گزارشی از وضعیت معیشت مردم

سعید سلطانی

 

در سالی که پشت سر گذاشتیم شاهد افزایش بی رویه قیمتها بودیم. افزایش چند برابری قیمتها این پیام را داشت که ذخائر مواد غذایی و کالاهای مصرفی رو به اتمام است. در بخش دیگری ما شاهد فقدان برخی از کالاها خصوصا در حوزه مواد اولیه بودیم. عدم توانایی در تهیه و توزیع کارتهای هوشمند ملی از نتایج این کمبود است. در بخش بسته بندی کالاها نیز شاهد بوده و هستیم که برخی از کالاهای ضروری مانند روغن در کیسه های پلاستیکی به بازار عرضه می شود و دیگر خبری از قوطیهای فلزی و پلاستیکی نیست.

این نکات مؤید آن است که بر خلاف ادعای مسئولان در بخش زیر ساخت تولید دچار مشکلات بیشماری هستیم. شعار خودکفایی که بیش از چهل سال است در تک تک ارکان جمهوری اسلامی سر داده می شود نه تنها محقق نشد بلکه وابستگی در بسیاری از بخشها را نیز به همراه داشت.

تفاوت عمده دیگر در بازار عدم نظارت بر قیمتهاست. در این روزهای بسیار سخت، خریدار محبور است که کالاهای اساسی را به هر قیمتی که فروشنده اعلام می کند تهیه کند و به دلیل عدم وجود عزمی برای کنترل قیمتها ، هر ساعت نرخ جدیدی توسط فروشنده ها اعلام می شود. به عنوان نمونه قیمت مرغ که این روزها کاملا جایگزین گوشت در سبد کالایی مردم شده شاهد نوسانات شدید قیمتی است. یکی از مسئولان در پاسخ به این بحران گفت که مردم علاقه دارند تا در صفها بایستند و ببیند که در آنجا چه خبر است. این روزها خیلی از مردم مبادرت به خرید استخوان احشام برای مصرف می کنند. نکته دردآور آن است که همین استخوانها نیز با قیمتهایی فراتر از توان طبقه فرودست جامعه خرید و فروش می شوند.

صفهایی که هر روز طولانی تر و سفره هایی که هر روز خالی تر می شوند  تنها به تعداد توده های انقلابی می افزاید. رژیم بر خیالی باطل است و تصور می کند با سرکوب توده ها و تزریق قطره چکانی پول می تواند پاسخگوی خیل گرسنگان باشد و چند روزی بیشتر برای خود زمان بخرد در حالی که روزی این سد شکسته خواهد شد و بنیان حکومت را بر خواهد چید.

منبع: نبرد خلق شماره ۴۳۷، چهارشنبه اول اردیبهشت ۱۴۰۰ – ۲۱ آوریل ۲۰۲۱

 

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول