چالشهای معلمان (خرداد ۱۴۰۰)

فرنگیس بایقره

 

بیانیه کانون صنفی معلمان ایران (تهران)

کانون صنفی معلمان در تهران پیرامون احضار و تهدید فعالان صنفی بازنشستگان و تداوم بازداشت اسماعیل گرامی بیانیه ای به تاریخ شنبه ۲۲ خرداد منتشر کرد. در این بیانیه آمده است: «سطح نازل حقوقهای بازنشستگی در مقایسه با افزایش مداوم تورم و در نتیجه کاهش قدرت خرید، بیماریهای ناشی از کهولت سن و عدم حمایتهای بیمه ‌ای مناسب و نیاز به اشتغال مجدد با وجود شرایط نامناسب جسمی، نشانه ‌هایی از وضعیت وخیم اقتصادی بخش بزرگی از بازنشستگان در شرایط کنونی است.

در چنین بستری است که در طی یک دهه گذشته، شاهد فعالیتهای مسالمت‌ آمیز و صنفی بازنشستگان برای طرح مطالبات مشروع شان در سطح جامعه  بوده ‌ایم. با این همه تا کنون نه تنها پاسخ درخور و مناسبی از سوی فرادستان دولتی به این مطالبات داده نشده، که بعضاً  شاهد برخوردهای امنیتی با فعالان صنفی بازنشستگان نیز بوده ‌ایم.

برخوردهای خشونت ‌آمیز با تجمعات صنفی بازنشستگان، احضار و تهدید برخی از آنها همچون محبوبه فرحزادی، ژاله روح ‌زاد و منیژه فروزنده ... به مراجع امنیتی و قضایی و بازداشت و پرونده سازی برای اسماعیل گرامی یکی از فعالان سرشناس بازنشستگان از جمله این موارد است.

اسماعیل گرامی باوجود بیماریهای زمینه ‌ای و شرایط وخیم جسمانی، بیش از دو ماه است که در زندان تهران بزرگ در شرایط بازداشت موقت به سر می‌ برد و با وجود پیگیریهای مکرر خانواده برای آزادی موقت، شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب با اتهام اجتماع و تبانی به خاطر حضور در تجمعات صنفی بازنشستگان، این فعال صنفی را به چهار سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم نموده است.

با توجه به شرایط پیش آمده، کانون صنفی معلمان ایران (تهران)، ضمن دفاع از مطالبات برحق بازنشستگان و محکوم نمودن تداوم تهدید و احضار فعالان صنفی بازنشستگان، به ویژه تداوم بازداشت غیرقانونی اسماعیل گرامی، به مسئولان دولتی و نهادهای امنیتی هشدار می ‌دهد که تداوم برخوردهای امنیتی با فعالان صنفی به جای پاسخ به مطالبات، در نهایت به گسترش اعتراضاتی منجر خواهد شد که وقایع آبان ۹۸ در مقابل آن ناچیز است.

از نظر این تشکل صنفی، راه حل رفع مشکلات کنونی، پاسخ مناسب به مطالبات برحق قشرهای مختلف مردم ایران و به ویژه بازنشستگان عزیز است.»

 

حرکتهای اعتراضی معلمان

 

تجمع معلمان پیش دبستانی مقابل مجلس

روز یکشنبه ۲ خرداد، گروهی از معلمان پیش دبستانی از شهرهای مختلف مقابل مجلس در تهران دست به تجمع زدند.

معلمان پیش دبستانی ورودی از سال ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۸ و همچنین گروهی از معلمان خدمات آموزشی در این تجمع خواستار تعیین تکلیف وضعیت استخدامی خود شدند.

 

تجمع معلمان غیرانتفاعی مقابل مجلس

روز یکشنبه ۲خرداد جمعی از معلمان آزاد شاغل در مدارس غیرانتفاعی کشور با تجمع مقابل مجلس، خواستار رسیدگی به مطالبات شغلی خود شدند.

همزمان معلمان غیرانتفاعی استان کرمان با تجمع مقابل ساختمان فرمانداری رفسنجان خواهان رسیدگی به مطالبات خود شدند.

حاضران در هر دو تجمع گفتند: ما همان کار معلمان رسمی را انجام می ‌دهیم اما یک‌ سوم آنها حقوق نمی ‌گیریم؛ از همه مزایای شغلی محرومیم؛ حتی بیمه ما کامل پرداخت نمی ‌شود. دستمزد ما گاهی از حداقل حقوق کارگری هم کمتر است؛ یعنی کارگر ساده هم به حساب نمی ‌آییم.

به گفته این معلمان، اکثریت معلمان آزاد کشور دارای مدرک تحصیلی کارشناسی و حتی کارشناسی ارشد هستند و چندین سال سابقه کار باکیفیت دارند اما در بدترین شرایط شغلی به سر می ‌برند.

 

چندین تجمع معلمان در روز شنبه ۸ خرداد

*جمعی از معلمان مدارس غیردولتی کرمان برای اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل دفتر نماینده مجلس تجمع کردند.

*گروهی از معلمان کارنامه سبز در اعتراض به بلاتکلیفی وضعیت استخدامی ‌شان، مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش واقع در تهران، دست به تجمع اعتراضی زدند.

*شماری از مربیان پیش دبستانی آموزش و پرورش ایذه، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان آموزش و پرورش این شهر، تجمع اعتراضی برگزار کردند.

مربیان معترض با سردادن شعارهایی از قبیل “ما در راه آموزش، عمر و جوانی دادیم”، اهم مطالبات شان را بلاتکلیفی وضعیت شغلی خود عنوان کردند.

 

تجمع معلمان و کارکنان مدارس غیر انتفاعی در تهران و اصفهان

روز یکشنبه ۹ خرداد، جمعی از معلمان و کارکنان مدارس غیر انتفاعی از شهرهای مختلف، مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی در تهران و در اصفهان نیز در مقابل اداره آموزش و‌ پرورش این شهرستان دست به تجمع زدند.

در این تجمع معلمان از استانهای مختلف از جمله خراسان رضوی، چهارمحال‌ و بختیاری، هرمزگان، یزد و… شرکت داشتند.

روی یکی از پلاکاردها معترضان نوشته شده بود: «چگونه مشق عدالت کنم، درحالی‌که خود زخمی بی ‌عدالتی ‌ام»، «من‌هم معلم هستم، استخدام حق معلم غیر انتفاعی.»

همزمان شماری از معلمان مدارس غیر انتفاعی اصفهان که بیشتر آنها را معلمان زن تشکیل می ‌دادند روبروی اداره آموزش و‌ پرورش اصفهان تجمع کردند.

شایان ذکر است که دستکم ۲۶۰ هزار معلم مدارس دولتی و مدارس خصوصی (غیر انتفاعی)، مشغول به آموزش در مدارس هستند. معلمان مدارس غیرانتفاعی، با قراردادهای موقت، حقوقهای کمتر از حداقل دستمزد و گاه حدود ۵۰۰ هزار تومان در ماه درحال آموزش هستند.

 

تجمع معلمان خرید خدمت مقابل مجلس

روز دوشنبه ۱۰ خرداد، شماری از معلمان خرید خدمت مقابل ساختمان مجلس واقع در تهران تجمع کردند. معلمان معترض خواستار تعیین تکلیف وضعیت استخدامی خود از سوی نمایندگان مجلس شدند.

تجمع کنندگان ضمن تاکید بر لزوم رفع هر گونه تبعیض بین معلمان، خود را تنها گروه بلاتکلیف در کنار معلمان رسمی و پیمانی تدریس تمام وقت بیان کردند.

 

تجمع معلمان مدارس غیردولتی کشور

روز پنج شنبه ۱۳ خرداد، معلمان مدارس غیردولتی کشور در ادامه کنشهای دامنه دارشان به بلاتکلیفی استخدامی دست به تجمع مقابل دفاتر نمایندگان مجلس رژیم در شهرهای اراک، ایلام، تبریز، پاکدشت (استان تهران)، رشت، رفسنجان، فردوس (استان خراسان جنوبی) محمودآباد (استان مازندران) و......زدند.

معلمان مدارس غیردولتی کشور همچنین فراخوانی برای برپایی تجمعی مقابل مجلس در روز سه شنبه ۱۸ خرداد درکانال تلگرامی شان منتشر کردند.

 

تجمع مربیان پیش دبستانی ایذه در اهواز

روز دوشنبه ۱۷ خرداد، شماری از مربیان پیش دبستانی شهرستان ایذه مقابل استانداری خوزستان واقع در اهواز تجمع کردند.

تجمع کنندگان می‌ گویند از مهر ماه ۱۳۹۷ از سوی اداره آموزش و پرورش شهرستان ایذه ابلاغ خود را به عنوان مربی پیش دبستانی دریافت کرده‌ اند و در طول این چند سال به صورت رایگان و با صرف هزینه‌ های رفت و آمد، خطرات جاده و حوادث غیر مترقبه و به خصوص هزینه سنگین بیمه دست و پنجه نرم کرده‌ اند.

در همین روز و همزمان با سفر قالیباف، معلمان مدارس غیردولتی استان ایلام برای اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل استانداری تجمع کردند.

 

تجمع معلمان در تهران مقابل مجلس

روز سه شنبه ۱۸ خرداد، جمعی از معلمان مدارس غیردولتی، غیرانتفاعی و آموزش از راه دور با تجمع مقابل مجلس در تهران، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

براساس این گزارش، معلمان معترض خواستار تعیین تکلیف وضعیت استخدامی خود شدند.

 

تجمع اعتراض اولیا دانش ‌آموزان مدرسه ایرانیان کرمان

روز پنج شنبه ۲۷ خرداد برای چندمین بار، اولیا دانش ‌آموزان مدرسه ایرانیان کرمان زیر نظر بنیاد قدس، برای اعتراض به تغییر کاربری این واحد آموزشی به مرکز اقتصادی مقابل استانداری کرمان تجمع کردند.

(منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: هرانا، تلگرام اتحاد، تلگرام اتحاد معلمان، ایسنا، تلگرام شورای بازنشستگان ایران، عصر جنوب)

 

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۳۹، سه شنبه ۱ تیر ۱۴۰۰ – ۲۲ ژوئن ۲۰۲۱

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول