کارورزان سلامت (شهریور ۱۴۰۰)

امید برهانی

 

رئیسی طرح مباحث کارشناسی کرونا برای عموم مردم را منع کرد

ابراهیم رئیسی گماشته نظام در منصب رئیس حمهور، پس از افشاگریهای پی در پی پیرامون نقص فنی خط تولید واکسن چینی و امکان فاسد شدن مواد اولیه آن، خواستار عدم طرح مباحث مربوط به واکسن و بیماری کرونا شد.

روز پنجشنبه ١١ شهریور، آیت‌ الله قتل ‌عام در جلسه ستاد کرونا گفت: "باید توجه داشته باشیم که جای طرح مباحث کارشناسی، نه در فضای عمومی جامعه، بلکه مجامع و محافل تخصصی است."

در حالی که وی مدعی شد تاکنون مشکلی در تامین منابع مالی لازم برای واردات واکسن وجود نداشته، پیشتر علیرضا زالی رئیس ستاد مقابله با کرونا در تهران، عدم واردات واکسن را به دلیل گرانی این محصول دانسته بود.

زالی طی یک افشاگری بی‌سابقه اعلام کرد: آمارهای مرگ‌ و میر را از سازمان جهانی بهداشت پنهان کردیم.

 

افزایش مهاجرت کادر درمانی

دکتر ظفرقندی رئیس سازمان نظام پزشکی پیرامون مهاجرت کادر درمانی طی یک سال گذشته گفت: " سه هزار پزشک درخواست مهاجرت از کشور" کرده اند. وی افزود "این خیلی مهم است که مملکت، مسئولان و حاکمیت بدانند که ارزش جامعه پزشکی و کادر درمان باید همیشه بالا باشد. اگر این اتفاق نیفتد، ما هم در بحرانها گرفتار می ‌شویم و هم این ‌که افراد و فارغ ‌التحصیلان و به ‌خصوص جوانان این جامعه می‌ بینند اگر جای دیگری ارزش بیشتری برای شان قائل می ‌شوند، به آنجا مهاجرت می ‌کنند و این بزرگ ‌ترین خسارتی است که نگران آن هستیم. در یک‌سال گذشته میزان درخواست برای مهاجرت و آن مراحل قانونی‌ که باید در سازمان نظام پزشکی طی شود، افزایش داشته است. پزشکان برای مهاجرت باید از سازمان نظام پزشکی مدرکی را به نام گود استندینگ بگیرند که این درخواست رو به افزایش است؛ بنابراین خوب بود که همیشه و به‌ جز این بحرانها هم ارزش علم، ارزش خدمت، درمان، تسکین آلام مردم نشان داده شده و به آن بها داده شود."

شریفی‌ مقدم دبیرکل خانه پرستار درباره مهاجرت پرستاران در روز یکشنبه 14 شهریور گفت: "با شیوع کرونا و دلزدگی آنها از وضع پیش ‌آمده، ماهانه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰پرستار از کشور خارج می‌ شوند. پرستاران بیشتر نسبت به گذشته برای مزایای کشور مقصد و مشکلات کشور مبدأ خلاف میل ‌شان تصمیم به مهاجرت می ‌گیرند. اگر سلامت مردم برای مسئولان مهم بود باید از پرستاران حمایت بیشتری می ‌شد تا آنها کشور را ترک نکنند. البته متأسفانه در کشور ما جان آدمیزاد فاقد ارزش است."

 

کرونا دشمن دلداده پرستاران

پرستار در اوج غربت، ناگهان با دشمنی فوق العاده کوچک ولی به شدت مرگبار مواجه  شد، در مصاف ایثارگرانه با ویروس منحوس کرونا بود که این دشمن مبلغ پرستاران نجیب این سرزمین و همه کشورها شد. کرونا با همه مصائب و پیامدهای ناگوار خود، توانست عمق تحمل و فداکاری پزشکان و پرستاران در همراهی با مردم و بیماران را به تصویر بکشد.

در همه کشورها، حرفه پرستاری با عشق به نوعدوستی و جهاد برای بازگرداندن بیماران به زندگی شناخته می شود. اهمیت انسانی کار پرستاران و پزشکان در آن حدی است که وارد شده برای آغاز کار این قشر فداکار، باید با سوگندنامهای همراه شود تا در همواره زمان، این  سوگند مایه آرامش و خودانگیختگی و دوام و بقا در مسیر مقدس پرستاری و درمانی باشد. 

کرونا با اشکال متفاوت خود ظرف دو سال اخیر، بیش از همه به  قشر فداکار پزشکی و پرستاری آسیب وارد کرد و علاوه بر گرفتن قربانی از میان آنها، زحمات نگهداری و درمان همه مبتلایان را نیز متوجه پزشکان و پرستاران ساخت.

تلاش شبانهروزی پرستارانی که هفته ها موفق به  دیدار فرزندان و همسران و والدین شان نمی شدند و تمام وقت خود را در بیمارستانها مصروف درمان بیماران کرونایی می کردند، زحمات و فداکاری شان به یک طرف، تحمل از دست رفتن جان بیماران برای پرستاران از سوی  دیگر، این قشر زحمتکش را به شدت دچار آسیب کرده که برای ترمیم روحیه آنان باید فکر و اقدامی کرد.

 

مدافعان سلامت یکی پس از دیگری "پَرپَر" می شوند

در حالی که استان فارس روزهای سخت و طاقت فرسای کرونایی را سپری می کند، به دلیل  بی توجهیها و ساده انگاریها کادر درمان خسته و افسرده شدند.

دلهره، استرس و در مقیاسی بزرگتر ترس، احساساتی است که وقتی ما آدمهای عادی می خواهیم به بیمارستانهای کرونایی وارد شویم تجربه می کنیم. بسیاری از ما که به دلیل شغل یا هر کار دیگری مجبور به حضور در اجتماعات هستیم همواره نگران خانواده هایمان هستیم اما سپیدپوشان سلامت یک سال و نیم است به خدمت رسانی مشغول هستند، یک سال و نیم است که سلامت خود و خانواده هایشان را فدا کردند تا ما با آرامش این روزها را بگذرانیم. 

یک سال و نیم است که شاهد پرپر شدن دوستان و همکاران شان بودند اما خستگی ناپذیر با ایثار و فداکاری با وجود اینکه گاه خود کرونا مثبت شدند اما دست از تلاش برای مقابله با بیماری برنداشتند. یک سال و نیم است که تقریباً نیمی از روز یا یک روز کامل با لباسهای مخصوص، بیماران را چون اعضای خانواده خود مراقبت می کنند در حالی که پوشیدن همان لباس تنها برای ساعتی و تهیه گزارش نفسمان را برید. 

به گفته یک پزشک؛ کادر درمان یک سال و نیم است که روزانه 12 ساعت در لباسهای مخصوص هستند و تلاش  دارند بهترین خدمت را به  مردم ارائه دهند. بنابراین مردم هم کادر درمان را درک کنند و بدانند که «ما هم خانواده داریم و دوست داریم که خانواده هایمان در صحت و سلامت باشند، من الان 2 ماه است که  پدر و مادرم را ندیدم.

یکی دیگر از پرستاران بیمارستان علی اصغر در باره سختی کار و کمبود نیرو می گوید: دو ماه است که خانه نرفتیم. در همه شیفتهای ما یکی از بچهها علامتدار شده یا زیر سرم هستند حتی تخت برای پرستاران و کادر درمان که مبتلا می شوند، نیست. این وضعیت فقط با قرنطینه حل می شود در غیر این صورت به جای اینکه ما کرونا را شکست دهیم کرونا ما را شکست می دهد. 

 

پرستاران با هنرشان امید زندگی را به من برگرداندند

بسیاری از بیماران از جمله افراد مبتلا به سرطان به علت ترس از بیماری دچار ناامیدی می شوند. اما جنگیدن با بیماری امید و انگیزه می خواهد، امیدی که پرستاران با توانایی، هنر و تلاش خستگی ناپذیرشان به بیماران هدیه می کنند.

کبرا علی زاده بانوی ۴۰ ساله اهوازی که توانست با کمک پرستاران و پزشکان بر بیماری سرطان پیروز شود، کتاب خاطرات خود را به نام «با من همراه شو» نوشته است. وی در پاسخ به سوال "واکنش شما وقتی متوجه بیماری خود شدید چه بود؟" گفت: در سن 37 سالگی متوجه شدم بیماری سرطان دارم، اوایل دیدگاهم به این بیماری فقط  مرگ بود، شاید این نگاه، به خاطر مرگ خواهرم بود که به علت همین بیماری فوت شد. من  از نزدیک شاهد روزهایی بودم که خواهرم فقط  درد داشت و درد... شاهد روزهایی بودم که جز گریه نمی توانست کاری بکند. طبیعی بود در ابتدای این بیماری بترسم و چیزی جز مرگ برای آینده خودم تصور نکنم.

در کمال ناباوری وقتی متوجه شدم جواب آزمایش پاتولوژی من هم مثبت است و به سرطان مبتلا شده ام، نتوانستم بدون هیچ گونه تلاش و جنگیدن شکست را بپذیرم و منتظر مرگ باشم. شاید یکی از دلایلی که مُحکَم و استوار برای مقابله با این بیماری جنگیدم، وجود پسر ده ساله و دختر هفت ساله ام بود. حس مادری تنها حسی قوی و علت و انگیزه من برای مبارزه سرسختانه با این بیماری شد.  

نویسنده کتاب "با من همراز شو" در پاسخ به سوال "از چه زمانی نوشتن کتاب را شروع کردید؟" گفت: یک سالی از بیماری ام می گذشت، با تمام دردها و رنجهای من اطرافیان هم درد می کشیدند. برای آنکه آنان ناراحت نشوند، تصمیم گرفتم بنویسم و تمام روزهای سختم را با نوشتن آرام کنم. نوشته هایم تبدیل شد به این که از سختی روزهای بیماریم تا مهربانی پرستارانی که همیشه برای من امید بخش بودند.

 

فاجعه کمبود پرستار در پیک پنجم کرونا/ مدیریت ۲۵ بیمار با یک پرستار

معاون توسعه و مدیریت منابع سازمان نظام پرستاری در روز سه شنبه ۱۶ شهریور، با اشاره به مهمترین مشکلات پرستاران، کمبود نیرو را معضلی بسیار جدی خواند و گفت: مهمترین مشکل در پیک پنجم کرونا موضوع کمبود نیرو بود تا حدی که از برخی استانها و شهرستانها گزارشهایی به دستمان می رسید که ۲۵ بیمار را یک پرستار مدیریت می کند.

حمید رضا عزیزی با اشاره به معضل کمبود نیروی پرستاری در کشور، گفت: متاسفانه  در حدود ۴ سال گذشته وزارت بهداشت جذب نیروی مناسبی نداشته است و تنها در مقاطع کوتاه و تعداد کم جذب صورت گرفته است که در برابر میزان خروجی ناشی از بازنشستگی، استعلاجیها، مهاجرت و... بسیار ناچیز بوده است. در حال حاضر تعداد پرستار نسبت به تخت بیمارستانی در کشور در بدترین حالت و حدود "0.8" به ازای هر تخت است. این عدد در شهرهای محروم نظیر زاهدان و... به "0.5" رسیده است که یک فاجعه خواهد بود. 

وی گفت: استاندارد موجود نسبت پرستار به تخت در برخی نقاط دنیا "۴" پرستار به ازای یک تخت است. ما در پایین ترین حد استاندارد "2.5" پرستار به ازای هر تخت را در  نظر گرفتیم که حتی به این عدد هم نرسیدیم.

وی گفت: کمبود پرستار به کلانشهرها هم رسیده است و در همین تهران در برخی بخشها ۱۵بیمار بد حال توسط یک پرستار رسیدگی می شدند و این فاجعه است. مسئولان سال گذشته قولهایی برای استخدام دادند که وزارت بهداشت در اوج بی تدبیری باوجود برگزاری آزمون آن هم در حالی که  در ۶ یا ۷ ماه اخیر بدترین شرایط جنگی با کرونا را داشتیم و رکوردهای ابتلا و مرگ و میر شکسته شد، حتی یک نفر از آن تعداد را به سیستم تزریق نکرده است.

 

آمار مرگ و میر روزانه بین ۸۰۰ تا ۱۵۰۰نفر است

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس روز سه شنبه ۲۳ شهریور گفت: قراردادهای خرید واکسن در زمان آقای روحانی بسته شده و پولها داده شده بود. معاون غذا و داروی وزارت بهداشت در دولت قبل اگر جرات دارد در این رابطه حرف بزند و روشنگری کند. امکان ندارد بدون سفارش بتوانیم جنس وارد کنیم حتی اگر پول دست ‌مان باشد.

نایب رئیس مجلس پیشین در مورد دلایل سیاسی واردات واکسن گفت: این را باید از کسانی پرسید که در جریان بودند من که در جریان نبودم و فقط می‌توانم حدس بزنم. بالاخره روندی که وجود داشت روند هماهنگی برای حل مشکل نبود. دکتر پزشکیان با انتقاد از تاخیر در روند کنترل بیماری و واکسیناسیون، تاکید کرد: باید همان روز اول در قم حکومت نظامی اعلام می‌کردند و بعد که از قم پخش شد یک ‌ماه کل کشور را قرنطینه می‌کردند اما این کارها را انجام ندادند. یوهان در چین ۲۵۰ میلیون نفر جمعیت داشت. کل جمعیت را قرنطینه کردند، اما شل ‌کن سفت‌ کنهای ما برای مقابله با کرونا زیاد بود تا جایی که الان آمار مرگ و میر را روزانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر اعلام می ‌کنند و انگار نه انگار که آدمها می‌میرند. وی ادامه داد: البته آمار واقعی مرگ و‌میر روزانه در اثر ابتلا به بیماری کرونا در کشور بالاتر از ۱۵۰۰ نفر است. اگر دو درصد مرگ و میر در تعداد کسانی که مبتلا می‌شوند وجود داشته باشد با ۴۰ هزار مبتلا روزانه بین ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ نفر جان ‌شان را از دست می ‌دهند آن هم اگر درست درمان و مراقبت کنیم.

 

فشار روانی بیش از خستگی جسمی پرستاران را آزار می دهد

رئیس هیات مدیره نظام پرستاری ملایر در روز چهارشنبه ۲۴ شهریور گفت: پرستاران در بحران کرونا سخت ترین شرایط کاری را تجربه می کنند، مشکلات آنان فقط کمبود نیرو و فرسودگی جسمی نیست، فشارها و خستگیهای روانی بیشتر آنان را آزار می دهد.

غلامرضا مباشری در گفت و گو با خبرنگار سازمان نظام پرستاری افزود: همچنان در شرایط بحران کرونا قرار داریم و فشار کاری زیادی بر دوش کادر درمان است. پرستاران به مدت دو سال است شبانه روزی با شیفتهای طولانی مشغول ارائه خدمات به بیماران هستند.

وی با اشاره به تحقیقی که اخیرا درباره آسیبهای اجتماعی پرستاران منتشر شده گفت:

در چنین شرایطی که پرستاران با فشارهای سنگین جسمی و روانی، اضافه کاریهای زیاد و با بیماری و مرگ بیماران مواجه هستند. انتشار مطالبی ناقص و غیر معتبر درباره افکار خودکشی بین پرستاران در بیمارستانهای ملایر باعث آسیب روحی و روانی بیشتر پرستاران شده است.

وی ادامه داد: اخیرا پژوهشی در خصو ص افزایش افکار خودکشی در پرستاران بیمارستانهای ملایر منتشر شده که داده های آن نامشخص و اندک است و به هیچ وجه  ادعاها و آمارهای مطرح در این تحقیق قابل تایید و تعمیم نیست.

مباشری گفت: بررسیهای میدانی نشان می دهد خستگی روانی پرستاران بیشتر از خستگی جسمی آنان است، اما این مساله به هیچوجه به معنای افزایش افکار خودکشی نیست. پرستاران تحت فشار کاری زیاد هستند، فوت بیماران و عزیزان شان را مشاهده می کنند و سختی کار در بیمارستان و فشار روانی بالاست اما نتیجه گیری اشتباه از این وضعیت اقدامی غیر علمی و زیانبار است.

 

حرکتهای اعتراضی پرستاران و کادر درمانی

 

تجمع پرستاران تامین اجتماعی در شهرهای تهران، ساری و بابل

روز دوشنبه ۱ شهریور، جمعی از پرستاران تامین اجتماعی در شهرهای تهران و ساری، در مقابل سازمان تامین اجتماعی این شهرها دست به تجمع اعتراضی زدند.

معترضان خواهان همسانسازی حقوق خود با پرستاران شاغل در علوم پزشکی شدند؛ چرا که حقوق علوم ‌پزشکیها بر اساس سوابق کاری یکسان تا ۲ برابر کادر تامین اجتماعی است.

بر این اساس، پرستاران تامین اجتماعی خواهان برقراری فوق ‌العاده ویژه برای خود همانند کادر درمان علوم پزشکی هستند اما به گفته آنها به دلیل اینکه سازمان تامین اجتماعی از سال ۸۶ احکام فوق العاده جذب را از حکم حقوقی خارج کرد، آیتمهای فوق‌العاده ویژه و فوق‌العاده خاص امکان اعمال را ندارند. به همین دلیل حقوق پرستاران تامین اجتماعی قابلیت ترمیم متناسب با واقعیت‌های معیشتی و خط فقر ۱۰ میلیون تومانی را ندارد.

پرستاران تامین اجتماعی حاضر در این تجمع اعلام کردند که حقوق آنها زیر خط فقر قرار دارد و سازمان باید برای ترمیم آن، آستین بالا بزند؛ به ویژه اینکه پرستاران درگیر «پیک پنجم کرونا» هستند.

 

تجمع نیروهای طرح تحول سلامت خوزستان

روز دوشنبه ۸ شهریور، پرسنل طرح تحول سلامت خوزستان به دلیل برآورده نشدن خواسته ‌های شان در برابر استانداری در اهواز دست به تجمع زدند. آنان در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق ‌شان از بابت اضافه ‌کاری و چند شیفت کار کردن اقدام به پهن کردن سفره خالی نمودند.

معترضان پلاکاردی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: «نه به بی ‌عدالتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز.»

 

کارکنان مرکز بهداشت شهرستان شیراز

روز سه‌ شنبه ۹ شهریورماه، شماری از کارکنان مرکز بهداشت شیراز، در محل این مرکز دست به تجمع زدند. تجمع‌ کنندگان اعلام کردند که باوجود وعده ‌های اعلام شده از سوی مسئولان، هنوز بخشی از مطالبات مالی آنان، پرداخت نشده است.

کارکنان معترض مرکز بهداشت شهرستان شیراز، با یادآوری اینکه طی مدت یک سال و نیم گذشته مکاتبات، یادداشتها و درخواستهای متعدد و مکرری در خصوص توجه به دغدغه های معیشتی مدافعان سلامت انجام شده است، اعلام کردند که از مهمترین مطالبات این گروه، پرداخت به موقع معوقات مالی شامل اضافه کار و کارانه، پرداخت سختی کرونا و دیگر موارد قانونی است.

تجمع کنندگان با اشاره به اینکه معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سال گذشته نامه ‌ای مبنی بر پرداخت حق کرونا به پرسنل ستادی دانشگاههای علوم پزشکی هم صادر کرد، اعلام کردند که این موضوع نیز به دلیل نبود اعتبار و منابع مالی، تنها در حد همان نامه ماند و عملیاتی نشد.

 

تجمع دانشجویان دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد مشهد

جمعی از دانشجویان پزشکی دانشگاه آزاد مشهد روز دوشنبه ۲۲ شهریور در اعتراض به افزایش شهریه ها اقدام به برگزاری تجمع کردند.

این تجمع اعتراضی در حالی صورت گرفت که درخواستهای مکرر نمایندگان دانشجویان برای ملاقات با سرپرست دانشگاه آزاد خراسان رضوی بی پاسخ مانده بود. در تجمعها و اعتراضها دانشجویی که امسال در دانشگاههای مختلف کشور، شعار و مطالبه اصلی دانشجویان، اعتراض به پولی شدن دانشگاهها بود. علاوه بر این حذف پرداختی بابت کار در بیمارستان ۲۱ آذر یکی دیگر از موارد مورد اعتراض دانشجویان بود.

 

تجمع کارورزان پزشکی بیمارستان مفید تجمع

جمعی از کارورزان پزشکی بیمارستان مفید روز پنجشنبه ۲۵ شهریور در داخل بیمارستان تجمع کرده و خواهان برنامه ‌ریزی صحیح برای حضور اینترنها در بیمارستان و اصلاح آییننامه شرح وظایف کارورزان شدند.

معترضان خواستار لغو تصمیمات سلیقه ‌ای مبنی بر ارسال کارورز از بیمارستان مفید به بیمارستان مسیح دانشوری شده و اعلام کردند: اگر بنا بر حضور صد درصدی دانشجویان اینترن در بیمارستانها است باید از قبل برنامه ‌ریزیهای لازم در راستای تامین امکانات آموزشی، رفاهی و پاویونها در نظر گرفته شود.

کارورزان در این تجمع مطالباتی مانند اصلاح آییننامه شرح وظایف و تغییر نحوه برخورد اساتید و رزیدنتها با اینترنها و پذیرفتن حق اعتراض دانشجویان توسط مسئولان را مطرح کردند.

 

تجمع کادر درمان شرکتی شهرستان باشت

روز شنبه ۲۷ شهریور، جمعی از کادر درمان شرکتی شهرستان باشت یاسوج واقع در استان کهگیلویه و بویراحمد، در ساختمان شبکه بهداشت این شهرستان، تجمع اعتراضی برگزار کردند. کادر درمان معترض از جمله مطالبات خود را پرداخت ۷ ماه حقوق معوقه و تعیین تکلیف وضعیت شغلی خود عنوان کردند.

نیروهای شرکتی شبکه درمان باشت گفتند: یک ماه از سال قبل و شش ماه سپری شده از سال جاری، حتی یک ریال به حساب ما واریز نکرده ‌اند و هرچه مراجعه می ‌کنیم و به این مساله معترض می ‌شویم، هیچ فایده ‌ای ندارد.

کادر درمان معترض از مدیران شبکه بهداشت تقاضا دارند هرچه سریعتر مطالبات معوق پرسنل را بپردازند و نسبت به پرداخت حق بیمه ‌های معوق مانده اقدام کنند.

 

تجمع اعتراضی بهورزان در تهران

شماری از بهورزان در تهران در روز دوشنبه ۲۹ شهریور با برپایی تجمعی از وزیر بهداشت خواستند تا برای پذیرش ۲ سال سنوات خدمت و اعمال سخت و زیان آوری این شغل، اقدام فوری کند. بهورزان خطاب به وزیر بهداشت اعلام کردند، نیروهای درمان و آموزش پزشکی خواستار محاسبه ۲ سال سنوات خدمات خود پس از پذیرش در آزمون استخدامی وزارت بهداشت و قرار گرفتن این شغل در رده مشاغل سخت و زیان‌ آور می باشند. آنها از وزیربهداشت رژیم خواستند این دوره مانند دوره تربیت معلم به عنوان سنوات خدمتی محسوب شده و در ضمن نسبت به اعطای مدرک تحصیلی فوق دیپلم بهورزی اقدام شود.

 

جانباختگان کادر سلامت

*خانم مهدیه مظاهریان، رزیدنت قلب بیمارستان خمینی تهران، روز دوشنبه اول شهریور، همزمان با روز پزشک، در اثر ایست قلبی درگذشت.

این نهمین رزیدنت جوان و کادر پزشکی و درمانی است که از ابتدای سال ۱۴۰۰ فوت می کند!  دکتر مهدیه مظاهریان، پزشگ نخبه و فداکار به مهربانی و پرتلاش بودن شهره بود و مدتی پیش هم تست کرونای وی مثبت اعلام شده بود.

 

*روز چهارشنبه ۳ شهریور، خانم فاطمه عامری، پرستار شاغل در بیمارستان محمدی بندرعباس در استان هرمزگان بر اثر ابتلا به کرونا جانباخت. این پرستار جوان و مهربان، متاهل و دارای فرزند است.

 

*آقای صابر مولودی دانشجوی ترم ۱۰ پزشکی دانشگاه علوم ‌پزشکی رفسنجان و دانشجوی مهمانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه روز پنجشنبه ۱۸ شهریور بر اثر ابتلا به ویروس کرونا درگذشت.

 

*دکتر آناهیتا شهراسبی، دستیار طب اورژانس بیمارستان سینا، روز پنجشنبه ۱۸ شهریور جان خود را از دست داد.

خانم آناهیتا شهراسبی، رزیدنت طب اورژانس بیمارستان سینا تهران، در اثر ایست قلبی ناشی از فشار کاری زیاد در بخش اورژانس کرونا، جانباخت. وی پیشتر به دلیل عملکرد موفق در بخش اورژانس کرونا، تقدیرنامه دریافت کرده بود.

 

*خانم فرح پیرویان کازرونی دکتر فوق تخصصی قلب کودکان و نوزادان در روز یکشنبه ۲۱ شهریور بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در شیراز جانباخت. وی عضو انجمن قلب کودکان ایران و عضو انجمن متخصصان کودکان فارس بود. دکتر فرح پیرویان چندین هفته با این بیماری مهلک درگیر بود.

 

 (منابع مورد استفاده در تهیه این مجموعه: ایلنا، ایسنا، بلاغ، برنا، تسنیم، نظام پرستاری، عصر ایران، جهان صنعت، روزنامه شرق)

 

 

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۴۲، پنجشنبه ۱ مهر ۱۴۰۰ - ۲۳ سپتامبر ۲۰۲۱

 

 

http://www.iran-nabard.com/

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول