چالشهای معلمان (اسفند ۹۹)

فرنگیس بایقره

 

بیانیه شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان سراسر ایران در محکومیت کشتار اخیر سوختبران سراوان

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان سراسر ایران روز دوشنبه ۱۱ اسفند، پیرامون کشتار سوختبران سراوان بیانیه ای منتشر کرد. متن کامل بیانیه به قرار زیر است.

به نام خداوند جان و خرد

بلوچستان این روزها سوگناک تر از همیشه روزگار می گذراند. مردمی فراموش شده و به حساب نامده از سوی حاکمان که در منتهای فقر و تنگدستی و بیکاری روزگار پر از رنج و شکنج را طی می کنند، در میان بهت و ناباوری، تصویری دردناک تر از همیشه را این بار عیان دیدند و بر آن سخت گریستند و شوریدند. آری در صحنه ای دردناک چند نفر از زحمت کشان این سامان که برای لقمه نانی به حمل سوخت مشغول بودند، به ضرب مستقیم گلوله نیروهای نظامی سراوان به شهادت رسیدند.

حاکمیت سالهاست که اداره کشور و سامان آن را با گسترش اختلاسهایی که دیگر در حساب اعداد نمی گنجد، به دست چپاولگرانی سپرده که از تمام آزادیهای اساسی برای از بین بردن منابع ایران بهره مندند و دست هیچ کسی هم برای قطع تعدیهای آنان کارگر نمی افتد. در میانه همه این غارتگریها وجود کلاسها و مدارس کپری در مناطق مختلف سیستان و بلوچستان همچون: زاهدان،خاش،میرجاو، زابل، بنجار و در جنوب استان یعنی بلوچستان همچون: چاه بهار، سرباز، ایرانشهر و نهایتا سراوانی که این روزها داغ دار شده است، حکایت از قصور مضاعف حاکمیت در مهیا کردن حداقلی ترین امکانات حقوق شهروندی در طی سالیان سال برای این منطقه محروم و مستضعف بوده است.

دریغا و شگفتا در منظر چشم مردم بلوچ، قطار قطار کامیونهای سوخت در نهایت آزادی به کشورهای همسایه گسیل می شود اما هم وطنان به ستوه آمده برای لقمه نانی جزئی، چنین به تیر مستقیم گلوله از پای در می آیند.

نظامی که در بدو تأسیس خود با شعار حمایت از محرومان و تأسیس بنیاد مستضعفان و کمیته امداد امام خمینی، مدعی حمایت از محرومان بود، امروز بیشترین وجه همت خود را در برخورد با محروم ترین و مظلوم ترین قشر سرزمین ما نهاده است. کولبران را به حال خود رها کرده و در سرمای سخت یکی از پس دیگری تلف می شوند و گاه آنها هم به تیر مستقیم مأموران گرفتار می آیند. متاسفانه با گذشت زمان و دیدن تصاویر دردناکی که بر کولبران و سوختبران رفته، حاکمیت روند برخوردهای خود را شدت بخشید که در آخرین مورد بنا بر پاره ای از گزارشها ده نفر از سوختبران سراوان به ضرب مستقیم گلوله ماموران از پای در آمدند و پس از این واقعه که موجی از اعتراضات بلوچهای مظلوم را در پی داشت،با قطع اینترنت دست به سرکوب معترضان زده شد که هنوز از چند و چون میزان این سرکوب و کشته ها و زخمیهای احتمالی خبر دقیقی در دست نیست.

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان سراسر ایران با عرض تسلیت خدمت خانواده های جان باختگان اخیر سراوان، انتظار دارد مقامات تصمیم ساز در لایه های فوقانی قدرت با تجدید نظر در روند سرکوب اقوام و اقلیتهای قومی و مذهبی،به جای ادامه روند خشونت بار برخورد با معترضان، تغییر رویه های نامناسب پیشین را با بازخوانی دقیق چگونگی شکل گیری این اعتراضها، در دستور کار قرار دهند و با تجدید نظر اساسی در روشهای آزمون شده پیشین خود که به شکاف حداکثری حکومت_ملت منجر شده، با در پیش گیری رشته کوششهای مردم سالارانه،به رغم در هم شکسته شدن جدول ارزشهای انسانی و اخلاقی، به رنج و اندوه قوم دردمند بلوچ و سایر رنج دیدگان مستمر از کارگر تا کولبر و دانشجو و معلم و روزنامه نگار و کنشگران مدنی و فعالان محیط زیست و انجمنهای مردم نهادی چون جمعیت امام علی پایان دهند. اگر حاکمیت نخواهد بپذیرد که راه حل پایان دادن به شکاف ملت_حکومت نه سرکوب معترضان بل شنیدن صدای آنهاست، دیری نخواهد گذشت که نتایج و عواقب خطرناک این نشنیدنها گریبان حاکمان را چاک چاک خواهد کرد و  از قول سعدی باید به آنها گوشزد کرد: مکن که مظلمه خلق را جزایی هست.

 

امسال ۳۰ درصد دانش ‌آموزان از تحصیل بازماندند

فقر، کرونا و سیاستهای حکومت، آسیبهای جدی به دانش آموزان کشور وارد کرده است. محمدرضا محبوب فر، ویروس شناس و کارشناس وزارت بهداشت در این باره گفت: از یک طرف شاهد این مساله هستیم که تعداد زیادی از کودکان ایرانی از تحصیل بازمانده اند آنهم به دلیل گسترش فقر در سطح کشور و عدم دسترسی خانواده ها به تجهیزات اینترنتی برای رسیدن کودکان شان به آموزشهای آنلاین. متاسفانه بسیاری از کودکان ایرانی و در حال حاضر ۳۰ درصد از جمعیت دانش آموزی کشور از تحصیل بازمانده‌ اند.

وی در پاسخ به این سوال که از این ۳۰ درصد چه تعدادی وارد بازار کار می‌شوند؟ گفت: به نظر من همه این کودکان این پتانسیل را دارند که به بازار کار کشانده شوند. با توجه به فقر مضاعف، بسیاری از خانواده ‌ها نمی توانند از لحاظ آموزشهای آنلاین و خرج و مخارج تحصیلات پشتیبانی کنند و فرزندان‌شان مجبورند در خانه بمانند. اما من بعید می‌ دانم این اتفاق بیفتد و چون خانواده ها فکر می کند حالا که بچه های شان تحصیل نمی کنند باید کار کنند. بعید می دانم از این ۳۰ درصد کسی در خانه‌ ها بمانند و وارد بازار کار یا کوچه و خیابان نشود.

وی با اشاره به این که در گذشته ایران سه قشر فرودست، متوسط و فرادست یا ثروتمند وجود داشت، گفت: در حال حاضر به جرات می گویم جامعه ایران به دو طبقه سقوط کرده و به طبقه دارا و ندار تبدیل شده است. در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد جمعیت کشور با خط فقر ۱۰-۱۱ میلیون تومانی، زیر خط فقر زندگی می کنند. در این شرایط مشخص است که خانواده های ایرانی از لحاظ قوت و غذا، سرپناه و مسکن و... با مشکل مواجه شده اند و چیزی به نام "قشر متوسط" که تعداد زیادی از جامعه را تشکیل می دادند در ایران نمی توانیم شناسایی کنیم.

 

بیانیه در محکومیت نحوه رفتار با اسماعیل عبدی

اسماعیل عبدی، فعال صنفی معلمان محبوس در زندان اوین از روز یکشنبه ۱۷ اسفند دست به اعتصاب زد. وی روز چهارشنبه ۲۰ اسفند، پس از تامین خواسته ‌اش به اعتصاب غذای خود پایان داد. روز شنبه ۲۳ اسفند، آقای عبدی از زندان اوین به زندان رجایی شهر کرج منتقل شد. انتقال آقای عبدی بدون اطلاع قبلی و با دستور دادستان تهران صورت گرفت اما یکشنبه شب ۲۴ اسفند دوباره به قرنطینه زندان اوین بازگردانده شد و روز سه ‌شنبه ۲۶ اسفند از زندان اوین به زندان رجایی شهر کرج منتقل شد.

کانون صنفی معلمان ایران (تهران) روز دوشنبه 25 اسفند، پیرامون برخورد ظالمانه با آقای اسماعیل عبدی بیانیه ای صادر کرد. متن کامل بیانیه به قرار زیر است:

به نام خداوند جان و خرد 

کانون صنفی معلمان برخورد غیر انسانی و غیرقانونی ماموران در انتقال اسماعیل عبدی از زندان اوین به زندان رجایی شهر، در تاریخ ۲۳ اسفند را شدیداً محکوم می‌ نماید و آن را اقدامی برخلاف ابتدایی ‌ترین اصول اخلاقی و حقوق شهروندی و مدنی می ‌داند.

ارسال گزارش خلاف واقع درباره عبدی، جابجایی بی‌ دلیل،برخوردهای درون زندان، محرومیت از تماس با خانواده، برای اثبات خصومت با عبدی کافی نبود برخورد درجه ‌دار نیروی انتظامی و یکی از کارکنان اجرای احکام دادسرای (!؟) عمومی و انقلاب کرج نیز به کلکسیون رفتارهای غیرقانونی و کینه ‌توزانه با عبدی اضافه شد. اقداماتی که نه تنها با تمامی موازین حقوقی داخلی بلکه با میثاقهای بین‌المللی پذیرفته شده در نظام نیز مغایرت دارد.

کانون صنفی معلمان این گونه اقدامات ضدقانونی را شدیدا محکوم نموده و ناشی از ضعف و استیصال مرتکبان دربرابر صبوری و پایداری اسماعیل عبدی و خانواده ‌اش در برابر گشودن پرونده جدید برای او پس از پایان دوران محکومیتش می ‌داند. بر این باور است که این شیوه برخورد اگر چه به قصد اهانت به اسماعیل عبدی و کنش‌ گران صنفی و جامعه معلمان صورت می ‌گیرد، اما بیش از آن  هتک حیثیت و مشروعیت دستگاههای مسئول را به بار خواهد آورد. لذا اکیداً از مسئولان دستگاه قضایی می ‌خواهد ضمن برخورد فوری با خاطیان، شرایط آزادی بی قید و شرط اسماعیل عبدی را که سه ماه از پایان دوران محکومیتش نیز گذشته را فراهم نمایند؛ باشد که گواهی شود بر عملی شدن یکی از بیشمار شعارهای تاکنون غیرعملی!

 

حرکتهای اعتراضی معلمان

 

تجمع معلمان و مربیان کشور مقابل مجلس

روز شنبه ٢ اسفند، جمعی از معلمان و مربیان کشور (خرید خدمات، نهضت سوادآموزی، حق‌ التدریس سالهای ۹۲ تا ۱۴۰۰ و مربیان پیش دبستانی، سرباز معلمان و معلمان برون سپاری سالهای ۹۱ تا ۱۴۰۰) برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت دست به تجمع مقابل مجلس زدند.

همزمان شماری از معلمان خرید خدمت شهرهای قزوین، کرمان و یزد روز شنبه ٢ اسفند مقابل وزارت آموزش و پرورش در تهران تجمع کرده و خواستار تبدیل وضعیت و استخدام بدون آزمون شدند.

از آغاز دی ماه تا نیمه بهمن ماه حداقل ۱۵ تجمع معلمان خرید خدمتی در شهرهای مختلف برگزار شده اما تاکنون به خواسته های آنان از جمله  “تبدیل قراردادهای شان از موقت و ساعتی به قرارداد رسمی، پرداخت مطالبات مزدی معوقه و افزایش دستمزدها” زسیدگی نشده اند.

یکی از معلمان در این تجمع گفت: دستمزد معلمان خرید خدمات، از حداقل مزد وزارت کار کمتر است؛ از بیمه کامل نیز بی ‌بهره ‌اند و خواسته های آنها پرداخت به موقع مطالبات، برخورداری از حق بیمه و دستمزد همسان با  معلمان «رسمی» است.

روز سه شنبه 5 اسفند، تجمع معلمان و مربیان کشور برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت دست به تجمع مقابل مجلس ادامه یافت.

 

چهار روز تجمع مربیان پیش دبستانی ایذه

مربیان پیش دبستانی سال ۹۷ شهرستان ایذه، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، روز یکشنبه ۳ اسفند، مقابل دفتر مجلس نشین شهرستان های ایذه و باغملک تجمع و تحصن کردند.

مربیان معترض گفتند: تا زمانی که کسی پیدا نشود و به حرف ما گوش کند، به این تحصنها پایان نخواهیم داد. متاسفانه در شهرستان ایذه افرادی هستند که می ترسند ما با نماینده شهرستان روبه رو شویم و تلاش دارند تا جلوی تحصنهای ما را بگیرند و ما را خسته کنند تا کوتاه بیاییم.

روز سه شنبه ۵ اسفند، مربیان معترض برای سومین روز، تجمع اعتراضی برگزار کردند.

روز شنبه ۹ اسفند، مربیان پیش‌ دبستانی ایذه در ادامه اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند.

 

تجمع معلمان حق التدریس در تهران

گروهی از معلمان حق التدریس در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، روز سه شنبه ۱۲ اسفند، مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش دست به تجمع اعتراضی زدند. معلمان حق التدریس به نحوه اجرای قانون استخدامی خود اعتراض دارند و خواستار حذف آزمون اصلح و صدور حکم قبل از آزمون هستند.

 

تجمع معلمان تازه استخدامی مقابل مجلس

روز یکشنبه ۱۷ اسفند، جمعی از معلمان تازه استخدامی، مقابل مجلس شورای اسلامی، تجمع اعتراضی برگزار کردند. این معلمان دلیل تجمع خود را اعتراض به پایین بودن میزان حقوق دریافتی عنوان کردند. همچنین رتبه بندی معلمان را تبعیض آمیز دانسته و خواستار همسان سازی حقوق شدند.

معلمان ضمن رو نمایی از بنرهای اعتراضی با سردادن شعارهایی از قبیل، “معلمان جوان، قربانی مسئولان” و “عدالت ضعیف است معلم فقیر است” خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند.

 

تجمع فرهنگیان استان فارس

گروهی از فرهنگیان استان فارس در محوطه اداره کل آموزش و پرورش شیراز دست به تجمع زدند. دلیل تجمع این فرهنگیان که روز دوشنبه ۱۸ اسفند برگزار شد، اعتراض به وضعیت موجود در آموزش و پرورش، بی‌توجهیهای وزارت، مجلس و دولت به حذف سنوات خدمتی فارغ ‌التحصیلان دانشسرایی شاغل و امکانات آموزشی است.

روز چهارشنبه ۲۰ اسفند، معلمان شهرستان شیراز با برگزاری تجمع اعتراضی در این شهر، خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند.

 

تجمع فرهنگیان گیلان مقابل اداره آموزش و پرورش

روز چهارشنبه ۲۷ اسفند، جمعی از فرهنگیان در شرف بازنشستگی گیلان برای اعتراض  به مصوبه حذف فاصله سنوات خدمتی دست به تجمع مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان در کلانشهر رشت زدند.

 

(منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: کانال صنفی معلمان ایران در تلگرام، ایسنا، رکنا، ایلنا، عصر جنوب، تکوید، هرانا، پیام)

 

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۳۶، یکشنبه ۱ فروردین ۱۴۰۰ ـ ۲۱ مارس ۲۰۲۱

 

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول