جنبش رنگین کمان بیشماران (خرداد ۱۴۰۱)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

 

غارتگران حاکم و ایادی آنان زندگی مردم را به تباهی کشیده اند. با جراحی اقتصادی و ناچیز شدن ارزش واقعی یارانه اندکی که به مردم می دادند، امروز نان به کالای لوکس تبدیل شده و دولت رئیسی جلاد با چراغ خاموش به سوی گران کردن سوخت حرکت می کند.

از سوی دیگر با بحران آب به عنوان مهمترین چالش زیست محیطی ایران، بحران فرونشست زمین در برخی از شهرها، از جمله در تهران و اصفهان، زندگی میلیونها شهروند به نابودی کامل کشیده می شود. روزنامه آفتاب اقتصادی در شماره روز چهارشنبه 25 خرداد می نویسد: «ایران به زودی تبدیل به بیابان می شود.»

وضعیت بحرانی اقتصادی و شرایط فاجعه بار زیست محیطی، برای اکثریت مردم جای تردیدی باقی نگذاشته که با وجود رژیم جمهوری اسلامی و حاکمیت غارتگران، افق روشنی در برابر آنان وجود ندارد. برای همین است که مردم و به ویژه نیروهای کار به طور روزمره دست به اعتراض و مبارزه می زنند. کارگران و تهیدستان در واکنش به این شرایط فلاکتباری که به آنها تحمیل شده، به اشکال گوناگون دست به اعتراض می زنند.

در مجموعه خبرهای این شماره نبرد خلق، خلاصه دستکم  ۳۲۵ حرکت از جانب کارگران، بازنشستگان، کشاورزان، بازاریان و مزدبگیران در ماه خرداد و اخبار خروش مردم آبادان و برخی شهرهای دیگر پس فروریختن برج متروپل را خواهید خواند. اخبار حرکتهای اعتراضی معلمان، دانشجویان و پرستاران در این ماه به طور جداگانه در ماهنامه نبردخلق منتشر می شود.

 

خروش توده ای با فروپاشی متروپل

روز دوشنبه ۲ خرداد ۱۴۰۱، ساختمان ۱۰ طبقه متروپل در خیابان امیرکبیر آبادان فروریخت.

به گزارش هرانا، طی این حادثه دهها تن از شهروندان کشته و زخمی شدند و جمعی دیگر در زیر آوار محبوس ماندند. مهندسان سازمان نظام مهندسی آبادان پیشتر هشدار داده بودند که ساخت این مجتمع به دلیل عدم رعایت نکات لازمه به افتتاح نخواهد رسید؛ با این حال ساخت نا موفق این بنا تا روز فرو ریختن آن و کشته و زخمی شدن شماری از شهروندان، ادامه پیدا کرد. کارشناسان، ‌علت وقوع این حادثه را نظارتهای صوری مهندسان، فسادهای مالی و عدم پیگیری تخلفات ساختمانی توسط شهرداری عنوان کردند.

به دلیل عدم وجود نیروهای امداد و کمک در محل سانحه بسیاری از مردم و بستگان قربانیان، خود در محل حادثه حاضر شده و اقدام به کمک ‌رسانی کردند.

به دنبال این رویداد فاجعه بار مردم آبادان و برخی از شهرهای دیگر دست به اعتراض و شورش زدند. در همان روز، شماری از شهروندان در آبادان تجمع کرده و شعار دادند: «عزاعزاست امروز، روز عزاست امروز، آبادان بی ‌صاحب، صاحب عزاست امروز.»

چهارشنبه شب ۴ خرداد، شهروندان خشمگین آبادان در حدود 200 متری برج متروپل در فلکه طوطیا تجمع کردند و با سردادن شعارهایی هچون؛ «مسئول بی‌ کفایت  نمی ‌خوایم نمی ‌خوایم/ ننگ ما ننگ ما  صدا و سیمای ما/ عبدالباقی نمرده دروغه دروغه/ مرگ بر مسئول بی ‌لیاقت»، خواستار برخورد با عوامل اهمال در بنای ساختمان متروپل شدند.

روز پنجشنبه ۵ خرداد، در چهارمین روز حادثه فروریختن برج متروپل در آبادان، مردم این شهر بار دیگر به خیابان آمدند. همزمان در برخی از شهرها از جمله خرمشهر و شاهین شهر نیز تجمعات اعتراضی شکل گرفت.

روز آدینه ۶ خرداد، مردم شهرهاي مختلف از جمله اهواز، خرمشهر، امیدیه، شیراز، بهبهان، شاهین شهر، اصفهان، یزد، بوشهر، بندر عباس، ماهشهر، سربندر و باغملک با شعارهای ضد حکومتی به خيابانها آمدند و در حمایت از مردم دلیر آبادان و علیه جنايت و غارت آخوندها دست به اعتراض زدند. نیروهای سرکوبگر شامگاه روز آدینه به مردم  آبادان يورش برده و به سمت آنان تیراندازی کردند. در همین روز سعید حافظی، روزنامه‌نگار حوزه خوزستان و افشاکننده تخلفات مربوط به برج متروپل، صدای مرد معترضی را به اشتراک گذاشت که فریاد می‌کشد: «...هواپیما بویینگ برا مردم میاری؟! این ملت با تیر و ترقه شما نمی ‌ترسند. دوره بزن دررو تمام شد.»

همزمان با گسترش خیزش مردمی در آبادان، فرماندار آبادان از افزایش شمار جانباختگان به ۲۴ نفر خبر داد.
شماری از  مردم تهران، روز شنبه ۷ خرداد، در اعلام حمایت از مردم داغدار آبادان و ابراز همدردی با خانواده‌ های قربانیان فاجعه متروپل، مراسم یابود در برابر تئاتر شهر (از مناطق مرکزی پایتخت) برگزار کردند. در همین روز در بسیاری از شهرهای دیگر از جمله؛ دولت آباد در شهرری، قم، اندیمشک، مشهد و ... مراسم یادبود و همبستگی با مردم آبادان برگزار شد.

به گزارش دویچه وله، در همین روز کانون نویسندگان ایران، با انتشار بیانیه ای به سرکوب اعتراضات آبادان واکنش نشان داد و جمهوری اسلامی را به «پنهان سازی حقایق و انتشار اخبار نادرست» متهم کرد. در این بیانیه آمده که اخبار و تصاویری که توسط مردم با «عبور از سد سانسور» منتشر می شوند از ابعاد فجیع این ویرانی پرده برمی دارد. کانون نویسندگان ایران می نویسد: «آنچه در آبادان بر مردم می رود یادآور جنایتهای سال های اخیر چون کشتار مردم در آبان ۹۸ و ساقط کردن هواپیمای مسافربری است. بدیهی است آنانی که همواره چنگ بر جان و مال مردم انداخته اند، موفق نخواهند شد با تقلیل عوامل ویرانی آفرین به چند تن، فساد سیستماتیک و ستم پیشگی خود را انکار کنند ». کانون نویسندگان از همه آزادی خواهان خواسته است که «صدای مردم ستم کشیده و سرکوب شده» خوزستان باشند.

داریوش معمار، روزنامه نگار خوزستانی در توییتی نوشت: «رئیسی شش روز بعد از فاجعه متروپل، اعزام چندهزار نیروی سرکوب، شلیک گلوله به مردم، بازداشت تعداد زیادی شهروند به جمع بندی رسید یکشنبه را به خاطر این اتفاق عزای عمومی اعلام کند. خامنه ای هم سه روز طول کشید تا تسلیت بگوید. مملکت را چهل سال است اینطور اداره می کنند».

شامگاه یکشنبه ۸ خرداد، مقامات رژیم با توجه به اعلام عزای عمومی به مناسبت جان باختن تعدادی از هموطنان در حادثه برج متروپل، درصدد برگزاری مراسمی حکومتی در آبادان برآمدند. بنابر گزارشات دریافتی هرانا از شاهدان در صحنه، این مراسم نیز با خالی ماندن صفوف نماز در مکان مراسم و سپس سردادن شعارهای اعتراضی توسط مردم معترض به تداوم اعتراض مردم آبادان تبدیل شد. در جریان این مراسم شهروندان حاضر با سر دادن شعارهایی از جمله «می کشم می کشم آنکه برادرم کشت» و «بی شرف، بی شرف» مانع از سخنرانی روحانی حاضر در مراسم شدند. بر اساس گزارشات دریافتی هرانا، پلیس ضمن تهدید معترضان بی شرمانه اعلام کرد: «عواقب اعتراضات شما از لحاظ قانونی به عهده خودتان است، شعار ساختار شکنانه ندهید.»

اعتراضات گسترده در واکنش به فاجعه فروریختن برج ده طبقه متروپل آبادان، در شامگاه

دوشنبه ۹ خرداد در هشتمین روز پیاپی همچنان ادامه یافت.

ویدیوها و گزارشهایی که در فضای مجازی منتشر شده حاکی از آن است که نیروهای امنیتی در مقابله با معترضان به گاز اشک ‌آور متوسل شده ‌اند. در برخی  از فیلمهای پخش شده صدای تیراندازی نیز شنیده می‌ شود.  دامنه اعتراض علاوه بر آبادان به نقاط دیگر کشور از جمله به بوشهر، سمنان، کرمانشاه، کازرون، بوشهر، شادگان، ایذه، فسا، نازی آباد تهران و ... نیز کشیده شد. 

به گزارش روز چهارشنبه ۱۱ خرداد دویچه وله فارسی، تعداد پیکرهای بیرون کشیده شده از زیر آوار متروپل به ۳۹ نفر رسید و سرنوشت دهها کارگر مفقود و گمنام مشخص نیست.

داریوش معمار، روزنامه‌ نگار آبادانی در توییتی نوشت: «حداقل ۳۰ نفر دیگر زیر آوار متروپل هستند و بیش از ۶۰۰ نفر هم بازداشت شده‌ اند.»

در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های داخلی ویدئوهایی نیز از خاکسپاری جان باختگان خانواده جلیلیان به اشتراک گذاشته شده‌است. خانم فوزیه جلیلیان، پرستار بیمارستان به عنوان داغدارترین زن آبادانی در ریزش متروپل معرفی می ‌شود. او شش عضو خانواده، شامل همسر، دو پسر، خواهرزاده همسر و دو برادرزاده شوهرش را از دست داده است.

در گزاشهایی که در شبکه ‌های اجتماعی منتشر شده تماشاگران فوتبال در استادیوم آزادی تهران به طرفدارای از مردم آبادان شعار دادند. 

با گذشت ده روز از فروریختن متروپل در آبادان، اعتراضات مردمی شب گذشته در این شهر و همچنین شادگان ادامه داشت. معترضین جاده اندیمشک - اهواز را با آتش ‌زدن لاستیک‌ مسدود کردند.

سعید حافظی، روزنامه‌نگار حوزه خوزستان در شبکه توییتر «از نمایش مضحک سلام فرمانده تا فریاد مردم تهران در حمایت از مردم آبادان» خبر داد.

داریوش معمار، روزنامه‌ نگار آبادانی در توییتی نوشت: «حداقل ۳۰ نفر دیگر زیر آوار متروپل هستند و بیش از ۶۰۰ نفر هم بازداشت شده‌ اند.»

حرکتهای اعتراضی در گوشه و کنار کشور نشان داد که مردم نه در کنار حکومت که در برابر آن صف کشیده اند.

با تسلیت به خانواده های داغدار و اعلام همبستگی با آنان.

 

جنبش سراسری بازنشستگان در دهها شهر

روز یکشنبه ۱ خرداد، بازنشستگان و مستمری‌ بگیران تأمین اجتماعی در تهران مقابل ساختمان سازمان برنامه و بودجه و در شهرهای کرج، اهواز، اردبیل، تبریز، کرمان، رشت، اراک، کرمانشاه، مشهد، رامهرمز، شوشتر و قزوین مقابل اداره کل تأمین اجتماعی استان خود دست به تجمع اعتراضی زدند.

به گزارش شورای بازنشستگان ایران، بازنشستگان برخی از مطالبات خود را افزایش مستمریهای دریافتی در موازات خط فقر، اجرای قانون همسانسازی حقوق، رفع مشکلات بیمه تکمیلی، پرداخت پاداش آخر سال و همچنین محاسبه سوابق مشاغل سخت و زیان آور در محاسبات متناسب سازی، عنوان کردند.

روزچهارشنبه 4 خرداد، کارگران بازنشسته کارخانه ایران ترانسفوبرای در اعتراض به عدم افزایش حقوق کارگران بازنشسته و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی دست به تجمع مقابل استانداری زنجان زدند.

روز یکشنبه ۸ خرداد، بازنشستگان و مستمری ‌بگیران تأمین اجتماعی در شهرهای قزوین، اهواز، شوش، تبریز، کرمانشاه و مشهد مقابل اداره تأمین اجتماعی شهر خود دست به تجمع اعتراضی زدند.

شهروندان معترض در این تجمعات شعارهایی از جمله «نه مجلس نه دولت، نیستن به فکر ملت/ خیلی دروغ شنیدیم، ولی حقوق ندیدیم/ فقط کف خیابون، بدست میاد حقمون» سر دادند.

روز چهارشنبه ۱۱ خرداد، شماری از بازنشستگان تأمین اجتماعی استان زنجان، برای سومین روز متوالی، مقابل ساختمان استانداری تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایلنا، همزمان بازنشستگان تأمین اجتماعی استان گیلان نیز مقابل ساختمان هسته گزینش این استان واقع در رشت، دست به تجمع زدند.

روز دوشنبه ۱۶ خرداد، تجمع پرشور بازنشستگان شهرستان شوش و هفت تپه برگزار شد.

کارگران شهرداری شوش به دلیل عدم پرداخت بیش از سه ما مطالبات خود به همراه بازنشستگان در تجمع مقابل فرمانداری شوش حضور داشتند.

همزمان، شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی دستکم در 25 شهر شامل شهرهای، شیراز، اصفهان، ساری، تبریز، ارومیه، بجنورد، خرم آباد، اراک، اردبیل، اهواز، کرج، مشهد و دزفول مقابل ساختمان اداره تامین اجتماعی این شهرها، در کرمان، زنجان و بندرعباس مقابل ساختمان استانداری، در شیراز، رشت، قزوین و کرمانشاه مقابل ساختمان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در شوش، شوشتر و دزفول مقابل فرمانداری و در تهران در دو تجمع جداگانه مقابل مجلس و ساختمان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دست به تجمع اعتراضی زدند.

روز سه شنبه ۱۷ خرداد ، شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای، رشت، اراک، تبریز، بندرعباس، اصفهان، زنجان، کرمانشاه، کرج، بروجرد، شوش، مشهد، دورود، کرمان، ایلام، اردبیل، قزوین، یزد، اهواز دست به تجمع اعتراضی زدند.

تجمع و راهپیمایی بازنشستگان تامین اجتماعی شوش و هفت تپه، در خیابانهای منتهی به ساختمان فرمانداری شهرستان شوش صورت گرفت.

روز چهارشنبه ۱۸ خرداد، شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای تهران، اهواز، شوش، یزد، کرمانشاه، اراک، مشهد، کرج، خرم آباد و کرمان، دست به تجمع اعتراضی زدند.

به گزارش شورای بازنشستگان ایران، این شهروندان با سردادن شعارهایی اعتراضی از قبیل «مرگ بر رئیسی/ تامین اجتماعی چه نام اشتباهی» خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند.

تجمع بازنشستگان در اعتراض به اجرایی نشدن مصوبه‌ مزدی شورای عالی کار و تصمیم دولت مبنی بر افزایش ده درصدی مستمری سایر سطوح صورت گرفته است.

در ویدئوهایی که از تجمع پرتعداد در اراک منتشر شده، بازنشستگان سفره ‌های خالی را به نشانه وضعیت دشوار معیشتی خود و خانواده ‌های شان حمل می‌ کردند. معترضان در این شهر شعار می‌دادند: «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه.»

بازنشستگان در اهواز شعار می دادند: «رئیسی رئیسی، مرگ به نیرنگ تو/ فقط کف خیابون، به‌دست میاد حقمون.»

به گزارش کردپا، در همین روز جمعی از اعضای انجمن صنفی فرهنگیان شاغل و بازنشسته کرمانشاه، در اعتراض به بازداشت فعالان صنفی، دست به تجمع اعتراضی در این شهر زدند.

روز پنجشنبه ۱۹ خرداد، شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی، برای چهارمین روز متوالی، به صورت جداگانه در شهرهای تهران، زنجان، مشهد، کرج، اراک و رشت، دست به تجمع اعتراضی زدند.

به گزارش شورای بازنشستگان ایران، این شهروندان با سردادن شعارهایی از قبیل «وعده ها تو خالیه، سفره ما خالیه/ ما صدقه نمی خوایم، ده درصد رو نمی خوایم/ گرونی، تورم، دشمن جان مردم/ ننگ ما، ننگ ما، صدا و سیمای ما» خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند.

روز شنبه ۲۱ خرداد، شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی به صورت جداگانه در شهرهای اهواز، همدان، کرج، ایلام و شوش دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، این شهروندان با سردادن شعارهایی اعتراضی از قبیل «نه غزه نه لبنان، ستم دیده همین جاست/ توپ تانک فشفشه وزیر باید گم بشه/ دولت شش کلاسه همین روزها خلاصه»، خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند.

روز یکشنبه ۲۲ خرداد، شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای نقده، بندرعباس، زنجان، شوش، سنندج، مشهد، تبریز، شوشتر، رشت، شیراز، همدان، کرج، اردبیل، اراک، کرمانشاه، اصفهان، ساری، بروجرد و اهواز در مقابل اداره کل تأمین اجتماعی استان خود دست به تجمع زدند. براساس گزارشات تصویری در شیراز و اصفهان  این تجمعات  از سوی نیروهای انتظامی به خشونت کشیده شد.

روز یکشنبه ۲۲ خرداد، جمعی از رانندگان بازنشسته خطوط بی آرتی مقابل سامانه ۳ اتوبوسرانی شرکت واحد تهران دست به تجمع اعتراضی زدند.

روز دوشنبه ۲۳ خرداد، شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی شهرهای بندرعباس، اهواز و دورود در این شهرها دست به تجمع اعتراضی زدند.

روز سه شنبه ۲۴ خرداد، شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی در اهواز طی دو تجمع جداگانه و همچنین در شهرهای کرمانشاه، شوش و زنجان، دست به تجمع اعتراضی زدند.

بازنشستگان تامین اجتماعی در اهواز با شعار  «حسین حسین شعارتون، دروغ و دزدی کارتون» اعتراض خود را شروع کردند

بازنشستگان تامین اجتماعی در درود شعار می دادند: ظلم و ستم کافیه سفره ما خالیه.

روز چهارشنبه ۲۵ خرداد، شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی در نهمین روز متوالی در شهرهای شوش، شوشتر، دورود، اهواز، رشت، زنجان و کرمانشاه دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، بازنشستگان با سر دادن شعارهایی علیه رئیس جمهور کشور، خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند.

در همبن روز، گروهی از بازنشستگان شبکه بانکی سراسری ایران، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی کارکنان بانکها واقع در تهران، تجمع برگزار کردند.

روز پنجشنبه ۲۶ خرداد، شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای رشت، اهواز و درود دست به تجمع اعتراضی زدند.

روز شنبه ۲۸ خرداد، شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی برای یازدهمین روز متوالی در شهرهای اهواز، زنجان، هرمزگان، بندرعباس، شوش، کرمانشاه، آبادان، کرمان، شوشتر و تهران دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، بازنشستگان تامین اجتماعی در دو استان گیلان و آذربایجان شرقی نیز تجمع کردند.

روز یکشنبه ۲۹ خرداد، جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای مختلف از جمله، کرمانشاه، رشت، ساری، اراک، اهواز، دورد، شوش، شوشتر و زنجان دست به تجمع اعتراضی زدند.

روز دوشنبه ۳۰ خردادماه، شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای کرمان، رشت و زنجان دست به تجمع اعتراضی زدند.

تجمع بازنشستگان در اعتراض به اجرایی نشدن مصوبه‌ مزدی شورای عالی کار و تصمیم دولت مبنی بر افزایش ده درصدی مستمری سایر سطوح صورت گرفت. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، بازنشستگان شعار می دادند: «حقوق بازنشسته زیر عباست امروز»‌

روز سه‌شنبه ۳۱ خرداد، شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای اهواز، تبریز و کرمانشاه، دست به تجمع اعتراضی زدند.

 

حرکتهای اعتراضی بازاریان، أصناف و مردم غارت شده

روز سه شنبه ۱۷ خرداد، جمعی از کسبه بازار امیرکبیر، ستارخان و راسته کوچه تبریز در اعتراض به افزایش ۱۰۰ برابری مالیات بر اساس تراکنشهای دستگاه کارت‌خوان در محوطه اداره کل امور مالیاتی آذربایجان ‌شرقی در تبریز تجمع کردند. به گفته رئیس کل امور مالیاتی کشور به طور میانگین مالیات اصناف امسال نسبت به سال گذشته سه برابر شده است، ولی اصناف معتقدند بسیار بیشتر از سه برابر با افزایش مالیات مواجه شده‌ اند!

روز یکشنبه ۲۲ خرداد، شماری از مغازه داران تهران از جمله در محدود امین حضور و چهار راه جمهوری در اعتراض به افزایش بی ‌ضابطه مالیات بخش خصوصی، دست به تجمع و راهپیمایی زدند. اعتراض این شهروندان با دخالت نیروهای امنیتی به خشونت کشیده

به گزارش تجارت‌ نیوز، مغازه‌ داران که نسبت به برخی از مشکلات صنفی و قوانین جدید مالیاتی اعتراض داشتند، کرکره ‌های خود را پایین کشیدند.

در همین روز جمعی از شهروندان ساکن تهران در مقابل اداره برق تهران پارس تجمع کردند.

شهروندان معترض با سر دادن شعارهایی از جمله «آب، برق، زندگی، حق مسلم ماست/ نصر من ‌الله و فتح قریب مرگ بر این دولت مردم فریب»، خواهان رسیدگی به مطالبات خود شدند.

در همین روز بازاریان اراک در اعتراض به بالا رفتن قیمت دلار و مالیاتهای غارتگرانه، مغازه ‌های خود را بسته و در بازار سرپوشیده این شهر به راهپیمایی اعتراضی پرداختند.

روز دوشنبه ۲۳ خرداد ، شماری از کسبه شهر کازرون واقع در استان فارس در اعتراض به شرایط نامناسب اقتصادی دست به اعتصاب زده و بازار این شهر را تعطیل کردند.

همزمان کسبه و مغازه‌داران سه راه امین حضور تهران برای دومین روز به اعتصاب خود ادامه دادند. نیروهای سرکوبگر انتظامی تلاش کردند آنها را وادار به باز کردن مغازه‌ ها کنند ولی موفق نشدند. در همین روز بازار اراک وارد دومین روز اعتصاب خود شد و بازاریان با شعار بازاری با غیرت حمایت حمایت دست به راهپیمایی زدند و همکاران خود را دعوت به پیوستن به اعتصاب کردند.

روز سه شنبه ۲۴ خرداد، كسبه و بازاریان در اراک، کازرون، شیراز، نجف آباد، بروجرد، نجف آباد و ميناب دست به اعتصاب و تظاهرات زدند. یک منبع مطلع به گزارشگر هرانا گفت: «جمعی از کسبه خرم آباد در اعتراض به وضعیت مالیات با بستن مغازه های خود دست به اعتصاب زده و در سه راه مطهری اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند

روز چهارشنبه ۲۵ خرداد بازار اراک وارد چهارمین روز اعتصاب خود شد. بازاریان فسا و ايلام نيز از صبح امروز بازار را بسته و دست به تظاهرات زدند. در شیراز فروشندگان لوازم یدکی ماشین در اعتراض به گرانی و مالیاتهای سنگین مغازه هایشان را بستند. همزمان تعدادی از نانوایی های سیرجان در استان کرمان بدلیل گرانی گندم مغازه های خود را بستند و روی مغازه خود تابلویی نصب کردند که به دلیل گرانی گندم قادر به پخت نان با قیمت مصوب نیستند.

روز پنجشنبه ۲۶ خرداد، بازار لوازم خانگی در اصفهان، برای سومین روز متوالی در اعتراض به مالیات سنگین و افزایش قیمت دلار تعطیل شده است.

روز شنبه ۲۸ خرداد، جمعی از کسبه و بازاریان در شهرهای نورآباد ممسنی، کوهچنار (بیست و پنج کیلومتری کازرون)، یزد، اصفهان، هندیجان، تهران، اراک و لنجان، دست به اعتصاب زد. این شهروندان همزمان با اعتصاب صنفی خود در شهرهای تهران، کوهچنار، یزد و لنجان، اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند.

در همین روز مراکز شهرک صنعتی محمودآباد اصفهان، که به قطب سنگ ایران معروف است و طلافروشان یزد اعتصاب کردند.

در اصفهان اصناف بازار تلفن همراه در خیابانهای بزرگمهر، احمدآباد و فردوسی به اعتصابات پیوستند. همچنین بازار لوازم خانگی در خیابان هاتف و بازار پارچه ‌فروشان خیابان ابن ‌سینا و بازار سبزمیدان تا میدان خمینی به طور کامل تعطیل شد.

روز یکشنبه ۲۹ خرداد، کارخانه‌ های سنگبری شهرک صنعتی محمود آباد اصفهان برای دومین روز اعتصاب کردند.

به گزارش رادیو فردا، روز سه‌شنبه ۳۱ خرداد، اعتصاب کارگران شاغل در شهرکهای صنعتی محمود آباد، دولت‌ آباد، بختیار دشت، میمه، رضوان شهر، نجف آباد و دوشاخ، برای چهارمین روز متوالی ادامه داشت.

 

برخی دیگر از حرکتهای اعتراضی

 

یکشنبه ۱ خرداد

*کارگران شهرداری یاسوج در اعتراض به معوقات مزدی ۵ ماهه خود، مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند. به گزارش کبنا نیوز، یکی از این کارگران خطاب به شهردار گفت: آقای شهردار ما حقوقمان را می خواهیم، ما کاری با این حرفها نداریم، در طول تمام سال زباله ها را از دشت روم تا مادوان جمع می کنیم، تمام این شهر را تمیز می کنیم و وظیفه مان است، اما درآمد ما فقط همین کارگری است و درآمد دیگری نداریم. یکی دیگر از کارگران گفت: 12 ساعت کار می کنیم، پول کرایه نداریم، مجبوریم مسیر را پیاده برویم. مجبوریم، اگر اعتراض کنیم تهدید به اخراج می کنند.

 

*در کنار رانندگان اسنپ، اعتصاب پیکهای موتوری اسنپ فود از انتهای هفته گذشته آغاز شده و همچنان نیز ادامه دارد. به گزارش زومیت، از روز گذشته فراخوانی در شبکه ‌های اجتماعی دست به دست می‌ شد که از یکم تا پنجم خرداد رانندگان اسنپ در اعتراض به سطح پایین دستمزد خود، دست به اعتصاب بزنند. در این فراخوان آمده است که رانندگان شاغل در شرکت اسنپ، در اعتراض به افزایش سرسام‌ آور هزینه ‌های زندگی، گرانیهای اخیر و عدم هم ‌خوانی دستمزد با تورم موجود دست به اعتصاب خواهند زد.

در کنار رانندگان اسنپ، اعتصاب پیکهای موتوری اسنپ فود از انتهای هفته گذشته آغاز شده و همچنان نیز ادامه دارد.

 

*کارگران شهرداری فسا و همسران شان برای اعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق، دست به تجمع زدند. به گزارش فارس، یکی از کارگران شهرداری فسا با بیان اینکه اردیبهشت ماه تمام شد و ما هنوز حقوقی دریافت نکرده ایم، گفت: من طی این سالها که در قسمت خدماتی شهرداری فعالیت می ‌کردم، دلخوش به بیمه ام بودم که بعد از بازنشستگی راه درآمدی برایم باشد و به همین علت حقوق پایین و کار سنگین را تحمل می ‌کنم.

وی ادامه داد: طی این سالها حقوقی که دریافت کرده ام این قدر نبوده است که بتوانم پس اندازی داشته باشم و چشمم به حقوق اول ماه است که مایحتاج خانواده ام را تامین کنم.

 

*جمعی از مرغداران کاشان برای اعتراض به سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی و وعده های توخالی مسئولان مقابل اداره جهاد کشاورزی کاشان تجمع کردند. به گزارش عصر ایران، مرغداران گفتند؛ وزیر جهاد کشاورزی به ما گفت تا پایان خرداد با ارز ترجیحی نهاده دریافت خواهید کرد. ما با وعده وزیر جوجه ریزی کردیم و حالا نهاده و دان مرغ نداریم، شرکتهای پشتیبانی نهاده دولتی را با قیمت آزاد در بازار می ‌فروشند.

 

سه شنبه 3 خرداد

*جمعی از آبداران دیشموک به دنبال اقدام به خودسوزی یک آبدار چاروسا دست به تجمع مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد زده و به عدم پرداخت به موقع حقوق و نداشتن امنیت شغلی اعتراض گرده و خواهان پاسخگویی مسئولان شدند. به گزارش کبنا نیوز، قابل یادآوری است که روز دوشنبه 2 خرداد، یک آبدار اداره آب و فاضلاب بخش چاروسا به دلیل عدم پرداخت به موقع حقوق، جلوی ساختمان این اداره اقدام به خودسوزی کرد و دچارسوختگی 50 درصدی شد و در بیمارستانی در دهدشت بستری شد.

 

*جمعی از دامداران به همراه احشام خود مقابل فرمانداری مهران تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایرنا، روابط عمومی فرمانداری مهران در این باره توضیح داد: تجمع این افراد هیچ ارتباطی با تامین علوفه دامداران نداشته؛ بلکه در اعتراض به اجرای «طرح زراعت چوب در نقطه صفر مرزی» صورت گرفته است.

او مدعی شد که پس از اعتراض دامداران به این موضوع، طرح مورد اشاره پس از هماهنگی با دستگاههای مرتبط متوقف شد.

 

چهارشنبه ۴ خرداد

*جمعی از کارگران مدت موقت وزارت نفت، مقابل ساختمان این وزارتخانه دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، شهروندان معترض با سر دادن شعارهایی، نسبت به وعده های بی عمل مسئولان متولی اعتراض کرده و خواهان رسیدگی به مطالبات شان شدند.

کارگران دارای قرارداد مدت موقت بیان کردند که طی ده سال اخیر، افزایشهای سالانه طبق مصوبات شورای عالی کار و قانون کار را دریافت نکرده ایم. کارگران معترض با تبعیض‌ آمیز خواندن تفاوت قراردادها اظهار کردند: در این قراردادها با وجود شرایط تحصیلی و سوابق کاری یک سان کارکنان، تفاوت بین ۳ تا ۵ برابر در پرداختهای مستقیم و غیرمستقیم ثبت شده است. این تبعیض از یک طرف موجبات زیان کارکنان غیررسمی  و زیان صنعت نفت از بی‌ انگیزگی و تهی شدن از نخبگان حوزه نفت ازسوی دیگر را فراهم کرده است.

 

*شماری از اهالی محله مهرآباد فنوج، در محدوده سکونت خود دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش رسانک، اعتراض این شهروندان در پی تلاش اداره منابع طبیعی به جهت مصادره زمینهای منطقه و احداث یک معدن در این محل صورت گرفته است. در این گزارش آمده است؛ شهروندان معترض که از عواقب جبران ناپذیر احداث معدن در مناطق مسکونی برای خود و گونه های جانوری و گیاهی منطقه آگاه هستند، در جریان تجمع خود از ورود ماموران اداره منابع طبیعی به این منطقه جلوگیری کرده اند.

 

*برای باری دیگر، کارگران سد شفارود رضوانشهر برای اعتراض به عدم پرداخت ماهها حقوق، حق بیمه و عیدی دست به جمع  در ورودی کارگاه سد زدند. براساس گزارش فارس، حداقل 5 ماه حقوق، ماهها حق بیمه، عیدی، سنوات و ... پرداخت نشده است.

 

پنج شنبه 5 خرداد

*به گزارش تلگرام شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، کارگران پروژه ای پتروشیمی پتروپالایش کنگان (شرکت پیمانکاری ناورود) برای اعتراض به سطح نازل حقوق، روزهای استراحت کم و خوابگاه و غذای نامناسب و غیربهداشتی دست از کارکشیدند.

همزمان کارگران پروژه ای پتروشیمی بوشهر (پیمانکاری کیانپور طرف قرارداد با شرکت پیمانکاری جهان پارس) برای اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق و خلف وعده کارفرما مبنی برافزایش دستمزد و اجرای 20 روز کار و 10 روز مرخصی، دست از کارکشیدند.

 

شنبه ۷ خرداد

*شماری از کشاورزان معترض مقابل درب استانداری لرستان واقع در خرم‌آباد، دست به تجمع زدند. به گزارش هرانا، تجمع این شهروندان در اعتراض به عدم تامین حقآبه آنها صورت گرفته است.

طی سالهای اخیر خشکسالی در کشور مشکلاتی را برای شهروندان به ویژه کشاورزان بوجود آورده است. در این میان عدم مدیریت صحیح بارشهای حداقلی توسط مسئولان و هدررفت قابل توجه این میزان آب ناچیز در سایه عواملی چون بیکفایتی افراد ذیربط، فرسودگی خطوط انتقال آب، تاسیس معادن متعدد و… منجر به اعمال محدودیت‌های شدید و در مواردی محرومیت شهروندان از جمله کشاورزان از برخورداری آب مصرفی شده است؛ امری که مدتهاست اعتراض این بخش از جامعه را در پی داشته است.

 

*کارگران اخراجی کارخانه چدن خوسف برای اعتراض مقابل استانداری خراسان جنوبی دست به تجمع زدند. ایرنا در روز سه شنبه ۳۱ خرداد خبر داد که: اوایل خرداد ماه جاری کارخانه چدن خوسف اقدام به تعدیل ۴۲ نفر از کارگران در سه بخش کوره خاکی، کوره مکانیکی و سرند خود کرد و پنجم خرداد نیز ۲۵ نفر از کارگران مقابل استانداری تجمع کردند.

خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و مرکز شهرستان خوسف در فاصله ۳۶ کیلومتری بیرجند است.

 

دوشنبه 9 خرداد

*برای دومین روز متوالی، کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن ناحیه زاگرس (منطقه ریلی شوش تا تنگ هفت به مرکزیت اندیمشک) به اعتصاب شان ادامه دادند. به دنبال اعتصاب روز گذشته کارگران راه آهن ناحیه زاگرس، شرکت تراورس امروز حقوق شان را بدون افزایش در سطح سال 1400 پرداخت کرد. در کانال رسمی کارگران و کارکنان نگهداری خط  و ابنیه فنی راه آهن آمده است: ماکارگران لرستان به اعتصاب خودمان ادامه‌ می دیم تا مشکل حل بشه یک بار برای همیشه قید یک ماه حقوق چهار میلیونی رو بزنیم تاکار به جایی برسه، فعلا با افزایش حقوق این دو ماه که ندادن ۴ میلیون از پولمون را خوردن، ۱۲ماه روحساب کنید ببینید چقدر میشه پس اگر۱ماه سرکار نریم غیبت هم بشیم اینجا ما چیز زیادی رو ازدست نمی دیم.

یادآوری می شود که در اردیبهشت سال جاری هم این کارگران دست به اعتصاب زده بودند.

 

سه شنبه 10 خرداد

*کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن شمال 2 (قزوین) به دنبال فراخوان ازپیش داده شده برای اعتراض به عدم افزایش حقوق دست از کار کشیدند. به گزارش کانال رسمی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن، یکی از کارگران اعتصاب کننده گفت: امروز معاون رئیس خط آقای تاتی اومده شیره مالیده سرشون که من حرف می زنم ماه بعد کامل بهتون میدن و من اِل می کنم و بِل می کنم. همش وعده های توخالی. خب آقای برادر تاتی که میای این حرفارو میزنی. اینو که خود مدیر خط هم گفته بود ماه بعد معوقه رو پرداخت می کنه. ما دردمون الان عود کرده الان نیاز داریم نه سر ماه. الان آبرومون تو خطره. الان مغازه دار با آبروم داره بازی می کنه. بانک گوشی تلفنم رو سوراخ کرد، آنقدر که زنگ زد آقا قسط و بریز. الان داره جلو حقوق ضامن هامو می بنده. برادر من این حرفا دیگه سر ماه به دردمون نمی خوره.

 

چهارشنبه ۱۱ خرداد

*جمعی از کشاورزان بخش بیرانشهر خرم آباد واقع در استان لرستان، در اعتراض به عدم رها نشدن آب سد ایوشان، مقابل ساختمان بخشداری دست به تجمع زدند. به گزارش صدا و سیما، کشاورزان این بخش تا کنون برنج می ‌کاشتند، اما امسال به دلیل محدودیت کاشت محصولات آبدوست از کاشت برنج منع شده اند.

 

*تعدادی از کارگران مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر در اعتراض به‌ عملی نشدن رای انفصال از خدمت مدیرعامل مقابل این مجتمع برای دومین روز متوالی تجمع کردند. به گزارش ایلنا، این کارگران در ارتباط با رای انفصال از خدمت مدیریت مجتمع گفتند: به دنبال رای سازمان تعزیرات کشور که در تاریخ ۲۴ اردیبهشت ماه سال جاری صادر شده است، مدیرعامل مجتمع کشت و صنعت کارون به اتهام امتناع از عرضه شکر در بازار به انفصال از خدمت محکوم شده است؛ متاسفانه این رای که قطعی و لازم اجراست، هنوز عملی نشده است.

در مجموعه کشت و صنعت کارون حدود هزار و ۱۰۰ کارگر قراردادی و هزار و ۲۰۰ کارگر پیمانکاری و ۲۶۰ کارگر فصلی شاغل هستند.


*جمعی از کارگران شرکت صنایع آذرآب، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، برای دو روز متوالی در محوطه این کارخانه دست به تجمع زدند
. به گزارش ایلنا، کارگران شرکت صنایع آذرآب نسبت به نداشتن کار در شرکت و معوقات ۲ ماهه اعتراض دارند که با پیگیریهای انجام شده، حقوق ماه فروردین آنان پرداخت شد. در پی این اعتراضات تعدادی از کارگران عصبانی نسبت به وضعیت شرکت و عملکرد مدیریت در طول یک سال اخیر که موفق به عقد قرارداد و جذب کار برای آذرآب نشده بودند، اقدام به پلمب دفتر مدیریت کردند.

 

*به گزارش کانال مخابرات فردا، جمعی از کارکنان مخابرات منطقه ای ایلام در محل ساختمان مرکزی مخابرات در شهر ایلام تجمع کردند. تجمع این کارکنان در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی و همچنین مشکلات معیشتی آنها صورت گرفته است.

 

پنجشنبه ۱۲ خرداد

*به گزارش کانال اخبار تبریز، کارگران شرکت صنایع شیشه آذر تبریز مقابل این شرکت دست به تجمع زدند. تجمع این کارگران در اعتراض به عدم پرداخت به موقع دستمزد و معوقات حقوق چندین ماه گذشته آنها صورت گرفته است.

 

*اهالی روستای نیک‌ دشت، شهرستان بشکرد در استان هرمزگان به دلیل عدم رسیدگی مسئولان به مشکلات اولیه این روستا مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کردند.

به گزارش کمپین فعالین بلوچ، معترضان از وضعیت جاده نیکدشت، نبود امکانات در مدرسه و فقدان سیلندر گاز اعتراض کردند. با وجود پیگیریهای مکرر شهروندان، تاکنون اقدامی از طرف مسئولان صورت نگرفته است.

 

دوشنبه ۱۶ خرداد

*شماری از نیروهای شرکتی جهاد کشاورزی ایلام مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند. به گزارش کانال شهر خبر بدره، تجمع این شهروندان در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان صورت گرفته است.

 

*کارکنان اداره آبفای هفتکل به دلیل عدم پرداخت چند ماه حقوق معوقه خود با در دست داشتن پلاکاردی در دست تجمع کردند. به گزارش رویش زاگرس، یکی از کارکنان معترض گفت: وضعیت اقتصادی بسیار سخت است و ما با این شرایط به سختی گذران زندگی می کنیم!  انتظار می رود مدیران استان نسبت به پرداخت حقوق کارکنان زحمتکش اداره آبفا هفتکل هر چه سریع تر اقدام نمایند.

 

*کامیون داران شهرستان دلفان برای اعتراض به کمبود سهمیه گازوئیل و نبود نرخنامه در بوستان علی آباد شهر نورآباد در استان لرستان تجمع کردند.  به گزارش صدا و سیما،

کامیون داران معترض گفتند: به علت نبود کارت آزاد عرضه سوخت گازوئیل نزد جایگاه داران، امکان سوخت گیری به صورت آزاد وجود ندارد و سهیمه تخصیصی جوابگوی یک ششم یک ماه مصرف یک کامیون هم نیست. کامیون داران شهرستان دلفان علاوه بر مشکل سهیمه سوخت به نبود نرخنامه در شهرستان هم اعتراض دارند و همین امر موجب شده تا نرخ کرایه حمل در این شهرستان یکسان نبوده و هر کسی یک کرایه را از مشتری طلب کند.

 

سه شنبه ۱۷ خرداد

*جمعی از کارگران مجموعه شهرداری شوش در اعتراض به عدم تحقق وعده ‌های داده شده از سوی مسئولان برای وصول مطالبات ‌شان، برای دومین روز متوالی مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، کارگران گفتند؛ برخلاف وعده ‌ای که مسئولان فرمانداری شوش، شهردار و اعضای شورای شهر به آنها داده بودند، هنوز پولی به حساب کارگران پرداخت نشده است. کارگران گفتند: در آخرین اجتماع صنفی کارگران شهرداری شوش که اردیبهشت ماه مقابل ساختمان فرمانداری شوش، شهرداری و شورای شهر برگزار شد، مسئولان شهرستانی وعده داده بودند تا یک هفته آینده به مطالبات ما رسیدگی کنند که هنوز عملی نشده است.

 

*به گزارش تبریزخبر، جمعی از آتش ‌نشانان سازمان آتش ‌نشانی و‌ خدمات ایمنی شهرداری تبریز به دلیل پایین بودن حقوق و افزایش ۱۰ درصدی دریافتی های شان با وجود تورم بیش از ۴۰ درصدی در محوطه شهرداری تبریز تجمع اعتراضی برپا کردند.

 

چهارشنبه ۱۸ خرداد

*گروهی از مالکان مسکن مهر پردیس، مقابل ساختمان وزارت راه و شهرسازی واقع در تهران، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش امتداد، مالکان معترض با سر دادن شعارهایی اعتراضی از قبیل «مسکن بی حمایت، مسئول بی کفایت»، خواستار رفع بلاتکلیفی ۱۱ ساله در رابطه با روند ساخت بناهای مسکن مهر پردیس شدند.

شهر جدید پردیس در ۱۷ کیلومتری شرق تهران در مسیر جاده هراز واقع شده است.

 

*کارگران بخشهای تاسیسات، آتش نشانی و ماشین آلات شهرداری یاسوج برای اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق و حق بیمه مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند. یکی از کارگران معترض حاضردرتجمع به خبرنگار ایسنا گفت: نیروهای شرکتی از  دی ماه سال 1400 تاکنون و نیروهای رسمی از اسفند ماه تاکنون حقوق دریافت نکرده اند.

وی افزود: هر  موقع خواهان دریافت حقوق بودیم و حقوق و مزایای خود را مطالبه کردیم، تهدید به اخراج شدیم و در بین ما افرادی با 20 سال سابقه وجود دارد و ما امنیت شغلی نداریم و در شرایط حاضر پیمانکاری هستیم و تبدیل وضعیت ما بلاتکلیف است.

 

پنجشنبه ۱۹ خرداد

*کشاورزان شهرستان لنجان واقع در استان اصفهان، مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان، تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش کانال تلگرام کانون مدافعان حقوق کارگر، کشاورزان معترض از دلایل برگزاری این تجمع را عدم تخصیص حقابه کشاورزی و در پی آن خشک شدن اراضی و محصولات خود عنوان کردند. در همین روز شماری از اهالی روستای اسفرجان از توابع شهرستان شهرضا، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، در محل دهیاری این روستا، دست به تجمع زدند. تجمع این شهروندان در اعتراض به احداث سنگ معدن در حوالی محل سکونت شان صورت گرفته است.

 

شنبه ۲۱ خرداد

*کشاورزان شادگان مقابل درب فرمانداری این شهرستان دست به تجمع زدند. به گزارش شادگان خبر، این شهروندان از جمله دلایل شکل گیری این تجمع را قطع و یا تقلیل شدید سهمیه سوخت تراکتورهای خود عنوان کردند.

 

*شماری از مجروحان جنگ ایران و عراق، در اعتراض به احضار کاویان کریمی از دیگر مجروحان این جنگ به شعبه ۱ بازپرسی بیدادسرای اوین، مقابل ساختمان این مرجع قضایی، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش هرانا، اعتراض این شهروندان با حضور نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شد. ماموران تعدادی از حاضران در محل را با توسل به ضرب و شتم بازداشت و به کلانتری ۱۰۱ تجریش تهران منتقل کردند.

قربانیان جنگ ایران و عراق، بارها به دلیل عدم پرداخت مطالبات مزدی خود اقدام به برگزاری تجمعات اعتراضی در برخی از نقاط کشور کرده اند.

 

یکشنبه ۲۲ خرداد

*کارگران کارخانه داروگر تهران و همچنین کارگران شرکت تولیدی تولی پرس قزوین که هر دو از شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ داروگر هستند، به صورت جداگانه و برای دومین روز متوالی در محوطه این دو کارخانه تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایلنا، مطالبات مزدی کارگران شاغل در واحد داروگر تهران و تولی پرس قزوین با احتساب خرداد ماه سه ماه به تاخیر افتاده است. طبق اظهارات کارگران معترض، جدا از مساله به تاخیر افتادن چندین ماهه دستمزد کارگران این دو کارخانه در تهران و قزوین، از ابتدای سال جاری تولید در این دو واحد متوقف شده، کارگران کاری برای انجام ندارند.

 

*کارگران شرکتهای پیمانکاری آجین، نوآوران، اولنگ و تأمین نیرو در اعتراض به عدم تحقق خواسته ‌های‌ شان دست به اعتصاب زدند. به گزارش تلگرام اتحاد، این کارگران که سال گذشته نیز با مطالبهِ افزایش دستمزد و اجرای طرح طبقه ‌بندی مشاغل چندین بار دست به اعتصاب زده بودند، با وعدهِ اجرای طبقه‌بندی از اول سال ۱۴۰۱ به اعتراض ‌شان خاتمه داده بودند که با خُلف وعدهِ کارفرما و پیمانکاران امروز مجدداً اعتراض ‌شان را از سر گرفتند.

 

*جمعی از ساکنان 300 دستگاه اهواز برای اعتراض به ناامن بودن ساختمانهای شان مقابل دفتر نماینده خامنه ای اجتماع کردند.

یکی از ساکنان این منطقه حاضر در تجمع گفت: در منطقه 300 دستگاه اهواز از سوی تعاونی بیمارستان ابوذر اهواز هشت مجتمع به تعداد 180 واحد مسکونی ساخته شده است که با وجود نوساز بودن این ساختمانها ترکهای عمیقی در ساختمان دیده شده و شرایط نا امنی دارند.

به گزارش ایرنا پیش از این ساکنان این مجتمع ها که از سوی تعاونی بیمارستان ابوذر اهواز ساخته شده اند در نماز جمعه هفته گذشته نسبت به نا ایمن بودن ساختمان های خود اعتراض کردند.

 

دوشنبه ۲۳ خرداد

*تعدادی از شهروندان و هنرمندان ملکان واقع در استان آذربایجان شرقی مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش هرانا، این شهروندان گفتند: شخصی که به عنوان رئیس جدید این سازمان انتخاب شده بازنشسته آموزش و پرورش بوده و به دلیل اینکه در ستاد انتخاباتی یکی از نمایندگان این شهر کار کرده به ریاست این سازمان منصوب شده است.

 

*جمعی از اهالی روستاهای جعفرکلا و واودره بخش دودانگه مازندران دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، تجمع این افراد جهت جلوگیری از تصاحب زمینهای کشاورزی آنها توسط اداره کل اوقاف استان صورت گرفت.

 

سه شنبه 24 خرداد

*برای سومین روز متوالی، کارگران پتروشیمی اسلام آباد غرب (شرکت پیمانکاری استیم) در استان کرمانشاه به اعتصاب شان برای اعتراض به عدم افزایش حقوق و پرداخت نشدن به موقع آن و 24 روز کار 6 روز مرخصی ادامه دادند. بر اساس گزارش شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، کارگران پتروشیمی اسلام آباد غرب باوجود پرداخت حقوق معوقه شان به اعتصاب شان برای افزایش دستمزد و همچنین 20 روز کار و10 روز مرخصی ادامه دادند.

 

چهارشنبه ۲۵ خرداد

*شماری از کارکنان شرکت حمل و نقل بین المللی جمهوری اسلامی، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور واقع در خیابان دمشق تهران، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایرنا، تجمع‌ کنندگان با اعلام اینکه بین ۲۰ تا ۲۸ سال سابقه کار و خدمت در این شرکت را دارند، گفتند: حدود شش ماه پیش این شرکت به بخش خصوصی واگذار شد و تعدادی از کارکنان آن نیز به جهت تعدیل نیرو بازخرید شدند.

 

پنجشنبه ۲۶ خرداد

*شماری از کارگران شرکت «تولی پرس» در خیابانهای منتهی به فرمانداری شهر الوند واقع در استان قزوین دست به راهپیمایی و تجمع زدند. به گزارش ایلنا، تجمع این کارگران در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی و مشکلات معیشتی آنها صورت گرفته است.

حق بیمه از دیگر مطالبات این کارگران است. این کارگران چند روز پیش نیز در محوطه شرکت تجمع کرده بودند و کارفرما وعده پرداخت حقوق تا روز چهارشنبه را اعلام‌ کرده بود که با خُلف وعده مدیریت، امروز تجمع خود را به مقابل فرمانداری کشاندند.

تولی پرس یکی از شرکتهای مهم استان و کشور است که در زمینه تولید شوینده فعالیت دارد.

 

*گروهی از هواداران تیم فوتبال استقلال در اعتراض به نامشخص بودن وضعیت این تیم، مقابل ساختمان این باشگاه تجمع کردند. به گزارش فوتبالی (کانال هواداران تیم استقلال)، معترضان دو هفته پس از جشن قهرمانی و پس از جدایی فرهاد مجیدی که رکورد قهرمانی با یک فصل شکست ‌ناپذیری را ثبت کرد؛ با اشاره به فعالیت تیمهای رقیب، به وضعیت این باشگاه در بازار نقل و انتقالات و همچنین عدم مشخص شدن سرمربی جدید اعتراض کردند. معترضان با شعارهای «آجورلو، آجورلو، پاسخگو، پاسخگو»، «مربی خارجی خواسته هر هوادار»، «مربی ایرانی نمی‌ خواهیم، نمی‌خواهیم»، «آجورلو مربی ‌ات را نشان بده» از مصطفی آجورلو، مدیرعامل استقلال می‌خواهند تا زودتر تکلیف این تیم را مشخص کند.

 

*گروهی از دامداران قهدریجان با درخواست تامین آب مورد نیاز خود تجمع کردند. به گزارش بی ‌بی ‌سی، با وجود هزینه زیادی که برای لوله ‌کشی پرداخت شده، هنوز آب مورد نیاز تامین نشده است. در روزهای گذشته ویدیویی از گریه یک مرد سالمند اصفهانی کنار مزارع در شبکه‌ های اجتماعی بازنشر شده و گفته می‌شود که او بابت خشک شدن محصولاتش ناراحت است.

 

شنبه ۲۸ خرداد

*جمعی از کارگران شهرداری خرمشهر، در اعتراض به دریافت نکردن حقوق و مطالبات چند ماهه خود، دست به اعتصاب زده و مقابل ساختمان فرمانداری این شهر تجمع کردند. به گزارش صدا و سیما، کارگران معترض گفتند: شهرداری خرمشهر ۱۷ ماه بیمه کارگران را پرداخت نکرده و این موضوع باعث ایجاد مشکل در هزینه ‌های درمان برای کارگران و خانواده ‌های آنان شده است.

 

یکشنبه ۲۹ خرداد

*گروهی از آبداران استان کهگیلویه و بویراحمد مقابل ساختمان مجلس در تهران دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، تجمع کنندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی خواستار برقراری عدالت شغلی و امنیت پایدار کاری خود شدند. «هشت سال قرارداد ننگین برون سپاری برابر با مرگ آبداران» دست نوشته تجمع کنندگان مقابل ساختمان مجلس است. آبداران معترض اقدام به پهن کردن سفره خالی به صورت نمادین کردند تا شاید نمایندگان مجلس به مشکلات آنها رسیدگی کنند.

 

*شماری از کارگران شرکت جهانپارس زیرمجموعه پروژه تغلیظ معدن مس دره زار (زیر مجموعه شرکت ملی مس) که در محل شهرستان سیرجان فعالیت دارند با تجمع مقابل مجتمع مس سرچشمه خواهان افزایش دستمزد خود شدند. به گزارش ایرنا، نمایندگان معترضان گفتند؛ مدت چهار سال در این پروژه مشغول به کار شده اند و پایین ‌ترین حقوق اداره کار را دریافت می‌ کنند که میزان کم دریافتی آنان سبب این تجمع صنفی شده است.

آنان همچنین با اشاره به اینکه فعالیت در معدن بر اساس قانون جزو مشاغل سخت و زیانبار به شمار می رود گفتند که مزایایی از جمله سختی کار، بدی آب و هوا، آلودگی معدن و مزایای ساعت کاری خود را دریافت نمی کنند و در بحث امنیت شغلی نیز مشکل دارند. سیرجان در ۱۷۵ کیلومتری غرب و رفسنجان در ۱۰۰ کیلومتری شمال غرب مرکز استان کرمان است.

 

دوشنبه ۳۰ خرداد

*رانندگان کامیون برای هفتمین روز متوالی در تهران خیابان دمشق روبروی اداره راهداری در تهران خیابان دمشق با شعارهای «وعده وعید کافیه سفره‌ی ما خالیه» و «وعده وعید چه خوب بود ولی همه اش دروغ بود»، تجمع کردند. اعتراض این رانندگان از روز دوشنبه  ۲۳ خرداد با شعار «ما اشتباه کردیم که واردات کردیم» آغاز شد. به گزارش انصاف نیوز، یک راننده کامیون با اشاره به واردات کشنده‌ های خارجی توسط شرکتهای رسمی، گفت: ما با هزینه شخصی و بدون هیچ کمکی اقدام به خرید این کشنده‌ ها کردیم و الان توان خرید کامیون اسقاطی به قیمت ۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان را نداریم. معترضان گفتند، براساس قانون آنها برای پلاک‌ گذاری خودروی وارداتی خود، باید یک کامیون قدیمی را بخرند و اسقاط کنند. اما به دلیل افزایش قیمت ناگهانی کامیونهای اسقاط شده دیگر توانایی این کار را ندارند. رانندگان معترض پیش از این هم مقابل نهاد ریاست‌جمهوری و وزارت راه و شهرسازی تجمع کرده‌ و به عدم وجود خودروی اسقاطی و افزایش قیمت آن که باعث شده آنها نتوانند خودروهای وارداتی خود را پلاک ‌گذاری کنند، اعتراض کرده‌ بودند.

در همین روز شماری از رانندگان خودروهای استیجاری حمل زباله شهرداری ارومیه با توقف فعالیتهای شغلی خود دست به اعتصاب زدند.

همزمان رانندگان شرکت نگین پخش در مشهد دست به اعتصاب زدند. اعتصاب این رانندگان در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان صورت گرفته است.

 

سه شنبه ۳۱ خرداد

*جمعی از رانندگان تاکسی در مشهد، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، دست به اعتصاب زده و از ادامه روند فعالیت خود امتناع کردند. به گزارش هرانا، رانندگان نسبت به وضعیت معیشتی نامناسب خود اعتراض کرده، خواهان افزایش نرخ کرایه ها به میزان قابل قبول هستند.

 

*گروهی از کارگران شهرداری ایلام، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل واحد موتوری این شهرداری دست به تجمع زدند. به گزارش ایلامیان، کارگران معترض از دلایل برگزاری این تجمع را عدم دریافت ۴ ماه حقوق و حق بیمه و همچنین مزد شب کاری خود عنوان کردند. انوری، رئیس شورای شهر ایلام، پس از برگزاری این تجمع مدعی شد که ظرف دو روز، حقوق معوقه کارمندان و کارکنان شهرداری ایلام پرداخت خواهد شد.

 

*شماری از کارگران داربست بند شاغل در پتروپالایش کنگان و همچنین فاز ۹ و ۱۰ میدان نفتی عسلویه، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، برای چهارمین روز متوالی دست به اعتصاب زده و از ادامه روند فعالیت خود امتناع کردند. به گزارش تلگرام شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، کارگران معترض خواهان افزایش دستمزد به میزان مطلوب و بهره مند بودن از ماهیانه ۱۰ روز استراحت به میزان ۲۰ روز کار و فعالیت هستند.

 

اخبار کوتاه منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

یکشنبه ۱ خرداد: جمعی از مالباختگان پرونده نگین خودرو و ایرتویا در اعتراض به عدم رسیدگی به شکایت خود، مقابل بیدادسرای عمومی تهران تجمع کردند.

دوشنبه ۲ خرداد: اعتصاب کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن لرستان.

چهارشنبه ۱۱ خرداد: کارگران خدمات شهری شهرداری اهواز برای اعتراض به عدم افزایش حقوق دست از کارکشیدند و از جمع آوری زباله ها از سطح شهر خودداری کردند.

یکشنبه ۱۵ خرداد: شماری از اهالی شهر پرند واقع در شهرستان رباط کریم در اعتراض به قطعی آب در این منطقه و عدم پاسخگویی مسئولان دست به تجمع زدند.

سه شنبه ۱۷ خرداد: جمعی از مالباختگان پروژه های یک و چهار آریا در اعتراض به عدم دریافت واحدهای که برای آن پول پرداخته ‌اند، دست به تجمع زدند.

چهارشنبه ۱۸ خرداد: جمعی از مالباختگان سرقت صندوقهای امانات بانک ملی تهران، در محدوده شعبه دانشگاه دست به تجمع اعتراضی زدند./ رانندگان سرویس رفت و آمد کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران برای اعتراض به وضعیت دریافتیهای شان برای دهمین روز متوالی در اعتصاب هستند./ جمعی از مهندسان در استان خراسان رضوی، در اعتراض به کاهش تعرفه خدمات مهندسی، مقابل اداره کل راه و شهرسازی این استان در مشهد دست به تجمع زدند.

شنبه ۲۱ خرداد: تجمع متقاضیان مسکن ملی، مقابل ساختمان استانداری خوزستان واقع در اهواز.

یکشنبه ۲۲ خرداد: خانواده وحید باقری، زندانی سیاسی و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری آبان ۹۸، مقابل مجلس دست به تجمع زدند./ کامیونداران استان زنجان با توقف خدمات ‌رسانی و دست کشیدن از کار روزانه خود، دست به اعتصاب زدند./ جمعی از اهالی تهران پارس در شرق تهران برای اعتراض به قطعیهای مکرر برق دست به تجمع مقابل اداره برق منطقه تهرانپارس زدند. تجمع کنندگان شعار می دادند: «آب، برق، زندگی، حق مسلم ماست»

دوشنبه  ۲۳ خرداد: تجمع اعتراضی مالباختگان و شاکیان شرکت صنعت خودرو آذربایجان مقابل بیدادگاه جرائم اقتصادی./ جمعی از کتابداران کتابخانه های عمومی کرمانشاه برای اعتراض به وضعیت معیشتی دست به تجمع مقابل اداره کل کتابخانه های عمومی این استان درکلانشهر کرمانشاه زدند.

پنجشنبه ۲۶ خرداد: کارگران شاغل در شرکت پارسا واقع در فاز ۱۹ کنگان در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای شان دست به اعتصاب زدند.

یکشنبه ۲۹ خرداد: جمعی از کشاورزان منطقه دریاسر در اعتراض به بی آبی و خشک شدن شالیزارهای شان، مقابل ساختمان فرمانداری لنگرود تجمع کردند.

دوشنبه ۳۰ خرداد: گروهی از کارگران اخراج شده شرکت آهن آجین پروژه‌ لیچینگ معدن سونگون و رزقان، مقابل دفتر مدیریت این مجتمع دست به تجمع اعتراضی زدند./ شماری از کارگران شهرداری لالی در استان خوزستان، در اعتراض به عدم پرداخت معوقات مزدی و بیمه ای خود، دست به تجمع زدند.

سه شنبه ۳۱ خرداد: شماری از کارگران آرماتوربند پیمانی، در یکی از پارکهای واقع در شهر کرمانشاه، دست به تجمع اعتراضی زدند.

 

 

 

 منبع: نبرد خلق شماره ۴۵۲، چهارشنبه اول تیر ۱۴۰۱– ۲۲ ژوئن ۲۰۲۲

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول