چالشهای معلمان (تیر ۱۴۰۱)

فرنگیس بایقره

 

بازداشت یک فعال صنفی معلمان در سنندج

روز چهارشنبه ۱ تیر، آرام ابراهیمی، فعال صنفی معلمان سنندج توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. این شهروند ساعت ۲ بامداد در منزل پدر خود، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. از دلایل بازداشت، اتهامها و محل نگهداری این فعال صنفی اطلاعی در دسترس نیست.

 

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی رسول بداقی، محمد حبیبی و جعفر ابراهیمی

جعفر ابراهیمی، محمد حبیبی و رسول بداقی باوجود گذشت بیش از دو ماه از زمان دستگیری، کماکان در بازداشتگاه ۲۴۰ زندان اوین در بازداشت و بلاتکلیفی بسر می برند. آنها در تاریخ ۱۰ اردیبهشت بازداشت و به بند وزارت اطلاعات در زندان اوین منتقل شدند.

یک منبع مطلع در خصوص آخرین وضعیت آقای بداقی گفت: «رسول بداقی آخرین بار در تاریخ ۲۱ خردادماه از طریق تماس تلفنی با خانواده اش صحبت کرده و از آن تاریخ تاکنون خانواده وی در بی خبری بسر می برند.»

روز چهارشنبه ۱ تیر خانواده این سه شهروند جهت ملاقات با آنها به زندان اوین مراجعه کردند اما مسئولان زندان به آنها اجازه ملاقات ندادند. همچنین کتابهایی که توسط خانواده ها برای آنها برده شده بود نیز تحویل گرفته نشد.

جعفر ابراهیمی و محمد حبیبی پیش از این به دلیل فعالیتهای خود سابقه بازداشت و محکومیت داشته اند. آقای ابراهیمی در دیماه سال گذشته توسط دادگاه انقلاب کرج به ۴ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد. همچنین آقای حبیبی در تاریخ ۲۰ آبان ۱۳۹۹، پس از تحمل ۳۰ ماه حبس به صورت زود هنگام از زندان تهران بزرگ آزاد شد. او مجددا دیماه سال گذشته با دریافت ابلاغیه ای به پلیس امنیت احضار شده بود.

رسول بداقی بازرس کانون صنفی معلمان و عضو شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان و بازرس کانون صنفی معلمان و  جعفر ابراهیمی معلم و عضو کانون صنفی معلمان تهران هستند.

 

بازداشت شهریار نادری فعال صنفی معلمان

شهریار نادری، فعال صنفی معلمان و مدرس درس فیزیک در مدارس کرمانشاه روز پنجشنبه ۲ تیر، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

بازداشت آقای نادری بدون ارائه حکم قضایی صورت گرفته است. این فعال صنفی معلمان ساکن سنندج، از سال ۱۳۹۵ به دستور نهادهای امنیتی به کرمانشاه تبعید شده است.

 

تجمع معلمان مدارس خارج از کشور در تهران

روز یکشنبه ۵ تیر، شماری از معلمان مدارس خارج از کشور مقابل ساختمان دیوان عدالت اداری واقع در تهران تجمع کردند. تجمع این معلمان در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان صورت گرفت.

 

صادق کنعانی با تودیع قرار آزاد شد

بامداد چهارشنبه ۱ تیر ماه، صادق کنعانی فعال صنفی معلمان سنندج توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

لازم به ذکر است؛ روز پنجشنبه ۲۶ خرداد، در پی فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، معلمان و فرهنگیان شاغل و بازنشسته کشور در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ادارات آموزش و پروش بسیاری از شهرها دست به تجمع زدند و در جریان این حرکت اعتراضی شماری از فعالان صنفی بازداشت شدند.

پس از بازداشت دهها فعال صنفی در جریان این تجمع سراسری، دبیر کل سازمان ملل متحد طی گزارشی در قالب ۱۳ محور، نسبت به گونه های مختلف نقض حقوق بشر در ایران ابراز نگرانی کرد و خواستار آزادی شهروندان از جمله معلمانی شد که به دلیل استفاده از حق آزادی بیان و شرکت در تجمعهای مسالمت‌آمیز بازداشت شده اند.

روز دوشنبه ۶ تیر، آقای صادق کنعانی، فعال صنفی معلمان سنندج از بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر آزاد شد. آزادی وی با تودیع قرار کفالت، به شیوه موقت و تا پایان مراحل دادرسی صورت گرفته است.

 

اعتصاب غذای مجدد محمد علی زحمتکش در شیراز

محمد علی زحمتکش، فعال صنفی معلمان از روز چهارشنبه ۱ تیر، در اعتراض به بازداشت غیرقانونی و اتهامهای انتسابی به خود اعتصاب غذا کرد. وی روز شنبه ۲۴ اردیبهشت در جریان تجمع اعتراضی معلمان در شیراز بازداشت شد.

محمدعلی زحمتکش، فعال صنفی معلمان از روز سه شنبه ۷ تیر، در اعتراض به عدم رعایت اصل تفکیک جرائم و عدم تحقق وعده های مسئولان مجددا اعتصاب غذا کرد.

محمد علی زحمتکش از مصدومان شیمیایی جنگ ایران و عراق است و این امر منجر به سرفه های متناوب او شده است.

 

اسکندر لطفی به قرنطینه زندان اوین منتقل شد

اسکندر لطفی، عضو بازداشتی هیات مدیره انجمن صنفی معلمان مریوان، کماکان در بازداشتگاه اطلاعات سپاه، موسوم به بند دو-الف زندان اوین در بازداشت و بلاتکلیفی بسر می برد.

بامداد روز پنجشنبە ۲۶ خرداد، خانواده آقای اسکندر لطفی برای اولین بار توانستند با وی ملاقات کابینی داشته باشند. این ملاقات درحالی صورت گرفت که ماموران امنیتی این فعال صنفی معلمان و خانواده‌اش را وادار به مکالمه به زبان فارسی کرده بودند. اسکندر لطفی بە خانوادە اش اعلام کرده که تاکنون تفهیم اتهام نشده است.

وی در گفتگو با خانواده خود محور اصلی بازجویی ها را مرتبط با دو معلم فرانسوی بازداشتی عنوان کرده است.

اسکندر لطفی به همراه تنی دیگر از فعالان صنفی به نام مسعود نیکخواه در تاریخ ۱۱ اردیبهشت‌ ۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد و از لحظه بازداشت اعتصاب غذا کردند. مسعود نیکخواه در تاریخ ۲۱ اردیبهشت امسال با تودیع قرار کفالت از زندان مریوان آزاد و یک روز بعد مجددا بازداشت شد. آقای لطفی نیز چند روز بعد به اعتصاب غذای خود پایان داد.

روز سه شنبه ۱۴ تیر، اسکندر لطفی، عضو بازداشتی هیات مدیره انجمن صنفی معلمان مریوان، از بازداشتگاه اطلاعات سپاه، موسوم به بند دو-الف زندان اوین به قرنطینه این زندان انتقال یافت.

 

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی ۴ فعال صنفی

امید شاه محمدی، هیوا قریشی، پرویز احسنی و کاوه محمدزاده، فعالان صنفی معلمان دیواندره، باوجود اتمام قرار بازداشت، کماکان در بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج در بازداشت و بلاتکلیفی به سر می ‌برند.

قرار بازداشت تمدید شده این فعالان صنفی به اتمام رسیده و باوجود مراجعه خانواده های شان به اداره اطلاعات سنندج، مسئولان این نهاد امنیتی پاسخ روشنی مبنی بر چرایی تداوم بازداشت این فعالان صنفی به آنها ارائه نداده اند. این شهروندان طی مدت زمان بازداشت از حق دسترسی به وکیل و ملاقات با خانواده خود نیز محروم بوده اند.

 

 

آزادی غلامرضا غلامی کندازی با قید وثیقه

غلامرضا غلامی کندازی، فعال صنفی معلمان در بند عبرت زندان عادل آباد شیراز در بازداشت و بلاتکلیفی بسر می برد. او همچنین از امکان برقراری تماس تلفنی با خانواده خود نیز محروم است؛ امری که منجر به افزایش نگرانی خانواده دباره وضعیت او شده است.

وی در تاریخ ۲۴ اردیبهشت ماه امسال در ارتباط با برگزاری تجمعات اعتراضی معلمان به همراه دهها فعال صنفی دیگر بازداشت شد. 

آقای غلامی کندازی پیش از این نیز سابقه بازداشت و محکومیت داشته است. غلامرضا غلامی کندازی از فعالان صنفی معلمان استان فارس است که بعد از ۳۰ سال خدمت در شرف بازنشستگی است.

غلامرضا غلامی کندازی عضو هیات مدیره انجمن صنفی معلمان فارس با قید وثیقه روز چهارشنبه ۲۹ تیر با استقبال همکاران آزاد شد.

 

(منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، هرانا، کردپا، شورای بازنشستگان ایران)

 

منبع: نبرد خلق شماره ۴۵۳، شنبه اول مرداد ۱۴۰۱ - ۲۳ ژوئیه ۲۰۲۲

https://t.me/nabard_khalgh

بازگشت به صفحه اول