چالشهای معلمان (اردیبهشت ۱۴۰۰)

فرنگیس بایقره

پس از ۱۱ سال کماکان مزار اعدام شدگان ۱۹ اردیبهشت مشخص نیست

فرزاد کمانگر، معلم و فعال حقوق بشر به همراه چهار زندانی سیاسی دیگر به نامهای علی حیدریان، شیرین علم هولی، فرهاد وکیلی و مهدی اسلامیان در تاریخ ۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۹، پس از طی روند پر نقص قضائی، مخفیانه و بدون اطلاع وکیل و خانواده‌ در محوطه‌ی پارکینگ زندان اوین اعدام شدند. پس از گذشت یازده سال از اعدام این زندانیان همچنان از سرنوشت پیکرهای آنان و محل دفن اعدام شدگان اطلاعی به دست نیامده است. یازده سال قبل، صدور و اجرای حکم اعدام فرزاد کمانگر و چهار زندانی دیگر در میان موج بی‌سابقه اعتراضهای داخلی و بین المللی در حالی صورت گرفت که به گواه اسناد موجود، روند حقوقی آنان مملو از موارد مشخص نقض حقوق بود از جمله بازداشت مغایر قانون، نگهداری بلندمدت در سلولهای انفرادی، عدم اجازه دسترسی به وکیل در ایام بازداشت، اعمال شکنجه ‌های جسمی و روحی بر آنان به خصوص در مورد سه تن از آنان در بازداشتگاههای اطلاعات سنندج و کرمانشاه و همین‌طور موارد متعدد نقض آیین دادرسی، به‌ طوری که حداقل سه متهم (فرزاد کمانگر، فرهاد وکیلی و علی حیدریان) بدون امکان دفاع در یک بیدادگاه هفت دقیقه ‌ای «محارب» شناخته شد و حکم مرگ برای آنان صادر شد.

 

بازماندن ۱۴ هزار دانش آموز در خراسان رضوی از تحصیل

در سال تحصیلی جدید بیش از ۱۴ هزار دانش‌آموز در خراسان رضوی به دلیل مشکلات معیشتی از تحصیل بازمانده اند. این رویداد پس از شیوع ویروس کرونا و به دلیل عدم حمایت دولت از خانواده های کم درآمد، رخ داده است. همچنین به خاطر پیامدهای ناشی از قرنطینه سرپرست بسیاری از این کودکان که اغلب کارگر هستند شغل خود را از دست داده و این جریان بر ادامه تحصیل فرزندان آنها تاثیر گذاشته و موجب بازماندگی این دانش‌آموزان در سال تحصیلی جدید شد.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی در این خصوص گفت: با اجرای طرح ضربتی شناسایی دانش ‌آموزان بازمانده از تحصیل در آذرماه سال ۹۹، شاهد شناسایی شماری از این دانش آموزان در مقاطع ابتدایی، متوسطه اول و دوم بودیم. در آغاز اجرای این طرح آمار دانش آموزان بازمانده از تحصیل بیش از ۲۷ هزار نفر بود.آمار‌ها مقداری شناور و ممکن است بخشی از دانش آموزان از شهری به شهری دیگر رفته و یا جابه جایی بین استانی داشته باشند، اما بررسیها در این زمینه همچنان در حال انجام است.

 

حرکتهای اعتراضی معلمان و دانش آموزان

 

تجمع معلمان در تهران

روز یکشنبه ۵ اردیبهشت، تعدادی از معلمانی که در سالهای اخیر استخدام شدند، با تجمع مقابل مجلس خواهان رسیدگی به مطالبات خود شدند. تجمع این معلمان در اعتراض به حقوق کمتر از ۳ میلیون تومان و عدم برخورداری از قانون رتبه ‌بندی معلمان صورت گرفت.

 

تجمع مربیان عشایری شهرستان ایذه

جمعی از مربیان ابتدایی مدارس عشایری شهرستان ایذه، برای اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، در روز شنبه ۴ اردیبهشت مقابل ساختمان استانداری خوزستان، دست به تجمع اعتراضی زدند. معلمان معترض، تغییر وضعیت و تامین امنیت شغلی خود را از جمله مطالباتشان عنوان کردند.

 

تجمع مربیان پیش دبستانی و نهضت سوادآموزی خوزستان

همزمان با روز معلم، جمعی از مربیان پیش دبستانی و نهضت سوادآموزی شهرستانهای استان خوزستان، روز یکشنبه ۱۲ اردیبهشت، با تجمع در ساختمان اداره کل آموزش و پرورش این استان در اهواز، خواهان رسیدگی به مطالبات خود شدند.

معلمان در این تجمع خواهان تعیین وضعیت استخدامی براساس مصوبات مجلس شورای اسلامی و برنامه پنج ساله ششم شدند.

روز دوشنبه ۱۳ اردیبهشت، به مناسبت روز معلم جمعی از اعضا انجمن صنفی فرهنگیان و بازنشستگان کرمانشاه دست به تجمع زدند.این شهروندان در این تجمع با در دست داشتن پلاکاردهایی از جمله «جای معلم زندان نیست» خواهان آزادی معلمان زندانی شدند.

 

تجمع معلمان و فعالان کارگری و حقوق بشری مقابل زندان کرج

گروهی از معلمان به همراه فعالان کارگری و حقوق بشری بدون فراخوان قبلی روز یکشنبه ۱۲ اردیبهشت به مقابل مجلس رفتند تا به زندانی کردن معلمان و کارگران اعتراض نمایند و همچنین خواهان آزادی اسماعیل عبدی، شاپور احسانی راد و دیگر معلمان و کارگران زندانی شوند.

نیروهای امنیتی و انتظامی محدوده مجلس و تمام خیابانهای اطراف را قُرُق کرده بودند. به حدی که از میدان بهارستان تا صد متر بالاتر از مترو و همچنین مقابل مجلس از ضلع غربی آن تا بیمارستان معیری در کنترل سنگین نیروهای گارد ویژه پیاده و موتور سوار بود. با توجه به این فضای سنگین پلیسی شکل گیری تجمع عملاً ممکن نشد و تعداد زیادی از معلمان و فعالان کارگری و مدنی که به محل آمده بودند پراکنده شدند.

با این وجود تعدادی از حاضران توانستند به همدیگر ملحق شوند و محل تجمع اعتراضی را به مقابل زندان کرج انتقال دهند.

در این تجمع به نمایندگی از معلمان؛ عزیز قاسم زاده از کانون صنفی فرهنگیان گیلان، جعفر عظیم زاده از اتحادیه آزاد کارگران ایران و نرگس محمدی از کانون مدافعان حقوق بشر سخنانی ایراد کردند.

 

تجمع معلمان خرید خدمات استان اصفهان مقابل اداره کل آموزش وپرورش

روز دوشنبه ۱۳ اردیبهشت، جمعی از معلمان خرید خدمات استان اصفهان برای اعتراض به کوتاهتر شدن دوره قراردادها، سطح نازل حقوق و عدم پرداخت به موقع آن، مقابل اداره کل آموزش و پرورش تجمع کردند.

معلمان خواستار رسیدگی مسئولان به قرارداد‌های ۹ ماهه که به قرارداد هشت ماه و نیم و قرار داد ۱۲ماهه کادر دفتری که به هشت ماه و نیم تبدیل شده است، شدند.

مشخص نبودن حقوق و به موقع پرداخت نکردن آن و حذف پایه سنوات از حقوق از دیگر مطالبات معلمان است.

بیش از سه هزار معلم خرید خدمات در استان اصفهان مشغول به تدریس هستند.

 

تجمع اعضا انجمن صنفی فرهنگیان و بازنشستگان کرمانشاه

جمعی از اعضا انجمن صنفی فرهنگیان و بازنشستگان کرمانشاه  روز سه شنبه ۱۴ اردیبهشت در اعتراض به افزایش فشارهای امنیتی علیه معلمان، دست به تجمع زدند.

معلمان معترض با در درست داشتن پلاکارد و سردادن شعارهای اعتراضی از جمله

«جای معلم زندان نیست/ دولت خیانت می ‌کند، مجلس حمایت می‌کند»، خواستار آزادی_معلمان دربند از جمله اسماعیل عبدی و بهبود وضعیت معیشتی خود شدند. آنها همچنین خواستار «آموزش رایگان برای همه دانش‌ آموزان و بازسازی و ایمن‌ سازی مدارس» شدند.

 

تجمع آموزگاران در شیراز، زرین شهر و صفاشهر

روز سه شنبه ۲۱ اردیبهشت، گروهی از آموزگاران استان فارس با تجمع مقابل ساختمان اداره کل آموزش و پرورش این استان در کلانشهر شیراز، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. معترضان در این تجمع با سر دادن شعارهایی، خواهان آزادی اسماعیل عبدی معلم زندانی شدند.

در همین روز گروهی از معلمان زرین شهر اصفهان مقابل اداره کل آموزش و پرورش این شهرستان در اعتراض به مطالبات عقب مانده فرهنگیان تجمع کردند.

همزمان جمعی از معلمان صفاشهر، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان مدیریت آموزش و پرورش خرم ‌بید، دست به تجمع اعتراضی زدند.

معلمان معترض اهم مطالبات خود را همسان سازی حقوق همه کارکنان دولت و اجرای صحیح رتبه بندی عنوان کردند.

 

اعتراضهای دانش ‌آموزان پایه نهم و دوازدهم در شهرهای مختلف

مجازی کردن آموزش از جانب آموزش و پرورش که بدون زیرساختهای مناسب صورت گرفت موجب شد بسیاری از دانش ‌آموزان اساساً از تحصیل محروم شوند و کیفیت آموزش برای اکثر دانش ‌آموزان افت شدیدی داشته باشد. آموزش مجازی تبعیض آموزشی در ایران را دو چندان کرد. اکنون در این شرایط می ‌خواهند امتحانات پایه نهم و دوازدهم را به صورت حضوری و هماهنگ برگزار کنند. این نحوه‌ امتحان گرفتن، علاوه بر تشدید شکاف و تبعیض آموزشی جان دانش‌آموزان را به خطر می ‌اندازد.

به همین دلیل دانش آموزان در بسیاری از شهرها به این کار اعتراض کردند.

روز شنبه ۱۱ اردیبهشت، شماری از دانش آموزان پایه نهم و دوازدهم، در اعتراض به برگزاری امتحانات به صورت حضوری با وجود همه گیری بیماری کرونا، در شاهین ‌شهر اصفهان دست به تجمع زدند و خواستار لغو امتحانات حضوری شدند.

روز یکشنبه ۱۲ اردیبهشت، دانش آموزان پایه‌ نهم و دوازدهم شهرکرد مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان چهارمحال و بختیاری تجمع کردند.

طی روز های شنبه ۱۱ تا دوشنبه ۱۳ اردیبهشت، دانش‌آموزان در شهرهای یزد، شهریار، نجف ‌آباد، گلپایگان و قزوین تجمع کردند.

روز چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت‌، شماری از دانش آموزان مقطع نهم و دوازدهم تحصیلی، در پی فراخوان قبلی و در اعتراض به برگزاری امتحانات نهایی به صورت حضوری با وجود همه گیری ویروس کرونا، دستکم در ۱۵ شهر از جمله بروجرد، تهران، قزوین، سمنان، کرج، شهرکرد، شیراز، زنجان، خرم آباد، یزد، تبریز، بیرجند، هشتگرد، اردبیل و فولادشهر در مقابل ساختمان آموزش و پرورش شهرهای خود، تجمعات اعتراضی برپا کردند.

از جمله شعار های دانش آموزان معترض «حضوری؛ کفن می‌خواد نداریم نداریم/ امتحان حضوری، نمی‌خوایم نمی‌خوایم/ امتحان حضوری، با کرونا نمیشه نمیشه» بود.

دانش آموزان مقطع نهم و دوازدهم در روز شنبه ۱۸ اردیبهشت دستکم در ۸ شهر از جمله ایلام، همدان، ممسنی، یاسوج، ساوه، بندرعباس، کرمان و نسیم شهر تهران، مقابل ساختمان آموزش و پرورش شهرهای خود، تجمعات اعتراضی برپا کردند.

روز دوشنبه ۲۰ اردیبهشت، شماری از دانش آموزان دستکم در شهرهای اهواز، کرمان، شیراز، مسجد سلیمان، ایذه، بابل و امیدیه مقابل ساختمان آموزش و پرورش شهر خود تجمع کردند.

روز سه شنبه ۲۱ اردیبهشت، شماری از دانش آموزان مقطع نهم و دوازدهم در شهرهای شیراز و ایذه مقابل ساختمان آموزش و پرورش شهر خود تجمع کردند.

روز چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت، دانش آموزان در شیراز، بروجرد، بابل، تبریز و ... مقابل اداره آموزش وپرورش شهر خود تجمع کردند.

در جریان اعتراضهای دانش‌ آموزان در شهرهای مختلف، نیروهای سرکوبگر رژیم در هراس از گسترش این اعتراضها اقدام به دستگیری و ضرب و شتم شماری از دانش‌آموزان کردند که عکسها و فیلمهای آن به طور گسترده در شبکه های اجتماعی منتشر شده است.

 

تجمع معلمان در تهران، ایلام و تبریز

روز یکشنبه ۲۶ اردیبهشت، تعدادی از معلمان در تهران مقابل ساختمان مجلس و در تبریز مقابل اداره آموزش و پرورش این شهر با برگزاری تجمع اعتراضی خواهان رسیدگی به مطالبات خود شدند.

فرهنگیان خواهان اجرای رتبه‌بندی بر مبنای سند تحول بنیادین و همسان سازی با مشاغل مشابه (هیات علمی دانشگاه) طبق بند ۳ ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه، برقراری فوق ‌العاده ویژه ۵۰ درصد به طور کامل طبق بند ۱۰ ماده ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری شدند.

در همین روز گروهی از آموزش دهندگان نهضت سواد آموزی برای دومین روز متوالی، با تجمع مقابل مجلس خواستار تعیین تکلیف وضعیت استخدامی خود شدند.

همزمان شماری از معلمان و نیروهای شاغل در مدارس غیر دولتی ایلام در محوطه اداره کل آموزش و پرورش این استان تجمع اعتراضی برپا کردند.

معترضان سالهاست که با حقوقهای بسیار پایین شاغل هستند و خواهان رفع تبعیض از آنها نسبت به شاغلان دولتی و افزایش حقوق و مزایا شدند.

در رویدادی دیگر در همین روز شماری از معلمان و کارکنان مدارس استثنایی استان خوزستان مقابل اداره کل آموزش و پرورش این استان در اهواز تجمع کردند.

شهروندان معترض اعم مطالبات خود را افزایش حقوق و رفع مشکلات بیمه‌ای عنوان کردند.

 

تجمع  آموزشیاران نهضت سواد آموزی مقابل مجلس

روز شنبه ۲۵ اردیبهشت، جمعی از آموزشیاران نهضت سواد آموزی شهرستان شفت دراستان گیلان برای اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی دست به تجمع مقابل مجلس زدند.

آموزش‌ دهندگان معترض که خواستار جذب در ساختار آموزشی کشور هستند، گفتند: تعداد شش هزار نفر از مجموع حدود ۲۴ هزار آموزشیار نهضت سوادآموزی موفق نشدند با کسب حد نصاب نمره در آزمون استخدامی بیستم تیر ماه سال گذشته قبول شوند. بنابراین شماری از این افراد که اکثرا زنان سرپرست خانوار هستند، هنوز منتظر اقدام نمایندگان مجلس و وزارت آموزش وپرورش برای بازگشت به کار خود هستند.

روز دوشنبه ۲۷ اردیبهشت، جمعی از آموزشیاران نهضت سوادآموزی کشور ازجمله شهرستان شفت در استان گیلان، برای سومین روز متوالی مقابل مجلس شورای در تهران تجمع کردند.

باوجود تجمعهای زیادی که این آموزشیاران مقابل ساختمان مجلس و نهادهای استانی و شهرستانی انجام داده اند، نه مجلس و نه آموزش وپروش هنوز جواب قانع کننده ‌ای که روشن کننده وضعیت شغلی آنها باشد، نداده اند.

یکی از این آموزشیاران گفت: ما سالها در مناطق کمتر توسعه ‌یافته شفت دوران سخت و مشقت بار آموزش برای افراد کم‌ سواد و بی ‌سواد را سپری کرده‌، اما همچنان باوجود وعده‌ های پیشین مسئولان و نمایندگان مجلس برای ساماندهی، همچنان مشکل مرتفع نشده است.

 

تجمع معلمان مدارس غیردولتی رفسنجان مقابل فرمانداری

معلمان مدارس غیردولتی استان کرمان روز چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت، دست به تجمع مقابل فرمانداری شهرستان رفسنجان زدند و به نمایندگی از همکاران شان در استان کرمان خواهان استخدام بی قید و شرط در آموزش وپرورش شدند.

این معلمان خواهان استخدام در آموزش و پرورش هستند و می گویند چرا با وجود چندین سال سابقه کار در شغل معلمی، برای استخدام ما شرایط خاص گذاشته شده است.

آنها گفتند: ما اینجا جمع شدیم تا از حق استخدام خودمان دفاع می کنیم، ما نیروهای غیر انتفاعی با سابقه کار بیش از ده سال هستیم اما هیچ جا دیده نشدیم، حکمی نداریم، تلاشهای ما دیده نمی شود.

آنها گفتند که با حقوق ماهانه ۵۰۰ هزار تومان کار می کنیم، بیمه ما ۱۵ روزه رد می شود، امنیت شغلی نداریم و هیچ قانونی نیست که از ما حمایت کند.

 

تجمع معلمان حق‌التدریسی (کارنامه سبز) در تهران

گروهی از معلمان حق ‌التدریسی روز سه شنبه ۷ اردیبهشت، مقابل مجلس تجمع اعتراضی برپا کردند. معترضان از قبول شدگان آزمون سال ۹۹ آموزش و پرورش (صاحبان کارنامه سبز آزمون) هستند که در ادامه اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی بازهم از سراسر کشور به تهران آمدند. معلمان معترض بخشی از مطالیات خود را استخدام رسمی عنوان کردند.

تجمع کنندگان شب را در تهران به صبح رساندند و روز چهارشنبه برای دومین روز متوالی مقابل مجلس تجمع کردند.

روز چهار شنبه ۲۲ اردیبهشت، برای چهارمین روز متوالی جمعی از کارنامه سبزها در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان مجلس دست به تجمع اعتراضی زدند.

روز سه شنبه ۲۸ اردیبهشت، بار دیگر معلمان کارنامه سبز مقابل مجلس تجمع کردند.

روز چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت، برای ششمین بار شماری از معلمان کارنامه سبز، در اعتراض به بلاتکلیفی وضعیت استخدامی‌شان، مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش واقع در تهران، دست به تجمع اعتراضی زدند.

کارنامه سبزها نفرات اول تا سوم پذیرفته شده آزمون استخدامی ماده ۲۸ هستند که به گفته این شهروندان آموزش و پرورش باوجود کمبود نیروی شدید، از جذب آنها سرباز زده و همچنان از نیروهای بازنشسته استفاده می کند.

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در این رابطه گفت: موضوع کمبود معلم بر روی معلمان موجود هم فشار می آورد بر همین مبنا ۱۹۷ هزار معلم در کشور کم داریم که باید ساماندهی شوند.

 

 (منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: عصر ما خوزستان، هرانا، تلگرام اتحاد، تلگرام اتحاد معلمان، ایلنا، فارس، ایسنا، جهانبین نیوز، مهر، رکنا، تلگرام شورای بازنشستگان ایران، ایمنا، عصر جنوب، روراستی)

 

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۳۸، شنبه اول خرداد ۱۴۰۰ – ۲۲ مه ۲۰۲۱

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول