جنبش رنگین کمان بیشماران (شهریور ۱۴۰۰)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

 

هیاهوی رئیسی جلاد برای رسیدگی به زندگی و معیست تهیدستان و فرودستان خیلی زود در برابر فریاد حق نیروهای کار مَحو شد. وقتی شریک تجاری وزیر کار، سرپرست صندوق بازنشستگی که اندوخته کارگران است می شود، زحمتکشان در می یابند که باندهای درون قدرت برای غارت مردم، پُستهای حکومتی را چگونه بین خود تقسیم می کنند.

وقتی روز پنج‌شنبه ۴ شهریور، در پی یورش نیروهای انتظامی به کاسبکاران محلات “ناژوان” و “نصرآباد” در اصفهان دهها تن از  آنان بازداشت و دکه های شان به آتش کشیده می شود، مردم ستمدیده به خوبی در می یابند که وظیفه نیروهای سرکوبگر یگان پلیس ضدشورش و ماموران انتظامی نه دفاع از مردم محروم، بلکه حمایت از غارتگران است.

وقتی طبق آمار مرکز پژوهشهای مجلس رژیم، بیش از ۶۰ درصد کارگران ایران، از داشتن هر نوع بیمه محروم هستند، معلوم می شود که میلیونها تن از کارگران «نه تنها از مزایای بیمه بی بهره هستند، بلکه سالها کار کردن آنان در سوابق کار آنان محسوب نمی ‌شود و در زمان بازنشستگی و یا نیاز به بیمه بیکاری، از هر دوی این موارد بی ‌نصیب می ‌ماند.»

بر اساس ویدئوهای منتشر شده در شبکه های اجتماعی، به دلیل وجود یک معدن سنگ آهن در روستای حسین ‌آباد در زنجان و افزایش آلودگی محیط زیست در اثر ایجاد گرد و خاک که تاثیر مخرب بر محصولات کشاورزی دارد، اهالی روستا طی چندین روز در دهه اول ماه شهریور، به نشانه اعتراض جاده منتهی به معدن را با هدف ممانعت از ادامه فعالیت آن مسدود کردند که با واکنش جنایتکارانه نیروهای یگان ویژه مواجه شدند. در جریان این درگیری ۸ تن از اهالی مصدوم و ۱۵ نفر دیگر نیز بازداشت شدند.

این خبرها بیان فلاکتی است که جمهوری اسلامی و نظام ولایت فقیه به بارآوزده است. این وضعیت را یک اقتصادان حکومتی چنین ارزیابی می کند.

روز شنبه ۶ شهریور، مسعود نیلی، اقتصاددان حکومتی در گفت و گویی تفصیلی با هفته نامه تجارت فردا در مورد بحران کرونا که این روزها جان شهروندان را به خطر انداخته، همه گیری کرونا را با تورم مقایسه کرده است.

وی گفته است که : «متاسفانه روندی که طی شده است اکنون ما را در شمار چند کشور نخست دنیا از نظر درگیری با این بیماری قرار داده است. حالا شما از گزاره «بحران کرونا»، کلمه «کرونا» را بردارید و به ‌جایش «تورم» بگذارید. باز هم می ‌بینید ما در همان چند کشور نخست درگیر این مساله هستیم. «تورم» را بردارید و به جای آن بنویسید «بیکاری جوانان»، باز هم در بین کشورهای صدر جدول قرار می ‌گیریم. بنویسید «بیکاری جوانان تحصیلکرده»، «بیکاری زنان جوان تحصیلکرده» و ... باز جزو همان چند کشور اول درگیر قرار می‌ گیریم. این وضعیت به ما یک سیگنال نگران ‌کننده می‌دهد؛ این که وقتی در کشور ما مشکلی پیش می ‌آید، رفتنی نیست، ماندگار و مزمن می ‌شود.»

نیروهای کار در واکنش به این شرایط فلاکت بار به اشکال گوناگون دست به اعتراض زدند. در مجموعه خبرهای این شماره نبرد خلق، خلاصه دستکم ۲۳۵ حرکت از جانب کارگران، تهیدستان و مزدبگیران را خواهید خواند. اخبار حرکتهای اعتراضی معلمان، دانشجویان و پرستاران در این ماه به طور جداگانه در ماهنامه نبردخلق منتشر می شود.

 

دوشنبه ۱ شهریور

*کارگران فضای سبز سازمان منطقه ویژه پارس (عسلویه) در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات  معوقه خود اقدام به برگزاری تجمع کردند. به گزارش ایلنا، اجرا و پرداخت طرح طبقه ‌بندی مشاغل، پرداخت پاداش نیمه دوم سال ۹۹ و اجرای طرح بیمه تکمیلی از خواسته‌ های این کارگران است. معترضان می گویند تا کنون چندین بار جهت تحقق مطالبات شان به نهادهای مختلف دولتی مراجعه کرده اند ولی تاکنون اقدامی جهت رسیدگی به خواسته های شان انجام نشده است.

*جمعی از اهالی اهواز برای اعتراض به گرانی میوه و تره بار دست به تجمع  مقابل ساختمان شهرداری این کلانشهر زدند. بر اساس هشت امروز، جمعی از تجمع کنندگان از شهرداری اهواز به عنوان متولی میدان میوه و تره بار الغدیر خواستند که مقابل پدیده دلالی در این میدان مقابله کند. همچنین برخی از آنها خواستار توضیح مسئولان شهرداری اهواز در عدم اجرای احکام قطعی دادگاه مبنی بر تخلیه برخی از غرفه ‌ها شدند.

میدان میوه و تره بار الغدیر اهواز ۲۰ سال پیش به منظور کاهش معضلات اجتماعی، بهداشتی و ترافیکی ساخته شد اما به دلیل تجمع دلالان در این میدان مشکلات بهداشتی و اجتماعی در این میدان بیشتر شده است.

 

سه‌ شنبه ۲ شهریور

*گروهی از کارگران شهرداری بستان واقع در شهرستان دشت آزادگان از استان خوزستان مقابل ساختمان این شهرداری دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگران شهرداری بستان شاغل در بخش فضای سبز و خدماتی شهرداری، حدود ۱۴ ماه دستمزد و سه سال بیمه معوقه دارند. کارگران شهرداری بستان می‌گویند: علاوه بر دستمزد پرداخت نشده، مزایای مزدی معوقه نیز داریم. همچنین نگران حق بیمه‌هایی هستیم که به موقع به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نمی‌شود.

*شماری از رانندگان اتوبوسرانی الوند، محمدیه و مهرگان  در قزوین مقابل ساختمان استانداری این شهر تجمع کردند. بر اساس گزارش تین نیوز، تجمع این شهروندان در اعتراض به عدم حمایت از رانندگان اتوبوس در دوران بحرانی کرونا صورت گرفته است.

یکی از رانندگان در تجمع گفت: برای گرفتن حقمان تجمع کرده ‌ایم؛ طی ۲سال که از شیوع کرونا می ‌گذرد اتوبوسهای زیباشهر، الوند و مهرگان که در مجموع ۴۰ ماشین هستند هیچ یارانه‌ ای دریافت نکرده‌ اند.

*برای باری دیگر،کارگران شهرداری بستان در شهرستان دشت آزادگان دست به تجمع مقابل ساختمان این شهرداری در استان خوزستان زدند. به گزارش ایلنا، کارگران شهرداری بستان معوقات مزدی پرداخت نشده دارند. این کارگران که در بخش فضای سبز و خدماتی شهرداری مشغول کارند، حدود ۱۴ ماه دستمزد و سه سال بیمه معوق دارند.

یکی از کارگران شهرداری بستان به دلیل مبتلاشدن به بیماری کووید ۱۹ در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و حق بیمه و نداشتن پول برای درمان مقابل در ورودی ساختمان شهرداری بستان خوابید و ازهمکاران ش خواست برای حفظ سلامتی خود و دچار نشدن به کووید ۱۹ محت اداره را ترک کنند.

 

چهارشنبه ۳ شهریور

*جمعی از رانندگان اتوبوسرانی ارومیه، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند. به گزارش تسنیم، رانندگان معترض دلایل برگزاری این تجمع را عدم پرداخت معوقات مزدی خود عنوان کردند. این شهروندان روز گذشته نیز در راستای مطالبه خواهی خود مقابل ساختمان استانداری در ارومیه، دست به تجمع اعتراضی زده بودند.

رانندگان معترض از آذر ماه سال گذشته پیگیر مطالبات خود هستند که متاسفانه حدود ۹ ماه از این امر می ‌گذرد و هنوز هم بلاتکلیف بوده و  گاهی به حالت اعتراض خودروهای خود را از چرخه حمل و نقل عمومی شهر ارومیه خارج و گاهی به امید اینکه مطالبات شان پرداخت می‌ شود دو باره به چرخه فعالیت بازمی ‌گردند و این امر سبب شده تا حمل و نقل عمومی شهر با مشکل عدیده ‌ای مواجه شود و در این بین همشهریان علاوه بر پرداخت هزینه گزاف رفت و آمد باید ساعتها در ایستگاه اتوبو‌س معطل بمانند تا شاید بتوانند از اتوبوسهای انگشت شماری که در سطح شهر برای جابه‌جایی در نظر گرفته شده استفاده کنند.

*گروهی از کارگران اجرایی اخراج شده در شهرداری اهواز مقابل ساختمان شورای فرمایشی شهر، تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش عصر ما خوزستان، تجمع این کارگران در اعتراض به صدور نامه اخراج توسط شهرداری مرکز و ابلاغ آن به پیمانکاران مربوطه صورت گرفته است.

*نیروهای سرکوبگر یگان ویژه با یورش به روستای حسین ‌آباد زنجان، ساکنان روستا را مورد ضرب و شتم قرار دادند، به گونه ‌ای که ۸ تن از اهالی مصدوم و راهی بیمارستان شده‌ و ۱۵ نفر نیز بازداشت شدند. به دلیل وجود یک معدن سنگ آهن در روستای حسین ‌آباد و افزایش آلودگی محیط زیست در اثر ایجاد گرد و خاک که تاثیر مخرب بر محصولات کشاورزی دارد، اهالی روستا به نشانه اعتراض جاده منتهی به معدن را با هدف ممانعت از ادامه فعالیت آن مسدود کرده بودند که با واکنش وحشیانه نیروهای سرکوبگر یگان ویژه مواجه شدند. ویدئویی از این حرکت اعتراضی را در زیر مشاهده کنید.

https://www.youtube.com/watch?v=cUtVsMmYoUc

 

یکشنبه ۷شهریور

*کارگران شهرداری بستان در ادامه اعتراض به عدم پرداخت ۱۴ ماه حقوق و ۳ سال حق بیمه برای باری دیگر دست به تجمع مقابل ساختمان این شهرداری در شهرستان دشت آزادگان در استان خوزستان زدند. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از کارگران حاضر درتجمع به گفت: پرداخت نشدن حقوق موجب شده که کارگران برای تمشیت امور زندگی خود به صورت نسیه از مغازه داران خرید کنند که با توجه به طولانی شدن مدت زمان پرداخت و تراکم بدهی حتی فروشندگان نیز دیگر حاضر به دادن نسیه نیستند، همچنین پرداخت نشدن حقوق موجب به تاخیر افتادن بازپرداخت وامها شده که این مشکل برای ضامنین نیز دشواریهایی ایجاد و موجب شرمندگی کارگران نزد این افراد گشته است.

*اهالی روستای سیه باز واقع در شهرستان خوی از استان آذربایجان غربی در اعتراض به تخریب محیط زیست،‌ به علت شروع کار معدن آهک واقع در حد فاصل شهر اِیو اوغلی  و روستای سیه باز، تجمع کردند. به گزارش ایران کارگر، روستائیان در این تجمع خواهان باطل کردن مجوز برداشت آهک از این معدن به سبب نزدیکی آن به زمینهای کشاورزی و منطقه مسکونی شدند. بنا به اظهارات فعالان محیط زیست با شروع بهره برداری این معدن آهک شهر ایو اوغلی و روستای سیه باز که جمعیتی بالغ بر ۷ هزار نفر دارند،  تحت تاثیر ذرات آهکی و فلزات سنگین ریزگردها قرار خواهند گرفت.

 

سه شنبه ۹ شهریور

*جمعی از ناظران کشاورزی استان کرمان برای اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل استانداری اجتماع کردند. به به گزارش ایرنا، تجمع کندگان گفتند: مشکل شان با تصویب طرح مربوط به فعالیت ناظران کشاورزی در مجلس و اختصاص سهمیه استخدام در سطح کشوری قابل حل و پیگیری است و با هدف اطلاع رسانی مشکلات شان در این محل حضور یافته اند.

آنها افزودند: شمار کل ناظران کشاورزی در استان کرمان حدود ۴۰۰  نفر است.

 

چهارشنبه ۱۰ شهریور

*جمعی از کارگران شرکتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان استانداری کردستان واقع در سنندج، دست به تجمع زدند. بر اساس گزارش فارس، افراد حاضر در این تجمع که شمار آنها به حدود ۱۵۰ نفر می رسد، اهم مطالبات خود را تاخیر در پرداخت و عدم افزایش حقوق شان عنوان کردند.

*شماری از کارگران شهرداری امیدیه در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان برای پنجمین روز متوالی مقابل ساختمان استانداری خوزستان واقع در اهواز دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، در ادامه اعترض چهار روز گذشته کارگران در محل کار خود و ساختمان فرمانداری، روز چهارشنبه کارگران تصمیم گرفتنند برای اعتراض‌ از محدوده محل کار و ساختمان فرمانداری در شهرستان امیدیه به مقابل ساختمان استانداری خوزستان در شهر اهواز انتقال دهند. مهمترین موضوع مورد اعتراض کارگران مشخص شدن وضعیت شهرداری با انتخاب شهردار جدید و انجام برنامه مدون در خصوص پرداخت منظم حقوق کارگران است.

*تعدادی از کارگران شهرداری خرمشهر در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان فرمانداری خرمشهر دست به تجمع زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران شهرداری خرمشهر، حقوق ۶ ماه گذشته خود را دریافت نکرده اند.

 

شنبه ۱۳ شهریور

*جمعی از نیروهای خدمات شهری شهرداری یاسوج با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد خواستار پرداخت معوقات مزدی خود شدند. به گزارش فارس، کارگران شهرداری با اشاره به اینکه فقط فروردین ماه حقوق گرفتند گفتند: در این وضعیت سخت معیشتی و بیماری کرونا ۵ ماه است حقوق دریافت نکرده ‌ایم و زندگی برایمان به سختی می‌گذرد. چند ماه است که برای پرداخت حقوق ما وعده امروز و فردا می‌دهند اما اتفاقی نمی افتد و ما هر روز بیشتر از دیروز شرمنده خانواده هایمان می‌شویم.

*شماری از کارگران اخراجی اجرائیات شهرداری اهواز در اعتراض به صدور نامه اخراج از سوی شهرداری مرکز، بار دیگر مقابل ساختمان شورای شهر دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش عصر ما خوزستان، این کارگران اخراجی که دارای سوابق ۴ الی ۶ سال خدمت هستند، در این تجمع ضمن بیان مطالبات خود خواهان رسیدگی مسئولان به این موضوع شدند.

*جمعی از پرسنل جهاد نصر کرمانشاه بار دیگر با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل استانداری کرمانشاه خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این تجمع کنندگان دلیل تجمع خود را عدم پرداخت ۱۳ ماه حقوق، عیدی و سنوات عنوان کردند.

 

یکشنبه ۱۴ شهریور

*اهالی روستای بنک از توابع شهرستان منوجان در اعتراض به تخریب منازل و آلودگی آب توسط معدن آهک بنیاد مستضعفان چندین بار دست به تجمع زدند. در این تجمع اعتراضی چند نفر از اهالی حق طلب روستا به اتهام امنیتی بازداشت شدند.

بر اساس گزارش دانشجو، معدن آهک منوجان یکی از شرکتهای وابسته به شرکت کاوه از زیر مجموعه ‌های بنیاد مستضعفان در یک کیلومتری و بالادست این روستاها قرار دارد. آن طور که از مصاحبه های محلی و اعتراضهای مردم مشخص است بهره وری از این معدن علاوه بر اینکه توجیه اقتصادی برای بنیاد مستضعفان دارد عواید و آلودگیهای حاصل از استفاده از این معدن آب خوراکی و کشاورزی روستا را نیز آلوده و سلامت ساکنان را به مخاطره انداخته است.

بنا به گفته اهالی منطقه بنیاد مجوزهای لازم زیست محیطی را برای ادامه کار این معدن در اختیار ندارد که البته اخیرا این مشکل را به نحوی حل کرده است.

 

دوشنبه ۱۵ شهریور

*جمعی از اهالی روستای غیاضی شادگان با تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان نسبت به نبود مدرسه در این روستا اعتراض و خواهان تکمیل پروژه نیمه تعطیل ساخت تنها مدرسه غیاضی شدند. به گزارش عصر ما خوزستان، دختران و پسران این روستا برای ادامه تحصیل مجبور به ثبت نام در مدارس آبادیهای اطراف و شهر شادگان (فلاحیه) هستند. مدتی پیش اهالی این روستا در اعتراض به نبود آب شرب سالم نیز تجمع کرده بودند.

 

سه شنبه ۱۶ شهریور

*کارگران شهرداری میاندوآب در اعتراض به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق، حق بیمه و همچنین عدم تبدیل وضعیت شغلی شان، برای نهمین روز پیاپی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در این تجمع اعتراضی که مقابل ساختمان شهرداری برگزار شد کارگران فریاد می زدند: «آقا ۶ ماهه یک تومن هم حقوق نگرفته ایم! کجای این انصافه! چه کسی پاسخگوی ما خواهد بود؟ ای ملت، ای انسانها ۶ ماهه دستمزد و حق بیمه ما را نمی دهند!»

کارگران بر پلاکاردهای خود نوشته اند: ▪️۶ ماه حقوق عقب مانده کارگران خدمات شهری/ ما کارگران خدمات شهرداری نان نداریم/ ️امنیت شغلی نداریم (تبدیل وضعیت شغلی)/ خانواده ما کارگران خدمات شهری نیاز به پول دارند.

*گروهی از کارگران بازنشسته کارخانه «سامان کاشی» بروجرد در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود اقدام به برگزاری تجمع کردند. به گزارش کارگر نیوز، درحالی که قرار بود بخشی از مطالبات مزدی کارگران بازنشسته سامان کاشی در روزهای گذشته پرداخت شود و باوجود وعده‌ های مسئولان، این پرداختی هنوز انجام نشده است. این کارگران که تعداد آنها ۳۵۰ نفر است، از ۲۵ اسفند سال ۹۳ بعد از تعطیلی این واحد تولیدی با وجود صدور حکم توقیف اموال کارخانه هنوز نتوانسته‌اند مطالبات معوقه حقوقی و حق سنوات خدمت خود را دریافت کنند.

 

چهارشنبه ۱۷ شهریور

*جمعی از نیروهای شرکتی مخابرات در دومین روز متوالی با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل ستاد اجرایی فرمان امام، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش ایلنا، این پرسنل شرکتی در خصوص دلایل تجمع خود اظهار داشتند: برای دومین روز دست به اعتراض صنفی زده ‌ایم و از مقامات می ‌خواهیم هرچه زودتر ایثارگران شرکتی مخابرات را تبدیل وضعیت کنند. تبدیل وضعیت به رسمی و قرارداد دائم، حق قانونی ایثارگران است و مخابرات باید به قانون مصوب مجلس تمکین کند.

*در جریان تصرف زمینهای بازنشستگان در شهرک زیتون در سرخه حصار توسط سپاه پاسداران، شمار زیادی از اهالی این شهرک جلوی وزارت راه و شهرسازی دست به تجمع زدند. به گزارش کانال تلگرام کارگر نیوز، یکی از معترصان در این خصوص گفت، در ۳۲ سال پیش برخی از واسطه‌ های برخوردار از رانت در میان کارگزاران حکومتی به فروش زمینهای این منطقه روی ‌آوردند. پولهای بسیاری از مردم گرفتند و به آنها سندهایی ارائه دادند که مربوط به زمینهای این منطقه بود. اما اکنون سازمان محیط زیست معتقد است که این زمینها مجوز ساخت و ساز ندارند و حریم کمربند سبز تهران محسوب می ‌شوند.

 

پنجشنبه ۱۸ شهریور

*جمعی از شهروندان و فعالان مدنی در رابطه با تحولات اخیر کشور افغانستان در شهرهای تهران، مشهد، بوشهر و کرمان دست به تجمع اعتراضی زدند. معترضان با به همراه داشتن پلاکاردها و سردادن شعارهایی هایی نسبت به تحولات اخیر افغانستان واکنش نشان دادند.

به گزارش بی بی سی، در مواردی نیروهای امنیتی گوشیهای موبایل شهروندان معترض را ضبط کرده ‌اند. در تهران جمعی از شهروندان و فعالان مدنی در رابطه با تحولات اخیر کشور افغانستان، در خیابان میرداماد تهران دست به تجمع اعتراضی زدند.

 

آدینه ۱۹ شهریور

*برای چندمین بار، مردم روستای بنک از توابع شهرستان منوجان در استان کرمان در اعتراض به شروع کار دوباره معدن آهک پس از یک سال تعطیلی دست به اعتراض زدند. به گزارش کانال تلگرام اتحاد، اهالی روستا می ‌گویند راه‌اندازی دوباره این معدن، آلودگی آب روستا و نابودی نخلستانهای شان را در پی خواهد داشت. به گفته یکی از اهالی این روستا، پسماند فعالیتهای معدنی به داخل روستا می ‌آید و آب رودخانه مسموم می ‌شود. وی همچنین گفت با ادامه کار این معدن، زمینی برای کشاورزی و دامداری نمی ‌ماند. گفتنی است سال گذشته با شروع ناگهانی کار معدن، انفجار ناگهانی دینامیت باعث بند ‌آمدن زبان چند کودک شد و تعدادی از خانه ‌ها نیز ترک برداشت.

 

شنبه ۲۰ شهریور

*شماری از کارگران پیمانی فضای سبز شهرداری مناطق یک، دو و سه آبادان و منطقه آزاد اروند در اعتراض به مشکلات صنفی خود، همزمان مقابل ساختمان شهرداری مرکزی و دفتر شورای قلابی شهر آبادان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران فضای سبز حاضر در این اجتماع صنفی اظهار داشتند که مطالبات مزدیشان از ابتدای سال جاری به تاخیر افتاده است. به گفته آنها؛ از فروردین تا تیر ماه (که آخرین حقوق خود را دریافت کرده ‌اند) هر ماه به صورت علی ‌الحساب پایه حقوق دریافت کرده ‌اند و از سایر مزایای حقوقی خود همانند اضافه‌ کاری و نوبت کاری محروم بوده ‌اند.

*شماری از کارگران خدمات و فضای سبز شهرداری هویزه در محوطه ساختمان شهرداری این شهر تجمع کردند. به گزارش عصر ما خوزستان، تجمع این کارگران در اعتراض به عدم پرداخت حق بیمه ‌و ۳ ماه حقوق معوقه آنها صورت گرفته است.

وضعیت بسیار نامساعد کارگران شهرداریهای سراسر کشور که در چنگ شرکتهای پیمانکاری واسطه ای اسیرند به اعتراض سراسری این کارگران در سالهای اخیر تبدیل شده است.

*جمعی از مالباختگان صندوق امین با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل استانداری خوزستان در اهواز، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، آنها شعارمی‌ دادند: مسئول بی‌کفایت، نمیخوایم، نمیخوایم!/ خوزستان بیچاره، مسئول خوب نداره. و در روی پلاکارد آنها نوشته شده بود: ما مال‌باختگان صندوق خانم قلندری خواستار تعیین‌ تکلیف... بی ‌ارزش شدن آن و بازپس ‌گیری آن هستیم، ما را یاری کنید.

*شماری از کارمندان ادارهٔ آب سوسنگرددراعتراض به عدم  پرداخت معوقات بیمه و حقوق ۲ میلیونی، تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش عصر ما خوزستان، کارمندان اداره‌ آب و فاضلاب سوسنگرد در اعتراض به عدم پرداخت معوقات بیمه‌ ای و حقوق مقابل اداره‌ آب و فاضلاب خوزستان دست به تجمع زدند. کارمندان اداره آب و فاضلاب سوسنگرد به دلیل عدم پاسخگویی مسئولان استانی و شهرستانی نسبت به عدم پرداخت معوقات بیمه و از همه مهمتر حقوق ۲ میلیون تومانی دست به تجمع اعتراضی زدند

 

یکشنبه ۲۱ شهریور

*بازنشستگان و مستمری ‌بگیران فولاد اصفهان مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی دست به تجمع زدند. به گزارش کانال تلگرام اتحاد بازنشستگان ایران، حاضران در این تجمع نسبت به کسر ٢ میلیون تومان از حقوق همسانسازی بازنشستگان اعتراض کردند.

همزمان جمعی از بازنشستگان و مستمری ‌بگیران صندوق بازنشستگی فولاد خوزستان مقابل ساختمان این صندوق در اهواز تجمع کردند. این بازنشستگان خواستار تحقق مطالبات معیشتی و حقوقی خود هستند.

*شماری از مالباختگان و‌ حواله‌داران شرکت سایپا دیزل‌ در اعتراض به عدم تحویل کامیونهای ثبت‌ نامی، مقابل این شرکت تجمع کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، شهروندان معترض در سال ۱۳۹۵ در طرح ساماندهی و تعویض خودروهای فرسوده ثبت ‌نام کرده بودند و قرار بود سال ۹۶ خوردروهای شان تحویل داده شود.

*شماری از کارگران معدن زغال سنگ گلتون برای سومین روز متوالی مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان زرند تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران معدن زغال سنگ گلتون گفتند: به سبب حضور پیمانکار بخش خصوصی، آنها از دریافت همه مزایای قانونی کار بی ‌بهره ‌اند. در عین حال کارفرما به بهانه کمبود منابع مالی دستمزد کارگران را به صورت حداقلی بدون درنظر گرفتن اضافه کاری‌ها پرداخت می‌ کند.

*کارگران شهرداری الشتر واقع در استان لرستان در اعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه معوقات مزدی و حق بیمه‌ جلوی ساختمان شهرداری تجمع کردند. به گزارش کارگرنیوز، حدود ۱۱۰ کارگر به صورت جمعی در مجموعه شهرداری اَلِشتر کار می ‌کنند که جدا از حقوق در سال جاری مطالباتی از سالهای گذشته بابت حقوق عقب افتاده طلبکارند که به حدود ۲۰ ماه می ‌رسد.

 

سه شنبه ۲۳ شهریور

*کاربران کریپتولند برای اعتراض به توقف پرداخت داراییها برای پنجمین بار در این ماه، مقابل صرافی کریپتولند واقع در برج نگار میدان ونک تهران تجمع کردند. به گزارش هرانا، بیش از ۳ ماه از دستگیری مدیرعامل صرافی رمزارز کریپتولند و بلوکه شدن داراییهای کاربران این صرافی می‌گذرد.

 

شنبه ۲۷ شهریور

*شماری از کارگران مجموعه ورزشی آزادی، در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی شان، مقابل ساختمان وزارت ورزش و جوانان واقع در تهران، تجمع اعتراضی برگزار کردند. بر اساس گزارش فارس، حدود ۴۰ نفر از کارگران این مجموعه، از عدم پرداخت مطالبات مزدی ۷ ماهه خود گلایه مندند و خواهان پرداخت به موقع حق‌ الزحمه خود شدند.

 

یکشنبه ۲۸ شهریور

*جمعی از بازنشستگان و مستمری بگیران صندوق بازنشستگی فولاد در استانهای خوزستان، اصفهان و تهران مقابل ساختمان این صندوق در مراکز این استانها تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این بازنشستگان، مهم ‌ترین خواسته ‌های خود را برخورداری از مستمری بالاتر از خط فقر، درمان رایگان، اصلاح احکام همسانسازی حقوق، برخورداری از امکانات رفاهی، خدمات درمانی یکپارچه و کارآمد طبق آیین نامه فولاد عنوان کردند.

 

سه شنبه ۳۰ شهریور

*کارگران شهرداری کوت عبدالله در اعتراض به‌ عدم پرداخت معوقات مزدی خود، برای ششمین بار در این ماه مقابل استانداری خوزستان خوزستان و شورای فرمایشی شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایلنا، یکی از این کارگران گفت: در روزهای گذشته هرچه از فرمانداری کارون پیگیری کردیم، نتیجه‌ای نگرفتیم به همین دلیل، مقابل شورای شهر آمدیم؛ چهار ماه است که بدون حقوق و بیمه به سر می‌بریم و می‌خواهیم بدانیم پاسخ مسئولان به این وضعیت ناراحت کننده چیست؟ یکی از این کارگران گفت: در روزهای گذشته هرچه از فرمانداری کارون پیگیری کردیم، نتیجه‌ای نگرفتیم به همین دلیل، مقابل شورای شهر آمدیم؛ ۴ ماه است که بدون حقوق و بیمه به سر می ‌بریم و می ‌خواهیم بدانیم پاسخ مسئولان به این وضعیت ناراحت‌کننده چیست؟

 

*شماری از ساکنان روستای انجلاس از توابع همدان مقابل ساختمان فرمانداری همدان دست به تجمع زدند. به گزارش ایسنا، تجمع این شهروندان در اعتراض به فعالیت شرکت برق در زمینهای شان صورت گرفته است. این در حالی است که فرماندار همدان مدعی شد: زمینها متعلق به اداره ‌کل منابع طبیعی استان است و زمین شخصی افراد نیست.

 

*جمعی از کارگران پیمانی پله برقیهای ۴ خط متروی تهران مقابل ساختمان شورای شهر تجمع کردند. بر اساس گزارش ایلنا، ، این کارگران نسبت به تعویق سه ماهه در پرداخت حقوق خود از سوی شرکت پیمانکار اعتراض دارند. یکی از کارگران حاضر در تجمع گفت: سه ماه است که حقوق نگرفتیم. سنوات و هنوز عیدی سال ۹۹ ما نیز واریز نشده و خرداد ماه آخرین حقوقی بود که دریافت کردیم. او گفت: همچنین حق بیمه خرداد ماه سال ۹۹ ما را هم واریز نکردند، شکایت کردیم، اما به جایی نرسیدیم.

*کارگران شهرداری نیکشهر برای اعتراض به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق دست ازکارکشیدند و در محوطه این اداره در استان سیستان و بلوچستان تجمع کردند. به گزارش رسانک، یکی از کارگران معترض گفت: با وجود اینکه ما کارگران شهرداری در شرایط حاد کرونایی با به خطر انداختن جان خود در محل کار حاضر شدیم، اما مسئولان این نهاد از دادن حق و حقوق و مزایای ما خودداری می کنند.

 

چهارشنبه ۳۱ شهریور

*رانندگان خودروهای استیجاری شهرداری ارومیه برای اعتراض به عدم عقد قرارداد و سطح پایین حقوق دست به  تجمع مقابل باغ رضوان شهر مرکزی استان آذربایجان غربی زدند. به گزارش تسنیم، تعدادی از رانندگان معترض گفتند: پیش از تجمع آنان و اعتراض به دلیل عدم تحقق مطالبات شان، شهردار جدید ارومیه آنان را تهدید کرده و گفته است هیچ قراردادی با افرادی که دست به اعتراض زده ‌اند بسته نمی ‌شود و متاسفانه مسئولان به جای حل مشکلات شهر و شهروندان، صورت مساله را با تهدید پاک می ‌کنند.

 

ادامه اعتصاب کارگران پیمانی نفت و پتروشیمی

روز دوشنبه اول شهریور، کارگران تلمبه خونه (مرکز انتقال نفت ) بندر عباس (شرکت پیمانکاری صالحی) در اعتراض به خلف وعده پیمانکار مبنی برپرداخت حقوق معوقه دست از کارکشیدند. حقوق کارگران این تلمبه خونه واقع در جنب پالایشگاه بزرگ بندرعباس از اردیبهشت سال جاری از طرف شرکت پیمانکاری صالحی پرداخت نشده است.

شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت (از این پس "شساکپن") در روز دوشنبه اول شهریور اعلام کرد: «تماسها با همکاران ما از سوی پیمانکاران برای بازگشت به کار هر روز بیشتر می شود. بعضا با دادن وعده هایی در تماسهایی که گرفته می شود، تلاش می شود همکاران ما را به محل کار بکشانند، تا صف اعتصاب را تضعیف کنند.»

بنابر گزارش خبرهای دریافتی به "شساکپن" «۴۰ کارگر پیمانی شرکت جم ۲ در پارس جنوبی از روز اول شهریور به اعتصاب دهها هزار نفره کارگران پروژه ای پیمانی نفت پیوستند.

به گزارش روز چهارشنبه ۳ شهریور"شساکپن" «در ایذه امروز در شصت و‌ هفتمین روز از آغاز اعتصاب کارگران پروژه‌ای نفت، شمار کثیری از کارگران پروژه ای ساکن این شهر،در محوطه اشکفت سلیمان مجمع عمومی خود را برگزار کردند.»

روز شنبه ۶ شهریور، جمعی از کارگران ارکان ثالث شرکت ملی حفاری، مقابل ساختمان این شرکت تجمع کردند. به گزارش نفیر نفت، کارگران معترض از جمله مطالبات خود را اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، همسانسازی حقوق و حذف پیمانکار نیروی انسانی عنوان کردند.

در همین روز کارگران پیمانی شرکت ملی حفاری با تجمع مقابل ساختمان شرکت در اهواز به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل اعتراض کردند.

به گزارش "شساکپن"، روز سه‌ شنبه ۹ شهریور بنا بر فراخوانی از قبل اعلام شده جمعی از همکاران پروژه‌ای ما در شهرستان ایذه در راستای پیگیری مطالبات خود مقابل فرمانداری شهرستان ایذه تجمع برگزار کردند.

در همین روز کارگران پروژه ‌ای شاغل ما در شرکت ODCC پالایشگاه اصفهان در اعتراض به عدم افزایش دستمزدها مجدداً دست به اعتصاب زدند. این کارگران از جمله کارگران اعتصابی بودند که بعد از وعده های پیمانکار مبنی بر افزایش دستمزدها و  ٢٠ روز کار و ١٠ روز مرخصی سر کار بازگشته بودند. اما با توجه به اینکه کارفرما به  وعده خود عمل نکرد کارگران دوباره به اعتصاب برگشتند.

به گزارش "شساکپن"، روز شنبه ۱۳ شهریور، کاربران کریپتولند شرکت تهران جنوب در اسکله مجیدیه با مطالبه تعیین تکلیف وضعیت نابسامان شغلی و معیشتی و در اعتراض به عدم پاسخ مسئولان به خواستهای شان تجمع کردند.

به گزارش ایلنا، در همین روز تعدادی از پذیرفته‌شدگان آزمون استخدامی نفت سنگین پالایشگاه قشم در اعتراض به بلاتکلیفی وضعیت استخدامی خود، مقابل ساختمان شرکت تابان انرژی پاسارگاد تجمع کردند

روز دوشنبه ۱۵ شهریور، کارکنان پتروشیمی کاویان اعتصاب خود را از سر گرفتند

به گزارش "شساکپن"، روز سه شنبه ۱۶ شهریور ، شماری از کارکنان پتروشیمی بندر امام مقابل این شرکت دست به تجمع اعتراضی زدند.

روز سه شنبه ۱۶ شهریور، هشتاد روز از اعتصاب شکوهمند کارگران پیمانی صنایع نفت گذشت.

به گزارش "شساکپن"، روز چهارشنبه ۱۷ شهریور، شماری از کارگران پروژه های نفت و گاز با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل ساختمان مجلس، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

تاکنون ۳۰ شرکت پیمانکاری از مجموع بیش از ۱۰۰ مرکز در حال اعتصاب مجبور شدند تا با بخشی از خواستهای کارگران اعتصابی که افزایش حقوق پایه بخش مهمی از این خواستها است توافق کنند.

روز شنبه ۲۰ شهریور گروهی از کارگران شرکت اکسین صنعت و همکارانمان در پروژه توسعه میدان زیلایی که در منطقه هفت شیدان مشغول به کار هستند با تجمع روبروی فرمانداری مسجدسلیمان خواستار رسیدگی فوری به مطالبات خود شدند.

روز سه‌ شنبه ۲۳ شهریور، کارگران ارکان ثالث شیفت صبح پالایشگاه فجر جم از رفتن به سر کار خودداری کرده و مقابل درب پالایشگاه دست به تجمع زدند.

روز سه‌ شنبه ۲۳ شهریور، همکاران ارکان ثالث ما در شیفت صبح پالایشگاه فجر جم در اعتراض به تعرضات هر روزه به زندگی و معیشت شان از جمله عدم پرداخت مطالبات بک پی یک سان با دیگر شرکتهای گازی و نفتی همجوار و حذف اضافه کاری غیر موظفی دست از کار کشیده  و مقابل درب پالایشگاه تجمع کردند.

به گزارش "شساکپن"، روز سه‌ شنبه ۲۳ شهریور، کارگران پروژه‌ای از مشاغل جوشکار، فیتر، سیویل، داربست‌ بند، نصاب، قالب ‌بند و بتون‌ ریز در شرکت استیم شاغل در سایت یک پتروشیمی بوشهر در اعتراض به عدم تحقق وعده‌ های پیمانکار دست به اعتصاب زدند.

روز چهارشنبه ۲۴ شهریور، برای دومین روز متوالی، کارگران شرکت مارون صنعت تهران واقع در شهرک صنعتی اشترجان اصفهان برای اعتراض به عدم تحقق مطالبات شان از رفتن برسرکارشان خودداری کردند و مقابل درب ورودی محل کارشان تجمع کردند.

روز شنبه ۲۷ شهریور، جمعی از کارکنان پتروشیمی بندر امام در اعتراض به  انتقال ۳۰۰ نفر از کارگران به زیر نظر شرکت عملیات غیرصنعتی بندر ماهشهر، در نهمین روز اعتراض خود در مقابل پتروشیمی بندر امام دست به تجمع اعتراضی زدند.

در همین روز کارگران شاغل در فاز ١٤ نیروهای اکسیر در بخش ١٠٦ و ١٠٨ در اعتراض به خلف وعده پیمانکاران  مجدداً دست به اعتصاب زده و با شعار نترسید، نترسید ما همه با هم هستیم به طرف دفتر مدیریت مپنا حرکت کرده و در آنجا تجمع کردند.

همزمان گروهی از کارگران شرکت پیمانکاری پارس قدرت شاغل در پتروپالایش کنگان، دست به اعتصاب زده و از ادامه فعالیت شان خودداری کردند.

به گزارش "شساکپن"، «بیش از سه ماه اعتصاب ما کارگران پروژه ای نفت تا همین امروز دستاوردهای مهمی داشته و پیمانکاران را در موقعیت ضعیف تری قرار داده است و امروز نیز اعتراضات در میان بخشهای مختلف نفت گسترده است.»

روز دوشنبه ۲۹ شهریور، تعدادی از کارگران پالایشگاه گاز فجر جم نسبت به پایین بودن دستمزدها و شرایط شغلی خود اعتراض کرده و در محوطه این پالایشگاه تجمع کردند.

بر اساس گزارش ایلنا، تجمع کنندگان خواسته‌ های خود را حذف اضافه کاری غیرموظفی و پرداخت نشدن حقوق معوقه یک سان با دیگر شرکتهای گازی و نفتی همجوار اعلام کردند.

روز سه‌شنبه ۳۰ شهریور جمعی از کارگران پتروشیمی بندر امام در اعتراض به اقدام این شرکت نسبت به قراردادن وضعیت و انتقال ۳۰۰ نفر از پرسنل به زیر نظر شرکت عملیات غیرصنعتی بندر ماهشهر، برای چندمین بار دست به تجمع اعتراضی زدند.

به گزارش "شساکپن"، روز چهارشنبه ۳۱ شهریور «همکاران پروژه ای ما در شرکت تولید برق غرب کارون در اعتراض به خُلف وعده کارفرما مجدداً دست به اعتصاب زدند.  ... کارگران در هر کجا که با خلف وعده ها روبرو می شوند دوباره وارد اعتصاب می شوند و در محل نیز پیگیر دیگر مطالبات خود هستند. بدین ترتیب اعتصاب و اعتراض در میان کارگران نفت ادامه دارد.» بدین ترتیب اعتصاب و تجمع کارگران برخی از شرکتهای پیمانی برای نود و پنجمین روز ادامه پیدا کرد.

 

کُنِشهای اعتراضی کارگران هفت تپه

به گزارش کانال تلگرام سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، روز سه شنبه ۲ شهریور، کارگران اخراجی حراست هفت تپه با تجمع اعتراضی در دفتر مدیریت خواستار بازگشت به کار ادامه شدند.

روز چهارشنبه ۱۰ شهریور، جمعی از کارگران اخراجی غیرنیشکری و دفع آفات مجتمع نیشکر هفت‌ تپه، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، در محوطه این شرکت دست به تجمع اعتراضی زدند.

روز دوشنبه ۱۵ شهریور جمعی از کارگران شرکت هفت تپه در اعتراض به عدم تعیین تکلیف مالکیت و مدیریت شرکت و عزل و نصبهایی که توسط مدیران اسدبیگی صورت می گیرد دست به اعتراض زده و در محوطه‌ شرکت تجمع و راهپیمایی کردند. کارگران معترض همچنین مدیران شرکت را از دپارتمان مدیریت بیرون کرده و درب دپارتمان مدیریت را بستند.

روز سه شنبه  ۱۶ شهریور، جمعی از کارگران شرکت هفت تپه در اعتراض به عدم پاسخگویی مقامات به خواسته های شان دست به تجمع زدند.

روز شنبه ۲۷ شهریور، جمعی از کارگران اخراجی غیر نیشکری مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، در محوطه این شرکت دست به تجمع اعتراضی زدند.کارگران معترض خواهان بازگشت به کار، تبدیل وضعیت شغلی خود و همچنین تمدید قراردادهای شان هستند.

 

اخبار کوتاه منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

دوشنبه ۱ شهریور: تجمع مالباختگان شرکت سرمایه گذاری مسکن پردیس رشت مقابل دفتر این شرکت

چهارشنبه ۳ شهریور: رانندگان اتوبوس شرکت واحد شهرستان ساوه در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی مقابل ساختمان فرمانداری این شهر تجمع اعتراضی برپا کردند./ برای سومین روز متوالی کامیونداران و رانندگان کامیون در مرز باشماق اعتصاب کردند. افزایش کرایه‌ ها و امنیت شغلی مهم ‌ترین مطالبات رانندگان کامیون و کامیونداران در چند سال اخیر به شمار می‌رود.

پنجشنبه ۴ شهریور: جمعی از کشاورزان شرق اصفهان مقابل دفتر یکی از مجلس نشینان این شهر، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبه حقآبه دست به تجمع اعتراضی زدند./ تجمع اعتراضی کارگران و پرسنل تونل سیاه ‌طاهر در فرمانداری شهرستان ثلاث باباجانی از توابع استان کرمانشاه. کارگران تونل سیاه طاهر ۶ ماه است که حقوقی دریافت نکرده ‌اند.

شنبه ۶شهریور: شماری از نانوایان در برابر ساختمان استانداری یزد دست به تجمع اعتراضی زدند و خواسته ‌های شان را نشان دادند./ شماری از اهالی مریوان در اعتراض به کمبود آب در برابر ساختمان اداره آب و فاضلاب تجمع کرده و خیابان اصلی را مسدود کنند./ تجمع هواداران تیم فوتبال تراکتور در محوطه استادیوم تختی تبریز در اعتراض به وضعیت بحرانی این تیم./ جمعی از کارگران شهرداری رودبار با تجمع مقابل ساختمان شهرداری خواستار پرداخت ۵ ماه حقوق عقب افتاده خود شدند.

یکشنبه ۷ شهریور: کارگران شهرداری بستان در اعتراض به عدم پرداخت بیش از یک سال مزد دست به تجمع زدند./ کارگران شهرداری بستان  واقع در دشت آزادگان برای چندمین بار در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای معوقه خود مقابل ساختمان شهرداری این شهر دست به تجمع زدند./ کارگران سد شفارود رضوانشهر در استان گیلان برای اعتراض به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق دست به تجمع در جاده زدند./ شماری از کارکنان شرکت نصر کرمانشاه با پهن کرد سفر های خالی، نسبت به عدم پرداخت مطالبات مزدی خود مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند./ تجمع کارگران خطوط ابنیه فنی راه‌ آهن آذربایجان در اعتراض به  تاخیر در پرداخت معوقات تجمع کردند./ جمعی از مالباختگان شرکت ریگان خودرو و شهر خودرو در اعتراض به عدم رسیدگی به مشکلات شان مقابل ساختمان این شرکت در تهران تجمع کردند.

دوشنبه ۸ شهریور: صدها تن از اهالی محله بازار چشمه علی مسجد سلیمان با تجمع مقابل بانک ملی شعبه چشمه علی به تعطیلی این شعبه اعتراض کردند.

چهارشنبه ۱۰ شهریور: شهروندان زاهدان‌ جهت اعتراض به بی ‌توجهی مسئولان شهرداری منطقه ۵ به وضعیت آشغالهای انباشته شده در سطح شهر، جلوی درب این اداره را با آشغال مسدود کردند./ کارگران شرکتی شهرداری سراوان  برای اعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق و عدم پاسخگویی مسئولان دست به تجمع در دفتر شهردار این شهر در استان سیستان و بلوچستان زدند.

پنجشنبه ۱۱ شهریور: برای چهارمین روز متوالی، اهالی روستای پادوک از دهستان لیشتر با تجمع به تغییر مرز جغرافیایی به تجمع ادامه دادند. این تجمع از روز دوشنبه ۸ شهریور، مقابل فرمانداری گچساران و استانداری کهگیلویه و بویراحمد برپا شد.

شنبه ۱۳ شهریور: اعتصاب کارگران تهران جنوب در بندر مجیدیه. کارگران اعتصابی در هوای گرم و شرجی هوا جایی هم برای استراحت ندارند./ کارگران غار علی صدر برای اعتراض نسبت به بلاتکلیفی شغلی به دنبال تعطیلی این مجموعه سیاحتی در چارچوب مقابله با شیوع بیماری کووید ۱۹، مقابل استانداری همدان اجتماع کردند.

یکشنبه ۱۴ شهریور: جمعی از کارگران شهرداری خرمشهر در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات معوقه‌ شان بار دیگر مقابل فرمانداری این شهر دست به تجمع زدند./ اعتصاب دامنه دار کارگران شرکت بلند طبقه  شهرستان نیکشهر در استان سیستان و بلوچستان برای اعتراض به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق./ تجمع رانندگان فرودگاه امام در اعتراض به بلاتکلیفی شغلی و معیشتی مقابل دادسرای این فرودگاه./ برای چندمین بار در سال جاری، جمعی از اهالی مسکن مهر دررود در استان خراسان رضوی، برای اعتراض به تغییر کاربری فضای سبز این منطقه و تبدیل آن به محلی برای احداث مسکن ملی تجمع کردند.

دوشنبه ۱۵ شهریور: تجمع کارگزاران مخابرات روستایی در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و مزایای خود مقابل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اهواز.

سه شنبه ۱۶شهریور: شماری از کارگران نگهداری مترو هشتگرد بار دیگر در اعتراض به مشکل بیمه ای خود تجمع کردند./ مردم و بازنشستگان شهرک زیتون سرخه حصار (شرق تهران) در اعتراض به تصرف و غارت زمینهای شان هر روز مقابل وزارت راه و شهرسازی در بلوار آفریقا دست به تجمع می زنند./ شماری از کارگران بازنشسته معدن سنگرود در واحد البرز غربی مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند.

چهارشنبه ۱۷ شهریور: دور دوم تجمع اعتراضی کارگران شهرداری امیدیه برای پنجمین روز متوالی مقابل ساختمان استانداری خوزستان برگزار کردند./ جمعی از رانندگان مالباخته طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل مقابل ساختمان وزارت صنعت، معدن و تجارت، تجمع اعتراضی برگزار کردند./ رانندگان تاکسی کد ۸ مریوان برای اعتراض به عدم ساماندهی وضعیت تردد در سازمان تاکسیرانی این شهرستان در استان کردستان دست به تجمع زدند./ جمعی از اهالی روستای چمژیه از توابع شهرستان چوار برای انعکاس صدای اعتراض به نداشتن جاده مناسب و وعده های توخالی مسئولان در ساختمان راهداری و حمل و نقل جاده ای استان ایلام تجمع کردند./ تجمع اعتراضی باشگاهداران چهارمحال و بختیاری نسبت به یلاتکلیفی معیشتی درپی تعطلی کرونایی مقابل استانداری.

پنج شنبه ۱۸ شهریور: شماری از مالباختگان پروژه ساختمانی استان البرز برای چهارمین روز متوالی در اعتراض به فساد قوه قضائیه، مقابل این نهاد تجمع کردند.

شنبه ۲۰ شهریور: تجمع  اعتراضی متقاضیان مسکن مقابل فرمانداری شهرستان ساوه./ تجمع  اعتراضی مالباختگان شرکت سایپا دیزل در اعتراض به عدم تحویل خودرو.

یکشنبه ۲۱ شهریور: شماری از مالباختگان شرکت صنعتی خودرو آذربایجان (آذویکو) مقابل بیدادسرای رژیم تجمع اعتراضی برگزار کردند./ رانندگان استان خراسان رضوی در فولاد سبزوار (جوین) به ‌خاطر بی ‌توجهی و پایین بودن کرایه‌ ها دست به تجمع و اعتصاب زدند./ مصالح ‌فروشان تبریزی در اعتراض به ریلهای اداری پیچیده ابلاغ شده برای فروش مصالح مقابل استانداری آذربایجان شرقی تجمع اعتراضی برگزار کردند./ جمعی از نانوایان سمنان در اعتراض به پایین بودن نرخ نان، مقابل استانداری سمنان تجمع کردند.

دوشنبه ۲۲ شهریور: کارگران سد شفارود رضوانشهر در پی بدقولی در پرداخت حقوق معوقه شان دوباره جلوی این شرکت تجمع کردند./ جمعی از اعضای مسکن مهر ۲۹ پروژه پارس سرزمین ماهان شهرک ابریشم استان البرز برای اعتراض به ادامه بی خانمانی مقابل وزارت کشور تجمع کردند.

چهارشنبه ۲۴ شهریور: برای چندمین بار، حواله داران شرکت خودروسازی صنعت خودرو آذربایجان آذویکو با برپایی تجمع مقابل وزارت صنعت معدن و تجارت به عدم تحویل خودروهای شان اعتراض کردند.

پنجشنبه ۲۵ شهریور: همزمان با بازدید قالیباف از بندر امیرآباد و منطقه ویژه اقتصادی شهرستان بهشهر در استان مازندران، کارگران ورانندگان رودرو  در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی،سطح پایین حقوق، بیمه های نامتناسب با وضعیت و سختی کار تجمع کردند.

شنبه ۲۷ شهریور: کارگران کیسون در پروژه قطارشهری اهواز به علت عدم دریافت ۱۱ ماه حقوق دست به تجمع اعتراضی زدند./ مردم شهر کشک سرا واقع در بخش مرکزی شهرستان مرند در اعتراض به کمبود و قطعی مکرر آب مسیر راه بین المللی تبریز بازرگان را مسدود کردند./ تجمع اعتراضی کارکنان بانکهای ادغامی در بانک سپه مقابل ساختمان بانک سپه مرکزی در تهران تجمع اعتراضی برپا کردند.

یکشنبه ۲۸ شهریور: مالباختگان مجتمع تجاری قائم در تهران در اعتراض به عدم رسیدگی به مشکلات شان، مقابل ساختمان شهرداری یافت آباد دست به تجمع زدند./ جمعی از کارگران خدمات شهری شهرداری دهدشت مقابل ساختمان فرمانداری کهگیلویه تجمع کردند./ گروهی از کارگران شرکتی مخابرات خوزستان در اعتراض به تداوم بلاتکلیفی خود و نوع قراردادهای شان اقدام به برگزاری تجمع کردند./ کارگران شاغل در بخشهای مختلف سیر و حرکت راه آهن تهران، در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی خود اقدام به برگزاری تجمع کردند.

دوشنبه ۲۹ شهریور: شماری از کارگران اخراجی واحد اجرائیات شهرداری اهواز مقابل ساختمان شورای شهر اهواز دست به تجمع زدند. کارگران معترض خواستار بازگشت به کار خود شدند.

سه شنبه ۳۰ شهریور: گروهی از حواله داران شرکت آذویکو، مقابل ساختمان وزارت صمت در تهران، دست به تجمع اعتراضی زدند./ اهالی قلعه چنعان در خوزستان در اعتراض به استخدام نیروهای غیربومی در شرکت فولاد خوزستان و بیکاری جوانان این منطقه تجمع اعتراضی برگزار کردند. فاصله روستای قلعه چنعان با شرکت فولاد خوزستان یک کیلومتر است./ گروهی از کارکنان بانکهای ادغام شده در شهرهای تهران و تبریز مقابل شعبه مرکزی بانک سپه این شهرها تجمع کردند.

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۴۲، پنجشنبه ۱ مهر ۱۴۰۰ - ۲۳ سپتامبر ۲۰۲۱

 

 

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول