چالشهای معلمان (فروردین ۱۴۰۰)

فرنگیس بایقره

 

تداوم بازداشت محمود ملاکی

محمود ملاکی معلم و عضو هیات مدیره‌ کانون صنفی فرهنگیان استان بوشهر که روز چهارشنبه ۱۸ فروردین به وسیله اداره اطلاعات بوشهر دستگیر و بازداشت شد، همچنان در بازداشت به سر می‌ برد و بنا به گزارشهای منتشر شده وی با اتهامات سنگینی روبرو است. برای آزادی موقت وی تا زمان تشکیل دادگاه، از خانواده‌ او ابتدا ۵۰۰ میلیون و سپس یک میلیارد تومان وثیقه درخواست شده است.

 

ادامه بازداشت بتول امینی ده ‌یادگاری

بتول امینی ده ‌یادگاری، معلم مقطع ابتدایی در مشهد، بامداد دوشنبه ۱۶ فروردین با مراجعه ماموران به منزل اش بازداشت شد.

فواد سجودی فریمانی، زندانی سیاسی سابق و فرزند بتول امینی ده‌یادگاری، با اعلام این خبر، در کانال تلگرامی که برای انتشار اخبار بازداشت مادرش راه اندازی کرده، نوشت که ماموران در جریان بازداشت مادرش خانه او را تفتیش کرده و برخی از وسایل شخصی اش را نیز ضبط کردند.

او همچنین در صفحه توئیتر خود دلیل بازداشت مادرش را شرکت در تظاهرات علیه قرارداد میان ایران و چین اعلام کرد.

فواد سجودی فریمانی گفت که از زمان بازداشت در هفته گذشته تاکنون به مادرش، بتول امینی ده‌یادگاری، اجازه تماس تلفنی و همچنین تبدیل قرار بازداشت به وثیقه داده نشده اس

 

رتبه بندی شامل چه تعداد از معلمان می‌ شود؟

معلمان زحمتکش ایران سالهاست که برای اجرای رتبه بندی مبارزه می کنند و در حرکتهای اعتراضی بسیار این خواست را مطرح کرده اند. فشار جنبش معلمان رژیم را مجبور کرده که این خواست را به طور نیم بند در دستور کار قرار دهد، هرچند که اجرای آن با اما و اگرهای بسیار همراه است.

مهدی اسماعیلی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: مجلس مصمم به اجرای رتبه ‌بندی فرهنگیان است و دولت لایحه‌ ای را به همین منظور به مجلس ارائه کرده است که پس از تعطیلات نوروزی مجلس در کمیسیون آن را بررسی خواهیم کرد.

وی با تاکید بر اینکه رتبه بندی باید به صورت همه جانبه و نه تدریجی برای معلمان اجرا شود، ادامه داد: پیش از این دولت افزایش حقوق معلمان را به حساب رتبه ‌بندی گذاشته بود که با تذکراتی که نمایندگان ارائه کردند مشخص شد که این موضوع اجرایی نشده است.

این مجلس نشین از میانه با اعلام اینکه حدود ۸۰۰ هزار نفر شامل رتبه ‌بندی معلمان می‌ شوند، افزود: رقمی که برای این منظور لازم است حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان است، امیدواریم دولت بتواند این رقم را تامین و در سال آینده این طرح را اجرا کند.

اسماعیلی در پایان گفت: در بودجه سال ۱۴۰۰ نیز اعتباراتی برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده است، امیدورایم با تخصیص این اعتبار شاهد اجرای رتبه‌بندی معلمان در سال آینده باشیم.

 

ترک تحصیل ۳۰ و ۴۰ در صدی دانش آموزان در شهرستانها

بهروز محبی عضور برگزیده شورای نگهبان برای مجلس یازدهم در خصوص بیشترین مطالبات دانشجویان و دانش آموزان از مجلس اظهار داشت: در ابتدا این نکته مهم را باید متذکر شوم که آمار ترک تحصیلی در برخی از شهرستانهای کشور ۳۰ تا ۴۰ درصد است. علاوه بر این زیرساختهای مناسب جهت استفاده از نرم ‌افزار شاد و فضای اینترنتی برای آموزش مجازی در برخی نقاط دور دست و شهرستانها آماده نبود، از این رو متاسفانه عده زیادی از دانش آموزان فرصت تحصیل را از دست دادند که مساله حائز اهمیتی است.

وی ادامه داد: در حوزه ما که شش شهرستان و یک منطقه ۵ هزار کیلومتر مربعی داریم، متاسفانه شرایط به همین ترتیب است و دانش آموزان ما شرایط بسیار سختی را می ‌گذرانند. بنابراین ارتباط خیلی خوبی بین معلمان و دانش آموزان برقرار نشد.

محبی درباره درخواست دانش آموزان بابت تقویت و گسترش برنامه‌های تلویزیونی گفت: یک درخواستی که عموما از ما شده، این است که شبکه ‌های تلویزیونی به خصوص شبکه ‌هایی که به صورت جدی دیده می‌شوند مانند شبکه ‌های یک و دو بیشتر روی آموزش متمرکز شوند. البته شبکه آموزش که مطالب درسی را ارائه می‌ دهد، در همه جا آنتن دهی ندارد.

 

حرکتهای اعتراضی معلمان

 

تجمع مربیان پیش ‌دبستانی شهرستان ایذه

جمعی از مربیان پیش‌ دبستانی شهرستان ایذه، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، روز چهارشنبه ۱۸ فروردین مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان، دست به تجمع زدند. معلمان پیش دبستانی ایذه روز دوشنبه ۲۳ فروردین مقابل استانداری خوزستان در اهواز تجمع کردند.

این مربیان به وعده ‌های بدون ضمانت مدیران شهرستان اعتراض کرده و خواستار تعیین تکلیف شرایط خود هستند.

 

تجمع معلمان تازه استخدام در تهران

روز دوشنبه ۲۳ فروردین، شماری از معلمان تازه استخدام مقابل مجلس در تهران تجمع کردند.

این تجمع در اعتراض به حقوق پایین ۳ میلیون تومان و عدم برخورداری از قانون رتبه ‌بندی معلمان صورت گرفته است.

معلمان ضمن رونمایی از بنرهای اعتراضی، شعارهایی از قبیل: حقوق ما دو میلیون، خط فقر ده میلیون/، شعار هر معلم مرگ بر استثمار و زحمت چند برابر، حقوق نابرابر سر دادند.

به گفته این معلمان دولت با استخدام حدود ۴۰۰ هزار معلم جوان طی ۳ سال اخیر برای کاهش بار مالی به جای افزایش متناسب حقوق به جیره‌بندی آن روی آورده است.

آن‌ ها می‌گویند سند تحول بنیادین بر رتبه بندی معلمان بر مبنای شایسته سالاری تاکید دارد اما لایحه دولت فقط جیره بندی حقوق بر مبنای سابقه بندی است.

روز سه شنبه ۲۴ فروردین، شماری از معلمان تازه استخدام، برای دومین روز متوالی مقابل مجلس تجمع کردند.

 

تجمع معلمان نهضت سوادآموزی استان اردبیل

آموزش‌ دهندگان نهضت سوادآموزی استان اردبیل با ده سال سابقه تدریس در نهضت سواد آموزی، روز شنبه ۲۸ فروردین، مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل تجمع اعتراضی برگزار کردند. آموزش ‌دهندگان معترض در آزمون استخدامی آموزش و پرورش قبول شدند ولی تاکنون از جذب آنان خودداری شده است.

 

تجمع قبول شدگان آزمون سال ۹۹ آموزش و پرورش مقابل مجلس

جمعی از قبول شدگان آزمون سال ۹۹ آموزش و پرورش (صاحبان کارنامه سبز آزمون) از سراسر کشور، شنبه ۲۸ فروردین برای اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس تجمع کردند.

تجمع کنندگان گفتند: نظر به اینکه کمبود نیرو در آموزش و پرورش بسیار مشهود است و خود این سازمان بارها به وجود این مشکل اقرار کرده است و نیز با توجه به اینکه نزدیک ۳۰۰ هزار نفر از معلمان آموزش و پرورش امسال بازنشسته خواهند شد لذا کمبود نیروی این سازمان به حداکثر خود خواهد رسید و از طرفی عزیزانی که در در مرحله اول آزمون استخدامی آموزش و پرورش شرکت کردند و در مرحله اول حدنصاب را کسب کردند، در مرحله بعدی موفق به قبولی نشدند در صورتیکه همگی نمرات بالایی کسب کرده‌اند، منتهی به دلیل کمبود ظرفیت شهر مورد نظر موفق به قبول نهایی نشدند، در صورتیکه شهرهای دیگر افرادی با نمره‌های بسیار کم قبول شدند.

 

تجمع معلمان دانشسرایی در چند شهر 

معلمان فارغ التحصیل از دانشسرا در اعتراض به حذف سنوات فاصله خدمتی که اجرای آن به صورت قطعی اعلام شده، چندین تجمع در شهرهای گوناگون برگزار کردند.

معلمان شاغل در یزد روز دوشنبه ۹ فروردین/ معلمان شاغل در شهرهای اصفهان، گرگان، شیراز، کرج و بوشهر روز سه شنبه ۱۷فروردین/ معلمان معترض استان تهران روز سه شنبه ۲۴ فروردین مقابل ساختمان مرکزی دیوان عدالت اداری در تهران./ معلمان شاغل از استانهای آذربایجان شرقی و غربی، کردستان، همدان و لرستان در تهران، روز سه شنبه ۳۱ فروردین برای ششمین روز متوالی مقابل ساختمان دیوان عدالت اداری واقع در تهران.

معلمان معترض می گویند: ما از آغاز ورود به دانشسرا به وزارت آموزش و پرورش تعهد خدمتی داشته ‌ایم، اما آموزش و پرورش در جذب ما کم‌کاری کرد و بین ۲ تا ۵ سال بعد از فارغ التحصیلی ما را استخدام کرد. اکنون پس از ۳۰ سال خدمت در آموزش و پرورش و با رای جدید دیوان عدالت اداری، این وقفه خدمتی جزو خدمت ما محاسبه نمی ‌شود.

 

 

(منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: کانال صنفی معلمان ایران در تلگرام، راهبرد معاصر، ایران انترناسیونال، ایلنا، هرانا، عصر جنوب، فرارو)

 

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۳۷، چهارشنبه اول اردیبهشت ۱۴۰۰ – ۲۱ آوریل ۲۰۲۱

 

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول