جنبش رنگین کمان بیشماران (تیر ۱۴۰۰)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

 

تابلو نمایش رویدادهای ماه تیر ۱۴۰۰ نشان می دهد که جامعه با مسایل کوناکونی درگیر است که هر روزه در گوشه و کنار کشور خود نمایی می کند. کنکاشی در رسانه های حکومتی نشان می دهد که:

- دلیل افت سطح آب‌های زیرزمینی تهران، بستر جغرافیایی این شهر ۳۶ سانتی متر در سال فرو می‌نشیند و این میزان نشست در هیج‌ جای جهان تاکنون گزارش نشده است و تهران رکورددار فرونشست ‌زمین در دنیا به‌شمار می‌ آید.

- ایران هشتمین کشور دنیا با بیشترین فاصله طبقاتی و در ردیف کشور‌هایی نظیر اکوادور، مکزیک، آرژانتین، ترکیه و بولیوی قرار دارد که در مقایسه با میانگین جهانی، کشور‌های ذکرشده جز کشورهایی با بیشترین نابرابری درآمدی قرار می ‌گیرند.

- روزی ۱.۲ میلیارد تومان یارانه برای پر کردن استخر خانه ‌های لاکچری اختصاص داده می شود و ۴۷ درصد از میزان آب بخش خانگی تهران را ساکنان مناطق ۱ تا ۳ شهر تهران مصرف می ‌کنند.

 

- دولت درست در آخرین روزهای فعالیت خود حدود یک سوم معادن کشور را در فرآیندی عجیب به چوب حراج زده است. دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و واردکنندگان مواد معدنی ارزش این معادن را حداقل ۶ هزار میلیارد تومان می‌داند و ارزش ذخایر این معادن حدود ۱۵۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود.

- یکی از یافته های اصلی یک پژوهش از جانب موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی نشان می دهد که جمعیت زیر خط فقر مطلق در ایران به ۲۵ میلیون نفر می رسد.

- بر اساس آمارهای صندوق بین‌المللی پول، میزان بدهی‌های خالص ایران طی دو سال گذشته بیش از دو برابر شده و به ۲۸۰ میلیارد دلار، معادل ۴۴درصد از کل تولید ناخالص داخلی کشور رسیده است.

- در حالی که بیش ۱۷۰ کشور جهان تورمهای تک رقمی و بیش از ۱۵۰ کشور جهان تورمهای زیر ۵ درصد دارند، ایران با نرخ تورم ۴۸ درصدی نقطه به نقطه، ششمین تورم بالا در بین همه کشورهای جهان را دارا است.

- در حالی حداقل هزینه یک خانواده چهار نفره ماهانه ۱۴ میلیون و ۳۰۰ است که در سال ۱۴۰۰ حداقل دستمزد ۲ میلیون و ۶۵۵ هزار تومان (کمتر از یک پنجم) تعیین شده است.

- عیسی کلانتری، رییس سازمان محیط زیست: «بیشترین تخریب در محیط زیست توسط دستگاههای دولتی و حکومتی انجام می ‌شود و مسئولان این دستگاهها متخلفان اصلی محسوب می‌شوند» و ایران از جمله «۱۰ کشور اول تولید کننده گازهای گلخانه ‌ای» است.

این فاکتها که قطره ای از دریایی فجابع کشور است نشان می دهد که خصلت و ماهیت حاکمیت جمهوری اسلامی در تمامیت آن و رژیم سیاسی ولایت فقیه در تقابل با نیازها جامعه و مردم است.

در ماه گذشته و آن گونه که در خبرها و گزارشهای این مجموعه نشان می دهد، مساله بحران و فاجعه آب به بخشهای وسیعی از کشور گسترش یافته است. در خبرها می خوانید که علاوه بر خیزش تشنگان، شاهد دهها حرکت اعتراضی در گوشه و کنار کشور از جانب تشنه لبان بودیم.

در مجموعه خبرهای این شماره نبرد خلق، خلاصه دستکم ۱۹۶۱ حرکت از جانب کارگران، تهیدستان و مزدبگیران را خواهید خواند. از این تعداد حدود ۱۵۰۰ روز جرکت اعتراضی به گارگران پروژه ای و پیمانی صنایع نفت و پتروشیمی مربوط است. اخبار حرکتهای اعتراضی معلمان، دانشجویان و پرستاران در این ماه به طور جداگانه در ماهنامه نبردخلق منتشر می شود.

 

قیام ستمدیدگان و تشنگان

از روز پنجشنبه ۲۴ تیر، شهروندان برخی از شهرهای استان خوزستان همچون اهواز، آبادان، حمیدیه، بستان، سوسنگرد و بندر ماهشهر در اعتراض به عدم دسترسی به آب آشامیدنی در شهرهای خود اقدام به راهپیمایی و برگزاری تجمعات اعتراضی کردند.

روز آدینه ۲۵ تیر، مردم شهرهای کوت عبدالله، شادگان، هویزه و ابوحمیظه همراه با دیگر شهرهای استان خوزستان، دستکم ۱۲ شهر، به تجمعهای خود ادامه دادند و همزمان  نیروهای سرکوبگر رژیم برای مهار خیزش مردم حضور داشتند و در موارد بسیار به سوی مردم گلوله و گازاشک ‌آور شلیک می کردند.

 

مردم معترض شعار هایی از جمله «با جان و دل از رودخانه کرخه دفاع مى کنیم» و «نه به کوچ کردن مردم» را سر دادند. استاندار خوزستان به شکل ابلهانه اعلام کرد که «ویدئوهای منتشر شده از اعتراضات مردمی در استان جعلی است و در این خصوص تجمعی صورت نگرفته است.» مردم در دومین شب خیزش، برخی از جاده ‌ها و راههای این استان را بستند.

گروهی از مردم شامگاه آدینه، جاده کوت عبدالله به اهواز را بستند. در برخی از شهرها شهروندان معترض روی پلاکاردهایی که حمل می کردند نوشته بودند: «هرگز تسلیم نمی شویم، ما آب می خوا هیم».

روز شنبه ۲۶ تیر، در سومین روز از قیام تشنگان، مردم شهرهای شاوور، کرخه، سوسنگرد، کوت سید نعیم، شادگان، اهواز، کوت عبدالله، حمیدیه و شوش، در شهرهای خود تجمعات اعتراضی برگزار کردند. اعتراض مردم در روز سوم دستکم به ۱۷ شهر گسترش یافت.

روز یکشنبه ۲۷ تیر، در چهارمین روز قیام خوزستان شهروندان معترض با روشن کردن آتش، جادههای ارتباطی اهواز به خرمشهر و اهواز به شوش را مسدود کردند.

روز دوشنبه ۲۸ تیر برای پنجمين شب متوالي خیزش مردم در کوی علوی و شلنگ آباد اهواز، حميديه، کوت عبدالله، ويس، سوسنگرد و شوشتر ادامه یافت.

دوشنبه شب ۲۸ تیر قیام تشنگان دستکم در ۲۰ شهر از جمله رامهرمز، شاوور، کرخه، چمران، کوت سید نعیم، شوش، اهواز، آبادان، حمیدیه، بستان، سوسنگرد، بندرماهشهر، خرمشهر، شادگان، کوت عبدالله، ملاثانی، هویزه و ابوحمیظه ویس گسترش یافت.

روز سه شنبه ۲۹ تیر، در ششمین روز خیزش مردم خوزستان، شهروندان در شهرهای سوسنگرد، آبادان، ایذه، اهواز، خرمشهر و شادگان دست به تجمع اعتراضی زدند.

در همین روز مسافران در سکوی مترو صادقیه شعار «مرگ بر اصل ولایت فقیه، مرگ بر جمهوری اسلامی» سر دادند و همزمان جمعی از فعالان مدنی، کارگری، معلمان و مادران دادخواه با تجمع مقابل وزارت کشور از خواست و اعتراضات مردم خوزستان اعلام حمایت کردند که مورد هجوم و ضرب و شتم نیروهای امنیتی قرار گرفتند .

قیام تشنگان طی ۶ روز دستکم در ۲۲ شهر از جمله بهبهان، رامهرمز، ایذه، شاوور، کرخه، چمران، کوت سید نعیم، شوش، اهواز، آبادان، حمیدیه، بستان، سوسنگرد، بندرماهشهر، خرمشهر، شادگان، کوت عبدالله، ملاثانی، هویزه، ابوحمیظه ویس و مشهد گسترش یافت.

در همین روز شهروندان شهر ایذه، دست به اعتراض زدند و یکی از معترضان به نام رستم بهمنی در ایذه به شهادت رسید.

روز چهارشنبه ۳۰ تیر، خیزش مردم در هفتمین روز به دستکم ۲۵ شهر گسترش یافت. همزمان در دو شهر دیگر از جمله یزدان شهر اصفهان و بندرگناوه واقع در استان بوشهر در حمایت از مردم خوزستان تجمعاتی اعتراضی برپا شد.

در رویدادی دیگر مردم یزدانشهر اصفهان در روز چهارشنبه ۳۰ تیر با فریاد «ایرانی می ‌میرد، ذلت نمی ‌پذیرید» اقدام به تظاهرات کردند و شماری از هنرمندان سینما و تلویزیون با تجمع در برابر ساختمان خانه هنرمندان در تهران از اعتراضات در خوزستان حمایت کردند. روی پلاکاردهایی که هنرمندان به همراه داشتند، از جمله نوشته شده بود: «نوحه‌ خوان،‌ نوحه امسال تو خوزستان است.». همچنین بیش از ۳۳۰ نفر از سینماگران، نویسندگان و فعالان فرهنگی و هنری روز چهارشنبه ۳۰ تیر با انتشار بیانیه‌ ای با مردم معترض استان خوزستان اعلام همبستگی کردند. حدود ۸۰۰ سینماگر و منتقد سینمایی، بیش از ۶۰۰ هنرمند سینما،‌ موسیقی و هنرهای تجسمی نیز در بیانیه ‌ای ضمن محکوم کردن «سرکوب ناجوانمردانه مردم تشنه خوزستان» نوشتند: «پاسخ ملتی که ابتدایی ‌ترین حقوق انسانی را برای زندگی طلب می‌کند،‌ سرکوب،‌ گلوله و زندان نیست.»

این حمایتها پس از سرکوب شدید اعتراضات به ویژه در ایذه در شامگاه ۲۹ تیر  که در آن هادی بهمنی، کارگر ۱۷ ساله، به شهادت رسید ابراز شد. به گزارش رادیو زمانه، در شهر ایذه، تظاهرات زمانی که هوا هنوز روشن بود، با شعارهای سیاسی علیه رهبر جمهوری اسلامی آغاز شد. نیروهای حکومتی به معترضان در خیابانهای ایذه شلیک کردند.

در محله نارمک تهران هم شماری از شهروندان از خانه‌ های شان علیه خامنه ای شعار «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر خامنه‌ ای» سر دادند. در بهبهان، معترضان جاده بهبهان رامهرمز و پل مارون را مسدود کردند.

روز پنجشنبه ۳۱ تیر، جمعی از زنان در اهواز با تجمع مقابل استانداری خوزستان از اعتراض‌ شهروندان این استان به بی ‌آبی حمایت کردند. زنان اهوازی شعار می‌دادند: «می ‌خواستند ما را به ذلت بکشانند، ولی ما ذلیل نشدیم». همزمان جمعی از زنان زحمتکش برازچان در اعتراض به بی آبی تجمع کردند. مردم معترض برازجان در اعتراض به بی آبی جاده اصلی منتهی به شهر را بستند. در همین روز در الیگودرز درگیری با معترضان بالا گرفت و نیروهای امنیتی به مردم شلیک کردند. خانواده های جانباختگان الیگودرز مقابل بیمارستان تجمع کردند.

پنجشنبه شب ۳۱ تیر، قیام تشنگان ادامه پیدا کرد و مردم معترض جاده دزفول را بستند. مردم شعار می‌ دادند: با جان و دل از اهواز دفاع می ‌کنم.

به گزارش هرانا، خیزش مردم تا پایان روز پنجشنبه ۳۱ تیر و در هشتمین روز به بیش از ۳۰ شهر، علاوه بر استان خوزستان در شهرهای الیگودرز در استان لرستان، بندر گناوه و برازجان در استان بوشهر و شاهین‌ شهر در استان اصفهان گسترش یافت.

در گزارشات مختلف تاکنون اسامی دستکم ۹ شهروند جانباخته در جریان این اعتراضات عنوان شده است که هرانا بر اساس گزارشات تائید شده و به استناد به منابع خود، قادر به تایید هویت ۵ تن از آنان به نامهای، «مصطفی نعیماوی (عساکره) از شادگان، کشته شده در تاریخ ۲۵ تیر، قاسم (ناصری) خضیری از کوت عبدالله که در تاریخ ۲۵ تیر زخمی و در تاریخ ۲۶ تیر در بیمارستان جان خود را از دست داد، میثم عچرش از شهر کوره (شهرک طالقانی) که در تاریخ ۲۷ تیر مجروح و در تاریخ ۳۰ تیر در بیمارستان جان خود را از دست داد، علی بهمنی اهل روستای سوسن کشته شده در ایذه در تاریخ ۳۱ تیر و امید آذرخوش از الیگودرز کشته شده در تاریخ ۳۱ تیر» بوده و همزمان در حال بررسی گزارشات در خصوص کشته شدن چهار شهروند دیگر به نامهای عیسی بالدی از شهرک طالقانی شهرستان ماهشهر، محمد چنانی از شهرستان شوش، حمزه (فرزاد) فریسات از اهواز و حمید مجدم (جوکاری) از شهر چمران است که کماکان قادر به تائید آن نیست.

خیزش تشنگان در هشت روز آخر تیر در مجموع در ۳۰ شهر و با تکرار ۱۴۵ روز جریان داشت.

 

اعتصاب کارگران پیمانی در پالایشگاهها، پتروشیمیها و نیروگاههای کشور

از روز شنبه ۲۹ خرداد، کارگران پیمانی صنایع پتروشیمی، نیروگاهها و پالایشگاههای مناطق مختلف با تحویل دادن وسایل کار با عنوان کمپین «۱۴۰۰ / ده - بیست» دست به اعتصاب زدند. مطالبه اصلی کارگران اعتصابی افزایش دستمزدها، کاهش روزهای کاری به ۲۰ روز و پرداخت حقوق معوقه است.

 

به گزارش ایلنا، کارگران پیمانکاری عسلویه روز سه‌‌شنبه اول تیر در برخی از فازها دست به اعتصاب زدند. اعتصاب آنها به شرایط نامناسب شغلی است. آنها خواسته ‌اند که پیمانکاران از تمام شرکتهای نفتی حذف شوند. از جمله مطالبات آنها این است که «همه پرسنل باید از سطح یکسان حقوق و دستمزد و مزایای مزدی برخوردار باشند و امکانات رفاهی برای همه به یکسان موجود باشد.»

اکثر صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و نیروگاهها در دست سپاه پاسداران و بنیادهای وابسته به ولایت فقیه است.

وزارت نفت حتی یک روز اعتصاب کارگران پروژه ‌ای پالایشگاه نفت تهران را تحمل نکرد و در روز سه شنبه اول تیر، ۷۰۰ کارگر را اخراج شدند.

روز پنجشنبه ۳ تیر، اعتصابات سراسری کارگران پیمانی پالایشگاهها، پتروشیمیها و نیروگاهها، دستکم در ۷ استان گسترش پیدا کرد. کارگران شرکت پیشرو صنعت در پروژه نصب هیتر پتروپالایش آدیش در استان بوشهر، کارگران پیمانکاری جهان پارس ایلام،‌ کارگران پیمانکاری زلال پالایشگاه اصفهان، کارگران تلمبه خانه شماره ۵ بندرعباس، کارگران فولاد یزد، کارگران رادیوگرف نیروگاه بیدخون در استان بوشهر، کارگران پیمانکاری و پروژه‌ ای شرکت دریا ساحل جفیر در استان خوزستان، کارگران پیمانکاری و پروژه‌ای نیروگاه سیکل ترکیبی جهرم در استان فارس، کارگران پیمانکاری و پروژه‌ای پتروپالایش کنگان در استان بوشهر، کارگران پیمانکاری و پروژه‌ای اورهال ۱۵ و ۱۶ در استان بوشهر، به این اعتصاب پیوستند.

معترضان در کرمان با شعار «حق گرفتنی است»، در عسلویه با شعار « حق را پس می‌ گیریم، ذلت نمی ‌پذیریم» و در تهران با شعار «از حق خود نخواهیم گذشت» به کارزار مطالبات معیشتی پیوسته و اعتصاب کردند.

 

روز شنبه ۵ تیر، کارگران مجتمع پتروشیمی رجال واقع در منطقه ویژه ماهشهر، کارگران شرکت ODCC شاغل در پالایشگاه نفت اصفهان و همچنین کارگران فاز ۲ پالایشگاه گاز بیدبلند بهبهان، دست به اعتصاب زده و به “کمپین بیست ده ۱۴۰۰” پیوستند.

روز یکشنبه ۶ تیر، اعتصاب کارگران پیمانی صنایع نفت و پتروشیمی در ۶۰ پالایشگاه‌ و مرکز پتروشیمی‌ و نیروگاه در ۱۹ شهر شامل تهران، اراک، اصفهان، اهواز، آبادان، ماهشهر، جاسک، عسلویه ، گچساران، دماوند، بهبهان، بوشهر،كنگان، قشم، خارك، اروميه، كرمان، بندرعباس و ایلام گسترش يافت.

کارگران پيماني شرکت پتروشیمی «عمران صنعت»، میدان گازی پارس جنوبی عسلویه، شرکت پتروشیمی «صدف» عسلویه، شرکت پتروشیمی «جهان پارس» عسلویه، شرکت پایندان عسلویه، شرکت ساتراپ صنعت استان بوشهر، شرکت سینا پالایش قشم، شرکت لیدوما استان بوشهر، اورهال پالایشگاه نفت تهران، شرکت ماشین‌سازی اراک، پالایشگاه تندگویان تهران، پتروشیمی دنا عسلویه، شرکت جهان پارس عسلویه، پالایشگاه بیدبلند بهبهان، فاز ۱۳ (فاز اختر) پارس جنوبی استان بوشهر، فاز ۱۳ کنگان، پالایشگاه بیدخون عسلویه، پروژه‌ شرکت ای‌جی‌سی پالایشگاه آبادان، شرکت مخازن نفت قشم، پتروشیمی بوشهر، پتروشیمی گچساران، عملیات دریایی شرکت پایانه‌های نفتی ایران- خارک، پتروشیمی سبلان شرکت فیرمکو در عسلویه، پروژه بید۱۰ قشم، کارگران کنسرسیوم پروژه بید بلند خلیج فارس بهبهان، بخش سازه شرکت جهان پارس عسلویه، شرکت فولاد بوتیا کرمان، پالایشگاه اصفهان، شرکت رگبی پالایشگاه اصفهان، پتروشیمی عسلویه فاز ۱۴، شرکت پترو کیان (پایپینگ) پارسیان استان بوشهر، شرکت آذرفلز( استراکچر)، شرکت آریا پیشرو (برق وابزار دقیق)، کارگران سیکل‌ترکیبی ارومیه، شرکت بوتیا‌ فولاد کرمان، شرکت دی‌پلیمر در صنایع پتروشیمی‌های عسلویه، پروژه بیدبلند ۲ ماهشهر، شرکت آبسان‌پالایش در پالایشگاه نفت اصفهان، شرکت سازه‌فرافن قشم، پیمانکاری زلال پالایشگاه اصفهان، تلمبه خانه شماره ۵ بندرعباس، پیمانکاری جهان پارس ایلام، رادیوگراف نیروگاه بیدخون عسلویه، پتروپالایش کنگان، شرکت ODCC پالایشگاه نفت اصفهان،  AJC پالایشگاه آبادان، شرکت کیسون بندر جاسک، مخازن نفتی جاسک، نیروگاه بوستانو عسلویه، شرکت اندیکا صنعت آسیا، گروه نفت ستاره دماوند، نیروگاه بوستانو عسلویه شرکت اندیکا، و پتروشیمی گچساران دست به اعتصاب ادامه دادند.

روز یکشنبه ۲۰ تیر اعتصاب کارگران به ۱۰۵ مرکز کارگری در استانهای مختلف گسترش یافت.

در این روز اولین اطلاعیه «شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت» منتشر شد.

روز سه ‌شنبه ۲۲ تیر کانال تلگرام شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت ضمن انتشار خبر چند تجمع کارگری اعلام کرد: «یک شکل قابل توجه از اعتراضات کارگران اعتصابی نفت در چند روز اخیر برپایی مجمع عمومی و تاکید بر پیگیری مطالبات خود و دادن پیام همبستگی به همکاران دیگرشان در مراکز اعتصابی دیگر است. این حرکت کارگران اعتصابی پاسخ محکمی به پیمانکارانی است که تلاش می کنند به اشکال مختلف اعتصاب سراسری کارگران را تضعیف کنند. از جمله پیمانکاران در این مدت با به گرو گرفتن دستمزدهای معوقه کارگران و اخراجها  سعی کرده کارگران اعتصابی را زیر فشار قرار دهد.»

روز پنجشنبه ۲۴ تیر، برای بیست و ششمین روز متوالی اعتصاب کارگران در ۱۱۲ پالایشگاه و مرکز پتروشیمی و نیروگاه در ۱۹شهر ادامه یافت.

برخی کارفر مایان تلاش کردند تا به صورت جداگانه با کارگرن واحد خود به توافق برسند و پیشنهاد دو برابر شدن حقوقها و مرخصی ده روز در ماه را دادند اما کارگران اعتقاد دارند که این باید یک توافق جمعی باشد و همه کارگران پیمانی را شامل شود.

اعتصاب سراسری کارگران پروژه ‌ای نفت و صنایع وابسته به آن در روز سه شنبه ۲۹ تیر یک ماه را پشت سر گذاشت. این اعتصاب تاکنون چند ده هزار نفر شاغل در بیش از ۱۱۲ شرکت در ۱۲ استان را در برگرفته است.

پنجشنبه ۳۱ تیر، اعتصاب سراسری کارگران پیمانی صنایع نفت و پتروشیمی برای سی ‌و چهارمین روز متوالی در شهرهای تهران، اراک، اصفهان، اهواز، آبادان، ماهشهر، جاسک، عسلویه، گچساران و... ادامه داشت. حدود ۱۰۵هزار نفر از نیروهای پیمانکاری و شرکتی وزارت نفت از «کمپین ۱۴۰۰/ ده، بیست» حمایت کردند. بسیاری از پروژه‌ های مراکز نفتی در بیش از ۹۶ پالایشگاه و مرکز پتروشیمی و نیروگاه در ۱۹ شهر ایران، با اعتصاب کارگران که از روز شنبه ۲۹ خرداد آغاز شد متوقف شده است. کارگران دستکم ۱۵۰۰ روز در ۱۲۰ شرکت و در ۱۲ استان در اعتصاب بوده اند. 

مهمترین خواسته های کارگران اعتصاب شامل موارد زیر است.

۱- کارگران نفت و شرکتهای پیمانکار نفت باید تشکل کارگری بدون دخالت کارفرما داشته باشند.

۲- کلیه کارگران اخراجی نفت باید بدون اخذ تعهد، به کار سابق بازگردانده شوند.

۳- پرداخت مزد و حقوق مساوی و سایر مزایای عرف و روال کارگاه در کار مساوی و شرایط مساوی در یک کارگاه، به کارگران پیمان دهنده و کارگران پیمانکار نفت.

۴- اجرای طرح طبقه‌ب ندی مشاغل.

۵- تامین سایر حقوق صنفی از جمله ایمنی محل کار.

 

حرکتهای اعتراضی کارگران شرکت نیشکر هفت تپه

روز یکشنبه ۶ تیر، جمعی از کارگران دفع آفات شرکت نیشکر هفت تپه دست به اعتصاب زده و در ساختمان اداری این مجتمع تجمع کردند. به گزارش کانال تلگرام سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه: ۱۶۰ کارگر بخش دفع آفات کشت و صنعت نیشکر هفت تپه به دلیل تمدید نشدن قرادادهای کاری شان از کار بیکار شدند.

روز پنجشنبه ۱۷ تیر، کارگران معترض در سیزدهمین روز اعتصاب خود، در‌ محوطه این شرکت تجمع کرده و با پهن کردن سفره های خالی، در‌ محوطه این شرکت تجمع کردند.

روز دوشنبه ۲۱ تیر، شماری از کارگران هفت تپه، در هفدهمین روز از اعتصاب خود مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان شوش، دست به تجمع زدند.

روز سه‌شنبه ۲۲ تیر، کارگران شرکت هفت تپه از تمام بخشها در اعتراض به عدم دریافت مطالبات مزدی خود، دست به اعتصاب زده و مقابل مدیریت شرکت تجمع کردند.

روز پنجشنبه ۲۴ تیر، کارگران شرکت هفت تپه از تمام بخشها برای سومین روز متوالی و کارگران بخش دفع آفات این شرکت در بیستمین روز از اعتصاب خود در محوطه این شرکت دست به تجمع زدند.

روز پنجشنبه ۳۱ تیر، کارگران شرکت هفت تپه از تمامی بخشها، برای دهمین روز متوالی دست به اعتصاب زده و در محوطه این شرکت تجمع کردند.

در این روز کارگران بخش دفع آفات این شرکت در بیست و پنجمین روز از اعتصاب خود در محوطه این شرکت دست به تجمع زدند.

کارگران با راهپیمایی در نزدیک این شرکت و سردادن شعارهای از جمله «خوزستان بیچاره، یک روز خوب نداره/ اتحاد، اتحاد» با خیزش عمومی مردم خوزستان اعلام همبستگی کردند.

خواست فوری کارگران نیشکر هفت تپه به قرار زیر است:

تعیین تکلیف وضعیت شرکت بعد از خلع ید از بخش خصوصی

پرداخت حقوق های معوق شده

بازگشت به کار تمامی همکاران اخراج شده

تمدید قرار داد کارگران دفع آفات و دیگر کارگران

واکسيناسيون، سریع و رایگان همگان در مقابل کرونا

 

برخی دیگر از حرکتهای اعتراضی کارگران، مزدبگیران و تهیدستان

 

سه شنبه ۱ تیر

*شماری از کارگران کارخانه لاستیک پارس ساوه در هفتمین روز اعتراض شان مقابل این کارخانه دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران لاستیک پارس با بیان اینکه کارگران یک هفته تمام در اعتراض به نامشخص بودن وضعیت صندوق پس انداز دست از کار کشیدند اما کارفرما توجهی به مطالبات کارگران ندارد؛ گفت: در اسفند سال قبل قرار بود موضوع صندوق به خوبی حل شود و کارفرما اندوخته‌ کارگران را به آنها برگرداند اما متاسفانه از ۷۰۰ کارگر فقط ۲۰۰ نفر پس‌ انداز صندوق را گرفته‌ اند و تسویه حساب کرده ‌اند اما بقیه همچنان معطل هستند.

*برای چندمین بار، کارگران شرکت آب و فاضلاب روستایی ایذه برای اعتراض به عدم پرداخت ماههای حقوق دست از کار کشیدند و مقابل اداره آب شهرستان اجتماع کردند. آبداران خشمگین کلید برخی از چاهها را خاموش کردند. به گزارش ایلنا، یکی از آبداران روستایی ایذه گفت: از ماه آخر سال ۹۸ تا الان کل دریافتی ما حدود  یک تا ۲ میلیون بیشتر نبوده و آن هم با هزاران منت در قالب مساعده به ما پرداخت شده، این شکل پرداخت حقوق باعث ایجاد مشکلات عدیده ای در زندگی شخصی ما گردیده است.

 

چهارشنبه ۲ تیر

*کارگران چند واحد تعطیل شده سنگ‌ کوبی شهرک صنعتی حنا واقع در شهرستان نی ‌ریز در استان فارس، برای اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان، دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض ‌گفتند: دلیل اعتراض آنها برهم ریختن فعالیت محل کار آنها در نتیجه حضور دو شرکت سنگ ‌کوبی است که با حمایت مسئولان پا به عرصه تولید در شهرستان گذاشته ‌اند. آنها افزودند: در حال حاضر فعالیت ۶ کارگاه در شهرک صنعتی حنا به دلیل حضور این دو شرکت متوقف شده و حدود ۱۰۰ کارگر شاغل در آنها بیکار و کارگرانی که به صورت غیرمستقیم با این واحد‌ها همکاری داشته ‌اند، بلاتکلیف شده ‌اند.

*کارکنان نیروگاه رامین شهر اهواز، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات خود، مقابل ساختمان اداری این نیروگاه دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارکنان معترض، اهم مطالبات خود را عدم دریافت حقوق و رسیدگی به وضعیت بلاتکلیف شغلی خود عنوان کردند.

*کارگران شرکت سیمان سپاهان واقع در اصفهان در دومین روز اعتراض شان مقابل فرمانداری شهرستان مبارکه تجمع کردند. بر اساس گزارش کانال تلگرام اتحاد، تجمع این کارگران در اعتراض به عدم پرداخت کارانه و بهره وری صورت گرفته است.

*اهالی خشمگین شهر قطرویه دراستان فارس برای اعتراض به روند استخدامها در مجتمع فولاد غدیر نی ریز واقع در کیلومتر ۵۰ جاده نی ‏ریز - سیرجان جاده ورودی کارخانه به نی ‌ریز را با برپایی تجمع مسدود کردند. به گزارش تیریک، معترضان پلاکاردی را به همراه داشتند که روی آن نوشته شده بود: «مسئولان محترم شهرستان و فولاد غدیر نی‌ریز، آیا حق این است که زمین و آب و خاک از ما شهروندان قطرویه باشد و در برابر آن گرد و غبار و آلایندگیها، نابودی کشاورزی، فرصت سوزی و از بین رفتن اشتغال و بیکاری برای ما باشد؟»

 

پنجشنبه ۳ تیر

*شماری از اهالی روستای مراونه از توابع شهرستان اهواز در این روستا تجمع کردند. به گزارش هرانا، تجمع این شهروندان در اعتراض به عدم استخدام نیروهای بومی، در شرکت کشت و صنعت نیشکر دهخدا صورت گرفت.

*جمعی از فعالان سیاسی و مدنی همزمان با روز جهانی مبارزه با شکنجه، در اعتراض به کاربرد سلول انفرادی با هدف شکنجه سفید مقابل مجتمع قضایی تهران دست به تجمع زدند. به گزارش هرانا، نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر در صفحه شخصی خود عنوان کرد که تجمع ‌کنندگان برای چهارمین بار علیه عاملان و آمران اعمال سلول انفرادی موسوم به شکنجه سفید، ثبت شکایت کردند.

 

شنبه ۵ تیر

*شماری از دامداران کرمان، در اعتراض به افزایش قیمت نهاد‌ه ‌های دامی مقابل ساختمان استانداری دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش هرانا، دامداران معترض گفتند که با دستور جهاد کشاورزی و اعمال تصمیماتی در این زمینه، نهاده های دامی از سال گذشته تاکنون چندین برابر افزایش قیمت داشته و ماشینهای باربری که نهاده ها را از خوزستان به کرمان برای دامداران می آوردند کرایه های شان را تا ۶۰ درصد افزایش داده اند، این در حالی است جهاد کشاورزی شیر و محصولات دامداران را با همان قیمت قبلی خریداری می کند و تاکنون حاضر به هیچگونه تغییر نظری در این زمینه نشده است.

*شماری از کسبه در شهرستان ایرانشهر مقابل ساختمان فرمانداری تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش رسانک، تجمع این شهروندان در پی تصمیم مسئولان ایرانشهر مبنی بر تعطیلی ده روزه بازار این شهر به دلیل شیوع ویروس کرونا صورت گرفت.

 

یکشنبه ۶ تیر

*شماری از بازنشستگان و مستمری بگیران مقابل سازمان تأمین اجتماعی تهران دست به تجمع زدند. همزمان بازنشستگان و مستمری بگیران صندوق بازنشستگی فولاد در استانهای اصفهان و خوزستان با تجمع مقابل ساختمان کانونهای بازنشستگی مرکز استان خود، خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند.

به گزارش خبرنگار پیام سندیکا، بازنشستگان، مهم ‌ترین خواسته‌ خود را برخورداری از مستمری بالاتر از خط فقر، درمان رایگان و اصلاح احکام همسان‌ سازی حقوق عنوان کردند.

*شماری از دامداران در استانهای اصفهان، یزد، فارس، خراسان رضوی، کرمان، خراسان شمالی و همدان مقابل سازمان جهاد کشاورزی در شهرهای مشهد، شیراز، یزد، اصفهان، کرمان، گناباد و همدان دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش دویچه وله، خواسته‌ دامداران افزایش قیمت محصولات دامی نیست، مساله‌  آنها این است که از کجا بیاوریم و تولید کنیم و بعد دولت با قیمت پایین از ما بخرد؟ از یک طرف دولت از واردات خوراک دام با سوبسید شانه خالی می ‌کند. دولت نرخ نهاده‌ها را آزاد اعلام می ‌کند و واردات آن را نیز کاهش می ‌دهد تا به این شکل بر طبل بازار سیاه و افزایش قیمت خوراک دام بکوبد.

بر اساس گزارشهای منتشر شده در شبکه های اجتماعی، یکی از دمداران گفت: ما چکار کنیم، یک قرص سیانور بده همین جا بخورم از جان خودم هم نمی ترسم به اینجام رسیده بیچاره کردین مردم رو، بدبخت کردین مردم را.

 

دوشنبه ۷ تیر

*شماری از کارگران ابنیه فنی راه ‌آهن آذربایجان شرقی مقابل ساختمان راه آهن آذربایجان واقع در ضلع شمالی ایستگاه تبریز، دست به تجمع زدند. بر اساس گزارش ایلنا، تجمع این کارگران در حمایت از دو همکار اخراجی آنها صورت گرفته است. کارگران تصریح کردند: خواسته ما مشخص شدن وضعیت شغلی دو نفر از همکارانمان به اسامی «ابوالفضل صدیقی» از کارگاه تبریز و «حامد جانشکار هرزندی» از کارگاه مرند است که از ابتدای تیر ماه سال جاری به دلیل پیگیری مطالباتمان از کار بیکار شده بودند.

*شماری از کشاورزان اصفهان مقابل شرکت آب منطقه ای این شهر تجمع کردند. به گزارش کانال تلگرام اتحاد، تجمع این کشاورزان در اعتراض به عدم تخصیص حقابه صورت گرفته است.

کشاورزان شرق اصفهان آمده‌اند تا تکلیف را روشن کنند. «رودخانه که آب نداره ما سازمان آب نمی‌خوایم.» البته کشاورزان فقط دست به تجمع نزدند، آنها دقیقا دست به عمل زدند. با دستگاه جوش در سازمان آب اصفهان را جوش دهند.

*جمعی از کامیونداران شهرستان اردکان، دست به اعتصاب زدند. به گزارش هرانا، اعتصاب این کامیون‌داران در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان صورت گرفت.

*برای دومین روز متوالی، کارگران شهرداری بیجار برای اعتراض به عدم پرداخت ۲ ماه حقوق و ۴ ماه حق اضافه کاری و وعده های توخالی مسئولان اعتصاب و از جمع آوری زباله از سطح شهر خودداری کردند و دست به تجمع مقابل ساختمان شورای این شهر در استان کردستان زدند. به گزارش کُرد تودی، در حال حاضر با گشتی در شهر بیجار بوی تعفن زباله ها در این هوای گرم و شرایط سخت کرونایی به مشام می رسد و هیچ مسئولی هم پاسخگو نیست.

*حدود ۲۵۰ نفر از کارگران بازنشسته شرکت مخابرات اصفهان با برپایی تجمع در محوطه بی سیم اعتراض شان به تقسیم ناعادلانه سود فروش هتل مشهد متعلق به صندوق پس انداز کارکنان و بازنشستگان مخابرات اصفهان را نشان دادند. به گزارش جوان آنلاین، بازنشستگان مخابرات اصفهان، با رعایت موازین بهداشتی، بر نحوه تقسیم حق‌ الزحمه سود هتل اعتراض کردند و خواهانی پیگیری تضییع حق قانونی خود شدند.

 

سه شنبه ۸ تیر

*جمعی از کارگران بازنشسته شرکت روغن نباتی شیراز برای اعتراض به عدم پرداخت سود سهام مقابل کارخانه تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری دانشجو، بازنشستگان این شرکت ۳۳ درصد سهام‌ این کارخانه را در اختیار دارند و از سالهای پیش با اخذ وام ۲۰ میلیون تومانی بین ۱۵ تا ۱۹میلیون تومان از وام خود را در اختیار کارخانه قرار دادند تا صرف توسعه و رونق تولید شود در حالی که این مبالغ صرف هزینه ‌های دیگری شد.

*جمعی از کارگران خدماتی شرکتی بیمارستانهای کرونایی بجنورد و شیروان برای اعتراض به اخراج خود از مراکز درمانی، مقابل استانداری خراسان شمالی تجمع کردند. به گزارش تسنیم، یکی از کارگران معترض گفت: ما ۱۸ نفر از نیروهای دانشگاه علوم پزشکی بیمارستان امام حسن بجنورد و بیمارستان شیروان هستیم که طی ایام ویروس کرونا به مدت یک سال به عنوان کادر درمان مشغول به فعالیت بودیم. وی در خاتمه با طرح سوالی اضافه کرد: سوال ما این است که چگونه می ‌شود ماه گذشته ۲۵ نیروی بدون آزمون و از طریق رابطه وارد دانشگاه علوم‌ پزشکی شده و کار ما را انجام دادند و در عوض عذر ما را خواستند؟

 

چهارشنبه ۹ تیر

*گروهی از بازنشستگان شرکت واحد اتوبوسرانی، مقابل اداره مرکزی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، بازنشستگان معترض از دلایل برگزاری این تجمع را عدم پرداخت کامل حق سنوات، عدم پرداخت ۴ درصد حق بیمه کارهای سخت وزیان آور توسط مدیریت و همچنین عدم واریز ۶ درصد حق کارگران از صندوق ذخیره کارکنان شهرداری تهران عنوان کردند.

*جمعی از خبرنگاران در اعتراض به عدم پاسخگویی سازمان محیط زیست در قبال واژگونی اتوبوس خبرنگاران در ارومیه و جانباختن دو تن از همکاران شان، مقابل سازمان حفاظت محیط زیست دست به تجمع زدند. به گزارش همشهری، شهروندان معترض با رونمایی از تصاویر مهشاد کریمی و ریحانه یاسینی، دو خبرنگار جانباخته واقعه واژگونی اتوبوس خبرنگاران ارومیه، شعارهایی از قبیل «مسئول بی کفایت، استعفا استعفا» را سر دادند و خواستار روشن شدن تمامی ابعاد این واقعه و همچنین «عذرخواهی و استعفای عیسی کلانتری» رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست شدند.

*به گزارش موکریان، تنی چند از رانندگان تاکسی در سقز، در اعتراض به پایین بودن نرخ کرایه تاکسی، در چند ایستگاه سطح شهر اعتصاب کردند.

 

پنجشنبه ۱۰ تیر

*کارگران هلدینگ خلیج فارس (ایثارگر) در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر خمینی برای دومین روزهای متوالی با اعتصاب و برپایی تجمع به اعتراض شان نسبت به  عدم تبدیل وضعیت ادامه دادند. یکی از تجمع کنندگان به خبرنگار ایلنا گفت: اعتصاب کارکنانِ ایثارگر شرکتهای پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر امام تحت مدیریت هلدینگ خلیج فارس به نشانه اعتراض به عدم اجرای طرح تبدیل وضعیت به رسمی توسط این شرکتها، روز گذشته نیز ادامه داشت. وی افزود: این اعتراضات تا زمانی که مدیران این هلدینگ به خواسته های آنان توجه نکنند، ادامه خواهد داشت.

 

شنبه ۱۲ تیر

*کارگران کارخانه شیشه کاوه فلوت ساوه برای اعتراض به عدم برخورداری از حق بازنشستگی مشاغل سخت و زیان ‌آورو وعده های پوچ مسئولان مقابلِ اداره کار ساوه اجتماع کردند و خواستار پرداخت چهار درصد بازنشستگی مشاغل سخت و زیان ‌آور و برخورداری از مزایای بازنشستگی پیش از موعد شدند. یکی از کارگران حاضر در تجمع به خبرنگار ایلنا گفت: بعد از یک سال که کارگران به همه ادارات دولتی و نماینده مجلس ساوه مراجعه کرده  و همه آنها به حق بودن خواسته کارگران بازنشسته مبنی بر سخت و زیان آور بودن کارشان را تایید کردند و وعده‌ رسیدگی دادند، هیچ اتفاق مثبتی نیفتاد.

*روز شنبه ۱۲ تیر، شماری از جوانان جویای کار قله چنعان شهرستان کوت عبدالله، در اعتراض به استخدام‌ نیروهای غیر بومی در صنایع فولاد خوزستان باوجود نیاز مبرم جوانان بومی منطقه به شغل و درآمد، مقابل درب ورودی شرکت صنایع فولاد اهواز، تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش ایلنا، شهروندان معترض ضمن رونمایی از پلاکاردهایی با محتوای «اولویت حق استخدامی با نیروهای بومی است»، «فاصله‌ روستای قله چنعان با شرکت فولاد خوزستان تنها یک متر است»، «سهم ما از آلاینده‌های زیست محیطی شرکت فولاد خوزستان فقط بیکاری است» از مسئولان مربوطه تقاضای بازنگری در امر استخدامیهای لیستی و غیر بومی درصنایع فولاد و باقی شرکتها را داشتند.

*تعدادی از کارگران واحد ترابری شرکت بهره ‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی در منطقه عملیاتی پارسیان، آغار و دلان واقع در شیراز، در اعتراض به وعده ‌های بی‌ عمل مسئولان شرکت، مقابل ساختمان ستاد مرکزی شرکت نفت و گاز زاگرس جنوبی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران بیان کردند که مسئولان شرکت نفت و گاز زاگرس جنوبی به هیچ کدام از وعده‌ های داده شده عمل نکرده‌ اند.

*جمعی از فعالان مدنی و شهروندان معترض به کشتار کولبران، در ارتفاعات «ته ‌ته» هورامان تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش هرانا، شهروندان معترض به کشتار کولبران، ضمن کوهپیمایی در ارتفاعات ته ‌ته هورامان و در دست داشتن پلاکاردهایی، خواهان پایان دادن به کشتار کولبران در ارتفاعات مرزی کردستان شدند.

*جمعی از فعالان محیط زیست خوزستان، مقابل ساختمان سازمان آب و برق واقع در اهواز، تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش عصر ما خوزستان، شهروندان معترض خواهان رهاسازی حقابه تالاب هورالعظیم و پایان سیاستهای مخرب وزارت نیرو در حوزه منابع آبی شدند.

*شماری از کشاورزان شهرستان حمیدیه، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، در مقابل ساختمان شرکت آب و فاضلاب حمیدیه، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش کانال معلمان عدالت خواه، کشاورزان معترض از دلایل برگزاری این تجمع را قطع شدن آب کشاورزی ‌شان عنوان کردند.

*گروهی از کارگران شهرداری خرمشهر، در اعتراض به عدم پرداخت حقوق معوقه خود، مقابل ساختمان فرمانداری این شهر، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش صدا و سیما، شهردار خرمشهر پرداخت نشدن به موقع مطالبات شهرداری را دلیل عقب افتادن حقوق کارگران عنوان کرد و گفت: مسئولان استانی قول چند روزه در همین هفته را به ما داده اند و ما به محض واریز شدن مطالبات بخشی از حقوق عقب افتاده کارگران شهرداری را در همین هفته پرداخت خواهیم کرد

*اعتصاب کامیونداران شهرهای کوردستان را با بحران بی بنزینی مواجه کرده است. به گزارش کردستان مدیا، پس از ملحق شدن کامیونداران به اعتصابات سراسری کارگران شرکتهای نفت و گاز و پتروشیمی، چندین شهر کوردستان با کمبود بنزین مواجه شده و مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است.

*در پی انتشار عکسهایی از تلف شدن ماهیهای بی‌ شمار در تالاب هورالعظیم، شماری از شهروندان و فعالان محیط زیست در اعتراض به خشک شدن این تالاب در اهواز تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش رادیو فردا، در روزهای گذشته، تصاویری در شبکه ‌های اجتماعی منتشر شده بود که در آنها حجم زیادی از ماهیان مُرده در بخشهایی از تالاب هورالعظیم قابل مشاهده است.

*اهالی بشاگرد برای انعکاس صدای اعتراض شان نسبت به  نبود نعش کش و سردخانه در بیمارستان سردشت مقابل فرمانداری و بیمارستان  این شهرستان در استان هرمزگان زدند.

به گزارش صدای میناب، پس از جان باختن دو موتورسوار و نبود ماشین نعش کش و سردخانه برای حمل جان باختگان باعث گلایه مردم و تجمع مقابل فرمانداری و بیمارستان این شهرستان شد.

 

یکشنبه ۱۳ تیر

*گروهی از حامیان حقوق حیوانات مقابل استانداری قزوین دست به تجمع زدند. به گزارش هرانا، تجمع این شهروندان در اعتراض به تصویب بخشنامه ‌‌ای توسط استانداری قزوین، مبنی بر کشتار حیوانات شهری و روستایی صورت گرفته است.در پی تصویب بخشنامه کشتار حیوانات شهری و روستایی (سگ و گربه)، مردم قزوین با سکوت و دست گرفتن پلاکارد روبروی درب استانداری تجمع کردند‌.

*دامداران شهرستان تکاب در استان آذربایجان غربی، به همراه دامهای‌ شان مقابل فرمانداری این شهر دست به تجمع زدند. به گزارش هرانا، دامداران در شهرهای مختلف در اعتراض به گرانی روزانه خوراک دام و قیمت پایین محصولات دامداری طی روزهای اخیر در تعدادی از شهرهای کشور دست به تجمع زدند.

*تعدادی از مالباختگان پروژه رضوان قم در اعتراض به عدم تعیین تکلیف وضعیت دارایی و واحدهای مسکونی خریداری شده خود مقابل دادگستری شهرستان قم تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایرنا، پروژه رضوان قم در قالب تخلفات شبکه ای ۱۳۲ واحد این طرح مسکونی به حدود یک هزار و ۴۰۰ تن فروخته شده است و با وجود گذشت حدود ۷ ماه از دادگاه مالباختگان این پروژه، هنوز وضعیت آنها مشخص نشده است.

*کارگران شرکتی مراکز خدمات جامع سلامت قم به تهران آمدند تا بابرپایی تجمع مقابل وزارت بهداشت و مجلس به عدم تبدیل وضعیت و سطح نازل حقوق و عدم همسان سازی و تبعیض در پرداختیها اعتراض کنند. تجمع کنندگان به خبرنگار ایلنا گفتند: بیش از ۱۰۰نفر از نیروهای خرید خدمت مراکز خدمات جامع سلامت استان قم هستیم که امروز هم مقابل ساختمان وزارت بهداشت و هم مقابل مجلس شورای اسلامی گرد آمدیم.

*شماری از بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی در شهرهای خرم آباد، شوش و اهواز در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان تامین اجتماعی شهر خود، تجمعات اعتراضی برپا کردند. به گزارش کانال تلگرام اتحاد، بازنشستگان معترض برخی از مطالبات خود را افزایش مستمریهای دریافتی در موازات خط فقر، اجرای قانون همسان سازی حقوق، اجرای دقیق ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی، رفع مشکلات بیمه تکمیلی، پرداخت پاداش آخر سال و همچنین محاسبه سوابق مشاغل سخت و زیان آور در محاسبات متناسب سازی، عنوان کردند.

*شماری از کارگران شهرداری خرمشهر برای دومین روز متوالی دست به راهپیمایی و تجمع اعتراضی زدند. بر اساس گزارش کانال اتحاد، تجمع این کارگران در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مطالبات ‌شان، صورت گرفته است.

*جمعی از جوانان جویای کار روستای مراونه از توابع اهواز مقابل ساختمان شرکت طرح توسعه نیشکر و صنایع جانبی دست به تجمع زدند.به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این تجمع کنندگان خواهان استخدام خود در شرکتهای نیشکر هستند. شرکت نیشکر دهخدا در زمینهای روستای مراونه احداث شده است و در زمان احداث وعده استخدام نیروها از میان اهالی منطقه داده شده بود که عملی نشده است.

*کارگران کارخانه داروسازی بایر افلاک ازنا برای اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق دست به تجمع دراین واحد تولیدی در استان لرستان زدند. به گزارش ایرنا، کارگران کارخانه داروسازی بایر افلاک ازنا دو تا سه ماه حقوق معوق دارند که با توجه به قول مساعد مدیران این مجموعه، مطالبات به زودی پرداخت می ‌شود. کارخانه داروسازی دامی و انسانی بایر افلاک ۱۳ خط تولید داروهای مورد مصرف انسانی با هدف تولید بالغ بر ۲۰۰ قلم داروی دامی و ۵۰۰ قلم داروی انسانی دارد.

*تجمع اعتراضی کشاورزان شهرستان فلاورجان به دلیل بازنشدن دریچه آب در برخی روستاهای شهرستان فلاورجان برای چندمین روز متوالی . در پی این تجمعها و عدم بازگشایی زاینده رود در شهرستان فلاورجان مردم خود اقدام به باز کردن مسیر آب کردند.

 

دوشنبه ۱۴ تیر

*هفته گذشته کارگزاران بیمه بانک کشاورزی کشور در ادامه کنشهای دامنه دارشان به عدم تبدیل وضعیت و بلاتکلیفی شغلی و معیشتی برای باری دیگر مقابل بانک کشاورزی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، نمایندگان جامعه کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی از بلاتکلیفی خود خبر دادند و گفتند: «طرح تعیین تکلیف کارشناسان بیمه کشاورزی» بعد از گذشت ۶ سال هنوز به نتیجه نرسیده و ما همچنان بلاتکلیف هستیم.

*کارگران شرکتی مخابرات فارس برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت و سطح پایین حقوق از جمله همسان سازی نشدن حقوق و اجرانشدن طرح طبقه بندی مشاغل مقابل ساختمان اداری مخابرات استان تجمع کردند. براساس گزارشات منتشره در شبکه های اجماعی، تجمع کنندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی در این تجمع اعتراضی، خواهان یکسان ‌سازی حقوق، تجمیع نیروهای مخابرات، قرارداد مستقیم با مخابرات و حذف پیمانکاران و اجرای صحیح طرح طبقه ‌بندی مشاغل و تخصیص سختی کار شدند.

*شماری از کشاورزان اصفهان همراه با خانواده های شان مقابل شرکت آب منطقه‌ ای این شهر تجمع کردند. به گزارش جوان آنلاین، تجمع این افراد در اعتراض به عدم تامین حقابه کشاورزان صورت گرفته است. این افراد اعلام کردند تامین معیشت زندگی شان که سالیان سال در مزرعه مشغول کشاورزی بوده اند بستگی به تصمیم مسئولان دارد.

۱۰۰ هزار کشاورز در منطقه شرق شهرستان اصفهان در ۱۰۰ هزار هکتار زمین زراعی تنها از طریق کشاورزی تامین معیشت می‌ کنند.

*شماری از مالباختگان و حواله داران شرکت آذیکو، مقابل ساختمان وزارت صنعت، معدن و تجارت واقع در تهران، تجمع کردند. به گزارش هرانا، تجمع این افراد در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان صورت گرفته است.

*جمعی از نانوایان قزوین مقابل ساختمان استانداری این شهر تجمع کردند. به گزارش هرانا، تجمع این افراد در اعتراض به گران بودن نرخ بیمه و هزینه ‌های بالای آب، برق و گاز صورت گرفته است.

*جمعی از کامیونداران رشت اعتصاب کرده و با پارک کردن کامیونهای شان در دو طرف جاده پلیس راه این شهر، اقدام به مسدود کردن این جاده کردند. به گزارش هرانا، اعتصاب این کارگران در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان صورت گرفته است.

*شماری از افراد داری معلولیت مقابل سازمان برنامه و بودجه کشور واقع در تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع این افراد در اعتراض به عدم تخصیص اعتبارات حمایت معیشتی از افراد داری معلولیت صورت گرفته است.

*گروهی از سرایدران و خدمتگزاران مدارس ایران از استانها مختلف مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند. آنها به سطح پایین حقوق و وضعیت بد معیشتی خود اعتراض دارند.

این معترضان چند ماه است که اعتراض می ‌کنند و به نظر می ‌رسد هنوز خواسته‌ های شان برآورده نشده است. آنها قبلا مقابل مجلس هم تجمع کرده‌ اند. در روزهای گذشته وزارت آموزش و پرورش محل اعتراض گروههای مختلفی بوده، از جمله متقاضیان استخدام در این وزارتخانه که به کارنامه سبزها معروف هستند. آنها چند شبانه روز است که مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کرده‌ اند.

 

سه شنبه ۱۵ تیر

*به گزارش هرانا، شماری از کشاورزان شهرستان اهواز در شرکت آب و فاضلاب این شهرستان تجمع کردند. تجمع این شهروندان در اعتراض به عدم تامین حقابه کشاورزی توسط وزارت نیرو و قطع آب آشامیدنی در برخی از روستاها صورت گرفته است.

*جمعی از بازنشستگان هواپیمایی جمهوری اسلامی مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش ایسنا، تجمع ‌کنندگان از نحوه پرداخت حقوق، مطالبات و معوقات خود گلایه‌ مند بوده و عنوان می‌ کردند که حقوق بازنشستگی آنها با تاخیر پرداخت می ‌شود. این تجمعات پیش از این مقابل وزارت راه و شهرسازی و سازمان برنامه و بودجه نیز برگزار شده بود.

*شماری از کارگران پیمانی اتوبوسرانی آبادان مقابل سازمان اتوبوسرانی این شهرستان دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، به گفته این کارگران: پرداخت دستمزد حدود ۱۲۰ کارگر پیمانی اتوبوسرانی شهر آبادان، چندین ماه به تاخیر افتاده است. این کارگران پیمانکاری که در حرفه ‌هایی همچون رانندگی، تعمیرات موتوری و ستادی مشغول کارند، بابت مطالبات سال جاری طلبکارند و هنوز بخشی از مطالبات سال گذشته خودرا دریافت نکرده ‌اند.

*برای چندمین بار، کارگران خط ۵ متروی تهران برای اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق و حق بیمه و وعده های توخالی مسئولان دست به تجمع مقابل ایستگاه متروی هشتگرد زدند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان با اشاره به اینکه در نتیجه بی ‌توجهی پیمانکاران قطار شهری تهران بیشتر شده است،  گفتند: بیش از ۱۵۰نفر هستیم که با پرداخت نشدن حقوقمان از فروردین ماه سال جاری دچار مشکلات معیشتی شده ‌ایم.

*نیروهای خرید خدمت ۵ مرکز اورژانس اجتماعی تهران در اعتراض به‌ عدم پرداخت دستمزدهای خود، دست از کار کشیده و اعتصاب کردند. به گزارش ایلنا، جمعی از نیروهای خرید خدمت اورژانس اجتماعی از اعتراض شان به‌ عدم پرداخت دستمزد خبر دادند و گفتند: دو سه روز است برخی از نیروهای خرید خدمت اورژانس اجتماعی در اعتراض به معوقات مزدی و شرایط شغلی خود به ماموریت نرفته ‌اند و بعد از اعلام ماموریتهایی مثل خودکشی و کودک ‌آزاری، سازمان مجبور شده نیروهای قراردادی خود را برای پوشش ماموریت اعزام کند.

*جمعی از گاوداران دامغان برای اعتراض به قطعیهای مکرر برق و بی تفاوتی مسئولان مقابل اداره برق تجمع کردند و شیرها را داخل جوی آب ریختند. به گزارش ایلنا، مهم ‌ترین دلیل تجمع اعتراض کنندگان کاهش شیر، بیماری ورم پستان و مشکلات ناشی از تغییر ساعات دوشش شیر به دلیل قطعیهای برق بود.

*به دنبال تداوم قطع مکرر و بدون برنامه برق در اقصی نقاط کشور با توجه به گرمای تابستان و پیامدهای آن، شماری از شهروندان در ایلام مقابل درب ورودی شرکت توزیع برق این شهر، در سمنان مقابل ساختمان فرمانداری، در بندر انزلی مقابل ساختمان اداره برق این شهر و در فسا مقابل ساختمان فرمانداری این شهر، اقدام به برگزاری تجمعاتی اعتراضی کردند. از سوی دیگر دامداران و کشاورزان زیان دیده اصفهان به همراه خانواده های شان مقابل ساختمان استانداری و گروهی از شهروندان در کرج در اداره محلی نسبت به قطعی آب تجمع اعتراضی برپا کردند. تجمع دامداران و کشاورزان اصفهانی با حضور گسترده نیروهای انتظامی به خشونت کشیده شد و برخی از شهروندان حاضر در تجمع از ضرب و شتم خود و استفاده ماموران از اسپری فلفل خبر دادند. این شهروندان با سر دادن شعارهایی از قبیل «وقتی که آب نداریم، مسئول نیاز نداریم، گاو رو به جاش می ذاریم»، «حتی اگر بمیریم، حقآبه را می‌ گیریم» اعتراض خود را نسبت به عدم تأمین حقآبه، خسارات وارده ناشی از بی آبی، نشان دادند.

بر اساس گزارش هرانا، شهروندان معترض به صورت مشخص از ۱۳ تا ۱۵ تیرماه دستکم در ۲۲ شهر از جمله دامغان، گنبدکاووس، بندر ترکمن، آق‌قلا، کازرون، قائمشهر، ری، قزوین، بابلسر، آمل، بندرگز، کرج، اسلامشهر، قیر و کارزین، بابل، فریدون ‌کنار، گرگان، پاکدشت، بهشهر، بهنمیر، خمام، فردیس مقابل شرکت برق شهرها یا محلات خود دست به تجمع زده و یا در تاریکی شب شعارهایی اعتراضی سر داده‌اند.

*به گزارش برق نیوز، کارگران شرکتی برق منطقه ‌ای تهران برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراض شان نسبت به عدم همسان سازی حقوق و تبعیض در پرداخت مقابل درب  این شرکت تجمع کردند.

 

چهارشنبه ۱۶ تیر

*به گزارش فردا نیوز، کشاورزان خشمگین شرق اصفهان برای اعتراض به بی ‌آبی مقابل استانداری تجمع کردند و گاو هایی را که توان تامین آب و علوفه برایشان را ندارند سلاخی کردند.

*شماری از کارگران پتروشیمی آبادان، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان، تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران در روز دوم تیر امسال از محل کار خود اخراج شدند. یکی از کارگران معترض در این خصوص گفت: کمیته انضباطی باید متشکل از یک نماینده از شورای اسلامی کارگری یا نماینده کارگری و یا نماینده انجمن صنفی باشد.

*گروهی از گاوداران گاوداریهای صنعتی و نیمه صنعتی، برای دومین روز مقابل ساختمان فرمانداری دامغان، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، شهروندان معترض با حمل پلاکاردهایی تحت عنوان «کاش گاوهای ‌مان به جای شیر نوشابه تولید می کردند» و «آب معدنی ۶۰۰۰ تومان و شیر ۴۵۰۰ تومان»، اعتراض خود را به قیمت دستوری شیر و گوشت قرمز اعلام داشتند.

*گروهی از کارگران نگهداری خطوط ریلی ناحیه آذربایجان، در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی‌شان، در محل کار خود دست به اعتصاب زده و از ادامه فعالیتشان خودداری کردند. به گزارش کارگر آنلاین، کارگران با اشاره به بی ‌توجهی کارفرما در پرداخت مطالبات خود گفتند: بعد از گذشت ۱۰۷ روز از آغاز سال جدید کارگران نگهداری خطوط ریلی ناحیه آذربایجان فقط حقوق فروردین ماه خود را دریافت کرده ‌اند که در واکنش به این موضوع، آنها که در محور ریلی هشترود تا سلماس مشغول کارند برای حدود ۱۰ تا ۲۰ دقیقه به نشانه اعتراض کار در ایستگاههای مختلف را متوقف کردند.

 

پنجشنبه ۱۷ تیر

*کارگران پیمانکاری تعمیرات فازهای ۹ و ۱۰ منطقه ویژه پارس درادامه تحریم غذای شان که از حدود یک ماه پیش شروع شده است، وعده‌ های غذایی را مقابل دفتر کارفرما گذاشتند. بر اساس گزارش ایلنا، کارگران پیمانکاری تعمیرات که شامل گروه فیکس، روتاری، سرویس، کارگاه جوشکاری، وَلوشاپ و پمپ‌شاپ هستند هنوز با مشکلات وعده‌های غذایی دست و پنجه نرم می‌کنند. پیمانکار هیچ توجهی به خواسته‌ی مزدبگیران ندارد و تنها به فکر ثروت ‌اندوزی و افزایش سرمایه خود است.

*کارگران شهرداری خرمشهر، دست از کار کشیده و اعتصاب کردند. به گزارش عصر ایران، اعتصاب این کارگران در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و معوقات مزدی آنها صورت گرفته است. بر اساس این گزارش، به دنبال اعتصاب این کارگران کوچه‌ های این شهر مملو از زباله شده است.

*رانندگان اتوبوسرانی بندرعباس برای اعتراض به قرارداد کار و عدم پرداخت ۲ ماه حقوق و چند ماه حق بیمه دست ازکار کشیدند. به گزارش ایمنا، قائم‌ مقام سازمان مدیریت حمل و نقل بار و مسافر شهرداری بندرعباس گفت: پیگیری مشکلات رانندگان اتوبوس این سازمان به طور جدی در دستور کار قرار دارد.

 

شنبه ۱۹ تیر

*شماری از نانوایان قزوین مقابل ساختمان اتحادیه و شرکت تعاونی نانوایان این شهر تجمع کردند. به گزارش هرانا، نانوایان معترض از دلایل برگزاری این تجمع را پایین بودن نرخ نان، هزینه‌ های بالای بیمه و امتیازات آب، برق و گاز عنوان کردند.

*شماری از فعالان مدنی و سیاسی، در اعتراض به تداوم بازداشت و بی خبری از منوچهر بختیاری فعال مدنی، علیرغم گذشت بیش از ۷۰ روز از زمان دستگیری وی، مقابل ساختمان دادگاه انقلاب تهران دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش هرانا، این شهروندان با در دست داشتن بنری اعتراضی و عکسهایی از آقای بختیاری و پسر جانباخته اش، شعار «جنبش دادخواهی زنده است، دادخواهی جرم نیست، منوچهر بختیاری را آزاد کنید» را سر دادند.

*گروهی از زنان روستاهای نصیر محله و شالما واقع در شهرستان شفت، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان، برای دومین روز متوالی در محدوده راه جاده ای میان دو روستای مذکور، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش فارس، تجمع این شهروندان، در پی تعلل مسئولان در عمل به تعهدات شان مبنی بر رسیدگی به راه جاده ای نامناسب میان این دو روستا، صورت گرفته است.

*گروهی از کارکنان شرکتی پایگاهها و مراکز خدمات جامع سلامت قم، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، در محوطه دفتر نماینده مردم قم تجمع کردند. به گزارش ایلنا، دلیل تجمع این کارگران تبدیل وضعیت شغلی آنها از شرکتی به پیمانی است. در عین حال آنها می‌ گویند وزارت بهداشت قصد دارد با حذف همه مراکز خصوصی همه نیروهای حجمی را به یک شرکت پیمانکار منتقل کند که با مخالفت کارکنان روبرو شده است.

*شماری از کارگزاران مخابرات روستایی خراسان رضوی، در اعتراض به تبعیض حاکم در مخابرات، مقابل ساختمان مرکزی اداره کار این استان واقع در مشهد، تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایلنا، کارگزاران مذکور از شهرهای مختلف این استان به مشهد آمدند تا مطالبات شان را پیگیری کنند.

*جمعی از رانندگان تاکسی کد ۸ مریوان، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، در ساختمان اداره تاکسیرانی این شهرستان، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، رانندگان معترض گفتند: با توجه به چندین صورت جلسه شورای ترافیک و حتی دستور دادستانی شهرستان مریوان مبنی بر حل مشکل و ساماندهی این تاکسیها، تابحال سازمان تاکسیرانی نتوانسته این مشکل را حل کند.

*شماری از شهروندان معترض به خشک‌ شدن تالابها و رودهای استان خوزستان در پی سد سازیهای متعدد، در برابر ساختمان استانداری واقع در اهواز، تجمع برپا کردند. به گزارش اتحاد، کشاورزان و دامداران منطقه هویزه در اعتراض به بى آبى شروع به راهپیمایی کردند.

فریادهای کلافگی از گرمای سوزان، بی آبی و نابودی حیات در روستاهای خوزستان در اعتراض به بستن دریچه سدها، قطع جریان آب در رودخانه ها و عدم تامین حقابه هورالعظیم، قطع مكرر آب و برق، بناى دهها سد بر رودخانه ها و خشكاندن رودخانه ها و هور حويزه (هور العظيم)، کماکان مردم محروم و به خاک سیاه نشسته را در اعتراضات خیابانی نگه داشته است. اما هیچ نهاد مسئولی پاسخگو نیست!

 

یکشنبه ۲۰ تیر

*جمعی از مالباختگان صرافی کریپتولند در اعتراض به بلوکه شدن سرمایه ‌های شان مقابل دادسرای جرائم اقتصادی تجمع کردند. به گزارش هرانا، قریب به ۶۰ روز است که صرافی کریپتولند در پی دستگیری سینا استوی بسته شده و سرمایه کاربران بلوکه گردیده است.

این صرافی بالغ بر صد هزار کاربر داشته که کمترین میزان سرمایه دویست هزار تومان و بالاترین مقدار هشت میلیارد تومان می باشد. قرار بود ظرف یک هفته سرمایه های کاربران عودت داده شود که تا امروز هیچ پرداختی انجام نشده و هر روز وعده هفته های بعد را می دهند.

*در ادامه اعتراض کشاورزان استان اصفهان،‌ جمعی از کشاورزان منطقه «برخوار» به نمایندگی از دیگر هم ‌مسلکان ‌شان از مسئولان خواستند «اگر توان اداره و مدیریت" ندارند،‌ اجازه دهند "کسی که توان دارد مدیریت کند". به گزارش بی بی سی، یک نماینده کشاورزان معترض اظهار داشت وضعیت فعلی آنها بدتر از زمان چنگیزخان مغول است. کمبود بارندگی، خشکسالی و  طرحهای انتقال آب به استانهای دیگر در کنار مدیریت نادرست منابع آب، اصفهان را با بحران آبی مواجه کرده است. چندی پیش نیز تعدادی از کشاورزان اصفهان در اعتراض به وضعیت آب این استان، در سازمان آب اصفهان‌ را جوش دادند تا اعتراض و نارضایتی خود از مدیریت ضعیف منابع آب را به گوش مسئولان استان برسانند.

*با وجود دستگیریها و برخورد امنیتی مقامات حکومتی با اعتراضات مسالمت آمیز کشاورزان و شهروندان اهوازی، این اعتراضات به سیاستهایی که منجر به خشکاندن رودخانه ‌ها و تالابها، ممنوعیت کشاورزی، مردن احشام و آبزیان شده ادامه دارد. به گزارشهای منتشر شده در شبکه های اجتماعی، روز قبل هم جمعی از معترضان اهوازی مقابل ساختمان استانداری و فرمانداری اهواز تجمع کردند و با سر دادن شعارهایی خواستار رسیدگی مقامات مسئول کشوری و استانی به شرایط سخت آبی در منطقه شدند.

*تعدادی از نانوایان مشهد در اعتراض به قیمت نان و کمبود آرد مقابل استانداری تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، یکی از این نانوایان گفت: سه سال قبل نرخ نان کنجدی ٢ هزار و پانصد تومان بوده، اکنون نیز همان مبلغ است. اما سه سال گذشته کیسه خمیر مایه ده کیلویی را به مبلغ ٧۵ هزار تومان می‌خریدیم اما اکنون باید ۴۵٠ هزارتومان بابت آن پول پرداخت کنیم. در این تجمع برخی از نانوایان، به دفتر استاندار رفتند تا از نزدیک مشکلات خود را با محمدصادق معتمدیان، استاندار خراسان رضوی مطرح کنند.

*صاحبان زمینهای کوثر در اعتراض به لغو قراردادهای زمینهای کوثر مقابل اداره کل راه و شهرسازی آذربایجان غربی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، صاحبان ۲ هزار قطعه زمین دو دهه است که وضعیت ملکی آنها مشخص نشده و بنا به گفته این اعضا سازمان همیاری استانداری آذربایجان غربی ادعای مالکیت بر این زمینها را دارد. یکی از صاحبان زمینها درباره قول مساعد استاندار آذربایجان غربی برای پیگیری وضعیت این زمینها گفت: چندی پیش برای تعیین تکلیف زمینهای خود به سراغ استاندار آذربایجان غربی رفتیم و او قول داد موضوع را حل کند اما تا کنون به وعده خود عمل نکرده است.

*جمعی از بازنشستگان و مستمری ‌بگیران تأمین اجتماعی مقابل کانون بازنشستگان در رشت، اصفهان و‌ اهواز تجمع کردند. به گزارش ایلنا، معترضان خواهان اجرای صحیح ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی هستند که به معنای افزایش حقوق بر اساس هزینه‌ های معیشت است. آنها همچنین تاکید دارند که تورم بیش از ۴۰ درصدی سه ماه ابتدای سال باید در جبران قدرت خرید آنها بر اساس ماده ۹۶ لحاظ شود.

*شماری از مردم شهرستان چابهار واقع در استان سیستان و بلوچستان، در این شهر تجمع کردند. بر اساس گزارش همشهری آنلاین، در جریان مراسم افتتاح یک بیمارستان نیمه کاره در شهر چابهار توسط وزیر بهداشت، مردم این شهرستان با تجمع در محل مذکور، مانع از قیچی کردن روبان و افتتاح این محل شدند. مردم معترض این تجمع خطاب به وزیر بهداشت گفتند: «قیچیهای الکی نمی‌ خواهیم. این محل که شما افتتاح می ‌کنی فقط اتاقهای خالی هستند هیچ ‌گونه تجهیزات و نیروی کار برای این مجموعه تعریف نشده است.»

 

دوشنبه ۲۱ تیر

*شماری از شهروندان خرمشهر تجمع اعتراضی برگزار کردند. بر اساس گزارش رکنا، تجمع این شهروندان در اعتراض قطعی مکرر برق و آب در این شهرستان، صورت گرفته است.

 

سه‌ شنبه ۲۲ تیر

*شماری از شهروندان اهل روستای پاسک از توابع شهرستان قصرقند در اعتراض به قطع مکرر آب و برق، مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش رسانک، تجمع این شهروندان با مداخله نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران همراه بود.

*کارگران شرکتی بیمارستان باشت برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و مطالبات، شرایط کار و وعده های توخالی مسئولان دست به اعتصاب زدند. به گزارش کِبنا، بیش از ۳۰ نفر از پرسنل و نیروهای شرکتی پرستاری و خدمات بیمارستان شهرستان باشت ۵ ماه است که حقوق و مزایا دریافت نکرده اند و برای بار دوم اعتصاب کردند. یکی از این کارکنان اعتصابی گفت: ۵ ماه هست که دریافتی حقوق نداریم، حق کرونا را نیز نداده اند. خیلی از ما زن و فرزند داریم و وقتی حقوق پرداخت نشود به مشکل برمی خوریم.

*تعدادی از کارگران شرکت تراورس و تولید قطعات بتنی وابسته به راه ‌آهن در کرج در اعتراض به تعویق چهارماهه در پرداخت حقوقها مقابل این شرکت تجمع کردند. به گزارش کانال رسمی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن، معترضان گفتند همواره حقوقهای شان را با تاخیر دریافت کرده‌ و اکنون بیش از چهار ماه است که هیچ حقوقی نگرفته ‌اند. شرکت تراورس همچنین از پرداخت حق ایاب و ذهاب و ناهار کارگران نیز خودداری کرده است. مدیران و مالکان شرکت تراورس در پاسخ به اعتراضات متعدد کارگران تراورس ‌گفتند مطالبات شرکت توسط دولت و وزارت راه و شهرسازی پرداخت نمی‌ شود و در نتیجه آنان نیز حقوق کارگران را پرداخت نمی‌کنند.

 

چهارشنبه ۲۳ تیر

*شماری از دامداران زیان دیده دستکم در چهار شهر از جمله شهرکرد مقابل ساختمان استانداری، نیشابور، بیرجند و تربت حیدریه مقابل ساختمان مدیریت جهاد کشاورزی این شهرها، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش هرانا، دامداران معترض از جمله مطالبات خود را کمبود و گرانی نهاده‌ های دامی، بی آبی و پایین بودن نرخ شیر عنوان کردند. تجمع این شهروندان در تربت حیدریه با حضور نیروهای انتظامی همراه بوده است. وزارت کشاورزی در این راستا اعلام کرد که دامداران به ازای تولید هر کیلوگرم شیر بیش از ۱۹۰۰ تومان ضرر می‌بینند. علاوه بر این بر اساس آمار مرکز آمار ایران، در پی مشکلات اخیر دامداریها، کشتار دام سبک و سنگین از جمله دام مولد، در ۲ ماهه اول امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۷۱ و ۸۴ درصد افزایش پیدا کرده است. دامداران معترض طی روزهای گذشته در نقاط متعدد دیگر کشور نیز دست به تجمع اعتراضی زده بودند.

*جمعی از اهالی آبادآگاه، کوثرریز و هرمزآباد واقع در حومه غربی رفسنجان، برای دومین روز متوالی مقابل کشتارگاه مرغ این شهرستان، تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایسنا، تجمع کنندگان خواستار افزایش سهمیه مرغ به رفسنجان هستند.

*کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی، در آستانه سالروز تامین اجتماعی، در خانه کارگر تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این شهروندان با در دست داشتن پلاکاردهایی، خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند.

*گروهی از کشاورزان روستاهای «جنادله و خزرج» در شهرستان حمیدیه واقع در استان خوزستان، در اعتراض به بستن آب زمینهای کشاورزی در این مناطق دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، در حالی که ماموران انتظامی برای بستن آب زمینهای زراعی به روستاهای جنادله و خزرج اعزام شده بودند با مقاومت مردم روستا مواجه شده و در نهایت پا به فرار گذاشتند. مردم در شعارهای شان فریاد می‌ زدند؛ زمینهای شان را ترک و مهاجرت نخواهند کرد.

 

پنجشنبه ۲۴ تیر

*اعضای تعاونی مسکن کارکنان اخبار جام جم برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراض شان نسبت به بلاتکلیفی ۱۰ ساله دست به تجمع خانوادگی مقابل این پروژه مسکونی تجاری، در میدان ساحل منطقه ۲۲ تهران زدند. به گزارش بازار، تجمع کنندگان گفتند: حدود یکصد عضو این تعاونی قریب به ۱۰سال است که تمام اندوخته و سرمایه زندگی خود را برای برخورداری از یک سرپناه و واحد مسکونی هزینه کرده ‌اند، اما طرف پیمانکار که قرار بوده در ازای دریافت واحدهای تجاری این پروژه، واحدهای مسکونی را ساخته و تا شهریور ماه ۱۳۹۴ تحویل اعضای تعاونی دهد، ظاهرا با انواع ترفندها صرفا مبادرت به تکمیل بخش تجاری و پیش فروش آنها نموده و به بهانه‌های مختلف از ساخت بخش مسکونی خودداری کرده تا جایی که پس از ۱۰ سال از آغاز این پروژه ساختمانی نهایتاً پیشرفت آن به سی درصد رسیده و اسکلت کل سازه نیز در طبقات اول و دوم مسکونی متوقف مانده است.

 

پنجشنبه ۲۴ تیر

*کارگران خدماتی و اجراییات مناطق هشت‌ گانه شهرداری اهواز در ادامه اعتراض به عدم تبدیل وضعیت ضمن اعتصاب دست به تجمع مقابل استانداری خوزستان و ساختمان شهرداری این کلانشهر زدند. کارگران شهرداری اهواز در چهارمین روز اعتراض پس از راهپیمایی در خیابانهای این شهر، مقابل ساختمان استانداری خوزستان واقع در اهواز تجمع کردند. به گزارش هرانا، تجمع این کارگران در اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق معوقه و حق بیمه آنها صورت گرفته است.

*به گزارش هرانا، شماری از کارگران شرکت جهان پارس شهرستان مهران واقع در استان ایلام، با بستن جاده منتهی به محل این پروژه، دست به اعتصاب زده و تجمع کردند. تجمع و اعتصاب این کارگران، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان صورت گرفته است.

*شماری از نانوایان و کارگران خبازی مقابل ساختمان استانداری خراسان شمالی واقع در بجنورد تجمع کردند. به گزارش تسنیم، این تجمع در اعتراض به پایین بودن میزان دستمزد، عدم رسیدگی به وضعیت قیمت نان و مطالبات دیگر آنها صورت گرفته است. به گفته نانوایان در شرایطی که قیمت نان از سال ۹۳ تاکنون در استان ثابت بوده است، نمی توان از نانوایان انتظار کیفیت داشت.

*تعدادی از مردم شهرک سپهر واقع در کرج، در اعتراض به تغییر کاربری زمینهای ورزشی و فرهنگی به بیمارستان خصوصی، در این شهرک تجمع کردند. بر اساس گزارش فارس، یکی از حاضران در این تجمع گفت: این زمین سرانه تفریحی، آموزشی و خدماتی ۱۴۰۰ واحدی شهرک سپهر است که حالا قرار است در آنجا بیمارستان بخش خصوصی احداث کنند. شهرداری کرج تاکنون به این اعتراض پاسخی نداده است.

 

شنبه ۲۶ تیر

*شماری از کشاورزان دزفول، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان فرمانداری این شهر، تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش فارس، این کشاورزان بی آبی و عدم تامین حقآبه کشاورزان را از دلایل برگزاری این تجمع عنوان کردند

*تعدادی از اعضای تعاونی مسکن کارکنان جام جم به همراه خانواده ‌های شان، مقابل محل ساخت این پروژه مسکونی تجاری واقع در میدان ساحل منطقه ۲۲ در تهران، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایران کارگر، اعضای این تعاونی مسکن که شمار آنها به ۱۰۰ نفر می‌رسد، خواهان تحویل خانه هایشان هستند.

 

یکشنبه ۲۷ تیر

*گروهی از کارگران سد شفارود در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی و بیمه ‌ای خود، مقابل فرمانداری رضوانشهر دست به تجمع زدند. بر اساس گزارش فارس، روند احداث سد شفارود در شهرستان رضوانشهر که از سال ۹۲ آغاز شده است بارها با چالشها و مشکلات متعددی مواجه شده و همه‌ساله شاهد تجمع اعتراضی بسیاری از کارگران این پروژه به علت عدم دریافت حقوق و پرداخت حق بیمه و غیره هستیم.

*شماری از بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی در شهرهای رشت، اراک و مشهد در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان، مقابل ساختمان تامین اجتماعی شهر خود، تجمعات اعتراضی برپا کردند. به گزارش کانال تلگرام اتحاد بازنشستگان، بازنشستگان معترض برخی از مطالبات خود را افزایش مستمریهای دریافتی در موازات خط فقر، اجرای قانون همسان سازی حقوق، اجرای دقیق ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی، رفع مشکلات بیمه تکمیلی، پرداخت پاداش آخر سال و همچنین محاسبه سوابق مشاغل سخت و زیان آور در محاسبات متناسب سازی، عنوان کردند.

همزمان جمعی از بازنشستگان و مستمری بگیران صندوق بازنشستگی فولاد در استانهای اصفهان و اهواز مقابل ساختمان این صندوق در مرکز این استانها تجمع کردند.

در رویدادی دیگر جمعی از بازنشستگان کارگری سازمان تامین اجتماعی، به منظور پیگیری ۷ خواسته اصلی خود مقابل کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهرستان تهران جمع شدند.

*شماری از نیروهای رسمی شرکت آب و فاضلاب اهواز، در اعتراض به عدم پرداخت پرداخت نشدن ۳ ماه حقوق و مطالبات بیمه ‌ای، برای دومین روز متوالی در محل نمازخانه این شرکت دست به تجمع زدند. بر اساس گزارش ایلنا، این نیروها معتقدند که مشکلات فعلی، نتیجه اقدام غیر کارشناسانه اداره آبفای استان در ادغام نیروهای آب روستایی و شهری است. یکی دیگر از نیروهای معترض، گفت: وقتی کرم نژاد مدیرعامل آب و فاضلاب استان تحصن قانونی ما را اقدام کف خیابانی می‌ خواند و به ما توهین مستقیم می‌کند، چه انتظاری از دیگر مراجع قانونی خارج از مجموعه وجود دارد که کنار ما باشند؟

*کارگران معدن زغالسنگ کوهبنان به دنبال زمزمه های مبنی بر واگذاری شرکت زغال سنگ کرمان به شرکت خصوصی دالاهو تجمعات اعتراضی شان را ازسرگرفتند. به گزارش راه آرمان، مدیر روابط عمومی شرکت زغال سنگ کرمان گفت: تجمع کارگران معدن کوهبنان به دلیل واگذاری به شرکت خصوصی دالاهو صورت گرفته، در سال ۹۹ مسئولان قولی مبنی بر عدم واگذاری سهام شرکت زغالسنگ به شرکت دالاهو به کارگران دادند. وی افزود: در چند روز اخیر مجددا زمزمه هایی از واگذاری سهام شرکت زغالسنگ به دالاهو به گوش کارگران رسیده است و به همین دلیل بار دیگر مخالفت خود را اعلام کردند.

 

دوشنبه ۲۸ تیر

*جمعی از اهالی روستای جدول غوره بویراحمد برای اعتراض به کمبود آب مقابل شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد اجتماع کردند. به گزارش کبنا، نمایندگان اهالی روستای جدول غوره شهرستان بویراحمد به دلیل نداشتن آب آشامیدنی و فرسوده بودن شبکه آبرسانی این روستا جلوی شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند و خواستار رسیدگی مسئولان به مشکلات آب این روستا شدند.

*جمعی از رانندگان اتوبوسها و مینی‌ بوسهای برون ‌شهری در اعتراض به ابلاغیه مدیریت ایمنی و ترافیک سازمان راهداری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، به گفته رانندگان، ابلاغیه‌ ای در شانزدهم تیرماه توسط آقای صالحیان (مدیر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری) صادر شده و سن فرسودگی اتوبوسهای بین شهری، ۱۵ سال اعلام ‌شد.

*جمعی از کارگران جمع آوری‌ کننده روغنهای سوخته خودرو در اعتراض به مشکلات درآمدی خود مقابل مجلس تجمع کردند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان با تاکید بر تابعیت قانون خواستار تداوم فعالیت خود زیر نظر دولت شده و با در دست داشتن پلاکاردهایی، انجمن خصوصی را معادل انحصار و رانت عنوان کردند.

 

سه شنبه ۲۹ تیر

*دامداران نیشابور برای دومین بار طی چند روز گذشته در اعتراض به گرانی نهاده های دامی و قیمت شیر دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان خراسان رضوی زدند. به گزارش بهار نیوز، این تجمع و اعتراضات در حالی است که فرماندار نیشابور تاکنون حاضر نشده از دفتر خود خارج شود و حداقل به حرف مردم گوش کند.

 

پنجشنبه ۳۱ تیر

*شماری از کارگران و کارکنان نگهداری خط ابنیه فنی راه آهن خراسان مقابل حوزه مدیریت اداره کل راه آهن خراسان تجمع کردند. به نقل از کانال رسمی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن، تجمع این کارگران در اعتراض به عدم دریافت بیمه و همچنین نبود برنامه مشخص برای واکسیناسیون کرونا برای کارگران این مجموعه صورت گرفته است.

 

اعتصاب ۲۰ روزه کارگران شهرداری کوت عبدالله

کارگران شهرداری کوت عبدالله در اعتراض به‌ عدم پرداخت معوقات مزدی شان، از اولین روزهای ماه جاری دست به اعتصاب زده و از ادامه فعالیت شان خودداری کردند.

روز شنبه ۲۶ تیر، شماری از کارگران شهرداری کوت عبدالله دست به تجمع زدند و از شهرداری کوت عبدالله تا بیدادستانی این شهر را راهپیمایی کردند.

به گزارش ایلنا، کارگران شهرداری معتقد هستند که: بخش بزرگی از مشکلات کارگران به قدرت و ارتباطات پیمانکار برمی ‌گردد و کسی نمی ‌تواند بر کار پیمانکار شهرداری نظارت کند.

روز پنجشنبه ۳۱ تیر، اعتصاب و تجمعهای کارگران برای بیستمین روز ادامه یافت. کارگران که در سه سال اخیر بارها در اعتراض به تاخیر در پرداخت دستمزدها و قراردادهای موقت تجمع و اعتصاب کردند، گفتند: از گفت ‌و گو با مسئولان شهرداری ناامید شده ‌و مسئولان شهرداری و پیمانکاران آنها را به یکدیگر «پاس می ‌دهند». کارگران شهرداری کوت‌عبدالله از آذر ماه سال قبل مزد خود را به صورت کامل دریافت نکرده ‌اند و حق بیمه ‌شان نیز به ‌صورت ناقص پرداخت شده است.

 

اخبار کوتاه منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

چهارشنبه ۲ تیر: تجمع كاركنان نیروگاه رامین شهر در اهواز برای اعتراض به عدم تامین مطالبات مزدی و دخالت مقامات و شرکتهای فرادست در امور این نیروگاه./ تجمع کارگران سیم ‌بان خط گرم در شرکت توزیع برق تهران. تجمع کنندگان خواستار مستقیم شدن قراردادهای کار و حذف پیمانکاران تامین نیرو شدند.

یکشنبه ۶ تیر: تجمع کارگران سایتهای شستشو و ضدعفونی کامیونها در پایانه بندر خمینی./ هشتمین تجمع بازنشستگان هواپیمایی هما در اعتراض به وضعیت بد معیشتی، عدم افزایش حقوق و تحقق نیافتن دیگر مطالبات شان مقابل ساختمان این شرکت در تهران./ تجمع حواله داران شرکت صنعت خودرو آذربایجان (آذویکو)، در اعتراض به عدم تحویل خودروهای پیش خرید شده به مشتریان، مقابل ساختمان بیدادسرای جرائم اقتصادی واقع در خیابان خیام شمالی در تهران

دوشنبه ۷ تیر: شماری از مالباختگان سکه ثامن مقابل ساختمان دادگستری تهران تجمع کردند. تجمع این افراد در اعتزاض به عدم رسیدگی به مطالبات شان صورت گرفته است./ تجمع جمعی از حواله داران خودروی ام جی مقابل دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی در تهران./ اعتصاب و تجمع کارگران پیمان‌کاری فضای سبز شهرداری منطقه ۷ اهواز در اعتراض به عدم پرداخت معوقات و در اختیار نداشتن ابزار کار.

سه شنبه ۸ تیر: جمعی از خدمتگزاران و سرایداران مدارس مشهد مقابل ساختمان آموزش ‌‌و پرورش این شهرستان تجمع کردند./ تجمع کارگران مخابرات آذربایجان شرقی در اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق مقابل دفتر مدیر مخابرات استان در تبریز./ شماری از کارگران کارخانه سیمان سپاهان اصفهان، بار دیگر مقابل درب ورودی محل کارشان دست به تجمع اعتراضی زدند./ برای دومین روز متوالی، نانوایان مشهد برای اعتراض به نرخ نان مقابل اتحادیه نانوایان اجتماع کردند.

چهارشنبه ۹ تیر: خانواده های ۱۹ قربانی انفجار کلینیک سینا اطهر تجریش برای دادخواهی در محل حادثه تجمع کردند.

پنجشنبه ۱۰ تیر/ اعتصاب کسبه بازار گناوه در پی کشته شدن اسماعیل حسینی در روز جمعه ۴ تیر. وی با یک اتومبیل حامل بار پس از طی کردن فاصله‌ ای کوتاه از عوارضی شهرستان قم، مورد هدف شلیک مستقیم ماموران رژیم قرار گرفت و جان باخت./ رانندگان استیجاری ماشینهای مخصوص حمل متوقی وادی رحمت وابسته به سازمان آرامستانهای شهرداری تبریز در اعتراض به تأخیر در پرداخت حقوق و دیگر مطالبات شان پس از اقدام به رژه خیابانی اعتصاب کردند./ تجمع مالباختگان صرافی بین‌الملل و دیگر صرافیها مقابل این صرافیها، تجمع اعتراضی برپا کردند.

روز شنبه ۱۲ تیر: جمعی از کارکنان مخابرات شیراز، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان اداره مخابرات واقع در خیابان ولیعصر شیراز دست به تجمع اعتراضی زدند./ تجمع کارگران اخراج شده شرکت لوله سازی خوزستان، در اعتراض عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان استانداری واقع در اهواز.

یکشنبه ۱۳ تیر: جمعی از کشاورزان شهرستان شوش مقابل فرمانداری این شهرستان دست به تجمع زدند./ جمعی از خانواده‌ های داغدار جانباختگان سقوط هواپیمای اوکراینی با شلیک سپاه پاساران مقابل سازمان قضایی نیروهای مسلح تجمع کردند./ رانندگان تاکسی زنجان در اعتراض به بالا بودن هزینه ‌ها و درآمد پایین دست به اعتصاب زدند./ شماری از خدمتگزاران و سرایداران مدارس از استانهای مختلف کشور مقابل وزارت آموزش و پرورش در تهران دست به تجمع زدند./ تجمع بازنشستگان صندوق بازنشستگی فولاد در خوزستان و اصفهان مقابل ساختمان این صندوق در مراکز این استانها

دوشنبه ۱۴تیر: تجمع اعتراضی جمعی از کسبه شهرستان پردیس در اعتراض به تعطیلیهای بدون محاسبه ستاد کرونا مقابل فرمانداری پردیس./ دامداران فساران اصفهان در اعتراض به نداشتن آب در جلوی کشتارگاه دست به تجمع اعتراضی زدند.

سه شنبه ۱۵ تیر: جمعی از اهالی خشمگین روستاهای خوزستان برای اعتراض به بی آبی و بی برقی دست به تجمع در سازمان آب و برق استان در اهواز زدند./ سهامداران گروه صنعتی سدید با تجمع مقابل حوزه ریاست قوه قضائیه خواستار پیگیر سریع اجرای حکم قطعی پرونده فرآب مبنی بر انتقال ۳۳ درصد سهام شرکت مذکور به «وسدید» شدند./ تجمع اعتراضی دامداران و کشاورزان اصفهان و مقاومت در برابر یورش نیروی انتظامی.

شنبه ۱۹ تیر: برای دومین روز متوالی، اهالی روستاهای شفت در استان گیلان برای اعتراض به نداشتن راه ایمن دست به تجمع در جاده و مقابل بخشداری و فرمانداری  زدند./ شماری از اهالی روستای مرغا از توابع بخش مرکزی شهرستان ایذه، مقابل ساختمان فرمانداری، دست به تجمع اعتراضی زدند./ شماری از کارگران نانوایی در نیشابور، در اعتراض به عدم افزایش حقوق شان طی چند سال گذشته، دست به اعتصاب زده و از ادامه فعالیت شان خودداری کردند./ پرسنل تأسیسات خط پنج مترو صادقیه گلشهر به ‌دلیل عدم قرارداد و پرداخت نکردن حقوق و مزایا، تجمع اعتراضی برگزار کردند. محل تجمع آنان چهار راه کالج ساختمان اصلی مترو شرکت بهره‌برداری است.

یکشنبه ۲۰ تیر: برای چندمین روز متوالی، کارگران خدماتی شهری شهرداری منطقه ۶ اهواز در اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق از جمع آوری زباله ها خودداری کردند و خیابانهای منطقه کمپلو مملو از زباله شده است./ جمعی از کارگران آب و‌ فاضلاب دشت آزادگان در اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق معوقه خود دست به تجمع زدند./ متل داران بابلسر در میدان شیلات تجمع کردند.

دوشنبه ۲۱ تیر: شماری از رانندگان ناوگان مینی ‌بوسرانی داخل و خارج شهر ارومیه، در این شهر دست به اعتصاب زده و تجمع کردند./ جمعی از کارگران شرکت پتروشیمی خراسان در محوطه این شرکت واقع در بجنورد، دست به اعتصاب زده و تجمع کردند. تجمع این کارگران در اعتراض به وضعیت نامناسب معیشتی، عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و سایر مطالبات حقوقی آنها صورت گرفته است./ جمعی از کارگران شهرداری ارومیه در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و معوقات‌ مزدی مقابل ساختمان شهرداری مرکزی این شهر تجمع کردند./ تجمع اعتراضی اهالی روستای فیض آباد پایین جوین از شهرهای اطراف سبزوار به علت قطعی یک ماهه آب شرب./ جمعی ازمالباختگان کریپتولند برای دریافت سرمایه خود تجمع کردند.

سه شنبه ۲۲ تیر: شماری از کارگران نانوای مشهد در اعتراض به سطح پایین دستمزد، شرایط بد معیشتی و آسیبهای ناشی از قطع مکرر آب و برق مقابل اتحادیه نانوایان این شهر تجمع کردند./ جمعی از جوانان و مردم ازنا در اعتراض به قطع مکرر برق مقابل اداره برق این شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند./ در پی اعتراضات و تجمعات مردم اصفهان در اعتراض به خشک شدن زاینده رود مسئولان این استان مجبور شدند حقآبه کشاورزان روستاهای اطراف اصفهان را آزاد کنند و در پی آن مردم اصفهان به رقص و پایکوبی پرداختند.

چهارشنبه ۲۳ تیر: رانندگان تانکر و کامیونهای حمل مواد سوختی در گمرک پرویزخان واقع در شهرستان قصر شیرین، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، دست به اعتصاب زدند./ تجمع جمعی از فعالان محیط‌ زیست اصفهان با مطالبه حفظ جریان پایدار در زاینده‌رود و با اولویت بخشی به حقآبه محیط‌ زیست.

پنجشنبه ۲۴ تیر: شماری از کشاورزان روستاهای بخش باوی از توابع شهرستان اهواز، در منطقه ملاثانی در اعتراض به قطعی آب، ممنوعیت کشت و تلف شدن احشام و محصولات کشاورزی آنها، تجمع کرده و جاده اهواز – مسجد سلیمان را بستند./ رانندگان زرند کرمان در اعتراض به نخوه تخلیه و عدم رسیدگی و نداشتن امکانات بهداشتی دست به اعتصاب زدند.

یکشنبه ۲۷ تیر: کارگران شرکتی شهرداری پلدختر در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و حق بیمه در چند ماه گذشته دست به تجمع زدند./ کارمندان دانشگاههای سراسر کشور به نشانه اعتراض، مقابل ساختمان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری واقع در میدان خوردین شهرک قدس تهران دست به تجمع زدند./ کارگران سد شفارود برای اعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق دست به تجمع مقابل فرمانداری رضوانشهر در استان گیلان زدند./ برای دومین روز متوالی، کارگران رسمی شرکت آب و فاضلاب اهواز برای اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق وحق بیمه دست به تجمع درنمازخانه محل کارشان زدند./ پرسنل شرکت آهن آجین در معدن مس سونگون ورزقان در اعتراض به اخذ امضای برگه سفید توسط شرکت، اقدام به تجمع اعتراضی در محوطه معدن کردند.

دوشنبه ۲۸ تیر: کارگران بازنشسته مخابرات آذربایجان شرقی در تبریز و چهارمحال و بختیاری در شهر کرد برای اعتراض به عدم تحقق خواسته های شان دست به تجمع مقابل ساختمان شرکت مخابرات زدند./ شماری از مالباختگان موسسه کاسپین – فرشتگان مقابل ساختمان هیات تصفیه واقع در سعادت آباد تهران دست به تجمع اعتراضی زدند./ شماری از بازنشستگان شرکت مخابرات آذربایجان شرقی، مقابل ساختمان این شرکت در تبریز تجمع کردند. تجمع این افراد در اعتراض به عدم اجرای مصوبه سال ۸۹ در خصوص بازنشستگان و همچنین عدم پرداخت معوقات آنها صورت گرفته است./ شماری از کارگران اخراج شده شهرداری منطقه ۲ اهواز مقابل ساختمان شهرداری این شهر تجمع کردند. تجمع این کارگران در راستای مطالبه حقوق قانونی و بازگشت به کار صورت گرفت./ شماری از کشاورزان اصفهان، در داخل ساختمان اداره آب و فاضلاب این شهر تجمع کردند.

سه‌شنبه ۲۹ تیر: جمعی از کارکنان رسمی صنعت نفت شاغل در شرکت پالایش گاز فجر جم در اعتراض به نحوه افزایش حقوق خود مقابل ساختمان این شرکت تجمع کردند.

پنجشنبه ۳۱ تیر:جمعی از کشاورزان دشت شبیلو از توابع شهرستان پلدشت در این منطقه تجمع کردند.

 

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۴۰، آدینه ۱ مرداد ۱۴۰۰- ۲۳ ژوئیه ۲۰۲۱

 

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول