جنبش رنگین کمان بیشماران (تیر ۱۴۰۱)

گردآوری و تنظیم: پویا رضوانی

 

اقتصاد کشور با بی سابقه ترین بحران ساختاری زندگی نیروهای کار را به فلاکت کشیده است. افزایش فاصله طبقاتی و همزمان شکاف جنسییتی روزانه افزایش می یابد. بر طبق جدولی که از سوی مجمع جهانی اقتصاد منتشر شده. از میان ۱۴۶ کشور بررسی شده، ایران در رتبه ۱۴۳ قرار دارد. روزنامه آرمان ملی در شماره روز پنج شنبه ۲ تیر نوشت: ۷۵ درصد بودجه رفاهی کشور به ۵/۸ درصد مردم اختصاص دارد. همین رقم میزان شکاف طبقاتی را نشان می دهد.

اقزایش سرسام آور نقدینگی و تورم به طور مستقیم زندگی اکقریت مردم را به تباهی کشیده است. بر اساس اعلام بانک مرکزی ایران حجم نقدینگی در پایان خرداد ماه سال جاری به حدود ۵ میلیون میلیارد تومان رسیده است. در دو ماه گذشته تورم ماهانه رکورد شکنی کرد و دو رقمی شد. روزنامه کار و کارگر در شماره روز دوشنبه ۱۳ تیر نوشت: «گسل تورم در حال بلعیدن فقرا» است.

نیروهای کار به این شرایط فاجعه بار تسلیم نشده و به اشکال مختلف مبارزه و مقاومت می کنند.

در مجموعه خبرهای این شماره نبرد خلق، خلاصه دستکم ۲۵۹ حرکت از جانب کارگران، بازنشستگان، کشاورزان، بازاریان و مزدبگیران در ماه تیر را خواهید خواند. اخبار حرکتهای اعتراضی معلمان، دانشجویان و پرستاران در این ماه به طور جداگانه در ماهنامه نبردخلق منتشر می شود.

 

چهارشنبه ۱ تیر

*جمعی از کارگران شهرداری خرمشهر در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. به گزارش صدا و سیما، کارگران معترض گفتند: شهرداری خرمشهر ۱۷ ماه بیمه کارگران را پرداخت نکرده و این موضوع باعث ایجاد مشکل در هزینه ‌های درمان برای کارگران و خانواده ‌های آنان شده است.

آنها با بیان اینکه حقوق اردیبهشت و خرداد پرداخت نشده است افزودند: در ۱۰ روز گذشته مبلغ ۲ میلیون تومان شامل بخشی از حقوق اردیبهشت ماه کارگران واریز شده و بعد از آن هیچ واریزی انجام نشده است.

 

*شماری از کارگران مجتمع کشت و صنعت کارون شوشتر در اعتراض به عدم دریافت مطالبات خود دست به تجمع زدند. به گزارش ایلنا، این کارگران نسبت به عملی نشدن مطالبات صنفی خود و اجرا نشدن رای انفصال از خدمت مدیریت مجتمع اعتراض کردند.

کارگران در ارتباط با مطالبات صنفی خود نیز گفتند: مطالبات کارگران این شرکت، همسانسازی حقوق و مزایای کارگران با شرکتهای همجوار و مشابه کشت و صنعت نیشکری، تبدیل وضعیت کارگران قراردادی و پیمانکاری است.

 

*ساکنان روستاهای اطراف سد تالوار در استان کردستان تجمع اعتراضی برگزار کردند. این کشاورزان خواهان توقف اجرای طرح انتقال آب سد تالوار به همدان شدند. به گزارش ایران کارگر، آنها همچنین خواهان برقراری حقآبه اراضی کشاورزی منطقه خود شدند. معترضان، ساکن روستاهای جبرئیل، کاکا عباس، زینل، همایون و حسن تیمور از توابع بخش چنگ الماس شهرستان بیجار در استان کردستان می ‌باشند. آنها نسبت به عدم برقراری حقآبه و خشک شدن اراضی کشاورزی خود اعتراض دارند. خشک شدن اراضی کشاورزی باعث بروز مشکلات معیشتی برای ساکنان این روستاها شده است.

سد تالوار در ۵۰ کیلومتری شهر بیجار و در بخش چنگ الماس واقع شده است. حجم مخزن آن ۵۰۰ میلیون مترمکعب و حجم مفید آن نزدیک به ۴۰۶ میلیون مترمکعب است. احداث این سد باعث مشکلات زیادی برای اهالی روستاهای اطراف آن شده است. احداث این سد در ادامه سد‌سازی‌های غیراصولی دولت‌های قبلی است که باعث نابودی کشاورزی در مناطق پایین دستی این سد شده است.

 

پنجشنبه ۲ تیر

*شماری از کارگران نی بُر نیشکر هفت ‌تپه در اعتراض به تداوم بلاتکلیفی صنفی و شغلی تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش هرانا، کارگران نی بُر کشت و صنعت نیشکر هفت ‌تپه خوزستان با حمل پلاکاردی اعتراضی خواستار قطعی شدن واگذاری این مجتمع تولیدی صنعتی به شرکت توسعه نیشکر و پایان بلاتکلیفی چندین ساله آنها شدند. قابل ذکر است، مدیریت کشت و صنعت هفت‌ تپه پیش‌ تر به توسعه نیشکر واگذار شده بود اما تغییری در مالکیت آن ایجاد نشد.

 

شنبه ۴ تیر

*جمعی از کارگران کارخانه داروگر تهران، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض گفتند؛ باوجود وعده مدیران کارخانه مبنی بر اینکه «با آغاز تیر ماه طی چند نوبت مطالبات کارگران را پرداخت می کنند»، همچنان هیچ دریافتی از مجموع سه ماه حقوق معوقه خود را نداشته اند.

 

*شماری از کارگران راه آهن شرکت رضوان درود (ایستگاههای سیریز زرند، جلال‌آباد، کرمان) مقابل ایستگاه راه آهن محمد حسن زاده واقع در شهرستان زرند در استان کرمان، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش کانال رسمی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن، کارگران معترض گفتند که حقوق و دریافتیهای شان نسبت به سختی کار، در سطح بسیار نازلی قرار دارد و خواهان افزایش مستمری خود هستند.

 

*برای چهارمین روز متوالی، جمعی از اهالی زاهدان برای اعتراض به باطل شدن کارت سوختها مقابل شرکت نفت تجمع کردند. به گزارش کمپین فعالان بلوچ، یکی از معترضان در تجمع مقابل شرکت نفت زاهدان گفت: مسئولان سهمیه آزاد افراد را در کارت سوختها به نفع خود مصادره کرده و این شهروند از عدم توجه استاندار و مسئولان ذیربط به وضعیت اقتصادی شهروندان استان سیستان و بلوچستان انتقاد کرد.

یکی دیگر از تجمع کنندگان با عصبانیت نسبت به حذف ۱۸۰ لیتر بنزین سهمیه آزاد خود گفت: به چه دلیل سهمیه آزاد ما باید حذف شود؛ آقایان مسئول من مجبورم با این کارهای شما سوخت بری کنم و باعث و بانی آن شما هستید.

 

*برای چندمین روز متوالی، رانندگان استیجاری جمع ‌آوری زباله و انباشت پسماند ارومیه برای اعتراض به عدم افزایش حقوق به اعتصاب شان ادامه دادند و از جمع آوری زباله از سطح شهر اجتناب کردند. به گزارش تسنیم، عضو شورای شهر ارومیه ضمن اشاره به آخرین وضعیت رانندگان خودروهای استیجاری جمع آوری زباله، گفت: خودروهای استیجاری طرف قرارداد با یک شرکت هستند و آن شرکت با شهرداری طرف قرارداد است.

وی در خصوص دخالت شهرداری در موضوع رانندگان استیجاری،گفت: شهرداری به هیچ عنوان نمی ‌تواند در ارتباط با افزایش حقوق رانندگان تصمیم گیری کند. ساختار و قانون مشخص برای شرکت وجود دارد و کسی اجازه ی ورود ندارد، این یک توافق دو طرفه بین شرکت و رانندگان است.

 

یکشنبه ۵ تیر

*جمع زیادی از کارکنان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران برای اعتراض به عدم افزایش حقوق در سال جدید و حذف اضافه کاری دست از کارکشیدند و در ورودی و حیاط محل کارشان واقع در میدان ولیعصر تهران تجمع کردند. به گزارش تابناک، هیچ مسئولی برای صحبت با کارکنان در جمع آنها حضور پیدا نکرد و کارکنان همچنان حقوق خود را بدون افزایش طبق فیشهای فروردین پارسال دریافت می‌کنند.

 

دوشنبه ۶ تیر

*متقاضیان مسکن مهر اهواز برای اعتراض به بلاتکلیفی ۱۲ ساله و بی تفاوتی مسئولان مقابل اداره‌کل راه و شهرسازی خوزستان تجمع کردند. بر پایه گزارش ایلنا، این مال‌باختگان خواستار تنظیم قرارداد، تثبیت قیمت، تسریع در پرداخت وام و تسریع در ساخت خانه‌ های خود شدند. در بنرهای تجمع‌ کنندگان به بی ‌سرپناهی ۱۵ هزار نفر از خانواده ‌های متقاضیان به دلیل تحویل ندادن خانه‌ها، بلاتکلیفی ۱۲ساله، مبالغی که سالها پیش ‌پرداخت کرده ‌اند و بی‌ تفاوتی مسئولان مربوطه اشاره شده است.

 

سه‌ شنبه ۷ تیر

*گروهی از شاکیان شرکت رامک خودرو، مقابل ساختمان دادگستری استان تهران، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش کانال اعتراض مدنی بازار، تجمع کنندگان بنرهایی با محتوای درخواست اجرای حکم صادر شده برای مدیر عامل شرکت رامک خودرو در دست داشتند؛ آنها با سر دادن شعارهایی اعتراضی از قبیل «رامک دزدی می کنه، قضا حمایت می کنه»، خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

 

*جمعی از اعضای تعاونی مسکن کارکنان آموزش و پرورش فنی و حرفه ‌ای تهران برای اعتراض به بلاتکلیفی ۳۰ ساله مقابل وزارت راه و شهرسازی تجمع کردند. به گزارش ایسنا، نماینده اعضای تعاونی مسکن کارکنان آموزش و پرورش فنی و حرفه ‌ای شهر تهران در این رابطه گفت: در سال ۱۳۷۲ به استناد ماده ۳۲ آییننامه اجرایی لایحه قانونی واگذاری و احیای اراضی مصوب شورای عالی انقلاب که با هدف تامین مسکن کارکنان دولت ارایه و فروخته می ‌شد، زمینی در شمال شهر تهران در ازای دو فقره چک به تعاونی مسکن کارکنان آموزش و پرورش فنی و حرفه ‌ای شهر تهران فروخته شد؛ با این حال پس از مدتی به دلیل بالاتر از تراز ۱۸۰۰ متر بودن، ممنوعیت ساخت پیدا کرد. عکس ۱

 

*همزمان با برگزاری مجمع عمومی سالیانه فدراسیون بوکس، تعدادی از قهرمانان آسیا و مسابقات بین المللی بوکس در اعتراض به عملکرد رئیس فدراسیون بوکس مقابل سالن برگزاری مجمع عمومی سالیانه این فدراسیون تجمع کردند. به گزارش فارس، احسان روزبهانی، فروتن گل آرا، سید ابراهیم موسوی، هومن کرمی، مهرداد حمیدیان و ... از قهرمانان بین المللی با در دست داشتن بنر به نشانه اعتراض مقابل ساختمان محل برگزاری مجمع عمومی فدراسیون بوکس تجمع کردند.

 

*همزمان با دومین سالگرد آتش سوزی کلینیک سینا اطهر تجریش، خانواده های جان باختگان حادثه دست به تجمع مقابل ساختمان کلینیک زدند و به عملکرد قوه قضائیه اعتراض کردند. به گزارش همشهری آنلاین، یکی از اعضای خانواده قربانیان گفت: در آن حادثه شوم، ۱۹ نفر از کادر درمان از جمله ۱۵ زن و چهار مرد میان شعله‌ های آتش جان شان را از دست دادند و عده ‌ای هم مجروح شدند. ما بعد از وقوع حادثه از عاملان آن شکایت کردیم و انتظار داشتیم در کمترین زمان ممکن به درخواست ما رسیدگی شود، اما حالا دو سال از آن ماجرا گذشته و هنوز پرونده در دادسرای امور جنایی در حال بررسی است.

 

چهارشنبه ۸ تیر

*شماری از کارگران شهرداری هویزه به‌ دلیل پرداخت نشدن سه ماه حقوق معوقه روز تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایلنا، کارگران شهرداری هویزه گفتند: بیش از ۲۰شرکت نفتی در شهرستان هویزه مستقر هستند که از قرار معلوم حق آلایندگی به شهرداری نمی ‌پردازند بنابراین درآمد ناچیز شهرداری هویزه کفاف پرداخت به موقع حقوق کارگرانش را نمی‌ دهد. این کارگران با اشاره به این‌که برای پرداخت حقوق بارها با مسئولان شهری شهر هویزه صحبت کرده‌ ایم، افزودند: مسئولان شهری مدعی ‌اند مدتهاست برای جبران کمبود منابع مالی پیگیر وصول عوارض حق آلایندگی از شرکتهای نفتی هستند اما هنوز نتیجه نداشته است.

 

*شماری از مالباختگان صرافی «کریپتولند» مقابل دادسرای عمومی و انقلاب تهران تجمع کردند. به گزارش کانال گلوگاه ایران، تجمع این شهروندان در اعتراض به عدم بازگشت سرمایه های از دست رفته آنها صورت گرفته است.

 

شنبه ۱۱ تیر

*جمعی از کشاورزان ۱۳ شهر و بخشهای چهارگانه شهرستان دزفول برای اعتراض به سهمیه ‌بندی گازوئیل همراه با تراکتورهای شان مقابل فرمانداری این شهرستان در استان خوزستان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی ازتجمع کنندگان گفت: با توجه به اینکه شهرستان دزفول از قطب‌های کشاورزی کشور محسوب می‌شود، این نوع سهمیه‌بندی، کمر کشاورز و زمین‌دار را خواهد شکست.

یکی دیگر از کشاورزان گفت: سهمیه ماهیانه تراکتورهای ۶ سیلندری که به بیش از پنج هزار لیتر سوخت ماهیانه احتیاج دارد تا با کمبود سوخت و توقف کار منجر نشود، متأسفانه در طی ماه‌های گذشته به هر یک دستگاه تراکتور ۶ سیلندر یک هزار لیتر سوخت ماهیانه اختصاص داده شده است که این نوع سهمیه‌بندی باعث می‌شود تا در کمتر از یک هفته با کمبود سوخت، رانندگان  مجبور به متوقف کردن تراکتورهای خود شوند.

 

*روز شنبه ۱۱ تیر، گروهی از مالباختگان صندوق امانات بانک ملی مقابل ساختمان مرکزی قوه قضائیه واقع در تهران دست به تجمع اعتراضی زدند. بر اساس گزارش رکنا، تجمع کنندگان در جریان این تجمع خواستار دیدار با رئیس قوه قضاییه به جهت درخواست رسیدگی به مطالبات شان مبنی بر بازگشت هر چه سریع تر «اموال مسروقه» خود هستند.

صبح روز دوشنبه ۱۶ خرداد امسال اخباری مبنی بر سرقت از چندین صندوق امانت واقع در شعبه دانشگاه بانک ملی ایران توسط خبرگزاریهای رسمی منتشر شد.

 

یکشنبه ۱۲ تیر

*کارگران و کارکنان شهرداری زرنه از توابع شهرستان ایوان واقع در استان ایلام در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات ‌شان دست به اعتصاب زده‌اند. به گزارش اتحاد، کارگران و کارکنان شهرداری زرنه ۷ ماه حقوق معوق پرداخت‌نشده، ۵۳ ماه بیمه‌ معوق، معوقات چند ساله صندوق بازنشستگی و مطالبات معوق مربوط به اضافه کاری، مأموریت و تعطیل کاری از سال ۹۴ تاکنون دارند.

 

سه شنبه ۱۴ تیر

*تعدادی از کارکنان وزارت جهاد کشاورزی، مقابل ساختمان سازمان برنامه و بودجه واقع در تهران، دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، کارکنان معترض «تبعیض حقوقی خود در مقایسه با سایر کارکنان دولت» را از دلایل برگزاری این تجمع عنوان کردند.

تجمع این افراد به بازداشت چند نفر از کارکنان و کارمندان وزارتخانه توسط نیروهای امنیتی منتهی شد؛ در ادامه کارکنان معترض با حضور در ساختمان وزارت کشاورزی با حراست این وزارتخانه گفتگو کردند و دماوندی‌ نژاد، معاون وزیر کشاورزی، مدعی رسیدگی به مطالبات آنها شد.

 

*شماری از کارکنان مخابرات ایلام، دست به اعتصاب زده و در محوطه محل کار خود تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایلامیان، کارکنان حاضر در تجمع نسبت به «حذف آیتم حق جذب برای افراد سی سال خدمت به بالا، کاهش دستوری حق جذب برای همکاران زیر سی سال خدمت و همچنین فریز نمودن رفاهیات» اعتراض کردند. آنها با در دست گرفتن پلاکاردهایی خواهان رسیدگی به مطالبات شان شدند.

 

*شماری از کارگران سد شفارود واقع در شهرستان رضوانشهر، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل درب ورودی ساختمان فرمانداری، دست به تجمع زدند. به گزارش می رشت، اعتراض این شهروندان در پی عدم دریافت ۷ ماه حقوق ‌شان صورت گرفته است.

 

*باغداران قزوین نسبت به ممانعت از برداشت آب با تانکرها از کانال آب برای آبیاری باغات اعتراض کردند و مقابل استانداری قزوین تجمع کردند. به گزارش ایلنا، باغدار با تجمع مقابل استانداری قزوین نسبت به عدم اجازه برداشت تانکرها از آب کانال برای آبیاری باغات اعتراض کرده و اعلام کردند درختان آنها به دلیل نبود آب در حال خشک شدن است و آب منطقه ‌ای هم اجازه برداشت از کانال را نمی ‌دهد.
کمبود منابع آبی در درجه اول مشکلاتی را برای کشاورزان ایجاد کرده، باغدارانی هم که به امید کانالهای آبیاری درخت کاشته بودند به در بسته خورده و سهم آبی به آنها تعلق نمی گیرد.

 

چهارشنبه ۱۵ تیر

*برای دومین روز متوالی، جمعی از اهالی بندر خمینی برای اعتراض به نداشتن امنیت اجتماعی مقابل دادگستری این شهرستان در میدان فانوس تجمع کردند. به گزارش هفته نامه الکترونیکی خورموسی، معترضان نسبت به نداشتن امنیت اجتماعی تجمع کردند و سپس به طرف بازار راهپیمایی و به تجمع شان در کوی بلوکیها این شهر دراستان خوزستان ادامه دادند.

 

پنج شنبه ۱۶ تیر

*جمعی از اهالی از فعالان محیط‌ زیست یاسوج در شهرستان بویر احمد برای اعتراض به بی تفاوتی مسئولان نسبت به منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد و حوزه زاگرس دست به تجمع در جنگلهای بلوط شهرستان بویراحمد (جاده یاسوج – شیراز) زدند.

تجمع کنندگان با برافراشتن بنرها وایراد سخنرانی اعتراضشان را نسبت به  تخریب جنگل ازجمله دفع زباله‌های یاسوج در این جنگل‌ها،بریدن درختان،قاچاق هیزم وزغال و ساختن کشتارگاه و ساختمانهایی به نام دانشگاه ابراز کردند.

در حالی کە جنگلهای یاسوج در وضعیت اسفناکی قرار دارد و آفت پروانه-برگ‌-خوار در حال نابودی این جنگلها است و بە گفتە کارشناسان احتمالا تا دو هفتە آیندە جنگل شاداب بویر احمد در «پشت سر» (بخش سردسیری استان) مثل بخش گرمسیر (کهگیلویه) بیمار و پژمرده خواهد شد، اما مسئولان استانی و کشوری اقدام جدی برای کاهش آسیبها انجام نمی‌ دهند.

به گزارش انصاف نیوز، چندی است پروانه‌ های برگخوار در حال تخریب جنگلهای دامنه زاگرس به سرعت هستند. فعالان محیط زیست و اهالی استانهای نزدیک زاگرس با کنایه ای به فعالیتهای اخیر ستاد امر به معروف و همچنین تشبیه برگهای درختان به روسری خواستار پیگیری وضعیت وخیم «بلوط» های زاگرس شده اند.

 

اعتصاب و تجمع کارگران مجتمع مس سونگون ورزقان

روز سه‌ شنبه ۱۴ تیر شماری از کارگران مجتمع مس سونگون ورزقان دست به اعتصاب زده و در محدوده محل کار خود تجمع اعتراضی برگزار کردند. اعتراض این کارگران در دستکم ۵ شرکت مجتمع مس سونگون ورزقان از جمله در «آهن ‌آجین، مبین، نوآوران، زحل و ندای رهاوی» در پی بازداشت دو تن از همکاران شان و عدم رسیدگی به دیگر مطالبات آنها صورت گرفته است.

روز پنجشنبه ۱۶ تیر، کارگران شرکتهای پیمانکاری مجتمع مس سونگون ورزقان برای سومین روز متوالی در اعتصاب به سر بردند و در محوطه معدن تجمع کردند. به گزارش شورای بازنشستگان، تعداد ۱۲۰۰ نفر از کارگران شب را در داخل چادر یا ماشینهای خودشان یا بر روی آسفالت‌ محوطه گذراندند. نیروی یگان ویژه با حمله به کارگران اعتصابی معدن سونگون تلاش کردند تا تعدادی از کارگران معترض را بازداشت نمایند.   

روز آدینه ۱۷ تیر، اعتصاب کارگران مجتمع سونگون ورزقان برای چهارمین روز متوالی ادامه داشت.

حسین فتحی، مدیرکل اداره کار آذربایجان شرقی، به ‌همراه مدیر مجتمع و فرمانده انتظامی منطقه به میان کارگران آمد ‌و سعی در آرام کردن کارگران داشتند. اما کارگران با اشاره به اظهارات کذب فتحی در شبکه استانی درباره عدم برخورد سرکوبگرانه با کارگران حاضر به شنیدن صحبتهای او‌ نشدند و اعلام کردند که نمایندگان ما در بازداشت هستند و باید آنها را آزاد کرده سپس حاضر به مذاکره خواهیم شد.

کارگران مجتمع سونگون ورزقان چندین ماه است که پیگیر اجرای همسانسازی حقوق با کارگران رسمی و کارگران سایر معادن هستند و همچنین خواسته ‌های دیگری از جمله اجرای کامل و صحیح طبقه ‌بندی مشاغل دارند اما باوجود اعتراضات و اعتصابات مکرر تاکنون مدیریت مجتمع و شرکتهای پیمانکاری خواسته‌ های این کارگران را اجرا نکرده‌اند.

 

شنبه ۱۸ تیر

*گروهی از رانندگان مینی‌ بوس در بندرعباس، دست به اعتصاب زده و از ادامه فعالیت روزانه خود امتناع کردند. بر اساس گزارش گروه اتحاد بازنشستگان، اعتصاب این رانندگان در اعتراض به کمبود سهمیه سوخت، کمبود جایگاههای گازوئیل و ازدحام در این مراکز صورت گرفته است.

 

سه شنبه ۲۱ تیر

*برای چندمین بار، کارگران کارخانه داروگر تهران به محقق نشدن پرداخت مطالبات مزدی و بیمه ‌ای، تامین امنیت شغلی، حذف سرویس ایاب و ذهاب و همچنین تعیین تکلیف وضعیت کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران داروگر تهران گفتند: درحالی که در جلسه‌ مشترک مسئولان اداره کار و کارفرما قرار بود شرکت بخشی از مطالباتمان را پرداخت کند اما بعد از گذشت چند ماه، بدون در نطر گرفتن موقعیت بی ‌پولی کارگران هیچ اقدامی در این زمینه انجام نشد.

 

*اپراتورهای پستهای فشار قوی (کلاه زردها) خوزستان برای اعتراض به عدم افزایش حقوق در سال جاری با گذشت حدود ۴ ماه دست به تجمع مقابل شرکت برق منطقه ای استان در اهواز زدند. به گزارش ایلنا، اپراتورهای معترض پستهای فشار قوی برق خوزستان گفتند: میزان افزایش حقوق سالیانه کارگران تابع قانون کار توسط شورایعالی کار از اسفند ماه سال گذشته ابلاغ شده اما هنوز احکام کارگزینی کارگران تابع قانون کار شرکتهای برق منطقه ‌ای کشور صادر نشده و باتوجه به فشارهای اقتصادی و تورم حاکم بر کشور، فشار زیادی به کارگران آمده است.

 

شنبه ۲۵ تیر

*مردم ارومیه در اعتراض به خشک شدن دریاچه ارومیه و شرایط بحرانی که در پی دارد، تجمع کردند. مردم در جو امنیتی و در محاصره نیروهای ضدشورش قرار دارند، فضای مردم بسیار ملتهب و درصدد هستند که در همین شرایط امنیتی تظاهرات را ادامه دهند.

به گزارش فارس، گزارشهایی نیز از تجمع در شهر نقده آذربایجان غربی مخابره شده است. کارشناسان کاهش قابل توجه نزولات جوی و هزاران چاه در حوزه آبخیر دریاچه ارومیه را از دلایل اصلی کاهش قابل توجه تراز آبی این دریاچه در دو دهه اخیر می‌دانند.

حجم آب این دریاچه حدود ۲/۴۸ میلیارد متر مکعب برآورد شده است که این حجم نیز نسبت به  مدت زمان مشابه سال گذشته حدود ۱/۴۴ میلیارد متر مکعب و نسبت به تراز اکولوژیک در حدود ۱۳ میلیارد کمتر می‌باشد.

 

یکشنبه ۲۶ تیر

*شماری از کارکنان مخابرات در شهرهای یزد، بجنورد و اهواز دست به تجمع زدند. بر اساس گزارش مخابرات فردا، تجمع این کارکنان در اعتراض به کاهش مبلغ حق جذب و عدم پرداخت چهار دوره پاداش بهره وری و همچنین عدم رسیدگی به سایر مطالبات شان صورت گرفته است. کارکنان مخابرات خوزستان در اعتراض به عدم صدور احکام و کاهش مبلغ حق جذب برخلاف قانون، همچنین عدم پرداخت مطالبات و ۴دوره پاداش بهره‌وری برای دومین روز متوالی دست به تجمع زدند.

 

*جمعی از رانندگان از بخشهای مختلف ترابری برای دومین روز متوالی مقابل اداره راه و شهرسازی در تهران تجمع کردند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، تجمع این رانندگان در اعتراض به افزایش عوارض پلاک ‌گذاری و دیگر تعرفه ‌ها صورت گرفته است.

 

سه شنبه ۲۸ تیر

*شماری از دامداران کشور، مقابل وزارت جهاد کشاورزی دست به تجمع زدند. به گزارش اتحادیه کارگران ایران، این تجمع دامداران کشور در اعتراض به عدم رسیدگی به مشکلات صنعت دامپروری و همچنین عدم تحقق سایر مطالبات ‌شان صورت گرفته است. آنان با در دست داشتن پلاکاردهایی از قبیل «نهاده و علوفه به دلار، شیر و گوشت به ریال» و همچنین «خرید به قیمت تمام شده دام» مقابل وزارت جهاد کشاورزی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

یکی از نیروی انتظامی به یکی از دامداران حمله کرد و جمعیت شروع به هوکردن انتظامی کرد. نیروی انتظامی از جمعیت دامداران می خواست که به ساختمان جهاد کشاورزی بروند اما دامداران شجاع و زحمتکش قبول نکردند وهمان جا ایستادند و شعار دادند دامدار ورشکسته دیگر توان ندارد.

 

*جمعی از مالباختگان «رامک خودرو» مقابل یکی از ساختمانهای این شرکت، واقع در تهران، تجمع کردند. به گزارش ایران کارگر، مالباختگان شرکت رامک خودرو در اعتراض به ۵ سال انتظار برای تحویل خودروهای خریداری شده‌شان در برابر دفتر مرکزی این شرکت تجمع کردند. معترضان گفتند، این شرکت از تحویل خودرو به ۷۰۰۰ متقاضی ثبت نام شده خودداری می‌کند. به گفته آنها قضائیه با حمایت از مدیران کلاهبردار این شرکت حاضر به رسیدگی به شکایتهای آنها نیست.

 

جنبش سراسری بازنشستگان در دهها شهر

 

شعار بازنشستگان: زیربار ستم نمی کنیم زندگی، جان فدا می کنیم درره آزادگی، وای از این بردگی وای ازاین بردگی

روز چهارشنبه ۱ تیر، جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی خوزستان، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان استانداری واقع در اهواز دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، تجمع بازنشستگان در اعتراض به اجرایی نشدن مصوبه مزدی شورای عالی کار و وضعیت بد معیشتی آنها صورت گرفته است. اعتراض پس از آن آغاز شد که دولت روز ۱۵ خرداد اعلام کرد تنها ۱۰ درصد حقوق بازنشستگان غیرحداقل ‌بگیر را افزایش خواهد داد. این اقدام نقض تصمیم شورای عالی کار است.  این شورا در مصوبه ‌ای به امضای وزیر پیشین کار رسیده بود با افزایش ۳۸ درصدی حقوق متوسط‍ بگیران و سایر سطوح موافقت کرده بود.

روز شنبه ۴ تیر، گروهی از بازنشستگان تامین اجتماعی خوزستان، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان استانداری واقع در اهواز، اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند.

روز یکشنبه ۵ تیر، با فراخوان قبلی، بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای مختلف از جمله در اهواز، شوشتر، کرمانشاه، رشت، اراک و اردبیل به خیابان آمدند.

روز سه شنبه ۷ تیر، جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی استان خوزستان، مقابل ساختمان استانداری واقع در اهواز، دست به تجمع اعتراضی زدند.

روز چهارشنبه ۸ تیر، جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی در اهواز مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان دست به تجمع زدند.

روز پنجشنبه ۹ تیر، جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی استان خوزستان مقابل ساختمان فرمانداری اهواز دست به تجمع زدند.

روز شنبه ۱۱ تیر، شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی در پی فراخوان قبلی، در شهرهای مختلف کشور از جمله در شوشتر، اندیمشک، شوش، زنجان، اصفهان، ساری، دزفول، کرج، اراک، اهواز، آبادان، خرم آباد، همدان و کرمان، اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند.

بازنشستگان در شوش، به صورت نمادین اقدام به پوشیدن کفن کردند و با راهپیمایی در خیابان های شهر، نسبت به وضعیت نامناسب معیشتی خود فریاد اعتراض سر دادند.

در این روز تجمع اعتراضی بازنشستگان در اراک با دخالت نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شد و بازنشستگان حاضر در محل به نشان اعتراض شعارهایی را علیه نیروهای سرکوب گر سر دادند.

روز یکشنبه ۱۲ تیر، برخی از بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای مختلف کشور از جمله در اصفهان، کرمان، کرمانشاه، بندرعباس، رشت، درود، شوشتر، شوش، اراک و اهواز دست به تجمع زدند.

روز دوشنبه ۱۳ تیر، شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی در شهر دورود واقع در استان لرستان، شوشتر و شوش-هفت‌تپه واقع در استان خوزستان، تهران در میدان تجریش و بندرعباس دست به تجمع زدند.

به گزارش شورای بازنشستگان ایران، بازنشستگان معترض اعلام کردند؛ ما بازنشستگان نه تنها از همسانسازی عقب نشینی نمیکنیم، نه تنها به افزایشهای ده درصدی معترضیم بلکه خواهان افزایش حقوقها طبق سبد معیشت هستیم. ما را در هزار توی  وعده وعیدهای توخالی سر ندوانید!

روز سه شنبه ۱۴ تیر، بازنشستگان در شهرهای کرمانشاه، اردبیل، بندرعباس ساری و دورود دست به تجمع و راهپیمایی زدند

روز شنبه ۱۸ تیر، شماری از بازنشستگان تأمین اجتماعی مقابل ساختمان استانداری خوزستان واقع در اهواز، دست به تجمع اعتراضی زدند. همزمان، سندیکای کارگران هفت تپه نیز از برگزاری تجمع اعتراضی بازنشستگان در شوشتر خبر داد.

روز دوشنبه ۲۰ تیر، برای بیست و ششمین روز شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای  کرمان، رشت، اصفهان، بابل و رامهرز دست به تجمع اعتراضی زدند.

بازنشستگان خواهان «کوتاه شدن دست دولت» از سازمان و شستا (شرکت سرمایه ‌گذاری تامین اجتماعی) هستند و می ‌گویند دولت فقط باید ناظر باشد.

روز سه شنبه ۲۱ تیر، شماری از بازنشستگان مخابرات در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان در شهرهای تهران، خرم آباد، قزوین، شیراز، همدان، بندرعباس، کرمانشاه، جوانرود، شهرکرد، یزد، ارومیه، تبریز، اهواز، رشت، زنجان، بجنورد، شوش دانیال، سنندج، کرمان، مشهد، ساری و اراک مقابل ساختمان مرکزی مخابرات استان خود دست به تجمع زدند.

روز چهارشنبه ۲۲ تیر، شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی در بیست و هشتمین روز از حرکتهای اعتراضی در شهرهای اردبیل، کرمانشاه، اهواز، شوش و شوشتر دست به تجمع اعتراضی زدند.

روز شنبه ۲۵ تیر، مصادف با روز تأسیس سازمان تامین اجتماعی، شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی در شماری از شهرهای کشور از جمله در شهرهای کرج، اهواز، اصفهان، اراک، بابل، مشهد، تبریز، زنجان، کرمان، ایلام، خرمشهر، تهران، خرم‌ آباد، شوشتر، سراوان، سیرجان، اردبیل، رشت، رامهرمز، ساری، کرمانشاه، بیرجند، همدان، شوش دانیال، قزوین و دزفول دست به تجمع زدند.

باهمه بگیر و ببندها ، تهدیدها و سرکوب ها نتوانستند از پس قدرت زنان و مردان بازنشسته برآیند.  معترضان نشان دادند که علیرغم مشکلات ناشی از حضور مداوم در دل گرمای تابستان، گرد و غبار و باوجود مماشات تشکلات خانه کارگری از جمله اتحادیه پیشکسوتان خانه کارگر و عدم صدور مجوز تجمع ۲۵ تیر به این تشکل،  متحدانه وپیگیرانه تا احقاق حق شان مبارزه را ادامه خواهند داد.

روز یکشنبه ۲۶ تیر، گروهی از بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی در شهرهای اراک، کرج، اهواز، کرمانشاه، شوشتر و شوش، دست به تجمع اعتراضی زدند.

برخی از معترضان در تجمع شوش لباس های سفیدی بر تن داشتند که روی آن نوشته شده بود «خونی که در رگ ماست، هدیه به معیشت ماست».

نیروهای امنیتی و اطلاعاتی با لشکرکشی خیابانی، بسیج نیروی سرکوب و مخصوصا لباس شخصی ها و ایجاد جو شدید امنیتی، امروز هم جلوی برگزاری تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی در تهران را گرفتند و با جلوگیری از تردد افراد، گروه کثیری از بازنشستگان را که برای تجمع آمده بودند پراکنده کردند. البته مدت کوتاهی جمعی ازبازنشستگان توانستند با تغییر محل جمع شده و شعار بدهند. گروهی از بازنشستگان معترض را سوار ون کرده و با خود بردند.

روز چهارشنبه ۲۹ تیر، بازنشستگان تأمین اجتماعی در شهرهای بهبهان، اهواز، شوش و شوشتر تجمع اعتراضی برگزار کرده اند.

 

برخی از شعارهای بازنشستگان:

عزا عزاست امروز، روز عزاست امروز، حقوق بازنشسته، زیر عباست امروز

دولت خیانت می کند، مجلس حمایت می کند

دشمن ما همین جاست، دروغ میگن آمریکاست

دولت ورشکسته - دشمن بازنشسته

حرف شما باطله رهبر چرا ساکته

فقط کف خیابون، به دست میاد حقمون

می‌ جنگیم، می‌ میریم، ذلت نمی‌ پذیریم

می ‌جنگیم می ‌میریم، تا حق خود نگیریم، آروم نمی ‌نشینیم

هم مجلس هم دولت، دروغ می‌ گن ملت

مرگ بر این دولت مردم فریب

دولت بی‌لیاقت استعفا استعفا

گرانی، تورم، بلای جان مردم

رزمندگان دیروز، گرسنگان امروز

مصوبات شورا، اجرا باید گردد

رئیسی دروغگو، حاصل وعده ‌هات کو؟

رئیسی حیا کن، مملکتو رها کن

شش کلاس بی سواد گند زدی به اقتصاد

مدعی عدالت، خجالت، خجالت

ننگ ما ننگ ما، دولت الدنگ ما

وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه

شش کلاسه دروغگو، استعفا استعفا

تا حق خود نگیریم، هر روز همین بساطه

فریاد فریاد، از این ‌همه بیداد

دولت حیا کن بدهی تو ادا کن

تورم صد درصد حقوق ما ده درصد

خدعه و نیرنگ بسه حق مارو پس بده

دستش تو جیب ملته کجای این عدالته

مخبر حیا کن این ملت و رهاکن

هزینه های دلاریه حقوق ما ریالیه

میرهاشمی حیا کن  سازمانو رها کن

بی شرف بی شرف

صدا و سیمای ما ننگ ما ننگ ما

تا حق خود نگیریم آرام نمی نشینیم

کابینه عدالت خجالت خجالت

حسین حسین شعارشون، دزدی و غارت کارشون!

بی شرف دورغگو، حاصل وعده هات کو

استاندار حیا کن صندلی را رها کن

معیشت، منزلت، حق مسلم ماست

دولت حیا کن حق الناسو ادا کن

بازنشسته داد بزن حقتو فریاد بزن

دولت شش کلاسه همین روزا خلاصه

ما بازنشستگانیم  دنبال حق مانیم

تا حقمان نگیریم از پا نمی نشینیم

مخبر بی لیاقت خجالت خجالت

قالیباف حق مونو پس بده

درمان رایگان حق مسلم ماست

ظلم و ستم کافیه سفره ما خالیه

تا حق خود نگیریم، از پا نمی نشینیم

اجرای همسان سازی، حق مسلم ماست

نه مجلس نه دولت، نیستند به فکر ملت

وعده وعید چه خوب بود، اما همش دروغ بود

بازنشسته به پا خیز، برای رفع تبعیض

قالیباف، یخچال بازنشسته، خالی تر از گذشته

ای سرداران مجلس، خجالت خجالت

مشکل ما حل نشه، هر روز همین بساطه

منادی عدالت، خجالت خجالت

ننگ ما ننگ ما مخبر الدنگ ما

هم مجلس هم دولت بی خبرند از ملت!

مسئول بی کفایت نمی کشه خجالت!

یه اختلاس کم بشه مشکل ما حل میشه

دولت قانون شکن شرت از ما بکن

مسئول بی ‌لیاقت، استعفا! استعفا!

مصوبات شورا، گذاشته شد زیر پا!

مجلس انقلابی دهد شعار تو خالی

تا کی سرافکندگی یا مرگ یا زندگی

مرگ بر مخبر ادم فروش

تاحقمون نگیریم از پای نمی نشنیم

وزیر بی لیاقت استعفا استعفا

مسئول بی لیاقت خجالت خجالت

میرهاشم موسوی استعفا استعفا

وعده وعید شنیدیم نتیجه ای ندیدیم

 

جنبش اعتصابی کارگران نفت و پتروشیمی

روز چهارشنبه اول تیر، کارگران پروژه‌ ای داربست بند فاز ۱۴ عسلویه، کارگران شاغل در پروژه‌ پتروپالایش کنگان، کارگران شاغل در پتروشیمی کیان، کارگران شاغل در سایتهای ۱ و ۲ پروژه‌ پتروشیمی بوشهر، کارگران شاغل در پروژه پتروشیمی دماوند و کارگران داربست ‌بند شاغل در پروژه‌ پتروشیمی آرین متانول، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مطابق فراخوان از پیش اعلام شده دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.

به گزارش شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت، کارگران پروژه ‌ای داربست بند شاغل در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی خواستار افزایش دستمزد به میزان لیست پیشنهادی خودشان و اجرای نوبت‌ کاری ۲۰ روز کار و ۱۰ روز استراحت هستند.

در ادامه اعتصاب کارگران داربست بند در پارس جنوبی، روز پنجشنبه ۲ تیر داربست بندان پتروشیمی هنگام هم به اعتصاب پیوستند. نیروهای شرکت پیمانکاری تناوب، پیمانکاری رشیدی، پیمانکاری همتی و پیمانکاری موسوی اعلام کرده اند که وارد اعتصاب شده اند. اعتصاب کارگران داربست بند به بیش از ۲۲ شرکت پتروشیمی گسترش پیدا کرد.

بر اساس گزارشهای منتشر شده، کارگران داربست بند شاغل در پتروشیمی صدف، پتروشیمی آپادانا، پتروشیمی دماوند، پتروشیمی کیان، سایت یک و دو پتروشیمی بوشهر، پتروشیمی آرین، پتروشیمی مرجان، پتروپالایش کنگان، شرکت پیمانکاری حاجی پور، شرکت رستاک پویا، شرکت فراسکو، شرکت پیمانکاری شهبازی، شرکت پیمانکاری مطوری، شرکت ایده سازان، شرکت پایندان و شرکت اکسیر دست به اعتصاب زدند. امروز نیز کارگران شاغل در پتروشیمی هنگام، شرکت پیمانکاری تناوب، شرکت پیمانکاری رشیدی، شرکت پیمانکاری همتی و همچنین شرکت پیمانکاری موسوی دست به اعتصاب زدند و با امتناع از ادامه روند کار و فعالیت خود، به اعتصابات سراسری کارگران داربست بند صنایع نفت، گاز و پتروشیمی پیوستند.

روز شنبه ۴ تیر، شماری از کارگران داربست بند پیمانکاری سلحشور شاغل در پروژه «آی جی سی» فاز ۱۴‌ پارس جنوبی، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، دست به اعتصاب زدند.

روز یکشنبه ۵ تیر، کارگران پروژه‌ای عایق‌کار شاغل در پتروشیمی اعتراض به عدم افزایش دستمزدهای‌ شان دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.

روز دوشنبه ۶ تیر، اعتصاب کارگران پروژه‌ای داربست ‌بند صنایع نفت، گاز و پتروشیمی برای افزایش دستمزد و ۲۰ روز کار ۱۰ روز مرخصی ادامه پیدا کرد. کارگران داربست بند در یازده مجتمع پتروشیمی و در مجموع در بیش از بیست شرکت پیمانکاری در اعتصاب هستند.

در همین روز کارگران اورهال شاغل در پالایشگاه نفت تهران در اعتراض به افزایش اجباری ساعات کاری‌ شان دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.

روز سه‌ شنبه ۷ تیر، کارگران اورهال (تعمیرات اساسی) پالایشگاه نفت تندگویان تهران، برای دومین روز متوالی به اعتصاب خود ادامه داده و در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، در محوطه این شرکت دست به تجمع کردند.

در همین روز برای دومین روز متوالی، کارگران شرکت ایران افق دهلران (پایدار غرب، آبان و تعمیرات چشمه خوش دهلران) در اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق به اعتصاب شان ادامه دادند و از رفتن برسرکارشان خودداری کردند.

روز چهارشنبه ۸ تیر، تعدادی از شاغلان وزارت نفت از مناطق و شهرستانها مقابل ساختمان وزارت نفت دست به تجمع زدند.

روز شنبه ۱۱ تیر، اعتصاب کارگران صنعت نفت، گاز و پتروشیمی در بیس از ۳۰ شرکت‌ پیمانکاری جریان پیدا کرد.

روز سه شنبه ۲۱ تیر، گروهی از کارگران پتروشیمی تبریز مقابل ورودی پتروشیمی تجمع اعتراضی برگزار کردند.

سومین روز اعتصاب کارگران سایت ۱مجتمع پتروشیمی (شرکت  پیمانکاری جهانپارس

روز پنجشنبه ۳۰ تیر، برای سومین روز متوالی، کارگران سایت ۱مجتمع پتروشیمی پیمانکاران محمد لیموچی و توانا زیر مجموعه شرکت  پیمانکاری جهان پارس برای اعتراض به عدم پرداخت چندماه حقوق به اعتصاب شان ادامه دادند.

در مجموعه تحت مدیریت وزارت نفت، علاوه بر ۶۴ هزار نفر نیروی رسمی در سلسله مراتب کارکنان وزارت نفت، ۸۵۰ هزار قرارداد معین، ۳۴ هزار قرارداد موقت و ۱۲۰ هزار نفر نیروی پیمانکاری مستمر و پیمانکاری پروژه ‌ای فعالیت می ‌کنند

 

اخبار کوتاه منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی

چهارشنبه ۱ تیر: جمعی از متقاضیان بلاتکلیف مسکن مهر پردیس مقابل ساختمان شرکت عمران این شهر دست به تجمع اعتراضی زدند./ اعتصاب کارگران کوره ‌های آجرپزی تبریز در اعتراض به عدم افزایش حقوق.

شنبه ۴ تیر: تجمع شماری از کارکنان شرکت آذرپارک تبریز اعم از پارکبان و بازرس، مقابل ساختمان این شرکت. تاخیر سه ماهه در پرداخت حقوق و عدم اعمال افزایش دستمزد از دلایل برگزاری این تجمع بود./ تعدادی از رانندگان بازنشسته خطوط بی آر تی مقابل اداره مرکزی شرکت واحد (سامانه سه) دست به تجمع اعتراضی زدند.

یکشنبه ۵ تیر: شماری از مربیان آموزشگاههای رانندگی در مشهد، دست به تجمع اعتراضی زدند./ تجمع کارگران شهرداری حسینیه به دلیل عدم دریافت ۱۱ ماه حقوق مقابل شهرداری این شهرستان. حسینیه یکی از شهرهای استان خوزستان و در بخش الوار گرمسیری شهرستان اندیمشک قرار گرفته‌است.

دوشنبه ۶ تیر: کارگران شرکت ایران افق (پایدار غرب آبان و تعمیرات چشمه خوش) در اعتراض به عدم پرداخت حقوق دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.

سه شنبه ۷ تیر: جمعی از کشاورزان گتوند در اعتراض به کاهش سهمیه سوخت (گازوئیل)  با تراکتورهای شان دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان در استان خوزستان زدند.

چهارشنبه ۸ تیر: اهالی منطقه کرکج تبریز برای انعکاس اعتراض به تکمیل نشدن پل دور برگردان در ورودی این منطقه دست به تجمع در جاده تبریز – تهران زدند و دوباره مسیر تردد خودرو‌ها را در سه راهی اهر مسدود کردند.

پنجشنبه ۹ تیر: کسبه مجتمع تجاری پلادیوم در شهرک رشدیه تبریز به ‌دلیل نامناسب بودن شرایط فعالیت در این مجموعه و عدم رسیدگی از سوی مدیران مجتمع، دست به اعتصاب زده و مغازه‌ های خود را تعطیل و تجمع اعتراضی برگزار کردند./ مراسم چهلمین روز درگذشت قربانیان فاجعه متروپل آبادان با حضور گسترده مردم در آرامستان این شهر برگزار شد./ طی روزهای اخیر کارشناسان بانک کشاورزی مقابل ساختمان مرکزی این بانک در تهران دست به تجمع زدند.

دوشنبه ۱۳ تیر: جمعی از مینی بوس داران بندرعباس در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان استانداری هرمزگان دست به تجمع زدند./ مال باختگان اراضی کشاورزی منطقه کندرود تبریز در اعتراض به تصمیمات اخیر بنیاد مستضعفان استان مقابل استانداری آذربایجان شرقی تجمع اعتراضی برپا کردند. در حال حاضر ۱۹۵۲ فقره زمین دارای سند شش دانگ در این منطقه وجود دارد که بنیاد مستضعفان مدعی مالکیت دارد.

چهارشنبه ۱۵ تیر: کارکنان مخابرات استانهای چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه، گیلان و یزد برای اعتراض به کاهش حق جذب و فریز کمک هزینه های رفاهی دست از کارکشیدند و در شهرهای شهرکرد، کرمانشاه، یزد و رشت تجمع کردند.

شنبه ۱۸ تیر: جمعی از اهالی میناب به دنبال آغاز استفاده از آب سد سرنی برای آب شرب و بو و طعم نامناسب آب و کاهش فشار و قطعی مکرر تجمعاتی را در سطح این شهرستان دراستان هرمزگان برای اعتراض برپا کردند.

آدینه ۱۷ تیر: تجمع اعتراضی اهالی محله ۲۵ هکتاری شهرستان لردگان به واگذاری غیر قانونی فضای سبز این محله به مسکن و شهرسازی برای ساخت و ساز طرح نهضت مسکن.  

شنبه ۱۸ تیر: پنجمین روز اعتصاب و اعتراض کارگران پارک مهر بندر ماهشهر خوزستان نسبت به عدم رسیدگی به خواسته های کارگران.

چهارشنبه ۲۲ تیر: شماری از دامداران لرستان، نسبت به گرانی نهاده دام تجمع اعتراضی برگزار کردند و گفتند: اصلاً وزیر جهاد کشاورزی اینجا باشه من رُک و پوست کنده بهش میگم خودش کلاهبرداره نه نهاده می‌ده اصلاً به فکر دامدار نیستند.

پنجشنبه ۲۳ مهر: متقاضیان مسکن مهر یزد در اعتراض به قیمت و نحوه تحویل واحدها مقابل اداره مسکن و شهرسازی تجمع کردند. متقاضیان پلاکاردهایی را در دست داشتند که بر روی آن نوشته بود: «خواستیم از مستاجری راحت شویم مستاجر بانک شدیم»/ تجمع اعتراضی مردم روستای سنگ‌ چین در چهارمحال و بختیاری، علیه اقدام فروش زمینهای مورد استفاده اهالی‌ توسط اداره کل آموزش و پرورش

شنبه ۲۵ تیر: کارگران فضای سبز شهرداری بهبهان دست به تجمع زدند. تجمع این شهروندان در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات مزدی شان صورت گرفته است./ تعدادی از شترمرغداران و مرغداران از شهرهای مختلف کشور مقابل ساختمان وزارت جهاد کشاورزی دست به تجمع اعتراضی زدند./ برای چندمین بار کامیونداران کشور نسبت به افزایش هزینه ‌های گمرگ و اسقاط کامیونهای از رده خارج شده و وعده های توخالی مسئولان مبنی برصدور ابلاغیه برای پلاک ‌کردن خودروها مقابل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ‌ای تجمع کردند.

سه شنبه ۲۸ تیر: جمعی از متقاضیان مسکن پروژه پردیس المپیک برج B منطقه ۲۲ تهران برای اعتراض به خلف وعده و تاخیر۴ ساله در واگذاری واحدهای مسکونی مقابل ساختمان مرکزی بانک مسکن تجمع کردند.

عکس مسکن

چهار شنبه ۲۹ تیر: گروهی از مالباختگان صرافی کریپتولند با تجمع مقابل دادسرای عمومی و انقلاب تهران خواستار پرداخت مطالبات خود پس از گذشت بیش از یک سال از توقیف این صرافی شدند./ تجمع اعتراضی مردم روستاهای اطراف گناوه به دلیل قطع کنتور آب درب اداره آب و فاضلاب بدون اخطار قبلی کنتور آن‌ها قطع و کنتور به نفع اداره آب ضبط شده است.

چهارشنبه ۲۹ تیر‌: تجمع شماری از مالکین مسکن مهر پردیس مقابل مجلس. 

پنجشنبه ۳۰ تیر: کارگران فولاد در اعتراض به مسدود کردن کارت تردد ۷ نفر از کارگران این مجتمع و در ادامه روند اعتراض کارگران به مافیای فولاد مقابل استانداری تجمع کردند.

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۵۳، شنبه اول مرداد ۱۴۰۱ - ۲۳ ژوئیه ۲۰۲۲

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول