یادداشت سیاسی ....

مردم قربانی می شوند و «کشور در حال محو شدن است»

مهدی سامع

روز دوشنبه ۲۷ اردیبهشت روزنامه های اطلاعات، همشهری، جمهوری اسلامی، دنیای اقتصاد، شرق، اعتماد، سازندگی و هفت صبح با سرمقاله مشترک تحت عنوان «فرصت را از دست ندهید» منتشر شد. در این سرمقاله «مهم ‌ترین و حیاتی ‌ترین موضوع زندگی این روزها»، این گونه بیان شده که «تامین و توزیع واکسن باید اولین مأموریت همه دستگاههای حاکمیتی باشد.». در سرمقاله ۸ روزنامه وابسته به اصلاح طلبان حکومتی نوشته شده که: «اکنون آشکار شده که واکسیناسیون سریع توده ‌های مردم، تنها راه مهار این بیماری و بازگشت جامعه به زندگی متعارف و به حرکت درآمدن چرخهای اقتصاد است.» البته نویسندگان سرمقاله دروغی که بارها بی پایه بودن آن برملا شده را تکرار کرده اند که گویا «تحریمها» بر «میزان کارکرد نهادهای متولی سلامت جامعه» تاثیر داشته است. آنها در باره حُکم ظالمانه و ضد انسانی خامنه ای مبنی بر ممنوع بودن خرید واکسن آمریکایی و انگلیسی کلامی ننوشته اند. اما تحت فشار واقعیتها مجبور شده اند اعتراف کنند که «بخش خصوصی نیز عدم توفیق خود را در حوزه واردات نه به دلایل خارجی بلکه به موانع داخلی نسبت می ‌دهد.».

به گمانم هشدارِ ۸ روزنامه حکومتی در مورد همه گیری ویروس کرونا و تاخیر در تهیه واکسن معتبر، بیشتر یک عمل تبلیغاتی برای شرکت در شعبده بازی موسوم به انتخابات است و نه از سر دلسوزی برای مردمی که روزانه چند صد تن قربانی می دهند. تعداد جان باختگان کرونا در ماه اردیبهشت بر اساس آمار دولتی ۱۰۸۵۶ تن و بر اساس آمار سازمان مجاهدین خلق ایران ۳۵۶۰۰ تن است. آمار مجاهدین با آخرین ارزیابی سازمان بهداشت جهانی همخوانی دارد، علاوه بر آن تعدادی از کارگزاران رژیم و محققان و رسانه ها بارها آمار حکومت را غیر واقعی ارزیابی کرده و واقعیت را چند برابر آمار رسمی اعلام کرده اند. نویسندگان سرمقاله به خوبی می دانند که در سیاست امنیتی خامنه ای همه گیری ویروس کرونا یک فرصت است، همان گونه که جنگ ایران و عراق برای خمینی یک «نعمت و فرصت» بود. ولی فقیه نظام با در پیش گرفتن راهبردی ظالمانه و ضد انسانی و بدون هزینه کردن جدی برای مهار کرونا، در مقابل فوران خشم و نفرت گسترده توده ها و شعله ور شدن آتش قیام، مانع ایجاد کرده و البته در چارچوب همین سیاست مساله یک دست کردن حاکمیت را کم هزینه ارزیابی می کند.

در سرمقاله مشترک ۸ روزنامه، کانون مساله دور زده می شود و نویسندگان آن فکر می کنند با اعتراف به بخش کوچکی از واقعیتها به هدف جذب نیرو و فشار برای مشارکت در شعبده بازی پیش رو خواهند رسید. هر چند که تا پایان ماه اردیبهشت، شورای نگهبان تحت امر خامنه ای تکلیف کاندیداها را روشن نکرده، اما بر اساس تجربه مجلس اخیر ارتجاع، به نظر می رسد این جماعت دیگر برای خامنه ای مفید نبوده و البته برای نفوذ در میان توده ها هم تلاش شان مذبوحانه است.

همه گیری ویروس کرونا در جهان در حال مهار و در ایران متاسفانه وارد موج پنجم شده است. اما در ایران نیز با هزینه های جانی بسیار، سرانجام کرونا مهار خواهد شد، اما مشکلات بیشمار مردم ادامه خواهد یافت. رفتار ویرانگر نظام در مورد آب برای مردم فلاکت هرچه بیشتر و برای کشور ویرانی خواهد بود.

وزیر نیروی رژیم اعلام کرد که؛ تابستان امسال خشک ‌ترین سال‌‌ در ۵۰ سال اخیر است.

روز یکشنبه ۱۹ اردیبهشت، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب  گلستان با بیان اینکه ۷۴ روستای استان گلستان فاقد آب هستند گفت: آبرسانی روستاهای گلستان نیازمند ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار است.  در این مناطق هیچ منبع مطمئن وجود ندارد باید ۱۰۰ کیلومتر خط انتقال در آنجا اجرا کنیم که مردم این روستاها دارای آب شرب شوند.

بحران آب کشاورزان حاشیه رودخانه قزل ‌اوزن را که تا امروز واژه کمبود آب برای آنها غریبه بود با چالش جدی رو به رو کرده است ‌.میزان آب قزل اوزن به طور قابل توجهی افت کرده، ‌بومیان منطقه می گویند این میزان افت آب باید در اواخر مرداد تا اواسط شهریور ‌اتفاق می افتاد‌. (ایسنا، دوشنبه ۲۰ اردیبهشت)

مصطفی فدایی ‌فرد، پژوهشگر آب در ارزیابی وضعیت خشکسالی و کم ‌آبی در کشور گفت: سالانه حدود ۹۶ میلیارد متر مکعب در ایران آب مصرف می‌ شود در حالی که کل منابع آب تجدیدپذیر کشور حدود ۹۰ میلیارد متر مکعب است، بنابراین از بحران آب عبور کرده ‌ایم و به ورشکستگی آبی رسیده ‌ایم. (اعتماد، یکشنبه ۲۶ اردیبهشت)

محمد درویش، عضو هیأت علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور و فعال محیط زیست گفت: بر اساس آمارهایی که معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری، ۶۰ هزار روستا خالی از سکنه شده و جمعیت حاشیه ‌نشینان از ۷۰۰ هزار نفر در سال ۵۶ به ۲۰ میلیون نفر رسیده است. (آسیانیوز، جمعه ۱۷ اردیبهشت)

این واقعیتها که از کارگزاران نظام به آن اعتراف می کنند بخش کوچکی از فاجعه ای است که مردم و کشور در هر ثانیه، بله در هر ثانیه، در آن فرو می روند. حرفهای تکاندهنده عیسی کلانتری نشان می دهد که چگونه مردم قربانی و کشور در حال ویرانی است.

عیسی کلانتری رییس سازمان حفاظت محیط زیست در وبینار  علمی - تخصصی با موضوع «استراتژیهای ملی و بین المللی برای مقابله با پدیده های زیست محیطی خشکسالی و گرد و غبار» با انتقاد شدید از سیاستهای کلان و متخصصان کشور به خصوص در حوزه بحران آب، گفت: جنگ آب که از استانها آغاز شده به روستاها خواهد رسید چرا که طبیعت ایران قربانی سیاستهای کلان شده و متخصصان کشور نیز باید بابت سکوت خود برابر تاریخ پاسخگو باشند.

وی تصریح کرد:  سالانه ۲۰ میلیارد متر مکعب از منابع طبیعی و آب های زیر زمینی اضافه برداشت و منابع آب نیز غارت می ‌شود که با این روند ۲۰ سال دیگر (۱۴۲۰) در حوزه زاگرس و جنوب البرز تا دریاهای جنوب و مرزهای شرقی، اثری از کشاورزی نخواهد بود، چون همه منابع آبی را غارت می کنیم. رییس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: این سرزمین هفت هزار سال سابقه زیست دارد و  نسل حاضر [بخوانید حکومت کنونی] می‌ خواهد با ابزاری که به دست آورده همه منابع را غارت کند چرا که تکنولوژی وارد شده شدت تخریب را بیش از پیش افزایش داده است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست، با اشاره به این که کشور در حال محو شدن است و مشکلات ما ربطی به خارج ندارد، اظهار کرد: البته تحت تاثیر قرار می گیریم مانند تاثیر گرد و غبارهایی که از جنوب غرب یا سمت هامون وارد کشور می شود اما مشکلات ما داخلی است. غیر از سفید رود و رودخانه کارون که کمی نفس دارد، بقیه رودخانه ها به مقصد نمی رسند. هیچ رودخانه ای در کشور غیر از دو رودخانه مذکور، زنده نیست. انتهای رودخانه ها شامل تالابها، محل گرد و غبار شدند. (ایرنا، دوشنبه ۲۷ اردیبهشت)

نگاهی به مبارزات نیروهای اجتماعی طی چند سال گذشته نشان می دهد که پدیده بی آبی و مافیای آب هر روز بیش از روز قبل در جنبش اعتراضی مطرح می شود. راست این است که مردم و زمین تشنه می دانند که دشمن اصلی مردم ایران رژیم حاکم با همه باندهای درونی آن و در راس آن ولی فقیه است. این مساله محوری را کارگزاران نظام پنهان می کنند و متخصصان و پژوهشگران حکومتی با دادن آدرس غلط آن را دور می زنند. مردم اما در تجربه روزمره خود به این درک رسیده و روز به روز شناخت آنان عمیق تر می شود که دشمن اصلی و فاجعه ای که به نابودی کشور می انجامد، رژیم حاکم است.

 

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۳۸، شنبه اول خرداد ۱۴۰۰ – ۲۲ مه ۲۰۲۱

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول