خاص و نورچشمی و وضعیت سپرده ‌های بلوکه ‌شده مهندسان مقابل ساختمان سازمان نظام مهندسی این کلانشهر در استان خراسان رضوی تجمع کردند. به گزارش شهرآرا نیوز، یکی از مهندسان حاضر در تجمع گفت:یکی از خواسته‌های ما آزادکردن پولهای بلوکه ‌شده مهندسان ناظر در حسابهای بانکی است. یکی دیگر از معترضان گفت: متأسفانه همه پروژه ‌های بیش از سه ‌چهار هزار متر به افراد خاص می ‌رسد و این پروژه‌ های خوب به ‌صورت تکراری بین این افراد به ‌صورت انحصاری تقسیم می‌ شود و دیگر کار‌های کوچک بین شمار زیادی از مهندسان دیگر تقسیم می ‌شود.

*جمعی از نیروهای قرارداد موقت وزارت نفت مقابل ساختمان مجلس تجمع کرده و خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش ایسنا، یکی از کارگران قرارداد موقت صنعت نفت حاضر در تجمع گفت: ما چندین سال است که در شرکت نفت مشغول به کار هستیم و در جمع ما هستند همکارانی که بالای ۲۰ سال به شرکت نفت خدمت کرده اند اما هنوز قراردادهای شان به صورت مدت موقت است. فکر کنید چندین سال کار کنی و همچنان دنبال نحوه بستن قرارداد و چگونگی خروج از سیکل بی نهایت قرارداد موقت باشی آن هم در شرکت نفت که بخش عظیمی از بودجه کشور از آن تامین می شود.

*کارگران پیمانی یکی از پالایشگاه پارس جنوبی (عسلویه ) در اعتراض به سطح نازل حقوق، شرایط کاری و وعده های توخالی دست از کارکشیدند و در محل کارشان تجمع کردند. یکی از کارگران اعتصاب به خبرنگار رسانه ای ایسنا: علت اصلی اعتصاب کارگران این پالایشگاه شیفت بندی اخیر شرکت در شرایط کرونایی به شکل یک روز در میان (یک روز کار و یک روز استراحت) یا روز کار دائم بدون مرخصی است. وی افزود: در کنار این موضوع، عدم تحقق وعده افزایش حقوق است که متاسفانه پس از گذشت مدتها از این قول و قرارها محقق نشده و مشکلات متعددی را برای ما به وجود آورده است.

همزمان حدود ۱۰۰ نفر از کارگران شرکت آرمان ستاره شاغل در پالایشگاه هشتم پارس جنوبی به دلیل عدم دریافت حقوق و مطالبات خود در محل دفاتر شرکت تجمع نمودند.

 

شنبه ۹ اسفند

*شماری از اعضای تعاونی مسکن کارگران برق تهران، مقابل بیدادگستری کل استان البرز واقع در شهرستان هشتگرد تجمع کردند. به گزارش دادمندی، اعضای تعاونی مسکن کارگران برق تهران گفتند: بیست و هفت سال پیش اقدام به خرید زمین در فاز پنج هشتگرد کردیم، با این حال تعاونی قطعات موردنظر را به خریداران تحویل نداده است.

*شماری از کارگران شهرداری بندر ماهشهر مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش خورنا، تجمع آنها در اعتراض به نحوه اجرای طرح طبقه‌ بندی مشاغل صورت گرفته است. یکی از کارگران این شرکت در این رابطه گفت: طرح طبقه بندی اجرا شده مطلوب ما نیست و ما خواهان اجرای کامل آن هستیم.

*برای باری دیگر، اعضای مالباخته تعاونی مسکن کارگران برق منطقه ای تهران دست به تجمع مقابل فرمانداری هشتگرد زدند. به گزارش برق نیوز، تجمع کنندگان به تصمیم اعضای هیات مدیره تعاونی اعتراض کردند. انها معتقدند با توجه به افزایش قیمت زمین، نهادها و عده ای از افراد درصدد خارج کردن زمین از دست مردم هستند. با توجه به اینکه تصمیم مذکور قریب به ۹ هزار نفر از اعضای تعاونی برق کارگران را تحت شعاع قرار داده و آنها را در عمل مالباخته می کند، تجمع کنندگان در حاشیه اعتراض خود بیانیه ای را هم با مضمون مطالبات  اعضا منتشر کردند.

*اهالی روستای اسلام ‌آباد برای اعتراض به نحوه واگذاری اراضی ملی در محدوده این روستا در فرمانداری شهرستان اشکذر در استان یزد اجتماع کردند و خواستار پاسخ صریح مسئولان ذیربط استان و شهرستان در خصوص اتخاذ این تصمیم شدند. به گزارش فرمانداری شهرستان اشکذر، یکی ازتجمع کنندگان گفت: اخیراً بیش از ۲۰ هکتار از اراضی ملی در محدوده روستای اسلام ‌آباد به یک سرمایه گذار برای احداث و راه اندازی یک کارگاه تولیدی تصویب و واگذار شده که مورد اعتراض مردم منطقه قرار گرفت. او افزود: ما مخالف واگذاری اراضی به این سرمایه گذار نیستیم، اما اگر مسئولان می‌ خواهند از سرمایه گذاران حمایت کنند چرا باید تلاشهای چند ساله یک جوان بومی روستا برای دریافت یک هکتار زمین برای راه‌اندازی و توسعه یک کارگاه تولید تجهیزات مبلمان شهری بی نتیجه بماند.

*کارگران شرکت تکاب صنعت پالایشگاه پنجم پارس جنوبی، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل درب ورودی این پالایشگاه تجمع اعتراضی برگزار کردند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، تجمع کنندگان که تعدادشان به حدود ۱۰۰ نفر می رسد، اعتراض خود را در خصوص اقدام پیمانکار از بابت جلوگیری از ورود کارگرانی که مطالبات خود را پیگیری کرده بودند عنوان کردند.

 

یکشنبه ۱۰ اسفند

*گروهی از کارگران شیر پگاه تهران با تجمع مقابل ساختمان قوه قضائیه در خیابان ولیعصر تهران، اعتراض خود را نسبت به ادامه تصرف اراضی کارگران این کارخانه در منطقه تهران پارس که توسط سپاه پاسدارن صورت گرفته، ابراز داشتند. به گزارش ایران کارگر، این چندمین بار است که کارگران شیر پگاه تهران، در اعتراض به خلف وعده ‌ها در دریافت زمینهای خود تجمع اعتراضی برگزار می‌ کنند.

*کارکنان مشهدمال  که حقوق ماههای ۸ و ۹ و ۱۰ و ۱۱ را هنوز دریافت نکرده اند، همچنین عیدی و پاداش و سنوات شان را نداده اند، جلوی بانک آینده در چهار راه گلریز مشهد تجمع برگزار کردند. به گزارش اتحاد، کارکنان در حال باز کردن بنر مطالبات خود بودند که یکی از کارمندان بانک از داخل بانک به سمت آنها حمله کرد، وقتی تجمع کنندگان او را عقب زدند  نگهبان به روی تجمع کنندگان اسلحه اش را مسلح کرد.

پروژه مشهدمال متعلق به علی انصاری و بانک آینده است که درحال حاضر اختلاف بین اعضای هیات مدیره باعث متوقف شدن پروژه و به تعویق افتادن مطالبات پرسنل شده است.

*از هفته آخر بهمن، اهالی روستای راوه از توابع شهرستان دلیجان دراستان مرکزی برای اعتراض به احداث معدن مس در نزدیکی روستا تجمعاتی را  درمنطقه و مقابل ساختمان قوه قضائیه درتهران برپاداشتند. یکی از اهالی این روستا در باره اعتراضات چند روز گذشته  اهالی این روستا جهت جلوگیری از احداث معدن مس، به خبرنگار دیار آفتاب گفت: این معدن در سال ۱۳۸۳مجوز اکتشاف گرفته است ولی با توجه به فاصله بسیار کم (۲۰۰-۳۰۰متر) با مزارع مردم روستا و فاصله حدودا  ۵ کیلومتری با روستا و تخریبهای زیست محیطی که به بار می آورد، اعتراض اهالی منطقه را به همراه داشته است.

وی با اشاره به بازداشت مدافعان محیط زیست و تعدادی از اهالی منطقه در جریان اعتراضات اهالی، گفت: این بازداشتها که به دستور دادستان دلیجان انجام شد، باعث شد تا تشنج در میان اهالی منطقه بیشتر شود.

 

دوشنبه ۱۱ اسفند

*تعدادی از مردم و دامداران روستای نیوان نار در دومین تجمع خود روبروی فرمانداری گلپایگان به احداث گاوداری فضیل در این روستا اعتراض کردند./ جمعی از مرغداران شهرستانهای استان کرمانشاه مقابل استانداری تجمع کردند و به اصلاح قیمتها و اعمال تبعیض نسبت به استانهای دیگر اعتراض کردند./ شماری از کارکنان شرکتی دانشگاه چمران اهواز برای اعتراض به تاخیر در پرداخت حقوق، عدم پرداخت عیدی و سنوات، عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و عدم تبدیل وضعیت شغلی خود مقابل سازمان مرکزی این دانشگاه تجمع کردند.

*برای دومین روزمتوالی، کارگران مدت موقت سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی برای اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل مقابل دفتر مدیریت تجمع کردند. به گزارش ماهشهر نیوز، یکی از کارگران حاضر در تجمع  گفت: کارکنان مدت موقت سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی خواستار اجرای حکم قانونی طبقه بندی مشاغل در این سازمان هستند.

 

سه شنبه ۱۲ اسفند

*جمعی از خریداران کامیون از شرکت خودرو ساز برای اعتراض به عدم شماره گذاری وسیله نقلیه خود در مرکز تعویض پلاک کرمان اجتماع کردند. به گزارش صدا و سیما مرکز کرمان، تاخیر در شماره گذاری کامیون‌های تحویلی به مشتریان باعث تجمع آنان در مرکز تعویض پلاک کرمان و ابراز نارضایتی این عده شده است. به گفته این رانندگان شرکت خودرو ساز پس از گذشت یک سال از ثبت نام و دریافت بیش از یک میلیارد تومان اکنون کامیونهایی تحویل داده که راهنمایی رانندگی آنها را شماره گذاری نمی‌ کند.

 

چهارشنبه ۱۳ اسفند

*جمعی از مغازه‌داران اهواز منجمله مرکز خرید کارون، مهزیار در منطقه زیتون، سلمان فارسی، بازار مرکزی منطقه کیانپارس و ... برای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی در پی محدودیتهای کرونایی و عدم حمایت دولت دست به تجمع مقابل فرمانداری کلانشهر اهواز زدند. به گزارش مهر، اهواز و چند شهر از استان خوزستان در شرایط قرمز کرونایی قرار دارند و با این حال بازاریان معتقد هستند که در ایامِ پایان سال فروش شان بیشتر است و نباید محدودیتها برای آنها اعمال شود.

*جمعی از خانواده‌ های جانباختگان پرواز هواپیمای اوکراینی، در اعتراض به تناقض گزارشهای ایران با گزارش اخیر سازمان ملل متحد درباره ساقط شدن این هواپیمای مسافربری، دست به تجمع زدند. به گزارش هرانا،  خانواده ها با رد هر گونه توافق بر سر دریافت غرامت اعلام کردند که: لحظه ‌ای از خونخواهی عزیزانمان پا پس نمی ‌کشیم.

*کارگران کارخانه تولید آلومینیوم ایران (ایرالکو) واقع در اراک برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت، سطح نازل حقوق و تغییر آیین نامه انضباطی طی یک هفته خوردن غذای شرکت را تحریم کردند. به گزارش ایران کارگر، برخی از خواسته های کارگران ایرالکو بدین شرح است: تغییر قراردادهای مدت معین به دائم، برگشت آیین نامه انضباطی به سنوات قبل و تصمیم گیری توسط کمیته انضباطی نه شخص مدیرعامل، ارتقای شغلی براساس تجربه نه تحصیل، جایگزینی فرزندان پرسنل با پدران بازنشسته، بازنگری طرح طبقه ‌بندی مشاغل، جذب نیرو در بخش تولید با هدف کاهش فشار کار به پرسنل این قسمت، استخدام ایثارگران شرکت و فرزندشان، تبدیل وضعیت قرارداد پرسنل پیمانکاری و حذف پیمانکاران تامین نیروی انسانی، یکسان سازی ساعت اضافه کاری برای تمام سطوح پرسنلی، تامین ابزار و وسایل کارگاهها، اختصاص کمک هزینه مسکن به پرسنل و پرداخت معوقه سرانه ورزشی.

به دنبال  موافقت هیات مدیره و مدیرعامل شرکت با بخشی از خواسته های کارگران، آنها به تحریم پس ازیک هفته خاتمه دادند.

 

شنبه ۱۶ اسفند

*کارگران واحد شیرین سازی میعانات گازی پالایشگاه گاز (شرکت آرین تجارت مانا) در ایلام پس از چندین سال فعالیت اکنون با توقف این واحد از کار بیکار شده اند. به گزارش فارس، معترضان با تجمع مقابل استانداری خواهان جذب دوباره در پالایشگاه گاز و یا پتروشیمی شدند.  در جریان این تجمع شماری از کارگران شاغل نیز با پیوستن به همکاران اخراجی خود خواستار توقف فوری اخراجها و دائمی شدن قراردادها شدند. در این روز همچنین شماری از مردم شهرستان چوار همراه با کارگران در تجمع شرکت کردند.

پیش از این در روزهای شنبه ۲ اسفند، یکشنبه ۳ اسفند و چهارشنبه ۶ اسفند نیز اقدام به تجمع  مقابل شرکت و جلوی استانداری کردند.

*کارگران کارخانه لاستیک پارس ساوه برای سیزدهمین روز متوالی در اعتراض به عدم تعیین تکلیف با صندوق پس انداز، پس از خصوصی سازی، دست به اعتصاب زدند. به گزارش ایلنا، اعتصاب ۶۵۰ کارگر شرکت لاستیک پارس ساوه علیه اجحافات کارفرمای خصوصی شده این شرکت، شکل گرفته است. کارگران با بیان اینکه خواسته اصلی ما، حل مشکل صندوق پس‌انداز و استرداد پولهایی است که در سالهای گذشته در آن اندوختیم، گفتند: از سال ۹۷ که مجتمع به بخش خصوصی واگذار شد، دیگر ریالی وام به کارکنان ندادند؛ ما خواستار این هستیم که صندوق کاملاً برچیده شده و پولهای کارگران به اضافه سهم پنج درصدی که هر ماه کارفرما قبلاً برای هر کارگر واریز کرده، بازگردانده شود.

به گزارش خبرنگار پیام سندیکا، کارگران طی یک توافق ۴ ماده ای تصمیم گرفتند که از روز یکشنبه ۱۷ اسفند شروع به کار کنند.

*شماری از شاغلان حوزه بازیافت همدان برای اعتراض به فروش اجباری ضایعات به فردی خاص مقابل ساختمان شورای فرمایشی شهر تجمع کردند. به گزارش عصر همدان، تجمع کنندگان از ناعدالتی فروش اجباری ضایعات جمع آوری شده و با قیمت کم به فردی خاص معرفی شده از سوی شهرداری سخن می گویند و تاکید دارند که به آنها توصیه شده است در صورت عدم همکاری با آقای خاص باید این شغل را کنار گذاشته و مغازه های موجود در جاده ینگیجه را تعطیل کنند.

*کارگران حراست ورزشگاه غدیر در دفتر مدیرکل ورزش و جوانان  استان خوزستان در اهواز تجمع کردند. به گزارش ایسنا، کارگران با پهن کردند سفره خالی خواستار دریافت ۲۴ ماه حقوق معوقه خود شدند. کارگران که از پرداخت نشدن مطالبات خود طی دو سال اخیر اعتراض دارند و با نزدیک شدن به عید نوروز، فشار اقتصادی بسیاری را متحمل شده ‌اند. آنها چند روز پیش نیز مقابل استانداری تجمع کرده بودند.

*رانندگان تانکرهای سوخت که به دلیل ممانعت اقلیم کردستان عراق در ایرانشهر بلاتکلیف شدند، دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان زدند و خواستار حل مشکل شان و پایان دادن به بلاتکلیفی شان شدند. به گزارش تین نیوز، تجمع کنندگان گفتند: بیش از ۲ ماه است که تانکرهای حامل سوخت در پیرانشهر متوقف شده و اجازه ورود به داخل اقلیم کردستان را ندارند.

*کارگران شهرداری کوت سید نعیم برای اعتراض به عدم پرداخت ۷ ماه حقوق و بی تفاوتی مسئولان دست به تجمع  مقابل استانداری خوزستان زدند. به گزارش ایلنا، کارگران مجموعه شهرداری کوت سید نعیم از توابع بخش مرکزی شهرستان دشت آزادگان در استان خوزستان گفتند: حدود ۷ماه دستمزد پرداخت نشده دارند و بیمه آنها نیز چندین ماه پرداخت نشده است.

*برای چهارمین روز، کارگران کارخانه سرامیک فردا واقع در در شهرک صنعتی ساوه به اعتصاب وتجمع شان برای افزایش حقوق ادامه دادند. به گزارش کانال رسمی سندیکای کارگران فلزکار مکانیک ایران، شرکت سرامیک فردا زیر مجموعه کاوه فلوت در شهرک صنعتی ساوه از روز چهارشنبه ١٣ اسفند دست به اعتصاب زده و در محوطه کارخانه تجمع کردند. خواست اصلی آنان هماهنگ نبودن دریافتها با کار محوله است و خواستار افزایش دستمزدها هستند. تاکنون کارفرما در مقابل این خواست کارگران هیچگونه واکنشی نشان نداده است.

 

یکشنبه ۱۷ اسفند

*کارگران تراورس لرستان و زاگرس همزمان در اعتراض به پرداخت نشدن حدود سه ماه معوقات مزدی و عیدی در این دو استان دست از کار کشیدند. به گزارش ایلنا، به دنبال برپایی تجمعات صنفی اخیر کارگران تراورس در برخی نواحی مختلف ریلی، گروهی از کارگران شرکت پیمانکاری ابنیه فنی مناطق لرستان و زاگرس به صورت جداگانه باوجود حضور در محل کار خود از انجام فعالیت روزانه خوداری کردند. ۶۰۰ کارگر در تراورس لرستان و حدود ۳۰۰ کارگر در تراورس زاگرس مشغول به کار هستند. شرکت تراورس در نواحی ریلی کشور حدود ۷ هزار کارگر دارد که مجموع این کارگران از شرایط موجود نگران هستند.

*جمعی از گاوداران و دامداران سنتی گناباد برای اعتراض به نحوه توزیع نهاده های دامی و قیمت شیر دست به تجمع مقابل ساختمان اداره جهاد کشاورزی این شهرستان در استان خراسان رضوی زدند. به گزارش ایلنا، دامداران گفتند: چرا فرمول توزیع نهاده در این شهرستان با شهرهای همجوار متغیر است. علاوه بر این به رکورد و میزان تخصیصی بر اساس رکورد نیز اعتراض داریم.

*جمعی از آبداران اداره آب و فاضلاب شهرستان یاسوج، مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد، تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش هرانا، تجمع آبداران در اعتراض به معوقات مزدی خود، صورت گرفت. یکی از آبداران حاضر در تجمع گفت: ما فقط برای حق و حقوق ‌مان تجمع کرده ‌ایم، مسئولان بارها وعده داده ‌اند که مشکلات ما را برطرف نمایند، اما هیچ کاری نکردند.

*شماری از بازرسان آرد و نان شهرستان ارومیه، مقابل استانداری آذربایجان غربی، تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش باریش نیوز، آنها دلیل این تجمع را اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی عنوان کردند.

*نیروهای سپاه پاسداران که با چندین خودروی نظامی به همراه بخشدار بخش مینان به روستای باتک برای مصادره زمینهای مردم و ساخت پایگاه به این روستا آمده بودند با تجمع و مقاومت مردم روبرو شدند. به گزارش رصد بلوچستان، پس از ممانعت اهالی باتک از مصادره زمینها، بخشدار بخش مینان دستور تیراندازی داد با خشم مردم روبرو شد.

 

دوشنبه ۱۸ اسفند

*کارگران فرآورده ‌های نفتی مقابل فرمانداری ماهشهر تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران بخش فرآورده‌های نفتی ماهشهر در اعتراض به وضعیت خود تجمع کردند. این تجمع ساعت ۸ صبح آغاز و حدود ۳ ساعت بعد، خاتمه یافت. کارگران معترض نسبت به حقوق خود و عدم اجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل اعتراض داشتند.

 

سه شنبه ۱۹ اسفند

*به گزارش برق نیوز، صدها کارگر شرکتی و حجمی شرکتهای توزیع نیروی برق سراسر کشور برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت وسطح نازل حقوق منجمله تبعیض در پرداخت حقوق و همسان سازی نشدن حقوق راهی تهران شدند و با تجمع مقابل مجلس، برافراشتن پلاکاردها ازجمله «کار مساوی، ولی حقوق نابرابر» و سردادن شعارهایی خواهان حذف آزمون تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی، همسان سازی حقوق و مزایای آن‌ها با نیرو‌های رسمی و حذف شرکت‌های واسط تامین نیرو شدند.

عکس شماره ۶

*شماری از نیروهای قراردادی شرکت نفت با تجمع مقابل مجلس خواستار تبدیل وضعیت قراردادی خود شدند. به گزارش ایلنا، در حالی که شاغل رسمی وزارت نفت حداقل ۱۵ میلیون تومان حقوق دریافت می‌کند، یک شاغل مدت موقت هم رده‌ی وی، ماهانه تنها حدود ۴ میلیون تومان دریافت می‌کند. حاضران در این تجمع تاکید دارند که بار صنعت نفت کشور بر دوش نیروهای مدت موقت است اما وزارت نفت تنها حقوق و مزایای نیروهای رسمی را به رسمیت می ‌شناسد و برای ترمیم حقوق مدت موقتیها، کاری را انجام نمی ‌دهد.*گروهی از کارگران نگهداری از خطوط راه‌ آهن کرج که تحت مسئولیت یک شرکت پیمانکاری مشغول کارند، در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی و بیمه‌ ای، در محدوده محل کار خود تجمع کردند. به گزارش ایلنا، به گفته این کارگران؛ پرداخت مطالبات مزدی و بیمه ‌ای آنها سه ماه به تاخیر افتاده و درخواست آنها در تجمع امروز تسریع در پرداخت حداقل بخشی از معوقات مزدی و عیدی در آستانه سال نو است.

همزمان، کارگران را ه آهن ورامین با خاتمه ضرب الاجل ازپیش تعیین شده، دوباره دست به اعتصاب زدند و اعلام کردند در صورت پرداخت نشدن عیدی امروز، راهدارها شب، شیفت را تحویل نخواهند گرفت.

 

چهارشنبه ۲۰ اسفند

*تعداد زیادی از کارگران فضای سبز شهری بندر عباس، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش تسنیم، کارگران معترض علت تجمع خود را کسر شدن حقوق خود اعلام کردند و گفتند: در ماههای گذشته ما به یک روال ثابت حقوق دریافت می‌کردیم، اما در ماههای دی و بهمن حقوق ما با کسری در حد ۶۰۰ هزار تومان تا ۱ میلیون و دویست همراه بوده است.

این معترضان معتقدند جمعه کاری و حق اولاد آنها از فیش حقوقی حذف شده و به آنها تعلق نگرفته است و به همین سبب حقوق آنها کاهش چشمگیری داشته است.

*گروهی از اهالی روستاهای راسفند و نوترگی در اعتراض به  تخلیه زباله ‌های شهری در نزدیکی محل زندگی ‌شان‌ مقابل بیدادگستری ایذه تجمع کردند. به گزارش عصرجنوب، روستائیان می‌گویند علاوه بر آلوده کردن منطقه قنات، سوزاندن زباله ها نیز باعث ایجاد بیماری و مرگ دامها شده است. یک روز پیش از این نیز روستائیان معترض با سد کردن راه ماشین آلات شهرداری ایذه، اجازه تخلیه زباله در این منطقه را ندادند.

 

چهارشنبه ۲۰ اسفند

*کارگران مجتمع تجاری کنزالمال «اروند مال» خرمشهر (شرکت توسعه تعاون منطقه آزاد تجاری اروند) در ادامه اعتراض به عدم پرداخت به موقع مطالبات خود دست به تجمع مقابل سازمان بازرسی منطقه آزاد اروند زدند. به گزارش ایلنا، پس از این تجمع تعدادی از کارگران حق طلب مجتمع تجاری کنزالمال از سوی شرکت توسعه تعاون منطقه آزاد تجاری اروند احضار و تهدید به اخراج شدند. کارگران گفتند: به دنبال مراجعه حضوری تعدادی از کارگران به دفتر منطقه آزاد اروند، بلافاصله بازرسی منطقه آزاد اروند، با احضار تعدادی از مسئولان شرکت توسعه تعاون منطقه آزاد تجاری اروند، پیمانکار و مدیران مجتمع تجاری، دستور کتبی پرداخت حقوق، عیدی و سنوات کارگران پیمانکاری شاغل در مجتمع تجاری اروند (کنزالمال) را تا ۲۵ اسفند صادر کرد.

*کارکنان دانشگاه یاسوج برای اعتراض به سطح نازل حقوق  و عدم پرداخت پاداش و عیدی و سنوات دست به تجمع مقابل ساختمان مدیریت این دانشگاه در استان کهگیلویه و بویراحمد زدند. به گزارش کبنا، معاون اداری و مالی دانشگاه در جمع کارکنان معترض حضور یافت و پس از مطالعه و در جریان قرار گرفتن مطالبات کارکنان در سخنانی عجیب و با عصبانیت خطاب به کارکنان گفت من کارهای خیلی مهم ‌تری دارم، مناقصه داشتم و از جلسه بلند شدم و اینجا آمدم نباید می ‌آمدم. درهمین رابطه،یکی از کارکنان دانشگاه یاسوج ضمن انتقاد از صحبتهای معاون اداری و مالی دانشگاه گفت: اولاً انتظار می‌ رفت رئیس دانشگاه در جمع کارکنان حاضر می ‌شد و صحبتها و حرفه ‌های آنان را می ‌شنید ثانیاً این سخنان یعنی بیش از ۱۵۰ کارمند دانشگاه یاسوج مهم نیستند و مناقصه برای آنها ارجعیت دارد.

 

پنج شنبه ۲۱ اسفند

*حمعی از اهالی روستای جدول غوره مختار در شهرستان بویراحمد برای اعتراض به طرح «هادی روستایی» مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند. به گزارش کبنا 

یکی از تجمع کنندگان گفت: طرح «هادی روستایی» در مورد این روستا جامع نیست، که انتظار می‌رود، مسئولان استان این موضوع را مدنظر قرار دهند. مردم نگران اجرای این طرح هستند. مثلاً؛ باغ به مسکونی و یا مسکونی به باغ تبدیل شده و یا زمین کشاورزی از طرح خارج یا الحاق شده است، آنهم بدون هماهنگی با اهالی.

*کارگران شرکت کیسون که کار ساخت مخازن نفت در کوه مبارک جاسک در استان هرمزگان را برعهده دارند، در اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق و عیدی و قراردادهای ناروشن، به اعتصاب شان برای سومین روز ادامه دادند. به گزارش رسانک، ، یکی از کارگران معترض شرکت کیسون گفت: مشخص نبودن مبالغ قراردادها طبق قانون کار و موضوع مرخصی کارگران، از جمله ابهامات آنها است که این شرکت حاضر نیست یک نسخه از قرارداد را در اختیار کارگران قرار دهد. وی در ادامه می افزاید: کارگرانی که اعتصاب کرده ‌اند خواستار پرداخت دستمزد عقب‌ افتاده و دیگر مطالبات خود هستند، اما مسئولان این شرکت آنها را تهدید به اخراج کرده‌اند.

 

شنبه ۲۳ اسفند

*کارگران راه آهن لرستان از روز شنبه ۱۶ اسفند دست به اعتصاب زدند. به گزارش ایلنا، اعتصاب کارگران راه آهن لرستان در اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق و مطالبات و اجرایی نشدن تجمیع قراردادها وارد دومین هفته شد. کارگران معترض اعلام کردند که به اعتصاب خود به طور موقت پایان خواهند داد و تا برآورده شدن و وصول خواسته های همه کارگران به مبارزه ادامه خواهد داد.

*شماری از مالباختگان شرکت صنعت خودرو آذربایجان (آذویکو)، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، برای سومین بار در این ماه مقابل ساختمان دادگاه مفاسد اقتصادی واقع در خیابان خیام شمالی در تهران، دست به تجمع اعتراضی زدند. غارت شدگان به وسیله این شرکت، روز های چهارشنبه ۶ اسفند و دوشنبه ۱۸ اسفند نیز مقابل مجتمع ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی در تهران و مقابل وزارت صمت دست به تجمع زدند.

گروه آذربایجان خودرو یا به طور مختصر «آذویکو»، قرار بود خودروی MG ۳۶۰ چینی را در تبریز مونتاژ کند. خودروهایی که از نظر کیفیت و  امکانات رفاهی می ‌توانست قابل رقابت با دیگر خودروهای ارزان‌ قیمت بازار باشد. برای همین ۶۴۰۰ دستگاه هم پیش ‌فروش شد، اما با تشدید تحریمها تعهدات این خودروساز عملی نشد و همین موضوع باعث اعتراض خریداران و تشکیل پرونده تخلف برای این گروه خودروسازی شد.

*جمعی از کارگران مهمانسراها و باشگاههای شرکت نفت گچساران برای اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و بیمه تکمیلی دست به تجمع زدند. به گزارش کبنا نیوز، تجمع کنندگان در باره اعمال سلیقه ای طرح طبقه بندی مشاغل گفتند: شرکت نفت ۳۸۰ نیرو در چند سال گذشته گرفته است که هیچ سابقه ای ندارند، ولی طرح طبقه بندی به آنها تعلق گرفته است، از طرفی ما که سابقه های ۲۵ ساله هم داریم این طرح به ما تعلق نگرفته است.

 

یکشنبه ۲۴ اسفند

*تعدادی از کارگران کارخانه ایران‌ مایه (گلمایه) برای دومین روز مقابل فرمانداری شهرستان تبریز تجمع کردند. به گزارش ایسنا، یکی از کارگران معترض گفت: کارخانه ما حدود ۳ الی ۴ روز است که توسط رئیس تعطیل شده و به ما گفته اند که بروید و چند ماه بعد بیایید. وی ادامه داد: این کارخانه بیش از ۱۰۰ نفر کارگر دارد که هیچ کدام مجرد نبوده و همگی نان آور خانواده خود هستند اما متاسفانه حدود ۴۰ نفر را در آذر ماه بیرون کردند و ما نیز به مدت ۳ روز است که به علت تعطیلی کارخانه بیکار هستیم.

*کارگران و استادکاران ساختمانی شهر سقز در اعتراض به نبودن سهمیه بیمه مقابل سازمان تامین اجتماعی شهرستان سقز تجمعی اعتراضی برگزار کردند. به گزارش کانال تلگرام شهر آنلاین سقز، احمدزاده ریاست سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به کارگران گفت:  هیچ سهمیه ای وجود ندارد و برای گرفتن سهمیه به نماینده شهر سقز مراجعه کنید و سهمیه بگیرید.

*جمعی از اهالی محله سرقنات ایذه برای اعتراض به تخلیه پسماند در این منطقه موسوم به کوره ‌ها دست به تجمع مقابل شهرداری این شهر در استان خوزستان زدند. به‌ گزارش ایلنا، مردم می گویند: چگونه شهرداری ایذه می‌ تواند با افتخار از افتتاح یک مکان فرهنگی مثل سینما حرف بزند، در حالی که طی سی سال هنوز نتوانسته مشکل فرهنگی مثل بحث پسماندهای شهری را به سرانجام برساند؟

*سهام داران بانک دی در اعتراض به متضرر شدن خود مقابل بنیاد غارتگر شهید تجمع کردند و شعارهایی در نقد عملکرد اوحدی رئیس بنیاد شهید سر دادند. به گزارش جی پلاس، ماجرا از این قرار است که همزمان با اوج گیری بازار بورس در نیمه اول سال سهام بانک دی از قیمت هر سهم ۵۵۹ تومان با ۱۴ برابری به قیمت هر سهم ۸ هزار تومان در تاریخ بیست مرداد ۹۹ رسیده بود تا این که سهام داران دیگر امکان فروش سهام خود را پیدا نکردند و اکنون که نزدیک به شش ماه از وعده های اوحدی گذشته، سهام این بانک بیش از ۷۷ درصد کاهش قیمت داشته است.

 

دوشنبه ۲۵ اسفند

*کارگران شرکت تراورس کرج برای دومین بار طی هفته گذشته، مقابل ایستگاه این شهر دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، این کارگران به نامشخص بودن وضعیت شغلی و مزدی ‌شان بعد از واگذاری مدیریت خصوصی شرکت تراورس به شرکت راه ‌آهن اعتراض کردند.

همزمان با فراخوان شورای هماهنگی کارگران و کارکنان خط و ابنیه فنی راه آهن مبنی بر اعتصاب، کارگران راه آهن ورامین دست به اعتصاب زدند.

*جمعی از کارگران شرکت معادن زغال سنگ کرمان برای اعتراض به اجرا نشدن کامل طرح طبقه بندی مشاغل، تبدیل وضعیت و ... دست به تجمع مقابل دفتر امام جمعه کرمان زدند.

به گزارش راه آرمان، در پی اعتصاب اردیبهشت ماه سال جاری کارگران معدن زغال سنگ کرمان، امام جمعه کرمان ضمن درخواست فرصتی ۴۵ روزه از کارگران برای رسیدگی به مشکلات آنها قول پیگیری مطالبات را به کارگران داد. کارگران با حضور در برابر دفتر امام جمعه کرمان اعتراض خود را مبنی بر عدم اجرای بند های توافق نامه ای که در ۸ بند تنظیم شده و توسط مسئولان استان امضاء شده بود، اعلام کرده اند، مصوباتی که قرار بود ۴۵ روز محقق شود اما با گذشت ۲۹۴ روز همچنان بر روی کاغذ مانده اند.

*شماری از کارکنان آتش نشانی آبادان، در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه و عیدی، مقابل ساختمان شهرداری این شهرستان دست به تجمع زدند. به گزارش صدا و سیما، این کارکنان با اشاره به نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و فرا رسیدن عید نوروز خواستار پرداخت مطالبات خود شدند و  از وعده ‌های بی عمل ابراز گلایه کرده و خوستار توجه مسئولان به وضعیت معیشتی خود شدند.

*کارگران کارخانه قند یاسوج در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی مقابل جلوی بانک تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند. به گزارش کبنا، چند سالی بود که بزرگترین کارخانه صنعتی یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد در سایه سوء مدیریت و بی ‌توجه به غارت رفته بود و با ورود دستگاه قضا و سایر دستگاههای نظارتی این کارخانه به بیت المال برگشت. بیش از ۱۰۰ کارگر از نان خوردن افتاده است. آنها هنوز که هنوز است، در بلاتکلیفی به سر می‌برند، نه حقوقی دارند، نه شغلی، و شرایط بد اقتصادی این روزها نیز بر آنها فشار می‌‍آورد.


سه شنبه ۲۶ اسفند

*کارگران شرکت پارس متال در اعتراض به اجرا نشدن تعهدات کارفرما مقابل این شرکت تجمع کردند. به گزارش ایلنا، منابع کارگری شرکت متال اظهارداشتند: این شرکت برای تسویه حساب سنوات معوقه کارگران با بانک مهر اقتصاد وارد مذاکره شده است تا با دریافت وام بانکی، مطالبات عقب مانده کارگران کارخانه را تسویه کند.

*برای سومین بار در ماه جاری، کارگران شرکتی و حجمی شرکتهای توزیع نیروی برق سراسر کشور برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و سطح نازل حقوق منجمله تبعیض در پرداخت حقوق و عدم همسان سازی و برای حذف شرکتهای پیمانکاری دست به تجمع مقابل مجلس زدند. یکی از کارگران حاضر در تجمع به خبرنگار بازتاب گفت: من با سابقه بالای ده سال در شرکت توزیع برق کشور به صورت شرکتی استخدام شده ام و از تبدیل وضعیت ما خبری نیست. وی افزود: حقوق یک نیروی رسمی شرکت توزیع با سابقه و تخصص کمتر حدوداً سه برابر امثال بنده است، حال اینکه کار ما دقیقاً یک سان است.

*کارگران خدمات شهری شهرداری بهبهان برای اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق و وعده های توخالی مسئولان، دست از کارکشیدند و مقابل ساختمان شورای این شهر دراستان خوزستان زدند. به گزارش خورنا، کارگران از فشارهای اقتصادی در آستانه عید نوروز و وعده های محقق نشده چند باره شهرداری برای پرداخت حقوق و عیدی خود به شدت اعتراض کردند.

 

چهار شنبه ۲۷ اسفند

*برای سومین روز متوالی، کارگران راه آهن اراک نور آباد مشگ آباد (شرکت جوش گستر) در اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق به اعتصاب ادامه دادند. به گزارش ایلنا، مطالبات کارگران خطوط ابنیه فنی راه ‌آهن ناحیه اراک چند ماه است پرداخت نشده و این کارگران در این شرایط سخت کرونایی بارها خواستار پرداخت این مطالبات شدند. یکی از کارگران معترض گفت: همه کارگران معترض خطوط ابنیه فنی راه ‌آهن ناحیه اراک و سایر شهرهای کشور که تحت مسئولیت یک تا چند شرکت پیمانکاری مشغول کارند، معوقات مزدی دارند. برخی از این کارگران هر روز بعد از ساعت کاری برای امرار معاش و تامین معاش خانوادهای شان دستفروشی و مسافرکشی می‌ کنند.

پیش از این روز یکشنبه ۱۷ اسفند، کارگران راه آهن نورآباد اراک (شرکت جوش گستر) برای اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق و مطالبات و اجرایی نشدن تجمیع قراردادها دست به اعتصاب زدند.

 

پنجشنبه ۲۸ اسفند

*شماری از کارگران شبکه آب و فاضلاب اهواز، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، برای چهارمین روز مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران حاضر در این تجمع گفتند: مطالبات دهها نفر از کارگران شبکه آب و فاضلاب اهواز چند ماه است پرداخت نشده و ما در این شرایط سخت کرونایی بارها خواستار پرداخت این مطالبات شده‌ ایم.

یکی از کارگران معترض گفت: همه کارگران معترض آبفای این شهر و سایر شهرهای استان که تحت مسئولیت یک تا چند شرکت پیمانکاری مشغول کارند، معوقات مزدی دارند. برخی از این کارگران هر روز بعد از ساعت کاری برای تامین معاش خانوادهای شان به اجبار دستفروشی و مسافرکشی می‌ کنند.

*برای سومین روز متوالی، کارگران پالایشگاه هشتم پارس جنوبی (شرکت oico) در فازهای ۲۰- ۲۱ برای اعتراض به کسر حقوق، عدم واریز بیمه، بی کیفیتی غذا، نداشتن سرویس ایمن و با کیفیت، تهدید و اخراج بعضی از کارگران و امضای اجباری قرارداد، دست ازکار کشیده و در محل کارشان اجتماع می کنند. به گزارش تسنیم، این کارکنان نسبت به کسر حقوق، عدم واریز بیمه، بی کیفیتی غذا، نداشتن سرویس ایمن و با کیفیت، تهدید و اخراج بعضی از کارکنان، و امضای اجباری، اعتراض داشتند.

 

اخبار کوتاه منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

شنبه ۲ اسفند: تجمع کارگران مجتمع تجاری اروند در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات معوقه خود مقابل ساختمان این مجتمع./ تجمع اهالی زلزله زده سی ‌سخت همزمان با سفر و بازدید رییسی، رئیس جنایتکار قوه قضاییه.

شنبه ۹ اسفند: جمعی از اهالی شهر شاوور در استان خوزستان برای اعتراض به آلودگی هوای منطقه توسط کوره‌ آجرِ توکل تجمع کردند.

یکشنبه ۱۰ اسفند: تجمع کارکنان شهرداری تبریز مقابل شورای شهر./ تجمع کارگران کارخانه رنگ‌سازی پارس پامچال واقع در شهر صنعتی قزوین

دوشنبه ۱۱ اسفند: کارگران شرکت دنا آیین، پیمانکار رستوران سازمان منطقه ویژه عسلویه، در اعتراض به عدم دریافت مطالبات معوقه، حقوق و تغییر برنامه کاری از اقماری به روزکار، تجمع کردند.

سه شنبه ۱۲ اسفند: تجمع کارگران شهرداری کوت سید نعیم از توابع دشت میسان (دشت آزادگان) در اعتراض به عدم پرداخت حقوق ۷ ماه اخیر./ تجمع جایگاه داران سوخت استان اصفهان برای اعتراض نسبت به عدم رفع مشکلات شان مقابل استانداری.

پنج شنبه ۱۴ اسفند: کارگران راه آهن ورامین (شرکت تراورس) در اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق و مطالبات و وضعیت ناروشن شغلی دست به اعتصاب زدند.

شنبه  ۱۶ اسفند

تجمع اعتراضی کشاورزان شرق أصفهان. نیروهای یگان ویژه و کلانتری محل در صحنه حضور داشتند./ تجمع خانواده های کودکان مبتلا به بیماری SMA مقابل ساختمان وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی در تهران./ تجمع مرغ فروشهای تبریزی مقابل استانداری آذربایجان شرقی. تجمع‌ کنندگان بنرهایی دردست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: «شب عید و سفره ‌های خالی» «مسئولان مرغ یارانه ‌ای کجاست؟»/ تجمع کارگران شرکت نفت سپاهان پیمانکار شرکت پالایش میعانات گازی آدیش در عسلویه به دلیل عدم دریافت مطالبات معوقه، مقابل دفاتر کارگاه.

یکشنبه ۱۷ اسفند: اعتصاب کارگران واحد انتظامات، نگهداری و بهسازی خط ۵ مترو تهران.

دوشنبه ۱۸ اسفند: تجمع غارت شدگان خشمگین بورس مقابل سازمان بورس و اوراق بهادار در میدان ونک./ حواله داران خودرو از شرکت خودرو سازی MG برای اعتراض به عدم تحویل خودرو خریداری شده پس از ۳ سال دست به تجمع مقابل وزارت صمت زدند.

سه شنبه ۱۹ اسفند: بیش از ۲۰۰ نفر از اهالی چاف و چمخاله لنگرود در استان گیلان برای اعتراض به تصرف اراضی شان توسط اداره راه و شهرسازی دست به تجمع زدند./ تعدادی از کارگران شهرداری اهواز در اعتراض به عدم دریافت کامل حقوق معوقه خود دست به تجمع مقابل ساختمان شهرداری زدند./ جمعی از سهامداران بانک دی، در اعتراض به تاخیر تاییدیه و مجوز سازمان بورس برای افزایش سرمایه بانک دی مقابل ساختمان مرکزی این بانک در تهران تجمع کردند.

چهارشنبه ۲۰ اسفند: تجمع اعتراضی نیروهای شرکتی و خدماتی شرکت توزیع نیروی برق ایران برای احقاق حق خود مقابل مجلس./ همزمان با سفر قالیباف، دستفروشان خیابان فردوسی سنندج برای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی مقابل استانداری کردستان اجتماع کردند./ تجمع ۲ هزار نفره اهالی گچساران مقابل پتروشیمی گچساران در اعتراض به استخدامها غیر عادلانه در این مجتمع واقع در استان کهگیلویه و بویراحمد.

پنج شنبه ۲۱ اسفند: کشاورزان زحمتکش زاهدانی که از بی ‌آبی و عدم توجه مسئولان نمی‌ توانند در زمین خود زراعت کنند با به دست گرفتن «شعار فریاد کشاورزان گرسنه» دست به تجمع زدند./ کارگران کارخانه سرامیک فردا بار دیگر در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای معوقه خود دست از کار کشیدند.

یکشنبه ۲۴ اسفند: رانندگان بخش خصوصی اتوبوسرانی بیرجند برای اعتراض به عدم‌ دریافت یارانه مشاغل آسیب ‌دیده از بیماری کرونا مقابل شهرداری این شهر در استان خراسان جنوبی زدند./ ساکنان محله های سیاس، فردوان و سرچشمه در اصفهان در اعتراض به استان قدس رضوی که مدعی شده زمینهای آن محلات وقف آن آستان است و ساکنان باید آنجا را تخلیه کنند، مقابل شهرداری اصفهان تجمع کردند./ تجمع اعتراضی اهالی محله جوچی پیربکران در اعتراض به منابع طبیعی و مصادره زمینهای شان مقابل آموزش و پرورش فلاورجان./ کارگران بخش روستایی آب و فاضلاب شهرستان دشت آزادگان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق ۷ ماهه معوقه حقوق خود، مقابل ساختمان فرمانداری اين شهرستان تجمع برگزار كردند./ تجمع جمعی از مردم افرینه در پلدختر در اعتراض به کاستیهای کار درمانگاه افرینه.

دوشنبه ۲۵ اسفند: گروهی از مالباختگان شرکتهای ریگان خودرو و شهرخودرو مقابل دادسرا جرائم اقتصادی تجمع اعتراضی برپا کردند.

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۳۶، یکشنبه ۱ فروردین ۱۴۰۰ ـ ۲۱ مارس ۲۰۲۱

 

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول