جنبش رنگین کمان بیشماران (اردیبهشت ۱۴۰۰)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

 

در ماه اردیبهشت همچون ماههای پیش با وجود شرایط فاجعه بار ناشی از همه گیری ویروس کرونا، اعتراض به فلاکت و شرایطی که حکومت ایجاد کرده، به اشکال محتلف ادامه داشت. حرکتهای اعتراضی بازنشستگان و اعتراض به بی آبی جای برجسته ای در اعتراضهای این ماه داشت.

طبق آمار دولتی ۲۵۰ شهر و ۱۲ کلانشهر امسال دچار تنش آب شرب هستند. این آمارِ دولتی فقط معطوف به شهرهاست. آماری از هزاران روستای بدون آب در دسترس نیست. همان طور که در مجموعه زیر خواهید خواند، شهروندان روستاهای گوناگونی به بی آبی اعتراض کرده اند.

حرکت اعتراضی کشاورزان اصفهان و کارگران معدن منوجان نیز پوشش خبری گسترده پیدا کرد و نیروهای سرکوبگر رژیم نیز در هر دومورد معترضان را تهدید کردند.

در مجموعه خبرهای این شماره نبرد خلق، خلاصه دستکم ۲۷۲ حرکت از جانب کارگران و مزدبگیران را خواهید خواند. اخبار حرکتهای اعتراضی معلمان، دانشجویان و پرستاران در این ماه به طور جداگانه در ماهنامه نبردخلق منتشر می شود.

 

جنبش سراسری بازنشستگان

در ماه اردیبهشت بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی و بازنشستگان برخی از بخشهای دیگر بارها دست به تجمع و اعتراض زدند. در حرکتهای اعتراضی بازنشستگان شعار «ما دیگه رای نمی دیم، از بس دروغ شنیدیم» بارها سرداده شد. دستکم ۵۱ حرکت اعتراضی از جانب بازنشستگان در ماه اردیبهشت ۱۴۰۰ صورت گرفت.

روز یکشنبه ۵ اردیبهشت، بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی دستکم در ۱۴ شهر از جمله تهران، اراک، اردبیل، بروجرد، کرج، کرمانشاه، شوش، خرم آباد، قزوین، شیراز، مشهد، بجنورد، ساری و اصفهان مقابل ساختمان سازمان تامین اجتماعی شهر خود تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، بازنشستگان و مستمری‌ بگیران و از کارافتادگان و بازماندگان تامین اجتماعی به نحوه‌ اجرای متناسب ‌سازی مرحله دوم معترض هستند. بر این اساس آنها خواهان قرار گرفتن کل مبلغ متناسب‌سازی در پایه‌ مستمری هستند تا مشمول افزایش ضریب سالیانه شود. انها همچنین خواهان رفع تمام تخلفهای سازمان تامین اجتماعی در زمینه اجرای متناسب‌ سازی هستند و بر این اساس اولین تخلف تامین اجتماعی را محاسبه حقوق با پایه ۹۸ می ‌دانند.

یکی از خواسته های مبرم و فوری بازنشستگان، واکسیناسیون رایگان به وسیله واکسنهای مورد تایید سازمان بهداشت جهانی است.

به گزارش تین نیوز، روز دوشنبه ۶ اردیبهشت،جمعی از بازنشستگان، مستمری بگیران و ایثارگران شرکت هواپیمایی ملی ایران در ادامه اعتراض به عملکرد صندوق بازنشستگی دست به تجمع مقابل ساختمان این صندوق و شرکت هما زدند و خاهان پاسخگویی شدند.

واگذاری هتلهای «هما»، فروش ایران ایرتور به قیمت بسیار نازل و فروش زمین جنب هتل همای تهران از جمله مواردی است که بازنشستگان خواهان توضیح در باره آن شدند.

روز چهارشنبه ۸ اردیبهشت ، شماری از کارگران بازنشسته شرکت مخابرات راه دور شیراز، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، در محوطه این شرکت دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، رئیس کانون بازنشستگان شرکت مخابرات راه دور شیراز در این خصوص گفت: تنها خواسته‌ی ما بازنشستگان، پرداخت مطالبات ۱۵ ساله قبل، پیش از هر اقدامی برای احیای شرکت است.

روز آدینه ۱۰ اردیبهشت، شماری از بازنشستگان ارتش در زمینهای مورد مناقشه خود در تهران با برگزاری تجمعات اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

به گزارش پیام سندیکا، روز شنبه ۱۸ اردیبهشت گردهمایی بازنشستگان سازمان نوسازی و گسترش صنایع ایران تحت پوشش صندوق بازنشستگی آینده ساز مقابل دفتر صندوق مزبور واقع در خیابان رازان شمالی بلوار میرداماد برگزار شد.

روز یکشنبه ۱۹ اردیبهشت، بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی دستکم در ۱۳ شهر از جمله تهران، تبریز، خرم‌ آباد، اصفهان، مشهد، بروجرد، رشت، مرند، سنندج، شوش، کرج، شیراز و کرمانشاه مقابل ساختمان سازمان تامین اجتماعی شهر خود، تجمع اعتراضی برپا کردند. در اصفهان و تهران حضور ماموران امنیتی «پرشمار» گزارش شده است.

به گزارش تلگرام شورای بازنشستگان ایران، در اصفهان، نیروهای امنیتی و انتظامی همراه با نیروهای لباس شخصی با ماشینهای ون و مینی بوس انتهای خیابان عباس آباد را که اداره کل تامین اجتماعی استان در آن قرار دارد و محل تجمع همیشگی بازنشستگان است را مسدود کرده و به هیچکس اجازه توقف و ایستادن ندادند و جوانی که در حال عکس گرفتن از این وضعیت بود را بازداشت و با خود بردند.

روز یکشنبه ۱۹ اردیبهشت، تعدادی از کارگران بازنشسته هتل لاله تهران برای دومین بار در سال جاری مقابل ساختمان این هتل دست به تجمع زدند و خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش ایلنا، کارگران بازنشسته گفتند: از سال ۹۵ به مرور بازنشسته شده ‌ایم اما هنوز موفق به دریافت کامل سنوات و بخشی از معوقات مزدی خود نشده ‌ایم

روز یکشنبه ۱۹ اردیبهشت، گروهی از بازنشستگان و مستمری‌ بگیران صنایع فولاد مقابل صندوق بازنشستگی فولاد در تهران دست به تجمع زدند. به گزارش تلگرام اتحاد، تجمع این شهروندان در اعتراض تطابق حقوق بازنشستگان بر اساس تورم و هزینه خانوار صورت گرفت.

در همین روز بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی دستکم در ۱۵شهر از جمله تهران، کرج، خرم آباد، تبریز، اردبیل، ایلام، شیراز، کرمان، اصفهان، اراک، اهواز، بروجرد، لاهیجان، مشهد، کرمانشاه و .. مقابل ساختمان سازمان تامین اجتماعی شهر خود، تجمع کردند.

روز یکشنبه ۲۶ اردیبهشت، کارگران بازنشسته صنعت فولاد در ادامه اعتراض به سطح نازل حقوق و وضعیت نامناسب خدمات درمانی در تهران، اصفهان و چند شهر دیگر دست به تجمع مقابل صندوق بازنشستگان فولاد زدند و خواهان همسان سازی حقوق و افزایش خدمات درمانی شدند.

روز سه شنبه ۲۸ اردیبهشت، تعدادی از کارگران بازنشسته هتل لاله تهران در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود، مقابل ساختمان این هتل دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگران بازنشسته معترض هتل لاله تهران می‌ گویند: نه کارفرما و نه مسئولان حامی ما نیستند؛ نه تنها حق و حقوق ما را نمی‌ دهند بلکه صدای ما را هم نمی‌ شنوند.

 

چهارشنبه اول اردیبهشت

*برای چندمین روز متوالی، صاحبان کارخانه های آرد استان زنجان برای اعتراض به نحوه سهمیه بندی گندم یارانه ‌ای براساس دستورالعمل جدید به اعتصاب شان ادامه دادند و خط تولید خود را تعطیل کردند و این استان را با کمبود آرد روبرو کردند. به گزارش تسنیم، رئیس اتاق اصناف استان زنجان با تایید کمبود آرد در زنجان گفت: متاسفانه افزایش سهمیه ‌بندی یکی از کارخانه ‌های تولید آرد استان سبب نارضایتی دیگر کارخانه‌ های تولید آرد استان شده است. این کارخانه‌ ها معتقد هستند که آن کارخانه زمانی که تاسیس شد قرار بر این بود که اصلا سهمیه ‌ای به آن تخصیص نیابد؛ در حال حاضر هم مسئولان نباید با افزایش سهمیه بندی به آن کارخانه موافقت کنند. به نظر می رسد که مالک کارخانه مورد مشاجره از بستگان حکومت باشد.

*جمعی از ساکنان محله تازآباد سقز، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان دست به تجمع زدند. به گزارش سقز رووداو، شهروندان معترض اهم مطالبات خود را نداشتن زیرساختهای خدماتی سیستمهای آب و فاضلاب در منطقه مذکور عنوان کردند. یکی از شهروندان معترض در این خصوص گفت: چندین سال است اداره آبفا وعده حل مشکلات ما را داده ولی تاکنون اقدامی صورت نگرفته است.

*شماری از کارگران سرویس و نگهداری شبکه برق و تاسیسات آبفا و تهویه اداره کل بنادر و دریانوردی خوزستان، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان این اداره واقع در شهرستان بندر خمینی، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، این کارگران نسبت به اخراج نماینده کارگری خود، شرایط بد کاری، نبود امنیت شغلی و همچنین بی توجهی اداره کار در خصوص موضوعات مطروحه معترض هستند.

*شماری از مجروحان جنگ ایران و عراق مقابل استانداری خوزستان دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، این شهروندان اعتراض خود را در خصوص عدم تکلیف زمینهایی که قرار بود ۲۵ سال قبل طبق قانون به آنها تعلق بگیرد عنوان کردند.

یکی از حاضران در این تجمع گفت: ۲۵ سال از این داستان می‌ گذرد ولی تمام ادارات و سازمانها که مسئولیت تجهیز و قرار دادن این زمینها در اختیار ما را داشتند، یکی پس از دیگری از مسئولیت خود پا پس کشیدند.

*شماری از کسبه پاساژ علاالدین تهران، مقابل ساختمان این پاساژ تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش هرانا، این شهروندان در اعتراض به پلمب مغازه های شان و بسته شدن پاساژ مذکور، مقابل این مرکز خرید دست به تجمع گسترده ای زدند و در حمایت از زندانیان سیاسی شعار «زندانی سیاسی آزاد باید گردد» را سر دادند.

گفته می شود، تجمع این شهروندان با حضور نیروهای انتظامی همراه بوده و پاساژ مذکور نیز پلمب شد. نیروهای پلیس کل منطقه را قرق و امنیتی کرده و کسبه و مردم با نیروهای امنیتی درگیر شدند.

 

پنج شنبه ۲ اردیبهشت

*دهها تن از جوانان متقاضی کار در مبارکه برای اعتراض به بیکاری دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان اصفهان زدند. به گزاش تسنیم، این جوانان با در دست داشتن کاغذ ‌نوشته ‌ها و بنرهایی، نسبت به عدم تحقق قول مسئولان شهرستان مبارکه و شرکت فولاد مبارکه درباره استخدام نیروهای بومی در این شرکت اعتراض کردند.

*اهالی خشمگین روستای پاتاوه برای اعتراض به بی ‌آبی جاده صیدون باغملک به امامزاده عبدالله در استان خوزستان را مسدود کردند. به گزارش ایلنا، بخشدار صیدون ضمن تائید این خبر گفت: به دلیل مشکلات آبی در این منطقه، تعدادی از روستائیان پاتاوه، جاده صیدون به امامزاده عبدالله را مسدود کردند. وی افزود: این روستا فاقد دهیاری است و به خاطر اختلاف ارتفاع و قرار گرفتن در دامنه کوه، امکان لوله ‌کشی آب وجود ندارد. به خاطر نبود امکانات و کمبود تانکر آب، ارسال آب مصرفی به این منطقه با تأخیر مواجه گردید که  عده ‌ای از اهالی به خاطر این موضوع  اقدام به مسدود کردن این جاده ارتباطی نمودند.

او درخاتمه گفت: با مداخله بخشداری و نیروی انتظامی مشکل مسدود شدن جاده برطرف گردید و عملیات آب‌رسانی به روستا نیز انجام شد.

شهرستان باغملک، یکی از شهرستانهای استان خوزستان در جنوب غربی ایران است. این شهرستان با شهرستانهای رامهرمز، ایذه، مسجدسلیمان، و هفتکل هم‌مرز و همسایه و با استان کهگیلویه و بویر احمد نیز مرز استانی دارد. مرکز این شهرستان، شهر باغملک است.

*تعدادی از کارگران پیمانی پتروشیمی تخت جمشید واقع در پارس جنوبی تجمع کردند.

به گزارش ایسنا، خواسته این کارگران افزایش حقوق طبق مصوبه اداره کار و اشتغال و همچنین افزایش مرخصیهای آنان عنوان شده است. یکی از این کارگران درباره مطالبات و مشکلاتی که سبب اعتراض آنها شده است، گفت: در شرایطی که وارد موج چهارم اپیدمی کرونا می ‌شویم و با نزدیک شدن فصل تابستان و گرمای شدید هوا، با وضعیت بسیار بد مرخصیها و حقوق دریافتی خود روبرو هستیم.

 

شنبه ۴ اردیبهشت

*بیش از هشت هزار کشاورز شرق و غرب اصفهان در ادامه اعتراضهای شان به عدم تامین حقآبه و برداشتهای غیرمجاز از زاینده رود، راهی پروژه بن-بروجن (لوله انتقال آب زاینده رود به یزد) شدند تا از برداشتهای غیرمجاز از زاینده رود جلوگیری کنند که با  مسدود کردن مسیر از طرف نیروهای یگان ویژه روبرو شدند و در ورودی شهر چادگان درحاشیه زاینده رود ون زدیک سد تجمع کردند. به گزارش ایلنا، خبرها پس از تجمع چند هزارنفره کشاورزان اصفهان حاکی از اعزام نیروهای یگان ویژه پایتخت به منطقه چادگان است.

درهمین رابطه بیدادستان عمومی اصفهان با صدور اطلاعیه‌ ای از ممنوع بودن هرگونه تجمع تحت عنوان مطالبات حوزه کشاورزی و زاینده رود بدون مجوز شورای تامین استان خبر داد و بر برخورد با عوامل مخل نظم عمومی تاکید کرد. کشاورزان که مسیر بیش از ۱۰۰ کیلومتری به سمت چادگان را پیموده اند گفتند: ۲۰ سالی است مسئولان نسبت به اجرای مصوبات قانونی شورای عالی آب بی تفاوت بوده اند و دود این بی تفاوتیها در چشم کشاورزانی می رود که در بدترین شرایط اقتصادی زندگی می‌کنند.

پیش از این کشاورزان ورزنه در روز پنجشنبه ۲ اردیبهشت، مقابل بخشداری بن‌ رود با تراکتورهای خود برای پیگیری حقآبه تجمع اعتراضی برگزار کردند. یکی از کشاورزان گفت: گرفتاریم، گندمهای ما همه خشک شده، یونجه ‌ها همه خشک شده از بی‌ آبی، آب شوره، بذرها را پاشیدیم دو تا گندم پاشیدیم، سبز شده، حالا آب نیست، آب نداریم آب شوره، دامهایمان دارند از تشنگی می‌ میرند. روی یکی از پلاکاردهای کشاورزان معترض نوشته شده بود: ما کشاورزان خواهان حقآبه دائمی و قانونی خود هستیم.

طرحهای زیاده خواهانه سپاه پاسداران و برداشت بی رویه و غیر اصولی صنایع دفاع اصفهان (تولید کننده تجهیزات نظامی)، مجتمع فولاد مبارکه، ذوب آهن اصفهان و شرکتهای فولادسازی یزد که همگی تحت نظارت سپاه هستند، سبب مرگ تدریجی رودخانه حیاتی زاینده رود شده است.

*بار دیگر کارگران سرویس و نگه ‌داری شبکه برق و تاسیسات آبفا و تهویه اداره کل بنادر و دریانوردی خوزستان (منطقه ویژه اقتصادی بندر امام) برای کسب حقوق برحق شان دست از کار کشیدند. به گزارش ایلنا، این کارگران علاوه بر خواسته ‌هایی که در آخرین تجمع خود در روز چهارشنبه اول اردیبهشت اعلام کردند، خواهان تغییر سرپرست کارگاه آبفا هستند که به تازگی منصوب شده است.

*شماری از کشاورزان گوجه‌ کار شهرستان کهنوج و رودبار جنوب، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل فرمانداری شهرهای خود، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش رسانک، کشاورزان معترض اهم مطالبات خود را عدم حمایت دولت از کشاورزان منطقه و قیمت پایین محصولات شان عنوان کردند.

*کارگران راه آهن شمال مازندران، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان اداره کل راه آهن شمال ساری، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: با وجود درخواستهای مداوم ما، طرح تجمیع تا به حال برای کارگران ابنیه فنی اجرایی نشده است. تجمیع کارگران پیمانکاری، موجب یکسان ‌سازی شرایط کار برای همه کارکنان می ‌شود و نظارت و اجرای قانون را تسهیل می بخشد. آنها افزودند: تعدادی از همکاران ما در سایر واحدهای راه‌آهن مشمول طرح تجمیع شده ‌اند ولی در این رابطه برای کارگران خطوط ابنیه فنی کاری انجام نشده است.

*شماری از کارگران فاز ۲ پالایشگاه آبادان، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، در محل کار خود دست به اعتصاب و تجمع زدند. به گزارش تلگرام اتحاد، این کارگران نسبت به پرداخت نشدن حقوق، اخراج  شماری از همکاران شان و همچنین استخدام نیروهای بازنشسته و غیر بومی، اعتراض کردند.

*جمعی از کسبه بازار پارسیان برای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی به دلیل بسته بودن مغازه های شان در چارچوب پروتکلهای مربوط به مهار کووید ۱۹ و عدم حمایت دولت دست به تجمع مقابل فرمانداری این  شهرستان در استان هرمزگان زدند. به گزارش موج، تجمع کنندگان گفتند: تا زمانی که برای تامین حداقلهای زندگی و مایحتاج روزه مره کسبه تدبیری اندیشیده نشود، مصوبه ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا تنها موجب ضرر اقتصادی به کسبه است، در حالی که در ایام نوروزی و هجوم تورهای گردشگری و گردشگران به این شهرستان و برگزاری عروسیها با محدودیت روبرو نشده بود.

*جمعی از همسران کارگران شهرداری منطقه ۳ بندرعباس به نمایندگی از ۵۰۰ کارگر برای اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق و حق بیمه مقابل استانداری هرمزگان تجمع کردند. به گزارش موج، آنها گفتند: برای اینکه همسران شان با تهدید اخراج از کار مواجه نشوند، خود برای احقاق حقوق معوقه ‌شان دست به تجمع زدند.

یکی از زنان حاضر در تجمع گفت: همسرم یکی از پاکبانهایی است که در قالب شرکت پیمانکاری حامی صادق در خورها و کانالهای سطح شهر زباله ‌ها را جمع ‌آوری می‌ کند اما بیش از چهار ماه است که حقوقی دریافت نکرده است و فرزندانم سر گرسنه بر بالشت می ‌گذارند.

 

یکشنبه ۵ اردیبهشت

*تعدادی از کارگران سرویس و نگهداری شبکه برق و تاسیسات آبفا و تهویه اداره کل بنادر و دریانوردی خوزستان (منطقه ویژه اقتصادی بندر خمینی) در پی عدم اجرای مصوبات کمیسیون کارگری توسط کارفرما، ممانعت از ایجاد تشکُل کارگری و رعایت نکردن مجوزهای داده شده از سوی سازمان کارگری و کارفرمایی مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: جهت تشکیل شورای اسلامی کار که اقدامات و مجوزهای برگزاری انتخابات آن نیز صادر شده، اداره کل بنادر و دریانوردی خوزستان ممانعت کرده و با کارگران نیز برخورد داشته است.

*برای دومین روز متوالی،جمعی از صیادان برای اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی به دنبال ممنوعیت صید لنگری مقابل فرمانداری ماهشهر تجمع کردند. به گزارش عصر جنوب، تجمع کنندگان گفتند: دولت به جای آنکه صید غیرمجاز ترال را ممنوع کند، حالا صید لنگری را ممنوع اعلام کرده و باعث شده دستکم ۵۰۰ لنج و ۳۰۰۰ نفر بیکار شوند.

*اهالی روستاهای نوق علیا شامل علی ‌آباد، مهدی ‌آباد، شجاع ‌آباد و قائمیه برای اعتراض به بی آبی دست به تجمع مقابل فرمانداری شهرستان رفسنجان در استان کرمان زدند. جمعیت قابل توجهی یکصدا آمده بودند تا داد خود را بستانند، این مردم معتقدند وظیفه حکومت تأمین آب برای مردم است و حق هم همین است. به گزارش فارس، این شهروندان سالهاست که از آب اسیدی و تلخ رنج می ‌برند و این آب علاوه بر بیماریهای پوستی، تأثیرگذاری بر بینایی، تأثیر مخرب روی ظروف و لوازم منزل و...داشته است اما از همان آب اسیدی و تلخ هم این روزها در روستاها خبری نیست.

*کارگران بخشهای غیر تولیدی ذوب آهن اصفهان برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراض شان نسبت به سطح نازل حقوق از جمله عدم اجرای کامل طرح طبقه بندی مشاغل و پرداخت نشدن مطالبات دست از کار کشیدند. به گزارش پیام سندیکا، کارگران خواسته های خود را به مدیریت چنین اعلام کردند:

۱- پرداخت پارامترهای حقوقی و پاداش که به دلایل مختلف حذف شدند و همچنین معوقات آنها (شامل خارج از مرکز ،سفر کارت،۹ساعت اضافه کار شیفت و …)

۲- همسان سازی پایه حقوق و پاداش با توجه به تورم با شرکت های فولادی و ارگان های دیگر

 

دوشنبه ۶ اردیبهشت

*حدود ۲ هفته است که کارگران شهرداری کوت عبدالله در اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه و نداشتن امنیت شغلی در اعتصاب هستند و از جمع آوری زباله ها از سطح شهر خودداری کردند. به گزارش فارس، یکی از کارگران شب ‌کار حمل زباله با بیان اینکه حدود دو هفته است که زباله جمع ‌آوری نمی‌ شود گفت: تنها زباله ‌هایی که در اتوبان هستند جمع‌ آوری شد و زباله ‌هایی که در مناطق تلنبار شده ‌اند هنوز بر سر جای خود مانده ‌اند.

*کارگران شهرداری خرمشهر در ادامه اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق و حق بیمه دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان در استان خوزستان زدند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: علاوه بر دستمزد پرداخت نشده جاری، مزایای مزدی معوق نیز از قبل داریم و همچنین نگران حق بیمه‌ هایی هستیم که به موقع به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نمی ‌شود. در این صورت، ما در برخی ماههای سال دریافت خدمات درمانی و تمدید دفترچه ‌های خود با مشکل مواجه می ‌شویم.

 

سه شنبه ۷ اردیبهشت

*نانوایان زنجان برای اعتراض به افزایش ۲ برابری کرایه حمل و نقل آرد دست به تجمع مقابل استانداری زدند. به گزارش تسنیم، افزایش دو برابری حمل آرد در استان زنجان در سال جاری سبب اعتراض نانواییها شده و بر اساس نرخ جدید قیمت حمل هر کیسه آرد در شهر زنجان به ۳ هزار تومان و حمل آرد به دیگر شهرستانهای استان به ۵ هزار تومان رسیده است و این در حالی است که این رقم در سال ۹۹ کمتر از نصف این قیمت بود.

*کارگران قرارداد موقت در اعتراض به فقدان امنیت شغلی، مقابل وزارت کار در تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، فتح‌الله بیات، رئیس کانون کارگران موقت و قراردادی در میان کارگران توضیح داد: ما به نمایندگی کارگران در این مکان جمع شده ‌ایم و خواهان اجرای تبصره ۱ ماده ۷ هستیم و از وزیر کار می‌ خواهیم تا مصوبه هیات وزیران را به ادارات کار کشور ابلاغ کند. همچنین از ریاست محترم قوه قضائیه می ‌خواهیم تا صدای ما را بشنوند و با ابطال دادنامه ۱۷۹، امنیت شغلی را به کارگران بازگردانند.

*شماری از ناظران کشاورزی کردستان با تجمع مقابل درب استانداری کردستان به عدم تصویب طرح استخدام ناظران کشاورزی در مجلس اعتراض کردند. بر اساس گزارش فارس، طرح تعیین تکلیف ناظران کشاورزی در سال ۱۳۹۰ که به امضای ۲۶ نفر از نمایندگان رسیده بود، وزارت جهاد کشاورزی ملکلف شده، ناظران جهاد کشاورزی را بدون آزمون استخدام کند ولی این ناظران از سال ۱۳۸۶ تاکنون در این وزارت بلاتکلیف مانده ‌اند.

در رویدادی دیگر، ناظران جهاد کشاورزی استان فارس برای اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل استانداری در شیراز و ناظران جهاد کشاورزی استان همدان برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت با همکاران شان در دیگر استان ها همراه شدند و مقابل استانداری درشهرستان همدان تجمع کردند.

*برای چندمین روز متوالی کارگران راه آهن لرستان به اعتصاب شان ادامه دادند.

به گزارش کانال رسمی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن کارگران معترض، شرکت ظالم راه آهن لرستان با مداخله تعدادی از اعضای شورای کارگری برای شکستن اعتصاب کارگران در چند روز گذشته به کارگران غیبت زدند یعنی به مدت ۱تا ۳روز و ما در اینجا به این افراد هشدار می دهیم.

*رانندگان اجاره ای پیمانی منطقه یک عملیات انتقال گاز میان‌ کوه واقع در شهرستان امیدیه برای هقتمین روز متوالی دست از کارکشیدند و در محوطه واحد حمل و نقل ساختمان اداری عملیات خطوط لوله تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران راننده گفت: حدودا ۱۴۴ راننده استیجاری درمنطقه یک عملیات انتقال گاز میان ‌کوه  هستیم که تحت مسئولیت یک شرکت پیمانکار فعالیت داریم. حقوق و مزایایی که طبق قرارداد بابت دستمزد از پیمانکار دریافت می‌ کنیم کافی نیست و کفاف زندگی و حتی مخارج خودرو‌های ما را نمی ‌دهد. به گزارش عصر جنوب، خودروهای استیجاری غالبا مینی‌ بوس و سواری هستند و راننده‌ها روزانه ۸ تا ۱۲ ساعت در شرایط سخت و گرمای ۴۰ تا ۵۰ درجه خوزستان در جاده‌ های خاکی منطقه عملیاتی میان ‌کوه و سایر مناطق به ازای دریافت ۷ تا ۸ میلیون تومان در ماه کار می‌کنند. درواقع رانندگان این خودروها فاقد دستمزد هستند و آنچه پیمانکار بخش خصوصی به ازای مزد به آنها پرداخت می‌ کند فقط اجاره بهای خودروهاست که آنهم حتی تامین کننده هزینه ‌های جاری خودروها نیست.

 

چهارشنبه ۸ اردیبهشت

*اهالی روستای چاه تلخ باشت برای اعتراض به نداشتن آب شرب دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان در استان کهگیلویه و بویراحمد زدند. به گزارش صبح زاکروس، یکی از اهالی روستای چاه تلخ حاضر در این تجمع گفت: امسال سومین سال است که شرایط بی آبی در روستای چاه تلخ به یک معضل اساسی تبدیل شده است و هر روز با این مشکل مواجه هستیم. یکی از مشکلات عمده در سیستم ابرسانی روستای چاه تلخ، سیستم فرسوده ابرسانی است که بیش از سه دهه از عمر آن می گذرد و نیاز به جایگزینی سیستم ابرسانی جدید دارد.

 

پنجشنبه ۹ اردیبهشت‌

*کارگران سامان کاشی بروجرد در اعتراض به معضل ۹ ساله و برای مطالبات خود مقابل این کارخانه تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش هرانا به نقل از انصاف نیوز، نیروی انتظامی بروجرد به تجمع این کارگران یورش برد و ضمن ضرب و شتم آنها با باتون و شوکر، عده ای از کارگران را به زور به پاسگاه شیروان منتقل کرد. در این پاسگاه چندین ساعت این کارگران را نگه داشتند و برای خفه کردن صدای اعتراض حق طلبانه ‌شان به زور از آنها تعهد گرفتند که  دست به هیچ اقدامی نزنند  و قید مطالبه گری خود را بزنند.

 

آدینه ۱۰ اردیبهشت

*زنان روستای نقدی علیای مشکین ‌شهر در استان اردبیل برای اعتراض به این وضعیت، سه ‌راهی روستای نقدی علیا به سمت مشکین‌ شهر را مسدود کردند!

به گزارش مهر، روستای نقدی علیای استان اردبیل نیز همچون بسیاری از نقاط روستایی ایران با بحران کمبود آب مواجه است. آب مصرفی روزانه نه تنها به صورت جیره ‌بندی شده و تنها برای نیم ساعت در دسترس ساکنان قرار می ‌گیرد که در برخی مناطق اصلا آب شرب لوله‌کشی نیز موجود نیست. محرومیت مردم روستا از آب مناسب، دو راه باقی گذاشته است؛ دست به دامان روستاهای نزدیک شدن یا مصرف آبهای غیر بهداشتی.

 

شنبه ۱۱ اردیبهشت

*برای چهارمین بار، رانندگان اتوبوسهای شهری بندرعباس دست از کارکشیدند و با تجمع مقابل توقفگاه سازمان حمل و نقل بار و مسافر در شهرداری مرکز استان هرمزگان به نداشتن قرارداد کاری، سطح نازل حقوق، عدم پرداخت به موقع حقوق و حق بیمه، عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و وعده های توخالی مسئولان اعتراض کردند. یکی از رانندگان حاضر در این تجمع به خبرنگار تابناک گفت: ما رانندگان پایه یک هستیم و در قانون، حقوق پایه رانندگان پایه یک از کارگران عادی بالاتر است اما تاکنون ما با حقوق یک کارگر کار کرده ‌ایم و حتی حقوق نمی دهند و وقتی پرداخت می شود زیر ۳/۵ میلیون است. حق اولاد و دیگر مواردی که در قانون برای کارگر درنظر گرفته شده به ما تعلق نمی‌ گیرد. بیمه ما مرتب واریز نمی‌ شود و چند ماه تاخیر دارد.

 

تجمع در روز جهانی همبستگی کارگران دستکم در ۲۹ شهر

*به مناسبت اول ماه مه، روز جهانی همبستگی کارگران، تجمعهای بی شماری

در شهرهای اراک، اصفهان، اهواز، ایلام، بانه، بروجرد، بجنورد، تبریز، تهران، خرم آباد، رشت، ساری، ساوه، سرو آباد، سنندج، سقز، کرمانشاه، کامیاران، شاهین شهر، شوش و هفت تپه، قزوین، قم، کرج، کرمانشاه، مراغه، مریوان و سروآباد، مشهد، نیشابور و ....برگزار شد.

به گزارش سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، روز شنبه ۱۱ اردیبهشت، شماری از کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه، به مناسبت گرامیداشت این روز، در محوطه این شرکت تجمع کردند.

در رویدادی دیگر، تعدادی از مادران شهدای قیام آبان به ‌مناسبت روز جهانی کارگر نزد بانو گوهر عشقی، مادر زنده ‌یاد ستار بهشتی، رفتند و روز کارگر را گرامی داشتند.

برخی از شعارهای داده شده در این گردهمآییها عبارت بود از: از بس دروغ شنیدیم، ما دیگه رای نمی‌ دیم/ دولت غارتگران، دشمن کارگران/ حقوق نصف و نیمه، دزدی به سبک بیمه/ تامین اجتماعی، چه اسم اشتباهی/ تامین اجتماعی، فقر و فساد، تباهی/ پول های نفت کجا رفت، به جیب زالو ها رفت/ زن و مردکارگر، متحد و هم سنگر، از فقر و از کرونا، در خطر است جان ما/ فقط کف خیابون، به دست میاد حقمون/ تا حق خود نگیریم از پا نمی نشینیم.

 

یکشنبه ۱۲ اردیبهشت

*شماری از کارگران و سهام داران کارخانه قند یاسوج با تجمع در استانداری کهگیلویه و بویراحمد پیگیر حقوق از دست رفته خود در این کارخانه شدند. به گزارش صبح زاگرس، کارگران و سهامداران کارخانه قند یاسوج با تجمع مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد خواستار رفع موانع تولید، پیگیری مطالبات و تعیین تکلیف وضعیت این کارخانه شدند.

 

دوشنبه ۱۳ اردیبهشت

*جمعی از اعضای تعاونی مسکن کارکنان استانداری کرمانشاه برای اعتراض به بلاتکلیفی ده ساله تحویل واحدهای شان دست به تجمع مقابل  این پروژه ۱۸۵ واحدی در شهرستان کرمانشاه زدند. به گزارش آپارات، یکی از معترضان گفت: پس از گذشت ده سال از آغاز به کار این پروژه و تکمیل برخی واحد‌های آن بسیاری از بلوکها پیشرفت چندانی ندارند و بسیاری از اعضای این تعاونی با وجود پرداخت هزینه های محوله تا کنون موفق به دریافت ساختمانهای خود نشده اند و این در حالی است که عده ای از اعضا در سالهای اخیر واحد‌های خود را تحویل گرفته و مشغول سکونت هستند .

 

سه شنبه ۱۴ اردیبهشت

اعتصاب و تجمع رانندگان خودمالک سازمان اتوبوسرانی ارومیه در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات و وعده های توخالی مسئولان که از روز پنج شنبه ۲۶ فروردین آغاز شده، بیست روزه شد. به گزارش اروم نیوز، آذرماه سال ۱۳۹۹ رانندگان برای اولین بار نسبت به عدم پرداخت مطالبات شان از طرف شهرداری ارومیه دست به تجمع زدند. این تجمع با قول مساعد رئیس شورای اسلامی شهر ارومیه مبنی بر رسیدگی و پرداخت مطالبات به اتمام رسید و طی این مدت رانندگان پیگیر رسیدگی به مطالبات و پرداخت معوقات شان بودند که نه تنها نتیجه خاصی حاصل نشد، بلکه با افزایش تورم و هزینه‌های جاری این مشکلات بیش از پیش ظاهر نشان داد. بنا به اذعان نمایندگان بهره‌برداران بخش خصوصی میزان بدهی شهرداری به هر یک از بهره‌برداران حدود ۵۰۰ میلیون تومان است.

 

چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت

*پرسنل راهبر متروی تهران، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، در محوطه‌ شرکت بهره ‌برداری مترو، تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش کانال رسمی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن، شهروندان معترض اهم مطالبات خود را؛ اعمال حق جذب و سختی کار، قرار گرفتن در اولویت واکسیناسیون، اصلاح عناوین شغلی، اجرای کامل بخشنامه ‌‌های افزایش دستمزد کارگری مصوب شورای عالی کار، عدم اجرای طرح حذف راهبر کمکی قطار، اصلاح فرمول و نحوه محاسبه مالیات بر حقوق پرسنل، رفع تبعیض میان کارکنان عملیاتی و پرسنل ستادی و همچنین احیا و اجرای دستورالعمل تامین تجهیزات انفرادی راهبران عنوان کردند.

*گروهی از اپراتورهای شرکتی برق غرب کشور، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان اداره برق منطقه ‌ای واقع در کرمانشاه، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، اپراتورهای معترض گفتند: بخشنامه‌ های مزدی وزارت کار برای ما به خوبی اجرا نمی ‌شود. دستمزد و مزایای مزدی ما نسبت به رسمیها و قراردادیها بسیار پایین ‌تر است و در سال جدید افزایش مزدی به درستی برای ما اعمال نشده و حقوق ما به نسبت تورم و کاری که انجام می دهیم، بسیار پایین است

*تعدادی از پژوهشگران برای اعتراض به تعطیلیهای متوالی کتابخانه ملی دست به تجمع مقابل سازمان اسناد و کتابخانه ملی زدند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان گفتند: تعطیلی کتابخانه ملی ضرر معنوی بزرگی به متخصصان، نخبگان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی است. آنها افزودند: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با ۱۰۰هزار متر مربع مساحت و گنجینه ‌ای از هزاران سند و منبع پژوهشی ارزشمند پیش از این هم برای ماهها از دسترس پژوهشگران و دانشجویان خارج شده بود. آنها اضافه کردند: محیط کتابخانه، برای مراجعان ایمن ‌تر از بسیاری از اماکن عمومی دیگر است و حتی اگر تمام ظرفیت طبق پروتکلهای بهداشتی تکمیل شود، باز فاصله بین افراد حدود شش متر خواهد بود. از طرفی، تهویه فضای داخلی کتابخانه به شکل مکشی-دمشی است و محیط استانداردی دارد.

*شماری از مرغداران استان فارس برای اعتراض به ناهماهنگی قیمتهای تمام شده و قیمت جوجه یک روزه، همچنین گرانی نهاده های دامی دست به تجمع مقابل استانداری فارس زدند و با برافراشتن پلاکاردهای متعدد از مسئولان جهاد کشاورزی و استاندار خواهان رسیدگی به مشکلات خود و رانتهایی که در این زمینه صورت می گیرد شدند. به گزارش شیرازه، همتی از مرغدار استان فارس با اشاره به پتانسیلها و وجود اماکن تولید مرغ به میزان کافی در این استان، گفت: همه ما مرغداران تاکید می‌ کنیم که اگر رانت بازیها و مسائل پشت پرده در این صنعت حذف شود ما قادر به تولید روزانه مرغ حتی بیش از نیاز استان هستیم.

 

شنبه ۱۸ اردیبهشت

*جمعی از اهالی ۶ روستای بخش غیزانیه اهواز، در اعتراض به کمبود و عدم کیفیت آب شرب، مقابل ساختمان شرکت آب و فاضلاب خوزستان واقع در اهواز، تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش ایلنا، این روستاییان گفتند: خط آب شرب این روستاها جدید بوده و نیازمند نصب پمپ در مسیر خطوط برای پمپاژ آب به روستاها است؛ همچنین روستای روزنه، هوره سید یوسف و ابو کبیریه، آب کمتری نسبت به روستاهای دیگر دریافت می‌ کنند. ساکنان این منطقه بابیان اینکه ما روستائیان به طور کلی در طول هفته ۱۵ ساعت آب داریم، افزودند: مدتی پیش مشکلاتمان را مبنی بر اینکه؛ خط آب شرب این ۶ روستا نیازمند نصب ۴ پمپ جدید است، را به مدیرعامل آبفا پیشین منتقل کردیم، در جواب وعده دادند که ظرف ۱۰ روز آینده این کار انجام خواهد شد، ولی تابحال اقدامی صورت نگرفته است.

*شماری از کیوسک داران تهران، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان شورای شهر تهران، تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش ایلنا، کیوسک داران معترض اهم مطالبات خود را افزایش نرخ اجاره بهای کیوسکهای شان عنوان کردند.

*شماری از ساکنان منطقه حسین آباد کاشمر، که بیشترشان زنان بودند، در اعتراض به عدم گازکشی این منطقه و خطاب شدن آنها تحت عنوان «حاشیه نشین» از جانب مسئولان، در منطقه مذکور تجمع برپا کردند. به گزارش ایلنا، شهروندان معترض در خصوص مطالبات شان عنوان کردند: چرا کسانی که در این شهر و مناطق حومه ویلا سازی کرده اند باید از امتیاز گاز برخوردار باشند ولی ساکنان مستضعف این شهرک که به آنها لقب حاشیه نشین و خارج از محدوده می دهند باید محروم از امتیاز گاز و سایر خدمات باشند.

*کارگران منطقه ۴ شهرداری زنجان، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان استانداری، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش تسنیم، یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: حقوق ما توسط پیمانکار واریز نشده و ما از آینده و امنیت شغلی خودمان هراس داریم. شهرداری هیچ نظارتی بر فعالیتهای پیمانکار ندارد. هیچ ضمانتی وجود ندارد که در آینده بازهم در زمینه واریز حقوق به مشکل نخوریم.

 

یکشنبه ۱۹ اردیبهشت

*کارگران شرکتی و حجمی شرکتهای توزیع نیروی برق سراسر کشور برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و حذف نشدن شرکتهای پیمانکاری، سطح نازل حقوق و عدم همسان سازی حقوق و اعمال تبعیض در پرداخت دست به تجمع مقابل مجلس زدند. به گزارش برق نیوز، تجمع کنندگان گفتند: صنعت برق جزو تعهدات حاکمیتی است و نباید مسئولیت مهمی مانند توزیع برق به شرکتهای خصوصی سپرده شود تا نیروهای آن تحت عنوان حجمی و شرکتی با کمترین حقوق استخدام شوند.

*پاکبانان و کارگران خدمات شهری شهرکرد، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، برای چهارمین روز متوالی مقابل ساختمان شهرداری این شهر، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش تسنیم، یکی از پاکبانان در این خصوص گفت: ما با این حقوق کم و در شرایط بیماری کرونا از صبح تا غروب کار می ‌کنیم ولی متاسفانه کسی به حرف ما گوش نمی ‌دهد و مشکلاتمان همچنان پابرجا است. یکی دیگر از کارگران گفت: چگونه پول قبوض آب، برق و گاز خود را بدهیم مگر درآمدی جز اینجا داریم که مسئولان شهرداری می‌ دانند و ما بی‌خبریم!

 

دوشنبه ۲۰ اردیبهشت

*کارگران پیمانی کارخانه فولاد راور برای اعتراض به خطر اخراج از کار دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان در استان کرمان زدند. به گزارش خبربان، معترضان نسبت به پایان کار خود در این کارخانه و جذب نیروهای غیربومی اعتراض کردند. اما جریان از این قرار است که تعدادی از شرکتهای پیمانکاری مجموعه فولاد راور در حال اتمام کار خود و تعدیل نیرو هستند که با توجه به سابقه چند ساله برخی از نیروها خطرِ بیکاری بیخ گوش آنهاست. از طرفی با توجه به توسعه و ایجاد فازهای جدید این کارخانه در آینده؛ قطعا این کارخانه نیازمند نیروی بیشتری است و بتابرین کارگران مشغول به کار که اکثرا متاهل و نان آور یک خانواده هستند و به امید جذب در خودِ کارخانه وارد این شرکتهای پیمانکاری شده اند، اکنون درخواست ادامه فعالیت و استخدام در این کارخانه را دارند.

*کارگران و جوشکاران شرکتهای سازه پاد تهران و شالوده شایان که در پالایشگاه بید بلند دو بهبهان مشغول به کار هستند، اعتصاب کردند. به گزارش ایران کارگر، کارگران معترض گفتند: طبق قرارداد اداره کار این شرکتها موظف به افزایش ۳۵ درصدی حقوق آنها هستند، اما مسئولان از انجام این کار امتناع می‌کنند. به گفته آنها؛ با وجود گذشت سه ماه از سال جدید، این شرکتها هیچگونه قراردادی با آنها امضا نکرده و حقوق آن‌ها نیز افزایش نیافته است.

*کارکنان رسمی شرکت نفت در تهران مقابل مجلس و در اهواز مقابل ستاد مرکزی مناطق نفت‌خیز جنوب، تجمع کردند. به گزارش ایلنا، معترضان در تهران اهم مطالبات خود را برداشته شدن محدودیتهای حقوقی، تعدیل مدارک کارکنان، رفع مشکل انتقالی کارکنان شرکتهای واگذار شده، اجرای صحیح و کامل ماده ۱۱۲، تقویت سازمان بهداشت و درمان نفت، اصلاح اساسنامه صندوق بازنشستگی نفت، ابلاغ و دستور پرداخت هرچه سریعتر وامهای مسکن، ودیعه و…، اصلاح قانون مالیات بر درآمد کارکنان نفت، اعمال شایستگی کارکنان بر اساس عدالت و ... ، عنوان کردند. همچنین کارکنان نفت در اهواز خواهان اجرای خواسته های اعلام شده به وسیله همکاران شان در تهران شدند.

*جمعی از کارگران سیمان سپاهان واقع در اصفهان در محوطه این کارخانه تجمع کردند. به گزارش تلگرام اتحاد، تجمع این کارگران در اعتراض بە عدم پرداخت کارانە و بهرەوری و همچنین تهدید بە اخراج کارگران معترض توسط حراست صورت گرفته است. پس از تاسیس این کارخانە، کارانە و بهرە وری کارکنان به طور مداوم پرداخت می شد اما از وقتی کە هلدینگ غدیر مالک سیمان سپاهان شد، تمام مزایای پرسنل قطع شدە و کارگران در معرض اخراج و بیکاری قرار گرفته اند.

*بر اثر تیراندازی و تعقیب و گریز خودروهای سوخت بر بلوچ در هشتبندی میناب، دو سوخت بر بلوچ کشته شدند. پس از کشته شدن این دو سوخت بر، مردم بلوچ در هشتبندی اقدام به تجمع اعتراضی کردند که ماموران با تیراندازی به سمت مردم آنها را سرکوب کردند.

به گزارش رصد بلوچستان: فضا و جو شهر پهره به شدت ملتهب و امنیتی است. معترضان به کشته شدن دو سوخت بر توسط نیروهای امنیتی، پاسگاه نیروهای انتظامی را به آتش کشیدند. ماموران سرکوبگر جمهوری اسلامی با یورش به وسیله بالگرد و هلیکوپتر به کوهها و ارتفاعات شهرستان گیه با سرمچاران ناشناس درگیر شده اند.

 

سه شنبه ۲۱ اردیبهشت

*کارگران شهرهای خرمشهر و اروندکنار در اعتراض به عدم دریافت مطالبات خود تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در ادامه اعتراض صنفی کارگران شهرهای خرمشهر و اروندکنار، گروهی از کارگران شهرداری خرمشهر در مجاورت ساختمان شهرداری تجمع کردند.

معترضان از مسئولان مربوطه پرداخت چندین ماه مطالبات معوقه خود را در خواست کردند.

کارگران شهرداری اروندکنار نیز در منطقه مجاور محل کار خود تجمع کردند. کارگران معترض گفتند؛ از سال پیش تاکنون مطالبات مزدی و بیمه ‌ای خود را به صورت ناقص دریافت کرده‌ و با وجود جابجایی چندین شهردار هنوز این بی‌ نظمی ادامه داد.

 

چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت

*کارگران شرکت لبنی پاژن در اعتراض به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق معوقه دست به تجمع زدند. به گزارش کانال تلگرام اتحاد، این شرکت بیش از ۶ ماه است که حقوق به کارگران پرداخت نکرده است. شرکت پاژن یکی از شرکتهای لبنی بزرگ استان تهران است که بیش از ۳۰۰ کارگر دارد و روزانه بیش از ۳۰۰ تن محصولات لبنیانی تولید می‌کند. این کارخانه در نسیم شهر و۲۰ کیلومتری جنوب غرب تهران، در جاده ساوه است.

*شماری از معدن‌داران و سنگ شکن ‌داران جوبجی رامهرمز و روستاییان منطقه مذکور، در اعتراض به مسدود بودن راه مواصلاتی ماشین‌ آلات سنگین، مقابل ساختمان استانداری خوزستان، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، معدن داران و سنگ‌ شکن داران معترض گفتند: بیش از یک سال است که راه مواصلاتی ماشین‌آلات سنگین به ۳۰ معدن مخلوط شن و ماسه مسدود شده و این موضوع باعث تعطیلی بیش از ۵۰ کارخانه تولیدی شن و ماسه و بیکاری ۸۰۰ نفر شده است.

تعدادی از روستاییان نیز ضمن اعتراض و مخالفت خود از تردد ماشین ‌آلات از جاده درون روستا گفتند: اهالی روستا دامداری، کشاورزی و خانه‌ های شان نابود شده، آسایش و امنیت خط قرمز ماست. آنها افزودند: با وجود ۶ متری بودن عرض جاده و نصب تابلو عدم ورود ماشین ‌آلات سنگین به روستا بیش از ۱۰ سال ماشین ‌آلات سنگین با چندین تُن بار از این جاده عبور می‌کردند و ضمن ایجاد ترافیک خطراتی را برای روستاییان به وجود می ‌آورد. ما زمین کشاورزی در اختیار معدن داران و سنگ ‌شکن داران قراردادیم تا جاده ساحلی ساخته شود؛ چرا سازمان صمت استان با سنگ‌اندازی از راه‌اندازی جاده خودداری می‌کند.

*شماری از کارگران شرکت لوله‌سازی خوزستان، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان استانداری خوزستان، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش عصر جنوب، حدود ۸ ماه پیش به بهانه این که می‌ خواهند فاز دوم کارخانه را راه‌ اندازی کنند با حدود ۱۰۰ نفر از کارگران تسویه مالی کردند و به آنها گفته شد بعد از چند روز به کار برمی‌ گردید، ولی با گذشت ۸ ماه اجازه بازگشت به کار و ورود به شرکت را نمی ‌دهند و به‌ جای توسعه شرکت اقدام به فروش تجهیزات کرده ‌اند.

*گروهی از کارگران مدت موقت نفت منطقه ویژه پتروشیمی، در اعتراض به اجرا نشدن طرح طبقه ‌بندی مشاغل، مقابل ساختمان مدیریت سازمان مناطق ویژه اقتصادی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، نماینده کارگران مدت موقت گفت: پس از بررسی وضعیت کارگران در هیات تشخیص، تمامی پرونده‌ ها به هیات حل اختلاف ارسال و سپس به شرکت مشاور که مسئولیت محاسبه طرح را برعهده دارد ارسال شده است.

*گروهی از کارگران خدمات شهری شهرداری سراوان در استان سیستان و بلوچستان، در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی و بیمه ای خود، مقابل ساختمان شورای شهر، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند: شهرداری سراوان از ابتدای دی ‌ماه ۹۹ تاکنون، در پرداخت حقوق کارگران شهرداری سراوان کوتاهی کرده است. کارگران افزودند: همکاران جمع ‌آوری زباله و فضای سبز شهرداری سراوان در این روزهای پرخطر کرونایی که همه به رعایت بهداشت فردی تأکید می‌ کنند، با حداقل امکانات، مشغول خدمت ‌رسانی به شهروندان هستند.

*کارگران قراردادی شهرداری قروه برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و همسان سازی نشدن حقوق و تبعیض در پرداخت، برای دومین روز دست به اعتصاب و تجمع در محوطه شهرداری این شهر در استان کردستان زدند. به گزارش روز ۲۰ اردیبهشت ایلنا، کارگران قراردادی شهرداری قروه که مدتهاست در انتظار تبدیل وضعیت شدن هستند، نسبت به تبعیض مزدی اعتراض دارند و می ‌گویند: همسان ‌سازی حقوق، حق مسلم ماست؛ چرا باید دستمزد ما به بهانه نوع قراردادمان پایین باشد؟

*جمع کثیری از کارکنان مجموعه مهندسی و تعمیرات هواپیمایی ملی ایران (آشیانه ها، لاین امام و مهرآباد، کارگاهها، برنامه ‌ریزی، بازرسان هواپیما، انبارها، کنترل موجودی و...) با برپایی تجمع مقابل ساختمان ایرباس و ساختمان مرکزی شرکت به پایمالی حقوق شان مبنی به سطح حقوق وعدم پرداخت به موقعش و وعده های توخالی وزیر راه و شهرسازی اعتراض کرده و خواهان پاسخگویی مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی شدند. به گزارش تین نیوز، ابتدا تعداد زیادی ازکارکنان مجموعه مهندسی و تعمیرات مقابل ساختمان ایرباس تجمع کرده و از آنجا به سمت ساختمان مرکزی رفتند تا مدیرعامل را وادار به پاسخگویی کنند.

 

پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت

*شماری از کارگران شرکت کشت و صنعت میرزا کوچک خان واقع در شهرستان خرمشهر، دست به تجمع اعتراضی زدند. بر اساس گزارش ایلنا، کارگران این شرکت، خواستار ایجاد تشکل مستقل کارگری برای پیگیری مطالبات خود شدند. به گفته کارگران: تقویت امنیت شغلی و جلوگیری از تعدیل کارگران و وصول مطالبات معوقه مزدی و بیمه ‌ای توسط برخی کارفرمایان در گرو ایجاد تشکلهای مستقل کارگری است تا کارگران بتوانند به پشتوانه نمایندگان خود مقابل این ظلمهای آشکار مقاومت کنند.

*کارگران قطار شهری شیراز، برای سومین روز متوالی، مقابل ساختمان قطار شهری این شهر دست به تجمع زدند. بر اساس گزارش شیرازه، شهروندان در این تجمع خواهان پرداخت حقوق و مزایا و همچنین تبدیل وضعیت ‌شان شدند. یکی از کارگران حاضر دز این تجمع که ۵ سال سابقه کاری درمترو شیراز دارد گفت: قطار شهری شیراز حدود ۱۰۰۰ نیرو دارد و ۲۲ ایستگاه در سطح شهر تا کنون افتتاح شده است که ۱۳۰ نفر پاکبان و ۲۰ نفر سکوبان مشغول به کار هستند. وی افزود: این ۱۵۰نیرو که جز زحمتکش ترین رده در این سازمان هستند سه ماه پیش آخرین دریافتی حقوق را داشته اند و هنوز با گذشت دو ماه از سال جدید حقوقی دریافت نکرده اند.

 

شنبه ۲۵ اردیبهشت

*جمعی از کارگران غیررسمی (حجمی و پیمانی) صنعت نفت کشور برای باری دیگر خود را به پایتخت رساندند تا با برپایی تجمع مقابل مجلس صدای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و همسان سازی نشدن حقوق را منعکس کنند. به گزارش تلگرام اتحاد، در حال حاضر حدود ۳۴ هزار شاغل قرارداد موقت و ۱۲۰ هزار نیروی پیمانکاری در صنعت نفت کشور حضور دارند.

 

یکشنبه ۲۶ اردیبهشت

*به گزارش هرانا، گروهی از خانواده‌ های جانباختگان هواپیمای اوکراینی، با تجمع مقابل سازمان قضایی نیروهای مسلح در تهران خواهان رسیدگی به مطالبات خود شدند.

شهروندان در این تجمع به روند دادرسی، رد درخواست مطالعه پرونده و سخنان جواد ظریف وزیر امور خارجه در مورد «علاج حادثه» اعتراض کردند کردند.

*کارگران شهرداری شهر لوشان، برای دومین روز متوالی مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران شهرداری لوشان گفتند: در اولین روز تجمع که در اعتراض به معوقات مزدی و بیمه‌ ای مقابل ساختمان شهرداری صورت گرفت؛ شهردار برخورد توهین ‌آمیزی با چند تن از کارگران خدماتی در محوطه حیاط و داخل ساختمان انجام داد که واکنش اعتراضی کارگران را بر انگیخت. کارگران در ادامه گفتند: حوالی ساعت شش صبح روز گذشته که اعتراض صنفی کارگران شکل گرفت، شهردار حین ورود به ساختمان شهرداری وقتی با کارگران معترض مواجه شد و به دلیل شدت عصبانیت، با خودرو در محوطه پارکینگ شهرداری بعد از یک مانور، ناخودآگاه با یکی از کارگران خدماتی برخورد کرد به طوریکه همزمان لاستیک خودرو با برخورد به سیم خاردار ترکید. همزمان شهردار بدون توجه به کارگر حادثه دیده با ضربه در نگهبانی ساختمان واحد نقلیه وارد ساختمان شهرداری شد و با کشیدن گوش یکی از کارگران خدماتی شروع به تهدید و متفرق کردن همه کارگران کرد.

*شماری از کارگران گروه صنعتی شیشه کاوه مقابل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تجمع کردند. بر اساس گزارش ایلنا، ماهیت شغلی این کارگران سخت و زیان ‌آور است و باید با ۲۰ سال بیمه ‌پردازی مستمر و ۲۵ سال متناوب بازنشسته شوند. تمامی این افراد شرایط بازنشستگی را دارند و سابقه بیمه ‌پردازی آنها در مشاغل سخت بیش از ۲۰ سال است. به گفته کارگران، کارفرما نه تنها برای بازنشستگی آنها اقدامی انجام نداده بلکه این کارگران را تعدیل کرده است. آنها در حال حاضر توانایی بازنشسته شدن را ندارند.

*گروهی از شهروندان ساکن در بلوار بهداشت سراوان مقابل فرمانداری و دفتر ملک فاضلی نماینده این شهرستان در مجلس تجمع کردند. به کزارش کمپین فعالان بلوچ، تجمع این شهروندان در اعتراض به نبود برق و عدم ارتقای زیرساختها در این منطقه صورت گرفته است.

 

دوشنبه ۲۷ اردیبهشت

*کارگران کارخانه آذرکام برای اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق و سکوت مصلحتی مسئولان طراز اول استان آذربایجان غربی دست از کارکشیدند و مقابل ساختمان مدیریت این واحد تولید کننده آبمیوه، کنسانتره و لواشک واقع در ارومیه کیلومتر ۱۲جاده مهاباد تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران تجمع کننده گفتند: اعتصاب کارگران کارخانه آذرکام ارومیه  به دلیل عدم پرداخت حقوق مزایای دی، بهمن و اسفند ۱۳۹۹ و فروردین ۱۴۰۰ و تجمع شان مقابل دفتر مدیریت هنوز ادامه دارد و تاکنون هیچ مقام مسئول شرکت اعتنایی به مطالبات کارگران ندارند و این طور استنباط می شود پشت کارفرما به مسئولان رده بالای استانی گرم است.

*تعدادی از کارگران شرکت لوله سازی خوزستان مقابل ساختمان استانداری واقع در اهواز تجمع کردند. بنا بر گزارش  فارس، تجمع این کارگران در اعتراض به بیکاری و بلاتکلیفی آنها در پی فروش بخشی از سهام این شرکت صورت گرفته است. این کارگران که حدود هشت ماه گذشته از کار بیکار شده ‌اند مطالبات خود را با عناوین درشت بر روی پلاکاردهایی درج کرده و بر ورود دستگاه قضا برای مجازات تخریب کنندگان این شرکت تاکید کردند.

 

دوشنبه ۲۷ اردیبهشت

*کارگران کارخانه سیمان جوین خراسان رضوی در اعتراض به حقوق خود برای چهارمین روز متوالی دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، آنها خواهان پرداخت حق اولاد، صدور فیش حقوقی، دریافت دستمزد اضافه ‌کار، طرح طبقه ‌بندی مشاغل و رسیدگی به دیگر مطالبات خود شدند. پس از این اعتراض، شورای جدید کارگری این کارخانه تشکیل و پیگیری مطالبات کارگران را در دستور کار خود قرار داد. شورای جدید با کارفرما وارد مذاکره شد و نسبت به اجرای حقوق کارگران تعهد داد. کارفرما طفره رفتن از تعهدات خود با بهانه فعال نبودن شورای کارگری سابق، توجیه می ‌کرد.

*جمعی از اهالی روستای حاجی بکنده بخش خشک بیجار در استان گیلان با مقاومت دسته جمعی مانع از تصرف اراضی شان توسط ماموران یگان حفاظت و کادری اداره کل منابع طبیعی شدند. سرپرست اداره منابع طبیعی رشت به خبرنگار دیار میرزا گفت: کارکنان منابع طبیعی که بر اساس حکم صادره مرجع قضای در حال رفع تصرف زمینهایی بودند، ضرب و شتم شدند.

وی افزود: ۷ گروه شامل ۲۰ نفر از ماموران یگان حفاظت و کادری این اداره کل برای تصرف ۳ هکتار از زمینهای روستای حاجی بکنده بخش خشک بیجار اعزام شده بودند که از سوی ۱۵ نفر مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.

 

سه شنبه ۲۸ اردیبهشت

*کارگران شرکت آب وفاضلاب روستایی (آبفار) خوزستان برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و پرداخت نشدن ماهها حق بیمه باردیگر مقابل استانداری در کلانشهر اهواز اجتماع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: حدود ۳۰ ماه بیمه‌ ای برای کارکنان رد نشده و ۹ ماه دفترچه بیمه نداریم. همچنین از ابتدای سال تاکنون بدون هیچ‌ گونه قراردادی کار می‌ کنیم.

*کارگران شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد برای اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق و حق بیمه و همچنین نپرداختن مطالبات دیگر و نداشتن قراردادکاری دست به تجمع مقابل اداره آب و فاضلاب گچساران زدند. به گزارش کبنا، یکی از تجمع کنندگان با بیان اینکه تجمع آنها برای حق و حقوق ‌شان است، اضافه کرد: شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد آیتم اضافه ‌کاری، شب ‌کاری، جمعه کاری و... را در پیمانهای واگذار شده به شرکتهای خصوصی طرف قرارداد لحاظ نمی‌ کند و کف حقوق اداره کار پرداخت نمی‌شود.

*اعضای تعاونی مسکن کارکنان دانشگاه آزاد سماء رودهن برای اعتراض به بلاتکلیفی ۱۷ ساله مقابل فرمانداری شهرستان دماوند تجمع کردند. به گزارش بولتن نیوز به نقل از تارود، یکی از اعضای معترض این تعاونی گفت: حدود ۱۷ سال است که اداره تعاون دماوند و ارگان‌های مربوطه از جمله شهرداری و شورای شهر رودهن حدود ۷۰۰ نفر از اعضا را بلاتکلیف گذاشته‌ و اصلاً به مطالبات به حق اعضا پاسخگو نیستند.

*شماری از رانندگان خطوط بی آرتی تهران مقابل ساختمان شورای فرمایشی شهر دست به تجمع اعتراضی زدند. بر اساس گزارش ایلنا، رانندگان شرکت واحد به عدم اجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل در این شرکت، عدم پرداخت معوقات، عدم تحویل لباس کار و تغذیه اعتراض کردند.

*کارکنان شرکتی هواپیمایی هما در اعتراض به تصمیم ایران‌ ایر مبنی بر احتمال عدم تمدید قرارداد نیروهای شرکتی در سال جاری، دست از کار کشیده و در ترمینال ۲ فرودگاه مهرآباد تجمع کردند. به گزارش همشهری، پیش از این نیز علیرضا برخورد، مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران از برنامه ریزی این شرکت برای عدم تمدید قراردادهای نیروهای شرکتی، خدماتی و فضای سبز ایران ایر به دلیل بالا بودن تعداد پرسنل این شرکت اعم از شاغل و بازنشسته و ناتوانی در پرداخت حقوق و مزایای کارکنان آن خبر داده بود.

*گروهی از اعضای تعاونی کارکنان شهرداری گلستان در استان تهران با تجمع مقابل ساختمان شهرداری خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش کانال تلگرام اتحاد، این شهروندان حدود ۱۰ سال پیش بابت خرید زمین به تعاونی کارکنان شهرداری گلستان پول پرداخت کردند اما تاکنون موفق به دریافت زمینهای خود نشدند.

 

چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت

*جمعی از ورزشکاران و پیشکسوتان بوکس کارون با تجمع مقابل استانداری خوزستان پیرامون مزایده گذاشته شدن سالن بوکس این شهرستان اعتراض کردند. به گزارش ایسنا، آنها خواستار رسیدگی استاندار به وضعیت پیش آمده برای بوکس کارون در پی به مزایده گذاشتن این سالن بودند. در پی این تجمع نیز مقرر شد، استانداری خوزستان این موضوع را بررسی کند.

*تعدادی از از رانندگان کامیونهای کمپرسی در اراک، برای پنجمین روز متوالی مقابل یکی از سیلوهای توزیع نهاده این شهر تجمع کردند. به گزارش ایسنا، رانندگان معترض دلایل برگزاری این تجمع را نبود مکانی مشخص برای اعلام بار، عدم ساماندهی نوبت بار، همکاری نکردن سازمان راهداری برای پیگیری امورات مذکور و همچنین مطالبات صنفی رانندگان کامیون، عنوان کردند.

*به گزارش ایلنا، مشاوران حفاظت فنی و خدمات ایمنی در اعتراض به اصلاح آیین نامه مشاوران حفاظت فنی و خدمات ایمنی و صدور فراخوان برای ثبت نام بر اساس این آیین نامه، مقابل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تجمع کردند. معترضان خواهان توقف فوری این فراخوان، بازنگری آیین ‌نامه و دستورالعمل با حضور صاحبنظران و نمایندگان مشاوران حقیقی و طرح پیشنهادات ارائه شده کمیته ارزیابی ایمنی مجلس در شورای عالی حفاظت فنی هستند.

 

پنجشنبه ۳۰ اردیبهشت

*کارگران بخش دفع آفات کشت و صنعت نیشکر هفت تپه برای اعتراض به اذیت وآزارشان به دلیل حق طلبی دست از کارکشیدند. به گزارش تلگرام سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، کارگران معترض در شبکه های اجتماعی ازجمله نوشتند: این بخش خصوصی و مدیران خائنش، ۱۷روز در تایم شیت برج ۱ برای ما غیبت زدن یعنی تمام روزهایی که دنبال کارمون در شرکت بودیم.

*برای چهارمین روز متوالی شماری از کارگران معدن آسمینون منوجان در جاده هرمزگان-کرمان و تعدادی از خانواده های این کارگران در حمایت از مطالبات و اعتصاب کارگران، مقابل فرمانداری شهرستان منوجان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، معدن آسمینون منوجان با اجاره به شرط تملک به کارفرما واگذار شده است. کارفرما به جز این معدن، چندین شرکت دیگر را در مالکیت دارد. کیفیت غذای کارگران کاهش و سرویس ایاب و ذهاب کارکران نیز توسط کارفرما حذف شده است. پس از این اتفاق، برخی کارگران با موتورسیکلت به محل کار خود می ‌روند و مجبور هستند از جاده ترانزیت بین ‌المللی که محل گذر ماشینهای سنگین خارجی و ایرانی است، عبور کنند.

واگذاری معدن به بخش خصوصی باعث تعطیلی بخشهای زیادی از معدن و اخراج تعداد زیادی از کارگران شده ‌است. در چنین شرایطی کارگران خواهان برکناری کارفرمای این شرکت، رونق و به کار افتادن بخشهای تعطیل شده‌ کارخانه و اجرای طبقه‌ بندی مشاغل شدند.

به گزارش ایسنا، پنج شنبه شب ۳۰ اردیبهشت، کارگران اعتصابی براساس یک توافقنامه ۱۸ ماده ای با کارفرما به اعتراض شان خاتمه دادند و تونل منوجان در مسیر جاده اصلی بندرعباس- جنوب کرمان – سیستان بلوچستان بازگشایی شد.

 

آدینه ۳۱ اردیبهشت

*تعدادی از روستائیان حومه غرب کارون، روبروی تصفیه خانه شرکت نفت و گاز اروندان دست به تجمع اعتراضی زده و خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند. به گزارش هرانا، روستائیان حومه غرب کارون که چند سالی هست با بحران بی آبی دست و پنجه نرم می‌کنند، پس از محقق نشدن وعده‌ های مسئولان و حل نشدن مشکل بی ‌آبی در روستا‌های خود، دست به این تجمع اعتراضی زدند. ۱۲ روستای حومه غربی کارون با ۶ هزار نفر جمعیت نزدیک به ۴ سال است با بحران بی آبی دست و پنجه نرم می کنند.

*کارگران و کارکنان رسمی عملیاتی سکوهای دریایی پارس جنوبی به نمایندگی از کارگران ۳۰ سکوی عملیاتی در حوزه پارس جنوبی  در اعتراض به نحوه تصویب و اجرای افزایش حقوق خود در سال ۱۴۰۰ بر روی سکوها اعتراض و راهپیمایی کردند. به گزارش پیام سندیکا، طی چند ماه گذشته مشکلات زیادی در زمینه خدمات و تامین مواد اولیه غذایی در منطقه و سکوها مشکل را برای کارکنان چند برابر کرده است.

این کارگران در ۲۰ اردیبهشت نیز مقابل مجلس تجمع کرده بودند. بی تردید کار سخت در دمای بیش از ۵۰ درجه و با رطوبت بالا و دوری مداوم از خانواده ها، باید حقوق مناسب خود را داشته باشد.

 

حرکتهای اعتراضی غارت شدگان

 

شنبه ۴ اردیبهشت: گروهی از سهامداران غارت شدهِ بازار بورس، در مشهد و زنجان مقابل ساختمان استانداری خراسان رضوی و در تبریز، أصفهان، کرمانشاه و تهران مقابل ساختمان سازمان بورس و اوراق بهادار شهرهای خود، تجمع اعتراضی برپا کردند. مالباختگان معترض، ضمن رونمایی از بنرهای اعتراضی، شعارهایی از قبیل: ما دیگر رای نمی دیم، از بس دروغ شنیدیم، را سر دادند./ شماری از سهامداران شرکت صنعت خودرو آذربایجان (آذویکو) در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان وزارت صنعت، معدن و تجارت واقع در تهران، تجمع اعتراضی برپا کردند. در جریان این تجمع مأموران نیروی انتظامی با این افراد درگیر شده و معترضان را مورد ضرب و شتم قرار دادند.

یکشنبه ۵ اردیبهشت: جمعی از حواله داران یکی از نمایندگیهای فروشنده خودرو در بوشهر مقابل بیدادگستری این شهر دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش تلگرام اتحاد، تجمع اعتراضی این شهروندان به عدم تحویل خودروهای شان صورت گرفت.

سه شنبه ۷ اردیبهشت: دهها مالباخته مجتمع تجاری آدینه با برپایی تجمع مقابل این مجتمع در کلانشهر رشت در استان گیلان خواستار تکمیل و تحویل هرچه زودتر این مجتمع شدند.

یاد آوری می شود که ساخت مجتمع تجاری آدینه از سال ۱۳۸۸ آغاز شد و قرار بود درمدت ۴ سال به سرمایه گذاران آن تحویل داده شود که اکنون با گذشت ۱۲ سال هنوز ۵۵ درصد پیشرفت دارد./ جمعی از سهامداران زیان دیده بازار بورس در کرمانشاه، مقابل ساختمان تالار بورس این شهر دست به تجمع اعتراضی زدند.

چهارشنبه ۸ اردیبهشت: گروهی از سهامداران مالباخته شهر خودرو، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان سازمان صمت در اصفهان، تجمع اعتراضی برپا کردند.

یکشنبه۱۲ اردیبهشت: جمعی از خریداران و مالکان بنیاد تعاون مسکن ناجا برای چندمین بار در اعتراض به عدم تحویل خانه های خریداری شده، دست به تجمع اعتراضی زدند.

دوشنبه ۱۳ اردیبهشت: غارت ‌شدگان شرکت طلایه‌ داران زرین ‌ایثار دماوند که از این شرکت زمین خریده‌ و پول پرداخت کرده ‌اند ولی تاکنون زمینی به آنها تحویل داده نشده است مقابل بیدادگستری رژیم در دماوند تجمع اعتراضی برگزار کردند. اموال ۳۰۰۰ نفر به وسیله این شرکت غارت شده‌ است.

شنبه ۱۸ اردیبهشت: گروهی از حواله داران شرکت صنعت خودرو آذربایجان (آذویکو)، در اعتراض به عدم تحویل خودروهای پیش خرید شده به مشتریان، مقابل ساختمان بیدادسرای جرائم اقتصادی واقع در خیام شمالی تهران، دست به تجمع اعتراضی زدند./ تجمع شماری از سرمایه‌ گذاران مسکن و انبوه ‌سازان ارومیه، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان شهرداری این شهر.

شنبه ۲۱ اردیبهشت: برای چندمین بار، مالباختگان مجتمع تجاری آدینه در اعتراض به عدم تحویل واحدهای خریداری شده در محله چله خانه رشت در استان گیلان تجمع کردند.

یکشنبه ۲۶ اردیبهشت: تجمع جمعی از مالباختگان شرکت معدنی دماوند (کدما) مقابل ساختمان این شرکت.

دوشنبه ۲۷ اردیبهشت: تعدادی از متقاضیان خودروی شاهین مقابل شرکت سایپا در تهران دست به تجمع زدند.تجمع کنندگان خواستار تحویل به موقع خودرو و رسیدگی به مطالبات دیگرشان شدند.

پنجشنبه ۳۰ اردیبهشت: جمعی از سهامداران سکه ثامن مقابل بانک مرکزی واقع در تهران تجمع کردند.

 

اخبار کوتاه منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

 

چهارشنبه اول اردیبهشت: تجمع کارگران اخراجی پتروشیمی ایلام برای چندمین روز متوالی مقابل استانداری ایلام./ اعتصاب زولبیا پزان شهرستان راور در استان کرمان در اعتراض به نرخ نامه جدید.

پنجشنبه ۲ اردیبهشت: جمعی از خریداران زمینهای «اصطلک» پردیس در برابر وزارت راه و شهرسازی در تهران تجمع کردند.

شنبه ۴ اردیبهشت: برای چندمین روز متوالی شماری از اهالی روستای  قلعه بید از توابع بخش کورین شهرستان زاهدان در اعتراض به کشتار سوختبران اقدام به برگزاری تجمع کردند./ تجمع کاسبان بازار «سرپوش» نیشابور در اعتراض به وضعیت ناگوار خود.

یکشنبه ۵ اردیبهشت: کارگران شرکت صنایع گلدیران به علت عدم توجه مدیران شرکت به مطالبات شان، دست به اعتصاب زدند و مقابل ورودی شرکت تجمع کردند.

سه شنبه ۷ اردیبهشت: تجمع کسبه بازار ولی عصر شهرستان بافت دولت مقابل فرمانداری.

چهارشنبه ۸ اردیبهشت: تجمع شماری از حامیان حیوانات، در اعتراض به کشتار سگهای خیابانی، مقابل ساختمان فرمانداری شاهین ‌شهر./ مردم روستای درتنگ در شهرستان الشتر لرستان به خاطر مخالفت با قطع درختان گردوی کنار رودخانه، هدف حمله وحشیانه قرار گرفتند. در درگیری بین مردم و مزدوران سرکوبگر خامنه ای ۱۲۰ نفر مجروح شدند که ۳۰ نفر از از مجروحان زنان این روستا بودند.

پنجشنبه ۹ اردیبهشت‌: تجمع شماری از کارگران شرکت آب و فاضلاب سوسنگرد در اعتراض به عدم پرداخت ۱۰ ماه حقوق معوقه ‌شان./ مردم شهر میمه در استان اصفهان در اعتراض به انتقال آب شرب از این شهر به ناحیه صنعتی استان گلستان مقابل بخشداری تجمع کردند.

یکشنبه ۱۲ اردیبهشت: تعدادی از رانندگان خط گلپایگان- خمین، در اعتراض به تغییر ایستگاه این محور، مقابل فرمانداری گلپایگان تجمع کردند.

دوشنبه ۱۳اردیبهشت: تجمع مالکان اراضی فاز ۶ پردیس برای اعتراض به سلب حق مالکیت شان. شرکت عمران شهر جدید پردیس درصدد گرفتن اراضی فاز ۶ پردیس موسوم به اصطلک از مالکان این اراضی است./ تجمع کشاورزان روستای فسندوز در اطراف میاندوآب در اعتراض به بی آبی./ تجمع نیروهای پیمانکاری شرکت ملی حفاری ایران مقابل این شرکت در اهواز. ️بعد از پنج سال بلاتکلیفی و محرومیت از حقوق و مزایا، شرکت نیروی جدید استخدام کرده و نیروهای بدون پارتی خانه نشین شدند.

چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت: گروهی از میوه فروشان بازارچه میوه و تره بار (کَپَریها) به نمایندگی از بقیه همکاران شان برای  اعتراض به مسدود شدن راههای تردد دست به تجمع مقابل فرمانداری و اتاق اصناف گچساران زدند./ تجمع تعدادی از فرزندان قربانیان و جانبازان ۷۰ درصدی جنگ ایران و عراق در اعتراض به عدم اختصاص ظرفیت استخدام در وزارت نفت مقابل نهاد ریاست جمهوری.

پنجشنبه ۱۶ اردیبهشت: تجمع شماری از پاکبانان و کارگران خدمات شهری شهرکرد در اعتراض به معوقات مزدی و وضعیت معیشتی ‌شان، در محوطه‌ شهرداری.

شنبه ۱۸ اردیبهشت: دامداران اصفهان، فسا و کرمان در اعتراض به مقدار سهمیه و قیمت نهاده ‌ها، تجمع اعتراضی برگزار کردند.

یکشنبه ۱۹ اردیبهشت: صد ها تن از مالکان زمینهای اصطلک از توابع تهران، برای سومین بار در این ماه مقابل حوزه قوه قضاییه در تهران دست به تجمع زدند.

دوشنبه ۲۰ اردیبهشت: تعدادی از رانندگان تاکسی در شهرستان ارومیه، با خاموش کردن تاکسیهای خود زیر پل مدرس، دست به اعتصاب و تجمع زدند./ تجمع مرغداران سراسر کشور مقابل استانداریها./ گلخانه ‌داران کهگیلویه و بویراحمد با برپایی تجمع مقابل استانداری خواهان استمرار معافیت بیمه‌ای واحدهای تولیدی تا ۵ نفر کارگر شدند.

شنبه ۲۵ اردیبهشت: تجمع شهروندان تبریزی معترض به کشتار سگهای بدون صاحب مقابل ساختمان شهرداری این شهر./ تجمع سرایداران مدارس تهران، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطلبات شان، مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش./ جمعی از کارگران خدماتی آموزش و پرورش (رسمی، پیمانی و قراردادی) استان اصفهان برای اعتراض به کاهش حقوق مقابل اداره کل آموزش وپرورش این استان اجتماع کردند./ تجمع اعتراضی کشاورزان و مردم روستای پرلوک در مسیر پروژه راه آهن همدان سنندج به بسته شدن ۲۲ راه اصلی و فرعی کشاورزی بدون اینکه حتی یک پل احداث کرده باشند./ شماری از نیروهای خدماتی شهرکهای صنعتی آبادان و خرمشهر، در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی‌ شان، در محوطه های این شهرکهای صنعتی به صورت جداگانه دست به تجمع اعتراضی زدند.

یکشنبه ۲۶ اردیبهشت: شماری از خدمتگزاران و سرایداران مدارس شیراز مقابل آموزش و پرورش این شهر تجمع کردند./ شماری از کارگران روزمزد شهرداری کرمانشاه مقابل ساختمان شهرداری این شهر تجمع کردند./ جمعی از سهامداران شرکت معدنی دماوند مقابل ساختمان این شرکت در تهران تجمع کردند./ کارگران معدن مس انجرد اهر، در اعتراض به پرداخت نشدن کامل حقوق شان، دستگاهها را خاموش کردند و دست از کار کشیده و اعتصاب کردند./ جمعی از اهالی روستای زلزله زده کُلَر گناوه برای اعتراض به بی آبی مقابل فرمانداری شهرستان گناوه در استان بوشهر زدند.

دوشنبه ۲۷ اردیبهشت

تعدادی از مهندسان و پیمانکارن ساختمانی شیراز در این شهر در اعتراض به مصوبه دیوان عدالت جهت حذف مجری ساختمانی تجمع کردند./ تجمع کارگران شبکه مخابرات شرکت شسکام در ارومیه، تبریز، گیلان و سمنان در اعتراض به عدم دریافت حقوق و مطالبات معوقه، همزمان با روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی./ تعدادی از کارگران شرکت لوله سازی خوزستان در اعتراض به تداوم بلاتکلیفی خود مقابل ساختمان استانداری واقع در اهواز تجمع کردند.

سه شنبه ۲۸ اردیبهشت: جمعی از بساز بفروشهای بوشهر برای اعتراض به افزایش چند برابری عوارض در سال جاری دست به تجمع مقابل ساختمان شورای قلابی شهر زدند.

پنجشنبه ۳۰ اردیبهشت: باغداران رباط کریم در تجمعی اعتراضی مقابل فرمانداری شهرستان، خواستار پیگیری مطالبات خود مبنی بر تخریب باغهای شان از سوی جهاد کشاورزی شدند./ شماری از نمایندگیها و مصالح فروشان سیمان صوفیان مقابل استانداری آذربایجان شرقی واقع در تبریز تجمع کردند.

 

 

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول