یادداشت سیاسی نبرد خلق شماره ۴۳۶

انتظار سیری ناپذیر مقام معظم

مهدی سامع

 

نامگذاری خامنه ای در ابتدای هر سال موجب سرور و شعف فعالان شبکه های مجازی و موردی برای ساختن جوک بین مردم می شود. به هر میزان که این نامگذاریها غیر واقعی و آغشته با خالی بندی باشد، دست مردم برای تولید طنز بازتر می شود. به راستی اگر در سالی که ولی فقیه آن را «جهش تولید» نامگذاری کرده بود میزان تولید کشور افزایش قابل ملاحظه ای نداشت و جهش مثبتی هم در اقتصاد صورت نگرفت، اما قابل انکار نیست که تولید «طنز» و در مواردی «هرزه نگاری» در این سال به مدد نامگذاریهای مقام معظم، جهش قابل ملاحظه ای داشته است. در سال «جهش تولید» به موازات تولید طنز، شاهد جنبه دیگری از جهش بودیم که ولی فقیه آن را به میزان «انتظار» نمی داند.

خامنه ای در پیام نوروزی برای سال ۱۴۰۰ که در روز شنبه ۳۰ اسفند ۱۳۹۹ و در آستانه تحویل سال جدید رسانه ای شد، سال جدید را سال «تولید، پشتیبانیها، مانع ‌زداییها» نام‌گذاری کرد و در مورد سالی که با فقر و فلاکت مردم به پایان رسید گفت: «جهش تولید در بخشهایی تحقق پیدا کرد، اگر چه در حد انتظار نه.»

به نظر می رسد که در مورد تولید «جوک» هیچ مشکلی وجود نداشته و بیش از حد انتظار ولی فقیه به بازار عرضه شده و بنابرین سوال این است که در چه زمینه ای «تولید» در «حد انتظار» خامنه ای نبوده است؟

ولی فقیه در بخشی از پیامش گفت: «چه دولت کنونی و چه دولت آینده، باید با حمایتهای همه ‌جانبه‌ِ قانونی، دولتی و حکومتی از تولید و رفع موانع آن، همت کنند که امسال جهش تولید به معنی واقعی تحقق یابد.»

باید به طور قطع و یقین بر این نکته تاکید کرد که ولی فقیه نظام بیش از همه از بحران اقتصادی و فلاکت مردم خبر دارد و می داند که «جهش» نه در تولید که در حوزه های دیگر جامعه اتفاق افتاده که البته در حد «انتظار» نبوده است. با این حال ذکر چند نمونه از اخبار و گزارشها در ماه اسفند خالی از فایده نیست.

یک عضو اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف ایران، در روز جمعه ۲۹ اسفند ۱۳۹۹ ماه، در گفت ‌و گو با خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران، سال ۹۹ را ضعیف‌ ترین سال صادرات فرش ایران از زمان انقلاب سال ۵۷ در کشور نامید. او صادرات فرش دستباف کشور در ۹ ماهه سال ۹۹ را ۵۸ میلیون دلار اعلام کرد و اضافه نمود که این آمار می ‌توانست ۵۰۰ میلیون دلار باشد.

- سایت العربیه در روز شنبه ۳۰ اسفند ۱۳۹۹ گزارشی از رسانه های رژیم ایران منتشر کرد. بر اساس این گزارش مرکز پژوهشهای مجلس ارتجاع اعلام کرده که بیش از ده درصد جمعیت فعال کشور از بازار کار خارج و غیرفعال شده ‌و بنابرین نرخ بیکاری کشور به ۱۸.۴ درصد رسیده است.
- طبق تعریف رسمی، شاغل کسی است که حداقل هفته ‌ای یک ساعت کار کند. طبق این تعریف در مجموع ۲۳.۴ میلیون شاغل (جمعیت فعال) در پاییز ۱۳۹۹، ثبت شده‌ است.

توجه به میزان جمعیت فعال نشان می دهد که بیکاری ابعاد بسیار گسترده تر از آمار رسمی دارد، چرا که اگر از جمعیت ۸۵ میلیونی کشور، ۵۰ میلیون را آماده کار فرض کنیم، مشخص می شود که ۲۶ میلیون زن و مرد ایرانی، بیشتر زنان، فاقد هرگونه کار، حتی یک ساعت در هفته، هستند.

- یک گزارش سالانه برای سنجش شادی در کشورهای جهان برای چهارمین سال پیاپی نشان می دهد که نام رژیم جمهوری اسلامی پس از مالی و قبل از اوگاندا، در رتبه ۱۱۸ دیده می‌شود. قابل توجه خامنه ای این که در این رده بندی اسرائيل در رتبه ۱۲، آمریکا در رتبه ۱۹، امارات در رتبه ۲۵، و عربستان سعودی در رتبه ۲۶ قرار دارد. (صدای آمریکا، شنبه ۳۰ اسفند ۱۳۹۹)

- شامگاه روز جمعه ۸ اسفند ۱۳۹۹ استاندار اصفهان در جلسه شورای اداری استان گفت: ۶۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم از زاینده رود ارتزاق می کنند اما در حال حاضر زنده رود به مرده رود تبدیل شده است. (ایرنا)

- در مورد همه گیری کرونا، دکتر هاشمیان فوق ‌تخصص ICU بیمارستان مسیح ‌دانشوری تهران گفت: «مدیریت کرونا غیرعلمی بود و به ‌طور کلی از فرصتها استفاده نشد و تغییری در جهت مدیریت نبود. وقتی فرماندهی در جنگ پاسخگو نباشد، فرماندهان عوض می ‌شدند که در کرونا تغییری در مدیریت صورت نگرفت. از تجربیات پزشکان و کادر به موقع استفاده نکرد، هم در جنبه کاهش مرگ و میر و هم در جنبه اقتصادی ضربه خورد. هنوز هم روند واکسیناسیون مشخص نیست. سرعت واکسیناسیون کم است. نمکی که پزشک نیست و سابقه حضور در بیمارستان و ICU و بین بیماران بدحال را ندارد، می ‌توانست با منتقدان میزگرد بگذارند اما فرار رو به جلو و مبارزه با کادر درمان را پیش گرفتند. برای هیچ چیزی برنامه ریزی نمی ‌شود. تا زمانی که برنامه ریزی علمی و کامل نداشته باشید، وضعیت همین است.» (تسنیم، پنجشنبه ۱۴ اسفند).

یک رسانه حکومتی در مورد مخالفت پزشكان كشور با مدیریت وزیر بهداشت نوشت: «او در یک سال گذشته نشان داده بیش از آنکه مدیر بحران اپیدمی باشد یک کارگردان سیاسی است که برای جلب نظر یک کانون سیاسی خاص تلاش می‌کند.» (مستقل، چهارشنبه ۲۰ اسفند) و یک روزنامه دیگر نوشت: «هزینه ‌های درمان کرونا کمرشکن است آن هم برای خانواده‌ های بی ‌بضاعتی که چندین عضو خانواده درگیر بیماری می ‌شوند. به همین دلیل کرونا جان فقرا را بیشتر می‌گیرد... با وجود این که آمار فوتیها و مبتلایانی که از سوی وزارت بهداشت اعلام می‌شود پایین است اما یک تخت خالی در بیمارستانهای تهران پیدا نمی ‌شود.» (جهان صنعت، چهارشنبه ۲۰ اسفند)

در مورد تولید کلان تضاد در هِرَم قدرت و نقشه خامنه ای برای نمایش انتخابات آینده می توان به گفته ها و نوشته های بسیار از کارگزاران نظام استناد کرد که مثنوی هفتاد مَن کاغذ شود. از آن بگذریم و فقط به اظهار نظر احمد چمران، خبرنگار روزنامه مستقل در روز سه شنبه ۵ اسفند توجه کنیم. او می نویسد: «۲۸خرداد انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ برگزار می ‌شود. انتخاباتی که از هم‌ اکنون حواشی زیادی دارد. البته نه فقط از نوع تبلیغات سالم و فراگیر، بلکه در بسیاری موارد از نوع تخریب. یا شاید بهتر است بگوییم از حیث «تیشه به ریشه» زدن به مقوله انتخابات قابل تفسیر است.» 

این چند نمونه برای پاسخ به سوالی که در ابتدا مطرح کردم کافی است. بر اساس همین نمونه ها آن چه «جهش» داشته نه «تولید» برای نیازهای مردم، بلکه تولید بی حقوقی، تبعیض، فقر، گرانی، بی آبی، اندوه، دروغ و پنهانکاری (به طور مثال در مورد قربانبان کرونا)، مرگ، زندان، شکنجه، اعدام و فلاکت عمومی بوده که «جهش» بی سابقه ای داشته و درست در همین حوزه ها است که مقام معظم شکوه سر داده و آن را در «حد انتظار» ندانسته و لابد وقتی رو به دولت آینده حرف می زند، انتظار دارد دولت جوان حزب الهی آن چه همه جنایتکاران دارند را یک جا داشته باشد.

خامنه ای برای مهندسی یک شعبده بازی جدید برای برگماری یک گماشته به طور مطلق گوش به فرمان خیز برداشته است. او بیهوده فکر می کند که با یک حزب الهی گوش به فرمان می تواند بحران را مهار کند. اگر شلاق بر پیکر مردم محروم و طناب دار بر گردن جوانان شورشی چاره ساز بود، در سالی که به پایان رساندیم شاهد هزاران حرکت اعتراضی در کف خیابان نبودیم. جامعه انفجاری در تَب و تاب تحول شعله ور می شود و انفجار خشم، انتظار ولی فقیه را به کابوس تبدیل خواهد کرد.

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۳۶، یکشنبه ۱ فروردین ۱۴۰۰ ـ ۲۱ مارس ۲۰۲۱

 

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول