جنبش رنگین کمان بیشماران (مرداد ۱۴۰۰)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

 

در ماه مرداد، ابعاد فقر و فلاکت اکثریت مردم ایران به فراوانی در رسانه های حکومتی پوشش خبری داشته است. بر همین اساس روزبه کردونی، رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی؛ شمار مشمولان فقر مطلق به ۲۵ میلیون نفر رسیده است. فقر مطلق یعنی فرد امکان دسترسی به غذا، آب سالم، سرپناه مناسب و خدمات بهداشتی ضروری را ندارد.

در حالی که بیش ۱۷۰ کشور جهان تورمهای تک رقمی و بیش از ۱۵۰ کشور جهان تورمهای زیر ۵ درصد دارند، ایران با نرخ تورم ۴۸ درصدی نقطه به نقطه، ششمین تورم بالا در بین همه کشورهای جهان را دارا است.

روزنامه سرآمد در شماره روز پنجشنبه ۲۱ مرداد نسبت به تاثیر تورم و اقتصاد نا پایدار بر افزایش وقوع جرم هشدار داد. روزنامه ثروت در شماره روز یکشنبه ۱۷ مرداد وضعیت اقتصادی ایران را در «وخیم ترین حالت» خود در دهه های اخیر اعلام کرد.

نیروهای کار در واکنش به این شرایط فلاکت بار به اشکال گوناگون دست به اعتراض زدند. در مجموعه خبرهای این شماره نبرد خلق، خلاصه دستکم ۴۴۶ حرکت از جانب کارگران، تهیدستان و مزدبگیران را خواهید خواند. از این تعداد حدود ۳۰۰ روز جرکت اعتراضی به گارگران پروژه ای و پیمانی صنایع نفت و پتروشیمی مربوط است. اخبار حرکتهای اعتراضی معلمان، دانشجویان و پرستاران در این ماه به طور جداگانه در ماهنامه نبردخلق منتشر می شود.

 

شصت و‌ چهارمین روز از آغاز اعتصاب کارگران پروژه‌ای نفت

کارگران پیمانی صنعت نفت کشور، از روز شنبه ۲۹ خردادماه، جهت دست یافتن به مطالبات خود کمپینی را تحت عنوان «تخلیه سراسری بیست ده ۱۴۰۰» راه اندازی کرده و این کمپین رفته رفته به شهرهای مختلف کشور کشیده شده است.

در تمام روزهای ماه مرداد کارگران پروژه ای نفت در نقاط مختلف کشور و در شرکتهای مختلف اعتصاب و تجمع کردند.

به گزارش کانال تلگرام شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، روز دوشنبه ۴ مرداد، اعتصاب فراگیر کارگران پیمانی صنعت نفت ۳۷ روزه شد. بخشی از دهها کارگر اعتصابی (عمدتاً کارگران متخصص) با پذیرش خواستهای شان به ‌ویژه دو برابر شدن دستمزد و افزایش روزهای مرخصی به ۱۰ روز در ماه به سر کار باز گشته ‌اند.

شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت دوشنبه ۴ مرداد، موکداً از کارگران خواست برای حفظ دستاوردهای کنونی و به نتیجه رسیدن اعتصاب، هر چه سریعتر در شرکت و محل کار خود نمایندگان قابل اعتماد خود را انتخاب و تشکل مستقلی ایجاد کنند و به شکل متحد در برابر پیمانکاران قرار بگیرند.

روز سه شنبه ۵ مرداد، کارگران شرکت شهداد درپروژه زیرسازی راه آهن مبارکه - سفید دشت در شهرکرد دست از کارکشیدند و به اعتصاب کارگران پیمانی پروژه ای صنعت نفت پیوستند. بنا به گزارشهای منتشر شده در روز پنجشنبه ۷ مرداد اعتصابات سراسری کارگران صنعت نفت ۱۱۷ شرکت، مرکز، کارگاه و بخشهای کارگری به کمپین ۱۴۰۰ پیوستند.

روز یکشنبه ۱۰ مرداد، کارگران پروژه‌های نفتی و صنعتگران ساکن استان چهارمحال و بختیاری با برگزاری تجمعی در شهرستان هفشجان از تداوم اعتصابات کارگران نفت و پتروشیمی حمایت کردند.

به گزارش بهار نیور، با گذشت بیش از ۴۰ روز از آغاز بزرگترین و طولانی ‌تری اعتصاب در حوزه کارگران نفت و گاز و پتروشیمی، هنوز جمعیت بزرگی از آنها به کار بازنگشته و خواستار اجرای کامل شروط خود برای کار شده‌ اند.
روز چهارشنبه ۲۰ مرداد، پنجاه و چهارمین روز اعتصاب کارگران صنعت نفت و گاز همچنان در پالایشگاهها، صنایع پتروشیمی، نیروگاهها و تأسیسات وابسته به این صنعت در شهرهای تهران، اراک، اصفهان، اهواز، آبادان، ماهشهر، جاسک، عسلویه، گچساران و… ادامه دارد.

بنا به گزارشهایی که در روز چهارشنبه ۲۷ مرداد منتشر شد، در پی عقب ‌نشینیهای متعدد شرکتهای پیمانکاری در بسیاری از مناطقی که به اعتصاب سراسری کارگران پروژه ‌ای نفت پیوسته بودند این ‌بار مدیر عامل شرکت پالایشگاه نفت لاوان وعده داده است که شرایط استخدامی ۵۴۰ کارگر این شرکت را از قرارداد موقت به قرارداد با مدت معین تغییر خواهند داد.

تاکنون بسیاری از شرکت‌های پیمانکاری با پذیرفتن برخی مطالبات کارگران اعتصابی مانند افزایش دو برابری مزد، بیست روز کار و ده روز مرخصی و برخی بهبودها در اقامتگاههای کارگری در برابر اعتصاب سراسری عقب نشسته بودند.

به گزارش شورای هماهنگی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، از روز پنجشنبه ۲۸ مرداد کارگران پروژه ای ٢٢ شرکت نفتی در عسلویه برای دومین روز با خواست واکسیناسیون رایگان دست به اعتصاب زدند.

روز پنجشنبه ۲۸ مرداد نمایندگان صنعتگران و کارگران پروژه ‌ای هفشجان که در اعتصاب به سر می برند در نشستی با برخی پیمانکاران به مذاکره و بحث و گفتگو حول شرایط کار کارگران پروژه‌ای نفت پرداختند.

آخرین لیست از برخی مراکز که در آنها کارگران با قبول بیست روز کار و ده روز مرخصی و افزایش دستمزد مورد توافق خود از سوی پیمانکار به کار بازگشته اند عبارتست از: شرکت ایران آروین خط لوله (انتقال گاز قم پارچین)، ( دشت آزادگان، هویزه)، (محل پروژه: نیروگاه زنجان  اورهال)، (پالایشگاه اصفهان)، ( ترمینال صادرات نفت سپاهان)،  ( عسلویه   جوشکار)،  N.p.d، ( عسلویه)، (کارگاه شرکت تهران جنوب)، (خط ۱۲ اینچ  کهنوج)، (خط ۸ اینچ استان شیراز)، (کنار تخته برازجان)، (خط ۶۴ اینچ نجف اباد تیران)، (اسکله نفتی حرا قشم)، (شرکت فلات قاره)، (محل پروژه؛ جفیر)، (پرهام صنعت خوزستان)، (پترو پالایش مهرخلیج)، (پتروشیمی گچساران).

بقیه کارگران پروژه ای به اعتصاب خود ادامه دادند.

 

چهل و یک روز اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه

کارگران نیشکر هفت تپه در روز یکشنبه ۳۱ مرداد، چهل و یک روز اعتصاب خود را پشت سر گذاشتند که ۳۱ روز آن در ماه مرداد بود. به گزارش سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، در این کارگران معترض چندین بار در مقابل فرمانداری شوس تجمع و در مواردی در سطح شهر راهپیمایی کردند.

خواست فوری کارگران نیشکر هفت تپه به قرار زیر است:

- تعیین تکلیف وضعیت شرکت بعد از خلع ید از بخش خصوصی

- پرداخت حقوقهای معوق شده

- بازگشت به کار تمامی همکاران اخراج شده

- تمدید قرار داد کارگران دفع آفات و دیگر کارگران

- مختومه شدن پرونده قضایی وکیل کارگران هفت تپه، خانم فرزانه زیلابی

- واکسيناسيون، سریع و رایگان همگان در مقابل کرونا

همچنین کارگران هفت تپه حمایت خود را از خواست به حق مردم خوزستان اعلام داشته و خواستار رسیدگی فوری به حقوق پایمال شده کارگران و زحمتکشان این منطقه می باشند.

در رویدادی دیگر روز شنبه ۳۰ مرداد، کارگران اخراجی بخش حراست شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه، در دفتر مدیریت این شرکت، دست به تجمع اعتراضی زدند. این کارگران ضمن رونمایی از بنرهایی اعتراضی، خواستار بازگشت به کار خود و تبدیل وضعیت کارگران قراردادی در این شرکت شدند.

 

برخی دیگر از حرکتهای اعتراضی

 

شنبه ۲ مرداد

*گروهی از رانندگان اتوبوسهای شهری شیراز، در اعتراض به وضعیت شغلی خود، دست به اعتصاب زده و از ادامه کار خودداری کردند. به گزارش هرانا، این رانندگان مطالباتی مسبوق به سابقه دارند و با وجود برپایی تجمعاتی که طی ماههای اخیر داشته اند، مسئولان متولی تنها وعده رسیدگی به خواسته های رانندگان را داده اند و در عمل اقدامی صورت نگرفته است.

این کارگران در راستای تشریح مطالبات خود عنوان کردند: با شرایطی که سازمان حمل و نقل برای رانندگان تعیین کرده، کار کردن با اتوبوس برای ما مقرون به صرفه نیست. در شیراز بر خلاف عرف، جدول هزینه بسته نمی ‌شود و تعیین قیمت قطعات را به کارشناسان دادگستری سپرده ‌اند که این افراد صلاحیت قیمت ‌گذاری قطعات را ندارند.

*جمعی از کشاورزان بخش شُعیبیه شوشتر، در اعتراض به عدم پرداخت خسارت ناشی از خشکسالی برای کشت گندم آبی توسط بیمه، مقابل ساختمان مدیریت بانک کشاورزی استان خوزستان واقع در اهواز، تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایلنا، این کشاورزان در تشریح مطالبات خود گفتند: ستاد بحران و اداره کل هواشناسی، خشکسالی را در تمام خوزستان تایید کرده اند و کارشناسان بیمه نیز به این خشکسالی و افت محصول اذعان داشتند ولی مدیریت بیمه «نوای کشاورزان جنوب» در شوشتر از پرداخت خسارت سر باز می زند و کشاورزان را به ستاد بحران برای دریافت خسارت ارجاع می دهد.

*شماری از کارگران مخابرات آذربایجان شرقی، در اعتراض به عدم رعایت همسان‌ سازی حقوق و اجرای مفاد کامل قانون کار، مقابل ساختمان مدیریت شرکت مخابرات تبریز، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش کارگر آنلاین، کارگران در جریان این تجمع خواستار تعیین تکلیف همکاران مشمول صندوق کشوری و پرداخت کلیه معوقات اعم از حق جذب، رفاه و پاداشهای بهره ‌وری از مدیرعامل و اعضای هیأت مدیره شرکت مخابرات استان آذربایجان شرقی شدند. آنها همچنین بر تبدیل وضعیت استخدامی همکاران قراردادی تأکید کردند.

همزمان با تجمع کارگران مخابرات آذربایجان شرقی، کارگران مخابرات چهارمحال و بختیاری نیز در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان مدیریت شرکت مخابرات چهارمحال و بختیاری واقع در شهرکرد، تجمع اعتراضی برپا کردند. کارگران معترض، اهم مطالبات خود را رعایت همسان‌ سازی حقوق و اجرای مفاد کامل قانون کار عنوان کردند.

*شماری از کارکنان مجتمع پتروشیمی آبادان، مقابل درب این مجتمع، تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایلنا، کارکنان معترض خواستار تشکیل شورای اسلامی کار طبق قانون کار و بازگشت به کار همکاران خود هستند. آنها گفتند: کارفرما از تشکیل شورای اسلامی ممانعت می‌کند و در اقدامی ۴ کاندیدای این شورا را که از کارگران همین پتروشیمی هستند، اخراج کرده است.

 

یکشنبه ۳ مرداد

*جمعی از بازنشستگان و مستمری بگیران صندوق بازنشستگی فولاد در استانهای اصفهان و خوزستان مقابل ساختمان این صندوق در مرکز این استانها تجمع کردند. بر اساس گزارش ایلنا، بازنشستگان، مهم ‌ترین خواسته‌ های خود را برخورداری از مستمری بالاتر از خط فقر، درمان رایگان و اصلاح احکام همسان ‌سازی حقوق و انتقال از ردیف ۹ بودجه به ردیف ۷ عنوان کردند و گفتند: دولت مکلف به اجرای تعهدات و پرداخت مطالبات قانونی بازنشستگان فولاد مطابق آییننامه معتبر فولاد است.

*تعدادی از کارگزاران روستایی مخابرات منطقه همدان در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی خود مقابل این شرکت تجمع کردند. به گزارش فارس، این شهروندان همچنین خواستار دریافت تجهیزات و لوازمات ابزار کار، لوازم بهداشتی، ایاب و ذهاب روستاهای اقماری، تهیه لباس کار از سوی کارفرما و حل مشکلات بیمه تکمیلی شدند.

*کارگران شهرداری کوت عبدالله برای سومین روز در این ماه و بیست و سومین روز متوالی دست به اعتصاب و تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگران شهرداری کوت عبدالله در اعتراض به‌ عدم پرداخت معوقات مزدی شان، از روز ۱۰ تیر دست به اعتصاب زده و از ادامه فعالیت شان خودداری کردند. کارگران شهرداری کوت عبدالله از برگزاری جلسه با شهردار و پیمانکار خبر دادند و گفتند: در جلسه ‌ای که با شهردار داشتیم عملا به نتیجه‌ مشخصی نرسیدیم.

کارگران شهرداری کوت عبدالله اظهار داشتند: هم معوقات مزدی داریم و هم پیمانکار بیمه ما را ناقص رد کرده است. از پاسکاری بین شهردار و پیمانکار خسته شده‌ایم. ۲۳ روز است که دست از کار کشیده ‌ایم اما متاسفانه تا به امروز به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم.

 

دوشنبه ۴ مرداد

*کارکنان آبفای شهری و روستایی در باغملک و ایذه، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان در این شهرها تجمع کردند. به گزارش ایلنا، آبداران در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات حقوقی خود، شیر فلکه تأسیسات آب روستاهای این شهرها را بستند. یکی از این آبداران معترض گفت: بیش از یک سال از آخرین پرداختی حقوق ما می ‌گذرد و در سال جاری بدون پیمانکار و حق بیمه و حقوق به حال خود ر‌ها شده ‌ایم. این آبدار روستایی ادامه داد: تا کنون بیش از ده بار دست به تحصن زده ‌ایم. هر بار با یک پرداخت ناچیز شعور و غرور ما را به بازی می ‌گیرند و با وعده ‌های الکی ما را از ادامه تحصن منصرف کرده و‌ امیدوارانه به سر کار باز می‌ گردانند ولی خبری از پرداخت معوقات و حق بیمه نمی‌شود.

*به گزارش رصد بلوچستان، شماری از مردم شهر آبدانان در استان ایلام، مقابل ساختمان اداره برق این شهرستان در اعتراض به قطعی‌ مکرر آب و برق تجمع گردند.

 

سه شنبه ۵ مرداد

*کارگران جایگاههای سی ان جی شهرداری ارومیه در اعتراض به تعطیلی جایگاهها و عدم پرداخت مطالبات شان دست به تجمع مقابل این شهرداری در ارومیه زدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران حاضر در تجمع با اشاره به معوقات پنج ماهه حقوق این کارگران گفت: کارگران جایگاههای سی ان جی از حقوق قانون کار برخوردار نیستند و در ازای ۱۲ ساعت کار روزانه فقط یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان حقوق دریافت می کنند.

*بار دیگر، کارکنان شرکتی اورژانس بوشهر برای اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق دست از کارکشیدند. به گزارش ایرنا، در همین رابطه رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: براساس تصمیم هیات رئیسه این دانشگاه حقوق سه ماه کارکنان شرکتی اورژانس ۱۱۵این استان که قرار بود پایان تیرماه پرداخت شود به دلیل انجام برخی کارهای اداری با تاخیر چند روزه، امروز پرداخت می‌شود.

 

چهارشنبه ۶ مرداد

*کارگران راه آهن (شرکت تروارس) در نواحی ورامین، لرستان، زاگرس، خراسان و همچنین متروی تهران در اعتراض به بلاتکلیفی معیشتی و شغلی دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگران با بیان اینکه ۱۲۶ روز از آغاز سال می‌ گذرد و کارگران ابنیه فنی فقط نیمی از حقوق اردیبهشت ماه خود را دریافت کرده‌ اند، گفتند: با بی‌ توجهی مسئولان به مطالبات کارگران درنهایت تصمیم گرفتیم طبق فراخوانی که از قبل داده بودیم به اعتراضات صنفی خود در چارچوب قانون ادامه دهیم.

 

پنجشنبه ۷ مرداد

*به گزارش اتحادیه هماهنگ کننده رانندگان سراسر کشور، رانندگان اتوبوسهای درون شهری شیراز برای بار دوم دست اعتصاب کرده و خواستار رسیدگی به مشکلات و پرداخت مطالبات شان شدند.

در رویدادی دیگر رانندگان کامیونداران غرب کشور در اعتراض به مشکلات صنفی کامیون‌داران و به‌ ویژه آنانی که در خارج از مرزهای ایران فعالیت می‌ کنند، اعتصاب کردند.

 

آدینه ۸ مرداد

*تعدادی از خانواده های جان باختگان اعتراضات آبان ۹۸ در میدان آزادی تهران با در دست گرفتن عکسهای عزیزان شان تجمع کرده و سردادن شعار و سپس راه پیمایی کوتاه درخیابان آزادی از خیزش مردم خوزستان حمایت کردند. براساس خبرهای منتشره در شبکه های اجتماعی، تجمع کنندگان از جمله شعار می دادند، «از آبان تا خوزستان، اعتراض، اعتراض/ خوزستان تا تهران، اتحاد، اتحاد/ خوزستان آب ندارد، آبان فرزند ندارد. نیروهای سرکوب به تحمع کنندگان درمترو صادقیه یورش بردند و با ضرب و شتم آنان، تعدادی را بازداشت کردند.

 

شنبه ۹ مرداد

*به دنبال انتشار یک فراخوان در حمایت از مردم خوزستان و اعتراض به شرایط کشور، گروهی از هنرمندان و شهروندان در تئاتر شهر تهران دست به تجمع اعتراضی زدند.

به گزارش  هرانا، شهروندان معترض در جریان این تجمع شعارهایی علیه خامنه ای و جمهوری اسلامی سردادند. در ویدئوهای منتشر شده از این تجمع، صدای تیراندازی و یا شلیک گاز اشک‌آور توسط نیروهای نظامی به گوش می رسد.

افزون بر این، شب گذشته نیز شهروندان معترض در شهرهای تهران و گلستان واقع در استان تهران، دست به اعتراض زدند. پس از قهرمانی تیم پرسپولیس و در جریان حضور هواداران این تیم در خیابان‌های تهران، نیروهای نظامی با موتور و باتوم وارد جمعیت شده و سعی در ضرب و شتم و متفرق کردن مردم را داشتند.

در شهر گلستان، در جریان تجمع اعتراضی مردم، شعارهایی از قبیل «این همه سال جنایت، مرگ بر این ولایت و مرگ بر دیکتاتور» سر دادند.

به گزارش امتداد نیوز، روز آدینه ۸ مرداد، شماری از شهروندان، در بلوار ساحلى اهواز دست به تجمع اعتراضی زدند. بر اساس این گزارش، در جریان این اعتراض دستکم ۴ مرد و ۲ زن بازداشت شدند. در همین روز در شهرهای شوشتر، بهارستان، اراک، دهلران، هشتگرد، دزفول و قزوین نیز تظاهراتی با شعار مرگ بر دیکتاتور برگزار شد.

*شماری از کارکنان و مهندسان شاغل در نیروگاه برق حرارتی و گازی زیر مجموعه شرکت مدیریت تولید برق آذربایجان شرقی، در محوطه این شرکت واقع در تبریز، دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، شهروندان معترض از دلایل برگزاری این تجمع را «حذف‌ کارانه ‌های خود از سالهای گذشته، صادر نشدن احکام سال جدید و ترمیم حقوق متناسب با تورم و هزینه زندگی، پرداخت نشدن برخی پاداشهای سالهای گذشته به همراه مزایای انگیزشی و رفاهی و واگذار نشدن ۵ درصد سهام ترجیحی به کارکنان از زمان واگذاری ۴۹ درصد سهام شرکت در سال ۹۴» عنوان کردند.

*کارگران کارخانه فروآلیاژ ازنا برای اعتراض به سطح پایین حقوق، منجمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای دومین بار دست به تجمع زدند. رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان به خبرنگار سفیر افلاک گفت: در راستای رسیدگی به مشکلات کارخانه فروآلیاژ ازنا جلساتی تاکنون تشکیل و مصوباتی در نظر گرفته شد تا با اجرای آن مشکلات اخیر این واحد تولیدی برطرف گردد. مهمترین خواسته کارگران این واحد تولیدی که نسبت به آن معترض بودند، عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل است که پس از بررسیها و جلسات مصوب شد که تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۰ این طرح در کارخانه اجرایی شود.

*یک کارگر جایگاه سوخت اهواز همراه با خانواده و دختر انسولینی خود دست به تجمع مقابل این جایگاه زدند تا به عدم پرداخت ۹ ماه حقوق کارگران این جایگاه سوخت اعتراض کنند. به گزارش ایلنا: این کارگر معترض گفت: حدود ۸ نفر در این جایگاه مشغول به کار هستند که مطالبات حقوقی پرداخت نشده دارند اما به دلیل ترس از اخراج در تجمع شرکت نکردند.

این کارگر افزود: من مستأجر و دارای ۵ فرزند هستم که یکی از آنها انسولینی بوده و نیاز به مراجعه مرتب به پزشک دارد. مشکلات مالی مجبورم کرد تا به همراه خانواده خود مقابل جایگاه سوخت تجمع کنیم تا بلکه صدایمان شنیده شود.

 

یکشنبه ۱۰ مرداد

*به گزارش هرانا، در جریان یک تجمع اعتراضی در حمایت از مردم خوزستان و اعتراض به شرایط کشور در مشهد، تعدای از شهروندان از جمله جواد لعل‌ محمدی و فاطمه سپهری، فعالان مدنی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. این تجمع در پارک ملت مشهد برگزار شد و با ورود نیروهای نظامی و امنیتی به خشونت کشیده شد.

*جمعی از بازنشستگان و مستمری بگیران صندوق بازنشستگی فولاد در اصفهان، اهواز و تهران مقابل ساختمان این صندوق در مراکز این استانها تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این بازنشستگان، مهم‌ترین خواسته‌ خود را برخورداری از مستمری بالاتر از خط فقر، درمان رایگان و اصلاح احکام همسان ‌سازی حقوق و انتقال از ردیف ۹ بودجه به ردیف ۷ عنوان کردند.

بازنشستگان همچنین خواستار پرداخت به موقع هزینه‌ های درمانی بازنشسته فولاد از بودجه ‌های سنواتی، قرارداد درمان برابر آئیننامه استخدامی و دستورالعملهای فولاد، بیمه عمر و حوادث برابر دیگر واحدهای فولادی و بکارگیری فرزند بازنشستگان در ذوب آهن و شرکتهای زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد هستند.

*به گزارش هرانا، گروهی از مالباختگان موسسه مالی کاسپین، مقابل ساختمان هیات تصفیه واقع در تهران، تجمع اعتراضی برگزار کردند. شهروندان معترض ضمن سردادن شعارهایی، خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند. به گفته آنها با وجود گذشت ۵ سال، سپرده گذاران این موسسه به اصل، سود، و ضرر و زیان سرمایه خود نرسیده ‌اند.

در رویدادی دیگر، گروهی از زیان دیدگان صرافی کریپتولند، مقابل ساختمان دادسرای جرائم اقتصادی واقع در تهران، دست به تجمع زدند.

 

یکشنبه ۱۰ مرداد

کارگران شهرداری رودبار برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق و حق بیمه برای ششمین روز متوالی دست از کارکشیدند و در محوطه ساختمان موتوری این شهرداری در استان گیلان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض شهرداری رودبار  گفتند: جمعی از کارگرانی که در مجموعه شهرداری شهرداری این شهر تحت مسئولیت پیمانکار مشغول کارند، در اعتراض به معوقات مزدی خود در محوطه ساختمان موتوری شهرداری این شهر تجمع کردند. کارگران تصریح کردند: در طول چهار تا ۵ ماه گذشته هر ماه بخشی کمی از حقوق خود را به صورت علی‌الحساب دریافت کرده‌ ایم که در نهایت مجموع دریافتی آنها حدود ۵ تا ۶ میلیون تومان است.

 

سه شنبه ۱۲ مرداد

*تعدادی از نانوایان شهرستان بهارستان در استان تهران در اعتراض به عدم افزایش قیمت نان مقابل ساختمان فرمانداری این منطقه تجمع کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، به گفته شهروندان معترض: سه سال گذشته هزینه روزانه کارگر مبلغ ١٠٠ هزار تومان بود و اکنون سه برابر شده اما همچنان قیمت نان ثابت است. در این گزارش آمده است، دولت هیچگونه تسهیلات و ساز و کاری ایجاد نکرده است که دستمزدهای کارگران نانوایی بدون گران شدن نان افزایش پیدا کند و افزایش دستمزد نانوایان بستگی به نرخ نان دارد.

 

چهارشنبه ۱۳ مرداد

*گروهی از دامداران در ایذه، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان فرمانداری این شهر، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، دامپروران شهرک دامپروری نوترگی شهرستان ایذه با توجه به نبود یک نرخنامه مشخص فروش در سرگردانی به سر می‌ برند. دامداران حاضر در این تجمع با طرح پرسش؛ مگر می ‌شود کل کشور یک نرخنامه واحد داشته باشد و شهرستان ایذه یک نرخنامه دیگر؟ عنوان کردند: چرا در این شهر کسی پاسخ درستی نمی ‌خواهد به دامدار بدهد؟ مگر این شهر قانونش با کل کشور فرق دارد؟ گاوداریها با هزاران مشکل و شرایط حاد دارند ادامه می‌ دهند ولی کسی نمی ‌خواهد درک کند که شرایط فعلی برای ما به‌ هیچ‌ وجه منصفانه نیست.

 

یکشنبه ۱۷ مرداد

*بازنشستگان و مستمری بگیران صندوق بازنشستگی فولاد بار دیگر در اصفهان، اهواز و تهران مقابل ساختمان این صندوق در مراکز این استانها تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این بازنشستگان خواستار اجرای عادلانه همسان ‌سازی حقوق با رعایت موازین قانونی هستند. آنها گفتند؛ وقتی که خط فقر ده میلیون تومان اعلام شده، مستمری چهار تا پنج میلیون تومانی کفاف زندگی بازنشستگان را نمی‌ دهد، بنابراین خواستار اصلاح احکام همسان ‌سازی حقوق و انتقال آن از ردیف ۹ بودجه به ردیف ۷ هستیم.

*کارگران شرکت آب و فاضلاب هویزه برای اعتراض به عدم پرداخت ۸ ماه حقوق و ۳ سال حق بیمه دست به تجمع مقابل ساختمان آبفای این شهرستان دراستان خوزستان زدند. یکی از کارگران آبفای هویزه به خبرنگار ایلنا گفت: کارگران شاغل در آبفای هویزه که به عنوان کارگران خدمات و اپراتور ایستگاههای آب و فاضلاب در مناطق مختلف شهر هویزه مشغول به کار هستند، حدود ۸ ماه حقوق و حدود سه سال حق بیمه طلبکارند.

این کارگر با اشاره به میانگین ۱۵ تا ۱۹ سال سابقه کاری خود و همکارانش در آبفای هویزه گفت: ما کارگران با روزی ۱۲ ساعت کار مداوم و سخت از حداقل‌های مزدی محروم هستیم و مسئولان اداره آب و فاضلاب هویزه به مشکلات‌مان اعتنایی نمی‌کنند.

*جمعی از کارگران شهرداری آبادان در تجمع خود از وعده شهردار سابق برای پرداخت بخشی از معوقات مزدی خود خبر دادند و به خبرنگار ایلنا گفتند: در این اوضاع اقتصادی و باوجود تهدید کرونا، حقوق کارگران شهرداری آبادان دستکم دو ماه به تاخیر افتاده و ما با همه سختیها مجبوریم بدون دریافت حقوق کار کنیم. این کارگران با بیان اینکه کارگران این مجموعه از خرداد ماه سال جاری حقوق دریافت نکرده‌اند، گفتند: شهردار سابق که اخیرا تغییر کرده؛ وعده پرداخت حقوق کارگران را داده بود و ما کارگران از دیروز شنبه منتظر دریافت حقوق هستیم.

 

سه شنبه ۱۹ مرداد

*به گزارش هرانا، همزمان با بازداشت حبیب فدایی، شهروند ساکن جونقان، تعدادی از مردم این شهر دست به تجمع اعتراضی زده و خواهان آزادی وی شدند. زنان جونقان در اعتراض به این بازداشت راههای شهر را مسدود کردند. براساس ویدیوهای منتشر شده، اعتراض این شهروندان با خشونت نیروی انتظامی و شلیک گاز اشک آور به سمت معترضان همراه بوده است. معترضان با سردادن شعارهای «جبیب فدای آزادباید گردد» و «جونقان جونقان اتحاداتحاد» خواهان آزادی همشهری حق طلب شان شدند.

به دنبال اعتراضات‌گسترده  مردم جونقان، آقای حبیب فدایی روز بعد آزاد شد و مورد استقبال پرشور مردم قرار گرفت.

*صدها تن از کارگران بهره برداری پتروشیمی کاویان، یکی از ۱۳ شركت زیر مجموعه هُلدینگ پتروشيمي باختر در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس (عسلویه)، از روز ۲۹ تیر دراعتراض نسبت به سطح پایین حقوق بسرمی برند و طی سه هفته اخیر سه بار گردهمایی برگزار کردند. یکی از کارکنان شرکت کاویان به خبرنگار بازار گفت: پرسنل پتروشیمی کاویان در اعتراض به آنچه اجحاف بی ‌رحمانه در حقوق و مزایای ۱۱ساله خوانده می‌ شود طی سه هفته اخیر سه بار گردهمایی برگزار کردند و خواهان پاسخگویی مدیران هلدینگ باختر کاویان شدند.

 

شنبه ۲۳ مرداد

*شماری از مردم معترض به قطعی بی برنامه برق در شهرستان اسلامشهر واقع در استان تهران، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش هرانا، این تجمع به دنبال قطعی هشت ساعته برق در اسلامشهر صورت گرفت. شهروندان معترض در جریان این تجمع، شعارهایی از قبیل: «مرگ بر دیکتاتور و نه غزه نه لبنان، جانم فدای ایران» را سر دادند.

در همین روز مردم معترض راور-کرمان دست به تجمع زدند و با شعار: «مسئول بی کفایت استعفا استعفا» به مقابله با جمهوری اسلامی برخواستند.

مردم محله کشوری اصفهان هم پس از قطع برق بر روی پشت بامها شعار می دادند؛ «مرگ برخامنه ای و مرگ بر  دیکتاتور» سر دادند.

*اعتراضها و تجمعهای کارگری این کارخانه که مدتها است شکل گرفته و البته به دلایل خاص، ابعاد رسانه ای پیدا نکرده است. بنا به گزارشی که روز آدینه ٢٢ مرداد رسانه ای شد، بازرسان اداره کل کار و رفاه اجتماعی که براساس وظیفه معمول خود برای بررسی وضعیت کارگران کارخانه کاشی پاسارگاد سرام قصد ورود به این مجموعه را داشتند با درب بسته مواجه شدند و ظاهراً مسئولان امر نیز از این سکوت راضی هستند.

 

یکشنبه ۲۴ مرداد

*کارگران اخراجی اجرائیات شهرداری اهواز بابرپایی تجمع مقابل ساختمان شورای کلانشهر اهواز ضمن اعتراض به صدور نامه اخراج از سوی شهرداری مرکز و ابلاغ آن به پیمانکاران مربوطه مناطق و عدم پرداخت مطالبات شان خواستار بازگشت به کار شدند. به رهیاب، بیش از ۱۰۰ کارگر اجرائیات شهرداری اهواز هر کدام با متوسط ۵ سال سابقه چند روزی است که بدلیل صدور نامه اخراج تدریجی ، روشن نبودن سرنوشت قرارداد در فرایند بوروکراسی میانه شورا و شهرداری پاسکاری می شوند ضمن اینکه از کار تعلیق و حقوق آن ها نیز پرداخت نشده است.

 

سه شنبه ۲۶ مرداد

*کارگران شرکت پاژن واقع در «نسیم‌ شهر» تهران، در اعتراض به عدم پرداخت حق بیمه و دستمزد برای دومین روز مقابل این مجتع صنعتی دست به تجمع زدند. مدیریت این شرکت، باوجود کسر بخشی از دستمزد پرسنل، از واریز کردن وجه برای پوشش بیمه امتناع کرده و همچنین دستمزد چند ماه کارگران را پرداخت نکرده است. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، یکی از کارگران گفت: «حق و حقوق ‌مان را نمی ‌دهند، اینجا هستند کسانی که ۲۰ سال است که دارند کار می ‌کنند، آمار بیمه را رفتند گرفتند، از سال ۱۳۹۴ کلا یک ماه بیمه ‌مان را ریخته ‌اند، من خودم دو سال است که اینجا هستم فکر می‌کنم جمعا ۶ ماه بیمه ‌مان را نریخته ‌اند.

 

چهارشنبه ۲۷ مرداد

*جمعی از کارگران شهرداری «بستان» واقع در دشت آزادگان استان خوزستان در اعتراض به تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی خود اقدام به برگزاری تجمع کردند. به گزارش کارگر نیوز، حدود ۱۷۰ نفر در مجموعه شهرداری بستان مشغول کار هستند که دارای حدود ۱۴ ماه مطالبات معوقه مزدی می باشند و بیمه آنها نیز حدود سه سال پرداخت نشده است.

 

آدینه ۲۹ مرداد

*جمعی از کشاورزان پارس آباد، در اعتراض به عدم دریافت حقآبه خود، مقابل فرمانداری این شهرستان دست به تجمع زدند. به گزارش کانال تلگرام پارس آباد آنلاین، کشاورزان پارس آبادی،  مقابل فرمانداری این شهرستان دست به تجمع اعتراضی زدند. تجمع این کشاورزان در اعتراض به کاهش جریان آب در کانالها و نرسیدن آن به زمینهای کشاورزی، صورت گرفته است.

 

شنبه ۳۰ مرداد

*جمعی از کارگران شرکت آذرکام ارومیه، در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی ‌شان، دست به اعتصاب زده و در محوطه این شرکت تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایلنا، چند نفر از کارگران شرکت آذرکام که از عدم توجه مسئولان به خواسته های صنفی کارگران گلایه مند هستند، اظهار داشتند: ما به چه زبانی بگوییم مشکل داریم؛ اعتماد ما از کارفرما به دلیل وعده های تو خالی سلب شده و با تغییر مدیریت متاسفانه این روال همچنان ادامه دارد.

کارگران از مسئولان استانداری، فرمانداری، اداره کل کار و صمت خواستند یک بار هم که شده به موضوع عدم پرداخت حقوق کارگران رسیدگی کنند.

*باردیگر، کارگران کارخانه آذرکام در اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق و مطالبات دیگر و بی تفاوتی مسئولان طراز اول استان آذربایجان غربی و شهرستان ارومیه دست ازکارکشیدند و در این واحد تولید کننده آبمیوه، کنسانتره و لواشک واقع در ارومیه کیلومتر ۱۲جاده مهاباد تجمع کردند. به گزارش ایلنا، چند نفر از کارگران کارخانه آذرکام به نمایندگی از طرف تجمع کنندگان ضمن اعتراض به  عدم توجه مسئولان به خواسته های شان گفتند: ما به چه زبانی بگوییم مشکل داریم.

 

اخبار کوتاه منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

 

یکشنبه ۳ مرداد: تجمع دو باره مرغداران یزد برای اعتراض به افزایش قیمتها و کمبود نهاده‌ ها مقابل استانداری./ شهروندان بانه در اعتراض به کشته شدن یک کولبر مقابل فرمانداری تجمع کرده و این تجمع با حمله وحشیانه نیروهای سرکوبگر به خشونت کشیده شد.

دوشنبه ۴ مرداد: بار دیگر، دامداران و کشاورزان اصفهان برای اعتراض به هزینه بالای تولید از جمله گرانی نهاده ‌های دامی با دامهای شان مقابل استانداری تجمع کردند./ جمعی از مرغداران ایلام مقابل استانداری تجمع کرده و خواستار رعایت قیمت مصوب مرغ در این استان شدند. رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغداران استان ایلام در این خصوص گفت: تولید کنندگان خواستار قیمت مصوب کشوری مرغ در استان ایلام هستند./ جمعی از بازنشستگان صدا و سیما در محدوده این سازمان در تهران دست به تجمع زده و خواستار افزایش حقوق‌ و اجرای همسان‌ سازی شدند.

سه شنبه ۵ مرداد: دامداران یزد در اعتراض به کمبود نهاده دامی، گرانی علوفه، بالا رفتن هزینه ‌های تولید و پایین بودن قیمت شیر و گوشت مقابل ساختمان استانداری در یزد تجمع کردند.

چهارشنبه ۶ مرداد: شماری از کامیونداران اهواز، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، با فراخوان قبلی دست به اعتصاب زده و از ادامه کار خودداری کردند./ مردم شهر بستان دشت آزادگان در غرب شهر اهواز در اعتراض به بى آبی./ جمعی از شهروندان ابهر در استان زنجان به نشانه اعتراض به شرایط موجود (خاموشیها، فقدان واکسن و ...) مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان دست به تجمع زدند./ مرغداران کرمان برای اعتراض به نبود و گرانی خوراک مرغ مقابل استانداری تجمع کردند.

یکشنبه ۱۰ مرداد: نیروهای بخش تعمیرات پالایشگاه اصفهان در اعتراض به پایین بودن سطح دستمزدها اعتصاب کرده و در محوطه پالایشگاه دست به تجمع زدند.

دوشنبه ۱۱ مرداد: شماری از کشاورزان اصفهان،  مقابل شرکت سهامی آب منطقه ‌ای این شهر، تجمع کردند.تجمع کنندگان ضمن سردادن شعارهایی علیه شهرداری این شهر، خواستار استفاده از آب زاینده رود جهت مصارف کشاورزی شدند./ بازنشستگان و شاغلان صدا و سیما مقابل مسجد بلال با مطالباتی در رابطه با اجرای همسان سازی، ارتقا کیفیت بهداشت و درمان، اعتراض به مزدهای زیر خط فقر و ... تجمع کردند./ دهها مالباخته شرکت تعاونی رویش نواندیشان دست به تجمع خانوادگی مقابل دفتر رئیس قوه فاسد قضاییه در تهران زدند و خواستار رسیدگی سریع و تعیین تکلیف شدند.

سه شنبه ۱۲ مرداد: شماری از کارگران ‌پیمانکاری فولاد مبارکه اصفهان دست به اعتصاب زده و مقابل ساختمان مرکزی فولاد مبارکه تجمع کردند.

آدینه ۱۵ مرداد: کارکنان حجمی شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان تجمع برگزار کردند. این کارکنان با قراردادهای حجمی، از دریافت حقوق ثابت، عیدی، پاداش، سنوات و مزایای سختی کار محروم هستند.

یکشنبه ۱۷ مرداد: کارگران و پرسنل آب و فاضلاب هویزه در استان خوزستان در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات‌ مزدی خود مقابل این اداره تجمع کردند./ گروهی از مالباختگان موسسه مالی کاسپین، بار دیگر مقابل ساختمان هیات تصفیه واقع در تهران، تجمع اعتراضی برگزار کردند./ جمعی از کارکنان سازمان آتش ‌نشانی ساوه در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان در ساختمان شورای شهر ساوه تجمع اعتراضی برپا کردند./ دور جدید اعتصاب رانندگان اتوبوسهای شهری ارومیه برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان برای هفتمین روز متوالی ادامه یافت.

سه شنبه ۱۹ مرداد: جمعی از نخلداران استان خوزستان در اعتراض به کم آبی، از بین رفتن نخلستانها و سیاستهای قیمت گذاری نادرست صورت گرفته در ساختمان سازمان جهاد کشاورزی این استان دست به تجمع زدند./ شماری از نانوایان یزد در اعتراض به وضعیت بد کاری و‌ معیشتی مقابل ساختمان استانداری یزد دست به تجمع زدند./ مردم آمل در اعتراض به قطعی برق و سوختن وسایل برقی خانه مقابل اداره برق تجمع کردند./ تجمع رانندگان خودروهای استیجاری شرکت مخابرات استان خراسان رضوی در اعتراض به عدم اعلام نرخ خدمات خودرویی در سال ۱۴۰۰پس از گذشت قریب ۵ ماه./ کارگران شرکت اکسیر صنعت تنبک کنگان در استان بوشهر در اعتراض به قرارداد مبنی برعدم افزایش حقوق و پذیرفته نشدن ۲۰ روز کار در ماه دست به اعتصاب دو باره زدند.

شنبه ۲۳ مرداد: جمعی از صاحبان ماشین آلات تهیه و تسطیح کشاورزی و راهسازی دزفول برای اعتراض به قطع سهمیه سوخت مقابل فرمانداری اجتماع کردند./ جمعی از دارندگان ماشین ‌آلات کشاورزی، تهیه و تسطیح و راه ‌سازی دزفول، در اعتراض به قطع سهمیه سوخت و تخصیص سهمیه گازوئیل برای دستگاههای شان تجمع برپا کردند.

یکشنبه ۲۴ مرداد: شماری از کشاورزان اصفهان، مقابل ساختمان استانداری اصفهان در اعتراض به عدم رهاسازی مجدد آب زاینده ‌رود دست به تجمع زدند./ جمعی از صاحبان مسکن مهر ابریشم برای اعتراض به عدم تحویل واحدهای شان دست به تجمع مقابل استانداری و دادگستری استان البرز زدند.

دوشنبه ۲۵ مرداد: جمعی از کارگران سیمبان پیمانی شرکت توزیع برق کشور با برپایی تجمعی خواستار تشکیل نهاد صنفی برای پیگیری مطالبات خود شدند./ کارگران شهرکهای صنعتی ساوه با برپایی تجمعاتی در محل کار خود خواستار واکسیناسیون سریع کارگران شدند./ مردم دهستان گوشلو در پارس‌ آباد مغان در استان اردبیل برای جلوگیری از قطع درختان چندین ساله چنار دست به تجمع اعتراضی زدند.

چهارشنبه ۲۷ مرداد: شماری از فعالان مدنی در کرج، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش هرانا،  در جریان این تجمع تعدادی از فعالان مدنی در محل جان باختن پویا بختیاری در کرج بازداشت و ساعتی بعد آزاد شدند.

شنبه ۳۰ مرداد: شماری از هواداران تیم فوتبال استقلال با حضور مقابل ساختمان این باشگاه به عملکرد نقل و انتقالاتی این باشگاه اعتراض کردند. همزمان هواداران تیم تراکتورسازی تبریز مقابل استانداری دست به تجمع زدند./ جمعی از رانندگان پیک موتوری تهران در اعتراض به عدم رسیدگی مقامات به خواسته های شان و همچنین وضعیت نامناسب معیشتی خود اقدام به برگزاری تجمع کردند.

یکشنبه ۳۱ مرداد: جمعی از اهالی حسین آباد شهرستان زیرکوه برای اعتراض به قطعی و توزیع نامناسب آب دست به تجمع مقابل استانداری خراسان جنوبی زدند./ تجمع اعتراضی هواداران تیم تراکتورسازی تبریز با شعار آذربایجان نخوابیده، تراکتور رو ول نکرده و مسئولان آذربایجان جواب بده./ جوانان بیکار روستای قلعه چنان شهرستان کوت عبدالله در ادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به روند استخدام ها در شرکت فولاد خوزستان و وعده های توخالی برای باری دیگر با همراهی خانواده های شان دست به تجمع مقابل این مجتمع واقع در اهواز، کیلومتر ۱۰ جاده بندر امام زدند./ شماری از کارگران فضای سبز شهرداری کوت عبدالله مقابل شهرداری این شهر تجمع کردند. تجمع این کارگران در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی و مطالبات دیگر آنها صورت گرفته است.

  

منبع: نبرد خلق شماره ۴۴۱، دوشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۰ - ۲۳ اوت ۲۰۲۱

 

 

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول