چالشهای معلمان (شهریور ۱۴۰۰)

فرنگیس بایقره

 

بیش از ۳ هزار دانش آموز عشایری کشور از تحصیل بازمانده اند

مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش از وجود سه هزار و ۶۲۶ دانش آموز بازمانده از تحصیل در میان دانش آموزان عشایر خبر داد.

وی از وجود سه هزار و ۶۲۶ دانش آموز بازمانده از تحصیل در میان دانش آموزان عشایر خبر داد. به گفته وی بیشترین تعداد دانش آموزان بازمانده از تحصیل مربوط به استان آذربایجان غربی با ۱۰۶۱ دانش آموز، استان لرستان با ۵۶۶ دانش آموز و کرمان با ۲۶۵ دانش آموز است.

وی افزود: اکنون بیش از ۷۵ هزار و ۷۴۳ نفر از دانش آموزان عشایری به دلیل نبود زیر ساختهای لازم، از اتصال به شبکه شاد، جهت استفاده از آموزش مجازی محروم هستند و در سالی که گذشت ۷۲ درصد مدارس عشایری ما خدمات آموزشِ حضوری ارائه دادند.

وی همچنین با بیان اینکه دانش ‌آموزان عشایری استان آذربایجان غربی به علت‌ عدم توانایی در خرید کتاب درسی از آموزش جاماندند، گفت: ما موضوع‌ عدم دسترسی دانش آموزان عشایری به کتب درسی را به سازمان پژوهش انتقال دادیم و از آنها خواستیم به مناطق لازم التوجه در جهت تهیه کتابهای درسی کمک شود. متاسفانه سازمان پژوهش در این زمینه هیچ‌ گونه همکاری با ما نداشته، ما پیگیریهای زیادی کردیم که برای مناطق دو زبانه، مرزی و مناطقی که محرومیت شدید دارند، کتاب درسی رایگان تهیه شود، ولی این کار انجام نشد.

 

خودکشی یک معلم در فارس به دلیل تنگدستی

غلام عباس یحیی پور، معلم ریاضی در شهرستان گراش واقع در استان فارس، به دلیل مشکلات معیشتی از طریق حلق آویز کردن دست به خودکشی زد و جان خود را از دست داد.

دلیل و انگیزه این شهروند از خودکشی، مشکلات معیشتی عنوان شده است.

بر اساس گزارش منتشر شده در رسانه ها، او از از بانک تقاضای ۵۰ میلیون تومان وام کرده اما قادر به تامین ۵ میلیون تومان سپرده (پیش شرط بانک برای دادن وام) نبود.

در این گزارش آمده است که وی با درخواست یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قرض خطاب به یکی از دوستانش نوشته؛ زجر فراوانی کشیده اما نمی ‌خواهد آرامش خانواده ‌اش را برهم بزند.

 

بیانیه‌ شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در روز یکشنبه ۲۱ شهریور به مناسبت

آغاز سال تحصیلی جدید بیانیه مهمی صادر کرد. در این بیانیه با عنوان «ملت بزرگ ایران، همکاران عزیز» آمده است: «همان‌ طور که روشن است جهان بعد از کرونا  بحرانهای گوناگونی را پشت سرنهاده و یا سپری می کند. اما مردم ایران بحرانهای بزرگتر و فاجعە ‌بارتری را به خاطر سیاستهای غلط حاکمیتی تحمل می‌ کند. بعد از کرونا آموزش دچار مشکلات عدیده شده است. به خاطر نبود امکانات و زیرساختهای ضروری برای معلمان و دانشجویان و کیفیت پایین اپلیکیشن شاد، حدود ۳۰ درصد از دانش ‌آموزان ترک تحصیل کردە اند.

حال که وزارتخانه و ستادملی‌ مبارزە با کرونا تصمیم گرفته ‌اند که آموزش به صورت مجازی باشد، وظیفه حاکمیت این است که زیرساختهای ضروری از جمله گوشی هوشمند و اینترنت رایگان را برای دانش ‌آموزان و معلمان مهیا سازد.

لازم به ذکر است در هر مقطعی از سال اگر قرار بر بازگشایی مدارس باشد باید تمام معلمان و دانش ‌آموزان بالای ۱۲ سال واکسینه شوند بازگشایی مدارس بدون توجه به تزریق واکسن مورد تایید سازمان بهداشت جهانی، واگذاری هر میز و نیمکت تنها برای یک دانش آموز، تامین و توزیع روزانه ماسک و مواد ضدعفونی کنندە برای دانش آموزان و معلمان، منتهی به فاجعه می گردد.

اما مشکل فرهنگیان صرفا معضلات آموزش مجازی نیست، بلکه معلمان مانند اکثر زحمتکشان با معضلات فراوان معیشتی روبرو هستند حقوق معلمان با تورم و گرانی افسارگسیخته هم خوانی ندارد. خط فقر رسمی دوازدە میلیون تومان است، در حالی که معلمان تازه استخدام سه و نیم میلیون بیشتر حقوق نمی‌ گیرند و معلمان خرید خدمت با استثمار مضاعف روبرو هستند و حتی یک میلیون تومان نیز حقوق دریافت نمی کنند! معلمان نهضت سوادآموزی ، پیش دبستانی و حق ‌التدریس امنیت شغلی ندارند و با اینکه آموزش و پرورش با کمبود نیرو روبروست پذیرفته ‌شدگان کارنامه‌ سبز، با تجمعات فراوان هنوز نتوانسته ‌اند به حق خود برسند. فرهنگیان بازنشسته نیز با حقوق زیر خط فقر قادر به تامین معیشت و سلامت خود نیستند.

 این وضعیت ناگوار باعث شده ‌است طی یک سال گذشته معلمان از بازنشستگان تا شاغلان و کارنامه ‌سبزها بارها دست به تجمع بزنند. شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن اعلام حمایت از  تمامی خواسته های معلمان، از اعتراضات صنفی و تجمعات پیش ‌رو فرهنگیان حمایت می ‌کند و اعلام می ‌دارد:

۱. دولت و مجلس به جای مشخص کردن منابع پایدار بە منظور اجرای نظام رتبه بندی برای شاغلان و همسانسازی بازنشستگان در طی سالهای گذشته دست به وقت‌کشی زدند....

۲. دولت و مجلس موظفند رتبه ‌بندی بر مبنای هشتاد درصد حقوق هیات علمی دانشگاه را مصوب و از اول فروردین ۱۴۰۰ آن را اجرا نمایند. ما نسبت به تصویب  ناقص رتبه ‌بندی در جلسه سه‌ شنبه ۲۳ شهریور کمیسیون آموزش مجلس و حذف هشتاد درصد هیات علمی هشدار می ‌دهیم و به رتبه ‌بندی ناقص تن نمی ‌دهیم و همراه با بدنه معلم می ‌گوییم: نه تسلیم نه سازش/ رتبه بدون خواهش.

۳. افزایش حقوق فرهنگیان بازنشسته باید بر مبنای همسانسازی و مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری باشد، به طوری که حقوق این عزیزان به بالای خط فقر برسد. .....

در پایان شورای هماهنگی از فرهنگیان  سراسر کشور در همه‌ِ استانها و شهرستانها انتظار دارد، برای وادار کردن حاکمیت به اجرای نظام رتبه ‌بندی و همسانسازی حقوق بازنشستگان و سایر خواسته ‌های قانونی خود، به طور گروهی به ریاست آموزش پرورش هر ناحیه نامه نوشته و با امضای زنده، پیگیر خواسته ‌های صنفی و به حق خود از جملە تامین تجهیزات مناسب برای آموزش مجازی باشند.

در این راستا شورای هماهنگی از همه‌ِ فرهنگیان ستمدیده اعلام پشتیبانی نموده و از فرهنگیان، با هرنامی درخواست می کند برای همبستگی هرچه بیشتر، به کانونها و انجمنهای صنفی شهرستان و استان خود بپیوندند، یا برای تشکیل صنف شهرستان خود اقدام نموده و با دبیرخانه شورای هماهنگی در تماس باشند.»

 

استعفای دسته جمعی کارکنان ادارات آموزش و پرورش

بنابر بر گزارشی که در کانال انجمن صنفی معلمان ایران منتشر شده است، کارکنان شاغل در پستهای اداری آموزش و پرورش کشور در اعتراض به بی عدالتی در پرداختها، استعفای دسته جمعی خود را تقدیم مدیران ادارات نمودند.

این استعفای دسته جمعی که از شهرستان سمیرم استان اصفهان کلید خورده در کمتر از یک روز به ادارات سراسر کشور رسیده است. در قسمتی از نامه کارکنان اداره آموزش و پرورش سمیرم آمده است، عدم تناسب حقوق پرداختی متناسب با ساعت کاری اداری که ۴۴ ساعت می باشد و حذف پی در پی پستهای مصوب عدم پرداخت فوق العاده ویژه و عدم اعمال مدرک دوم عدم پرداخت اضافه کاری به موقع از دلایل اساسی استعفای خود عنوان نموده اند.

 

حرکتهای اعتراضی معلمان

 

ادامه تجمع معلمان قرآنی

روز دوشنبه اول شهریور باردیگر، معلمان قرآنی کشور دست به تجمع مقابل مجلس زدند تا به بلاتکلیفی استخدامی اعتراض کنند.

معلمان معترض که از شهرهای مختلف کشور به تهران آمده اند گفتند: ما با وجود اینکه تایید شده اداره کل استانها هستیم اما به دلیل سهل ‌انگاری مسئولان مربوطه در ارسال با تاخیر اسامی به وزارت آموزش و پرورش از شرکت در آزمون استخدامی یکم مرداد جا ماندیم و درخواست رسیدگی به این سهل ‌انگاری را داریم.

تجمع کنندگان که پلاکاردهایی تحت عنوان به وعده ‌ها وفا کنید در دست داشتند با استناد به قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان قرآن خواهان استخدام در آموزش و پرورش هستند.

 

تجمع معلمان و فرهنگیان در تهران

روز شنبه ۶ شهریور، شماری از معلمان و فرهنگیان مقابل ساختمان دیوان عدالت اداری واقع در تهران دست به تجمع زدند.

شهروندان معترض شعارهایی از قبیل “معلم داد بزن، حقتو فریاد بزن” را در جریان این تجمع سر دادند. به دنبال واریز حقوق مرداد ماه معلمان، مبلغ ۲۰۰ هزار تومان از آنها کسر شده است که معلمان معترض نسبت به اعمال کسری در دریافتیهای خود اعتراض دارند.

 

تجمع مربیان پیش دبستانی ایذه

روز یکشنبه ۱۴ شهریور، تعدادی از مربیان پیش دبستانی ایذه برای پیگیری بازگشت به کار خود مقابل ساختمان استانداری خوزستان واقع در اهواز تجمع کردند.

این مربیان گفتند: سال ۹۷ از طریق اداره کل آموزش و پرورش و طی ابلاغیه ‌ای در مدارس دولتی مشغول بکار شدیم و ماهیانه ۷۰۰ هزار تومان از جیب خودمان بابت بیمه پرداخت می‌کردیم.

به گفته آنها در سال ۹۹ و با روی کار آمدن رئیس جدید اداره آموزش و پرورش ایذه تمامی مربیان بیکار شده و بعد از گذشت یک سال و طی کردن مراحل قانونی و تجمعات پی در پی و حتی حضور در وزارت آموزش و پرورش منبع مشکل در شهرستان ایذه عنوان شد.

 

تجمع فرهنگیان طرح مهرآفرین در تهران

روز یکشنبه ۱۴ شهریور، جمعی از فرهنگیان طرح مهرآفرین از چند استان کشور، مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی در تهران تجمع کردند.

فرهنگیان طرح مهرآفرین گفتند: هر فرهنگی مهرآفرین قریب به ۲۰ سال سابقهِ تدریس دارد، اما تا کنون تبدیل وضعیت نشده است. به گفته آنها، وزارت آموزش و پرورش، شرط تبدیل عضویت را گذراندن آزمون استخدامی اعلام کرده است واین درحالی ست که اکثر فرهنگیان طرح مهرآفرین با آزمون ورودی وارد وادی تدریس شده و تمام مراحل و فیلترهای گزینش و استخدام را با موفقیت رد کرده ‌اند.

 

تجمع معلمان قرآنی کشور مقابل مجلس

روز یکشنبه ۱۴ شهریور، معلمان قرآنی کشور دست به تجمع مقابل مجلس زدند تا به بلاتکلیفی استخدامی اعتراض کنند.

تجمع‌ کنندگان از آزمون استخدامی اخیر آموزش و پرورش جامانده و دلیل این اتفاق را معلق نگه داشتن پرونده ‌ها در ادارات کل استانها، عدم ارسال به موقع به وزارت خانه و اعمال سلیقه در ارسال اسامی عنوان کرده‌ اند. در واقع اداره کل استانها موظف بودند اسامی معلمان قرآنی واجد شرایط  شرکت در آزمون استخدامی را به وزارت‌ خانه ارسال کنند اما در عمل به وظیفه کوتاهی کرده‌ اند.

 

تجمع معلمان خرید خدمات در یزد

روز یکشنبه ۱۴ شهریور، جمعی از معلمان خرید خدمت مقابل ساختمان اداره کل آموزش و پرورش استان یزد دست به تجمع اعتراضی زدند. معلمان نسبت به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق معوقه و دیگر مطالبات آنها اعتراض کردند.

 

تجمع پذیرفته ‌نشدگان آزمون نهضت سوادآموزی

روز دو شنبه ۱۵ شهریور، جمعی از پذیرفته‌ نشدگان آزمون استخدامی آموزشیاران نهضت سوادآموزی برای سومین روز متوالی مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند.

یکی از آموزشیاران نهضت سوادآموزی گفت: در ادامه تجمع دیروز، تعدادی از آموزشیاران و آموزش ‌دهندگان نهضت سوادآموزی شب گذشته را در خیابان و پارک حوالی ساختمان مجلس سپری کردند و صبح امروز با طلوع آفتاب به تجمع اعتراضی‌ شان ادامه دادند.

وی ادامه داد: آموزشیاران نهضت سوادآموزی را افرادی تشکیل می‌دهند که با سوابق ۱۰ تا ۱۵ساله در مناطق محروم کشور خدمت کرده ‌اند. بنا به اظهارات معترضان، برخی نمایندگان مجلس پیش ‌تر وعده پیگیری وضعیت شغلی آنها را با جذب همه شش هزار نهضتی را در آزمون یکم مرداد مطرح کرده بودند که متاسفانه بعد آزمون نیمی از نهضتی‌ها برای ادامه همکاری با وزارت آموزش و پرورش جا مانده‌ اند.

در همین روز آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی شهرستان دزفول با حضور در دفتر نماینده این شهرستان در مجلس شورای اسلامی خواستار رسیدگی و پیگیری مسئولان برای تبدیل وضعیت خود شدند.

 

تجمع فرهنگیان در ورامین

روز دوشنبه ۱۵ شهریور، جمعی از فرهنگیان ورامین مقابل شهرداری این شهرستان تجمع اعتراضی برگزار کردند. این تجمع در اعتراض به بی کفایتی مسئولان شهر در واگذاری زمین برای ساخت مسکن فرهنگیان صورت گرفته است.

 

تجمع معلمان کشور مقابل مجلس

روز چهارشنبه ۱۷ شهریور، شماری از معلمان با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل ساختمان مجلس خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. تجمع کنندگان دلیل تجمع خود را اعتراض به عدم اجرای طرح رتبه‌ بندی معلمان عنوان کردند.

درحالی که در سال ۹۴ وزارت آموزش و پرورش خبر از اجرای مرحله اول این طرح را داد و با تایید دولت اولین گام برداشته شد، این طرح پس از آن به دلیل آنچه که “فقدان ردیف بودجه” عنوان شده، بلاتکلیف مانده است. معلمان معترض شعار می دادند:

نه تسلیم نه سازش، رتبه بدون خواهش/ معلم بیدار است، از تبعیض بیزار است/ معلم داد بزن حقتو فریاد بزن.

 

تجمع معلمان اهواز، شیراز و تهران

روز شنبه ۲۰ شهریور، گروهی از معلمان اهواز در اعتراض به عدم اجرای طرح رتبه‌ بندی معلمان مقابل ساختمان اداره آموزش و پرورش استان خوزستان تجمع کردند.

معلمان حاضر در تجمع اظهار داشتند: «در شرایطی که کارمندان سایر وزارتخانه ‌های دولتی، حقوقهای مکفی دارند، چرا با رتبه ‌بندی عادلانه و براساس قانون، مخالفت می‌ شود.»

در عین حال، جمعی از بازنشستگان فرهنگی این استان که سال ۹۹ بازنشست شده ‌اند، خواستار پرداخت هرچه سریعتر پاداش پایان خدمت خود شدند و اعلام کردند: «علیرغم وعده رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه کشور، هنوز پاداشها پرداخت نشده؛ ما انتظار داشتیم معوقات خود را قبل از پایان مردادماه دریافت کنیم؛ حالا شهریور هم دارد به پایان می‌رسد و خبری از پرداخت نیست.»

همزمان شماری از معلمان شیراز و تهران مقابل ساختمان اداره آموزش و پرورش این دو شهر تجمع کردند. این تجمع کنندگان دلیل تجمع خود را اعتراض به عدم اجرای طرح رتبه‌ بندی معلمان عنوان کردند.

 

تجمع همزمان معلمان در تهران، خوزستان، کرمانشاه و لرستان

روز سه شنبه ۲۳ شهریور، برای اعتراض به عدم اجرای رتبه‌ بندی کامل مطابق با ۸۰ درصد حقوق هیأت علمی همزمان معلمان تهران مقابل مجلس و معلمان کرمانشاه، خوزستان و لرستان مقابل اداره کل آموزش و پرورش این دو استان تجمع کردند.

در همین روز معلمان بازنشسته سال ۹۹  برای اعتراض به عدم پرداخت پاداش دست به تجمع مقابل مجلس زدند. تجمع کنندگان ازجمله شعارمی دادند: «پاداش حقمونه، یک جا و بی بهونه»

همزمان جمعی از آموزگاران نهضت سوادآموزی برای باری دیگر برای اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس اجتماع کردند.

 

تجمع معلمان و فرهنگیان شاغل و بازنشسته دستکم در ۱۳ استان

روز شنبه ۲۷ شهریور، شماری از معلمان و فرهنگیان شاغل و بازنشسته در شیراز، اصفهان، لرستان (خرم‌آباد)، البرز، ایلام (یاسوج)، کهگیلویه و بویراحمد (دهدشت)، قم، تبریز، اردبیل، کرمانشاه، بندرعباس، چهارمحال بختیاری (شهرکرد)، و اهواز مقابل ساختمان اداره کل آموزش و پرورش استانهای خود، دست به تجمع اعتراضی زدند.

روز یکشنبه ۲۸ شهریور، شماری از معلمان شاغل و بازنشسته مشهد مقابل اداره کل آموزش و پرورش این شهر دست به تجمع زدند.

فرهنگیان حاضر در این تجمعات، به عدم اجرای طرح “رتبه‌ بندی معلمان” در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که در سال ۹۰ توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید، عدم پرداخت پاداش بازنشستگان و همچنین وضعیت بد شغلی و معیشتی خود معترض هستند.

لایحه “رتبه‌بندی معلمان” در ۱۰ ماده توسط مجلس در حال پیگیری است، با این حال “همتراز شدن ۸۰ درصدی حقوق معلمان با هیات علمی دانشگاهها”، مستلزم اختصاص بودجه ای است که تا به حال اقدامی عملی در این خصوص صورت نگرفته است.

فرهنگیان و معلمان در تجمعهای خود از جمله شعار می ‌دادند:‌

معلم زندانی، آزاد باید گردد/ حتی اگر بمیریم، حق خود را می‌گیریم/ خونه‌ نشینی ما، ظلمی است در حق ما/ تصویب رتبه‌بندی، حق مسلم ماست/ نه تسلیم، نه سازش، رتبه بدون خواهش/ نه تسلیم، نه سازش، مزد بدون خواهش/ معلم داد بزن، حقتو فریاد بزن/ فرهنگی می ‌میرد، تبعیض نمی ‌پذیرد/ ۸۰ ٪ حل نشه، کلاسها تعطیل میشه/ صدا و سیما کجاست، صدای ما بی ‌صداست/ خواسته ما یک ‌کلام، رتبه‌ بندی والسلام/ تا حقمون نگیریم، سر کلاس نمیریم/ معلم بیدار است، از تبعیض بیزار است

 

تجمع معلمان و فرهنگیان دستکم در ۱۴ شهر

روز سه شنبه ۳۰ شهریور، جمعی معلمان و فرهنگیان در شهرهای کرمانشاه، خرم ‌آباد، اهواز، آبادان، الیگودرز، ازنا، سنندج، ایذه، مشهد، تهران، دورود، سبزوار، تربت حیدریه، بروجرد و ... مقابل ساختمان اداره کل آموزش و پرورش این استانها و در شهرهای آبادان، ایذه و الیگودرز مقابل ساختمان اداره آموزش و پرورش، دست به تجمع اعتراضی زدند.

معلمان شاغل و بازنشسته خواهان اجرای طرح رتبه‌ بندی به میزان ۸۰ درصد هیأت علمی برای معلمان شاغل، اجرای همسان‌ سازی حقوق برای معلمان بازنشسته و تحقق دیگر خواسته ‌های خود هستند.

 

تجمع و تحصن معلمان کارنامه سبز برای نوزدهمین روز

روز چهارشنبه ۳۱ شهریور، قبول ‌شدگان آزمون استخدامی سال ۹۹ آموزش و‌ پرورش موسوم به کارنامه سبز برای نوزدهمین روز متوالی در اعتراض به عدم استخدام مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش تجمع برگزار کردند.

کارنامه سبزها نفرات اول تا سوم پذیرفته شده آزمون استخدامی ماده ۲۸ هستند که به گفته این شهروندان آموزش و پرورش علیرغم کمبود نیروی شدید، از جذب آن‌ها سرباز زده و همچنان از نیروهای بازنشسته استفاده می کند.

عده ای از تجمع ‌کنندگان که از شهرهای مختلف کشور به تهران آمده ‌اند تحصنهای شبانه داشته و شب را نیز مقابل وزارتخانه سپری می ‌کنند. تجمع کنندگان خواهان استخدام در آموزش و پرورش هستند.

کارنامه سبزها در اعتراض به عدم تحقق‌ مطالبات‌شان از سال گذشته تاکنون تجمعهای اعتراضی متعددی را برگزار کرده‌ اند اما تاکنون به مشکلات ‌شان رسیدگی نشده است.

برخی از شعارهایی که معلمان معترض در مقابل وزارت آموزش وپرورش سر می دادند چنین است:

حمایت از مافیا، حمایت از ظالم است/ مافیا استخدام، مشکل اصلی ماست/ یا مرگ یا استخدام/ این ماه، ماه خون، مافیا سرنگون/ این همه بی عدالتی، هرگزندیده ملتی/ نه مجلس نه دولت، نیستند به فکر ملت/ مسئول بی‌کفایت، نماد ضعف و خفت/ مسئول بی‌کفایت، عامل خوار و خفت/ مسئول بی لیاقت، عامل فقر و خفت/ کارنامه سبز می میرد، ذلت نمی پذیرد/ سکوت فایده نداره، کارنامه سبز بیداره/ کارنامه سبز داد بزن، حقتو فریاد بزن

 

(منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: ایلنا، کانال صنفی معلمان ایران، هرانا، عصر ما خوزستان، اتحادیه آزاد کارگران ایران، صدا و سیما، کانال ورامین پرس، ایسکانیوز)

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۴۲، پنجشنبه ۱ مهر ۱۴۰۰ - ۲۳ سپتامبر ۲۰۲۱

 

 

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول